Аварийният водопровод за Перник не е узаконен почти година след завършването му

Аварийният водопровод за Перник не е узаконен почти година след завършването му

© Фейсбук на Бойко БорисовАварийният водопровод, който беше построен спешно, за да помогне за решаването на водната криза на Перник заради почти празния язовир "Студена", не е узаконен почти година след пускането му, пише clubz. След няколко промени на срока за това строителят - държавната фирма "Монтажи" ЕАД, е посочила, че това ще стане до 7 октомври 2021 година.


Компанията получи поръчката за 26 млн. лв. без конкурс. Към момента водопроводът с дължина 13.5 км е предаден за стопанисване и експлоатация на "ВиК Перник" и "Софийска вода", въпреки че няма дори издадено разрешение за строеж.


Clubz посочва още, че до момента няма публично представени идеен или технически проект на съоръжението. Няма и публични данни кои фирми са били избрани за подизпълнители. Не се знае и как е избран доставчикът на тръбите за водопровода.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK