На живо

Коронавирусът в България: Учещите в България от съседни държави ще идват без PCR тест (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Учещите в България от съседни държави ще идват без PCR тест (хронология)

© Лили Тоушек1068 са новите случаи на коронавирус за денонощието при направени 11 091 теста, показват данните на единния информационен портал. 2048 са поставените ваксини, общият им брой за страната е 77 436.


Половината от областите в България са отново в тревожната червена зона на заболеваемост. В област Бургас има ръст на новозаразените, но на този етап той е плавен и допълнителни противоепидемични мерки не се налагат, реши Областният кризисен щаб.


Масовата имунизация ще започне през март и ще се провежда не само при личните лекари, но и в 318 имунизационни пункта в цялата страна, създадени за целта.
"Дневник" проследи най-важните новини около кризата с коронавируса в България в реално време. За разпространението и ефектите от коронавируса по света можете да се информирате тук.

От 17 февруари (сряда) за учениците и студентите от Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония и Румъния отпада изискването при влизане в страната да предоставят документ, доказващ отрицателен резултат от PCR-тест. Условието е да пътуват всекидневно или най-малко веднъж седмично до България с цел обучение,


Същото важи, при влизане в България и за учениците и студентите, които живеят в България, но всеки ден или най-малко веднъж седмично с цел обучение пътуват до някоя от петте държави.


Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов с издадена днес заповед.


Повечето от учителите не смятат да се ваксинират

По-голямата част от учителите засега не планират да се ваксинират срещу COVID-19, а най-силно влияние върху решението им по въпроса оказват експертните мнения на медицински специалисти, изразени в медии и социални мрежи. Това сочат резултатите от изследване, проведено в периода 9-13 февруари от Синдиката на българските учители, съвместно със Сдружение на директорите в средното образование. В изследването са участвали 13 177 учители, които са попълнили онлайн анкета със седем въпроса.


Подробности - тук.

Половината от областите в България са отново в тревожната червена зона на заболеваемост от COVID-19, а само за седмица пет са надхвърлили прага, при достигането на който на национално ниво властите обявиха, че ще бъдат връщани по-строгите ограничителни мерки. В други пет заболеваемостта спада в последните седем дни. Най-тежко е положението в Кюстендил, а зоната с най-малко новозазаразени остава Търговище.


Вижте подробности тук.

Откриват се 318 имунизационни пункта

Масовата имунизация ще се провежда не само при личните лекари, но и в 318 имунизационни пункта в цялата страна, създадени за целта. Те се намират в болници, поликлиники, здравни инспекции и други здравни учреждения в страната. Определени са със заповед на министъра на здравеопазването, като пълният списък можете да видите тук.


В София такива пунктове ще бъдат разкрити в болниците "Пирогов", "Александровска", ВМА, ИСУЛ, Инфекциозна болница, Националната кардиологична болница, общинските Втора и Пета градска, частните "Токуда", "Сити клиник", "Надежда", както и в редица поликлиники и Столичната регионална здравна инспекция.

През март се очаква да започне масовата ваксинация, в която всеки български гражданин ще може да бъде ваксиниран. Здравноосигурените могат да търсят ваксината от личния си лекар, а неосигурените също могат да получат ваксина, като се обърнат към Регионалните здравни инспекции.

В Бургас няма да се въвеждат допълнителни мерки

Коронавирусът в България: Учещите в България от съседни държави ще идват без PCR тест (хронология)

© Юлия Лазарова


В област Бургас се наблюдава ръст на новозаразените, но на този етап той е плавен и допълнителни противоепидемични мерки не се налагат - това реши Областният кризисен щаб в града, след като заседава днес. За последните две седмици са регистрирани 236 заболели на 100 хил. население. Броят на настанените расте в сравнение с януари, като границите, в които се движи е 125-150 души. Към днешна дата броят на хората на болнично лечение е 177 души, но в сравнение с месеците октомври и ноември, когато имаше пик на хоспитализирани, в момента пациентите са с по-леки симптоми и заболяването протича по-леко. Броят на болните на интензивно лечение е нисък, в реанимация са трима души.


Здравните специалисти успокояват, че въпреки нарастващия брой новозаразени, в болниците има свободни легла. В момента в областта има 260 COVID легла, свободните са 87. И от Спешната помощ информират, че натовареността им е по-малка в сравнение с последните месеци на миналата година.


Област Бургас е на 4 място по брой ваксинирани - общо 4 317 души. Ваксинацията на медицински лица е приключила, в момента приключва и втората фаза - на педагогическия и непедагогически персонал, остават 180 учители, заявили желание за ваксинация. Ваксинирани са още заявилите желание представители на висши учебни заведения, както и половината възрастни хора в старчески домове. Налични са и първите дози на ваксина за участниците в изборния процес.


В областта са разкрити 21 имунизационни кабинета, в които могат да се ваксинират между 90 и 100 души на ден.

Очаквано икономиката на България се свива за последните три месеца на 2020 г. - с 3.8% спрямо година по-рано. В сравнение с периода юли - септември обаче тя нараства с 2.1% според сезонно изгладените данни на НСИ. Данните за предходното тримесечие обаче показват, че в края на годината темпът на свиване на БВП намалява.


Повече по темата четете тук.

Ситуацията в Кюстендил се влошава

Коронавирусът в България: Учещите в България от съседни държави ще идват без PCR тест (хронология)

© Юлия Лазарова


Висока остава заболеваемостта от COVID-19 в Кюстендил, заразените достигнаха 408 на 100 хил. души - това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Фокус". По думите му средната заболеваемост в страната към момента е 160 на 100 хил. души. Още през декември в област Кюстендил са установени случаи на британския вариант на инфекцията.


"Силно разпространение на COVID-19 има още в Бургас, където заболеваемостта е 246 на 100 хил. души, Сливен – 223 на 100 хил., Враца – 216 на 100 000. В Плевен стойностите са 210 на 100 хил. В София-град отчетените стойности са 208 на 100 хил. души. По-ниско е разпространението на заразата в София-област – 124 на 100 хил. души", отбеляза той.


Допълнителни имунизационни кабинети ще бъдат разкрити в област Перник, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Александър Златанов пред "Нова телевизия". Така освен в областния център Перник ваксини срещу коронавирус ще могат да се поставят на място и в останалите по-големи общини в региона.


Ваксинацията в област Перник върви по график, като паралелно с продължаващата имунизация на учителите и непедагогическия персонал, с мобилни кабинети през тази седмица ще бъдат обхванати и настанените и работещите в социалните домове, каза Златанов. Вече се създава организация за имунизиране на хората, които ще бъдат ангажирани с провеждането на изборите.

От днес започва изплащането на всички месечни помощи, съобщи Агенцията за социално подпомагане. Сред видовете плащания са:
месечна помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование;
за отглеждане на дете до навършване на една година;
за отглеждане на дете с трайни увреждания;
за дете без право на наследствена пенсия;
месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или извънредна епидемична обстановка;
месечната финансова подкрепа за хора с трайни увреждания над 18-годишна възраст.

Щабът в Бургас решава дали да затегне мерките

Областният щаб в Бургас заседава във връзка с нарастването на броя на новите случаи на COVID-19 в региона, съобщи БНТ. Очаква се да бъде взето решение дали трябва да се предприемат по-радикални мерки, като затваряне на молове, търговски обекти и задължително носене на маски на открито. Обмисля се и да се спре присъственото обучение на учениците.


В Бургас се разкриват и допълнителни легла в COVID отделенията. Започна и безплатно тестване на населението. Мерките идват, след като градът отново попадна в червената зона на разпространение на заразата и се нареди на второ място в страната след София. 169 нови случая на коронавирус са регистрирани в периода 12-14 февруари в Бургаска област.

Пациентите без здравни права също могат да се ваксинират

Коронавирусът в България: Учещите в България от съседни държави ще идват без PCR тест (хронология)

© Юлия Лазарова


В началото на март ще започне ваксинацията от личните лекари. Ще има доставки на съответните количества ваксини - това каза в сутрешния блок на БНТ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз и член на ваксионационния щаб. Той призовава пациентите за точност, защото ще бъдат давани часове, за да не стига до струпване на хора пред кабинетите в ДКЦ-та. Личен лекар не може да откаже да ваксинира пациент, това е част от неговите задължения, подчерта Брънзалов.


Пациентите без здравни права също ще могат да се ваксинират, просто трябва да се обърнат към Регионалните здравни инспекции, посочи Брънзалов. В кризата тези хора се увеличиха с над 30%, отбелязва вестник "Сега" - в края на миналата година бяха 700 хил. души, без да се броят тези, които се върнаха от чужбина. Много хора без вноски не подозират, че са останали без права, защото са работещи и имат трудови договори, но са в неплатен отпуск заради локдауна.


Проблемът с неплатения отпуск засяга и ваксинацията


Казусът със здравните вноски за неплатения отпуск остава нерешен, а управляващите твърдят, че осигуряването през този период е задължение на гражданите. Според закона за здравното осигуряване обаче това е така само в случаите, когато човек е по собствено желание в неплатен отпуск - нещо, което не отговаря на настоящата ситуация. Няма как вноската да бъде и за сметка на работодателя, тъй като спирането на работата на фирмата не е и по негова вина. Според председателя на парламентарната социална комисия Хасан Адемов вноските за принудителния престой следва да са задължение на държавата. Правителството обаче отказва да поеме този разход.


Миналата седмица, докато гласуваха други промени в закона за извънредното положение, управляващите отхвърлиха въпроса, като почти директно посъветваха гражданите да не плащат вноски до 3 месеца - повод за това е правилото, че здравноосигурителните права се губят при липса на вноски за над 3 месеца в рамките на 3 години, напомня "Сега". Впоследствие в профила на социалното министерство във "Фейсбук" се появи друг спорен съвет - хората да си платят вноските от отпуснатата от правителството помощ.

1068 са новите случаи на коронавирус за денонощието при направени 11 091 теста, показват данните на единния информационен портал. Положителни са 10% от направените проби. 3421 са пациентите са в болница, в инфекциозно отделение са настанени 289 души. Излекувани са 656 души, починалите са 47.


2048 са поставените ваксини, общият им брой за страната е 77 436.


Подробности и графики можете да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (101)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  Уоронавирусът в България:
  Данните от нощес.
  През последните дни кривата на увеличаването на броя на откритите новозаразени изглежда се пречупи. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 – 712
  2-8.2 – 754
  3-9.2 – 788
  4-10.2 -815
  5-11.2 – 842
  6-12.2 – 850
  7-13.2 – 852
  8-14.2 – 849
  9-15.2 - 843
  Към края на седмицата ще се види дали това ще бъде трайно.

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  Броят на починалите се бе стабилизирал, а в последните дни тръгна и надолу. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 – 42
  9-15.2 - 36

 3. 3 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Около 77 хил. души са ваксинирани в България...

  Разбира се, това не е вярно.
  Ваксинирани са 21323 човека.
  А в световен мащаб пандемията бързо затихва...
  https://i.postimg.cc/dVCB9VwF/Screenshot-2021-02-16-08-46-21.png

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса в последните дни взе да намалява, но все още е повече от единица:
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14
  5.2 – 15.2 – 1,11

 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  >и задължително носене на маски на открито.

  Това нямам как да не помогне.

  Направо запишете че и като се къпят в морето трябва да носят маски, няма всеки месец да сменят разпоредбите.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6137 Неутрално

  Хиляда нови за денонощие, това би трябвало да е новото нормално. И да продължава да се увеличава капацитета на болниците, за да може здравната система да се справя с по-големи бройки заразени, като мерките трябва да се разхлабят до този ръб, за да не загине икономиката. Ще трябва да се живее с тази инфекция.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#3] от "yavooor":

  > А в световен мащаб пандемията бързо затихва...

  Вчера гледахме че КОВИД графиките на Азербейджан и ЮАР (където ваксинация практически няма) са сходни с тези на Израел (които са шампион по боцкания).

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#3] от "yavooor":

  > А в световен мащаб пандемията бързо затихва...

  Вчера гледахме че КОВИД графиките на Азербейджан и ЮАР (където ваксинация практически няма) са сходни с тези на Израел (които са шампион по боцкания).

  કટાક્ષ
 9. 9 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3364 Любопитно

  Не мога да разбера защо не ваксинираме. Вчера, след доставката от Пфайзър, данните бяха, че в България има около 100 000 дози непоставени от 3 ваксини, днес резултатите - около 2000 поставени. Ако очевидно на централно ниво ваксинацията не върви, какво пречи личните лекари да почнат от днес?
  Едно смислен ообяснение не чух защо се бавим - вече има налични дози.

 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  > Областният щаб в Бургас заседава във връзка с нарастването на броя
  > на новите случаи на COVID-19 в региона, съобщи БНТ.

  Направо да вадят булдозерите и да прекъснат магистрала Тракия със земни насипи. То се е видяло че не може да се разчита на централната власт и всеки регион трябва да се оправя самостоятелно.

  Ей на - ако му бяха разрешили навреме, нямаше да се стигне дотук:

  > Кметът на Бургас каза, че е обмислял вариант да бъде затворена магистрала "Тракия" > към Бургас и да се пропускат само автомобили, които не са от зони, в които
  > има доказани случаи на коронавирус. За целта отправил искането до
  > Националния кризисен щаб, но това му било отказано.

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  > какво пречи личните лекари да почнат от днес?

  Това отговаря ли на въпроса ви ?

  > Общопрактикуващите лекари още не са получили поисканата от МЗ подробна информация за ваксините

  Предполагам че в МинЗдрав си имат и по-важни задачи, и затова за 6 месеца не са успели да спретнат някакъв инструктаж.

  કટાક્ષ
 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  > Срещу коронавируса: В Бургас прибират пейките от парковете.

  Но все пак първо трябва да махнат пейките от морската градина, това ще им даде поне шест месеца отсрочка.

  Миналият път сработи, нали ?

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#9] от "boevbisser":

  И не е като личните лекари да не са напомняли на централната власт че от няколко месеца чакат информация:

  Писмо от НСОПЛБ относно подготовката и стартирането на работа по ваксинопрофилактика срещу SARS-CoV-2
  02.02.2021
  Уважаеми проф. Ангелов,

  Във връзка с подготовката и стартирането на работа по ваксинопрофилактика срещу SARS-CoV-2 от името на УС и НС на НСОПЛБ моля да организирате да ни бъде предоставена, изготвена и подписана от съответните отговорни и компетентни институции следната информация за всяка налична или очаквана да постъпи в мрежата ваксина под формата на кратък и приложим в ежедневната практиката документ на български език, който включва следното:

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  "в началото на март ще започне ваксинацията от личните лекари"

  Ще, ще, има ли още останали глупаци вярващи на управляващото ОПГ?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Това не е държава, това е трагедия.
  От получени 60 000 ваксини на Астра-Зенека има сложени... 1000!
  На всички в здравното министерство им пожелавам да стъпят на шахта. Това е геноцид!

 16. 16 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  "Очаква се да бъде взето решение дали трябва да се предприемат по-радикални мерки, като затваряне на молове, търговски обекти и задължително носене на маски на открито." т.е. в Бургас са на прага на нова серия безсмислени идиотщини. Как не го разбраха тия хора, че ограничителните идиотщини не помагат, а само пречат? Как не се усетиха, че вече навлизат в рисковата зона, в която на хората им писна и ще се хванат за сопите?

 17. 17 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Очевидно в Бургас отново трябва да изкъртват пейките, за да се справят с тая развилняла се пандемия.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 18. 18 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1753 Весело

  КЪРТЕТЕ ПЕЙКИТЕ!!!

  В Русия съм! В Русия съм!
 19. 19 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 1099 Весело

  Разбирам го Николов, разбирам го... Тя морската градина в лас Бургас била голям разпространител на вируса. През нощта вятърът духал откъм Чесънойл, през деня пък обратно, откъм големия гьол и вирусите все из нея се криели от вятъра.

  73! Go Go
 20. 20
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1753 Любопитно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 21. 21 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  ГЕРБ правят всичко възможно за да изгубят предстоящите избори. Лошото е че никой не прави нищо, за да ги спечелил

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 22. 22 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1753 Весело

  До коментар [#15] от "maddrum":

  "От получени 60 000 ваксини на Астра-Зенека има сложени... 1000!"

  И по-добре!
  Теая ваксина и без това е дефектна!

  В Русия съм! В Русия съм!
 23. 23 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  Дори когато другите блееме, ти държиш фронта брат :)

 24. 24 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#16] от "Иполит Матвеевич":

  При това в разрез дори със заповедите на вампири като Кунчев и Муфтаджийски

 25. 25 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#15] от "maddrum":

  Просто им пожелай да дойдат майстори електротехници в министерството за ремонтче

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#23] от "Славейко":

  > Дори когато другите блееме, ти държиш фронта брат :)

  Стараем се, Сър !

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#26] от "Ан Он":

  Днес от сабале съм в добро настроение и не ми се отваряше великия Дневник, не че нещо, ами хипохондричките и отговорничките (плюс мъжете им вегани) ми идат в повече органично. Но гледам, че те вече са се самоизолирали

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#18] от "Веселин Дечев":

  Аз се чуда Данчето как не ги е изкъртила. А, сетих се, те не са заковани. Тинейжерите са ги разнесли по най-скришните места на парковете, та тя в тая маска се задъхва.

  Разбирам я, предвид здравето й, не е добре да се преуморява и да влачи пейки по парковете.

 30. 30 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Не ги ли бяха затегнали тези мерки в Бургас!

 31. 31 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Как вървят случаите по поречието на Тунджа? Минаха 40 дни след хорото, дали графиката е щръкнала нагоре?

 32. 32 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1470 Весело

  Как вървят случаите по поречието на Тунджа? Минаха 40 дни след хорото, дали графиката е щръкнала нагоре?
  —цитат от коментар 31 на Bond007


  Явно инкубационният период на калоферската мутация е два месеца ... :-)

 33. 33 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#31] от "Bond007":

  Как вървят случаите по поречието на Тунджа?

  61-ва Стрямска механизирана бригада е блокирала региона, все още не сме успели да се доберем до достоверна информация какво се случва вътре в периметъра.

  કટાક્ષ
 34. 34 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 646 Неутрално

  В Бургас е нужно да се изпълни повелята на Вожда.
  Кръчми и барове да се отворят,но не от 1-ви март, а тутакси. Това ще реши проблемите с вируса от раз.
  Разбирам простичката, по Живковски мъдра воля на нашия пръв партиен и държавен ръководител.
  Мъртвият не може да хване вирус. По-добре мъртви днес, отколкото по-късно. За пенсионерите това има сериозен икономически ефект.
  Пенсионери от градове, села и паланки, заразявайте се!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 35. 35 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Хиляда нови за денонощие, това би трябвало да е новото нормално.
  —цитат от коментар 6 на Незнайко в Слънчевия град


  А какво очакваш СЛЕД КАЛОФЕР?

  В самият град е ковидистичен УЖАС - това знам от познати!
  А Бургас ще се справи!

  В това съм сигурен, няма нужда “Дневник“ да ни занимава .. за Калофер дайте, .. .. за Калофер ..

  Ето КАК СА в Бургас, не помните ли:
  ---------------
  https://www.flagman.bg/article/210902

  .. “Всички пейки в Борисовата градинка в ж.к.”Възраждане” в Бургас, парк „Света Троица” в ж.к.”Славейков” и парк „Славейков” днес бяха вдигнати.

  Това е поредна мярка, която се предприема срещу разпространението на пандемията коронавирус, а заповедта за временното премахване е на кмета на града Димитър Николов, който е началник на Общинския кризисен щаб и като такъв показа, че няма да прави компромиси, а ще прилага строга, почти фанатична дисциплина, за да предпази Бургас от силно заразното заболяване.

  В града контролът е изключително затегнат, а организацията може би най-добрата в страната...“
  ----------------
  Строга, фанатична дисциплина, Мерки и Теглилки на корем - кърти се, чисти се и се извозва!

  Каква Пандемия ще устои на Щаба?
  А в Калофер е ужасен ужас!

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3850 Любопитно

  А щабовете на другите области в червено, заради ковид? Те, какво мислят?

 37. 37 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#36] от "Vlado Nikolov":

  Не всички имат ресурса на Бургас да вдигат пейките, затова ще се ограничат със затварянето на парковете, градинките и планините около тях. И реките също, че видяхме какво стана в Калофер - ковидистичен ужас.

 38. 38 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1439
  България - 1398
  Румъния - 1015
  Гърция - 595
  Сърбия - 487
  Турция - 325

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 39. 39 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:България и съседите ѝ:Македония - 1439България - 1398Румъния - 1015Гърция - 595Сърбия - 487Турция - 325Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 38 на xkoleva


  Какво друго да очакваме - видя ли Калофер?

 40. 40 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3850 Весело

  До коментар [#37] от "Bond007":

  Да му мислят врачани! Цял балкан имат за затваряне! 😀 Видин и Монтана - също! 😀

 41. 41 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  За любителите на числата:

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W5.png

  През първата седмица на февруари - през 2017-та, 2018-та, 2019-та и 2020-та година в България има повече починали отколкото през първата седмица на февруари 2021-ва.

  કટાક્ષ
 42. 42 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ан Он":

  Как си го обясняваш това? Покрили са случаите от Калофер?

 43. 43 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#42] от "Bond007":

  >Как си го обясняваш това? Покрили са случаите от Калофер?

  Засега нямаме информация. Комуникационните канали в региона са блокирани. Вече загубихме четирима изпитани човека при опитите да преодолеят охраната на периметъра.

  Когато се сдобием с достоверна информация, ще пиша.

  કટાક્ષ
 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#42] от "Bond007":

  Възможно е правителството да пази информацията за случилото се в тайна, за да не се всява паника сред населението. Но това е само спекулация.

  કટાક્ષ
 45. 45 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 236 Неутрално

  в световен мащаб пандемията бързо затихва...https://i.postimg.cc/dVCB9VwF/Screenshot-2021-02-16-08-46-21.png
  —цитат от коментар 3 на yavooor

  Затихването започва малко след старта на масовото ваксиниране по света.
  Уау, какво съвпадение!

 46. 46 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ан Он":

  Я са виж ноември и декември 2020...

 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#45] от "montale":

  > Затихването започва малко след старта на масовото ваксиниране по света.

  А на някои места, сякаш затихването започва и преди изобщо да е започнал сертификационния процес.

  Нещо Вирусът май не в преценил много добре тайминга.

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  "щабът в Бургас решава дали да затегне мерките".....кво ще решават бе, той Бойко нали каза че на 1 март всичко отваря.....заведения и ко се сети.....щели да решават..... Те Бойчо не го ли "уВЪжавът" вечиии.....

 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#46] от "Moni":

  > Я са виж ноември и декември 2020...

  Гледал съм и знам.

  Може би ако не тъпчеха всички с КОВИД проблеми по десетина накуп в затворени болнични помещения (защото за здравите е абсолютно забранено според Мерките), резултата щеше да е една идея по-малко неприятен...

  કટાક્ષ
 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#48] от "MPetr":

  > той Бойко нали каза че на 1 март всичко отваря.....заведения

  Значи - в ресторанта без без маска, като излизаш да пушиш слагаш маската, после като влизаш пак я махаш. И между ресторанта и дискотеката се налага да пробягваш с поставено лично предпазно средство, за да не се заразиш от атмосферата навън.

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  ...."ситуацията в Кюстендил се влошава""".... Лъже тоя, Бойчо каза че няма да се влошава и на 1 март ще е 6 .....

 52. 52 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ан Он":

  Калофер е като Припят до Чернобил.
  Мъртъв град. Само ковидясали котки обикалят празните къщи.
  НАП няма от кой да си съберат глобите заради оная пиянска простотия.

 53. 53 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1470 Весело

  Висока остава заболеваемостта от COVID-19 в Кюстендил, заразените достигнаха 408 на 100 000 души - това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Фокус"

  Ама как така??? Нали вече ходят с маски навсякъде??? Спасителната маска защо не ги спасява от коварния вирус??? ... :-)

 54. 54 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  > в Кюстендил, заразените достигнаха 408 на 100 000 души

  Значи да кажем че в област Кюстендил населението е 120 000 души.

  Това прави общо 500 положителни ПЦР теста за тези 120 000 души, за 10 дни.

  50 червени ПЦР резултата на ден.

  કટાક્ષ
 55. 55 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  До коментар [#38] от "xkoleva":

  Не е по-висока. Статистиката е крива. Много хора не се тестваха, защото не им се седи в карантина, други не са били достатъчно болни, че да им хрумне да се тестват, а есента антигенните тестове не ги отчитаха и не влизат в тази статистика. На практика в България много повече хора са изкарали вируса от колкото виждаш в тая крива статистика.

 56. 56 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Неутрално

  .....50 червени ПЦР резултата на ден
  До коментар [#54] от "Ан Он":

  Хм, два пъти по-малко на ден, отколкото в Калофер.

 57. 57 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  До коментар [#55] от "Симо":

  И много повече са жертвите на епидемията.

 58. 58 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Тоя прост фатмак нема ли да го надупи короната и него, да си починем малко от милиционерската му гьонсурат мутра?!!

 59. 59 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  ...... И чакаме с трепет великият 1 март ден на
  "задължителното отваряне"......... "Бойчо каза и обеща !".....

 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#56] от "Bond007":

  > Хм, два пъти по-малко на ден, отколкото в Калофер.

  Все още имат шанс да оцелеят. Стискам палци.

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#52] от "k_":

  > Калофер е като Припят до Чернобил.
  > Мъртъв град. Само ковидясали котки обикалят празните къщи.

  Временно преустановяваме опитите да проникнем през периметъра. Може да се окаже че нашите момчета не са били неутрализирани от охраната (*) а са загинали след заразяване с местната мутация на вируса, преди да успеят да се свържат с нас.

  (*) дано не съм прав, но може да се окаже че и войничетата от Стрямската бригада вече ги няма и са останали само физическите заграждения ...

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  Излязоха вече и данните за общия брой на починалите за петата седмица от 2021 година.
  Според НСИ
  период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 2110 2545 435 448 17,6
  11-17.1 2275 2424 149 357 14,7
  18-24.1 2182 2454 272 337 13,7
  25-31.1 2393 2390 -3 225 9,4
  1-7.2 2434 2285 -149 283 12,4
  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W5.png
  При сравнението трябва да се има предвид, че миналата година максималният седмичен брой починали през първото полугодие е бил през петата седмица заради зимната вълна от грип /или скрита нулева вълна от ковид, защото според проф. Ал.Симидчиев неразпознати случаи на ковид е имало още през януари 2020 година/.


 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#53] от "Иполит Матвеевич":

  >Нали вече ходят с маски навсякъде???

  Два 'дома от семеен тип' стопанисвани от от общината, със все персонала и семействата на персонала ... Като добавиш и някое предприятие където работи някой роднина на персонала и почваш до броиш от 400 положителни резултата на 100 000.

  А маските са за маймунките, да не се мислят на много умни и да правят забележки на властта...

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Весело

  До коментар [#54] от "Ан Он":

  Хайде, Аноне, закъснявате! Излезе вече статистиката за общия брой на починалите през петата седмица на 2021 година - със 149 по-малко от аналогичната седмица на миналата година, защото именно през петата седмица на 2020 година е бил върхът на ланшната грипна епидемия /или на скрита, нулева вълна от ковид 19/. Излиза, миналата година грипът с усложненията си е отнесъл за една седмица към 432 души /283 починали от ковид през пета седмица на 2021 плюс 149 намаляване на смъртността/ - по 62 души дневно.

 65. 65 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#62] от "Patsis":

  > или скрита нулева вълна

  Пък ей тая графика е още по-хубава, защото се виждат и други скрити нулеви вълни през първите полугодия на последните няколко години:

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W5.png

  કટાક્ષ
 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#64] от "Patsis":

  > Хайде, Аноне, закъснявате!

  Колега - не внимавате в час !

  Вижте коментар 41 например.

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#64] от "Patsis":

  > Излиза, миналата година грипът с усложненията си е отнесъл

  Всяка година нещо е минавало и нещо е отнасяло ... кога повече, кога по-малко.

  Аз с анализи няма да се занимавам, но ми се струва че ако не беше насажданата паника и събирането на големи групи хора в болнични заведения, може би графиката от края на миналата година щеше да е една идея по-малко неприятна...

  કટાક્ષ
 68. 68 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Весело

  До коментар [#66] от "Ан Он":

  Шъ прущавъш!

 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#68] от "Patsis":

  Простено да ти е (сложих плюсче).

  Бъдете здрави и лек ден!

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Разстроено

  До коментар [#65] от "Ан Он":

  Както вече си писахме с Вас, българското "здравеопазване" не се справя с баналните ежегодни грипове и простуди. То, всъщност, не е и "здравеопазване", ама "болнолечение", но, за съжаление, прекалено често не е "болноизлечение".

 71. 71 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Разстроено

  До коментар [#65] от "Ан Он":

  И трябва да се прибави - твърде често не е "болноизлечение", ами само "париприбирание"...

 72. 72 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#70] от "Patsis":

  > болнолечение

  Последните месеци го удариха даже предимно не на лечение а на статистика.

  Аз тая концепция министерот да се появява всеки четвъртък по телевизора за да чете едни числа от едно листче не я разбирам, но може би не съм наясно с актуалните към момента комуникационни концепции...

  કટાક્ષ
 73. 73 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ан Он":

  Камбанат от ноември-декември беше извънредна.
  Въпросът е сега настоящото януарско-февруарско повишаване на заболеваемостта от ковид, която вече като че ли започва да спада /вижте първите ми постинги/ дали съответства на редовната януарско-февруарска вълна, която ще отзвучи до март-април и без българското "здравеопазвание=париприбирание".

 74. 74 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Разстроено

  До коментар [#72] от "Ан Он":

  Е, да, българското "здравеопазвание" се превърна в "трупопреброявание"!

 75. 75 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  > В област Бургас се наблюдава ръст на новозаразените, но на този етап той е
  > плавен и допълнителни противоепидемични мерки не се налагат - това реши
  > Областният кризисен щаб в града, след като заседава днес.
  > За последните две седмици са регистрирани 236 заболели на 100 хил. население.

  Математиката:

  общо 975 'новозаразени' човека за 413 хил население (област Бургас)

  тоест по 70 нови положителни резултата от ПЦР или друг тест / ден

  Ситуацията е значително по-зле от Кюстендил, според мен трябва да започват да махат пейките преди да е станало късно.

  કટાક્ષ
 76. 76 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#73] от "Patsis":

  > Въпросът е сега настоящото януарско-февруарско повишаване на заболеваемостта от ковид

  Аз преди да видя разбивка по болници - къде точно се намират тези заболели - отказвам да анализирам.

  Ама разбивка сигурно няма да получим, че може да започнат да възникват едни въпроси ... едни съмнения ...

  કટાક્ષ
 77. 77 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2704 Неутрално

  мда, ще залепят една лепенка ваксини в някой пробит кабинет в поликлиниките и ще го кръстят ваксинационен център и поредната пунта мара. смотаняци

 78. 78 Профил на lrj56715531
  lrj56715531
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Червените области на картата се разрастват, какво става с мерките?
  На всичко това отгоре и ресторантите се гласят да отварят...
  Третата вълна с пълна сила ни превзема, а НОЩ ще чака последния миг,
  за да се произнесе...
  И в същото време ваксинирането е със скоростта на костенурка...
  Както винаги, нищо различно - в България, трябва да стане лошото, за да
  се размърдат и да вземат овреме нещата в ръце!

 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  """откриват се 318 временни имунизационни пункта"...... Бря-бря и що не и ние като в братски САЩ....... Там и по стадиони и градинки и в Walmart, Sam's Club и Winn-Dixie, и в Publix, CVS и Walgreens .....че и ние можем тъй в Била, Кауфланд, билетния център на гарата...... някоя градска т.....

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  В света пандемията ще приключи, а ние още няма да сме ваксинирани.

 81. 81 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Колко са действително тежко болните в страната (тези в интензивните) ,200 -500 ? Е що за епидемия е това? Обявяват за болни деца и възрастни на които нищо им няма и ги слагат под домашен арест -били безсимптомни. Навън пък бродят някакви забулени индивиди , все едно не сме в Европа а в някои халифат. Пълен абсурд , налагат се репресии под името мерки , хората непрестанно се зомбират от всички "свободни" медии - Зомбиланд!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 82. 82 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  """откриват се 318 временни имунизационни пункта"...... Бря-бря и що не и ние като в братски САЩ....... Там и по стадиони и градинки и в Walmart, Sam's Club и Winn-Dixie, и в Publix, CVS и Walgreens .....че и ние можем тъй в Била, Кауфланд, билетния център на гарата...... някоя градска т.....
  —цитат от коментар 79 на MPetr

  Какво става в САЩ - по времето на Тръмп непрестанно се говореше че са първи по умиргане. Сега при дядо ку-ку -пълно затъмнение ,явно с новия президент дойде и чудото та се излекуваха.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 83. 83 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1462 Любопитно

  Вчера гледахме че КОВИД графиките на Азербейджан и ЮАР (където ваксинация практически няма) са сходни с тези на Израел (които са шампион по боцкания).
  —цитат от коментар 7 на Ан Он


  Съществуват такива загадки на природата:

  Юдеи : 72,9% ваксинирани / 2000 заразени на ден / 9 млн население
  Индианци: 0,6% ваксинирани / 11.000 заразени на ден / 1353 млн население

  ваксинираните са общо бройки, не двудозови

  https://apnews.com/article/pandemics-india-coronavirus-pandemic-199585f8d5cb023abe241c4c463d88ce

 84. 84 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Весело

  До коментар [#82] от "Иван":
  """'с новия президент дойде и чудото"""' ...... Редят се на опашка с колите по стадиона, чакат си реда..... Показват се през прозорците и тъй......и най големият им страх, както вече писах някъде е да не им внесат от китайските анални тампони, че ще трябва да си показват тогава задниците през прозорците на колите........ Иначе пада бодене, де сварят...... у Флорида на стадиона Hard Rock е едно от основните места за ваксинация....... И т.н..... "смех гУлем"
  https://www.walmart.com/cp/flu-shots-immunizations/1228302


 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#83] от "dosetliv":

  Значи не е важно колко ги водят 'заразени' според текущото течение на мисълта а колко е общата смъртност на ден.

  Аз търсих такава статистика за Израел, ама не открих. Интересно е да се види дали на седмична база умират по-малко хора, или бройката е същата, ама причините вече са други.

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  До коментар [#6] от "Незнайко в Слънчевия град":

  За да можем да живеем с този вирус, за да се отворят безопасно бизнесите и училищата трябва масова имунизация!

 87. 87 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#86] от "plamen_b":

  При това Незабавно!

  કટાક્ષ
 88. 88 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ан Он":

  Някои специалисти допускат че калоферската мутация е суперзаразна и умъртвява почти мигновенно.
  Една котка е била уловена и изпратена в изолиран контейнер на Пфайзер, Модерна и Кюре Вак да пренастроят спешно ваксините.
  Урсула фон дер Лайен обещала още 350млн евра на Кюре Вак за пренастройката.

 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4287 Неутрално

  До коментар [#42] от "Bond007":
  Елементарно, Уотсън. Има определена категория хора, които всяка зима измират от респираторни заболявания. През 2017, 2018, 2019 и 2020 зимният пик на респираторни заболявания бе през януари-февруари. Зимъс той беше през ноември-декември. Тогава измряха тези, които при нормални условия щяха да измират пез януари-февруари. Затова сега нямаме пик на починалите.

 90. 90 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#30] от "Valeria":

  Бургас - градът на морето и хипохондърите.

 91. 91 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#55] от "Симо":

  Мани я тая е някакъв бот, всеки ден поства един и същ пост и не отговаря на опити за контакт

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  Евростат отчита 450 хиляди души починали в повече през 2020 за периода март- ноември в сравнение с предходни години. Най голямо увеличение на смъртните случаи има в България, Словения и Полша. Това за ковид скептиците и антиваксърите

 94. 94 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3413 Неутрално

  От транспортната фирма попитали къде първо да карат заразената Калоферска котка? От Брюксел настоявали първо на Кюре Вак, за да има предимство Европа този път.
  На заседанието на Щаба в София математика, който е учил и малко физика, попитал чия е котката? МВР докладвало че е на някой си Шрюдингер, млад немец заселил се в Калофер по европейски проект за работа с малцинствата. Тогава математика казал, че ако е роднина на другия Шрюдингер може да я изпратят на трите фирми едновременно като я пуснат в реактор на АЕЦ Козлодуй.
  От НЕК предложили да се изчака да се стопли времето за да не колабира енергийната система.
  Целия свят чака с надежда нашите ганьовци да се натуткат.

 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#93] от "rexdog2004":

  > Най голямо увеличение на смъртните случаи

  Да се съберат 20 здрави човека в едно помещение е забранено от Мерките.

  Да събереш 20 човека с КОВИД проблеми в едно помещение е одобрената стандартна практика.

  Какъв е очаквания резултат при първия сценарий и при втория сценарий ?

  કટાક્ષ
 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#94] от "k_":

  > От НЕК предложили да се изчака да се стопли времето за да не колабира енергийната система.

  Гледам прогнозата, дават го 25 градуса затопляне следващата седмица ... все още имаме шанс да се Спасим!!! Стискам всички видове палци!!!

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  До коментар [#95] от "Ан Он":

  Като добавим и 250 хиляди починали в Русия, стотина във Великобритания, и още в другите европейски страни извън ЕС и ще се съберат един милион души починали от коронавируса в Европа.

 98. 98 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#97] от "rexdog2004":

  > ще се съберат един милион души починали от коронавируса в Европа.

  Предлагам да продължим да събираме всички подсмърчащи по двайсет човека заедно (*) в една болнична стая - да си омешат кой каквито КОВИД шамове и мутации носи и може да постигнем поне 5 (пет) пъти по-добри резултати.

  (*) за здрави хора е забранено да правят такива сбирки, защото се смята за много опасно

  કટાક્ષ
 99. 99 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2150 Неутрално

  До коментар [#98] от "Ан Он":

  Така или иначе основната опорка на ковид итиотите, че видите ли няма увеличение на общата смъртност утече в канала. Поне един милион души са починали в повече през 2020 в сравнение с предни години. Скоро Израел ще им развечае и другата опорка- от ваксини няма смисъл, освен ако не са руски или китайски боклуци

 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#99] от "rexdog2004":

  Колега, никой нормален човек не оспорва факта че наоколо върлува кофти вирус.

  Това което част от хората с елементарни познания и логическо мислене оспорват е абсолютно неадекватната и преекспонирана реакция срещу заразата.

  Последствията от тази неадекватна реакция се виждат във описаните от нас факти, но ще има и още много неприятни дългосрочни последствия (например заради десетмесечния отказ на здравната система да се занимава със всякакви други заболявания)

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK