Борисов обеща ресторантите задължително да отворят на 1 март

В Исперих Борисов се срещна с директора на болницата д-р Абдулах Заргар, който преди дни получи българско гражданство за заслуги. Като чужд гражданин той нямаше право да управлява лечебното заведение.

© Фейсбук/

В Исперих Борисов се срещна с директора на болницата д-р Абдулах Заргар, който преди дни получи българско гражданство за заслуги. Като чужд гражданин той нямаше право да управлява лечебното заведение.Ресторантите задължително ще отворят на 1 март, каквито и да са данните за разпространението на коронавируса. С това се ангажира премиерът Бойко Борисов при посещение в Исперих. Думите му бяха излъчени в профила му във "Фейсбук".


Повече по тази тема няма да се говори, подчерта той, обръщайки се към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, който трябва да издаде заповедта. Според премиера за две седмици вълната на заболеваемост трябва да е минала, а на хората им липсват ресторантите.


Заведенията не работят (освен предлагайки храна за вкъщи) от 28 ноември и въпреки протестите на ресторантьорите и уверенията им, че спазват всички противоепидемични мерки, не им беше разрешено да отворят заедно с моловете, фитнесите и училищата.
Вчера Сдружението на заведения обяви награда за този, който снима министъра или член на Националния оперативен щаб в нелегално работещо заведение. Сдружението имало сведения, че авторите на ограничаващите разпоредби тайно ги нарушават.


Нивата на заболеваемост у нас са добри. Затова утре в малките населени места в училищата се връщат присъствено всички ученици, каза днес Борисов.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK