На живо

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

Избрано от редактора

За трети пореден ден Единната информационна система отчете над хиляда нови случаи на инфектирани с коронавируса – 1246. По време на традиционния за четвъртък брифинг на здравните власти стана ясно, че националният ваксинационен щаб е предложил да се премине към четвърта фаза на ваксинация. Тя включва хора над 65 г. и такива с хронични заболявания. По-приоритетни от тях се оказаха компаниите от IT сектора, които са включени в третата фаза, стана ясно на брифинга след въпрос на "Дневник".


В късните часове на деня бяха обявени и здравните правила за парламентарните избори на 4 април.
Развитието на епидемията в страната през деня следете в хронологията.

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


Министерството на здравеопазването публикува тази вечер указания за провеждане на парламентарните избори на 4 април в условията на извънредна епидемична обстановка.


Освен очакваните указания за носене на маска и честа дезинфекция на ръцете и на повърхностите, се препоръчва при възможност в изборните секции да се осигурят отделни входни и изходни коридори. Местата за изчакване преди изборната секция трябва да са маркирани, така че да има разстояние от поне 1.5 м между гласоподавателите. Същата дистанция е задължителна и между членовете на секционната комисия и гражданите вътре в секцията. Входът към тъмната стаичка ще трябва да е към стена, за да се избегне докосване от избирателите на пердето. До машините за гласуване, където ги има, ще трябва да е поставен дезинфектант.


Подробности четете тук.


Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Юлия Лазарова


На прага на началото на т. нар. четвърта фаза от правителствения план за ваксиниране срещу COVID-19, в която са включени възрастните над 65 години и хората с хронични заболявания, Министерството на здравеопазването разпространи становищата на медицински експертни съвети за различни категории заболявания и здравословни състояния. Повече четете тук.

Полицаите, хванати да празнуват в заведение в Сандански, са обект на проверка. Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски, цитиран от БНР.


"Във въпросното заведение са присъствали 18 човека, от които четирима са служители на областната дирекция. Провежда се проверка, след която ще бъде изготвен доклад за евентуални дисциплинарни нарушения. Ние сме един от органите, който трябва да осъществява контрол по изпълненията на тези заповеди. Да ги нарушаваме не е най-добрият пример за нашето общество", каза Терзийски.


Прокуратурата в Сандански също се е самосезирала по случая и е разпоредила проверка на дирекция "Вътрешна сигурност".


За купона се разбира от клип в социалните мрежи. Тъй като е заведение, неговият собственик е застрашен с глоба 500 до 2000, а участниците със санкция между 300 и 1000 лева. Вчера се разбра, че събитието е организирано от горски, който е станал баща.

Ваксинирането срещу COVID-19 на членовете на секционните избирателни комисии ще е в последния момент, макар и Централната избирателна комисия (ЦИК) да е съкратила сроковете за назначаването им.


Вместо до 9 март комисиите трябва да бъдат назначени до 1 март, за да може да започне ваксинирането, обявиха днес от ЦИК.


Подробности - тук.

Новите случаи на инфектирани с вируса се увеличават с 12% на едноседмична база, при минимална разлика в направените тестове, които намаляват с 1%. Броят на оздравелите на практика се задържа същият при сравнение за посочения времеви период. С 30% намаляват починалите.


Още тенденции в развитието на епидемията в България – тук.


Компаниите от IT сектора са включени в третата фаза от правителствения план за ваксиниране

Компаниите от IT сектора са включени в т. нар. трета фаза от правителствения план за ваксиниране срещу COVID-19, като така се очертават като по-приоритетна група от възрастните над 65 г. и хората с хронични болести, които попадат в т нар. четвърта фаза. Това стана известно от отговорите на здравните власти на традиционния за четвъртък брифинг за ситуацията с коронавируса в страната.


"Трета фаза обхваща хора, които са от критичната инфраструктура за функциониране на обществените процеси – това е една голяма група, която може би не е съвсем коректно изредена в заповедта", каза председателят на щаба за коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на въпрос на "Дневник" за публикувани редица съобщения в социалните мрежи за организация от страна на големи частни IT компании за ваксиниране срещу COVID-19 на техни служители.


Подробности - тук.

Директна готовност за ваксиниране срещу COVID-19 имат 27% от хората. 48% не биха се ваксинирали, а 24% се колебаят. Данните са от изследване "лице в лице" на "Галъп интернешенъл", проведено между 4 и 12 февруари сред 1011 пълнолетни българи в цялата страна. Около 1% твърдят, че вече са се ваксинирали.


Не биха се ваксинирали най-вече младите групи от София и по-големите населени места, сочи още изследването.


16% от участвалите в допитването директно са декларирали че са прекарали болестта – леко или тежко. Всеки десети преболедувал определя случая си като сравнително тежък.

Всеки втори българин смята, че пандемията е променила цялостния начин на живот

Близо година след началото на пандемията от COVID-19 почти всеки втори българин смята, че тя е променила не просто отделни аспекти от ежедневието ни, а цялостния ни начин на живот. Tова показват резултатите от последното национално представително проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 8 - 15 февруари. След близо десет месеца по-голяма или по-малка социална изолация, над една трета от хората споделят, че изпитват психологически и емоционален дискомфорт, поради ограничените контакти с близките си, страха от вируса, сериозните трансформации в обичайния им начин на живот и работа.


Подробности - тук.

Доц. Кунчев: Няма установени случаи на южноафриканския и бразилския вариант на коронавируса

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Велко Ангелов


В страната все още няма установени случаи на инфектирани с южноафриканския и бразилския вариант на коронавируса. Това съобщи по време на брифинга на здравните власти главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


Разликата между областта с най-висока заболеваемост - Кюстендил и тази с най-ниска - Търговище вече е 18-19 пъти, каза още Кунчев. В Кюстендил процентът на положителните проби, които са с по-заразния британски вариант на вируса, е твърде висок. Засега разпространението му все пак е относително бавно, но той ще стигне и до останалите части на страната, прогнозира доцентът.


"Няма особена динамика в ситуацията на Балканите и в Европа. Почти запазваме мястото в класацията си по смъртност и заболеваемост. На 25-то място сме в ЕС и на 5-то място на Балканите. Заболеваемостта е 127.4 на 100 хил. души, а смъртността е 7.3 на 100 хил.", отчете още Кунчев.

Костадин Ангелов: Няма наплив и натиск към лечебните заведения

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Велко Ангелов


"Доволни сме от постигнатите резултати. Няма наплив и натиск към лечебните заведения, въпреки повишението на случаите на инфектирани с коронавируса". Това каза по време на днешния брифинг на здравните власти здравният министър Костадин Ангелов. Заетостта на болничните легла в страната е 40% за неусложнени случаи и 42% на интензивните легла. Най-висока заетост на интензивните легла има в Благоевград, Разград, Силистра, София област и Хасково, а за неусложнени - 81% в Благоевград и 57% в област Плевен.


Тенденцията за нарастване на случаите отчете и ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски. Увеличението на заболеваемостта е с 24% на базата на 100 хил души - 173 човека към момента. Такива са били нивата на 22 октомври миналата година, обясни той. Кривата на нарастване все още не е толкова остра, единствено в Кюстендил има експоненциално нарастване. От 4 седмици смъртността е на приливи и отливи и се колебае между увеличение от 7 и 9%. Нивата в момента отговарят на тези от 5 ноември 2020 г., като нарастването все още не е експоненциално. Директорът на ВМА отчете и увеличението в заетостта на болничните легла – през миналата седмица то е било 30%, а тази сутрин вече е 40%, което е тенденция и в софийските болници.

Сериозно разминаване в официалните данни за очакваните ваксини

Националният ваксинационен щаб предлага на здравния министър да се премине към четвърта фаза на ваксинация, съобщи председателят му проф. Красимир Гигов по време на брифинга на здравните власти. Тя включва хора над 65 г. и такива с хронични заболявания. Според него, когато се включат тези хора, ще може да се премине към по-усилено ваксиниране в събота и неделя, което към момента е с ниски стойности, което се дължи и на факта, че част от хората не се явяват на ваксинация.


До края на месеца в страната се очакват 100 хил. ваксини, каза Гигов. Минути след него изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов каза, че до края на месеца се очакват 240 хил. дози.


През март очакваните дози са над 500 хил., съобщи още Кирилов. Становище от Европейската агенция по лекарствата за евентуално одобрение на ваксината на "Джонсън & Джонсън" се очаква в средата на следващия месец, като тя е еднодозова.


Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов обясни, че ваксинацията срещу COVID-19 е негов основен приоритет.

"Дневник" излъчи на живо традиционния за четвъртък брифинг на здравните власти.

Проф. Коста Костов: Призовавам преболедувалите да изчакат с ваксинацията

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Покачването на нивото на заразените е свързано със слабия темп на ваксинация у нас. Това каза пред БНР пулмологът проф. Коста Костов, председател на функциониралия през миналата година експертен съвет към правителството. "Все още не сме ваксинирали най-уязвимата част от обществото – около милион и половина души, а това е рисково", заяви той.


"Призовавам преболедувалите да не се ваксинират. Нека да изчакат. Имаме недостиг на ваксини. Нека да минат първо тези, които най-много се нуждаят", апелира Костов.


Ваксинационната програма се бави в момент, в който настъпват нови варианти на вируса, подчерта той. "Предстои месец в повишен риск и в този месец трябва да сме много осторожни в освобождаването на мерките."


За ваксините, които се прилагат в две дози, Костов прогнозира, че най-вероятно след няколко месеца ще се наложи трета доза. Еднодозовата ваксина на "Янсен" ("Джонсън и Джонсън") има това предимство, че е тествана в условия на новия щам в Южна Африка, въпреки че й се дава 66% ефективност, каза още проф. Костов.


"Една година говорихме за ваксини, но не успяхме да се подготвим добре, изгубихме време и не успяхме да създадем ваксинационни центрове", обобщи Костов.

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Велко Ангелов


От Министерството на здравеопазването съобщават, че са изпратили до Българския лекарски съюз и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари препоръки за прилагането на ваксините срещу COVID-19 сред рисковите групи от населението. Препоръките са изготвени от експертните съвети към министъра на здравеопазването в отговор на постъпилите от общопрактикуващи лекари въпроси, свързани с предстоящото им участие във ваксинационната кампания. От министерството ще уведомяват съсловните организации при всяка актуализация в кратките характеристики на ваксините.


Препоръките могат да се прочетат тук.

Най-много положителни случаи в София

Сред новите 1246 регистрирани случаи на инфектирани със SARS-CoV-2, най-много са отчетени в
област София (град) – 369, следват Бургас – 137, Пловдив – 72, Плевен – 68, Варна – 60, Кюстендил - 55, Благоевград – 53, Враца – 49, Шумен – 48.

От направените 11 545 теста по-голям е дялът на PCR - 6001, антигенните са 5544.

"Имаме единични сигнали от граждани, че личните им лекари по-скоро отказват да ги записват и включват в някакви предварителни списъци. Те не са задължителни - това беше вид самоинициатива от наша страна". Това обясни пред "Нова телевизия" председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.


Миндов добави, че не познава лекар, който да отказва да направи ваксини. "Това е регламентирано в нашите задължения по договор със Здравноосигурителния фонд. Нито на правна, морална или етична база може да има някого, който да откаже да постави ваксина на този етап", каза д-р Миндов. Той посочи, че в сряда лекарите в София са получили писмо от Столичното РЗИ, че вече е налична ваксината на AstraZeneca.


Вчера по време на посещение във Враца здравният министър Костадин Ангелов определи като недобра практика поведението на някои лични лекари, които препоръчват на своите пациенти да не се ваксинират. "За мен като лекар това е неразбираемо. Грешна е стратегията да изчакаме недоверието ни да се превърне в доверие", каза Ангелов.

В 10.00 ч. в Министерски съвет традиционния за четвъртък брифинг на здравните власти във връзка с актуалната епидемична обстановка ще дадат министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, изпълнителният директор на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски, директорът на "Пирогов" Асен Балтов и зам.-председателят лекарския съюз Николай Брънзалов.


"Дневник" ще излъчва брифинга на живо.

Коронавирусът в България: Здравното министерство пусна правилата за изборите (хронология)

© Георги Кожухаров


Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в класните стаи за присъствено обучение, което ще продължи до 2 март. Респективно към онлайн обучение отново преминават 7,8 и 12 клас, които учеха присъствено за две седмици от 4 февруари досега. Ротационният принцип е според заповедта на здравния министър Костадин Ангелов. След две седмици в клас отиват учениците от 6,9 и 12 клас.


В учебните заведения в малките населени места, в които има само по една паралелка в съответния клас, присъственото обучение е за всички ученици от понеделник. Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да се обучават присъствено, което е факт от началото на януари.

Броят на хоспитализираните плавно расте

Новоинфектираните със SARS-CoV-2 (вирусът, който причинява COVID-19) за последното денонощие, които са регистрирани, са 1246, така за трети пореден ден броят им е над 1000. Положителните проби са 10.6% от общо направените 11 545 теста. Активните случаи са 24 710, сочат данните на Единната информационна система.


Оздравелите за денонощието са 564. Увеличават се хоспитализираните - към момента са 3613 човека, от тях 296 в интензивно отделение. Починали за посочения период са 41 човека.


Новопоставените дози ваксина са 4582.


Още тенденции за развитието на епидемията в България – тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Положението в целия свят към момента:

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Обърнете внимание на графата CLOSED CASES. Това са регистрирани приключени случаи, т.е. хора регистрирани с вируса, които са или оздравели, или починали. Колко са нерегистрираните заразени, болни, умрели, оздравели не знаем. Тук не е взет под внимание общия брой на заразените, но неприключили случаи, защото не знаем как ще приключат.

  88.826.536 приключени случая
  84.254.438 оздравели (97%)
  2.419.756 починали (3%)

  Положението в България към момента:

  207.247 приключени случая
  197.576 оздравели (95%)
  9671 починали (5%)

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  Македония - 1439
  България - 1398
  Румъния - 1015
  Гърция - 595
  Сърбия - 487
  Турция - 325

  Смъртността в България е 2 пъти по-висока от Гърция и 3 пъти по-висока от Сърбия.

  Швеция и съседите ѝ:

  Швеция - 1226
  Дания - 396
  Финландия - 129
  Норвегия - 109

  Смъртността в Швеция е между 3 и 10 пъти по-висока от съседите ѝ.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  В крайна сметка все някога децата трябва да се завърнат в училище!

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  16-22.1 - 418
  17-23.1. - 423
  18-24.1. - 429
  19-25.1. - 458
  20-26.1. - 498
  21-27.1. - 515
  22-28.1.-530
  23-29.1. - 548
  24-30.1. - 560
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 – 712
  2-8.2 – 754
  3-9.2 – 788
  4-10.2 -815
  5-11.2 – 842
  6-12.2 – 850
  7-13.2 – 852
  8-14.2 – 849
  9-15.2 – 843
  10-16.2 – 862
  11-17.2 - 910

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  Странно на фона на нарастването вече от почти месец на броя на заразените изглежда намаляването на броя на починалите, който почти е достигнал януарския минимум.
  Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 – 42
  9-15.2 – 36
  10-16.2 – 32
  11-17.2 - 31

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3705 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса стабилно е над единица - разпространението на заразата продължава :
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14
  5.2 – 15.2 – 1,11
  6.2 – 16.2 – 1.11
  7.2 -17.2 – 1,13

 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  > здравният министър Костадин Ангелов определи като недобра практика
  > поведението на някои лични лекари, които препоръчват на своите пациенти
  > да не се ваксинират

  Значи личния лекар отговаря за здравето на пациентите си, но не може да препоръчва терапия която според него най-адекватна за конкретния пациент ?

  Като е толкова важно всички да се ваксинират, да не дрънкат празни приказки за Доброволно и Безплатно, а да го вкарат във ваксинационния календар, със съответните последствия за всички по веригата. Каква е толкова специално на тази Ваксина в сравнение с другите Ваксини с които са ни боцкали последните 40-50 години ?

  Оу уейт...

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#3] от "danielv":

  Все някога и ти трябва да се завърнеш откъдето си дошъл...а ако ти харесва, приятни мигове в Ада ти желая.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alan Blackmore":

  Сравнявате образователния процес със завръщане в Ада ?

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  > От Министерството на здравеопазването съобщават, че са изпратили
  > до Българския лекарски съюз и Националното сдружение на общопрактикуващите
  > лекари препоръки за прилагането на ваксините срещу COVID-19 сред рисковите
  > групи от населението.

  Бая време отне (над два месеца) да приготвят първия вариант с инструкции за Джи-Пи-тата.

  Колко експерта работят в това Министерство ?

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  В крайна сметка все някога децата трябва да се завърнат в училище!
  —цитат от коментар 3 на danielv


  и " ...Учениците от 5, 10 и 11 клас се връщат в класните стаи за присъствено обучение, което ще продължи до 2 март. ..."

  Добре би било ако ротацията се случваше от понеделник за 2 седмици, а не от средата на седмицата.... тюрлюгювеЧ...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 12. 12 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Весело

  До коментар [#10] от "Ан Он":

  Колко взимат заплата питай, повече ще са от работещите.

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Всъщност изявлението на проф. Костов (когото уважаваме), може да се използва за универсален шаблон за описание на действията на властите във всяка една тема с която са се заели.

  > Една година говорихме за ..., но не успяхме да ...., изгубихме време и не успяхме да създадем ...",

  Много дрънкане, и почти никакъв (или дори негативен) практически резултат.


  Прилагам оригиналното изявление, от което откраднах фрагменти:

  > Една година говорихме .... но не успяхме да се подготвим добре, изгубихме време и не успяхме да създадем ваксинационни центрове",

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ан Он":

  Смъртността според статистиките в България и Сърбия е еднаква.
  Сърбите яко крият данни за смъртност.
  Колега от формума беше пуснал линк - само за декемсри има близо 10 000 човека повече умрели в Сърбия през 2020 спрямо 2021.

 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#12] от "Славейко":

  А може и крайния резултат да е шедьовър, произведение на изкуството.

  А изкуството изисква време за да 'полира' всеки детайл...

  Ще опитам да открия този документ, за да се наслаждавам на него в тежки моменти.

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#14] от "taratanki":

  Ще пиша на хколева да обнови числата с тази информация.

  કટાક્ષ
 17. 17 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ан Он":

  не става дума за конкретна терапия за конкретен пациент.

  става дума за лични лекари (познавам такива), които казват на пациентите си - аз няма да се ваксинирам, защото не знам какво има вътре, не е изследвана на 4,5млн души за минимум 25години и т.н.

  Знам даже и за личен лекар, наричащ себе си хомеопат, макар и да не знае какво точно значи това, да обяснява на пациентите си за наночастиците във ваксината на Пфайзер.

 18. 17 Профил на Рада Госпожина
  Рада Госпожина
  Рейтинг: 488 Разстроено

  До коментар [#9] от "Ан Он":

  Не, сравнява физическото училище с ада... онлайн обучението е ок - дигиталното е новият Рай! Това е господстващата парадигма (едно време й викахме единствено правилната априлска линия ;) - ВСИЧКО ОНЛАЙН, със или без нужда - образование, търговия, служебни срещи, кетъринг, секс... какво остана!?

 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#17] от "Dumont d'Urville":

  Не че нещо конкретно имам предвид, ама със секса ... как точно го реализират .... през това онлайното ...

  За един приятел питам.

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#9] от "Ан Он":Не, сравнява физическото училище с ада... онлайн обучението е ок - дигиталното е новият Рай! Това е господстващата парадигма (едно време й викахме единствено правилната априлска линия ;) - ВСИЧКО ОНЛАЙН, със или без нужда - образование, търговия, служебни срещи, кетъринг, секс... какво остана!?
  —цитат от коментар 17 на Dumont d'Urville


  Пиене ?
  Пийенье , както се изразяват в някой райони .
  Не не и за Балтов , Балтов е паркетен лъв - само в бар и задължително със селфи доказващо недосегаемост !

 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#17] от "taratanki":

  Значи всеки си избира на какъв шаман да се довери за личното си здраве. И ако не е доволен, може да го смени.

  Не виждам каква работа има министъра да се бърка в тези взаимоотношения. Ако Ваксинацията е важна - ми да я направят задължителна. Или поне да пуснат някакви образователни програми за да обяснят ползите и насърчат хората.

  Ние сме от почти 12 месеца в тоя цирк, и досега не са пуснали едно клипче как точно е правилно да се поставя / премахва Маска (а носенето на Маските е изключително важно за да не измрем всички). Че те и самите тия от НОЩ-а не знаят как да боравят със 'защитни маски за лице' - ей след 15 мин ще го демонстрират за пореден път по телевизора.

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":

  Той даде и друг култов пример, че това което правим в момента, е с се борим с глада, като храним богатите.
  Предвид това, че ваксиниране приоритетно вейкаджии, ченгета и държавна администрация.

 23. 23 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#17] от "taratanki":

  За ей такива елементарни правила говоря:

  https://youtu.be/ciUniZGD4tY?t=59

  След 10 мин почва брифинга, да видим дали са се научили (медицински лица, професори са все пак)

  કટાક્ષ
 24. 24 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Коронавирус БГДанните от нощес.Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:15-21.1. - 416 /минимум/16-22.1 - 41817-23.1. - 42318-24.1. - 42919-25.1. - 45820-26.1. - 49821-27.1. - 51522-28.1.-53023-29.1. - 54824-30.1. - 56025-31.1 -56226.1-1.2.- 57027.1 -2.2. – 59028.1 – 3.2 – 60729.1 – 4.2 – 65430.1-5.2 – 68431.1.-6.2 – 7051-7.2 – 7122-8.2 – 7543-9.2 – 7884-10.2 -8155-11.2 – 8426-12.2 – 8507-13.2 – 8528-14.2 – 8499-15.2 – 84310-16.2 – 86211-17.2 - 910
  —цитат от коментар 4 на Patsis


  Какво друго - след Калофер

 25. 25 Профил на Рада Госпожина
  Рада Госпожина
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#19] от "Ан Он":
  Ами разликата между присъственото и онлайн обучението, е точно като между присъствения и онлайн секса... С две думи: ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ :)))
  И никак не е случайно, че трафикът към Porhhub нараства в пъти по време на локдаун, а акциите на Майкросфт, КАКВА ИЗНЕНАДА, са на най-високото ниво за последните 20 години ;)

 26. 26 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Абе Костов, ако имат имунитет, тогава защо изобщо да се ваксинират? Що не вземете да пуснете на хората по един тест за антитела и да ваксинирате който няма, това е критерият а не преболедувал ли си.

 27. 27 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса стабилно е над единица - разпространението на заразата продължава :10-20.1 – 0,7411-21.1 – 0,7612-22.1 – 0,8413-23.1 – 0,8614-24.1 – 0,9015-25.1 – 0,9616-26.1 – 1,0217-27.1 -1,0418-28.1 -1,0719-29.1 – 1,1220-30.1 – 1,1421-31.1 – 1,1622.1-1.2 – 1,1723.1-2.2 – 1,1824.1-3.2 -1,1925.1 – 4.2 – 1,1926.1-5.2 – 1,1727.1 – 6.2 – 1,1728.1 -7.2 - 1,1629.1-8.2 – 1,1730.1 -9.2 – 1,1931.1 – 10.2 – 1,201.2 – 11.2 – 1,222.2 – 12.2 – 1,203.2-13.2 – 1,184.2 – 14.2 – 1,145.2 – 15.2 – 1,116.2 – 16.2 – 1.117.2 -17.2 – 1,13
  —цитат от коментар 6 на Patsis


  Вирусът става все по-репродуктивен!
  Туй не знаем - позор ли е или слава!

 28. 28 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса стабилно е над единица - разпространението на заразата продължава :10-20.1 – 0,7411-21.1 – 0,7612-22.1 – 0,8413-23.1 – 0,8614-24.1 – 0,9015-25.1 – 0,9616-26.1 – 1,0217-27.1 -1,0418-28.1 -1,0719-29.1 – 1,1220-30.1 – 1,1421-31.1 – 1,1622.1-1.2 – 1,1723.1-2.2 – 1,1824.1-3.2 -1,1925.1 – 4.2 – 1,1926.1-5.2 – 1,1727.1 – 6.2 – 1,1728.1 -7.2 - 1,1629.1-8.2 – 1,1730.1 -9.2 – 1,1931.1 – 10.2 – 1,201.2 – 11.2 – 1,222.2 – 12.2 – 1,203.2-13.2 – 1,184.2 – 14.2 – 1,145.2 – 15.2 – 1,116.2 – 16.2 – 1.117.2 -17.2 – 1,13
  —цитат от коментар 6 на Patsis


  Вирусът става все по-репродуктивен!
  Туй не знаем - позор ли е или слава!

 29. 29 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Гневно

  А, не! Ангел Кунчев каза веднага под иглата всички, че не се знае знае ли се! Не ставал естественият имунитет, само платеният!

  Послепис ДОКОГА такива нагли чиновници ще си веят байрака из телевизиите и няма да носят отговорност за глупостите, които плещят, очевидно НЕ БЕЗПЛАТНО!

 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  Аре статистиците ги пуснаха по тиливизора.

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Гневно

  До коментар [#23] от "Ан Он":

  Чувам брифинга от глухата комшийка. Не знам защо го е надула, като тя пък нищо няма да чуе.

 32. 32 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Неутрално

  До коментар [#30] от "Ан Он":

  По тембъра, според мене е Костадинка министърката. Не е статистикът, който има глух и смутолевен глас. Не разбирам добре какво говори, комшийката явно е турила слуховия апарат да слуша, не го е надънила баш как си знае.

 33. 33 Профил на Рада Госпожина
  Рада Госпожина
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#20] от "stenlyaka":

  Анджък. Пиенье... След MS Teams скоро ще бъдем ощастливени и с MS Beer, MS Leisure, MS Adults ;)

 34. 34 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Весело

  До коментар [#30] от "Ан Он":

  Сетих се, ще взема едни плочки от мазето, ама флекс нямам, и всеки четвъртък сутрин ще ги режа над телевизора й. Днеска няма как да намеря флекс, но от другата седмица.

 35. 35 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#31] от "Славейко":

  Дотук 9 минути статистически данни - и продължават.

  И все още не са се научили как правилно се сваля и поставя 'защитна маска за лице'.

  કટાક્ષ
 36. 36 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Ковид 19 е сериозно комплексно заболяване 👀🧠
  Включва параноя 👻, хипохондрия 💊, Стокхолмски синдром 🧛‍♂ и още доста други отделни отклонения.
  Взимайте мерки преди да сте се превърнали в скотове, криещи се под леглото.
  Като за начало прегърнете близките си хора. Излезте на чист въздух и дишайте дълбоко. Гледайте някоя комедия. Помогнете на човек в нужда. Живейте. Защото така, или иначе животът има краен срок на годност, който изтича всяка секунда.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 37. 37 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  До коментар [#20] от "stenlyaka":Анджък. Пиенье... След MS Teams скоро ще бъдем ощастливени и с MS Beer, MS Leisure, MS Adults ;)
  —цитат от коментар 33 на Dumont d'Urville


  ЕмЕс Пейнт ще стане ЕмЕс Алкохол Фейнт
  Ем Ес Ексел - Ем Ес Бротъл
  ............

 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#36] от "Darcas":

  > Включва параноя 👻, хипохондрия 💊, Стокхолмски синдром 🧛‍♂
  > и още доста други отделни отклонения.

  Лошото е че често е придружено и с избухвания на агресия към други лица които не са достатъчно параноични.

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 303 Весело

  До коментар [#36] от "Darcas":

  Също така има склонност да ходи по вярващите в него. Като извънземните е, казАх ли ви, че е извънземно!

 40. 40 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  И за какво се затваряхме една година при положение че ходпитализираните пак се увеличавали. Какъв е смисъла да слагаш “мерки” като не променят нищо?

 41. 41 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#40] от "Billy Pilgrim":

  > Какъв е смисъла да слагаш “мерки” като не променят нищо?

  Кой търси Смисъл, всичко е Бизнес.

  કટાક્ષ
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ан Он":

  Бизнес е само за един мижав процент най-богати, за останалите е унищожен бизнес

 44. 44 Профил на lalleen
  lalleen
  Рейтинг: 534 Гневно

  Ще се опитат да пробутат 4 милиона ваксини, отхвърлени от ЮАР, защото нямат ефект срещу най-новите щамове, отхвърлени в Западна Европа за лица над 60-65 години, защото слабо действат при възрастни, официално препоръчано да не се ползват за медицински лица и лица на първа линия заради слабата защита.... АЗ се оказа проформа ваксина, колкото да има там нещо си...

 45. 45 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Ба мааа му! 3 фази минали и 20 000 ваксинирани. Ще минем 300-400 фази докато се ваксинират 70%

 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#43] от "Billy Pilgrim":

  > за останалите е унищожен бизнес

  'зеро съм гейм' май му викат на това ? Това дето за едни е загуба, за други е приход ?

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Гневно

  Мда. Те се ваксинираха с качествените ваксини, а за раята има хомеопатична "ваксина" от на Ева Паунова майка ѝ.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 48. 48 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2683 Неутрално

  До коментар [#25] от "Dumont d'Urville":

  Последният път когато бат Бил си увеличи богатството почти два пъти за една година беше годината преди 2000та. От тогава беше все надолу (по Форбс) до миналата когато захлеби яко покрай ковида. Предишното беше във връзка с паниката от смяната на датата в компютрите на 2000 и как щели да гърмят атомни централи и пр. На нас тогава ни се размина ама сега ни сложиха на апарата.

 49. 49 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  "Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов обясни, че ваксинацията срещу COVID-19 е негов основен приоритет."
  Не виждам да е така.

 50. 50 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  предлагали да се премине към четвърта фаза.....не бе умници направо на 14 фаза преминете .. тея за никакъв ур...не стават....пълни смешници

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Тъй тъй.... както казах преди година за тестването сами ще си плащаме ако искаме да пътуваме.... сега е ясно че и за ваксинирането ще си плащаме. С нощи изгледах три реклами как лаборатории и аптеки, на гари и летища правят бързи платени тестове ако искаш да пътуваш. След два месеца навсякъде ще се иска документ че си ваксиниран. Глейте как ще се жъне по 300-500 лв на ваксина!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 53. 53 Профил на har30841771
  har30841771
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ан Он":

  При нас в Германия много фирми фалирват, мизерните държавни помощи са много малко да поддържат бизмеса им, по-ниски от дължимият наем, който е за Западна Германия не често към 14,50€/кв.м. и те трябва да го плащат, без да имат приходи. Хазаина не го интересува, че има Коронавирус пандемия и заради това Локдаун, той си иска по договор месечната сума за наема, ако не се плати до 3-то число на месеца, следва предупреждение с 10 евро такса за предупреждението. След това има 2 предупреждение, дотам не съм стигал, през 2006 г, фирмата ми плати по-късно заплатата, затова платих по-късно наема, някъде към 24, имах първо предупреждение, говорих за това с хазяина, него причините не го интересуваха, искаше наема да му бъде на време до 3-то число на следващ месец. Както е и е от 5 години насам.

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Тоя пък нещастник Костадин Ангелов вчера щеше на каишка да ни слага......днес "не бе"....ние Ковида ще слагаме на кайшка....... Знаеш ли ква каишка ще ти дадат скоро хората, недоразумение нагло.....

 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#52] от "chichka":

  > След два месеца навсякъде ще се иска документ че си ваксиниран.
  > Глейте как ще се жъне по 300-500 лв на ваксина!

  Само отбелязвам че официално утвърдената терминология е Сертифициран и Сертификат.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на army
  army
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Аз не разбирам как в началото на месеца се плашеше, че в края на февруари се навлиза в третата много опасна вълна в пъти по-заразна, а сега въпреки покачване на случаите - няма притеснение. Как?

 57. 57 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Цяла седмица чакаме шоуто на канала "Лудите5" а тея взеха че за 8 -10 минути приключиха......аааа не тъй....трябва да си заработите хонорарите пичове...... Умувайте, умувайте и още умувайте....как лошите джипита тЪкова......па как тея по списъците онЪкова...... Умувайте бе !......че и ако останаха и двама трима души дет още ви вярват и те да разберат що за недоразумения сте.....

 58. 58 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  "За ваксините, които се прилагат в две дози, Костов прогнозира, че най-вероятно след няколко месеца ще се наложи трета доза."

  На всички опитни зайчета честито! Ще станете най-опитните опитни зайчета в човешката история, защото никой не е тествал още ефекта от три дози на любимите ви ваксини. Особено на "хубавите и модерни", както някои с умиление ги наричат.

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#53] от "har30841771":

  > искаше наема да му бъде на време до 3-то число на следващ месец.

  Тези правила и за лицата само с по-тъмен оттенък на кожата ли важат ?

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ама хората се дърпат..

  danitoledov
 61. 61 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Отново първенци, а? Преполовиха фазите - започват четвърта, остават още две. До края на март ще ги опукат и тях.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 62. 62 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 191 Любопитно

  От съседен новинарски сайт:
  "Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов констатира проблем при ваксинацията.

  Два пункта за ваксиниране има в "Пирогов", като са направени и подпунктове, така се ваксинира в 5 пункта. Отделно два мобилни екипа ходят на място. "Но по заявените списъци от 170 човека реално се явяват не повече от 50 души", каза Балтов по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб."

  Май опряхме, че има разлика между "проявил желание" и "отишъл да го боднат".

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  "Една година говорихме за ваксини, но не успяхме да се подготвим добре, изгубихме време и не успяхме да създадем ваксинационни центрове"
  Там е работата и вие , като премиера, само говорите.

 64. 64 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#56] от "army":

  > Аз не разбирам как в началото на месеца се плашеше,
  > че в края на февруари се навлиза в третата много опасна
  > вълна в пъти по-заразна,

  Ми те и миналата година затвориха Витоша и къртиха пейки по парковете ..

  > а сега въпреки покачване на случаите - няма притеснение.

  Ами усетиха се че взеха да стават смешни. Плюс това ако ситуацията се в**няса, винаги можеш да обвиниш населението че то е Виновно че не е искало да изпълнява Мерките.

  કટાક્ષ
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#62] от "shymi":

  180 дози = 5 'екипа' х 6 флакончета за всеки 'екип'. Страшно натоварване цари.

  Кат 50% не идват - ми да записват по 500 човека на ден. Или по 1000. И докъдето стигне. Ако трябва колегата Мойше да им обясни как работят в неговия край на Израел.

  Абе важното е че населението е Виновно, че върви бавно имунизационния процес, независимо от това че властите правят всичко възможно най-добро за него.

  Страничен въпрос - а като ходиш в тия кабинети, можеш ли да си избереш какво точно да ти боцнат, или само квот е останало налично в момента ?

  કટાક્ષ
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  проф. Асен Балтов

  18. 02 . 2021

  "Прави лошо впечатление, че хора, заявили желание да се ваксинират, впоследствие не идват да го направят". Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов. "Със заповед на министъра бяхме включени с два реални пункта за ваксиниране, един в „Пирогов“, един в Медицинския център на „Пирогов“, като ние сме направили и няколко подпункта. Всъщност имаме 5 пункта, които ваксинират, и възможност за 2 мобилни екипа, които при нужда ще ходят на място. Това, което направи лошо впечатление още в първите дни, в които се отвориха пунктовете, е, че по заявените списъци, които идват в "Пирогов" от РЗИ , примерно при 170 души, които са заявили, че имат желание да бъдат ваксинирани, се явяват не повече от 50", допълни той.

  "Този проблем веднага рефлектира върху хората, които очакват да дойдат да се ваксинират. Защото например днес правим заявка да ваксинираме 500 човека. От тези 500 човека идват реално 30%. Това се оказва голям проблем не само за нас, а и за мотивацията и темпа на ваксинация. Именно затова нашата молба към проф. Гигов беше да се помисли по въпроса дали да не може да се включи и четвърта фаза, защото виждаме, че има много хора, които искат да се ваксинират, а реално те изчакват да мине втора и трета фаза. Същевременно хора от втора фаза заявяват, че искат да се ваксинират и след това не идват. Това за нас е проблем, защото имаме готовност да работим с нашите екипи много по-интензивно, включително събота и неделя“, каза още проф. Балтов.

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Абе, къде са математиците , те "знаят" най-добре.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#68] от "constatator":

  Направо да поемат организацията във свой ръце и действат какво правят лекарите от македонския край:

  > 24 души са прередили хората от първа фаза на ваксинирането
  > в Сандански. Сред тях е и роднина на директора на общинското
  > лечебно заведение.

  કટાક્ષ
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#17] от "taratanki":

  Не е учудващо, който не може да стане специалист, става личен лекар. Много са тотално неадекватни и по-скоро могат да ти навредят, отколкото да те изелкуват. При личен лекар- само за направление...

 74. 74 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 191 Неутрално

  До коментар [#62] от "shymi":180 дози = 5 'екипа' х 6 флакончета за всеки 'екип'. Страшно натоварване цари.Кат 50% не идват - ми да записват по 500 човека на ден. Или по 1000. И докъдето стигне. Ако трябва колегата Мойше да им обясни как работят в неговия край на Израел.Абе важното е че населението е Виновно, че върви бавно имунизационния процес, независимо от това че властите правят всичко възможно най-добро за него.Страничен въпрос - а като ходиш в тия кабинети, можеш ли да си избереш какво точно да ти боцнат, или само квот е останало налично в момента ?
  —цитат от коментар 66 на Ан Он


  Бях попаднал на коментарът на Мойше как протича ваксинацията при тях и искрено бях впечатлен.

  За нашите кукловодни клоуни - тръгнаха да ми се прокрадват съмнения в цялата история около ваксинирането, след като преди време споменаха, че разглеждат възможността за продажба на останалите бройки.

  Иначе някои медии утрепаха рибата със заключението към допитване на Галъп, в което 48% са казали, че няма да се ваксинират - "като се отчетат вече преболедувалите, реалното желание за ваксиниране у нас всъщност не е ниско."

 75. 75 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#71] от "Ан Он":

  Да беше само Сандански. В София са ваксинирали служители на държавни предприятия, нямащи нищо общо с работа на "първа линия".

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#73] от "tediblabla":

  Както писах някъде по-горе - всеки сам си избира на кой шаман да вярва.

  કટાક્ષ
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#74] от "shymi":

  > Бях попаднал на коментарът на Мойше как протича ваксинацията
  > при тях и искрено бях впечатлен.

  Хората са израснали във военни условия и са практични - като нещо трябва да се свърши, правиш нужната организация, вършиш го за минимално време и забравяш за него. Минаваш на следващата задача.

  Не пускаш видео клипове във фейсбук да показваш как развозваш здравния министър да му демонстрираш как новата релефна маркировка на пътя правела 'Бжжжжжъъъъъъъът".

  И тия седмични изразителни четения на статистически данни - щяха да са много умилителни ако участниците бяха във втори клас, да покажат какво са научили през годината...

  કટાક્ષ
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#75] от "tediblabla":

  > Да беше само Сандански. В София са ваксинирали служители на държавни предприятия

  Така де - нали се борим за децентрализация? Кадрите на място могат да преценят най-добре какво е най-доброто в лолкалните условия.

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на har30841771
  har30841771
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ан Он":

  За тях особено.

  Имах срешу негъра(те са 2-ма негри и малко дете) възражение, че бяха си оставили матрака над 4 месеца в коридора. Два оъти трябваше да пиша на хазяина, преди да го махне срещу такса за негъра.

  Иначе негъра е учтив. Но струва място, което може някой немец да заеме. Ако всички негри бяха пратени обратно в Африка, щеше да има 1,4 милиона свободни жилища.

  Като бях в Хасково, за целият ми период на престой не видях нито един негър. Като бях обаче в Созопол,на два дена на плажа имаше негър, направих му снимка. Оглеждаше се непрекъснато, имаше бяла приятелка може би българка. За това нямам претенции, нека любовта води

 87. 87 Профил на har30841771
  har30841771
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Направих сканиране на декларацията, която трябваше да подпиша, но понеже не съм над 180 година на календарна година не мога да подпише неверна декларация:

  https://www.bilder-upload.eu/bild-37f1f7-1613647130.jpg.html

 88. 88 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#86] от "har30841771":

  > Оглеждаше се непрекъснато, имаше бяла приятелка може би българка.

  Носят се някакви слухове за 'големината'... ама сигурно си има причини момичето.

  કટાક્ષ
 89. 89 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Всичките тия лицемерни физиономии горе са ваксинирани и носенето на маски е напълно ненужно. Но понеже разиграват цирков театър, навсякъде спазват зрескода на Лисицата и Котарака от приказката за Пинокио.
  Защо нашата държавица категорично отказва да финансира работите по разработката на българска ваксина? Защо нашите учени могат да получават финансиране от института "Луи Пастьор", но нашите "държавници" всячески се стремят да затрият наши разработки? И така е от много години. Само за "бакшиши" ли става въпрос или има и други съображения?

 90. 90 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 299 Весело

  В неделя се тествах във фургоните пред Пирогов - в единия фургон вземат проби за тестове, в другия поставят ваксини. И пред двата нямаше никакви хора, но докато изчаквах резултатите от бързия тест, попитах докторите защо във втория фургон няма никой? Отговорът беше ясен - работим по списъци за втора фаза, но сега имаме само ваксината на Астра-Зенека и НИКОЙ не иска да си я сложи и затова не само, че никой не идва, а и тези, които идват, не искат с нея, а искат с нещо по-читаво, като Пфайзер и Модерна.... Но правителството нали трябва да пълни гушата на Зоя Паунова, шефката на Астра-Зенека за БГ и "случайно" един от основателите на гербиджа и майка на евродупетатката Ева Паунова-Майдел ....:):):) Така че хората не искат менте-ваксината, Балтов, но тъй като сте нагли и алчни, все някой друг Ви е виновен за алчността и некадърността ... :):)

 91. 91 Профил на gaden_no_chesten
  gaden_no_chesten
  Рейтинг: 240 Весело

  Фази, фази фази ... Другари, а кога ще зануляваме тоя коронацирк :-)

 92. 92 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  И тея с бонусите по 1000 лв дет уж са на първата линия, сега като са ваксинират или "се" ваксинираха на подскоци няма ли да им спрат парите, нали вече няма риск и всичко е 6.......

 93. 93 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Това вече започва да става ЦИРК наистина. Защо Ай Ти компаниите?
  Рабрах, че и А1 е там?

  С две думи стратегията е ясна:

  ВАКСИНИРАТ СЕ ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ НУЖДА ОТ ВАКСИНИРАНЕ!

 94. 94 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2585 Неутрално

  До коментар [#92] от "MPetr":

  Продавачките в Кауфланд не са ли по приоритетни "за функциониране на обществените процеси" ?

  Отделно че ако станат асимптомни супер-заразители, направо ще срутят здравната система. Щото за разлика от ИТ-тата общуват - и съответно разнасят - заразата много по-качествено.

  કટાક્ષ
 95. 95 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Коронавирусът в България: и IT компаниите се оказаха с приоритет за ваксиниране

  това е единственият сектор, който 100% може да работи от вкъщи както и останалите офис служители. Приоритети, сър :)

 96. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  ..... Ама вика днес било четвъртък, да поумуваме малко, щот ний от щаба сме си умници "гУлеми"....... Абе оууу.. Бойчо не ви ли каза, че на 1 март всичко ще е ОК и всичко се отваря, само вие ли не го разбрахте човека ва?...... хвърляме вика боб и ловим сигнали...... ама вече никой не го интересува кви уйдурми ще плещите.......

 97. 97 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Това трябва да е някаква шега. Аз съм ИТ компания, но вероятно не съм голяма и затова е не съм чул за тази глупост!

  Първо ИТтата не сме на преклонна възраст и второ пандемията до голяма степен не се отразява на начина ни на работа. Който се притеснява, може да си работи дистанционно.
  Забелязах и че като мине през служителите на такава фирма, поради това, че са основно млади, от 20 човека, 3ма имат температура и им е малко зле, другите не го и разбират. Аз включително съм с антитела. Въобще не мисля, че трябва да се пропиляват ваксини за не рискови групи, още повече, че самите ваксини на този етап са до някъде рискови.

  Въобще защо у нас ваксинираме други групи, освен докторите, които не са рискови? Ваксинираме полицаи, учители, сега пък и ИТ? Първо се ваксинират докторите, после се ваксинират рисковите! Това е! Ако някой е рисков, но е полицай, учител или ИТ, просто минава по тази точка и живота се връща към нормалното.

 98. 98 Профил на Apatrahil
  Apatrahil
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Това трябва да е някаква шега. Аз съм ИТ компания, но вероятно не съм голяма и затова е не съм чул за тази глупост!Първо ИТтата не сме на преклонна възраст и второ пандемията до голяма степен не се отразява на начина ни на работа. Който се притеснява, може да си работи дистанционно.Забелязах и че като мине през служителите на такава фирма, поради това, че са основно млади, от 20 човека, 3ма имат температура и им е малко зле, другите не го и разбират. Аз включително съм с антитела. Въобще не мисля, че трябва да се пропиляват ваксини за не рискови групи, още повече, че самите ваксини на този етап са до някъде рискови.Въобще защо у нас ваксинираме други групи, освен докторите, които не са рискови? Ваксинираме полицаи, учители, сега пък и ИТ? Първо се ваксинират докторите, после се ваксинират рисковите! Това е! Ако някой е рисков, но е полицай, учител или ИТ, просто минава по тази точка и живота се връща към нормалното.
  —цитат от коментар 97 на bobix


  За едни глупост, за други възможност. Докато се наканят учените учители, смелите полицаи и мъдрите над 65г, аз бих използвал възможността да се ваксинирам и да предпазя себе си и близките си...

 99. 99 Профил на mun_cho13
  mun_cho13
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#95] от "ikod":
  Поредната журналистимеска манипулация - изобщо не става въпрос за всички ИТ компании, а само за тези, които са свързани с "поддръжка на жизненоважна и стратегическа инфраструктура".
  Най-вероятно само за Информационно обслужване АД и няколко свързани сателита. Другите сме свободни да си живеем живота кой както го разбира ;-)

  Led Zeppelin Forever !!!
 100. 100 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 514 Неутрално

  тва с ай ти сектора е няква страшна недомислица, те всички в този бранш са хоум офис, ква първа линия, къв приоритет

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK