На живо

Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталНай-големият брой новозаразени от 22 януари насам - 1349, и най-висок процент положителни проби от 3 януари - 11.6 на сто, показват данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие. На този фон започва проверка за купон в заведение край Сандански с участието на полицаи, а социолог обяви, че постоянното говорене по темата по-скоро пречи, отколкото помага.


Синдикати и работодатели поискаха среща с премиера заради неизпълнено обещания за нов начин на формиране на помощите за бизнеса. Правителството реши да отпусне почти 3 млн лв. за осигуряване на маски и дезинфектанти за парламентарните избори. Съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева, е заразена, но държавният глава е в добро физическо състояние и към момента не е дал положителен тест.


"Дневник" следи ситуацията в реално време.
До 30 април всички, влизащи в България, ще трябва да предоставят документ, показващ отрицателен резултат на PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането, съобщиха от Гранична полиция. Документът трябва да съдържа имената на влизащия в страната, данни за лабораторията, извършила изследването, дата, на която е извършено изследването и отрицателен резултат.


Хората, за които е задължително представянето на отрицателен PCR тест, могат да влязат у нас през 24 гранични пункта - ГКПП "Аерогара Бургас"; ГКПП "Аерогара Варна"; ГКПП "Аерогара Пловдив"; ГКПП "Аерогара София" (Терминал 1 и Терминал 2); ГКПП "Пристанище Бургас"; ГКПП "Пристанище Варна"; ГКПП "Видин"; ГКПП "Оряхово"; ГКПП "Сомовит-Никопол"; ГКПП "Русе"; ГКПП "Дуранкулак"; ГКПП "Връшка чука"; ГКПП "Калотина"; ГКПП "Гюешево"; ГКПП "Кулата; ГКПП "Илинден"; ГКПП "Маказа"; ГКПП "Капитан Петко войвода"; ГКПП "Капитан Андреево"; ГКПП "Лесово"; ГКПП "Малко Търново".


От Гранична полиция уточняват, че изключение от изискването се допуска по отношение на водачите на автобуси, извършващи международен превоз на пътници; водачите на товарни автомобили, които извършват или приключват международен превоз на товари и стоки при влизане на територията на България. Това изключение важи и за членовете на екипажите на плавателни съдове; членовете на екипажа на въздухоплавателно средство, което извършва полети от и до летища за обществено ползване на територията на България и лицата, ангажирани с техническо обслужване на въздухоплавателни средства; пограничните работници и лицата, които преминават транзитно през територията на България.

Съпругата на президента е с положителен тест за коронавирус

Съпругата на президента Румен Радев е с положителен тест за коронавирус, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Заради това той отложи планираното за утре посещение в Правец и село Видраре. Румен Радев няма симптоми и се чувства в добро здраве, пише в съобщението до медиите.


Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

© Велко Ангелов

Ваксинирането на възрастните и хронично болните вероятно ще започне по-рано

Ваксинирането на възрастните над 65 г. и хората с хронични заболявания вероятно ще започне по-рано от очакваното, стана известно от думите на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг във Враца. Той е там, защото разпространението на коронавируса в областта е тревожно високо – над 200 души на 100 хил. население заразени за период от две седмици, но според Ангелов здравната система не е под натиск.


По първоначални изявления ваксинирането срещу COVID-19 на възрастни над 65 г. и хората с хронични заболявания (четвърта фаза според правителствения план) трябваше да започне през март, но е вероятно да започне по-рано, защото голяма част от заявилите желание в настоящите приоритетни групи не се явяват, за да бъдат ваксинирани.


Още информация по темата – тук

Правителството спешно ще подготвя план за ваксинацията на спортистите, които ще участват в олимпийските игри в Токио. Това заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов след среща с министъра на спорта Красен Кралев и представители на Българския олимпийски комитет (БОК), сред които и генералният секретар Белчо Горанов.


"Решихме в спешен порядък да създадем план за ваксинация на спортистите, които ще прославят България на олимпиадата в Токио. Състезателите и техните треньори трябва и ще бъдат защитени от заплахата COVID-19", написа Ангелов във "Фейсбук".


Подробности четете тук.

Преумора от дистанционното обучение при учениците от 6-7 клас и нагоре, отчетоха в началото на седмицата психолози от Варна. Този и други изводи за ефекта от онлайн образованието върху учениците са резултат от едногодишни консултации, които специалистите са провели с деца, родители и учители на телефоните за психологична подкрепа към Община Варна, които бяха разкрити през март 2020 година, с цел преодоляване на емоционалните последици от условията на принудителна социална дистанция, съобщи БНР.


Според детския психолог Лиляна Тръпчева ефектът върху учениците от продължителното онлайн обучение може да се разглежда в две основни посоки - прекъсване на връзката учител-ученик и липса на социални контакти.

С почти 3 млн. лв. ще се купят маски и дезинфектанти за изборите

Правителството отпусна 2.947 млн. лв., с които да се купят всички необходими средства за защита и превенция от COVID-19 (предпазни маски, ръкавици, дезинфектанти и др.), за да се подсигури изборния процес. По предложение на министъра на здравеопазването регионалните здравни инспекции, ще създаде организация по логистиката и своевременното доставяне на необходимите количества до районните избирателни комисии и секционните избирателни комисии.


Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

© Георги Кожухаров


Преди две седмици кабинетът одобри отпускането на над 65 млн. лв. за провеждане на изборите, но сред тях явно няма средства за покупка на маски и дезинфектанти. Допълнителни 45 млн. ще се дадат за закупуване на машини за гласуване.

Синдикати и работодатели искат среща с премиера

Остават броени дни до края на работата на настоящия парламент, а новият компенсационен механизъм, обсъден и договорен още през октомври 2020 г., в рамките на заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, все още отлежава в нечия канцелария, това се казва в обща позиция на КНСБ и КТ "Подкрепа", Асоциацията на индустриалния капитал в България и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.
Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

© Фейсбук на Бойко Борисов


Те припомнят, че основната идея в предложението е, да се въведе постоянен нормативен ред и универсален подход за подкрепа от страна на държавата за всяко предприятие, без значение от коя икономическа дейност, както и за неговите работници при единствено условие – реализиран спад на нетните приходи от продажби 20 и повече на сто, в сравнение със същия месец на предходната година, поради пазарен шок или друг непредвидим икономически стрес.


Механизмът регулира и случаите на държава помощ в случай на преминаване на непълно работно време заради епидемиите от коронавирус, както и компенсациите за затворени от държавни органи бизнеси. Идеята е универсалният механизъм да замени от 1 април сега прилаганите мерки, известни като 60/40, 80/20, 24 лв. на ден и т.н.


По повод липсата на движение на проекта в посока на парламента от организациите изразяват сериозно безпокойство и разочарование, и настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов, пред когото да изложат същността и предимствата на предложенията.

Социолог: Пресищането с медицинска информация дава обратен ефект

Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект - абсолютен обществен ступор. Това заяви пред БНР социологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл". Присъствието в медиите от сутрин до вечер на медицинските власти, санитарните власти, медицински статистици, математици или просто хора, които са много уплашени от вируса, води до контраефект, коментира той
Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

Като изследовател Симеонов наблюдава данните на тема ваксиниране и вижда симптоми за спад в желанието за ваксиниране. "Започвам да се притеснявам, че всичко това има отношение към изборите. Единствените, които печелят от това да няма други теми в обществото преди изборите, са управляващите. Те печелят и при висок, и при нисък коронавирус", каза социологът.

Щабът подготвя кратък справочник за ваксините

В Националния ваксинационен щаб се подготвя справочник с кратък обзор и сравнение между ваксините, за да се улеснят медицинските специалисти в тяхната работа, каза днес пред БНТ изпълнителният директор на изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Той коментира, че вече има регулярност в доставките и разпределението.


До края на месеца се чакат над 240 хил. дози, а през март половин милион и от трите, одобрени за употреба в ЕС ваксини.

Коронавирусът в България: новозаразените и процентът положителни проби достигнаха нивата от преди месец (хронология)

© Велко Ангелов


Кирилов коментира, че нагласите за ваксиниране сред хората се променят, като предстоят и още информационни кампании. За момента за ваксини България е заделила 300 млн. лв. Поръчани са общо 18 млн. ваксини, като ако останат бройки, те могат да се подарят или продадат.

Експерт: недоверието към ваксините е голямата пречка

Най-голямата пречка пред масовата ваксинация в България са притесненията по отношение на тях. Хората имат много информация, но трудно я интерпретират, каза днес пред Би Ти Ви председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков. Според него има нужда от по-солидна разяснителна кампания, а хората трябва да използват доверени източници на информация.


"Ваксините са единственото решение", смята Момеков. Той не очаква логистични проблеми.

Проверява се купон с участието на полицаи

Полицията и Регионалната здравна инспекция в Благоевград търсят виновните за купон, в който са участвали и полицаи. Събирането е било в заведение близо до Сандански и е организирано от горски, който е станал баща.


За купона се разбира от клип в социалните мрежи. При проверка на място вчера на обяд заведението не е работило.
Сега се изяснява колко души са били на купона, кога е заснет клипът и къде точно. Ако става въпрос за частно парти и не е в обект за обществено предназначение, няма проблем да се събера до 15 души, обясни началникът на местното РЗИ д-р Калоян Калоянов.


Ако се окаже, че купонът е в заведение, неговият собственик е застрашен с глоба 500 до 2000, а участниците със санкция между 300 - 1000 лева.

Ръст на заразените и процентът положителни проби

Най-големият брой новозаразени от 22 януари насам - 1349 и най-висок процент положителни проби от 3 януари - 11.6 на сто, показват данните на Единния информационен портал за изминалото денонощие. Най-много са случаите в София - 353, следват Бургас (158) и Пловдив (129).


Продължава да нараства броя на хората в болница, като те вече са 3513. Излекуваните са 748, а починалите 32-ма.


Всички данни тук

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 620 Весело

  Хванали полицаи от Сандански в библиотека да четат!
  Майтап Ве, Крюшо!
  На кръчма били, чалга слушали, нерегламентирано!
  #РоднатаПолицияНиПази /Веселин Маринов/

 2. 2 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Въз основа на какво Борисов нареди да се отворят заведенията Март ?

  Може би има спад на заболели, ваксинирани са почти 70 % от населението , няма нови области със заразени , всичко е под контрола ?!!!


  Абсолютно неадекватно решение

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 3. 3 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Полицията ще проверява полицаи ...

 4. 4 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 841 Неутрално
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  Браво на бойко! Браво на Щаба!!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#4] от "hasmokar":

  Отиваш на площада(БНТ) и биеш тъпана здраво!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Всичко за ваксината е готово. Да влезе ваксината!
  Ама не влиза, пътува за Израел.

 8. 8 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 766 Весело

  Не се тревожете - на купона , полицаите са били само 14 души.

  Няма нарушения , разбира се и е без значение, че са били над 40 души в три групи по 14

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 9. 9 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Като справочника за ''Комунизъма'' ?
  Светлото бъдеще , което на една крачка от ''Социализъма'' .......
  Благодаря , много мило , загриженост за човека !

 10. 10 Профил на tims
  tims
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Сън сънуват всякакви щабове, пречки поради липса на желание за имунизация?! А ваксина има ли? А записване онлайн? Откъде разбрахте, че не искаме да се ваксинираме? Заповеди на парче за десетина дечица, които пресичат границата? Може би с торбички и буквари с българската азбука през рамо? А ваксина няма!
  И всички безгръбначни медии, в това число и Дневник!

 11. 11 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До края на месеца се чакат над 240 хил. дози...

  Пандемията бързо отшумява. До края на месеца ще се върне на нивата от миналата пролет, а до началото на ваксинацията ще сме я забравили.
  https://i.postimg.cc/7YkBNj0b/Screenshot-2021-02-17-08-58-56.png

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Най-добре е справочникът за ваксините да е на електронен носител, за да може бързо да се актуализира според най-новите изисквания на политиката.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 14. 14 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Справочник...
  "Навреме", както обикновено.
  Извинете, господа управляващи, но това трябваше да стане, ама мнооого отдавна

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  Експерт: недоверието към ваксините е голямата пречка

  Глупости, най-голямата пречка е липсата на ваксини. Ето аз исакм ваксина ама няма. Записах се при ДжиПи-то и като питах кога сестрата се изсмя.

 17. 17 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Коронавирусът у нас - данните от нощес.
  Отново започна увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 – 712
  2-8.2 – 754
  3-9.2 – 788
  4-10.2 -815
  5-11.2 – 842
  6-12.2 – 850
  7-13.2 – 852
  8-14.2 – 849
  9-15.2 – 843
  10-16.2 - 862

 18. 18 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  В последните дни след стабилизиране започна да намалява броят на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 – 42
  9-15.2 – 36
  10-16.2 - 32

 19. 19 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса леко намаля, но все още е над 1:
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14
  5.2 – 15.2 – 1,11
  6.2 – 16.2 – 1.11

 20. 20 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Според публикуваните от НСИ данни за общия брой на починалите в началото на февруари са умирали по-малко хора, отколкото в началото на февруари 2020, когато е бил пикът на грипната епидемия от ланшната зима /или е имало още неоткрита епидемия от ковид-19/.
  период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2110 ........................2545............. 435 .........448 .............................17,6
  11-17.1 ........2275 ........................2424............. 149 .........357 .............................14,7
  18-24.1 ......2182 ......................2454............. 272 .........337 .............................13,7
  25-31.1 ......2393 ......................2390 ..................-3 ..........225 ..............................9,4
  1-7.2 ........2434 ........................2285 ...............-149 .........283 .............................12,4

 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Разстроено

  Информационната и комуникационна кампания по справяне с пандемията и кампанията по ваксиниране са едно от слабите места!
  От години се наемат не ПР и комуникационни експерти, а едни "девойки", които не се използват по предназначение и резултата е .......!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Почва да мирише на медицински фашизъм. Ваксини та ваксини.. Ами нека да плащат по 50лв на самите ваксинирани и готово. Айде марш! Огромна манипулация се случва.

 25. 25 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Който го е страх и е над 65 да се ваксинира, ама с хубавата на Пфайзер, а не с каквото имало.. лелелелелеле

 26. 26 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Въз основа на какво Борисов нареди да се отворят заведенията Март ?Може би има спад на заболели, ваксинирани са почти 70 % от населението , няма нови области със заразени , всичко е под контрола ?!!!Абсолютно неадекватно решение
  —цитат от коментар 2 на NessaRox


  Борисов има кристално кълбо и знае всичко предварително!
  Инак как ще каже:
  -Това повече да не го чувам!!
  За ресторантите става дума.
  Мноо умен мъж!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 33. 33 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Медицински справочник за ваксините. Алооо самите фармацевтични фирми са си издали Кратка характеристика на продукта и това трябва да се чете ,а не дайджест като за петокласници нахвърлян от не знам си кой си . Който иска да прочете и Пълната характеристика на продукта .И това го има. А за тези учители ,които им е трудно с терминологията -sorry- няма как да обясниш имунологията с три думи. Това не е предъвкването от типа 'Яворов е е един от най-големите поети на България' , а пък четеното с разбиране май беше във втори клас. Кой разбрал-разбрал само да не се прави на не информиран в 21 век, защото това е оправдание от 18ти век и е хем смешно, хем жалко....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#26] от "Alexander97":

  Най-умния.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 196 Любопитно

  "Експерт: недоверието към ваксините е голямата пречка. Според него има нужда от по-солидна разяснителна кампания, а хората трябва да използват доверени източници на информация."

  "Социолог: Пресищането с медицинска информация дава обратен ефект. Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект - абсолютен обществен ступор."

  Ако социологът е прав, значи експертът дава идея, която ще направи положението още по-зле.

 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#33] от "Dr_Doolittle":

  А парите кой ще ги усвоява?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 575 Неутрално

  "Щабът подготвя кратък справочник за ваксините"

  Ясно... Пак като вицът: "Сметката излиза; парите ги няма..."

  (Отишли в чекмеджето на нощното шкафче!)

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Любопитно

  Който го е страх и е над 65 да се ваксинира, ама с хубавата на Пфайзер, а не с каквото имало.. лелелелелеле
  —цитат от коментар 25 на Tod


  Къде да отида да се ваксинирам? Къде има ваксини?

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 42. 42 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1730 Разстроено

  Справочник щели да издават, мила моя майно-льо. Боже, какви неадекватни глупости! Те, личните лекари вече са прочели характеристиките на ваксините - и кратките, и дългите и са наясно. Наясно са и че не искат да слагат бльоджата на АЗ на възрастни хора. Наясно са също, че само тоя бъркоч ще им дадат, защото хубавите ваксини се крият и пазят за вързкари и "наши хора". Само не са нясно кога изобщо ще има ваксини. Каквито и да е ваксини.
  До края на месеца щели да дойдат незнам-си-колко стотин хиляди ваксини. М, че то днес е 17 февруари. Месецът върви към приключване, ваксини продължава да няма.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#17] от "Patsis":

  Сега след отварянето на заведенията след още десет дни ще усетим отново пълните болници

 45. 45 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 575 Весело

  До коментар [#40] от "vassilun":


  Къде да отида да се ваксинирам? Къде има ваксини?
  —цитат от коментар 40 на vassilun


  В ЦАР! Там е по-вероятно да се ваксинираш с желаната ваксина!
  Тук с ... "Астра-Паунова"!

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Какво значи "обратен ефект"? Ставаме по-малко информирани или не така правилно мислещи?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Неутрално

  До коментар [#45] от "Tzar Vova Josei-ki":

  "В ЦАР! Там е по-вероятно да се ваксинираш с желаната ваксина!"

  Всъщност си прав! Нашите ще купят скоро ваксини за всички желаещи поне! И ще се ваксинирам тук. Още преди да си дойда за изборите.

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#1] от "save_knforest":

  Не са ги хванали. Някакъв будала-милиционер качил клипче от банкета във Фейса. Затова е панаира.
  Ей това не го разбирам...! Карай си банкета в хижата, нависоко в планината. Никой не те закача и на никой не пречиш. Защо трябва да се хвалиш при сегашното положение? Битово-селска драма... Напили се някакви от селата около Петрич. Класика... Поп-фолк, официални анцузи и кючек. И медии за капак. :)))

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на Агент Провокатор
  Агент Провокатор
  Рейтинг: 103 Неутрално

  "Експерт: недоверието към ваксините е голямата пречка. Според него има нужда от по-солидна разяснителна кампания, а хората трябва да използват доверени източници на информация.""Социолог: Пресищането с медицинска информация дава обратен ефект. Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект - абсолютен обществен ступор."Ако социологът е прав, значи експертът дава идея, която ще направи положението още по-зле.
  —цитат от коментар 37 на shymi


  Допреди седмица, дори професорите по телевизията не знаеха коя ваксина на какъв принцип работи. Чорбанов разправяше миналия месец че руската васкина била с маймунски аденовирус. Явно не е чувал за Астра Зенека...

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#49] от "Petleshev":

  > Някакъв будала-милиционер качил клипче от банкета във Фейса.
  > Затова е панаира.

  Е то ако ако не се похвалиш, все едно не се е случило.

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 208 Неутрално

  [quote#11:"yavooor"]Пандемията бързо отшумява. https://i.postimg.cc/7YkBNj0b/Screenshot-2021-02-17-08-58-56.png[/quote ]
  Затихването започва малко след старта на масовото ваксиниране по света.
  Уау, какво съвпадение!

 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#60] от "montale":

  Интересно наблюдение е че КОВИД графиките са сходни в страните където масово ваксинират, и там къде още не са започнали!

  Уау, какво съвпадение!

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Дневник", проверете как са били ваксинирани служителите на "Информационно обслужване" АД, включително такива под 40 г. Нямало желаещи друг път...Баламите се записваме при личните лекари и чакаме, а който се уреди директно го ваксинират. Родителите ми над 60 г. с придружаващи заболявания чакат, а те ваксинирали ИТта на по 30, защото нямало желаещи!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Интересно наблюдение е че КОВИД графиките са сходни в страните където масово ваксинират, и там къде още не са започнали!Уау, какво съвпадение!
  —цитат от коментар 61 на Ан Он

  Ти специално, срещу ковид по-добре не се ваксинирай, но срещу бяс - задължително.

 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#62] от "tediblabla":

  > "Дневник", проверете как са били ваксинирани служителите на "Информационно обслужване" АД, включително такива под 40 г.

  Може да са сключили втори колективен трудов договор с някоя ферма за норки.

  Фаза 2 им се полага (по спомени).

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2030 Весело

  "В Националния ваксинационен щаб се подготвя справочник с кратък обзор и сравнение между ваксините, за да се улеснят медицинските специалисти"

  Два месеца след началото на кампанията за ваксиниране тепърва се подготвя справочник?! Пусти ЕС закупи ваксините по еднакви цени за всички държави, и сега чиновниците трябва да пишат справочници за да намажат от пандемията...

 68. 68 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#65] от "koz":

  > Ти специално, срещу ковид по-добре не се ваксинирай, но срещу бяс - задължително.

  Колега Коз, виждате ли някаква разлика в официалните КОВИД графики на Израел и примерно Азербайджан ?

  Доколкото следите този тип информация ежедневно, предполагам че няма нужда да ви изпращам директни линкове.

  કટાક્ષ
 69. 69 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  : Пресищането с медицинска информация дава обратен ефект - А добро утро. И без да съм социолог мога да го кажа.

 70. 70 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2051 Весело

  До коментар [#21] от "selqnin":
  От години се наемат не ПР и комуникационни експерти, а едни "девойки", които не се използват по предназначение и резултата е .......!

  Важното е ,че се използват а не отиват зян.

 71. 71 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Мисирките кога ще питат Тулупа за липсата на ваксини? Щото и аз искам, ама няма

 72. 72 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#70] от "star bastun":

  Този път съм нямам забележки по коментара ви, сложих плюсче.

  કટાક્ષ
 73. 73 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3227 Неутрално

  Обещах да кажа какво се случва след ваксинацията. Три часа по-късно - още нищо.

  Еретик
 74. 74 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#71] от "Dark":

  >Мисирките кога ще питат Тулупа за липсата на ваксини?

  Отдавна стана ясно че ваксини има на корем, просто хората в България не искали да се ваксинират, защото в социалните мрежи някакви инфлуенсъри ги заливали с дезинформация.

  А и понякога това дето сме поръчали не идва навреме, или пък искали да поръчаме, но сме забравили, или пък много дълго сме се чудили дали/от кое да поръчаме за да изкараме някаква далавера ... ама не е там проблема. Проблемът е че хората в България не искат да се ваксинират.

  Заради което трябва да заделим съответния бюджет и да организираме съответната масова информационна кампания.

  કટાક્ષ
 75. 75 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#73] от "Костадин Иванов":

  Нищо ли не расте ?

  કટાક્ષ
 76. 76 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 643 Весело

  Заради което трябва да заделим съответния бюджет и да организираме съответната масова информационна кампания.
  До коментар [#74] от "Ан Он":

  Викаш "Националната Ваксинация" ще стане по-голям рекламодател от "Националната лотария"

 77. 77 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  Тия ваксини започват да ми напомнят за талончетата на пловдивските игри навремето.

 78. 78 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#76] от "Bond007":

  > За момента за ваксини България е заделила 300 млн. лв.

  Абе гледам че това даже се очертава по-добър бизнес от строежа на магистрали.

  Там трябва да се занимаваш с тежка техника, да местиш тонове пръст и камъни наоколо. Пък при ваксините ти трябват само няколко брандирани бусчета да разнасяш кашончетата.

  Особено умилително звучи това 'За момента'. Ако се наложи - ще заделим още 300 милиона, не е проблем, важното е да сме здрави, нали така.

  કટાક્ષ
 79. 79 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1439
  България - 1398
  Румъния - 1015
  Гърция - 595
  Сърбия - 487
  Турция - 325

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  કટાક્ષ
 80. 80 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  82.915.796 приключени случая
  80.386.711 оздравели (97%)
  2.379.806 починали (3%)

  Положението в България към момента:

  205.243 приключени случая
  195.682 оздравели (95%)
  9561 починали (5%)

  કટાક્ષ
 81. 81 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 643 Весело

  До коментар [#80] от "Ан Он":

  А какво показват аутопсиите? Колко са починалите ОТ ковид и колко С ковид?

 82. 82 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Няма да има НИКАКВИ компенсации за бизнеса.
  Само празни приказки на мутрата.

  Този, пари няма да даде на бизнеса, за да запази икономиката.
  Парите са само за него и ДПС.
  Но, лъжите и гръмките изказвания няма да спрат.
  Дори ако някой много започне да говори, ще се включи машината за рекат на ГЕРБ и Гешев и ще го смачкат.

  Ще изяде лай...та на изборите. С голямата лопата.

 83. 83 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#81] от "Bond007":

  Не бяха включени в ежедневната сводка, Писах на xkoleva с молба за допълнителна информация.

  કટાક્ષ
 84. 84 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#81] от "Bond007":

  Но под секрет ще ви съобщя какво научих от една свекървата на жената на братовчедката на кума на най-добрия приятел на един приятел от началното училище (работи като чистачка в една от известните болници)

  > А какво показват аутопсиите?

  Аутопсии не се правят - за да не се всява страх и паника сред населението.

  > Колко са починалите ОТ ковид и колко С ковид?

  Всички починали са С Ковид (*). Информацията не е публична, за да не се всява страх и паника сред населението.

  (*) и всички все още живи също са с Ковид

  કટાક્ષ
 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  Пресищане е меко казано, направо ни подлудиха.

 86. 86 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#2] от "NessaRox":

  Да бе ще отворят ресторантите ама друг път. Нали искат да ги фалират и после изкупят на безценица. Иначе ясно че мафиоти те ще използват короната още дълго за терор.

 87. 87 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Ваксинирането увеличава ли разпространението на заразата, според резултатите в Израел:

  https://www.youtube.com/watch?v=UDQrRm6OfQo

 88. 88 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 575 Весело

  До коментар [#79] от "Ан Он":

  Много те моля, да не рушиш стабилността на Боко!

 89. 89 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2696 Неутрално

  До коментар [#88] от "Tzar Vova Josei-ki":

  > Много те моля, да не рушиш стабилността на Боко!

  Ако имаш един месец пред теб и в момента си номер 1, можеш само да се издъниш.

  Но ако си в края на класацията, имаш нелош шанс да дръпнеш напред.

  Дори и с проста редакция на числата преди пускането ежедневната сводка.

  Но не знам дали са чак толкова интелигентни поддръжниците на Стабилността.

  કટાક્ષ
 90. 90 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#81] от "Bond007":

  Една година и не го разбрахте . . .

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 91. 91 Профил на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ IV
  Рейтинг: 1565 Неутрално

  Това остатъци от естонския период ли са?

 92. 92 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  До коментар [#73] от "Костадин Иванов":

  При първата ваксинация може би на втория ден ще усетиш леко затопляне около мястото на ваксинацията, вероятно не много повече.
  Бъди здрав!

 93. 93 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5267 Неутрално

  Г-жа президентшата не е спазвала мерките на НОЩ, няма данни за общото й състояние дано се оправи без усложнения.

 94. 94 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 732 Весело

  Не разбрах кога Първата дама се е прибрала от САЩ и вместо да се радвам сега ще се тревожа за двамата.

 95. 95 Профил на nxl27679751
  nxl27679751
  Рейтинг: 732 Весело

  Пресищане е меко казано, направо ни подлудиха.
  —цитат от коментар 85 на Роси


  Мокър не се мокри, бяхте си луди още преди пандемията.

 96. 96 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Каката пак е спала при охраната.Тя болна той-не как става таз работа май спалните са различни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK