На живо

Коронавирусът в България: властите обявиха курс към ударно ваксиниране, дози няма да се пазят (хронология)

Коронавирусът в България: властите обявиха курс към ударно ваксиниране, дози няма да се пазят (хронология)

© Associated PressСлед двата почивни дни, когато пред ваксинационните пунктове в страната се извиха опашки от желаещи да бъдат имунизирани, властите обявиха курс към ударно ваксиниране в следващите десет дни. Целта, посочена от премиера Бойко Борисов, е да бъде спрян ръстът на новозаразените и да може да се премине към отваряне на заведенията от 1 март.


Решението идва на фона на поредно увеличение на средната за страната седмична заболеваемост от COVID-19, която вече е 186 на 100 хил. души население (близо до обявения официално праг за връщане на по-строгите ограничителни мерки) и ръст от над 10 на сто на нуждаещите се от болнично лечение.


На работно съвещание беше решено държавата да осигури мобилни екипи, които да ваксинират в малките и труднодостъпните места, а здравните власти обявиха, че повече няма да се пазят дози от ваксини и всички количества от доставените препарати ще бъдат поставяни, за да може повече хора да бъдат защитени, дори и частично. Повтаряната от месеци позиция, че са поръчани различни ваксини, за да може гражданите да направят избора си измежду тях, пък се промени и днес премиерът и членове на оперативния щаб срещу коронавируса изрично настояха да спре обсъждането на марки ваксини с аргумента, че всеки одобрен от Еврокомисията препарат е добър.
"Дневник" следи в реално време новините, свързани с коронавируса. За ситуацията по света - тук.

Посланикът на САЩ Херо Мустафа призова хората в България да не вярват на конспиративни теории за ваксините. "Не е вярно, че ще ви се промени ДНК-то, не е вярно, че ви слагат чип. Ваксинацията, също като предишните ваксини, имат за цел да ни пазят и са нашата надежда. Просто трябва да сме там, да сме заедно и да се ваксинираме", каза тя, цитирана от Би Ти Ви. Херо Мустафа очаква да се ваксинира тази седмица заедно с цялото си семейство в посолството.

В Кюстендил маските ще са задължителни и на открито до 7 март

Носенето на маски и на открити обществени места в община Кюстендил остава задължително до 7 март включително, обявиха от Областния кризисен щаб. За същия период се запазва и въведеният пропускателен режим на влизане в поликлиниката в града. Задължителното носене на маски беше въведено на 10 февруари и трябваше да продължи до 21 февруари.


Въпреки наложените допълнителни мерки ситуацията продължава да бъде притеснителна и заболеваемостта да расте, отбелязва кореспондентът на БНР в региона. Covid заболеваемостта е 445 души на 100 хил. население за изминалите две седмици, посочват от регионалния щаб.

Собствениците на заведения поискаха облекчения от кметовете

Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията изпратиха отворено писмо до сдружението на общините, в което настояват до края на годината таксите за тротоарно право за поставяне на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%. Освен това искат таксите за издадените разрешения за удължено работно време през 2020 г. да бъдат преразгледани и, съответно - удължени за периода на забраната за работа. В допълнение всички разрешения за удължено работно време, получени през 2021 г., да бъдат с 50% намаление на таксата. За същата редукция се настоява и при наемите на общински имоти, наети от заведения, а освен това да бъдат опростени таксите за смет за периода, в който на заведенията бе забранено да работят.


Двете организации искат и да се сформират регионални антикризисни икономически щабове, в които да участват представители от асоциациите на засегнатите браншове.


Те отново подчертават, че ресторантьорският и развлекателен бранш са поели цялата тежест, породена от епидемията като от началото й не са работили 6 месеца. Обявяват, че това е довело до масови фалити, натрупване на задължения и изключително сложна ситуация, която вече се изразява в борба за оцеляване.


Наскоро премиерът обеща заведенията да бъдат отворени от 1 март, като все още няма заповед на здравния министър за това.

ВМА отвори втора зала за имунизации

Във Военномедицинска академия е разкрита днес втора зала, в която да се осъществява имунизацията срещу COVID-19, съгласно Националния ваксинационен план и обявените "зелени коридори", съобщиха на официалната си страница във "Фейсбук" от лечебното заведение.


Залата дава възможност на всички граждани, които желаят, да се ваксинират с препарата на "Астра Зенека". В нея могат да се ваксинират по 20 души едновременно.


За последните няколко дни във ВМА са ваксинирани над 3 хиляди души, отчитат от лечебното заведение, след като в края на миналата седмица властите разпоредиха да започне масовата ваксинация и на различни места бяха разкрити кабинети за целта, а пред тях се образуваха опашки.

Никъде по света хората не избират ваксини, заяви премиерът Бойко Борисов в петричкото село Самуилово, където отиде на инспекция, излъчвана от екипа му в личния му профил във "Фейсбук". Пред събралите се журналисти там той повтори думите си от сутрешното заседание в Министерския съвет, че щом една ваксина е получила одобрението на Еврокомисията, значи е добра и трябва да се използва, а сравненията са безсмислени. Той подчерта, че само днес из страната са разпратени 88 хил. дози, които да се ползват за желаещите да се имунизират.


Коронавирусът в България: властите обявиха курс към ударно ваксиниране, дози няма да се пазят (хронология)

© Фейсбук профил на Бойко Борисов Борисов


Думите му бяха подкрепени и от придружаващия го шеф на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, според когото само в България върви полемика за качествата на ваксините (за дискусиите в Германия - тук). До миналата седмица основната теза на властите беше, че България е поръчала от всички ваксини, за които Еврокомисията е сключила предварително споразумение, с цел да се осигури избор на гражданите да преценят кой препарат да ползват, ако искат да бъдат имунизирани. Подробности - тук

Имунолог: И трите ваксини създават защита за 8-12 месеца

И трите ваксини срещу COVID-19, които се използват в България, създават имунитет за около 8 - 12 месеца, коментира тази сутрин пред БНТ акад. Богдан Петрунов, председател на отделението за медицински науки при Българската академия на науките, имунолог и алерголог.


"Сериозните данни показват, че изграждането на антителата до третия месец е много силно, след това започва да намалява, но клетъчният имунитет продължава и той е много активен до 8-12 месеца. Изграждането на имунитета започва не по-рано от 14-ия ден след поставянето на първата доза", подчерта имунологът.


Той напомни и че няма разлики по отношение на прилагането на трите ваксини спрямо хората с хронични заболявания и затова смята, че "изборът на ваксината не е толкова личен проблем". Петрунов обясни, че ако един човек е получил първата доза от ваксината, но не е успял да получи втората, първата няма да се обезсмисли, но създаденият имунитет ще е на много ниско ниво и "бързо ще затихне". Интервюто вижте тук

Личните лекари вече могат да отчитат ваксините

Софтуерът, с който работят общопрактикуващите лекари, вече е актуализиран и позволява въвеждането на всички изисквани данни да извършена ваксинацията, съобщи за "Дневник" Гергана Николова - член на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и личен лекар. В петък тя сигнализира, че системата не е готова за включването на колегите ѝ в имунизацията заради технически неуредици.


"Имаме вече ъпдейти и можем да вкарваме в системата направените ваксини. Получаваме дози от тях в момента и процесът започва. Разполагам само с ваксини на "Астра Зенека", каза д-р Николова и уточни, че по нейни разчетите ще може да ваксинира по 20-30 човека дневно.


Личните лекари ще получават по 10 лв. за всяка поставена доза ваксина, а от удостоверяването й към здравната каса зависи и получаването на сертификат от всеки ваксиниран.

Борисов даде ново нареждане - да се ваксинира и в най-отдалечените места

Бойко Борисов

© Правитествена информационна служба

Бойко Борисов

След като в петък внезапно промени одобрения от правителството ваксинационен план и поиска "зелени коридори", в които всички желаещи да могат да се имунизират срещу COVID-19 без условия, днес премиерът Бойко Борисов е наредил да се създаде организация да започне поставянето на ваксини и в най-малките и отдалечени населени места. За това се разбра от съобщение на правителствената информационна служба след традиционното за понеделник работно съвещание по действията срещу коронавируса.
"Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи, да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места", е цитиран да нарежда Борисов. Той специално се обръща към вътрешния министър да се използват за логистиката възможностите на полицията, пожарната и гранична полиция.
Подробности - тук.

Властите призоваха втората доза ваксина да не се отлага

Ангел Кунчев

© Велко Ангелов

Ангел Кунчев

Няма краен срок, в който да бъде поставена втора доза на ваксината срещу COVID-19, но има оптимален срок, в който, според изследванията, се постига най-висока ефективност - това обясни главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в предаването на "Нова телевизия" за зрителски въпроси около ваксините. Той уточни, че втората доза е бустерна, т.е. допълнителна, с цел подсилване на имунитета и затова известно забавяне при приемането й не е фатално, но не е препоръчително и призова ваксинираните да не я отлагат без причина.


За ваксината с най-дълъг досега период между двете дози - тази на "Астра Зенека"/Оксфордски университет, за оптимален се приема периодът от около 10 седмици (70 дни) между двете убождания. През миналата седмица лекари изразиха опасения дали в летните отпускарски месеци пациентите ще спазват сроковете.

Не мога да гарантирам, че като заработи е-приложението за ваксиниране, няма да се чака. В целия свят има опашки.


Ангел Кунчев,

главен здравен инспектор


Гражданите да са активната страна, когато дойде време за поставяне на втората доза, призова още Кунчев. Той уточни, че лекарите получават информация от Единната информационна система, когато дойде момента за повторно имунизиране, но пациентите са тези, които знаят най-добре кога идва техният ден, дали са здрави, имат ли неотложни ангажименти и т.н. В отговор на въпрос той каза, че не е невъзможно втората доза да бъде поставена в град, различен от този, където е направена първата, но призна, че това е трудно.


В хладилниците на регионалните здравни инспекции няма никакви чакащи ваксини, всичко се разпределя по пунктовете и за личните лекари, увери Кунчев и подчерта, че натискът над инспекциите е огромен и хората му работят на ръба на изтощението, но правят всичко възможно, за да върви имунизационната кампания. "Не ме интересува кога ще достигнем другите държави по брой поставени ваксини, важното ми е кога ще стигнем процента ваксинирани, които ще осигурят имунитет на обществото", коментира Кунчев.

Ще се пазят дози само от ваксината на "Пфайзер" срещу COVID-19

Занапред няма да се пазят дози за втора ваксинация от препаратите на "Астра Зенека" и "Модерна", съобщи пред Би Ти Ви секретарят на .ваксинационния щаб Радосвета Филипова. Причината е, че следващите доставки са планирани да пристигат един-два пъти в седмицата и в по-големи количества от досегашните. Евентуално ще се пазят дози от "Пфайзер/БионТех" за хората, за които поставянето на втората доза е в близките дни, защото при нея времето между двете дози е най-късо.


Решението всички доставени дози от ваксината на "Астра Зенека" да се поставят веднага беше взето от властите още при първата доставка на този препарат. Досега вторите дози от иРНК препаратите се пазеха, за да се избегне риска от провал на имунизацията при забавяне на доставките.


Филипова препоръча на хората да се ваксинират с която и да е от разрешените ваксини, но да се ръководят единствено от препоръките на лекарите за всеки конкретен случай, а не от лични предпочитания:

"Започва да се появява и реалният елемент за избор на ваксина, но как биха избирали гражданите - по име? Те са различни като производство, но еднакви по резултат. А нещата, които ни вълнуват, все още не ги знаем - а то е дали след като си ваксиниран заразяваш или не гражданите", каза тя.

В "Пирогов" пунктовете за ваксиниране ще отворят в 13 ч.

Общо 1950 дози от ваксината на "Астра Зенека"/Оксфордски университет са поставени за изминалите три дни в петте имунизационни пункта пред болницата за спешна помощ "Пирогов", съобщи тази сутрин директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов. Той уточни, че пунктовете ще продължат да работят и в работните дни като:
до 13 ч. ще приемат само подлежащите на ваксиниране от първите две фази - медици, фармацевти, дентални специалисти, работещите в системата на образованието


от 13 ч. нататък ще приемат всички желаещи без условия


Обявеното работно време на пунктовете е до 17.30, но при необходимост то ще бъде удължено, докато има желаещи, увери Балтов. Той не се ангажира със срок, в който желаещите ще имат възможност да избират коя от трите одобрени от Евросъюза ваксини да ползват, като подчерта, че това зависи от доставките.

Маските остават задължителни - слагането на една доза от ваксината не предпазва никого.


Асен Балтов,

директор на болницата за спешна помощ


В отговор на въпрос Асен Балтов обясни, че
не се препоръчва пиенето на над 50 г твърд алкохол в рамките на 24 часа след поставянето на ваксината.
Една-две чаши вино или една бира няма да попречат никому, но да не се злоупотребява, препоръча той. Уточни, че за изминалите три дни е имало обаждания за повишена температура след поставянето на ваксина, но те са преминавали в рамките на денонощие. Не е имало случай на тежка алергична реакция, която да е изисквала преминаване през спешния токсикологичен кабинет.

Почти 11 хил. дози ваксини са поставени за ден

Почти 11 хил. дози ваксини са поставени в почивната неделя. Според Единната информационна система вчера в страната са направени 10 998 имунизации. От началото на кампанията (на 27 декември 2020 г.) хората, завършили ваксинационния курс от двете необходими дози, са 26 973, като вчера втора доза са получили 50 души. Общо 65 408 са получили първа доза и в момента са в процес на изчакване на срока преди втората.


Данните за разпространението на коронавируса в България в понеделник показват традиционния рязък спад по всички показатели. Новите случаи са едва 227 и са установени при 2 792 теста, а положителните резултати са 8.13 на сто от всички направени. Още за данните - тук.

Ваксинирането продължава при личните лекари и болничните центрове

Коронавирусът в България: властите обявиха курс към ударно ваксиниране, дози няма да се пазят (хронология)

© Лили Тоушек

От днес - според оповестените миналата седмица планове на здравните власти - трябва да започне масовото ваксиниране при общопрактикуващите лекари. В процеса по данни на националната статистика трябва да се включат общо 4300 медици. В последните седмици те събираха информация за пациентите си, които имат желание да бъдат имунизирани. Вчера главният здравен инспектор Ангел Кунчев увери, че е напълно готова за попълване изискваната документация.


По заповед на здравния министър от снощи продължава ваксинирането на всички желаещи в имунизационните пунктове пред големите болници. В работните дни желаещите ще бъдат приемани следобед, а в болниците, където има голям наплив, се предвижда възможност да се отварят и денонощни пунктове. На повечето места се предлага единствено векторната ваксина на "Астра Зенека"/Оксфордски университет, като обяснението на властите е, че наличните дози от иРНК ваксините са блокирани за втората доза на членовете на избирателни комисии, които в момента подлежат на имунизиране.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (190)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1238 Любопитно

  Поне при личните лекари ще може ли да се избира с коя ваксина да се ваксинираш?

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  > Вчера главният здравен инспектор Ангел Кунчев увери, че е напълно готова за попълване изискваната документация.

  Кое е 'напълно готова' ?

  Електронното здравно досие ? Формичката за 'създаване'на сертификат ?

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  > желаещите ще бъдат приемани следобед

  Как се разделя потока на желаещите според ваксината която желаят ?

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3420 Весело

  Пълен цирк и хаос е ваксинирането, което съвсем не означава, че в крайна сметка няма да има положителен резултат. Да видим утре какви ще са данните с включване на личните лекари, ако започнем да правим 25-30 000 дози на ден има някакъв келяв шанс в края на лятото малко от малко да започнем да се връщаме към някаква нормалност.

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени За утре очакваме преминаване на летвата от 1000 среднодневно. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  26.1-1.2.- 570
  ...
  1-7.2 – 712
  ....
  8-14.2 – 849
  9-15.2 – 843
  10-16.2 – 862
  11-17.2 – 910
  12-18.2 -912
  13 -19.2 – 983
  14-20.2 – 989
  15-21.2 - 998

 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  Страничен въпрос - това 'Зелени Коридори' всъщност означава че ако искаш да се ваксинираш няма - няма никакъв график и планиране, а седиш часове на опашка на навън на студа, заобиколен от природа ?

  Тоест 'Зеления Коридор' е градинката / улицата пред медицинското заведение ?

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  В последните дни броят на починалите все още е нисък. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 – 42
  9-15.2 – 36
  10-16.2 – 32
  11-17.2 – 31
  12-18.2 – 32
  13 -19.2 – 32
  14-20.2 – 33
  15-21.2 - 33

 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса си остава над 1, но не достига стойностите от октомври-ноември /1,4-1,6/, поради което увеличението е плавно. В последните дни репродуктивното число като че ли леко спада.

  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14
  5.2 – 15.2 – 1,11
  6.2 – 16.2 – 1.11
  7.2 -17.2 – 1,13
  8.2 – 18.2 – 1,10
  9.2 – 19,2 – 1,12
  10.2 – 20.2 – 1,10
  11.2 – 21.2 – 1,09

 9. 9 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Някой, някъде, някак обясни ми защо се зарязва плана за ваксинация и по стара комунистическа традиция извихме едни опашки?
  След 20 дена като трябва да се бият вторите дози пак ли същият цирк ще го има?

 10. 10 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Яс като прост го разрах така.
  От сега нататък всяка година заедно с Колата тя ГТП аз Ваксина иначе нанайси Зелена значка.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Весело

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  има някакъв келяв шанс в края на лятото малко от малко да започнем да се връщаме към някаква нормалност.

  има някакъв шанс да се завърнем към привичната ненормалност

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#9] от "Аз":

  > и по стара комунистическа традиция извихме едни опашки?

  Мисля че тази съвкупност от хора вече не се нарича 'Опашка', а 'Зелен Коридор'.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3420 Весело

  До коментар [#11] от "Patsis":

  Абе и така да е, сега не можеш да идеш някъде едно кафе или напитка да изпиеш с другари. Битовият алкохолизъм омръзва даже на заклетите му почитатели.
  пп. Впрочем, аз се надявам покрай ваксините поне лятото да можем да пътуваме, ако не напълно свободно, то поне малко повече от миналата година.

 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3420 Весело

  До коментар [#9] от "Аз":

  Абе няма план, или по-точно има план, в който хората, които трябва да идват, не идват. Затова - юруш, явно толкова можем, а е и по-близко до националните традиции.

 15. 15 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Над 10 хил. дози ваксини за ден...

  А трябва да са НА ден! И не 10хил., а 40 000, за да има ефект.

 16. 16 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Не че нещо, ама без предварително записване и ЯВЯВАНЕ за ваксиниране в определения час бая ваксини в края на деня ще се изхвърлят. Освен ако лекарите/здравната каса не намерят начин да има желаещи да се ваксинират и без определен час.

  ПО нашенско с първите ваксини в началото на януари (за дъртаците като мен) въпреки добрата организация имаше хора не се явиха в уговорения час. Та здравните каси почнаха да пращат СМСи и да звънят по телефона от следобедните часове и на по млади хора живеещи в близост до имуниционните пунктове да дойдат да се ваксинират. И обявяваха с високоговорители в близките супермаркети че членовете на еди'коя си здравна каса (тук те са 4) могат да се ваксинират независимо че не са в тази възрастова група (над 65 г).

  Стиснати сме евреЙте, и ни е жал да 'фъргаме неизползвани размразени ваксини в края на деня!

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 17. 17 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Яс като прост го разрах така.От сега нататък всяка година заедно с Колата тя ГТП аз Ваксина иначе нанайси Зелена значка.
  —цитат от коментар 10 на dedoliben


  Правилно си го разбрал. Пфайзер и Модерна си признаха, че и тяхната ваксина не лови южноафриканския щам. Очаквай, Зелената значка да се подновява не всяка година, а всяко тримесечие.
  Може и други цветове значки да ни измислят, ще ходим накичени като ветерани на парад на 9 май.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  > ни е жал да 'фъргаме неизползвани размразени ваксини в края на деня!

  Е вие работите с по хай-тек елексири.

  Тука масовката се обслужва с друг вид субстанция, която не изисква специално размразяване:

  > Ваксината на AstraZeneca може да се съхранява в най-обикновен
  > хладилник при температура от 2 до 8 градуса най-малко шест месеца.

  કટાક્ષ
 20. 20 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#16] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  > ни е жал да 'фъргаме неизползвани размразени ваксини в края на деня!

  Е вие работите с по хай-тек елексири.

  Тука масовката се обслужва с друг вид субстанция, която не изисква специално размразяване:

  > Ваксината на AstraZeneca може да се съхранява в най-обикновен
  > хладилник при температура от 2 до 8 градуса най-малко шест месеца.

  કટાક્ષ
 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#18] от "zidar":

  > Провал за агитационните напъни

  Какво са агитирали ? Питам, че ясно съм пропуснал...

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Най-важното е думата "Масово" да бъде постоянно в обръщение. Да се надува по медиите, както мутрьото се надува по тв-то. Лъжи, балони и самохвалство му е майката. 5 ваксини да са сложени, на 5000 да изглеждат...

 23. 23 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#18] от "zidar":

  До момента "пандемията" се развива точно по сценария на Мангъров

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#17] от "Скелета":

  Птичия щам прескочил и той вече на човек.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ан Он":

  Като си пропуснал - наваксвай, никой няма време за губене да ти пълни пропуските!

 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Весело

  Най-важното е думата "Масово" да бъде постоянно в обръщение. Да се надува по медиите, както мутрьото се надува по тв-то. Лъжи, балони и самохвалство му е майката. 5 ваксини да са сложени, на 5000 да изглеждат...
  —цитат от коментар 22 на Хи-хи


  Още по-важно е да се твърди, че ваксинирането не е масово.

 27. 27 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#25] от "zidar":

  В интервютата които съм слушал, не съм чул нищо против ваксинирането (разбира се след консултация с личния доктор).

  Това че при властите цари пълно безхаберие и стотици хора висят с часове навън по опашки (вместо да се явяват в предварително уточнен час) - не мисля че е някакъв повод за гордост.

  Или нещо пропускам ?

  કટાક્ષ
 28. 28 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  Защо в края на лятото чак? При 10 % желаещи за максимум 2 месеца ще ги ваксинират и надявам се цялата истерия ще приключи.

 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Весело

  Вчера един съфорумец беше обявил, че ако има над 10 000 ваксинации на ден, ще вдигне бялото знаме. Явно днес мизата е вдигната над 50 000 дози.

 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#26] от "4ort":

  > Още по-важно е да се твърди, че ваксинирането не е масово.

  Какъв е вашия критерий за 'масовост' ?

  50% ?
  23% ?
  7% ?
  3% ?
  0.8% ?

  Сега ще направя една сметка от текущата статистика.

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Аз навън кафе не пия. Възпитан съм, че кафе се пие а ла турка в 16 часа следобед с цялото семейство.
  А алкохол - на празник като ме почерпят.
  А за пътуване - всеки уикенд до вилата и обратно.

 32. 32 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  Помня една баба Игната, която беше загубила 16 братя и сестри от туберколоза. Жълтата гостенка влязла в дома на родителите й и ги отвела. Семейството имало 18 деца, останали 2.

 33. 33 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ан Он":


  Мангъров:"Много хора бяха на екскурзия в Чернобил и нищо не им става, но не ви съветвам да отидете там, защото може след време да получите рак. Рисковано е използването на ваксините срещу коронавирус, които са недостатъчно изпитани. Представете си какво би станало, ако се получат автоимунни заболявания след 4-5 години! Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ директорът на COVID клиниката към Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров." https://www.google.com/amp/s/www.flagman.bg/show-news-231267-amp.html

  Има го и на видео от бТВ. Така че ето въпреки агитацията на Мангасъров колко е страшно като Чернобил, какво може да ни се случи и т.н. хората се ваксинират масово и той не успя да ги зомбира.

 34. 34 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  Над 10 хил. дози ваксини за ден...А трябва да са НА ден! И не 10хил., а 40 000, за да има ефект.
  —цитат от коментар 15 на yavooor


  Не 40 000, а 400 000!

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хелиана":

  А дали идеята е цялата истерия да приключи? Все още малка част от светещи нули по мониторите са прибрани

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#26] от "4ort":

  Според статистиката, досега поне едно боцкане е направено на 92381 човека (от тях с две са 26973 човека).

  В "Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България", за 'Фаза 1' пише

  Очакван брой подлежащи: 243 600 лица

  Не сме стигнали още бройка възлизаха на 40% от тези дето сме 'очаквали' да факсинираме във Фаза 1.

  Ако приемем че на ваксинационна възраст са примерно 4.5 милиона, тези дето са минали поне едно боцкане са някъде около 2%.

  Какъв е вашия критерии за 'масовост' ?

  2% масово ли е ?

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  П.С. Интересно-има 3 статии за вируса, С ИДЕНТИЧНИ КОМЕНТАРИ: Видях моя коментар № 16 тук и под статия в която не съм го публикувал.

  Идеи защо става това, моля?

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#33] от "zidar":

  > Рисковано е използването на ваксините срещу коронавирус, които са недостатъчно изпитани.

  И какъв е проблема ?

  Нали тези Ваксини които сме си купили и ни боцкат с тях са достатъчно изпитани ?

  Аз също не бих препоръчал на никого да си инжектира субстанции които не са достатъчно изпитани...

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4238 Разстроено

  До коментар [#32] от "half truth":

  А на тези, които са загубили всичките си 10-15-20 деца, даже паметта за тях е изчезнала, защото не са оставили потомци.

 40. 40 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#37] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Здравейте. Как се чувствате след ваксината?

 41. 41 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#33] от "zidar":

  > хората се ваксинират масово

  Нищо лошо няма хората да се ваксинират щом имат желания.

  Да ги държиш по улици и градинки през зимата (вместо да направиш график) лично на мен ми се струва жестоко.

  Относно масовостта - ако вземем две произволни числа - примерно 10 000 от 4 000 000 - това отива някъде към 0.25%.

  Ако продължаваме толкова масово да се ваксинираме (без да забавяме темпото), след 100 дни ще сме към 25%.

  કટાક્ષ
 42. 42 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3420 Весело

  До коментар [#28] от "Хелиана":

  Разбира се, желаещите са повече, но при желязната организация на всичките ни щабове скоро няма да приключим.
  Моята надежда е любовта към Гърция и въобще към пътуването и социалните контакти да победи страха от ваксините, които на всичко отгоре са и безплатни.

 43. 43 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#33] от "zidar":

  Мангъров е един, цялото останало кралско войнство става и ляга с "Ваксинирай се, народе". Ама все Мангъров ви е на устата. Брей, колко ви плаши един единствен човек! Та публикации му изтривахте, та заплатата му намалявахте и пак ви е страх от него. Може би, защото мнозинството вярва повече на него, отколкото на цялото кресливо кралско войнство?

 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#37] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  > Видях моя коментар № 16 тук и под статия в която не съм го публикувал.

  Коя статия.

  Ако имаш няколко отворени прозореца в бразузера, може и да става някакво объркване при него (заради лошо написан сайт), без коментара да реално да е наличен под повече от една статия.

  કટાક્ષ
 45. 45 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Любопитно

  Уж денонощно щели да ваксинират, а пунктът щял да отвори в 13:00...???
  Я отворете пункта да работи цял ден и не се правете на луди

 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#42] от "boevbisser":

  > да победи страха от ваксините

  Нали всички ваксинирани са 'обезопасени', какви са тия непрекъснати притеснения че
  'останалите се страхуват да се ваксинират' ?

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#45] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > Уж денонощно щели да ваксинират, а пунктът щял да отвори в 13:00...

  Еми и те са хора - след като цяла нощ са боцкали пациенти, после трябва да дремнат за няколко часа.

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  [quote#26:"4ort"][/quote]

  Факт. Не е масово .

 49. 49 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#47] от "Ан Он":

  И като трябва да дремнат няколко часа къде са тръгнали нощно време да боцкат ваксини?
  Мисли малко!

 50. 50 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  До коментар [#47] от "Ан Он":


  Само не ми казвай че ще отида в 3:00 за да ме ваксинират и някой ще спи и ще ме ваксинира щото бил нощна смяна...

 51. 51 Профил на yly08391955
  yly08391955
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Една година планираш, ограничаваш, забраняваш, преследваш, наказваш, поръчваш, чакаш, затягаш, записваш, класифицираш, приоритизираш и накрая правиш 3 дневен маратон по блъскане, бутане, настъпване и най-важното ПР-обслужване като пуснеш свободно ваксиниране без записване в кратък отрязък от време на точно определено място. Излизаш с голямата кошница и започваш да мяташ ваксини, като ориз на сватба, докато хората се редят на опашки сходни на тези от края на миналия век. Това е абсолютна гавра със страховете на хората, а мотивите, поради които се прави, са пределно ясни - идват избори, а планираното ваксиниране изостава. В устрема си да се замаже това изоставане започна кампания в стил Черен петък, която е всичко друго, но не и планово издържана. Това наваксване на всяка цена е гавра с хората, която е поредната сигнална червена лампичка за безпомощността, в която ГЕРБ са изпаднали. Това не е грижа за хората, а кризисен ПР по време на чума!

 52. 52 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#42] от "boevbisser":

  Безплатни неща няма, ваксините са безплатни за тези, които не плащат данъци и осигуровки, останалите плащат и за тях.
  А недоверието към днешните ваксина, които реално са в експериментална фаза, може да премине след около 5 години, ако дотогава след достатъчно продължително масово тестване се окажат безопасни и ефективни.

 53. 53 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5136 Весело

  До коментар [#9] от "Аз":> и по стара комунистическа традиция извихме едни опашки?Мисля че тази съвкупност от хора вече не се нарича 'Опашка', а 'Зелен Коридор'.
  —цитат от коментар 12 на Ан Он

  😂😂😂😂

  Аз дори няма да коментирам защото пак ще бъда обвинен в "антиБГ" изказвания ако споделя мнението си за последното развитие на нещата.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 54. 54 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#50] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  >и някой ще спи и ще ме ваксинира щото бил нощна смяна...

  Значи отиваш в 3:00 през нощта когато е в разгара на смятаната.

  Просто трябва малко предварително планиране.

  કટાક્ષ
 55. 55 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Коментирайки си на воля как истерясали хипохондрици не могат да изчакат няколко дни, за да се ваксинират при личния си лекар, ами се юрнаха да чакат на опашките.

 56. 56 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#53] от "padrino":

  Пълния вариант (ще се повторя)

  Песимиста казал: 'По-лошо не може'

  Оптимиста казал: 'Може, може'

  Реалиста казал: 'Ми то вече стана'

  કટાક્ષ
 57. 57 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#55] от "Хелиана":

  > ами се юрнаха да чакат на опашките.

  Обаче цялата световна общественост ни гледа снимките на засиления интерес.

  Производителите на ваксини мога да ни ползват за рекламни материали.

  કટાક્ષ
 58. 58 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#49] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > къде са тръгнали нощно време да боцкат ваксини?

  Разпореждане отгоре - от Бай Бог(Бок)

  કટાક્ષ
 59. 59 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  11000 ваксинирани за ден и то при известните ни пропуски за попълване на данните в почивни дни. Реално можеби са около 15000. Бойкота на ваксинирането се провали.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 60. 60 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Някой, някъде, някак обясни ми защо се зарязва плана за ваксинация и по стара комунистическа традиция извихме едни опашки? След 20 дена като трябва да се бият вторите дози пак ли същият цирк ще го има?
  —цитат от коментар 9 на Аз


  Бе кой ти мисли 20 дена напред?!?
  Има някакви ваксини, има някои ваксинирани, всички са доволни!

 61. 61 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  И що да е "пълен цирк и хаос", след като няколко души от Форума споделиха лични впечатления, че дори и да има опашки, всичко става много бързо, организирано, дкато седнеш, задават ти един-два въпроса, и докато отговориш - вече си готов.
  Та, не трябва да се троли, боев...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#59] от "Корки":

  > Бойкота на ваксинирането се провали.

  Викаш тия организирани групи (ОПГ-та) - дето се записвали, пък не отивали - са ги прецакали. Еми супер.

  Гледам че днес - въпреки изключително засиления интерес - пунктовете за ваксинация щели да отварят в 13:00. Имате ли представа защо ?

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ан Он":

  Хората са преуморени, и вчера са били цял ден на работа, отделно, ваксините трябва ад се превозят до центровете.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1692 Весело

  До коментар [#37] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Здравейте. Как се чувствате след ваксината?
  —цитат от коментар 40 на half truth


  😀Както и преди-наред😀! Е, след първото боцкане ме боля ЛЕКО няколко часа като че ли съм се блъснал леко във врата, до заранта ми мина (боцкаха ме към 17:00). След второто боцкане-същото. Но аз нямам ник'ви болести и ник'ви алергии(освен една за един ензим който го има в гриздето Мерло от един масив тук около Арад😀) и съм в добро физическо здраве😀 Психическото....мойте "фенове" развиват хипотези и конспиративни теории по въпроса😀😀😀
  До коментар [#40] от "half truth":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 65. 65 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 765 Весело

  Страничен въпрос - това 'Зелени Коридори' всъщност означава че ако искаш да се ваксинираш няма - няма никакъв график и планиране, а седиш часове на опашка на навън на студа, заобиколен от природа ?Тоест 'Зеления Коридор' е градинката / улицата пред медицинското заведение ?
  —цитат от коментар 6 на Ан Он


  Точно така! Баце като се изцепи за "зелените" коридори миналия петък, повечето хора изобщо не разбраха какво и ма предвид, включително и аз. А то било това, в което сме най-добри - организиран хаос и всеки да прави, каквото си иска.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#63] от "hamiltonf":

  Ясно... ами да са живи и здрави и да продължават да допринасят за успокояването на обстановката.

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  11000 ваксинирани за ден и то при известните ни пропуски за попълване на данните в почивни дни. Реално можеби са около 15000. Бойкота на ваксинирането се провали.
  —цитат от коментар 59 на Корки


  В Сърбия от месец и половина се ваксинират по 40 000 на ден.
  Та си помисли пак кой се е провалил!

 68. 68 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  В Сърбия от месец и половина се ваксинират по 40 000 на ден.
  —цитат от коментар 67 на Локомотив


  На информация от Сърбия и Русия не трябва да се вярва. Те се смятят за господари на всички славяни. Любимият цитат на Анон за броя починали в Сърбия бе опроверган от статистиката им.
  https://www.inopressa.ru/article/18Feb2021/welt/coronavirus.html
  https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211017.pdf

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#68] от "Корки":

  > Любимият цитат на Анон за броя починали в Сърбия

  Благодаря, писах на хколева да коригира данните. Нещо много безотговорно се отнася към ангажиментите си напоследък.

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  [quote#68:"Корки"][/quote]

  Аз пък не вярвам на официалната информация в България.
  Опитът ме е научил.
  А готносно Сърбия никой освен теб не оспорва данните.

 71. 71 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  До коментар [#64] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Честито. Мои приятели от Голанските възвишения също се ваксинираха без никакви задръжки. Израел бързо се ваксинира. Дано до лятото дружно да свиете перките на вируса и да си гледате живота по-спокойно.
  А за мерлото жалко. Дядо ми в България отглеждаше само мерло. Две лозета само мерло. Най-хубавият винарски сорт за мен.😊

 72. 72 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Водевилът продължава. Пълна трагикомедия

 73. 73 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  До коментар [#65] от "FvH":

  Баце като се изцепи, аз още тогава писах, че тоя е толкова тъп, че вече и той не знае какво иска и какво има предвид

 74. 74 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#38] от "Ан Он":
  "И какъв е проблема?
  Аз също не бих препоръчал на никого да си инжектира субстанции които не са достатъчно изпитани..."

  Точно това писах не петеш ли - няма никакъв проблем !!)) Въпреки Мангасъровите апокалиптични всяеания на страх. Ваксинира си ср народът независимо от "експертизата" на докторчето и Антония Фарма.
  Не успяха!!

 75. 75 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 736 Весело

  До коментар [#4] от "boevbisser":

  Мне - за ужас на розово-лилавите няма никкаъв хаос и организацията е отлична.

 76. 76 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#74] от "zidar":

  > Въпреки Мангасъровите апокалиптични всяеания на страх.

  Не мисля че Мангъров е всявал страх - дори напротив. Това което той казва е че това е нормално заболяване и трябва да се третира като такова, без допълнително да се набива страх и паника в главите на хората.

  Не Мангъров обяснява по телевизията как 'Яко ще се Мре'

  કટાક્ષ
 77. 77 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 736 Любопитно

  До коментар [#28] от "Хелиана":

  При 10% ваксинирани нищо (за неваксинираните) няма да приключи. За 10-те % обаче както е в Израел ще отпадне лека по лека всичко. Аз обаче не вярвам че 90% са антиваксъри. Не че БГ не е държавата с най-много конспиративни теории, но антиваксърството все пак е едно от най-сериозните извращения в демократичните общества...В крайна сметка накрая 10% НЯМА да се имунизират. Просто хората държаат на здравето си и ще изолират тези които го застрашават сами...

 78. 78 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  Завръщането към соца тече с пълна сила - освен опашките, невъзможността за пътуване, дефицитните стоки, "нашите хора" и "втория начин", филмът "Кит" също се претворява в действителност, този път с процент ваксинирани.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 79. 79 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#75] от "Moni":

  > и организацията е отлична.

  Направо като в Джъмбо на Коледа.

  Но няма проблем - след шест месеца разработка скоро дългоочакваното 'е-приложението за ваксиниране' ще заработи.

  Макар че и то не гарантирало че няма да има опашки, щото това да се направи един график че да имаш по един пациент през 10 минути е изключително сложна логистична задача.

  કટાક્ષ
 80. 80 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Птичия щам прескочил и той вече на човек.
  —цитат от коментар 24 на дерибеев


  Не е само птичия. Както съобщи Министерството открит е Ковидя у два котарака в Хамбург. Същите вече са пратени в карантина. Министерството предупреждава, че въпреки че Ковидя не ходи по прасета и пилета, учЕните са установили, че ходи и по кучета, домашни порове и норки, както и некои говеда.
  https://www.bmel.de/SharedDocs/Meldungen/DE/Presse/2021/210219-corona-katzen.html

  Какво ни чака? Тъкмо матряла ше е изпълнил плана от 70% и окрилен от щастие от Защитата се е запътил към пейката в парка и му мине котка път и със зловещ блясък в очите му се изкашля по - близо от 1,5 метра. Или недайси Боже некой пор.
  Дълг на властта е още отсега да вземе мерки и подсигури допълнителни тестове и ваксини за изброените хайвани.

 81. 81 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  До коментар [#52] от "Хелиана":

  Как така реши, че 5 години са достатъчен срок да обявим ваксините за безопасни.
  Мангъров каза - десетилетия!

 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#77] от "Moni":

  > Просто хората държаат на здравето си и ще изолират тези които го застрашават сами

  Разбирам изявлението ви, само ще отбележа че то е двупосочно.

  Според последните изявления ваксинираните става безсимпомни супер-заразители и като такива би трябвало да ги държат отделени от нормалната популация (това е шега, но има голяма доза истина)

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#79] от "Ан Он":

  Ами от днес моят (и повечето) лични лекари започнаха имунизация в кабинетите си със записване. Едно джипи може спокойно да поставя между 10 и 20 дози на ден (1-2 флакона на АЗ). Джипитата са около 4300, т.е. на ден спокойно можем да стигнем между 40 000 и 80 000 без опашки. Това с последните 3 дни беше колкото хората да знаят че процеса започв и да се пресекат опитите на разни саботьорчета...

 84. 84 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 177 Весело

  Даже видни протестърски идеолози които лятос обясняваха, че пандемията е измислена , за да държат хората затворени и палиха маски, вчера си удариха ваксина и благодариха за организацията. Антоанета Цонева от ДБ написа че само за 5 минути е влязла, без чакане.

  Така, така!

 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#80] от "dosetliv":

  Хубавото е че тоя път може и да за кучета и за котки и за прасета. Няма дискриминация.

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1343 Неутрално

  Първо - опашки няма. Или поне минават бързо.
  Опашка вчера имаше рано сутринта за мераклии за Пфайзер във ВМА. След като разбраха, че няма да има, останаха хора, които минаваха за 20-30минути.

 87. 87 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#62] от "Ан Он":Хората са преуморени, и вчера са били цял ден на работа, отделно, ваксините трябва ад се превозят до центровете.
  —цитат от коментар 63 на hamiltonf


  Т.е. нещата се връщат към обичайното ежедневие след показухата от уикенда

 88. 88 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#81] от "taratanki":

  Брей, ако не беше тоя Мангъров, нямаше да има за какво да пишете и щеше във форума да е пълна скука.

  Мангъров ли организира масовата имунизация дето хора висят с часове на студа ? Вместо да си запишат час и да минат за 15 мин на топло.

  કટાક્ષ
 89. 89 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 978 Неутрално

  Гениален ход за зелените коридори-дадоха възможност на всички по умни да се ваксинират веднага.Израел вече отварят след като се ваксинираха всички.Без да има отрицателни ефекти както пророкуваше догаря Мангърчов.

 90. 90 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 177 Весело

  До коментар [#76] от "Ан Он":

  Аз пък мисля, че Мангасъров всяваше страх поголовно. Сравни ефекта от ваксините с пистефекги от Чернобил където посетители заболявания след години от рак.
  Объркан чиляк, важното е че не му се вързаха хората. Редят се за ваксини!

  Хайде сега ПАК повтори за двайсети път това което повтаряш като манивела.

 91. 91 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 989 Весело

  До коментар [#64] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Честито. Мои приятели от Голанските възвишения също се ваксинираха без никакви задръжки. Израел бързо се ваксинира. Дано до лятото дружно да свиете перките на вируса и да си гледате живота по-спокойно. А за мерлото жалко. Дядо ми в България отглеждаше само мерло. Две лозета само мерло. Най-хубавият винарски сорт за мен.😊
  —цитат от коментар 71 на half truth


  Мерсим за честитот😀

  А за мойта алергия явно не съм се изказал достатъчно ясно: Тя се появява под формата на лееееекичко главоболие около челото към 10 мин' след като изпия 1/2 чашка ОТ ТОВА СПЕЦИФИЧНО МЕРЛО ОТ ТОВА СПЕЦИФИЧНО ЛОЗЕ около Арад😀 От Мерло от различно лозе/местност, или от Каберне'Совиньон от същия район (който съдържа до 15 % и друго грозде, Каберне Франк или Мерло) нямам НИК'ВИ алергии и след бутилка две.

  А причината ми я обясни един оенолог-всяко лозе има различни ензими, и се оказва че имам алергия към специчен ензим който го има в това лозе, но го няма в други лозя.

  Нещо подобно ми причини преди десетки години едно Сотерн, 'ма то и така не ми беше по вкуса та...нЕма страшно.

  Принципно съм винар и съм пробвал в течение на годините стотици различни вина. Та...от едно нашенско имам алергия-не е болка за умиргане😀
  До коментар [#71] от "half truth":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 92. 92 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 736 Неутрално

  До коментар [#82] от "Ан Он":

  Хах. Дори да е така това с шегата - ако мнозинството е имунизирано, тези "суперзаразители" няма да има кого да заразят. А иначе сериозно - вече излизат данни за векторните ваксини (АЗ, Спутник и др.) че освен предпазване от заразяване, имунизираните и не го предават. Не искам да спекулирам с нещо все още недоказано, но има индикации за това във Великобритания и скоро ще има и научни данни...

 93. 93 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 746 Неутрално

  >Според последните изявления ваксинираните става безсимпомни супер-заразители и като такива би трябвало да ги държат отделени от нормалната популация...
  До коментар [#82] от "Ан Он":

  Затова истината е в значките. Да се знае кой е скрита лимонка и кой атомна бомба.

 94. 94 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#83] от "Moni":

  > Ами от днес моят (и повечето) лични лекари започнаха имунизация

  Ми супер. Три месеца отне да им напишат инструкциите.

  > т.е. на ден спокойно можем да стигнем между 40 000 и 80 000 без опашки

  Разбира се че може да стане. А може и да не стане. Това му е хубаво на моженето.

  Статистиката от последните 12 месеца се че от всички 'може да', май нито едно не е станало.

  Искрено ще се зарадвам ако този път се получи различно.

  કટાક્ષ
 95. 95 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1474 Весело

  Страничен въпрос - това 'Зелени Коридори' всъщност означава че ако искаш да се ваксинираш няма - няма никакъв график и планиране, а седиш часове на опашка на навън на студа, заобиколен от природа ?Тоест 'Зеления Коридор' е градинката / улицата пред медицинското заведение ?
  —цитат от коментар 6 на Ан Он

  Ами ако има градинка, коридорът е условно "зелен", нищо, че още не са се разлистили дърветата.
  Ако няма градинка, тогава коридорът е (мръсно) "сив".

 96. 96 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 177 Неутрално

  До коментар [#88] от "Ан Он":масовата имунизация дето хора висят с часове на студа ? Вместо да си запишат час и да минат за 15 мин на топло."

  Какви часове ве??
  Госпожа Антоанета Цонева уведоми чрез Фейсбука си, че вчера е минала само за 5 минути и похвали лекарите. Да не казваш че човек от ръководството на ДБ е минал с връзки???

 97. 97 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#86] от "taratanki":

  > Първо - опашки няма

  Ако се замислите - това не звучи много хубаво.

  > мераклии за Пфайзер във ВМА. След като разбраха, че няма да има

  Ако се замислите - и това не звучи много хубаво.

  Пуснали са банани, безплатно, ама няма опашки.

  કટાક્ષ
 98. 98 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#89] от "dolna4erti4ka":

  > Гениален ход за зелените коридори

  Невероятно нали !!!

  Вече писах по темата - този дето го измисли би трябвало да получи поне орден Кирил и Методий.

  કટાક્ષ
 99. 99 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#90] от "zidar":

  > Аз пък мисля, че Мангасъров всяваше страх поголовно.

  Ако беше така, щеше да го посети Специализирана Прокуратура. Не Ли ?

  Оня шефката на аптекарите за малко да я вкарат в затвора за доста по-безобидно 'всяване на страх и паника'.

  > Редят се за ваксини!

  Невероятно нали ! Върнахме се 35 години назад, и се гордеем с това !

  કટાક્ષ
 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  До коментар [#92] от "Moni":

  > и скоро ще има и научни данни...

  Част от нас чакат с огромно нетърпение да приключи медийния и политически цирк и да се чуят най-накрая някакви истински научни данни (минали peer review),

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK