Случаят със сина на президента: има ли нарушения и какви

Кадърът е от 2020 година.

© Валентин Николов, Президентство

Кадърът е от 2020 година.Вторник, 9 февруари, преди обед, бул. "Христо Ботев", София. На № 8 се намира малка къща в стар архитектурен стил с партер и един етаж. На адреса има вход за пицария, "интериорно студио", книжарница, магазин за обувки, а на етажа - предполага се - е хостелът, за който според МВР в събота вечерта е имало сбирка, в която са участвали група непълнолетни, сред които по информация разпространена в близки до властта издания и потвърдена от здравния министър Костадин Ангелов и синът на президента Румен Радев - Георги Радев.


На заключената входна врата е окачено уведомление, че входът и тротоарът са под видеонаблюдение. Посочен е телефон за резервациии, на който отговаря мъж. Той уточнява, че не било хостел, а къща за гости. Мъжът отрича там да е имало сбирка "нито в събота, нито друг ден", тъй като резервациите се правят дългосрочно предимно от чуждестранни туристи.


Пицарията е затворена през деня, посочен е телефон за храна за вкъщи вечер след 18 ч. В книжарницата продавачите не бяха чували нищо за случай в събота, но потвърдиха, че етажът над тях е хостел. В магазина за обувки също не знаеха за инцидент.
В тези няколко квадратни метра в центъра на столицата от четири дни е приковано сериозно медийно внимание, но все още остава неясно къде точно и какво точно се е случило. Адресът е установен по замесените в историята хостел и пицария и кадри от първите репортажи. Част от публикациите и оскъдната официална информация си противоречат, "уточнението" направено от МВР по повода повдига допълнителни въпроси, а разкриването на самоличността на непълнолетен в случая е нарушение независимо от статута на родителите.


"Дневник" се опита да провери и потвърди какво се е случило. Обобщаваме какво се знае и какво не и къде има някакви нарушения на закона или съмнения за такива.


Странна случка в събота късно вечерта


На 7 февруари в сайта ПИК, известен със силната си подкрепа за премиера Бойко Борисов, е публикувана информация, че синът на президента Георги Радев "се забърка в скандал в заведение" (по написаното в сайта) в София. Изданието се позовава на "свои източници в РЗИ". Според описаното на адреса е отишла проверка по сигнал, защото на покрива на заведението се "мяркали хора и хвърчали предмети". ПИК твърди, че Радев е бил отведен в районно полицейско управление, а майка му е отказала да го прибере. Информацията е цитирана в същия ден в "24 часа", който пише, че МВР е отказало да потвърди дали синът на президента е участвал.


Заради медийния интерес, МВР публикува също на 7 февруари - уточнение:

"Във връзка с множество запитвания от медии уточняваме: на територията на столицата през изминалата нощ са извършени множество проверки от екипи на СДВР, съвместно със СРЗИ, за спазването на противоепидемичните мерки. При една от тях полицаите реагирали на сигнал от граждани, че в хостел на бул. "Хр.Ботев" има струпване на хора и се хвърлят предмети на улицата. На място са установени 14 лица, 11 тях - непълнолетни и 3- ма пълнолетни. За случая веднага е уведомен инспектор "Детска педагогическа стая" на Четвърто РПУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствали на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му. Всички непълнолетни са призовани да се явят в понеделник с родител в столичното Четвърто РПУ".

На 7 февруари Би Ти Ви излъчва репортаж, от който става известно, че сигналът е подаден от гражданин - Калин Николаев, представен като собственик на пицарията на адреса. Той твърди, че момчетата "скачаха върху покрива на пицарията, псуваха, хвърляха фасове, крещяха", "буквално щяха да я бутнат". "Полицията дойде, младежите не искаха да си дават личните карти. Може би някои нямаха и 18. Видимо бяха малки", обяснява още Николаев. От думите му се разбира, че явно събирането е било в задната част на адреса, където е и заведението и над него. В излъчения разговор няма информация в колко часа се развива ситуацията.


В понеделник (8 февруари), докато медии търсят изясняване на фактите и официално потвърждене дали наистина синът на президента е замесен, то идва от неочаквана посока - здравният министър Костадин Ангелов потвърди, в отговор на журналистически въпроси, че синът е участвал в събирането на непълнолетни.


Няколко часа след коментара на Ангелов, от президентството разпространиха позиция, в която също потвърждават за случая, но отричат синът нa Рaдeв да е бил задържан или отвеждан от МВР:

"Синът на президента Румен Радев не е задържан от органи на МВР или отвеждан в РПУ. Неверни са и твърденията, че събирането по повод на рожден ден е било в столично заведение, както и за отказ на родителите му да го придружат до дома след проверка за самоличност.
Жaлкo e, чe прeдcтaвитeли нa изпълнитeлнaтa влacт cтaвaт cъпричacтни в тирaжирaнeтo нa нeиcтини и, oт другa cтрaнa, пoгaзвaт зaкoнoвитe гaрaнции зa зaкрилa нa личнocттa нa нeпълнoлeтни."

Какво не е ясно


- Какво точно е нарушението на младежите


От МВР не коментираха какво точно е нарушението на обществения ред, заради което децата са били извикани на следващия ден с родителите си в районното. Както и на какво основание е сезиран инспектор от детската педагогическа стая. "Такава информация не можем да ви дадем, когато става дума за непълнолетни", отвърнаха по телефона от пресцентъра на СДВР. Въпреки че "Дневник" не попита за имена, а за действия какво точно са извършили младежите. Добавиха, че "има свобода на словото и МВР не отговаря какво пишат медиите". От официалното съобщение на полицията се знае, че на събитието са присъствали и пълнолетни.


От детската педагогическа стая в Четвърто РПУ отказаха да разговарят с "Дневник".


Няма официална информация дали МВР проверява и за какво нарушение, нито дали Георги Радев или други от младежите са се явили в полицията. Мълчанието на вътрешното министерство по случая подпомага и интерпретациите за случая и е възможно нищо повече официално да не бъде научено.


- Има ли нарушение на противоепедимичните мерки в случая


Според информацията, цитирана в Би Ти Ви от собственика на пицарията, младежите не са били в заведението, нито в двора му, а в апартамент. Техният брой по данни на МВР е 14, което е допустима бройка за събиране, според заповедта на министъра на здравеопазването (частни събирания може да има до 15 души).


Няма официална информация от РЗИ дали е констатирано нарушение, какво и какви ще бъдат санкциите. От институцията не отговориха на въпросите ни.


По информация на "Дневник" екипът на здравната инспекция се е оказал само свидетел на инцидента и няма констатирани нарушения.


Това повдига и въпроса защо министърът на здравеопазването е бил уведомен в такива детайли, ако наистина е бил информиран за участието на Георги Радев първоначално, а не впоследствие. Пред журналисти в Кюстендил той коментира, че "има информация за всички нередни случаи. На всички места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ". На източници в РЗИ се позовава и ПИК в първата си публикация по темата.


На въпроси на "Дневник" дали е установено нарушение на обществения ред или на мерките и за какво Георги Радев е викан в педагогическата стая, от президентството отговориха общо, че "президентската институция не разполага с подобна информация. Тя е от компетенциите на други държавни органи. В отговор на манипулативното представяне на случилото се, президентската институция вече оповести фактите, които и са известни."


- Къде точно е било събирането и в колко часа идват органите на реда


Това са от по-дребните въпроси, но и тяхното изясняване има отношение към случилото се, въпреки че за хостелите няма забрана да работят. След 22 часа непълнолетните могат да са навън само с придружители - техните родители или други пълнолетни.


Пред "Дневник" Калин Николаев отказа да коментира повече случая и някои детайли не могат да бъдат изяснени.


Смущаващо е че се знае малко за фактите и детайлите, както и за нарушението, но знаем за кого става въпрос. Децата, а според българското законодателство такива са всички под 18 години, имат специална закрила, когато участват в наказателни производства. Тяхната самоличност трябва да бъде запазена.


Адела Качаунова ,

адвокат, от Българския хелзински комитет


Каква е процедурата при случаи с непълнолетни


Когато има нарушение на обществения ред, за което има данни, че е извършено от непълнолетни, редът е да бъде установена самоличността на децата и да бъдат уведомени техните родители. След 22 ч. младежите под 18 години не могат да бъдат навън без придружители, които трябва да са пълнолетни. Уведомяването става по телефона, като родителите или други пълнолетни лица трябва да вземат детето.


Не е известно защо участниците в съботния купон са били извикани впоследствие заедно с родителите си. Неявяването няма да донесе последствия на тези, които са отказали да отидат.


В зависимост от нарушението законът за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (който действа вече над 60 години с няколко корекции през годините - бел. ред.) предвижда различни мерки - от предупреждение, през забрана да посещава определени места, до консултации, обучения и срещи за преодоляване на отклонението в поведението. Крайна мярка по закона е настаняване в интернат или възпитателно училище.


Проблемът, според адвокати, с които "Дневник" разговаря, е че определението за противообществена проява е много широко. "Противообществена проява" е деяние, което е обществено опасно и противоправно или противоречи на морала и добрите нрави", гласи законът и това много често става повод децата да понасят последствия. По достъпната информация може да става въпрос за хулиганство, неспазване на обществения ред. Не е известно да има щети или ранени от хвърлени предмети, ако последното също е вярно, а не е само описание в издания.


"Смущаващо е че знаем малко за това за какво става въпрос, но знаем за кой става въпрос. Когато дете се намесва в такива производства, то се ползва със специална защита. Неговата самоличност трябва да бъдат запазени. Защото те не могат да се справят с интереса, който ги връхлита. Цялата публичност, е не защото те са известни, а защото техните родители са такива", коментира пред "Дневник" Адела Качаунова от Българския хелзинкски комитет (БХК).


Според нея с разкриването на самоличността на детето, е нарушено неговото лично пространство. Има редица международни документи, в който е разписано колко е важно в такива ситуации, детето да остане анонимно.


"Фактите така се представят на обществото, че има хулиганско поведение и престъпление. Директно се посочва, че детето е извършител, въпреки че няма нужните факти за това. Това представяне на информацията представа лавина от слухове и предположения. Така се нарушава и етичния кодекс на медиите, според който не трябва да се публикува снимки и информация за деца, освен ако не е от значителен обществен интерес", коментира пред "Дарик радио" Антоанета Баева от Националната мрежа за децата.


По думите й тийнейджърите са много уязвими. "И когато са подложени на такъв обществен линч, виждат себе си през погледа на обществото. Това може тотално да подкопае самочувствието им. Трябва да говорим за противообществените прояви по друг начин, не като съдници, не пред цялото общество да линчуваме едно дете. Да регистираме, че има такъв проблем, но спазвайки журналистическата етика", смята още Баева.


Според Закона за закрила на детето "сведения и данни за дете не се разгласяват без съгласието на неговите родители или законни представители" освен в случаите, когато това дете се нуждае от закрила. Според здравния министър Костадин Ангелов той не е огласил нищо, а е казал истината и е нямало какво повече да направи. Той коментира това във вторник (9 февруари) отново в отговор на журналистически въпрос.


"Дневник" не успя да се свърже с никой от агенцията за закрила на детето (нейн председател в момента е Елионора Лилова), който да коментира дали ще се сезира във връзка случая и има ли нарушаване на правата на непълнолетен.

Коментари (317)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Свобода за сина на Радев!

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Това дете, дето толкова го закрилят, не е ли имало две участия в сбивания вече?
  Освен това нарушение, което явно не е нарушение според съмишлениците на президента.
  И по-различно ли е то от останалите, които вече са си получили актовете?

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Синът на Радев да си носи последствията, Радев да си носи последствията за поведението на сина си. Това прикриване на самоличността не може да мажи за децата на публични личности, най-много предразположени да се мислят за безнаказани.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  "Вторник, 9 февруари, преди обед, бул. "Христо Ботев", София. На № 8 се намира малка къща в стар архитектурен стил с партер и един етаж. На адреса има вход за пицария, "интериорно студио", книжарница......."
  ................
  Интересно, какво ли е имало след обед и вечерта на бул"Христо Ботев" 8????

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1828 Весело

  Свобода за сина на Радев!
  —цитат от коментар 1 на Alarmstufe: Rot


  Един митинг пред фонтана!

 10. 10 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Възможно е да е виновен, може и да не е
  Не защитавам сина на президента, нито пък харесвам Радев. Факт е обаче, че в нашата страна няма никакво значение каква е истината и дали има някакво нарушение (престъпление), а КАКВО КАЖАТ службите и най-вече МВР и прокуратура.
  Видя се, че те решавата какво да "си причинят" и какво не.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  Много левашки компромат сушит с бели конци и в нарушение на законите.
  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Весело

  "Би Ти Ви излъчва репортаж, от който става известно, че сигналът е подаден от гражданин - Калин Николаев, представен като собственик на пицарията на адреса. Той твърди, че момчетата "скачаха върху покрива на пицарията, псуваха, хвърляха фасове, крещяха", "буквално щяха да я бутнат"?!
  Разследващите журналисти от "Дневник", срещнали сте се с кого ли не, вкл. и с БХК, само не и със собственика на обекта, чието имущество е било под вандалски атаки от голям брой лица?!
  "Интересно", колко дни, какви "обстойнши разследвания", само и само да се защити честа на Радев...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 17. 17 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3158 Неутрално

  ,,Случаят със сина на президента: има ли нарушения и какви,,

  Никви нарушения нема от сина на президента ни. Нашиот президент е най великият , най добрият во веки веков, да са свети името му

 18. 18 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2236 Любопитно

  До коментар [#8] от "diq55699032":

  Със сигурност струват около 12 минимални работни заплати...

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Мутри вън от РПУ.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Нямат право да споменават имената на деца, нито да ги снимат в медии, без съгласието на родителите. Но както винаги в територията, законите са за идиотите, тарикатите ги спазват избирателно и когато им отърва.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на lig35561597
  lig35561597
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#15] от "Bornagain":

  Да не се позна ?

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#11] от "realguru":

  Вие обичате да биете. Явно така са ви възпитавали - с бой!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 30. 30 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 361 Любопитно

  И в кое активно милицонерско мероприятие през последните десет години, "журналиста" недялко не е участвал, донякъде изненада тук е "доктор" ангелов, ама не съвсем

 31. 31 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Така се защитават и оправдават комунистите като се издънят, еле пък разни фатмаци и отрочетата им
  —цитат от коментар 2 на lig35561597


  Обясняват как някой им е изпратил една прекрасна госпожа за да им снима кюлчетата ли?

 32. 32 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2236 Весело

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Извинете за личният въпрос, но : "сушит" от суши ли произлиза или от някой русизъм?
  Иначе схемата на оправдания на комунистите е една и съща през последните над 100 години - нищо ново!

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  Какво ли още ще видим и чуем до президентските избори. И защо не коментират записите на Борисов, а сина на Радев.

 34. 34 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Изложението по-горе силно напомня като стил и акценти случая с покойния вече баща на Радев. Той блъсна с мерцедеса си инвалид в количка и тогава по същия начин отначало случаят се прикриваше, а после се опитаха да изкарат виновен иналида, че се е изпречкал на пътя на колата на президентския баща.

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  МВР и ГЕРБ тотално се окакаха в този случай.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Интересно дали от сега нататък здравният министър ще ни информира за името и роднинските връзки на всеки задържан от полицията.

 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Нямало доказателства, че президентския син бил на купона. Да де, само че бащата на един от другите участници във веселбата потвърди в профила си във ФБ, че Георги Руменов Радев е един от участниците.

 38. 38 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Няма значение дали е хостел или къща за гости. Имало е моабет, излязал от контрол и в него дейно участие взема Радев младши.
  Човекът, който е сигнализирал за вандалщините, не е знаел, че там е видна особа, иначе можеше да премълчи.
  Заради участието на президентския син, "Дневник" намали участниците на 14.
  Самият президент пък каза, че синът му не е арестуван, като никой не твърди противното.Хората са се мъчили да се отърват от него като горещ картоф.
  Това не пречи да са верни следните неща:
  Малкият Радев за трети път се забърква в.... неприятности. Дядо му също, помним за ПТП-то. А тати замазва, заедно със свободните медии.

  Еретик
 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Не е известно да има щети или ранени от хвърлени предмети, ако последното също е вярно, а не е само описание в издания.
  ***
  За щастие, момченцата не са успели да счупят ничия глава.

 40. 40 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":

  Е та за какво да си носи последствията? нарушение май няма. Има гаменско поведение, за което, ако се налагаха "последствия", сигурно всички щяхме да сме у ТВУ-тата. Не знам за вас, но аз като бях на 17 имах в главата си повече хормони, отколкото акъл. Но т.к. не ми се е случвало да наруша закона (освен возенето гратис в градския), нито последствия съм понасяла, нито нещо ме спря да израсна съвсем приемлив член на обществото. Не виждам пречка с президентския син да се случи същото, за което няма гаранция, разбира се. Но още никой не е забранил на тийновете да са шумни, лигави и възпрости. Ми те са си така по принцип.

 41. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  От статията човек, ако идва примерно от някоя друга държава и въобще не е в час, ще остане с впечатлението че сина на Резидента е тотално невинен, не само, а е и жертва...

  Анатема на комунизма!
 42. 42 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5866 Неутрално

  умилително е как Дневник се грижи за реномето на резидента
  —цитат от коментар 27 на kaiser


  Синът на Радев да си понесе наказането, какво като е син на президента?

  И опитите да го изкарат невиннен не убеждават!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Това дете, дето толкова го закрилят, не е ли имало две участия в сбивания вече?Освен това нарушение, което явно не е нарушение според съмишлениците на президента.И по-различно ли е то от останалите, които вече са си получили актовете?
  —цитат от коментар 3 на НеКой


  Ама вие през живота си нито едно участие в сбиване ли нямате?! Горкият той! Човек би си помислил, че не сте той, въпреки че напоследък и момичетата не отстъпват.

 45. 45 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#23] от "fpyyh":

  Точно това е издънката .
  ЗАЩО Е СПОМЕНАТО И ОГЛАСЕНО САМО ЕДНО ИМЕ ОТ 14 другари МИЛИЦИОНЕРИ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 46. 46 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1466 Гневно

  Е, нали от президентството казаха, че синчето не е било там. Сега го защитават от нападки. Пази боже сляпо да прогледа.

 47. 47 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  Всяка връзка между Пик, Пеевски и Борисов е случайна! Последните двама изобщо не ся бизнес партньори.

 48. 48 Профил на biimbaambuum
  biimbaambuum
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Абе какви са тия новини. Да не би да има скоро избори?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Какво ли още ще видим и чуем до президентските избори. И защо не коментират записите на Борисов, а сина на Радев.
  —цитат от коментар 33 на Роси


  Защо? Радев е някаква свещена крава? Недосегаем? По кой закон?

 52. 52 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Весело

  До коментар [#38] от "Костадин Иванов":

  Това не пречи и баба ви да е мъж. Не пречи и на оцеляванато на сините китове, нито на размножаването им, но не им и помага.

 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#32] от "selqnin":

  От френски е. Преведи си го ако можеш. Или помоли бойко франкофончето.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Синът на Радев да си носи последствията, Радев да си носи последствията за поведението на сина си. Това прикриване на самоличността не може да мажи за децата на публични личности, най-много предразположени да се мислят за безнаказани.
  —цитат от коментар 5 на spiegel


  Тоя филм за безнакани синчета сме го гледали.

 55. 55 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1263 Весело

  Да ги пратят за две седмици в ОП "Паркове и градини" и да изметат две-три улици, гарантирано охлажда всякакви тийнеджърски страсти!

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 56. 56 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Какво ни занимавате с едно тинейджърско напиване и надрусване!? Всички сме били млади и сме правили глупости. Ама като родители имаме отговорности към децата си , и като направят нещо подобно и ги задържат в районното , то всеки нормален родител ще отиде да си ги прибере оттам. Ама явно не и Фуражката!
  —цитат от коментар 22 на Dankol


  Как си го представяш? Нали на другия ден заглавията във всички медии ще се въртят около "ПРЕЗИДЕНТЪТ ПАК ХОДИ ДА ПРИБИРА СИНА СИ ОТ АРЕСТА НА РАЙОННОТО". По-добре е да продължава досегашната тактика: "Не ми е син бе, не ми е син. Мутрите от парламента и правителството ме клеветят..." До достойнство опира.

 57. 57 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  Въпреки представените по-горе локуми, не става ясно дали президентското синче е било или не на партито. Да се каже просто и ясно, да или не е бил и толкова, а не да се намесват чак и БХК. Иначе прилича на омазването на Боко с Мата Хари и взаимно противоречащите си глупости, които дрънка. Според най-потърпевшия - човекът с пицарията нарушението се свежда до това, че са скачали по покрива му и хвърляли боклуци - нещо от което всеки би се подразнил и изпратил сигнал до полцията, освен ако не се качи сам и не им изкърти зъбите.

  CONTADOR GRATUITO!
 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  До коментар [#11] от "realguru":

  "От муата направиха слон :)
  Отишли напили се, поскачали малко. Сега верно тъпо е да скачаш на покрива на чужда постройка и да хвърляш предмети.
  По един бой да им хвърлят и да приключва случая. "
  =========
  Така ставаше по наше време и си беше по-добре.
  НО СЕГА? Кой да набие президентското отроче? МВР или тати? Разсъжденията нататък оставям за тебе и форума, не ми се пише толкова.

  Еретик
 61. 61 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5877 Неутрално

  Когато бащата на Радев блъсна инвалид, когато возеха Деса в насрещното, когато любовницата беше на два щата, когато се раздаваха незаконно апартаменти, когато се уреждаха джипове и трепетни, когато се сирена шпиони в президентството и се назначаваха агенти на ДС
  ...
  Много е дълъг списъкът...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  [quote#42:"Dariya Koleva"][/quote]

  За кое да си понесе наказанието?! Нямаше ли един ваш коалиционен европутат дето поливаше хора с вода и ги замеряше с пиратки. 4ова го видяхме на талавизора, а вие какво сте видели?

 64. 64 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alarmstufe: Rot":

  Свобода за сина на Радев!
  —цитат от коментар 1 на Alarmstufe: Rot


  Хм...

  "Life of President Radev's Son Matter"...

  Нека се обърне същото внимание и на другите тринадесет участника в случката!

 65. 65 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Радев да извика пред президенството

  Четвърто РПУ, въН!

 66. 66 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Много левашки компромат сушит с бели конци и в нарушение на законите.ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!
  —цитат от коментар 14 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, кой закон позволява да скачаш на чужд покрив?

 67. 67 Профил на xnn15596995
  xnn15596995
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Министърът на здравеопазването нарушава закона... нарушава и морално-етичният кодекс... Нито дума за това... Иначе разбрахме всички... Синът на президента е виновен и за метрото и за свлачищата и за всичко.

  Мутри вън!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#38] от "Костадин Иванов":

  14 са по данни на МВР. Хайде малко по-умно!!!
  Ако такъв човек е учител то това не е ОК.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Самото деяние на малкия Радев е укорително, неправилно и трябва да бъде санкциониран, т.е. да си понесе отговорността. Глоба ли, поставяне под отчет в педагогическа стая ли това не е важно. Дано главата на младежа уври и не прави повече подобни глупости.
  По неприятите глупости, обаче, които имат и драматично по-тежки последствия ги прави господин Румен Радев. В този случай отново си пролича неговото убеждение, че може да впряга целият 4авторитет" на институцията, която представлава за негови лични, частни дела. Не е нормално призеднтът и неговия секретар да отричат очевидна истина, да нападат министри и журналисти, защото са говорили за личния проблев на Радев като баща. В крайна сметка никой не е използва случката с тази агресия и цинизъм, на който се нагледахме по време на летните "протести". Да си спомним, че тогава Борисов беше нападан на базата на НЕДОКАЗАНИ твърдения. Сега ситуацията е доста по-различна: имаме доказано нарушение от сит.нът на Радев, но сме свидетели и на очевиден опит за прикливане от страна на овластеният му баща и неговите "съветници". Поставям "съветници" в кавички, защото цялото поведение на институцията е шарж. Някакъв смехотворен опит да се направим, че нищо не се е случило. Ако Радев беше действал в случай като частно лице, като един нормален загрижен баща щеше да спечели. Не да загуби. Но томно тово ОТНОВО показва политическата недалновидност и слабата интуиция на господин президентът.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Наистина пишман министърът не е направил нищо. Ама той повече и не може...

  От идиоти отговор не чакам
 75. 75 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#42] от "Dariya Koleva":

  За какво нарушение/ престъпление е наказанието другарко?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 76. 76 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3149 Любопитно

  До коментар [#23] от "fpyyh":

  "Нямат право да споменават имената на деца, нито да ги снимат в медии, без съгласието на родителите. Но както винаги в територията, законите са за идиотите, тарикатите ги спазват избирателно и когато им отърва.
  ==============
  Някой пита ли Орхан Мурад когато дъщеря му стана за резил? Ама тогава и такива като тебе се смееха.

  Еретик
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  До коментар [#63] от "3biri":

  Леката разлика е, че "хората" бяха блокирали незаконно вход на партийна централа и се опитваха да нахлуят вътре. С цветя ли трябваше да ги посрещнат?

 80. 80 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Администраторът на хостела казва, че не е имало сбирка.
  Видеонаблюдението би трябвало да потвърди или отхвърли твърдението.
  Собственикът на хостела също би трябвало да е отговорен. Но към него няма претенции.

  Не е трудно да се провери имало ли е сбирка или не.
  Част от пишещите по-горе знаят, че сбирка е имало.
  ПИК също знае, че е имало.
  И министърът на здравеопазването знае.

  Те си знаят как знаят.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на fantomas
  fantomas
  Рейтинг: 603 Неутрално

  За съжаление болшинството от горните коментари показват липсата на каквито и да е правни познания - бърза се с раздаване на присъди и обвинения на Дневник в прикриване при положение, че МВР и Прокуратурата са отговорни за това и от тяхна страна няма информация за подобно нещо. Обективно погледнато, статията е безпристрастна и само излага фактите.

 83. 83 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  До коментар [#14] от "КМЕТ В СЯНКА":Извинете за личният въпрос, но : "сушит" от суши ли произлиза или от някой русизъм?Иначе схемата на оправдания на комунистите е една и съща през последните над 100 години - нищо ново!
  —цитат от коментар 32 на selqnin


  Когато сте прав, сте прав! Някои комунисти когато се оправдават, даже целуват по поцинкованото теме пострадалите.

 84. 84 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хората тук говорят за наказание, но реално за да има наказание първо трябва да е регистрирано нарушение. И на мен съседите от апартамента горе често ми тропат и вдигат шум, но ако извикам полиция не мисля че ще ги опандизи за това.

  Но вече знам че ако разбера че някой от тях има известен роднина, ще мога да чета за тяхното тропане в медиите, да слушам министри да споменават случката по медиите и т.н.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  До коментар [#67] от "xnn15596995":

  Е...
  Льотчикът със същия плам защитаваше и баща си при помитането на инвалида на колелото!
  Какво да очакваме от Радев?
  Завалията сам си знае, че това "Президентстване" не е за него!
  Нека да е урок за всички парашутисти, приземили се не на място!

 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#54] от "4ort":

  За лъчовия момък ли намекваш?
  Лъчо отиде ли в РПУто???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Ами оказа се, че синът на президента не е нарушил никакъв закон.
  За разлика от министъра на здравеопазването.

 89. 89 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  Въобще не си падам по г-н Радев. Вижда се от коментариите ми във форума.
  Но е НЕДОПУСТИМО да се ползват за политически цели децата на политиците. Политика стана мръсна дума, Въпреки това нека има все пак малко морал!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2106 Неутрално

  До коментар [#82] от "fantomas":

  Както едно време вестник "24 часа"... "Новините такива каквито са"... Само дето за всеки който разсъждава е ясно че това не е така. Интелектуалните "пирамиди", който обещават "само дивиденти" обаче "само трябва да им се довериш", са най-опасни.

  Анатема на комунизма!
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 94. 94 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#57] от "г-н Думанов":

  Покривът не е негов защото е наемател на обекта и редовно лепи плакати на бойко, фандъкова и герб.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 95. 95 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Няма нищо драматично, ако дете на публична личност участва в някаква младежка глупост. Позорна е змиевидната реакция от страна на Президента. Нищо неочаквано от този човек.

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#66] от "4ort":

  Как ще го докажеш другарю, че въобще е скачано и че точно той е скачачът. Какво обвинение има и ако няма -ЗАЩО???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK