На живо

Коронавирусът в България: здравният министър разпореди следобедни и денонощни ваксинации (хронология)

Коронавирусът в България: здравният министър разпореди следобедни и денонощни ваксинации (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал548 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие при направени 5 696 теста, процентът на новозаразение е почти 10. Поставените дози ваксини до момента са 108 356, като за последното денонощие ваксини са поставени на 4 088 души. Втора доза е поставена вече на 26 923 души.


Днес на много места в София и страната работят имунизационни кабинети, в които гражданите могат да се имунизират срещу коронавирусната инфекция с ваксините на AstraZeneca, на много места се струпаха опашки. В края на деня министърът на здравеопазването разпореди на РЗИ-та да отворят следобедни пунктове за имунизации на всички желаещи и денонощни - в областните градове. Такъв от днес заработи в столичната болница "Св. Иван Рилски". При над 110 хиляди направени имунизации до момента са постъпили 153 съобщения за нежелани реакции. Болница "Надежда" препоръча на бременните си пациентки да се ваксинират. Днес са се ваксинирали повече от 10 хил. души. "Дневник" проследи ситуацията на живо.
Над 10 хил. души са се ваксинирали

Над 10 хил. души са се ваксинирали днес, обяви здравният министър Костадин Ангелов в профила си във "Фейсбук". "Всички Вие, които се ваксинирахте заедно с тези, които са решили да го направят, вече сте бойците на първа линия! Заедно ще доведем битката до победен край! И това ще е победа не само срещу вируса, а и срещу собствените ни страхове и съмнения! Благодаря Ви! Надеждата е във Вашите ръце!", пише той.


Болница "Надежда" препоръчва на бременните да се ваксинират

От понеделник (22 февруари) столичната болница "Надежда" ще препоръча на бременните си пациентки да се ваксинират срещу COVID-19 по техен избор. "Ние направихме медицинска справка и дебатирахме с всички колеги – акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина, анестезиолози, неонатолози, имунолози, генетици, вирусолози и фармацевти на болницата. Нашето заключение съвпада с това на СЗО, а именно:
нямаме никакви особени причини да смятаме, че ще има специфични рискове, които да надхвърлят ползите от ваксинирането при бременни


Това се казва в разпространено до медиите становище на болницата, насочено към нейните пациенти.


Сред аргументите, които се изтъкват е, че ваксините не застрашават майката и плода, а рисковете за бременните при заразяване са големи – за преждевременно раждане, развитие на усложнения на бременността, живота на жената.


Лекарите в "Надежда" ще съветват пациентките си в ранна бременност да изчакат до завършване на първия триместър на бременността, а тези във втори и трети триместър, както и кърмещите, изложени на повишен риск – да се възползват от най-ранната възможност за ваксиниране.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов разпореди на 28-те регионални здравни инспекции (РЗИ) в страната да създадат организация, която да даде възможност ваксини да се поставят на всички желаещи, без значение от фазата на Националния ваксинационен план. Според указанията му в писмото до РЗИ-та имунизационните пунктове за всички трябва да работят:
целодневно в събота и неделя
в следобедните часове от понеделник до петък (не са уточнени - бел.ред.)
при необходимост - денонощно - в болниците в областните градове

Министерството на вътрешните работи ще оказва съдействие на РЗИ-та при транспортирането и снабдяването с ваксини.


За организацията, реда и начина на записване желаещите да бъдат имунизирани ще бъдат уведомявани чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво. Допълнителни въпроси за организацията и записването могат да се задават към съответната РЗИ.

Ситуацията с високата заболеваемост в Кюстендил е овладяна, обяви зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова пред БНР. Утре областният кризисен щаб ще реши дали да отпаднат допълнителните мерки, сред които носенето на маски и на открито. Общо 81 са пациентите в двете COVID отделения на районната болница, каза главният лекар на болницата д-р Александър Величков.

Заведенията няма да бързат да отворят от 1 март, обещание за което имат от властите. "Изчакваме заповед на министъра на здравеопазването", каза пред "Нова телевизия" председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Той добави, че отваряне на заведение след 3 - 4-месечна пауза е доста сложно и свързано с много инвестиции. Ресторантьорите искат гаранции и точни условия, при които може да се се стигне до ново затваряне.

В столичната болница "Св. Иван Рилски" заработи денонощен кабинет за ваксиниране

Първият денонощен кабинет за ваксинации в България заработи в двора на столичната университетска болница "Св. Иван Рилски", съобщи БНР Не е необходимо предварително записване. Заради добрата организация не се налага хората да чакат дълго, съобщават от лечебното заведение.

Директорът на "Пирогов" Асен Балтов каза, че втората доза на ваксината може да са направи и при личния лекар. "Никой няма да бъде върнат, тези "зелени коридори" ще продължат да действат, защото имаме много здравно неосигурени пациенти, които искат да бъдат ваксинирани", обясни той пред Би Ти Ви.


Ваксинирането отнема около 10 минути - мери се кръвното, температурата, има разговор за алергични реакции, а хронично болните си носят документ за това. След поставянето на ваксината пациентите изчакват 15 - 30 мин., за да е сигурно, че няма да се прояви алергична реакция и си тръгват.


„За ваксината на AstraZeneca е необходимо 24 часа да не се употребява алкохол, да се избягват тежки физически упражнения, защото тогава може да се усили оттока и зачервяването в областта на ваксинацията“


Асен Балтов, директор на "Пирогов"


"Ваксината на AstraZeneca е векторна ваксина и нейният носител е аденовирус, който е абсолютно безвреден, но понякога ваксинираните дават реакции с повишаване на температурата в първите 24 часа, което се смята, че е нормална реакция спрямо този аденовирус, а не спрямо ваксината", уточни той.


"При другите две ваксини, които са РНК, се смята, че някои пациенти получават минимални алергични реакции вследствие на обвивката на информационната РНК – тя е липидна обвивка, това са подробности, които хората трябва да знаят", добави той.


Балтов успокои, че температурата, която се вдига след ваксината, е в рамките на следващите 24 часа, след което всичко преминава.


"Когато имате съмнения, че сте изкарали вируса безсимптомно, е добре да си направите тест за антитела, защото след първата доза може да се получат леко по-обострени симптоми, свързани с това, че през тях е минала коронавирусната инфекция, има някаква именна памет", обясни още директорът на "Пирогов". Според него обаче няма нищо тревожно.

Столична регионална здравна инспекция предостави списък на местата, където жителите на града мота да получат имунизация против COVID-19:
УСБАЛ по Онкология ЕАД;
НАЦИОНАЛЕН ОНКОЛОГИЧЕН МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ЕООД;
МДЛ Цибалаб;
ДКЦ Софиямед;
Дженерали Закрила МДЦ ЕООД;
САГБАЛ "Д-р Щерев";
МБАЛ "Света Богородица" ЕООД;
МБАЛ за женско здраве "Надежда" ООД;
МБАЛ "Светa София" ЕООД;
УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов";
"Втора МБАЛ-София" ЕАД;
МИ -МВР;
МБАЛ "НКБ" ЕАД;
АСК МБАЛ Токуда ЕАД;
УМБАЛ "Александровска" ЕАД;
ВМА София МБАЛ;
ДКЦ ВИТА;
УМБАЛ "Царица Йоанна- ИСУЛ" ЕАД;
ПЕТА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД;
СБАЛТОСМ - "ПРОФ. Д-Р ДИМИТЪР ШОЙЛЕВ" ЕАД;
МЦ ГИНА - ЛЗ за СИМП ЕООД;
МЦ РепрoБиоМед ООД;
ДКЦ 12 София;
МЦ ПОЛИКЛИНИКА БЪЛГАРИЯ;
МЦ-ЦИМА М-ЕООД;
Имани МДЦИСМДП ЕООД;
УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

Кабинети за ваксинация работят вече и в Хасково и Севлиево

От днес кабинети за ваксинация срещу коронавируса работят вече и в Хасково и Севлиево. Създадени са три пункта в Хасково: в РЗИ, в болница "Хигия" и в многопрофилната болница в града, съобщи Би Ти Ви. Има организирани ваксинационни екипи, които да работят и през седмицата в седемте пункта за имунизация на територията на областта.


В болницата в Севлиево е разкрит кабинет за ваксиниране, който ще работи до 16 часа днес. Кабинетите, които ще извършват ваксинация са 5 на територията на област Габрово, а в област Велико Търново – 3.


Къде можете да се ваксинирате днес в другите градове в страната вижте тук.

Регистрирана е само една алергична реакция при над 110 хил. поставени ваксини

Коронавирусът в България: здравният министър разпореди следобедни и денонощни ваксинации (хронология)

© Юлия Лазарова


При над 110 хиляди направени имунизации до момента, в Изпълнителната агенция по лекарствата са постъпили 153 съобщения за нежелани реакции. Голяма част от тях са точно типични грипотподобни синтоми. Това обяви държавният здравен инспектор Ангел Кунчев в Пловдив, където се срещна с Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.


"Един единствен случай има на алергична реакция, която е овладяна в кабинета", добави той. За реакциите Кунчев даде пример с хората, които имат деца и знаят, че след всяка ваксина, може детето да вдигне температура. "Най-често срещаните грипоподобни симптоми са показател, че имунната система реагира, работи и създава антитела", успокои Кунчев.


Повече от изказването му вижте тук.

"Ваксината AstraZeneca, за която се говорят много небивалици, е много по-прецизно направена - 63% от ваксинираните с нея не могат и да заразят друг човек" - това каза пред БНТ началникът на Първа клиника по инфекциозни болести във ВМА Камен Плочев.


По думите му най-голямата разлика на този тип коронавирус от другите е, че не се самоунищожи, както първите два коронавируса. "Има и други коронавируси, които не притесняват много медицината, но този притесни доста световната медицинска общественост, съответно и националната, първо - че вади масово хора от икономическото пространство и второ - че той има непредвидим ход като клинично протичане и не се повлиява от антивирусните средства, които ние познаваме", добави Плочев.


Той каза още, че остават без отговор две неща при този коронавирус - характерен симптом, който да го различава от другите респираторни вируси, и специфично лекарство, което да подпомогне неутрализирането на болестта. "Ваксината е много важна, но в момента в света на ден се имунизират 4.7 млн. души, за да се ваксинира цялото население на земата, ще са необходими 5 години", каза той.

Маските с най-висока защита поевтиняват

За последните две седмици цените на маските, предлагащи най-висока защита, са паднали с близо 20 процента. Някои държави направиха задължителни за обществения транспорт и публичните сгради маските с най-висока защита от клас FFP2. Те съдържат повече от 3 слоя, контурите им прилепват плътно на лицето и предпазват на 95% от проникването на опасни частици.


"Една такава маска беше от порядъка на 5.90 - 6 до 7 лв., сега в момента могат да бъдат намерени на цени над 2 лв., 3 до 4. Но все още най-търсена остава хирургичната маска, която е на цена 40 и 60 стотинки", каза пред БНТ председателят на Регионалния съюз на фармацевтите в Пловдив" Димитрия Стайкова.

Може да бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация

Коронавирусът в България: здравният министър разпореди следобедни и денонощни ваксинации (хронология)

© Георги Кожухаров


Има готовност за разкритие на денонощни кабинети и мобилни екипи за ваксинация - това обяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг пред Александровска болница. Има достатъчно количества ваксини, увери той и уточни, че избор на ваксина ще е възможен, когато доставките станат регулярни. Днес във ВМА се правят списъци на желаещите да се ваксинират с Pfizer и Moderna, засега в страната се поставя ваксината на AstraZeneca, 57 600 дози от коят пристигнаха в България в петък.


"Моля повярвайте на науката и на лекарите. На прага сме на нещо ново, което можем да постигнем само с ваксина", се обърна Ангелов към хората, които не са се ваксинирали.


Ангелов обяви, че се обмисля възможността от утре в следобедните часове да продължават т. нар. "зелени коридори" за ваксиниране на всички желаещи, независимо дали попадат в изпълняващата се в момента фаза от националния имунизационен план. "До края на деня ще дадем указания към всички РЗИ-та. Там, където опашките продължават и в късните следобедни часове, имаме готовност за разкриването и на денонощни ваксинационни кабинети в областните градове", каза здравният министър.


Той повтори, че от 3 март ще бъде създадена електронна регистратура с "Информационно обслужване", в която всеки ще може да избере място за ваксинация от 318-те кабинета в цялата страна, а също и предпочитана ваксина.


Къде в страната гражданите могат да се ваксинират в неделя

Днес на много места в София и страната работят имунизационни кабинети, в които гражданите могат да се имунизират срещу коронавирусната инфекция с ваксините на AstraZeneca. Вижте къде тук.


Опашка от няколко стотин души се изви пред ВМА в София.

© Георги Кожухаров

Опашка от няколко стотин души се изви пред ВМА в София.

548 са новите случаи

Коронавирусът в България: здравният министър разпореди следобедни и денонощни ваксинации (хронология)

© Лили Тоушек


548 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие при направени 5 696 теста, процентът на новозаразение е почти 10 - това показват обобщените данни на Единния информационен портал.


В болница са 3 846, като от тях 316 са в интензивни отделения. 160 са излекуваните за последните 24 часа.


Поставените дози ваксини до момента са 108 356 , като за последното денонощие ваксини са поставени на 4 088 души. Втора доза е поставена вече на 26 923 души.


Повече данни и графики можете да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (227)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  Зеленият коридор е много добро нещо. Добре би било да пуснат и ВИП коридор, който да е срещу заплащане. Така още ще се забърза ваксинацията а и ще се даде възможност на повече желаещи да се бицнат а и нещобда влезе в бюджета.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 3. 3 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Без задължителното мога, без излишното не мога.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Колко са инжектирани ВЧЕРА в България???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Весело

  До коментар [#1] от "kazushi":

  Ама това е само за една болница. Нищо чудно, по вече утвърдена традиция, да са им боцнали цялото шишенце 😂

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 6. 6 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.

  Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката.

  Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато стане на 5г. е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г. благодарение на науката.

  Вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.

  Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Любопитно

  До коментар [#6] от "montale":

  И въпреки средна продължителност от 35 години, европейците са завладяли почти целият свят, създали са изкуство, сгради, развили са наука .. А сега със 75 години, са пред изчезване и деградация.....

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 9. 9 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Идеята е добра.
  Така опашките за ваксинация ще изчезнат максимум след седмица.

 10. 10 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2211 Весело

  До коментар [#2] от "DDR":

  Ваксинацията ще стане експресна, ако ББ и Коце Ангелов призоват да не се ваксинираме :))

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#6] от "montale":

  Отговори на въпроса в 4 ако можеш и сам ще си отговориш на себе си може би.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  "Моля повярвайте на науката и на лекарите."

  То на науката и лекарите ще повярваме.
  Ама от вас - политиците, те не могат да вземат думата.
  А на вас определено не вярваме.

 14. 14 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 223 Неутрално

  [quote#1:"kazushi"]Между временно в Брауншвайх 40% от ваксинираните лекари са до толкова зле, че не могат да отидат на работа https://www.braunschweiger-zeitung.de/mitreden/antworten/article231583811/Viele-Krankmeldungen-nach-Impfung-in-Braunschweiger-Klinik.html?utm_source=Facebook&utm_medium=Social&utm_campaign=share&&no_feed[/quote ]

  Corona-Krisenstab-Leiter Heiger Scholz sagte auf der wöchentlichen Pressekonferenz am Dienstag, dass es keine schwerwiegenden Komplikationen gegeben habe. Niemand habe ins Krankenhaus eingeliefert werden müssen.

  Нормални реакции при някои. Има ги при повечето ваксини. Никой от тези не е влязъл в болница.

  За сравнение, някои реакции след корона:

  "Наблюдаваме неврологични усложнения от COVID-19 с различна продължителност дори и месец след прекарана инфекция. Засичаме и от типа инсулти месец след възстановяването", каза неврологът д-р Ваня Денева пред Би Ти Ви.

  "Вече е доказано, че механизмът, по който коронавирусът атакува белите дробове и сърцето, е същият, с който атакува и нервната ни система", каза още тя. По думите й неврологичните усложнения и симптоми при COVID-19 се разделят на три различни степени. Най-леката е загуба на вкус и мирис, за които вече е доказано, че се дължат на неврологичен проблем, а не на локални промени. Втората степен атакува съдовете на мозъчните обвивки и образува тромби.

  Третата и най-тежка е степен, когато коронавирусът преодолее кръвно-мозъчната бариера и проникне в тъканите на мозъка. Тогава той може да причини различни увреждания и усложнения, сред които и енцефалит.

 15. 15 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1917 Неутрално

  Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.
  —цитат от коментар 6 на montale


  Айде по кротко ако обичаш.
  Науката става такава, само след като се е доказала във времето.
  Ваксините срещу коронавируса не са имали възможността да се докажат.

 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1886 Весело

  И шамар да е, щом е на аванта - може.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1433 Любопитно

  До коментар [#6] от "montale":

  ========Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.=======

  Науката НЕ ДАВА решение на проблема за Ковид.
  Ако имаше решение, нямаше да се ваксинираме на всеки сезон .
  Кога се прави противогрипна ваксина : преди , по време на или след период на епидемия ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#12] от "lz2":

  Не е необходимо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3437 Неутрално


  По нареждане на Бойко Борисов в противоречие с всякакви фази, планове, графици властите провеждат не ваксиниране, а комунистически съботник за отчитане на масовост.

 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":

  > Добре би било да пуснат и ВИП коридор

  Ако целта е да натрупаме бройката, ще е по-ефективно ако пуснат Златен коридор, където на всеки посетител да му дават и по 20 лева в брой на боцкане.

  Два милиона човека по 40 лева не е кой знае каква сума, предвид всички други пари дето 'раздаде' държавата.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#6] от "montale":

  > Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус,

  Еми ние чакаме науката да ни каже какво мисли.Ама нещо в целия тоя медиен шум, където се преплитат политически и бизнес интереси, не може да и се чуе гласа.

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Колко са инжектирани ВЧЕРА в България???
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Прочети, пише, няма да ти навреди!

 23. 23 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Колко са инжектирани ВЧЕРА в България???
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  4 088.
  "Амицията" на Борисов е да ги докара до 10 000 дневно.
  И да стигнем до 10 000, това означава 300 000 месечно.
  При положение, че трябва да се ваксинират около 5 милиона човека, това означава че целта ще е постигната през пролетта на 2022 г.

 24. 24 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  До коментар [#19] от "Един препатил":

  Изпитва ли се удоволствие от празни приказки?

 25. 25 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#8] от "DDR":

  > А сега със 75 години, са пред изчезване и деградация.....

  А това е съвсем логично и е наблюдавано многократно в световната история.

  Младите и жизнените хора / общества имат енергия и завоюват нови територии.

  Улегналите стават жертва на следващата вълна от млади и жизнени.

  કટાક્ષ
 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#9] от "atmanpg":

  > Идеята е добра.
  > Така опашките за ваксинация ще изчезнат максимум след седмица.

  Е за кво трябваше да се излагаме два месеца да сме последни по ваксинация в Европа ?

  На този дето му е хрумнала тази гениална идея която решава , направо да му дадат орден Кирил и Методий.

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Айде сега пък денонощни кабинети.
  Ами назначете повече медицински лица. Защо са ви денонощни кабинети?
  Ако вънка чакат 40-50 души- при назначаването на още 5-6 доброволки мед. сестри и няма да има опашки .
  Ноща е за почиване!

 28. 28 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Любопитно

  До коментар [#25] от "Ан Он":

  Деме, както биха казали французите ”кел файда” 😂 Трупат се години а не качество.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 29. 29 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 203 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":> Добре би било да пуснат и ВИП коридорАко целта е да натрупаме бройката, ще е по-ефективно ако пуснат Златен коридор, където на всеки посетител да му дават и по 20 лева в брой на боцкане.Два милиона човека по 40 лева не е кой знае каква сума, предвид всички други пари дето 'раздаде' държавата.
  —цитат от коментар 20 на Ан Он


  Боя се, че някои съсловия ще се ваксинират през ден, ако им дават по 20лв. Иначе идеята не е лоша, но не мисля, че правителството е способно да контролира процеса.
  20-40лв на калпак са нищо пари, предвид щетите които един болен нанася, както морални,брака и финансови на държавата.

 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#14] от "montale":

  Извинявам се но това:

  > Вече е доказано, че механизмът, по който коронавирусът атакува
  > белите дробове и сърцето, е същият, с който атакува и нервната
  > ни система", каза още тя.

  звучи все едно го е казала циганката дето гледа на ръка.

  Имаме един вирус (вирусен щам), три различни подсистеми в човешкото тяло и сме 'доказали' че ги 'атакува' 'по един и същи начин' ?!?

  Преди да го 'докажем' сме си мислели че ги 'атакува' по различен начин ли ?

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1886 Весело

  До коментар [#20] от "Ан Он":

  ++++++++++++++++
  Отдавна не съм се смял така от коментар.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#27] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Ами назначете повече медицински лица.
  > при назначаването на още 5-6 доброволки мед. сестри

  Привикваме си ги обратно от Германия ли ?

  Всенародна мобилизация ?

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#27] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Ами назначете повече медицински лица.
  > при назначаването на още 5-6 доброволки мед. сестри

  Привикваме си ги обратно от Германия ли ?

  Всенародна мобилизация ?

  કટાક્ષ
 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#28] от "DDR":

  > Трупат се години а не качество.

  Да ... макар че гледната точка е леко различна ако си на 25 години или на 85 години ...

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#33] от "Ан Он":

  Не!
  Започвате да им плащате за извънреден труд!

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#31] от "kvasimodo":

  Също на всеки завършил пълния ваксинационен курс (сертифициран) може да му дават допълнително и по едно талонче за търкане от тотото, където всеки участник има шанс да уцели джакпота и да си реши проблемите до края на живота.

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#33] от "Ан Он":

  Като не могат да се намерят доброволки- плащаш!

 38. 38 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Весело

  [quote#23:"Virgin"][/quote]

  "Амицията" на Борисов е да ги докара до 10 000 дневно.
  И да стигнем до 10 000, това означава 300 000 месечно.
  При положение, че трябва да се ваксинират около 5 милиона човека, това означава че целта ще е постигната през пролетта на 2022 г.
  ..........
  80% от тия 5000000, чакате сПутниковата ваксина.
  Значи останаха 1000000 за ваксиниране! Както сам си сметнал за три месеца и половина и готово!
  Вие 80-те процента продължавате да чакате. И ще се сърдите на Корни и ХИ, тогава те ще управляват.

 39. 39 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Институтът по инфекциозни болести Lazzaro Spallanzani в Рим публикува много интересно проучване относно клиничната ефикасност на Sputnik. Всеки, който се съмняваше в руския серум, скоро ще трябва да промени решението си. Причината е проста: ваксината, идваща от Москва - пишат изследователите - гарантира защита, равна на 90%, която достига 100% при най-сериозните форми на заболяването. Само за да добиете представа, ефективността му е на същото ниво като това, предлагано от Pfizer-BioNTech и Moderna, които са двете най-ефективни ваксини, налични в момента в Италия, и по-добро от това на AstraZeneca.
  Наред с други значителни предимства, руският серум има по-голяма стабилност, тъй като може да остане между 2 и 8 градуса, а следователно и в домашен хладилник и е значително по-евтина.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#35] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Започвате да им плащате за извънреден труд!

  Медицинските сестри са в Германия.

  Или трябва да ги докараме от Германия тук, или трябва да изпращаме желаещите да се сертифицират в Германия - което е една идея по-скъпо.

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Някъде в 10.30 ч. бях на опашката пред "Пирогов". И някъде в 11.10 ч. бях вече извън "Пирогов" ваксиниран с Астра Зенека.
  Хора казваха, че в други болници в София имало много големи опашки.
  Даже не усетих, че ме ваксинираха. Толкова професионално ми постави инжекцията сестрата. Обикновено като ми бият инжекция и мястот се усеща и е дразнещо. А сега не чувствам нищо. Казаха ми, че трябва да се поразходя покрай болницата в рамките на 30 мин., и ако евентуално не се чувствам добре да отида да ме видят. Засега съм добре. После вече след обяд или вечерта можело да вдигна температура и да пия за целта например парацетамол или да се обадя на личният си лекар. 24 ч. не трябва да се употребява алкохол.
  Дадоха ми едно листче с телефони, на които мога да се обадя ако се почувствам зле, и едно картонче, че ми е поставена първата доза от Астра Зенека и дата на поставяне на втората доза. Всеки попълва декларации, че е наясно с ползите от ваксинацията. Там с три имена и данни по л. к. Трябва да се носи личната карта.

  Анатема на комунизма!
 42. 42 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ан Он":

  Аз ли нещо не разбирам?
  Не може ли всяка сестра да поставя ваксина?

 43. 43 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Това с денонощните пунктове, е дебилщина, кой ще отиде в 3 сутринта да се ваксинира?!

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3976 Неутрално

  Бас ловя, че от някъде са обещали ваксина на ГЕРБ на намалени цени!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  До коментар [#6] от "montale":

  Науката в никой случай не ти казва какво трябва да правиш. Тя казва какво ще стане, ако постъпиш по един или друг начин. Но не ти казва да направиш еди-си-какво. https://youtu.be/nGVIJSW0Y3k ето едно по-подробно описание от учен, в случая физик.

 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#29] от "Destino":

  Е нали министъра показа че имаме система с картончета и сертификати, където може да се провери дали някой е сертифициран или не ?

  Значи идва някой да се боцка - проверяваш дали все още има валиден сертификат - ако има такъв му казваш - аре бегай оттука ела след 17 август да ти подновим сертфиката.

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#43] от "chepokalipsis":

  Тези винаги действат една идея след проблема!
  Иска се малко да ти иде отвътре да си такааа по-пъргав и по-организиран когато става дума за МАСОВИ събития.

 48. 48 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1075 Весело

  Ейй, за това Бойко Борисов пак ще спечели изборите!

  Машини прости, народ неук.
 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#37] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Като не могат да се намерят доброволки

  И като няма на кой да платиш за да свърши тази работа (нали все пак търсите медицински сестри, а не тия с метлите дето се моткат по улиците - общинска чистота ли се водят)

  કટાક્ષ
 50. 50 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Разстроено

  ..... 24 ч. не трябва да се употребява алкохол......
  —цитат от коментар 41 на anonim440


  Това не е добре - човек значи не може да "полее" с една бира началото на новият живот след Короната.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 51. 51 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  [quote#23:"Virgin"]
  —цитат от коментар 38 на 4ort
  "Амицията" на Борисов е да ги докара до 10 000 дневно.И да стигнем до 10 000, това означава 300 000 месечно.При положение, че трябва да се ваксинират около 5 милиона човека, това означава че целта ще е постигната през пролетта на 2022 г...........80% от тия 5000000, чакате сПутниковата ваксина.Значи останаха 1000000 за ваксиниране! Както сам си сметнал за три месеца и половина и готово!Вие 80-те процента продължавате да чакате. И ще се сърдите на Корни и ХИ, тогава те ще управляват.[/quote]

  И какъв ще е ефекта, ако се ваксинират само 1 000 000?
  А с политиканстването на гербавите на тази тема, ще постигнете точно това.

 52. 52 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#42] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Не може ли всяка сестра да поставя ваксина?

  Могат разбира се, но все пак трябва да сте физически на едно и също място, нали така ?

  > Aug 17, 2020 — По 1000 медицински сестри напускат страната годишно

  કટાક્ષ
 53. 53 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2770 Неутрално

  До коментар [#28] от "DDR":> Трупат се години а не качество.Да ... макар че гледната точка е леко различна ако си на 25 години или на 85 години ...
  —цитат от коментар 34 на Ан Он


  Сложна материя, дай да не я чепкаме тука, че ще се разбуни кошера яко ....

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 54. 54 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Много хитро от страна на ББ, защото имаше в някой сайтове война против ваксините точно на Астра Зенека ( а пък турски медицински специалисти казват, че тя е най-добра) и ББ пусна който иска да се ваксинира. И понеже исках именно с Астра Зенека да се ваксинирам се ваксинирах.

  Анатема на комунизма!
 55. 55 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#49] от "Ан Он":

  Нямало кой.... Организацията куца!
  Хората до последно не знаеха кога ще дойдат ваксините, колко човека чакат пред тях и къде ще могат да им ги поставят.
  Хубаво е даже да се записва час

 56. 56 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#43] от "chepokalipsis":

  > кой ще отиде в 3 сутринта да се ваксинира?!

  Отличниците, колега чепо-калипсис. Отличниците.

  કટાક્ષ
 57. 57 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ан Он":


  Глупости! Ще вдигнеш ти човек в три сабален да го бодеш

 58. 58 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Денонощните кабинети за ваксинация определено са добра идея- така хората ще могат да се ваксинират и след работа и ще се избегнат струпванията на хора и опашките!

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#41] от "anonim440":

  Колена Анон, историята която разказахте е изключително поучителна.

  Все пак ще е по-добре във следващата версия премахнете това изречение

  '24 ч. не трябва да се употребява алкохол.'

  Защото може да има точно обратния ефект на този който очаквате.

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#52] от "Ан Он":

  Не само сестрите! Всички ще напускат защото НЯМА РАБОТА И ПАРИ НЯМА

 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#53] от "DDR":

  > Сложна материя, дай да не я чепкаме тука, че ще се разбуни кошера яко

  Съгласен, приключваме темата засега - че може някой да изръси нещо и после специализирана прокуратура да започне да ни издирва за саботаж на ваксинационния процес и заговор срещу държавата.

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1075 Весело

  До коментар [#54] от "anonim440":

  Поздравления!
  И на изборите умната.... пак за строителите!

  Машини прости, народ неук.
 63. 63 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  Вие тук си драскайте глупостите. Хората се ваксинират. В "Пирогов" всичко е перфектно (не случайно са номер 1 в България). За около 40 мин. минах. Без нерви, без напрежение. С Астра Зенека. Ако беше друга ваксина нямаше да се ваксинирам.

  Анатема на комунизма!
 64. 64 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#55] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Хубаво е даже да се записва час

  Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед.

  Ако ме разбирате.

  કટાક્ષ
 65. 65 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#60] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Не само сестрите! Всички ще напускат защото

  Май не ме разбрахте.

  Те вече са напуснали. И са в Германия.

  Германия.

  Държава в Западна Европа.

  કટાક્ષ
 66. 66 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#62] от "Zizu":

  Кои са "строителите"?

  Анатема на комунизма!
 67. 67 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#54] от "anonim440":

  > Много хитро от страна на ББ

  Хитряга е той, ние отдавна си го знаем.

  Направо целия свят му се възхищава на хитростта, и отвсякъде валят поздравителни телеграми.

  કટાક્ષ
 68. 68 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#67] от "Ан Он":

  Не ви ли е министър-председател?

  Анатема на комунизма!
 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#58] от "selqnin":

  > Денонощните кабинети за ваксинация определено са добра идея

  Поне орден Кирил и Методий трябва да се даде на този на който му е хрумнала.

  Ей ги на - да се не начудиш. Стотици хиляди администрация, ама отвреме-навреме все на някой му хрумва някаква гениална идея която ще промени света.

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Ами добра е идеята
  Много хора ходят на работа.

  А има шанс, цели групи младежи, тръгнали на разходка вечер да решат спонтанно да се ваксинират и да си направят селфита, естествено.
  Няма лошо, ако е за идеята.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 71. 71 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#68] от "anonim440":

  >Не ви ли е министър-председател?

  Не съм го виждал в това аплоа. Бях останал с впечатление че е по-скоро някакъв вид 'строителен контрол', ама от тия дето са без образование по темата а ходят само да позяпат.

  И моето дето като беше на 5 години го водих да гледаме багери как копаят.

  કટાક્ષ
 72. 72 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  И моето ДЕТЕ като беше на 5 години го водих да гледаме багери как копаят.

  કટાક્ષ
 73. 73 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#70] от "г-н Саранди Говедаров":

  > да решат спонтанно да се ваксинират и да си направят селфита

  А в ЩАТите вече им давали и по един джоинт като отидат да се ваксинират.

  Но при нас милиционерите така борят наркотрафика, като хванат някое хлапе с недопушена цигара.

  કટાક્ષ
 74. 74 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Весело

  [quote#51:"Virgin"][/quote]

  "И какъв ще е ефекта, ако се ваксинират само 1 000 000? А с политиканстването на гербавите на тази тема, ще постигнете точно това."
  .........
  Ефектът е квалифицирано мнозинство на Корнелия и ХИ.
  Боеко се провали!!!

 75. 75 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#63] от "anonim440":

  Колега, всичко е супер, изключително много се радваме за вас - че сте уцелили точно желаната от вас ваксина, че всичко е било перфектно, че не е имало нерви и напрежение.

  Дълъг и ползотворен живот ви желаем на вас а на другите кандидати за ваксинация - да имат същото 'потребителско преживяване' като вашето. Включително и да попаднат на желаната от тях ваксина.

  Ама това не го споменавайте повече

  > '24 ч. не трябва да се употребява алкохол.'

  કટાક્ષ
 76. 76 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#51] от "Virgin":

  Разсъжденията са хубаво нещо, но хубаво е и нещо да се прави. А вече нещо започна да се прави. Ако се отворят и денонощни пунктове за ваксинация ще се ускори още повече процеса.

  Анатема на комунизма!
 77. 77 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#76] от "anonim440":

  > Ако се отворят и денонощни пунктове за ваксинация ще се ускори още повече процеса.

  Ако дават и допълните по една шкембе чорба и две бири (*) ще го ускори още повече.

  (*) В Израел го правят, разбира се - с техните специалитети.

  કટાક્ષ
 78. 78 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#75] от "Ан Он":

  Колега вие освен нещо да избивате комплекси опитвайки се да се подигравате на някой, нещо друго пишете ли? Че така като ви гледам постовете са все някакви много надути. Да не сте президент на САЩ? Или сте нобелист? Да ви кажа, аз от житейският си опит знам,че колкото повече се надува човек, толкова повече е никой.

  Анатема на комунизма!
 79. 79 Профил на Ciaran
  Ciaran
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#22] от "4ort":

  Не си ли разбрал вече че махленския КМЕТ не чете, той само дава ултимативно-категорично мнение. Като всеки самодур (руски народен термин, много пододящ в случая).

 80. 80 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#77] от "Ан Он":

  Един сериозен пост нямате. Ако искате шкембе чорба сигурен съм че държавата специално за вас ще осигури.

  Анатема на комунизма!
 81. 81 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#78] от "anonim440":

  Колега, аз съм един от най-глупавите посетители на този форум. То и затова участвам в него - за да се запозная с интелигентни хора и да науча нещо ново и/или полезно. Ако бях изключително умен, изобщо нямаше да си губя времето тук.

  Пък като науча от някой нещо ново и/или полезно, гледам да го споделя с другите. Ето например описанието на вашето ваксинационно преживяване си го записах и ще го цитирам всеки път когато забележа оплакване че ваксинационния процес в България не се провеждал както трябва.

  Бъдете здрави и лек ден.

  કટાક્ષ
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  До коментар [#23] от "Virgin":

  Има разлика между инжектирани и ваксинирани. И Е ДВОЙНА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#81] от "Ан Он":

  Колега виждам, че пак правите опит да се подигравате. Гърците имат една поговорка "Умният човек разбира от веднъж, най-много от два пъти"...

  Анатема на комунизма!
 84. 84 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  До коментар [#51] от "Virgin":Разсъжденията са хубаво нещо, но хубаво е и нещо да се прави. А вече нещо започна да се прави. .
  —цитат от коментар 76 на anonim440

  Какво се прави?
  Ликвидираха се плановете, етапите за ваксиниране и се даде команда "Юруш".
  Да оставим ваксинирането.
  Аз имам впечатления от тестовете.
  2 дни обикалях (оказа се болен) всякакви болници за да ми направят ПСР тест с направление от личния лекар. Здравна система няма. Има хаос и сметкаджийство. В университетска болница не приемат направления. Във ВМА не знаят къде се правят ПСР тестове.

 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#80] от "anonim440":

  > Един сериозен пост нямате.

  Като искате сериозен разговор - искате ли примерно да обсъдим каква е ролята на една 'защитна маска за лице FFP2 с клапа' в тези пандемична обстановка. Дали и кой трябва да носи / да не носи такива предпазни средства.

  Свързано е със статията (пише че са поевтинели).

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#84] от "Virgin":

  Не сте прав/а. Просто сте се развълнувал/а

  Всичко в здравната система под контрол. Примерно прегледайте коментар [#41] към тази статия и ще се успокоите.

  કટાક્ષ
 87. 87 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  Институтът по инфекциозни болести Lazzaro Spallanzani в Рим публикува много интересно проучване относно клиничната ефикасност на Sputnik. Всеки, който се съмняваше в руския серум, скоро ще трябва да промени решението си. Причината е проста: ваксината, идваща от Москва - пишат изследователите - гарантира защита, равна на 90%, която достига 100% при най-сериозните форми на заболяването. Само за да добиете представа, ефективността му е на същото ниво като това, предлагано от Pfizer-BioNTech и Moderna, които са двете най-ефективни ваксини, налични в момента в Италия, и по-добро от това на AstraZeneca. Наред с други значителни предимства, руският серум има по-голяма стабилност, тъй като може да остане между 2 и 8 градуса, а следователно и в домашен хладилник и е значително по-евтина.
  —цитат от коментар 39 на AModoMio


  =======================================
  Доста минуси за едно изследване на специалисти. Или минусите идват от вече ваксинирани и подразнени от това, че има по-добри ваксини от AstraZeneca?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 88. 88 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#84] от "Virgin":

  В момента един от пунктовете пред "Пирогов" прави само тестове. Там е и най-малката опашка.
  А иначе, това на което вие казвате "юруш", това е адекватна реакция на това, което се случва. България започна да реагира адекватно.

  Анатема на комунизма!
 89. 89 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 815 Неутрално

  А в ЩАТите вече им давали и по един джоинт като отидат да се ваксинират.

  До коментар [#73] от "Ан Он":

  Може.
  Не знам това някакъв опит за майтап ли е.
  Но прочитайки коментарите, видях, че сте доста активен. Особено към колегата, който се е ваксинирал.

  Е, аз се ваксинирах един от първите. Така се случи, че попаднах в първата вълна. Повече от месец съм с две дози. Слава Богу - никакви оплаквания.

  Само едно пиу-пиу, дето го чувам постоянно е мозъка си. Ама след 3 дни се свиква.

  Вие ще се ваксинират е ли, колега ОнАн?

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 90. 90 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  До коментар [#85] от "Ан Он":

  Не искам.
  Научете се първо да пазите чуждото достойнство.

  Анатема на комунизма!
 91. 91 Профил на paralelepiped
  paralelepiped
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#1] от "kazushi":

  Как ли изглежда един трол, броящ пачки с рубли, питам се аз?

 92. 92 Профил на Dora M
  Dora M
  Рейтинг: 110 Неутрално

  Колега, аз съм един от най-глупавите посетители на този форум. То и затова участвам в него - за да се запозная с интелигентни хора и да науча нещо ново и/или полезно.
  —цитат от коментар 81 на Ан Он

  Помисли и за нас, обаче. Трудно те издържаме.

 93. 93 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Между временно в Брауншвайх 40% от ваксинираните лекари са до толкова зле, че не могат да отидат на работа
  —цитат от коментар 1 на kazushi


  Дохторите ше се оправят. Те и без друго не помагат за Пенционната Реформа.

  По сметка на Паул Ерлих института досега след ваксиниране са умрели 113 души
  https://www.tagesschau.de/investigativ/panorama/impfungen-todesfaelle-103.html

  Може да има и повече. Един предател от персонала докладва за 8 умрели пенции в течение на месец след ваксиниране в старчески дом в Берлин Шпандау. Ръководството признава само за 6.
  https://www.nordkurier.de/brandenburg/impf-katastrophe-in-berliner-pflegeheim-1742475902.html
  Свидетелят описва че преди да умрат пенциите се задушавали и били разтърсвани от силно треперене.

 94. 94 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Някъде в 10.30 ч. бях на опашката пред "Пирогов". И някъде в 11.10 ч. бях вече извън "Пирогов" ваксиниран с Астра Зенека.Хора казваха, че в други болници в София имало много големи опашки.Даже не усетих, че ме ваксинираха. Толкова професионално ми постави инжекцията сестрата. Обикновено като ми бият инжекция и мястот се усеща и е дразнещо. А сега не чувствам нищо. Казаха ми, че трябва да се поразходя покрай болницата в рамките на 30 мин., и ако евентуално не се чувствам добре да отида да ме видят. Засега съм добре. После вече след обяд или вечерта можело да вдигна температура и да пия за целта например парацетамол или да се обадя на личният си лекар. 24 ч. не трябва да се употребява алкохол.Дадоха ми едно листче с телефони, на които мога да се обадя ако се почувствам зле, и едно картонче, че ми е поставена първата доза от Астра Зенека и дата на поставяне на втората доза. Всеки попълва декларации, че е наясно с ползите от ваксинацията. Там с три имена и данни по л. к. Трябва да се носи личната карта.
  —цитат от коментар 41 на anonim440


  Давате полезна информация от първа ръка -- ще раздразните кошера от тролове. Не им обръщайте внимание. Техният проблем е, че обслужват кака Урсула, а тя самата още не е решила какво е днешното ѝ мнение за АстраЗенека.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 95. 95 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Какво се прави?
  Ликвидираха се плановете, етапите за ваксиниране и се даде команда "Юруш"

  До коментар [#84] от "Virgin":

  Ами да!
  И много закъсняха.
  Има милион желаещи, ама те кандърдисват "цвета на нацията" да се ваксинират първо.
  На той, "цвета на нацията" се назландисва....
  Айде нема нужда - пускай свободно, всеки сам да носи отговорност за себе си и за семейството си.

  А който е против, и после се разболее - ще му осигурим легло, чаршафи и възглавница.
  И кислород, ако е необходимо.
  Ако оздравее - добре, ще има антитела.
  Ако умре - ще му осигурим найлонов чувал.

  Между другото, чувалите, в които слагат умрелите от Ковид са жълти на цвят. Странно, щото по филмите все черни ги виждане.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#89] от "г-н Саранди Говедаров":

  > Не знам това някакъв опит за майтап ли е.

  Не. Някой беше пуснал линк преди няколко дни, сега изрових това:

  A Michigan marijuana dispensary is offering a free joint to anyone who gets a Covid-19 vaccine

  https://edition.cnn.com/2021/01/23/us/michigan-marijuana-free-weed-vaccine-trnd/index.html

  В крайна сметка в някои по-нормални места гледат на марихуаната като на цигара тютюн.

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 858 Неутрално

  България: може да бъдат разкрити денонощни кабинети за ваксинация

  Мда. Така де. Излезнал си вечер на разходка, и гледаш ваксцентър. Няма опашка, и хоп , пллучаваш звездичка....... мда

 98. 98 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  Институтът по инфекциозни болести Lazzaro Spallanzani в Рим публикува много интересно проучване относно клиничната ефикасност на Sputnik. Всеки, който се съмняваше в руския серум, скоро ще трябва да промени решението си. Причината е проста: ваксината, идваща от Москва - пишат изследователите - гарантира защита, равна на 90%, която достига 100% при най-сериозните форми на заболяването. Само за да добиете представа, ефективността му е на същото ниво като това, предлагано от Pfizer-BioNTech и Moderna, които са двете най-ефективни ваксини, налични в момента в Италия, и по-добро от това на AstraZeneca. Наред с други значителни предимства, руският серум има по-голяма стабилност, тъй като може да остане между 2 и 8 градуса, а следователно и в домашен хладилник и е значително по-евтина.
  —цитат от коментар 39 на AModoMio


  Преди ваксината Спутник имаше списание със същото име, и то пишеше точно във Вашия стил.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 99. 99 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#89] от "г-н Саранди Говедаров":

  > Вие ще се ваксинират е ли, колега ОнАн?

  Вероятно да.

  Изчаквам да мине суматохата - има доста повече хора в нужда с по-големи проблеми от мен (както здравословни, така и психологически).

  કટાક્ષ
 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#90] от "anonim440":

  Моля приемете извиненията ми. Не съм искал да ви засегна.

  Всичко най-хубаво пожелавам.

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK