На живо

Коронавирусът в България: британският вариант е открит в две трети от изследваните проби (хронология)

Коронавирусът в България: британският вариант е открит в две трети от изследваните проби (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталБританският вариант на SARS-CoV-2 (вирусът, причинител на болестта COVID-19) е бил открит в 70 на сто от пробите в България, за които е имало съмнения, че го съдържат, съобщи Центърът за заразни и паразитни болести, в чиято лаборатория се прави генетичното изследване целогеномно секвениране. По данни на здравните власти той се е появил още преди Нова година в Кюстендил - областта, която в момента е с най-висока заболеваемост в страната.


Броят на новозаразените у нас се увеличава с една пета за седмица при изчисление, базирано на среднодневните показатели. Традиционно за понеделник обаче всички показатели, които властите отчитат, са ниски. Официалната статистика сочи, че ваксинираните в страната са малко над 20 хил. души. В същото време от днес над 42 хил. ученици от прогимназиалния и гимназиалния курс се върнаха в класните стаи, след като здравните власти смекчиха ограниченията за училищата с по-малко деца.


"Дневник" проследи най-важните новини около кризата с коронавируса в България в реално време. За ситуацията по света - тук.
Европейският съюз преговаря с американската компания "Модерна" за купуване на още ваксини срещу COVID-19. Междувременно "Астра Зенека", с която преговорите са в застой, предлага да се доставят дози от собствената й ваксина, произведена извън Европа, за да се компенсират съкращенията на доставките.
Това съобщават за "Ройтерс" източници от ЕС в момент, когато целта за ваксиниране на 70% от населението в съюза е под въпрос заради забавянето с доставките от фармацевтичните компании. В момента блокът се опитва да разшири запасите си - поръчани са общо 2.3 млрд. дози.


Повече по темата четете тук.

Във връзка с предприетите от Германия на вчера противоепидемични мерки, включително за преминаването на границата с Чехия, българското посолство в Прага предупреждава, че към момента само ограничени категории пътуващи имат достъп от Чехия до Германия, съобщи пресцентърът на министерството на външните работи. Такива са например служители на транспортни компании и погранични работници, но не и транзитно преминаващи към други държави. Гражданите, на които е позволен достъп до територията на Германия, трябва да представят негативен PCR/антигенен тест, направен до 48 ч. преди влизане в страната. Това важи и за служителите на транспортни компании.


Преминаващи транзитно през Чехия към Германия също трябва да представят PCR/антигенен тест, направен в рамките на не повече от 36 ч. преди влизане на чешка територия.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството в Прага на телефони 420 222 212 011; 420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: 420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Медиците ще получават по 1000 лв. за първа линия вече от здравната каса

Лекари, сестри, санитари, лаборанти и друг персонал, ангажиран в работата на първа линия срещу коронавируса, ще продължат да получават и през тази година по 1000 лева нето над заплатите си. Тази сума вече ще бъде изплащана от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), а не както миналата година – от Министерството на здравеопазването. В понeделеник Надзорният съвет на НЗОК прие правилата, по които ще се извършват плащанията за първа линия, информира "Мариапул".


По 1000 лв. ще получават и работещите в лаборатории в болничната и извънболничната помощ, които пряко извършват дейности по PCR диагностика на Covid-19. Механизмът, по който лечебните заведения ще получават финансирането за допълнително възнаграждение на персонала, не се променя спрямо досегашните правила. Допълнителните средства ще се изплащат всеки месец въз основа на информацията, подавана от самите болници. Всяко лечебно заведение определя кои служители да получат пари за първа линия, а броят на служителите, които получават допълнително по 1000 лева е в зависимост от броя на лекуваните пациенти с Covid-19.


Отделно се изплащат и допълнителни възнаграждения за наетия персонал в размер на 600 лв. за лекари, 360 лв. за сестри или 120 лв за санитари.

Британският вариант е открит в две трети от изследваните проби, сочат данните на здравните власти. Според съобщение на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) от 96 секвенирани през втората седмица на февруари проби при 68 е установен английския вариант В.1.1.7.


Секвенирането е специализирано генетично изследване, при което се търси т. нар. S ген в шипчестия протеин, с който коронавирусът атакува клетката. Липсата му е смята белег за английския вариант на вируса.


По данни на НЦЗПБ британският вариант е бил въведен в област Кюстендил още преди края на миналата година. В момента това е областта с най-висока заболеваемост - 329 на 100 хил. души население, много над прага от 200 на 100 хил, който властите приемат за тревожен.


При направените досега генетични изследвания не е установен южноафрикански и бразилски вариант, се казва в съобщението на центъра за заразни болести. Оттам допълват, че за да увеличат капацитета си от секвениране на SARS-CoV-2, въвеждат нови техники за оптимизиране на изследванията за целогеномно секвениране и ще ангажират допълнително молекулярни биолози.


Повече по темата четете тук.

Властите отчетоха над 40 хил. ученици обратно в клас

Коронавирусът в България: британският вариант е открит в две трети от изследваните проби (хронология)

© Юлия Лазарова

От днес още 42 хил. ученици от 5 до 12 клас се обучават присъствено, след като със заповед на здравния министър беше разрешено провеждането на присъствени учебни занятия в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Данните са на министъра на образованието Красимир Вълчев и бяха оповестени по време на работно заседание на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри.


"Към момента общо 460 хил. деца посещават класните стаи, а 260 хил. учат в електронна среда от разстояние. Отделно, има 240 хил. деца в предучилищна възраст, които посещават детските градини", обобщи образователният министър.

Ваксинираните хора трябва да станат две трети от населението. Колкото по-бързо стане, толкова по-добре, защото огромни пари се харчат за затворените сфери.


Бойко Борисов,

премиер, по време на работното съвещание за коронавируса


Здравният министър Костадин Ангелов повтори, че по официални данни България в момента е на 25-то място по заболеваемост в Европа за последните 14 дни и допълни:

"Това ни дава увереност, че отхлабването на мерките, което правим, не води до по-голямо разпространение на заразата и показва, че осъществяваме ефективен контрол върху развитието на епидемията в нашата страна"
.
Цитираните данни са на Европейския център за профилактика и контрол и са към 11 февруари.


Обобщение на данните за доставката и разпределението на ваксините и мерките на правителството в подкрепа на бизнеса четете тук.

Поредната пратка ваксини от "Пфайзер/Бионтех" пристигна в София

Седмата пратка от ваксини на "Пфайзер/БинТех" е пристигнала вчера в София, съобщава Министерството на здравеопазването. Доставени са 22 230 дози, които вече са разпределени към регионалните здравни инспекции, уточняват от министерството.


Снимката е архивна

© Юлия Лазарова

Снимката е архивна


С това общият брой доставени дози ваксини от трите производителя достига 196 840, достатъчни за ваксинирането на 98 420 души. До момента в страната са поставени 75 388 дози от ваксините, а пълния курс по имунизиране са приключили малко над 20 хил. души.


До края на седмицата се очаква да пристигне трета доставка от ваксината на "Астра Зенека" от 61 400 дози.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев даде да се разбере, че е скептично настроен към разпореждането на премиера Бойко Бориков на 1 март заведенията да отворят врати, независимо от данните за разпространението на коронавируса.


Вчера премиерът обяви, че местата за хранене ще заработят без ново отлагане, тъй като пикът на заразата ще е отминал дотогава. В интервю за "Нова телевизия" днес Кунчев коментира, че от медицинска гледна точка решението не е оправдано, ако ръстът на новите случаи продължи. Допълни обаче, че при всички положения здравните власти ще се съобразят с нареждането на министър-председателя.

Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Ако трябва да се отворят заведенията, ще го направим. 


Ангел Кунчев,

главен държавен здравен инспектор в интервю за "Нова телевизия"


Според обявените от властите разчети ново затягане на ограничителните мерки се планира, ако заболеваемостта надмине 200 на 100 хил. души население за 14 дни. Най-новите данни за Европейския център за профилактика и контрол - към 11 февруари, сочат за България заболеваемост от 127.3 на 100 хил. за последните две седмици.

От седем до 14 дни след поставянето на втората доза от ваксина са достатъчни за постигането на стабилен имунитет срещу COVID-19, обясни в ефира на "Нова телевизия" главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той и българският представител в Европейската агенция по лекарствата проф. Илко Гетов отговаряха на зрителски въпроси за имунизацията.


Гетов коментира, че одобрените от Евросъюза ваксини са


подходящи и за хора с автоимунни заболявания,


стига те да не са в остра фаза на заболяването или на тежка имуносупресивна терапия. Ако пациентът е в ремисия, няма проблем да бъде ваксиниран, каза Гетов. По думите му имунизацията е подходяща и за хората с онкологични заболявания, ако са преминали през химиотерапия.


Двама препоръчаха на


жените, които планират бременност,


да отложат засега ваксинирането. Изрично уточниха, че няма данни за противопоказания, но припомниха, че ваксините не са тествани на бременни жени и е добре да се изчака още информация. Още въпроси за ваксините и отговорите на двамата вижте във видеото.

Лекар призова властите да изоставят фазите и да започнат масовото ваксиниране

Коронавирусът в България: британският вариант е открит в две трети от изследваните проби (хронология)

© Юлия Лазарова

Председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари Любомир Киров призова властите да се откажат от следващите планирани във ваксинационния план фази и да преминат директно към масовото ваксиниране. "Времето на фазите вече отмина - в началото имаше нужда, за да се осигури защита на най-уязвимите групи хора, но сега вече фазите са безсмислени и трябва да ваксинираме всеки желаещ, защото най-голям риск от разпространение носим хората в активна възраст, които "щъкаме" постоянно", каза в интервю за БНТ Киров. Според него решението да се поставят по две дози от иРНК ваксините е било прибързано, защото е забавило процеса, а може да се окаже, че една е достатъчна.


Киров настоя до края на седмицата здравното министерство да оповести реда, по който общопрактикуващите лекари ще ваксинират хората над 65 г. и с хронични заболявания. Те са част от т.нар. четвърта фаза от плана за ваксиниране, която според властите ще започне в началото на март, а в нейните рамки на имунизация подлежат около 1.8 млн. души.

Ваксинираните в България достигнаха 20 хиляди

Коронавирусът в България: британският вариант е открит в две трети от изследваните проби (хронология)

© Лили Тоушек

Броят на на хората, завършили ваксинационния курс срещу COVID-19 с двете изисквани за това дози, надхвърли 20 хил. Единната информационна система отчита, че месец и половина след началото на кампанията ваксинираните са 20 698 души. Поставени са общо 75 388 дози от трите ваксини, най-много - от тези на "Пфайзер/БионТех". Това означава, че има близо 34 хил. души, които вече са получили първа доза и очакват втора.Традиционно за понеделник всички показатели, които властите отчитат, са ниски. Броят на новозаразените с коронавирус се увеличава с една пета за седмица при изчисление, базирано на среднодневните показатели. За последното денонощие са регистрирани 163 случая. Те са установени при едва 1 852 теста - 1095 по метода PCR и 757 антигенни. Починали са 16 души, а излекувани - 327. Повече за данните за деня - тук.

Училищата с по-малко ученици от днес могат да се връщат към присъствено обучение по преценка на директорите. Със заповед от вчера здравният министър разреши провеждането на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. Заниманията трябва се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки.


В големите училища продължават да важат ограниченията, според които в клас постоянно са най-малките - от 1 до 4 клас, а по-големите се сменят на две седмици. До сряда (17 февруари) вкл. на присъствено обучение са 7, 8 и 12 клас, в следващите две седмици - 5, 10 и 11 клас.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Напредваме бавно, неусетно дори
  Дано, дано, дано
  До всяко ваксинирано същество
  Застане поне още едно
  И аз си вика, дано, дано

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  С това темпо прогнозата е доста песимистична.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2291 Неутрално
 4. 4 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  С това темпо прогнозата е доста песимистична.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Коя прогноза Кмете? Питам, защото то всеки ден я сменят, прогнозата от вчера не е тази от днес а пък тази от миналата седмица изобщо я няма вече дори на радарите😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1633 Весело

  Магистрала Хемус или ваксинирането? Интересно ми е кое ще приключи първо, но на моята възраст надали ще съм жив да го видя.

 6. 6 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Ева Майдел каза - На който не му харесват ваксините на майка ми, да си Оди неваксиниран!

 7. 7 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 148 Неутрално

  Еми стига толкова ахахаха, пак е нещо

 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Бойко построи по бързо на Путин тръбата, по която нищо няма да тече, отколкото да осигури ваксини. Въпрос на приоритети на еднокнижника

 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Весело

  Ако някой разбира защо ваксинирането върви толкова бавно при увеличени доставки на ваксини - да сподели. Аз поне не разбирам.
  А иначе - ще отворим ресторантите на 1 март, каза Борисов. Не че съм против.

 10. 10 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  Магистрала Хемус или ваксинирането? Интересно ми е кое ще приключи първо, но на моята възраст надали ще съм жив да го видя.
  —цитат от коментар 5 на еспресо


  Хайде стига и ти понеделнишки такива думи. Нима не очакваш да изкараш поне още 35/40 години. Недей таке бе човек, грижи се за себе си 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 789 Неутрално

  "ваксинираните в България достигнаха 20 хиляди"

  Поздравления за правителството за добре свършената работа. Към 2040 най-после ще се отървем от проклетия вирус. Здраве само да има, както обича да казва Първият.

 12. 12 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 766 Весело

  Половината население на България панически иска локдаун, другата половина ядосано не ще. Сега Борисов се чуди как да въведе мерки без да въвежда мерки, за да е слънце и да огрее навсякъде...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 13. 13 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2207 Весело

  Половината население на България панически иска локдаун, другата половина ядосано не ще. Сега Борисов се чуди как да въведе мерки без да въвежда мерки, за да е слънце и да огрее навсякъде...
  —цитат от коментар 12 на Nil satis nisi optimum


  Не , няма как да са 50:50 !
  Ето Вие например , сте с весело настроение , значи има един малък процент неутрални !

 14. 14 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Спокойно ботокс принцесата обяви, че започваме 3-та фаза на плана за ваксинация - възрастните хора. Това означава, че първа и втора са завършени
  - Първа - медиците
  -Втора учители и полицаи
  Само за тия от фермите за норки нищо не се говори
  Няма забавяне, всичко е по план

 15. 15 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1631 Разстроено

  "ваксинираните в България достигнаха 20 хиляди". Егати резила! По-добре да ги скрият тия числа, че няма такъв срам.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 16. 16 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  Планът е на кръчма да ходят само ваксинирани или ваксините да се поставят от сервитьора преди аперитива и салатата

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2764 Неутрално

  Значи сме на прага на пета фаза?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#13] от "stenlyaka":

  Е, не съм ги броил точно, казаг на око... И между другот, не съм неутрален. Противник съм на всеички мерки които само удължават във времето разпространението на заразата. Още когато налагаха мерките по-честните политици признаха, че целта не е да се ограничи броя на заразените, а да се немали и разпредели натискът върху здравните каси...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 19. 19 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  [quote#10:"padrino"][/quote]

  Що бе, няма нищо песимистично. Представям си как след 40 години идва внукът, пали свещичка, почиства плочата и започва да разказва "Дедич, татко вече го ваксинираха, нали е влязъл в приоритетна група по възраст. Ние чакаме. Тати мърмори, че магистралата вече са я завършили, ББ е прерязал лентичката на старческа количка - Бентли, високопроходим модел, специална поръчка. Но тати пак мрънка, че нямало тоалетни и трябвало да стиска от Търново до Омуртаг, 100 километра както на старата магистрала."

 20. 20 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Бойче добре управлява коронакризата. Само ГЕРБ могат да ни преведат през нея. А представяте ли си, ако беше Нинова и БСП, а недай си Боже да беше Христо Иванов и ДБ. Сега никакви ваксини нямаше да има от АстраЗенека -тях само ГЕРБ може да ги осигури, имат вътрешен човек- и щяхме да сме с много по-малко ваксинирани.

 21. 21 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 676 Весело

  Чудно ми е при тая статистика, троловете във форума защо цъкат минуси? Когато фактите говорят, боговете мълчат /в случаят да спрат да цъкат минуси и да пускат тролски коментари/.

 22. 22 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Невероятно число, плод на "неистовите" усилия на некадърното ни правителство.. докато ваксинираме още 20к, първите 20 вече ще са изгубили имунитет...

 23. 23 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Яка цифра - 20 хил. ваксинирани. Подходяща за заглавие ако се отнасяше само за Велико Търново.

 24. 24 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Весело

  До коментар [#10] от "padrino":

  Разбирам го човека. За месец и половина 20000 ваксинирани. За три месеца - 40 хиляди. За година - 80 хиляди. За десет - 800 хиляди. За 40 години - 7,2 милиона получили ваксината. Как да е оптимист?

 25. 25 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  20 хиляди за шест седмици, с тази скорост 4 милиона ще са след има няма 23 години, след като родените днес вече завършват универсиета.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 26. 26 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#13] от "stenlyaka":

  Прав си тия дето още от началото не ги спазваме се хилим на мъката Бойкова

 27. 27 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2448 Весело

  Българските политици като най-умни решават кой кога и как да се ваксинира.

  подпис
 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  Данните от нощес.
  През последните дни броят на откритите новозаразени се стабилизира на. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 – 712
  2-8.2 – 754
  3-9.2 – 788
  4-10.2 -815
  5-11.2 – 842
  6-12.2 – 850
  7-13.2 – 852
  8-14.2 - 849
  Дали сме достигнали пик, плато или стъпало ще разберем през следващите няколко дни.

 29. 29 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3955 Весело

  Оф, пак дрема и смятам! За година 160 хиляди, за десет - 1,6 млн. Сметнете, кога ще привършим.

 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  В последните дни се стабилизира и броят на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 - 42

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4536 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса последните дни като че ли започва да намалява:
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14

 32. 32 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Весело

  20 хиляди за шест седмици, с тази скорост 4 милиона ще са след има няма 23 години, след като родените днес вече завършват универсиета.
  —цитат от коментар 25 на fpyyh


  Екстра, значи бебетата които се раждат сега като завършат Медицинският точно ще могат да приложат наученото още в първият ден при постъпване на работа. 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 33. 33 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  До коментар [#13] от "stenlyaka":Е, не съм ги броил точно, казаг на око... И между другот, не съм неутрален. Противник съм на всеички мерки които само удължават във времето разпространението на заразата. Още когато налагаха мерките по-честните политици признаха, че целта не е да се ограничи броя на заразените, а да се немали и разпредели натискът върху здравните каси...
  —цитат от коментар 18 на Nil satis nisi optimum


  И аз съм против , но ги спазвам ...къде доброволно , къде не ......

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Спокойно дружина, сега щели да ваксинират членовете на ЦИК, които са 80000, рязко ще дръпне бройката с има няма 1000 съгласни.

 35. 35 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  При 20 процента мераклии да ги боцнат и толкова много предплатени да купуват хладилници и ще ги изхарчат следващите няколко сезона .
  Иначе трябва да ги изхвърлят.

 36. 36 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 711 Неутрално

  08:24
  Лекар призова властите да изоставят фазите и да започнат масовото ваксиниране

  Мда.
  За масово ваксиниране е необходимо, на първо место, масово желаещи. Така мисла.

 37. 37 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Любопитно

  Интересно как под подобни материали герб троловете се умълчават....

 38. 38 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  От седем до 14 дена след ваксата имали фул имюнити . А една докторка преди два месеца разправяше няколко седмици . И пак трябвало да се пазиш ,щото " има и други вируси,които могат да ни заразят" хахахаха

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Гневно

  "Коронавирусът в България: ваксинираните достигнаха 20 хиляди"

  Браво! Невероятен успех е това! За още само 40 години и всички желаещи ще бъдем ваксинирани! Е, аз няма да живея още 40 години, но така ми било писано!

  Ваксинираните в САЩ достигнаха 50 милиона!

 40. 40 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  За съжаление никъде няма допстатъчно ваксини. При нас сме на около 250 000 ваксинирани от околоо 10,7 милиона население.

  E PLVRIBVS VNVM
 41. 41 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#37] от "boevbisser":

  И аз това се чудя, то Бойче се справя перфектно, как не са изпаднали в екстаз? Хахаха

 42. 42 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Весело

  До коментар [#40] от "PavelCZ":

  нерде 250 000, нерде 20 000....

 43. 43 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Ниският процент на ваксинирани може да се компенсира с висок процент смъртност! Явно Борисов и ГЕРБ на това разчитат!

 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  > Броят на на хората, завършили ваксинационния курс срещу COVID-19 с двете изисквани за това дози, надхвърли 20 хил.

  Първо си помислих че става дума за бройка хора обучени как да ваксинират и си викам, ега-ти, ако на всеки му дават по едно флаконче дневно, ще правим по 120 000 боцкания на ден.

  После разбрах че ставало дума за броя хора във финална фаза на сертификационния процес...

  કટાક્ષ
 45. 45 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Любопитно

  За съжаление никъде няма допстатъчно ваксини. При нас сме на около 250 000 ваксинирани от околоо 10,7 милиона население.
  —цитат от коментар 40 на PavelCZ


  Не навсякъде, има места където си има ваксини и хората с първа доза са вече 15.5 милиона. Само за вчера, за един ден са 700 хиляди, тоест 10 пъти повече от получилите първа доза в Бг за месец и половина......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 46. 46 Профил на Боже
  Боже
  Рейтинг: 257 Неутрално

  [quote#10:"padrino"]
  —цитат от коментар 19 на еспресо
  Що бе, няма нищо песимистично. Представям си как след 40 години идва внукът, пали свещичка, почиства плочата и започва да разказва "Дедич, татко вече го ваксинираха, нали е влязъл в приоритетна група по възраст. Ние чакаме. Тати мърмори, че магистралата вече са я завършили, ББ е прерязал лентичката на старческа количка - Бентли, високопроходим модел, специална поръчка. Но тати пак мрънка, че нямало тоалетни и трябвало да стиска от Търново до Омуртаг, 100 километра както на старата магистрала."[/quote]

  +++++++++++++++++++++++++++

  Само бих заменил "старческа количка" с "летящо килимче", иначе марката ще Му хареса. Но е само детаил, иначе сцената си я представям цветно.

  Боже, Боже ...
 47. 47 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  За съжаление никъде няма допстатъчно ваксини. При нас сме на около 250 000 ваксинирани от околоо 10,7 милиона население.
  —цитат от коментар 40 на PavelCZ


  Ако приемем, че ние сме на половина като население (за удобство в сметките), тук би трябвало да има около 125 000 ваксинирани. Има със 105 000 по-малко.
  Тези жалки числа тук нямат смислено обяснение. Всичко е някаква колосална лъжа. Ваксините, дори тези жалки количества, които получаваме, просто изчезват мистериозно. Най-вероятно ги продават на черно и ваксинират тук-там по някой късметлия, колкото да се каже, че ваксинират някого.
  Или изобщо не получаваме толкова, колкото съобщават, защото изобщо не са поръчали колкото е необходимо. Размятат някакви екселски таблички с някакви числа, но в крайна сметка, кой ще седне да брои кашончета и флакончета и да проверява данните? Нямаме журналисти, които да изискат данни и да разследват въпроса, а останалите пазят омертата.
  Ситуацията е абсурдна. Аз познавам много хора, които искат да се ваксинират, но нямаме абсолютно никакъв шанс да получим ваксина, дори след месеци. Просто ваксини няма. Или ги крият, или изобщо не са поръчани и лъжат как хората не искали да се ваксинират.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  А и кой с два грама мозък ще се ваксинира с ваксина транспортирана с бус за кренвирши и съхранявана в 60 годишен съветски хладилник?

 49. 49 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Според мен да, вакса преди всичко боконтоква, и другите пллитикани мошеници. Те що не се, ваксаъ като било толкова, добре? И тях и децата им ама с независима комисия да, следи да не мамят с фалшиви вакси.

 50. 50 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Според мен да, вакса преди всичко боконтоква, и другите пллитикани мошеници. Те що не се, ваксаъ като било толкова, добре? И тях и децата им ама с независима комисия да, следи да не мамят с фалшиви вакси.

 51. 51 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Какви са тези 20 хиляди. Бойчетата приключват трета фаза и пристъпват към четвърта, вие говорите за 20000. Според Борисов сме първи в света по ваксиниране и затова на 1 март отварят ресторантите и свалят всички противоепидемични мерки.

 52. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  Според мен да, вакса преди всичко боконтоква, и другите пллитикани мошеници. Те що не се, ваксаъ като било толкова, добре? И тях и децата им ама с независима комисия да, следи да не мамят с фалшиви вакси.
  —цитат от коментар 49 на Daria


  Дано поне ти разбираш това, което си написала!

 53. 53 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Интересно как под подобни материали герб троловете се умълчават....
  —цитат от коментар 37 на boevbisser


  Герб троловете се умълчават там, където излизат верните числа, разкриващи истинското състояние на България. Интересно ми е един ГЕРБ трол дали осъзнава, че защитава убийствена за България кауза и го прави заради заплащането или наистина е заблуден.

 54. 54 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#53] от "Uprsport":

  33 сребърника към първи век са били много пара, сега при тоя наплив от кадри и за жълти стотинки става

 55. 55 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2311 Неутрално

  [quote#10:"padrino"]
  —цитат от коментар 19 на еспресо
  старческа количка - Бентли, високопроходим модел, специална поръчка.[/quote]

  Ако ОФ докопа власта, то ще е завинаги и количката ще бъде Баховица и с повишена проходимост. Ваксини само АБФК.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 56. 56 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1530 Весело

  Направо да изкарат народа на площадите, да заредят картечници с медицински изстрели с ваксина, като тия муниции с упойката за едри животни, ама вместо упойка - ваксина. И да чипираааат...пардон, да ваксинииират, масово и ударно. До пристигане на следващата мутация и после пак и, пак и, пак...

  мурзилка
 57. 57 Профил на Sandokan
  Sandokan
  Рейтинг: 236 Неутрално

  "ваксинираните в България достигнаха 20 хиляди"Поздравления за правителството за добре свършената работа. Към 2040 най-после ще се отървем от проклетия вирус. Здраве само да има, както обича да казва Първият.
  —цитат от коментар 11 на Индиана


  Да бе да, той вируса нас ще чака! Много преди това той сам ще си иде, като ни довърши преди това...

 58. 58 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Българинът иска да се ваксинира, но с традиционни вакснии - с полуумъртвен вирус, а не с РНК (по-късно ДНК), които могат да се програмират (https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/covid-19-vaksinite-koi-sa-te-i-kak-rabotjat.html ). Сега това не значи нищо, но в далечно бъдеще ще е буквално.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 59. 59 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Със това темпо до края на века ще сме приключили !!!

 60. 60 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 148 Неутрално

  За инфо на меркалиите - няма да ви отпаднат комбинезоните от муцунките, няма да ви отпадне спазването на дистанция и най- основното няма доказателства, че няма да сеете " заразата" , дори и боцнати...дано сте силни в плацебо съзнането..щото само то ще ви "спаси" .

 61. 61 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1631 Весело

  За инфо на меркалиите - няма да ви отпаднат комбинезоните от муцунките, няма да ви отпадне спазването на дистанция и най- основното няма доказателства, че няма да сеете " заразата" , дори и боцнати...дано сте силни в плацебо съзнането..щото само то ще ви "спаси" .
  —цитат от коментар 60 на Nik Nikolov


  Значи... Аз лично предпочитам дистанцията да остане вечно. Адски мразя някакви некъпани и смърдящи на пот и чесън селяндури да се тикат в мен и да ми дишат във врата. Маските не ми пречат особено - ще започна да си я нося като аксесоар за врат, както прави голяма част от приридонаселението и в момента.
  Що се отнася до "сеенето на заразата" - който е отказал да се ваксинира, да си бере гайлето.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 62. 62 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 801 Неутрално

  довчера в Гърция бяха половин милион, а един милион още бяха записани за следващия месец.

  Какво викаше бацето? "Няма да позволя да стане като в Гърция"? Или нещо подобно?

 63. 63 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Аз следя ситуацията в Израел. До края на януари графиката на новозаразени върви вертикално нагоре. Ваксинираха се, и през февруари положението се успокои.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/

 64. 64 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Ваксинирани - малко над 1 процент в България.
  В Европа - 4-5% навсякъде.
  При положение, че страните в Европа получават пропорционални количества, защо са 4-5 пъти по-малко?
  И не ми пробутвайте опорката, че тук се пази втората доза - Дончев няколко пъти го каза. С тях стават малко над 2%.

  Алоу, журналята? Ще се престраши ли някой да зададе тези въпроси?
  Ама след опорката за втората ваксина да зададат втория въпрос!

 65. 65 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2140 Любопитно

  Отварянето на заведенията явно е приоритет за управлението.
  Не бих отишла точно сега. Мнозина ще отидат. Не отвориха магазините през декември и сега, въпреки намаленията, са доста празни.
  Някои се мислят за безсмъртни или поне високо образовани, след като са в състояние да пресметнат за колко десетилетия ще сме ваксинирани. При положение, че искаме. Учителите например често не искат. Медиците нямат избор.
  Чакам с интерес как трифонов ще ваксинира масово, а манолова в екипче на медицинска сестра ще кръжи наоколо. И всичко това без затваряне на нищо 24/7!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 66. 66 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#65] от "etty1":

  Не знам Трифонов или Мая, но не можете да отречете провала на Борисов във ваксинацията

 67. 67 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#63] от "half truth":

  > Ваксинираха се, и през февруари положението се успокои.

  Както си писахме в съседната тема, пък в Южна Африка не са почнали още да се ваксинират, и положението се успокои.

  Данните са на същия сайт.

  કટાક્ષ
 68. 68 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  Айде, вече и в България има регистриран ивермектин и е наличен в аптечната мрежа под търговското наименование ХЮВЕ-МЕК (заедно се изписва ). Нали си спомняте Хювефарма на кого е собственост?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#63] от "half truth":

  > Аз следя ситуацията в Израел. До края на януари графиката на
  > новозаразени върви вертикално нагоре. Ваксинираха се, и през
  > февруари положението се успокои.

  Май и в Азербайджан било сходно положението като в Израел.

  При това без да наблягат чак толкова на ваксинирането.

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 286 Неутрално

  Мятаме се между двете крайности. Лекарите и учителите не искат да се ваксинират, а тук във форума е пълно с желаещи. Особено ''Д-р Хриси".

 71. 71 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  "Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Ако трябва да се отворят заведенията, ще го направим. "
  Ангел Кунчев,
  главен държавен здравен инспектор в интервю за "Нова телевизия"

  СМЕШНИК

 72. 72 Профил на TOR
  TOR
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "пълния курс по имунизиране са приключили малко над 20 хил. души"

  Трети месец ли почва вече?

  Use a mask, use Tor. Resist the surveillance pandemic. https://www.torproject.org/ Your donation will be matched by Friends of Tor. https://www.torproject.org/donate/donate-usetor-en-US
 73. 73 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#71] от "Virgin":

  >"Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Ако
  > трябва да се отворят заведенията, ще го направим. "

  Всъщност така наречения НОЩ е нещо от рода на 'неформална работна група' която е зачислена към министър председателя (мисля че не е към министерски съвет) и няма абсолютно никакви правомощия. Нещо като 'седянка' която се провежда периодично, дори не се записват формални протоколи от срещите на 'седянка'.

  Всички решения се взимат от Баш Богатира, а в случай на лошо развитие на ситуацията, бушончетата ще са някой от участниците в щаба или целия НОЩ.

  Надявам се че им 'плащат' достатъчно заради целия цирк на който ги подлагат.

  કટાક્ષ
 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  "Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Ако трябва да се отворят заведенията, ще го направим. "
  Тогава за какъв дявол сте ни вие, щом Борисов ще казва всичко и ще нарежда на всички.

 75. 75 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 884 Неутрално

  защото най-голям риск от разпространение носим хората в активна възраст, които "щъкаме" постоянно"

  Най-после един лекар да каже истината откъде идва разпространението. Обаче това е много закъсняло. Точно хората от тая група придобиха имунитет през есента. Затова и намаляха заразените.

 76. 76 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#74] от "Роси":

  >Тогава за какъв дявол сте ни вие,

  Добре платени бушончета.

  > щом Борисов ще казва всичко и ще нарежда на всички.

  ГлавЗдравенИнспДоц не е излъгал - НОЩ няма никакви права да издава разпореждания, той е вид 'дискусионен форум' (или 'седянка' както се нарича на български).

  કટાક્ષ
 77. 77 Профил на tarna
  tarna
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#36] от "Pomak":

  И англичаните така бяха решили и се наложи производителите да напомнят, че не става с една доза. Не е лошо този лекар поне да си прочете листовките и поне малко да се информира преди да препоръчва. А ако прочете и някое от наличните дори и в нета научни изследвания, още по-добре. Поне да се обоснове.

 78. 78 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#74] от "Роси":

  'Седянката' НОЩ е създадена лично със заповед на Бай Бой - З А П О В Е Д / № Р-37 / София, 26.02.2020 г. (лично негова е, не е свързана с министерски съвет).

  https://coronavirus.bg/bg/231

  Тук има разни спекулации защо е създадена:

  https://offnews.bg/analizi-i-komentari/paradoksalniat-shtab-nosht-megaorgan-ili-planirana-izkupitelna-zhe-727392.html

  કટાક્ષ
 79. 79 Профил на Агент Провокатор
  Агент Провокатор
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Единствения вариант е да измислят ваксина с перорално приложение и да ти я сипват тайно във водката, като идеш на бар или ресторант...

 80. 80 Профил на Krasimir Stoyanov
  Krasimir Stoyanov
  Рейтинг: 207 Весело

  До коментар [#53] от "Uprsport":

  Ако има статия за Христо Иванов веднага ще налазят. Но да опровергават очевадните истини нямат силици или не са достатъчно "мотивирани".

 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Весело

  До коментар [#5] от "еспресо":

  Спокойно, не бъде песимист...
  Да си жив и здрав, медицината върви напред!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#79] от "Агент Провокатор":

  > Единствения вариант е да измислят ваксина с перорално приложение

  Разправят че от 'другия край' по-бързо се абсорбирали всякакви вещества, но съм съгласен че ще има усложнения със самия процес на инсталиране на сертификата.

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  С това темпо пет години дали ще стигнат.

 84. 84 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Разстроено

  До коментар [#67] от "Ан Он":

  В Южна Африка не се ваксинират и си отгледаха южноафриканския мутант на COVID-19. При такъв нисък имунитет и премахване на ограниченията в България може да очакваме и нашенски мутации.

 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#84] от "plamen_b":

  > При такъв нисък имунитет и премахване на ограниченията в България може да очакваме и нашенски мутации.

  Ми то вече има нашенски мутации. Личат си по графиките за заетите в болничните заведения.

  Ей на - при в топ инфекциозната клиника дето я наглежда Мангъров около 80% от леглата са празни, пък на някакви други места съответните отделения си държат бройките. Вероятно се дължи на някакви географско-локални мутации.

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#84] от "plamen_b":

  > В Южна Африка не се ваксинират

  Гледам че и не мрат много?

  > и си отгледаха южноафриканския мутант

  Мутанти се появят баш като почнеш да третираш микро-фауната със яки медикаменти (мутират за да се спасят). Вътрешно-болничните инфекции се дължат най-вече на такива мутанти - най-издържливите от най-издържливите.

  કટાક્ષ
 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  "Лекар призова властите да изоставят фазите и да започнат масовото ваксиниране"

  Това май ще е най-доброто.

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Който не иска да се ваксинира, да се откаже и от лечение, ако се разболее. Харчат се милиони за ваксини, за да казват някакви умници, колко са вредни ваксините.

 89. 89 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  До коментар [#88] от "Роси":

  Точно така. Гениално! Към днешна дата има само 70 000 човека, които могат да получат болнична помощ, защото са ваксинирани. Останалите да го духат, нищо че с техните здравни осигуровки лекуват хипохондрици, които само като кихнат и се разкашлят влизат в болница.
  Сещам се за един "дарител" от Уолтопия миналата година, който искаше да "дари" апарати за обдишване, при условие неговите служители да ги ползват ползват с предимство. Същият този "дарител" няколко месеца по-късно търсеше и молеше за кръводарители за негова операция.

 90. 90 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Ваксинираните хора трябва да станат две трети от населението. Колкото по-бързо стане, толкова по-добре, защото огромни пари се харчат за затворените сфери.
  —цитат от коментар 0

  Трябва Буци, трябва. Ама не можеш да го направиш.
  И както сега отчитате 50 хил. ученици, утре ще отчитате заразени и заминали си хора заради вашата глупост. 91. 91 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Неутрално

  в топ инфекциозната клиника дето я наглежда Мангъров около 80% от леглата са празни...
  До коментар [#85] от "Ан Он":

  Е, нали за това е обявен за "Менгеле", че с кашлица и 37.3 t ги праща да се лекуват вкъщи. Как искаш отделението му да е пълно?

 92. 92 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 546 Неутрално

  "Премиерът има право да взема решения и да ги налага на Министерския съвет. Ако трябва да се отворят заведенията, ще го направим. "Тогава за какъв дявол сте ни вие, щом Борисов ще казва всичко и ще нарежда на всички.
  —цитат от коментар 74 на Роси


  А, те са нужни както тоалетната хартия. Когато нещата се оакат - шефа се бърше с тях и ги изхвърля. Така се поддържа винаги чист.

 93. 93 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#68] от "hamiltonf":

  към 80лв струва опаковката, баси. не го е срам!

  Не знам само ИАЛ къде спи.

  Онзи ден излезе еднакъв текст във всички сайтова на Домусчиев как са му направили клиника още през април. Преди някой да беше чувал за действието му тогава.

  Реклама в нарушение на всякакви закони! На лекарство, регистрирано за съвсем друго. Което е прескрипторно и няма право на НИКАКВА реклама.

 94. 94 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 209 Весело

  До коментар [#63] от "half truth":> Аз следя ситуацията в Израел. До края на януари графиката на > новозаразени върви вертикално нагоре. Ваксинираха се, и през > февруари положението се успокои.Май и в Азербайджан било сходно положението като в Израел.При това без да наблягат чак толкова на ваксинирането.
  —цитат от коментар 69 на Ан Он


  Ама бива ли така да омаловажавате Ваксината, а от друга страна възхвалявате Локдауна? Уф, човек не знае вече на кое да се кланя.

 95. 95 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  Така е, ИАЛ за такива е като патерица, как е определена цената, как е регистриран това лекарство, защото то не е хр. добавка, която се регистрира за 2-3 месеца, а лекарство, което по някой път отнема по 2-3 години...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 96. 96 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Стига с тези ваксини ,
  Борис Джонсън, каза на британците, че есента пак ще трябва да ги ваксинират, защото ще станат като грипните ваксини.
  Да не говорим за Израел които са ваксинирали 70% от населението си а отчитат по 2 хиляди заразени на ден.

 97. 97 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Стига с тези ваксини , Борис Джонсън, каза на британците, че есента пак ще трябва да ги ваксинират, защото ще станат като грипните ваксини.Да не говорим за Израел които са ваксинирали 70% от населението си а отчитат по 2 хиляди заразени на ден.
  —цитат от коментар 96 на 001


  Бе нека се ваксинират. Не е медицинско чудо, но за някаква част от хората ще са полезни. Дори да не са, на някои ще подействат като успокоителни. Дори и само това е достатъчно.

 98. 98 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#91] от "Bond007":

  >Е, нали за това е обявен за "Менгеле", че с кашлица и 37.3 t ги праща да се лекуват вкъщи.

  Казвате че като им се изкашля наблизо, и разбират че не са чак толкова болни и могат да финализират лечението си от КОВИД Заразата в домашни условия ?

  કટાક્ષ
 99. 99 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#94] от "shymi":

  > Ама бива ли така да омаловажавате Ваксината, а от друга страна възхвалявате Локдауна?

  Колега писах ви плюсче, защото знаете как да използвате правилно малки и главни букви.

  કટાક્ષ
 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#95] от "hamiltonf":

  > защото то не е хр. добавка, която се регистрира за 2-3 месеца, а лекарство

  Аз само не разбирам тия вещества защо не ги регистрират като хранителни добавки ?

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK