На живо

Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Георги КожухаровПри продължаващ, макар и плавно, ръст на новите случаи на зараза властите обмислят да дадат начало на масовата ваксинация като има различни сигнали за проблеми с ваксинирането дори на хора от актуалната фаза. Днес репортажи на място установиха чакане с часове и неспазване на мерките в Пловдив, а пред "Пирогов" се извиха опашки в разкритите пунктове за ваксиниране на хора, влизащи в четвъртата фаза. На съвещание премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат отворени "зелени коридори" за желаещите да се ваксинират, нищо че редът им официално не е дошъл като мотивира това, че чакат хора, които искат ваксина, докато отказват хора, на които редът е дошъл.


Здравната каса обяви, че започва разпределянето на ваксини към личните лекари, при продължаващи доставки от препарата на "Астра Зенека".


За последното денонощие са установени 1086 случая, което е ръст от 8% за седмица, при направени 10 926 теста(-4%). Положителните проби са 9.9%. Властите отчитат висок брой на излекуваните - 744 за последните 24 часа, което е ръст на седмична база от 18%. Остава висок броят на починалите - 42, макар по този показател да има спад от 22% за седмица.
Общо поставените дози ваксина до момента са 90 514, а ваксинирани с втора доза са 25 441 души.


"Дневник" проследи ситуацията с коронавируса на живо. Данните по света тук.

Пристигнаха 57600 дози от ваксината на "Астра Зенека"

57 600 дози от ваксината на "Астра Зенека" пристигнаха днес, съобщи Министерството на здравеопазването. Те са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната. Това е третата доставка от препарата на тази компания.


Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква да пристигне в понеделник - 22 февруари. Това са 25740 дози на "Пфайзер/Бионтех ".

Няма изоставане в преподавания материал в училищата

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

© Юлия Лазарова

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев


Няма изоставане в преподавания материал в училищата въпреки че голяма част от първия срок премина онлайн, съобщи пред БНТ министърът на образованието Красимир Вълчев. "Нямаме единна скорост на преподаването, всеки учител си разпределя сам материала, но нямаме изоставане спрямо предходните години", каза той.


С връщането в клас на част от паралелките, както и на всички ученици в малките населени места, вече 60% от децата учат присъствено, съобщи Вълчев.


24% от учителите са заявили желание да се ваксинират и две трети от тях вече са го направили. Задръжките са свързани най-вече с предпочитания към определен вид ваксина и предпазливост и изчакване, сочи анкета между тях. Възможността за ваксиниране за учителите е отворена и в следващите фази, увери Вълчев.

Част от личните лекари все още нямат възможност да се включат във ваксинацията срещу COVID-19. Tова съобщи за "Дневник" Гергана Николова, джипи и член на УС на Българския лекарски съюз. Проблемът е, че софтуерът, с който работят лекарите не е актуализиран и това възпрепятства издаването на документите за ваксинацията.


"Имам записани над 150 пациента за ваксинация. Трябва да отчета ваксинираните в НЗОК, да издам амбулаторни листове, но софтуера, с който работим няма ъпдейт, на който да мога да нанеса ваксината, която съм направила и да я отчета. Пациентът все пак трябва да получи сертификат в някакъв момент. Положението е следното - ваксини има, пациенти има, желаещи доктори има, програма няма", каза Николова.


Николова добави, че когато ъпдейтът бъде инсталиран ще започне веднага с ваксинацията, като смята, че може да ваксинира по 20-30 човека на ден.


Личните лекари се включват във ваксинацията в четвъртата й фаза, която е за хора над 65 г. и хронично болни. За всяка поставена ваксина те ще получават 10 лева от НЗОК.

В туризма отново се очаква трудно лято

Късно начало на резервациите, масовата ваксинация, по-малко използване на въздушен транспорт- такива проблеми очерта пред предстоящия летен сезон министърът на туризма Марияна Николова по време на третото заседание на Консултативния съвет по туризъм, което се е провело онлайн.


Според цитирана от нея информация прогнозите са да има 5 хил. полета на летище "Варна" и 7 хил. на това в Бургас, които са съответно 6% и 21% спрямо същия период на 2019 г.


Посочва пред представителите на бранша, че основната цел на програмата за реклама през тази година е да се наложи положителен имидж на България като безопасна, сигурна и спокойна дестинация като бюджетът за това е 17 млн. лева. Фокусът е върху вътрешния туризъм, съседните страни и Европейски и други пазари, които са традиционни целеви. Не посочва кога ще протече тази кампания.

Фирмите с оборот над 500 хил. лв. могат да кандидатстват за помощ

От понеделник фирмите с оборот над 500 хил. лв. могат да кандидатстват за помощ под формата на оборотен капитал като част от антикризисните мерки, обяви Министерството на икономиката. Началото на тази мярка бе анонсирано още в края на миналата година. Общо по тази линия ще бъдат отпуснати малко над 78 млн. лв., от които 66 млн. лв. са от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите са от бюджета. Това е поредната мярка, при която помощ идва по линия на оперативните програми - в случая "Иновации".


Кандидатите трябва да са регистрирани преди 1 януари 2019 г. и поне две приключени финансови години. Крайният срок за подаване на документите е 15 март 2021 г.


От министерството уверяват, че над 700 млн. лв., част от антикризисния пакет, изпълняван от Министерството на икономиката вече са достигнали до бизнеса. българските предприятия, каза Лъчезар Борисов.

Започва разпределянето на ваксини към личните лекари

Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Лили Тоушек


Започва разпределението на постъпващите дози и поставянето на ваксини при общопрактикуващите лекари, съобщи здравната каса. От там напомнят, че ще се плащат по 10 лв. за всяка поставена имунизация. На сайта си ведомството е публикувало уточнения за отчитането на амбулаторните листове.


Пациентите сами имат ангажимент да заявят пред личните лекари желание да бъдат ваксинирани, а джипитата да създадат организация за това. Хората, които нямат лични лекари, трябва да се обърнат към регионалните здравни инспекции.


Не се посочват конкретни срокове, в които ваксините вече ще са при личните лекари и откога реално те могат да започнат ваксинацията.


Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Лили Тоушек

"Пирогов" откри пунктове за ваксинация с "Астра Зенека"

От днес в "Пирогов" започват да работят 5 ваксинационни пункта. В тях могат да се имунизират всички, които попадат в четирите фази от Националния ваксинационен план с ваксината на Oxford/AstraZeneca. Това обяви директорът на болницата Асен Балтов по време на заседанието в Министерския съвет.


Самата болница е обявила снощи и във "Фейсбук", че днес и през уикенда в петте зони ще се приемат готови да се ваксинират, дори и на възраст над 65 г. и такива с придружаващи заболявания, които са по план в четвърта фаза. В първоначалната публикация от 18 февруари не се посочва какви документи трябва да се носят за доказване на тези заболявания, а в такава от днес е указано, че се изискват.Балтов уверява, че няма да се допускат опити да се ваксинират хора, които не са предвидени в тази четвърта фаза. "Но искаме да дадем възможност и тласък на хора, които дълго са чакали, да можем да поемем това натоварване", допълва той.


Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Георги Кожухаров


Борисов поръчва четвърта фаза от ваксинационния план да се обедини с всички желаещи след като се приключи с имунизацията на медиците. "Резеитата, ваксинационния щаб – събота, неделя на макс трябва да ваксинирате. Защо хора, които желаят, да не могат да си сложат днеска ваксина, а ние да кандардисваме...", пита риторично Борисов.


Искам по 10 хил. на ден минимум да се ваксинират.


Бойко Борисов,

премиер

Ваксинацията в Пловдив е съпътствана от хаос

Желаещите да се ваксинират в Пловдив тази сутрин се редят на опашки, за които няма ред. Извикани за имунизация в 8.30 ч. в РЗИ в града не са минали дори в 11.30 ч., съобщава БНР. Пред едно от помещенията за ваксинация са струпани над 30 души, проветряване на въздуха на практика няма, а противоепидемичните мерки не се спазват.


"Ако някой от записаните за ваксинация точно на 19 февруари не може да бъде ваксиниран на същия ден, може да го направи и в следващите дни. Мястото му в списъците и дозата от ваксината, предназначена за него не се губят", обяснява заместник-директорът на РЗИ Аргир Аргиров.


По-късно пред "Дарик", той обясни, че струпването е било, защото всички дошли в един час сутринта, а били в коридорите заради студа навън. Увери, че е създадена организация и вече няма струпване, защото всички налични лекари са започнали да ваксинират.

Продължават доставките от "Астра Зенека"

В края на деня се очаква доставка от 57 600 дози от ваксината на "Астра Зенека", като е създадена организация още утре сутринта тези количества да бъдат разпределени до всички 28 РЗИ в страната, заяви директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов по време на съвещанието в Министерския съвет с представители на здравните власти.


По негови данни идната седмица се очакват още 180 хил. дози от трите разрешени за употреба ваксини, без да уточнява съотношението. "Информацията, която имаме за месец март от производителите и от Европейската комисия, е поне за 500 хил. дози, което позволява да бъде стартирана и четвъртата фаза от Националния ваксинационен план", докладва Кирилов. Което означава около 240 хил. дози още до края на месеца с днешната доставка. Вчера обаче Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб, съобщи за 100 хил. дози до края на месеца.


Той добави още, че Европейската агенция по лекарствата е във финалния етап от оценката на документацията на четвъртата очаквана ваксина - на компанията "Джонсън и Джонсън".

Швейцария ще пуска българи с негативен тест

Българските граждани, пътуващи за Швейцария, ще могат да влизат в страната по въздушен път или чрез представяне на отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 ч. преди влизане, или с негативен резултат от бърз имунологичен тест, направен до 24 ч. преди влизане, съобщи Министерството на външните работи.


По информация на посолството в Берн възможността за представяне на бърз тест влиза в сила от 22 февруари 2021 г.

Швейцарските власти изискват документ за съответния тест, който трябва да съдържа фамилно и собствено име и дата на раждане на гражданина, който е тестван, датата и часа на тестването, вида тест и резултата от него.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни телефони: 41 31 351 13 67; 41 31 351 14 55; 41 31 351 78 06, както и на дежурен телефон в извънработно време: 41 798243822.

Борисов поиска зелени коридори за желаещите да се ваксинират

Едновременно с четвъртата фаза (която е за хора над 65 г. и хронично болни) от ваксинационния план да се създаде зелен коридор за всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, разпореди премиерът Бойко Борисов на работно съвещание с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и здравния министър, съобщи правителствената пресслужба.


Разпореждането идва след оповестени данни от проучвания, които показват, че едва 10% от хората в България са готови веднага да се ваксинират, а половината не възнамеряват да направят това.


Борисов е заявил, че на първо място е важно всеки желаещ лекар да бъде ваксиниран. Същевременно, след като са създадени условия за ваксиниране и за втората и третата фаза, трябва да се даде възможност и за всички останали, които чакат, за да бъдат ваксинирани.

"Отивате по регионите в страната, за да наблюдавате процеса лично, и пускате зелени коридори за желаещи да се ваксинират. Така процентът ваксинирани ще се повиши много, ще имаме още по-голям щит срещу пандемията и няма да се налага допълнително затваряне или рестрикции, каквито има в другите държави", обявил Борисов.

Здравните експерти глобално смятат, че за да се формира т. нар. стаден имунитет, е необходимо поне 70% от населението да се ваксинира.

Заведенията чакат заповед за отваряне до сряда

Българската асоциация на заведенията очаква до сряда министърът на здравеопазването да издаде нова заповед, с която да уточни условията, при които ресторантите ще отворят врати. Това обяви председателят на организацията Ричард Алибегов, цитиран от агенция "Фокус". Допълни, че ако ресторантите отворят врати на 1 март, се очаква нощните заведения да ги последват на 15 март.


Засега няма решение на властите по въпроса, но преди седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че на заведенията ще бъде позволено да работят от следващия месец.

"Но нека видим какво ще стане. До 1 март има още цяла седмица. Надяваме се най-после да отвори една част от сектора, а другата част около две седмици по-късно, както са казали за нощните заведения, където положението е по-трагично, защото за 2020 г. те са работили 4 месеца. Като цяло състоянието на бизнеса е много зле", коментира Алибегов.


Той допълни, че до излизането на заповед на здравния министър в бранша остават скептични.


Докато не излезе нова заповед от министър Костадин Ангелов ресторантьорите остават скептични по въпроса за отваряне, каза още Алибегов. Обяви, че според колегите му условията на работа трябва да са като при предишното разхлабване - с 50% от капацитета на заведенията. Очаква, че ще има краен час на работа, но посочва, че най-важното е да започнат да работят.


По неофициални данни


около 20% от заведенията няма да могат да отворят врати,


каза още Ричард Алибегов. Според него заведенията, които в момента работят само като доставка на храна, са на загуба, но продължават само и само за да задържат персонала, а помощта, изплащана от НАП, идва твърде бавно.


Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Проф. Ива Христова: Бременните е по-добре да се ваксинират

"Ваксината е напълно ефективна и безвредна за бременните жени", обяви пред БНТ проф. Ива Христова, зам.-директор на Националния център по заразни и паразитни болести." Няма ваксина, която да създава проблем за тях. Напротив - ако, недай Боже, те се разболеят, вирусът създава голям проблем и за тях, и за плода, хилядократно по-добре е те да бъдат ваксинирани", обясни тя.


Министерството на здравеопазването обаче разпространи становищата на медицински експертни съвети за различни категории заболявания и здравословни състояния и в тях е посочено, макар и без аргументи, че бременните не трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, а планиращите да имат дете може да бъдат ваксинирани най-рано половин година преди да забременеят.


На въпрос за създаването на антитела при отложена или неизвършена втора доза на ваксината Христова обясни, че има известен толеранс във времето на двете дози и със сигурност ваксината продължава да действа дори при отложена за известно време втора доза. "Ако такава не се сложи, човекът не успява да стигне до пълната защита, която предлага ваксината", обясни тя.

Боряна Димитрова: Властите изпуснаха важен момент за ваксините

Тезата за ваксината като спасение влиза в изключително недоверчиво и разколебано обществено мнение, което цяла година е облъчвано от най-различни теории – от конспиративни до такива, които всяват страх и ужас от бъдещето, коментира пред БНР управляващият партньор в "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова.


Ваксините се появяват в тази изключително лабилна обществена атмосфера, изтъкна тя и допълни, че здравните власти трябва да се дават много добре сметка, че темата за ваксините не се свежда до определен акт – да отидеш да ти поставят ваксина, а се разполага в определени страхове и преживявания на хората.


"Тук беше изпуснат един много важен момент


– да бъде ясно, разбираемо, широкомащабно обяснено какво е действието на ваксината и да бъде обяснено по грижлив начин към хората. Не да им се вменява вина за това. С разбиране към страховете, с разбиране към колебанията. Трябваше да се отговори на тези колебания, а не да се действа по начин, който е повече или по-малко безпрекословен", анализира тя.


Към причините за отдръпването на хората тя прибави и значителните организационни трудности. Според данните на "Алфа Рисърч" десетте процента, които са готови незабавно да се ваксинират, всъщност се отнасят към близо половин милион души. Димитрова предупреди, че ако кампанията не се разгърне добре организирано и убедително, дори сред тези хора могат да се появят разколебани или невярващи на институциите.

Кунчев: Обществото ще се провали, ако не се ваксинира

Ако продължи ръстът на заразените и достигне средно за страната 200-220 на 100 хил., всяко ново отваряне на противоепидемичните мерки е рисково. Това коментира пред Би Ти Ви Ангел Кунчев, главен здравен инспектор, в отговор на въпрос дали щабът ще подкрепи отварянето на заведенията от 1 март, както обяви вече премиерът Бойко Борисов. Кунчев уточни, че е възможно да се вземе политическо решение, с което здравните власти не са съгласни. "До 1 март има много време", заключи той.


Определи темпа на разпространение на заразата като поносим за момента за здравната система и отбеляза, че е можело да бъде много по-страшно. Съобщи, че в Гърция вече повечето нови случаи са с британския вариант на вируса, а вече са открити и заразени с бразилския и южноафриканския.


Каквито най-големи доставки получаваме, това е налице,


обяви той в отговор на въпрос за избора на ваксина. Отново защити ефективността на "Астра Зенека", от която и България е заявила най-много дози. Обяви, че очакваните количества през този и следващия месец ще задоволят масовото търсене през общопрактикуващите лекари, а обществото, ако не се ваксинира, ще се провали.


Посочи, че има достатъчно информация за ваксините, включително и такава на достъпен език, но отбеляза с ирония, че, изглежда, по-сериозната литература напряга хората. Допълни, че дори интелигентните хора са така уморени от цялата ситуация, че предпочитат да четат информация, която им е изгодна, но не е истина.


Ако искаш да прочетеш как Бил Гейтс ни чипира, влизаш и четеш това.


Ангел Кунчев,

главен здравен инспектор


Разказа, че недоверието и вярата в конспиративни теории се засилва от север на юг и от запад на изток, макар че има и държави на запад като Франция, където скептицизмът е голям. "Младите хора не са толкова застрашени от коронавируса, но те прекарват повече време в интернет и са засегнати от другата пандемия - инфодемията, която пълни главите им с глупости". С това обясни включването на IT специалистите в третата фаза от ваксинационния план пред възрастните и хронично болните.


Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Велко Ангелов

Планът за ваксинация навлиза в масовата фаза

Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Велко Ангелов

Ваксинационният план влиза в своята четвърта фаза, тоест масовата ваксинация, без да приключва трета, като хората от предишните, могат да заявят имунизация във всеки един момент, каза пред "Нова телевизия" директорът на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.


Според него включените в третата фаза не са точно определени, за да има гъвкавост, като организацията ще се променя според интереса. Кирилов каза, че като се влезе в четвърта фаза, няма да има забавяне, както става сега заради неявяващи се хора от втора и трета фаза.


До момента първите две фази показват, че желаещите в тях са по-малко от планираните за ваксиниране, а има много хора, които искат да се ваксинират, но техният ред е след фазите и никой не може да прогнозира кога ще дойде.

Продължава плавният ръст на заразените

Коронавирусът в България: Зелени коридори за желаещите да се ваксинират (хронология)

© Георги Кожухаров

Продължава плавното нарастване на новите случаи на зараза. За последното денонощие са установени 1086 случая, което е ръст от 8% за седмица, при направени 10 926 теста(-4%). Положителните проби са 9.9%.


Най-много са новите случаи в областите

София-град - 335,
Пловдив - 93,
Плевен - 70,
Пазарджик - 62.


Властите отчитат висок брой на излекуваните - 744 за последните 24 часа, което е ръст на седмична база от 18%. За такива се смятат всички, изписани от болници или на които карантината е приключила без да са им правени допълнителни изследвания.


В болница са 3613 души, като 300 са в интензивни структури, макар вчера здравните власти да обявиха, че не расте натискът над здравната система.


Остава висок броят на починалите - 42, макар по този показател да има спад от 22% за седмица.


Общо поставените дози ваксина до момента са 90 514, а ваксинирани с втора доза са 25 441 души.


Данните в графики можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (237)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Любопитно

  " Продължава плавното нарастване на новите случаи на зараза. За последното денонощие са установени 1086 случая, което е ръст от 8% за седмица, при направени 10 926 теста(-4%). Положителните проби са 9.9%."

  Ресторантите и заведенията ще отварят ли наистина врати от 01.03, както се закани бай Тошовия ?

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  15-21.1. - 416 /минимум/
  .....
  25-31.1 -562
  26.1-1.2.- 570
  27.1 -2.2. – 590
  28.1 – 3.2 – 607
  29.1 – 4.2 – 654
  30.1-5.2 – 684
  31.1.-6.2 – 705
  1-7.2 – 712
  2-8.2 – 754
  3-9.2 – 788
  4-10.2 -815
  5-11.2 – 842
  6-12.2 – 850
  7-13.2 – 852
  8-14.2 – 849
  9-15.2 – 843
  10-16.2 – 862
  11-17.2 – 910
  12-18.2 -912

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  Странно е, че в последните дни броят на починалите е нисък, на нивото на януарския минимум. Среднодневно:
  23-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 – 42
  9-15.2 – 36
  10-16.2 – 32
  11-17.2 – 31
  12-18.2 - 32

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса продължава да бъде над 1, но не достига стойностите от 1,4-1,6 от октомври-ноември, затова и увеличаването на броя на заразените е плавно.
  10-20.1 – 0,74
  11-21.1 – 0,76
  12-22.1 – 0,84
  13-23.1 – 0,86
  14-24.1 – 0,90
  15-25.1 – 0,96
  16-26.1 – 1,02
  17-27.1 -1,04
  18-28.1 -1,07
  19-29.1 – 1,12
  20-30.1 – 1,14
  21-31.1 – 1,16
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14
  5.2 – 15.2 – 1,11
  6.2 – 16.2 – 1.11
  7.2 -17.2 – 1,13
  8.2 – 18.2 – 1,10

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  Дневник, вие май не правите разлика между "ръст" и "растеж", а?

 6. 6 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2553 Неутрално

  " Продължава плавното нарастване на новите случаи на зараза. За последното денонощие са установени 1086 случая, което е ръст от 8% за седмица, при направени 10 926 теста(-4%). Положителните проби са 9.9%." Ресторантите и заведенията ще отварят ли наистина врати от 01.03, както се закани бай Тошовия ?
  —цитат от коментар 1 на samoedin


  Що, като са затворени, случаите увеличават ли се пак ?! Увеличават се ...... тоест, май не е проблемът в тях.

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  Дневник, вие май не правите разлика между "ръст" и "растеж", а?
  Ей онази дама в черно на снимката висок ръст или висок растеж има?

 8. 8 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Коронавирусът в България: продължава плавният спад на заразените, вчера с 10%, днес с 15%.

 9. 9 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 535 Неутрално

  " Продължава плавното нарастване на новите случаи на зараза. За последното денонощие са установени 1086 случая, което е ръст от 8% за седмица, при направени 10 926 теста(-4%). Положителните проби са 9.9%." Ресторантите и заведенията ще отварят ли наистина врати от 01.03, както се закани бай Тошовия ?
  —цитат от коментар 1 на samoedin


  Тиквата го раздава "доброто ченге", докато здравния министър е лошото.
  Нищо чудно Тиквоча да пререве: Царя дава, пъдаря - не дава.

 10. 10 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Любопитно

  А в Австрия?

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 11. 11 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 785 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  Естествени че не. Само луд още не е разбрал че искат да ги фалират.

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#7] от "Patsis":

  > Ей онази дама в черно на снимката висок ръст или висок растеж има?

  Бая е по-растежнала.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  До коментар [#6] от "Alex Ivanov":

  Бе едно е да се увеличават с 2% дневно, както е сега, друго е да нарастват с 7-10% дневно, както беше през октомври-ноември.

 14. 14 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#6] от "Alex Ivanov":

  въпросът е с какъв темп се увеличават. нека да ги отворят на 01.03 и да видим към 15.04. какво е положението. Тогава ще могат да се направят някакви изводи.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 15. 15 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  До коментар [#11] от "Daria ":

  Кой иска да ги фалира и какво печели от това?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 16. 16 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#15] от "bludniq_sin":

  Световните бизнес гиганти и политици искат да ограничат малкия и средния бизнес. Така едрият бизнес няма да има конкуренция. Политиците ще разпределят огромни финанси по тяхна преценка, вместо да разпределят само данъци. Ще може да взимат подкупи за лобирането си без проблеми, ще ограничат всякакви прояви на гражданското общество и протести.

 17. 17 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 504 Весело

  Споко, момчета, дамата в черно не е Мата Хари! Време е обаче вирусът дето се шляе из царството да бъде арестуван. Засега не е ясно точно с каква скорост се разпространява, особено на ляв завой, но жипката би трябвало да може да вземе завоя с двеста и да го заприщи у някое кьоше.

  И стьопките лъжат като дърти индобългарки, че и отгоре, ако това ви успокоява. Вчера тяхната стъкмистика е отчела само 18% превишение на средната смъртност за 2020. Е, не са си признали директно, но изразът е много интересен, преведен от немски на руски, а преводът на български е мой:

  “Отговорността за високата обща смъртност се носи от взаимодействието на пандемията със здравната система на страната.”

  73! Go Go
 18. 18 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#11] от "Daria ":

  Предлагам да ги отварят през 2 седмици според класове - ресторанти, нощни клубове и пиано барове, кебапчийници и кръчми с жълта лимонада, чалготеки, казина

 19. 19 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#15] от "bludniq_sin":

  Някой, който не знае къде се предава заразата

 20. 20 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1381 Неутрално

  Съгласен съм с Кунчев за инфодемията. Добре е ръста да е плавен и ще ми е интересно, ако нещата се запазят така и дори се получи и обратен процес, на плавно намаляване, какво ще кажат математиците, които разбират от епидемии и само преди 10-15 дни ни плашеха.

 21. 21 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  Пи..пи..пе ..па :)) Кьорите се в една камара графики и тъпни , докато вече вдигнете ръце и кажете ...ами ПРОСТ съм и не разбирам :)) Това е целта ..., готов сте да приемете всяка информация на нещо което се има за орган.

 22. 22 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  Мунчев, стига глупости, Мунчев!
  Личната лекарка заяви на майка ми, че няма да я ваксинира с Астра Зенека и да си търси връзки из болниците да се ваксинира с Файзер или Модерна. Майка ми е с ХОББ и високо кръвно, тоест е в силно рискова група и е желателно да се ваксинира максимално бързо. Но явно АЗ не е ваксина, а някакъв неефективен бъркоч.
  Моята лекарка също ме посъветва да избягвам АЗ, защото е безмислено да се ваксинирам с нея.
  Ако не успеем да намерим връзки, ще чакаме, докато можем да си избираме.
  Бъркоча на АЗ си го пробутвайте на някой друг.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3952 Неутрално

  До коментар [#11] от "Daria ":

  " Естествени че не. Само луд още не е разбрал че искат да ги фалират."

  Само лудите не са разбрали, че у нас сериозния бизнес е само в кръговете на властта, а там пазарни принципи няма, има раздаване на порции и ще фалират ( за мутрите говоря), само когато спрат порциите ! Честният бизнес, разчиташ на пазара, отдавна е потънал в дългове и кредити и мнозина вече са затворили врати.....

 24. 24 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  санепето продължава да продава тоя боклук на зенека. тоя филм свърши

 25. 25 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Тая сутрин по "Нова", разпитваха някъв де да знам къф беше от РЗИ ли от МЗ ли, що в някои общини трета фаза дори въобще не е започвала, а в софия се канели да пускат четвърта фаза и дори масова ваксинация. Тоя пич се опита да смънка на два пъти някакви наизустени лъжи, ама го притиснаха и си призна с половин уста, че за да почнат някъде в провинцията трета фаза, трябвало общините буквално писмено да им се молят ония да си свършат работата.

  мурзилка
 26. 26 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Мунчев, стига глупости, Мунчев! Личната лекарка заяви на майка ми, че няма да я ваксинира с Астра Зенека и да си търси връзки из болниците да се ваксинира с Файзер или Модерна. Майка ми е с ХОББ и високо кръвно, тоест е в силно рискова група и е желателно да се ваксинира максимално бързо. Но явно АЗ не е ваксина, а някакъв неефективен бъркоч. Моята лекарка също ме посъветва да избягвам АЗ, защото е безмислено да се ваксинирам с нея.Ако не успеем да намерим връзки, ще чакаме, докато можем да си избираме. Бъркоча на АЗ си го пробутвайте на някой друг.
  —цитат от коментар 22 на Хриси


  Не могат на ''някой друг'' , нали Ви каза че от нея са поръчали най-много .
  Каза Ви и за инфодемията !
  Само не Ви каза, че той , Другаря Мунчев участва дейно в създаването на инфодемията !

 27. 27 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 212 Неутрално

  Без масова ваксинация никога няма да се върнем към предишния живот. Ваксинираните по света само с ваксините на Pfizer/Moderna вече са повече от 100 милиона. При 100 милиона заразени с ковид щеше да има над 1,5 милионa умрели.
  Не можем да живеем повече в това положение. Разпускане 3 месеца, покачване на заразените/умрелите и след това пак затваряне за 2 месеца. За 2 години всички ще фалираме. И не мислете че точно на вас няма да се случи. Ако повечето около вас фалират, рано или късно ще фалирате и вие. Да седим и да се надяваме на чудо само ще влоши нещата.
  Тук изборът не е между нещо хубаво и нещо лошо. Изборът е между масова ваксинация, която до тоя момент няма сериозни странични ефекти, и отваряне-затваряне докато фалираме.

  https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

 28. 28 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4125 Весело

  "Планът за ваксинация навлиза в масовата фаза"

  Крайно време беше да премахнат номерцата на фазите, че то както я бяха подкарали скоро щяха да ползват по 3/4 числа за "поредната" фаза😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 29. 29 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 350 Неутрално

  Аре, този започна да плаши, защото внесоха боклука на Зенека. ИМАМ ВЪПРОС-ЗАЩО В ИЗРАЕЛ ИЗПОЛЧВАТ САМО ЕДНА ВАКСИНА? И В САЩ Е ТАКА.

  СТИГА МАНИПУЛАЦИИ и НАСАЖДАНЕ НА СТРАХ! ТЕЗИ СА ЗА ЗАТВОРА!

 30. 30 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Разстроено

  Как този народ гледа и завижда на заплатите в развитите страни, а не забелязва какво те правят ежедневно, за да си осигурят добруването. Защо не погледне и не се поучи този народ какво правят в Израел с ваксинирането след като всички сме съгласни, че евреите са умен народ. Толкова ли сме тъпи като общество.

 31. 31 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.

  Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката.

  Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато порасне е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г. благодарение на науката.

  Днес вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.

  Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.

 32. 32 Профил на Kamen Dimitrov
  Kamen Dimitrov
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Кунчев астразенека ли си сложи или Пфайзер? Защо Кунчев е препоръчал да не се купят пълните квоти полагаеми на България от Пфайзер и Модерна - 7.75 млн дози и 2.48 млн дози съответно, а да закупи пълната квота на АстраЗенека от 4.6 млн дози? Защо елитите начело с Ангелов, Мутафчийски и Кунчев избъраха да си сложат Пфайзер, а простолюдието го третират като втора ръка граждани, на които се полагат евтините и второкачествени продукти на АстраЗенека? Защо Кунчев сложи цена на живота ни и на общественото благоденствие? Защо журналистите не питат това? Някой правил ли е проучване колко от нас желаещите бърза и незабавна ваксинация, желаем да получим второкачествения продукт на АстраЗенека? Съмненията върху АстраЗенека тегнат в цял свят (може би без Великобритания), а не само в България.

 33. 33 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 427 Неутрално

  За съжаление българина от край време не вярва на приказките на (уж) компетентните органи и то с право. Дали ще е случай като в Своге, дали ще е оголен кабел убил дете или задължителното ваксиниране, властите не са в съсояние да убедят никого поради своята некадърност и поради тоталната липса на носене на всякаква отговорност. Имам роднини в Израел, които вече са васкинирани. Получават известие с смс къде и кога трябва да се явят. На никой не му минава през главата да постави под съмнение решнията на упрвляващи и компетентни органи там.

 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  > Обществото ще се провали, ако не се ваксинира

  То беше ясно че накрая пак Обществото ще е виновно.

  Няма да са милиционерите я.

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Аре, този започна да плаши, защото внесоха боклука на Зенека. ИМАМ ВЪПРОС-ЗАЩО В ИЗРАЕЛ ИЗПОЛЧВАТ САМО ЕДНА ВАКСИНА? И В САЩ Е ТАКА.СТИГА МАНИПУЛАЦИИ и НАСАЖДАНЕ НА СТРАХ! ТЕЗИ СА ЗА ЗАТВОРА!
  —цитат от коментар 29 на Tod


  Ами как иначе! Баце нах много обича пълни чекмеджета. Прокуратурата в България доказа, че е тотално провалена и корумпирана обслужващи интересите само на Доган сарай и ГЕРБ. Падането на ГЕРБ от власт е първа и задължителна стъпка за да се случат промени в страната.

 36. 36 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Защо да се провали обществото?
  След като ваксинираме англичаните вируса ще стане безвреден, по логиката на стадния имунитет, който бил целта на имунизацията! И няма вече да закача другте!

 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#31] от "montale":

  Колега абсолютно съм съгласен с по-голяма част от коментара ви, освен с последния параграф.

  Това което се случва с КОВИД - както Мерките, така и Решенията - нямат нищо общо с науката.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#31] от "montale":

  Само дето в последните години всичко е за ПАРИ! Да не мислиш, че на някой много му пука.

 39. 39 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  "обществото ще се провали ако не се ваксинира" ама кажете ми моля ви се как може да се изтърси такава глупост?! Незнам дали е човешки постижимо. И после се чудим, защо не му вярваме на щаба, на лекарите, на ваксинирате

 40. 40 Профил на Dora M
  Dora M
  Рейтинг: 144 Неутрално

  Когато в края на април Гърция и други европейски държави обявят, че ще се влиза само с ваксинен паспорт, рязко ще скочи броят на желаещите да се ваксинират.

 41. 41 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#17] от "Go Go":

  > Отговорността за високата обща смъртност се носи от
  > взаимодействието на пандемията със здравната система на страната

  Звучи като; ако бяхме предотвратили това взаимодействие, резултатите щяха да са по-добри.

  કટાક્ષ
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dora M":

  Нема да стане мила, все пак в стара Европа са останали някакви ценности и уважение към свободата

 44. 44 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dora M": Нема да стане мила, все пак в стара Европа са останали някакви ценности и уважение към свободата
  —цитат от коментар 43 на uq  Наистина ли?

 45. 45 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#15] от "bludniq_sin":

  световното правителство вече ни взе свободата,ред е на собствеността .

 46. 46 Профил на Разобличител
  Разобличител
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Много е просто хората искат да се ваксинират с традиционна ваксина (с полуумъртвен вирус), а РНК базирана на извлечени белтъци. Освен това се оказва, че тези новите не са съвсем добре тествани (както стана ясно с Астра Зенека).

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 47. 47 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Общество?
  Нали се деляхме на четящи и нечетящи, леви, десни, сини, зелени, червени, лилави, пък сякаш като ги смесиш тия цветове и общото кратно е едно такова кафяво-кафеникаво...
  Обществото...а нормалността?

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 48. 48 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dora M":

  шорош акбар, бил гатес още по акбар

 49. 49 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Дрън-дрън пак.
  Кой разумен човек ще иска да си набие ваксина, за чието въздействие и евентуални странични ефекти производителят изрично не желае да носи никаква отговорност???

  Do or do not. There is no try. Yoda
 50. 50 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 876 Неутрално

  > Обществото ще се провали, ако не се ваксинираТо беше ясно че накрая пак Обществото ще е виновно. Няма да са милиционерите я.
  —цитат от коментар 34 на Ан Он


  В момента, в който Борисов пред медиите натири Кунчев да се кара на учителите защо не искат да бъдат ваксинирани (ако не греша в Сандански), разбрах, че няма да стане както трябва.
  Последвалите репортажи как Кунчев се кара на учителите, а те после твърдят че ги е убедил, че трябва да се ваксинират, затвърди убеждението ми.
  Всяка медийна изява на Борисов и НОЩ по отношение ваксинирането само засилват недоверието към кампанията.

 51. 51 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 798 Гневно

  Близо година по-късно, 10 хиляди мъртви, още повече безработни и безброй откачили хора.
  Можем да се сърдим единствено на невярващите във вируса селяндури, които доброволно се заразяват. Има три определено начина да се пазиш, и те не го правят. не разбирам, наистина. На никой не му харесва положението, но не се правят концентирарни усилия да го спрем. Ами, ще го караме така още година. Докато Ганьо фалира, или се алкохолизира.
  А собствениците на фалирали бизнеси, дето им взеха работните коли и апартаментите, могат да се сърдят на тия без маските.

 52. 52 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Гневно

  Боряна Димитрова - нищо не можеш да направиш како. Здравните власти просто показаха истинското си лице - грабители (неотговорените въпроси на Бенатова от вчера) и убийци (по 200 души убити на ден през ноември, за които обвиняваха обществото, просто защото можеха, и защото им беше най-лесно).
  Сега много ясно, че никой няма да им играе по свирката.

 53. 53 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 350 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dora M":

  да бе да. И как точно ще се откажат от шведски, френски и други млади туристи? Аре стига глупости. Има и лекарства освен ваксини. Да не би в Кюстендил всички да умряха? НАЛИ ЩЕШЕ ДА ИМА ИЗБОР МЕЖДУ ВАКСИНИ? Пък и доста пъти в историята на България сме успявали заради народопсихология, а НЕ ЗАРАДИ ПОЛИТИЦИ! ПРОДАЖНИЦИ!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  Добре де добре, ще се ваксинираме. Само кажете колко ви плати МВФ за локдауна, защото щом на Лукашенко са искали да дадат заем 940млн$ за да наложи локдаун е близо до акъла, че СЗО дава пари за да се затварят икономиките.

  https://www.youtube.com/watch?v=h1cP48CURRA

  Та колко е глътнал щабът и чекмеджето на Тиквата за да може България да е затворена, в разрез с препоръките на истинските имунолози?!?!?!

 56. 56 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Гербосуджуците са в паника, отиде им далаверата с инджекциите - никой не им ги иска хахахах

 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#23] от "samoedin":

  Е това е коментара за днес!

 58. 58 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dora M":

  Това е забранено от Европейския съз да правата на човека. Не може Гърция да направи това, защото ще бъде осъдена за нарушаване на човешки права. Пък ако го направи... първо ще намаже България, второ на другото лято гърците ще имат нов премиер. Отиди ако си в София в Парадайз мола и преброй говорещите на гръцки ДНЕС. Това са поне отчасти хора, които в Гърция ги чака седене вкъщи и разговори с астиномията.

 59. 59 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 311 Неутрално

  "...обществото ще се провали, ако не се ваксинира, обяви Кунчев"
  По-скоро вие и цялото правителство се проваляте и прехвърляте вината на обществото! Дайте път на компетентните!

 60. 60 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Вие се провалихте! Трябваше да направите информационна кампания! Трябваше да обясните официално на хората, какво да очакват след ваксинирането, да им кажете, че могат да вдигнат температура, да имат главоболие, болки и т.н.. Трябваше да им кажете, че за краткото заболяване след ваксината на АстраЗенека означава, че тя работи и организма не е избил тоя маймунски адено-вирус, който се ползва за гент! Иоще много други неща трябваше да обясните. За трпане сте, некадърници!

 61. 61 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Ех, не случиха гербаджиите на общество. Ако бяха на власт в Япония е-хее, да са покорили космоса вече.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#40] от "Dora M":

  мхм. или тва, или ше почнат да ядат мухи от немотия.
  и тая година нема да им дам няколко хиляди евро и съм сигурен, че не съм единствен.. а без почивка няма да остана, не се притеснявай.
  занзибар било новото каваци..

 64. 64 Профил на Apatrahil
  Apatrahil
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Всички изявени тук във форума ваксинолози и имунолози да ми разтълкуват защо като ваксината на АЗ е боклук, бълвоч и 2-ра ръка, в УК (не украйна), разчитат основно на нея. Става дума за отношение 100:40:17 (АЗ:Файзер:Модерна //в милиони ваксини). Или и там са напълно корумпирани, не мислят за населението си, и си пълнят шкафчетата...
  Не казвам че УК са цвете, ама тяхната здравна система и 30 години ако замръзне няма да я настигнем.

 65. 65 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#63] от "cnu40695109":

  От по-наблизо: Азербайджан, Грузия, Хърватия, Црна гора ... Албания ми е мерак. Турция разбира се си остава.

 66. 66 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Весело

  До коментар [#64] от "Apatrahil":

  Хич не ме интересува нито АЗ, нито АЖ!

 67. 67 Профил на Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Vαζελιν Αλbιωνοβ
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#54] от "cnu40695109":

  не знам много по темата, само мога да подчертая, че на много народи историята им я пишат, а само един пише собствената си. това не ми звучи особено подло, просто начин на живот.
  Примерно аз ако бях фараон и исках да завладея света с радост бих пратил една такава странстваща група, която да разправя врели-некипели как съм ги подтискал и гонел и бла-бла :)
  Ама не съм.

  кравосмешението прави зелката ^¥^
 68. 68 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2183 Неутрално

  Ей ама много се скандализирах с тая глупост. Обществото Кунчев, се е вече провалило, щом може тоя тъпан да е начело.

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7292 Неутрално

  "защити ефективността на "Астра Зенека", от която и България е заявила най-много дози. "
  А защо и в Европа не е желана. Няма да си сложа ваксина, която има 10% ефективност за моята възраст.

 70. 70 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато порасне е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г. благодарение на науката. .
  —цитат от коментар 31 на montale


  За другото по принцип съм съгласен, но това само едно дете от 170 да е оцелявало ми изглежда съмнително.

 71. 71 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Ние сме малък, но много прост народ.

 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  обществото щяло да се провали, ако не се ваксинира....... бегай бе смешник ..... преди да има ваксини, все провалени общества е имало, добре че се пръкнахте вие накрая....... Де ва намират ва.....

 73. 73 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1295 Гневно

  "Кунчев: Обществото ще се провали, ако не се ваксинира, обяви Кунчев"
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Кунчев, изрод мръсен, как да се ваксинира обществото, като не сте осигурили достатъчно ваксини? А каквото сте осигурили, то е предимно от най-големия боклук, от който други държави се отказват.
  Тия всичките изследвания, според които никой не иска, ВИЕ ги поръчвате.
  А после се оправдавате, че народът бил виновен, затова измирал от корона - ходели на планина, в парка, не носели маски в кенефа, не щели да се ваксинират...

 74. 74 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1634 Весело

  Всички изявени тук във форума ваксинолози и имунолози да ми разтълкуват защо като ваксината на АЗ е боклук, бълвоч и 2-ра ръка, в УК (не украйна), разчитат основно на нея. Става дума за отношение 100:40:17 (АЗ:Файзер:Модерна //в милиони ваксини). Или и там са напълно корумпирани, не мислят за населението си, и си пълнят шкафчетата...Не казвам че УК са цвете, ама тяхната здравна система и 30 години ако замръзне няма да я настигнем.
  —цитат от коментар 64 на Apatrahil


  Защото е тяхна разработка и си я произвеждат сами. - Buy British. Защото в момента са твърде заети да доказват на света и най-вече на ЕС колко добре се справят и сами и колко по-добре им е извън ЕС. - Международното положение.
  Ако си мислиш, че на Боджо и приятелчетата им дреме за населението и колко ще се разболеят и ще умрат, жестоко се лъжеш. - Ако им дремеше, нямаше да са на първо място по брой заразени и смъртни случаи в Европа.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 75. 75 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Тъпунчев, каквито и малоумщини да говориш ти си просто един книжен плъх без нито един ден медицинска практика. Ясно е че ще се облажите от ваксината с държавни пари. После ще разрешите инвермектин и/или някакви други ще кажете ето появи се лекарство. Максимална облага за сметка на здравето и парите на хората. Чудесно, но лекичко ми прилича на ремонтите на Графа, строежа на метрото и сега счупения мост на Лъвов мост, който ако беше в цивилизована страна щеше да е в гаранция, но тук понежете трябва да се пълнят шкафчета най-вероятно не е!

  Пълен провал сте без вас може и да се оправят нещата. Дано повече хора да гласуват на 4ти април.

  Един Българин
 76. 76 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  До коментар [#31] от "montale":

  Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато порасне е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г. благодарение на науката.

  При продължителност на живота 35 години около 63,5% от децата доживяват до 15 години. .
  Умножено по 170 това означава, че всяко новородено става на 108 юноши! Чрез пъпкуване ли?

  Правилното би било : Днес в развитите държави шансът едно дете ДА УМРЕ преди да порасне е 170 пъти ПО-МАЛЪК, отколкото преди 150 години, благодарение на науката, ПОДОБРЕНИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ И ПО-НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ. А и това 170 пъти е леко преувеличено, защото за 41 развити страни средната детска смъртност /до една година/ е 3,8 о/оо, при средна продължителност на живота 78,9 години /за 40 от тях/, а 36,5% делено на 170 е 0,21% или 2,1 о/оо до 15 години.

 77. 77 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката. Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато порасне е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г. благодарение на науката. Днес вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.
  —цитат от коментар 31 на montale

  Стига с тази реклама на световната фарма мафия за „увеличаване“ на средната продължителност на живота! Увеличаваме „живите трупове“, основните консуматори на „медикаменти“.
  1927 – 1928 г.
  Относителният брой на столетниците в България – 28.8 на един милион от населението, отрежда на страната ни първо място сред европейските държави в този период.
  https://census2021.bg/fact/преброяване-на-столетниците/
  Даже преди това изследване, столетниците в България са били повече според Пастьор и Иля Мечников.

 78. 78 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#54] от "cnu40695109":

  Явно смятате, че от подлост си ваксинираха населението и първи ще излязат от пандемията.

 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Весело

  До коментар [#48] от "bnc59488372":

  🤣🤣🤣

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  обществото ще се провали, ако не се ваксинира, обяви Кунчев....... Мъ дааааа .... да и шамана ненормален....ще се провали вика и ако го няма Бойчо, пак ще се провали и ако ГЕРБ не са на власт пак ще се провали, и ако не сме ние умниците от щаба съвсем пък щеше да се провали.... Ловя вика сигнали и фъргам боб и вече и от общества почнах да разбирам......

 81. 81 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  Нещо, което никой от тия няма да ви каже - След ваксиниране с иРНК-ваксина има голяма вероятност да не се изгради имунната памет на организма. Да, ще имате антитела, но при следващата среща с вируса организма няма да знае, как да изработи необходимите белтъци. Това може да доведе до зависимост от ваксините.

 82. 82 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Не казвам че УК са цвете, ама тяхната здравна система и 30 години ако замръзне няма да я настигнем.
  —цитат от коментар 64 на Apatrahil

  Я доразкажи смешката, че не я знаем...

 83. 83 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  " Продължава плавното нарастване на новите случаи на зараза. За последното денонощие са установени 1086 случая, което е ръст от 8% за седмица, при направени 10 926 теста(-4%). Положителните проби са 9.9%." Ресторантите и заведенията ще отварят ли наистина врати от 01.03, както се закани бай Тошовия ?
  —цитат от коментар 1 на samoedin


  Бай Тошовия няма ли да отвори заведенията и ресторантите, че хората не могат...........

 84. 84 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 690 Неутрално

  Ваксинационният план влиза в своята четвърта фаза, тоест масовата ваксинация

  Мдаааа. Под ,, масова,, вероятно се има предвид ония 10 процента, които искат да се ваксинират.
  Иначе фазите ми напомнят малко на фазите при пиенето. Първа фаза никой не говори. Втора, по двойки.Трета, всеки говори, никой не слуша........мда

 85. 85 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Здравните власти просто показаха истинското си лице - грабители и убийци по 200 души убити на ден през ноември, за които обвиняваха обществото, просто защото можеха, и защото им беше най-лесно
  —цитат от коментар 52 на Славейко


  troll alert внимание трол

 86. 86 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Какъв е този брой "излекувани", след като официално няма лечение?
  И симптомите продължават по няколко месеца след това "излекуване".
  А някои направо продължават да умират след "излекуването".

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  [quote#77:"crq18506084"][/quote]

  Интересно, от къде са взети рожденните дати на тези хора, родени преди 1827 година?
  Моята баба беше родена през 1888 г. и когато я питах, кога са се раждали чичовците и лелите ми, никога не е казвала година! Спомняши си че ги е родила или около някой християнски празник или по времето на някаква активна селскостопанска работа/ жътва, коситба, оран и др./

 89. 89 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Весело

  До коментар [#74] от "Хриси":

  Те пакита имат ли? Имат! Швабите турчовци и босанци имат ли? Колко щеш, за капак и харабели и афганистанци! После тъпите шваби и англичанки спазват Светите Мерки, а коронавируса само нагоре. Идеал петров за всеки начинаещ диктатор.

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Весело

  До коментар [#77] от "crq18506084":

  Само дето след проверка се оказало, че едва 8% от тези столетници през 1926 година са били над 95 години.
  Просто кръщелните свидетелства в България са въведени през 1881 година, а преди това всеки е отговарял за възрастта си по самооценка. Както и всички родени преди тази година.
  Имаше едно село в обл.Монтана, заселено от бежанци от Западните покрайнини, където в резултат на това се бяха получили големи куриози - тракторист на 102 години, а баща му - на 80 години.
  Наскоро имаше едно хубаво изследване, сравняващо реалната възраст /чрез извлечение от енорийските книги/ с подобни самооценки в Русия, 19-ти век. 78 старец беше се записал като 120 годишен. http://www.demoscope.ru/weekly/2020/0883/nauka03.php

 91. 91 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#88] от "4ort":

  Да не ги урочаса

 92. 92 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Весело

  До коментар [#85] от "koz":

  Ся ш те баннат и тебе, само чакай.

 93. 93 Профил на proudbulgarian
  proudbulgarian
  Рейтинг: 280 Разстроено

  До коментар [#30] от "Мондиана":

  Да, най-тъпите живеят на тази велика земя! Безбожници, предатели, търгаши, сметкаджии, простаци и т.н. Да лежи на дивана и да псува всички, успели и првещи нещо за себе си и за другите! Кой нормален човек ще настъпра мотиката всеки ден? Кой нормален ще гласува за ГРОБ и БКП?

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3606 Неутрално

  До коментар [#88] от "4ort":

  Вижте коментар 90.

  Отделно след 9.9.1944 някои нарочно записваха по-висока възраст - примерно баба ми е изхвърлена от работа по донос през 1949 година, и понеже на домакините се е полагала половин дажба, майка ми я записала на 55 години, вместо на 53, та да се води в нетрудоспособна възраст и да получава цяла дажба. Майка ми се бе регистрирала с 3 години по-голяма /искала да се пенсионира по-рано/. Обратно, леля ми се бе регистрирала с една година по-рано, щото искала да се жени.

 95. 95 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 298 Весело

  До коментар [#75] от "Един Българин":

  Не бой се, те така ще се оплетат, че не знам в кой затвор ще им търсят място.

 96. 96 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#86] от "Полковник за европейско развитие на България":

  Някои са така хубаво "излекувани", че като ги изпишат от болницата, близките им се юрват като луди да търсят апарати за кислородна терапия под наем и връзки да ги вкарат в друга болница.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 97. 97 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Заразява се някой, прави си тест, положителен е, изпращат го в карантина вкъщи. След 2 седмици му правят тест, той вече е отрицателен и го отчитат като ИЗЛЕКУВАН. Никой нищо не го е лекувал, човекът просто си е ОЗДРАВЯЛ, но Кунчев и Мутафчийски си го отчитат като излекуван. Как тогава да им вярваш на такива манипулатори!?

 98. 98 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  До коментар [#93] от "proudbulgarian":

  Лошото е и че не можем да излъчим читава партия, за която да гласуваме. Тук таме има по двама-трима читави люде и те си правят отделна партия, която няма да влезе в парламента. Най не ми го побира умът как се пръкна партията на Славчо и че ще има доста хора, които да гласуват за нея. Боже пази ни!

 99. 99 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#97] от "Smoke":

  > След 2 седмици му правят тест,

  От няколко месеца (пет шест ?) изобщо не се прави втори тест.

  Ако не си умрял за 10 дни, те броят за 'излекуван'.

  કટાક્ષ
 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  До коментар [#97] от "Smoke":

  > След 13 октомври статистиката отчита като излекувани
  > всички заразени, чиято 14-дневна карантина е изтекла,
  > без да се правят допълнителни изследвания.

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK