На живо

Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

Избрано от редактора
Ген. Венцислав Мутафчийски поставя ваксина на посетител във ВМА.

© Надежда Чипева, Капитал

Ген. Венцислав Мутафчийски поставя ваксина на посетител във ВМА.
Ръст на заразените от коронавирус и процентът положителни проби, показват данните за последното денонощие. За последните дни пет нови области в България са влезли в тревожната червена зона със заболеваемост от над 120 на 100 хил. за 14 дни. На този фон масовата ваксинация се спира от липсата на достатъчно препарати за нея. Здравният министър обаче отрече да има хаос, а само организационни проблеми, заради по-ранното начало на процеса. Докато Светият синод все още няма официални позиция за ваксините, русенският митрополит обяви, че ваксинацията не е грях. "Дневник" проследи ситуацията в реално време.
С 10% са увеличени пунктовете за ваксиниране

Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Ваксинационнните пунктове в страната са 352, сочи обновена заповед на министъра на здравеопазването. В списъка не са включени болници, медицински центрове, диагностично-консултативни центрове (бившите поликлиники) и една частна лаборатория.


Предишният списък на Министерството на здравеопазването с места, където се поставят ваксини срещу COVID-19, бе от средата на февруари и тогава ваксинационните пунктове бяха с 34 по-малко. Подробности и линк към пълния списък с адресите на пунктовете ще откриете тук.

Около две трети от компаниите в страната не са намалили разходите си за човешки ресурси чрез понижение на заплатите, отмяна на допълнителни придобивки или неплатен отпуск на служителите си. Повече са работодателите, които имат нужда от наемане на още кадри, отколкото тези, които са освободили свои служители. А 66% от служителите биха препоръчали своя работодател като желана компания за работа.


Това са основните изводи от най-новото изследване на "Менпауър груп България" (ManpowerGroup), което анализира предприетите мерки на работодателите, свързани с епидемията, промените в ежедневните бизнес процеси и въздействието им върху служителите в различни индустрии.
Повече по темата тук

Русенският митрополит подкрепи ваксинацията

Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

© Фейсбук на русенския митрополит


Русенският митрополит Наум излезе с изявление във връзка с провеждащата се национална кампания за ваксиниране срещу COVID-19, съобщи БНТ. В него той казва, че всеки православен християнин е свободен да избере дали да се ваксинира или не, но трябва да съзнава, че носи отговорност за своето здраве и здравето на околните.


"Всякакви внушения, пораждащи страх в хората и вменяващи им чувство за греховност и вероотстъпничество при евентуална ваксинация, са напълно несъстоятелни, манипулативни и лишени от здрав разум", казва митрополит Наум. Той съветва желаещите ваксинация да се допитат до своите лични лекари, а да не се доверяват на "други странични източници".


В заключение русенският митрополит припомня предпазните мерки при посещение в църква. Все още официална позиция на светия синод за ваксините няма. В края на миналата година премиерът и здравният министър обявиха, че църквата подкрепя ваксинацията, но тази тяхна позиция беше опровергана.


Пет нови области влязоха в червената COVID зона

За последните дни пет нови области в България са влезли в тревожната червена зона със заболеваемост от над 120 на 100 хил. за 14 дни. Това са Силистра, Варна, Габрово, Стара Загора и Ловеч, сочи седмичният анализ на здравните власти, базиран на данните от Единната информационна система за коронавируса. Данните са към 21 февруари, а заболеваемостта се измерва в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни. Вече две трети от областите в страната са в червената зона, като най-тежка е ситуацията в Кюстендил, където броят на заразените продължава да расте, а ниско ниво на заболеваемост има само във Видин и Търговище.


Подробности и карта със заболеваемостта по области вижте тук:

Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксините

Няма хаос, а организационни проблеми с ваксинацията, каза днес пред журналисти здравният министър Костадин Ангелов в Хасковското село Малево. Според него той се дължи и на започналата с десет дни по-рано масова ваксинация. "Имаме проблем и той е с доставката на флакони ваксина до личните лекари", каза Ангелов.
Той изрази задоволство от темпа на ваксинация.
Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

Министърът обяви, че ако той се запази, в края на лятото ще има достатъчно ваксинирани хора, за да се изгради колективен имунитет. Ангелов каза, че ще бъдат разкрити още денонощни кабинети за ваксинация. Кметовете пък щели да получат контакт и с човек, който ще координира работата на мобилните екипи по места. За момента има готовност страната да обикалят 47 мобилни екипа.

Недостиг на ваксини и в Пловдив

Имунизациите са рутинна дейност за общопрактикуващите лекари. Самото провеждане на имунизацията не е проблем. Проблем сега се оказва единствено недостигът на ваксини, коментира пред БНР Костадин Сотиров, общопрактикуващ лекар от Пловдив. Желаещите са много, а ваксините са малко, така описа картината той.


От РЗИ – Пловдив, са раздали всички наличности, включително запазените за техните кабинети, обясни личният лекар. В списъка на д-р Сотиров са се записали над 200 души. "Успях да взема за 80, 40 вече съм направил. Остава да чакам следваща доставка на ваксини", коментира лекарят. Според него проблемът е на национално ниво, като има области, където изобщо не са раздавани ваксини.

Нощни опашки за ваксинация

За последните 12 часа над 300 души са минали да се ваксинират срещу коронавирус в денонощния кабинет за ваксинация на УМБАЛ "Св. Иван Рилски". Около 200 души са се ваксинирали през нощта. Много хора избират да се ваксинират през нощта, защото смятат, че няма да има опашки и за да не губят работния си ден, обясни д-р Яна Здравкова, пред БНТ.


"Стараем се организацията да бъде стриктна, но през нощта се създадоха опашки заради големия интерес. Цялата процедура отнема около 5-10 минути", каза д-р Здравкова.

БЧК пуска телефон за консултации за коронавируса

Българският червен кръст открива безплатен национален телефонен номер 08001 1466 за консултации във връзка с пандемията от коронавирус, съобщи БНР. Чрез него гражданите ще могат да се свързват анонимно с консултанти на организацията. Контактния център ще е със седалище Пловдив, а целта - хората, които имат нужда, да споделят притесненията си и да получат съвет, подкрепа или конкретна помощ, обясни Петър Цинцарски, експерт в Младежкия червен кръст:
Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

"Тази услуга ще бъде безплатна за хората, както чатът и психологическите консултации. Целта наистина е човек да може да сподели проблема си и да получи съвет и конкретна помощ. Много хора казват, че не искат да пишат, а да говорят и това донякъде замества телефоните на доверието".


Контактният център и безплатният телефон към него ще заработят от 11.30 часа днес. Създаването им е част от програмата на БЧК "Дейности в отговор на COVID-19" и се финансира от Американската агенция за международно развитие.

В София няма достатъчно ваксини за личните лекари

Лични лекари от София не са успели да вземат заявените количества ваксини, но до края на работния ден всички са взели известно количество, коментира днес пред БНТ директорът на Регионалната здравна инспекция в София д-р Данчо Пенчев. Според него ограниченията са били наложени ваксини, точно за да има някаква бройка за всички. "Това вече е поправено и днес личните могат да вземат ваксини, но не колкото искат, имаме над 5000 дози от "Астра Зенека", допълни той.
Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


"Хубаво е, че има опашки за ваксинации, защото българинът избра и се довери на науката. Нормално е като не е стигната хармонията на организацията, да има опашки", каза Пенчев.


Коментирайки подготовката за изборите в София, той посочи, че членовете на Централната избирателна комисия и секционните избирателни комисии са имунизирани.

Председателят на Българското дружество по медицинска вирусология Радка Аргирова заяви пред Би Ти Ви, че очаква третата вълна на заразата да премине без големи пикове на заболеваемостта. По думите ѝ в момента ситуацията в страната е спокойна и затова хората трябва да се възползват и да се ваксинират възможно най-бързо. Според нея ваксината ще трае поне 2 години. "При добро ваксинално покритие след 1-2 години вирусът най-вероятно ще остане ендемичен, като ще се наблюдава локално на места, където няма достатъчно покритие на ваксината", каза още Аргирова.

От заведенията смятат, че ударът по тях ще отшумява поне 5 години

Поне 5 години ще отнеме на заведенията, за да се възстановят от удара, който им нанесоха затварянията заради епидемията от коронавирус, прогнозира днес пред БНТ зам-председателят Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров. Той допълни, че загубите са от порядъка на 80%. Според Димитров на 1 март заведенията ще отворят, ако имат гаранции, че ще работят дълго. От асоциацията са на мнение, че през март има условия за отваряне, защото е по-топло и могат масово да се ползват външни площи.
Коронавирусът в България: Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксинацията (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Той посочи, че е трябвало за няколко седмици да се затвори всичко и да няма поетапно отваряне на обекти от различни браншове. "Решихме обаче да не атакуваме министъра на здравеопазването, защото това е все едно във време на война да се атакува военният министър", обобщи Атанас Димитров.

Най-много нови случаи за годината

Най-високият процент заразени от 1 януари - 14% от всички проби и най-много случаи от 18 декември насам - 1975, показват данните на Единния информационен портал. Традиционно във вторник броят на случаите е по-висок, заради натрупванията през уикенда, но вторник с толкова случаи не е имало от 15 декември.
Известно увеличение има и на излекуваните, които са 777, което е близо до нивата от началото на месеца.
Значителен ръст има и на поставените ваксини, като за ден те са 11 809 при малко под 11 хил. ден по-рано.
Всички данни вижте тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Надминахме границата от 1000 души средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  26.1-1.2.- 570
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  16-22.2 - 1121

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  В последните дни започва и нарастване на броя на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  24-30.1. - 31
  25-31.1 - 32
  26.1-1.2.- 37
  27.1. -2.2 -37
  28.1 – 3.2 – 39
  29.1 – 4.2 - 43
  30.1 – 5.2 – 42
  31.1.-6.2 – 40
  1-7.2 – 41
  2-8.2 – 40
  3-9.2 – 43
  4-10.2 -44
  5-11.2 – 41
  6-12.2 – 42
  7-13.2 – 42
  8-14.2 – 42
  9-15.2 – 36
  10-16.2 – 32
  11-17.2 – 31
  12-18.2 – 32
  13 -19.2 – 32
  14-20.2 – 33
  15-21.2 – 33
  16-22.2 - 37

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса остава между 1,1 и 1,2, без да достига стойностите от 1,4-1,6, характерни за октомври-ноември, затова увеличението на заразените е плавно:
  22.1-1.2 – 1,17
  23.1-2.2 – 1,18
  24.1-3.2 -1,19
  25.1 – 4.2 – 1,19
  26.1-5.2 – 1,17
  27.1 – 6.2 – 1,17
  28.1 -7.2 - 1,16
  29.1-8.2 – 1,17
  30.1 -9.2 – 1,19
  31.1 – 10.2 – 1,20
  1.2 – 11.2 – 1,22
  2.2 – 12.2 – 1,20
  3.2-13.2 – 1,18
  4.2 – 14.2 – 1,14
  5.2 – 15.2 – 1,11
  6.2 – 16.2 – 1.11
  7.2 -17.2 – 1,13
  8.2 – 18.2 – 1,10
  9.2 – 19,2 – 1,12
  10.2 – 20.2 – 1,10
  11.2 – 21.2 – 1,09
  12.2 – 22.2 – 1,15

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3518 Неутрално

  Най-високият процент заразени от 1 януари - 18.22 от всички проби и най-много случаи от 18 декември насам - 1975 показват данните на Единния информационен портал."

  Съвсем различни са данните от Единния информационен портал. Заразените са 1925, тестовете са 13695 и процента е съответно 14. Дори и 17.02 да е
  https://coronavirus.bg/bg/statistika

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5470 Неутрално

  Протестите май си продължават.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Пет години са оптимистични. 20 - 30 по вероятно.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 8. 8 Профил на Нормален
  Нормален
  Рейтинг: 310 Гневно

  Ресторантьори... Щели да фалират? Айде, бе! Аз не съм съгласен от моите данъци да се подпомагат кръчмите! Това не е реален бизнес, а такъв, който е предназначен за забавления - пине на алкохол, хазарт, бардаци... И, не, ако не се подпомага от държавата, т.е. от нас, данъкоплатците, този отрасъл няма да загине. Вместо Пешо Кръчмаря, ще се появи Даньо Кръчмаря. :) Отделно, че този вид ...бизнес... съществува само в комбинация с измами, укриване на обороти и данъци, както и др.п. дейности, не носещи облаги за обществото.

 9. 9 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Българина обича да стои по опашки... ама банани ... пардон ваксини няма. Още вчера писах, че еуфорията от "бум" на желаещи ще отмине бързо. В момента желаещи бол... а ваксини няма. Надявам се после да не стане обратното.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 10. 10 Профил на und16569194
  und16569194
  Рейтинг: 208 Весело

  Исксме да отваряме денонощни кабинети за ваксинираме, ама нямаме ваксини за тази цел...

 11. 11 Профил на aefan
  aefan
  Рейтинг: 19 Неутрално

  До Нормален
  Аз не искам да ми се помага. Аз внасям данъци - и не знам колко данъци сте платил вие, но дори в миналата година, в която съм работил само шест месеца, съм внесъл около 80 хиляди лева данъци и осигуровки.
  И като много по-голям данъкоплатец от вас изисквам държавата, която ми забранява да извършвам дейността си да ме компенсира за своите действия.
  Много ми е интересно, ако някой ви счупи ръцете, дали няма да го съдите, че не може да се трудите.
  И не ми е ясно - точно кое не е реално на 80 хиляди внесени данъци, с които храня бездарна администрация?

 12. 12 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Аз предлагам на Алибегов 5 години да му дават пари, ей така, щото е много красив, че най-после да миряса.

 13. 13 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Сметалката им бая ударена.

 14. 14 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#8] от "Нормален":

  По твойта логика излиза, че не трябва нито бизнес да се подпомага с наш'те данъци - от кръчми и хотели до производители на космически совалки.

 15. 15 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Хайде стига глупости. Туземците не могат да не пият. А и какво да правят по цял ден - най-често не искат да бачкат. Основните им разходи са за пушене и поркане. Заведенията първи ще се възстановят.

 16. 16 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  > Нормално е като не е стигната хармонията на организацията да има опашки

  Баш като в 1983 - и тогава не беше стигната хармонията.

  Колко месеца са нужни за да се подготви една организация която да води до хармония без опашки ? Шест не стигат ли ?

  કટાક્ષ
 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  > Според нея ваксината ще трае поне 2 години.

  Обаче се напълни с гадатели със собствено мнение относно характеристиките на новата Ваксината.

  И много ми харесва това Ваксината.

  Като Енергото - нищо че са три съвсем различни компании с различни собственици - всички са Енергото.

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Ако продават менте алкохол и кебапчета от соя няма ли да се възстановят по-бързо

 19. 19 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Най-много ми харесва заглавието
  “В София няма ваксини”
  Това показва с какви лъжци си имаме работа

 20. 20 Профил на Нормален
  Нормален
  Рейтинг: 310 Гневно

  До НормаленАз не искам да ми се помага. Аз внасям данъци - и не знам колко данъци сте платил вие, но дори в миналата година, в която съм работил само шест месеца, съм внесъл около 80 хиляди лева данъци и осигуровки.И като много по-голям данъкоплатец от вас изисквам държавата, която ми забранява да извършвам дейността си да ме компенсира за своите действия.Много ми е интересно, ако някой ви счупи ръцете, дали няма да го съдите, че не може да се трудите.И не ми е ясно - точно кое не е реално на 80 хиляди внесени данъци, с които храня бездарна администрация?
  —цитат от коментар 11 на aefan

  Хайде, не поставяй каруцата пред коня! Всички внасяме данъци! Кой повече, кой по-малко. Не е важен размера, а това, да внасяш ВСИЧКО, което дължиш! Ти си внесъл 80 хиляди, което за мен означава, че си укрил поне още 160 хиляди :) И не ми казвай, че не е вярно. В частният бизнес съм от 31 август 1990 година! Първо бях производител, а после станах И търговец. Занимавал съм се с какви ли не дейности, стига това да ми е носело приходи - дейност, нормална за всеки нормален предприемач! Включително и кафенета, игрални зали, а сега потомците ми си имат и ресторант в чужбина. Така че... моля-моля! И, признавам, аз СЪЩО не съм бил на 100% честен спрямо Държавната Хазна, но... никога не съм искал да ми дават милостиня!

 21. 21 Профил на opoziciq
  opoziciq
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  От заведенията смятат, че ударът по тях ще отшумява поне 5 години- 5 години, надали, но година сто на сто.

 22. 22 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  Аз не искам да ми се помага. Аз внасям данъци - и не знам колко данъци сте платил вие, но дори в миналата година, в която съм работил само шест месеца, съм внесъл около 80 хиляди лева данъци и осигуровки.И като много по-голям данъкоплатец от вас изисквам държавата, която ми забранява да извършвам дейността си да ме компенсира за своите действия.Много ми е интересно, ако някой ви счупи ръцете, дали няма да го съдите, че не може да се трудите.И не ми е ясно - точно кое не е реално на 80 хиляди внесени данъци, с които храня бездарна администрация?
  —цитат от коментар 11 на aefan


  Има значение бизнеса. То и наркопласьорите и търговци сигурно биха приели да внасят данъци, само и само да не ги закача държавата и бизнеса им да се разраства. И сигурно биха внасяли доста пари и да смятат, че имат голям принос към обществото. Според мен в момента бизнеси като ресторантьорство и хотелиерство не трябва сериозно да се подпомагат, защото и без това са много търсени, в смисъл и да фалират много, много други ще отворят и това би било здраввословна конкуренция.

 23. 23 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Баце, трябва да смени министъра, тоя няма да успее да пробута на Ева Майдел на майка и боклука. И депутатите не може да хлъзне да се боцнат

 24. 24 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  - Какво да правя?
  - Вървете спокойно към гробищата, без паника.

 25. 25 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  От "Заведенията" да имат предвид, че обещанията на Тиквата не струват пет пари. Баба Марта може и да не дойде точно на 01.03.

 26. 26 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  какво ще възстановяват?

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 27. 27 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Ресторантския и хотелиерския бизнес са в голямата си част в сивата икономика. Съгласен съм да бъдат обезщетени на база на внесени данъци за последните 5 години. Примерно 10% от внисения данък печалба да последните 5 години. Дали ще се навият?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 28. 28 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 931 Весело

  Като знам надценките в заведенията, възстановяването ще е още през първата седмица след отварянето.

  мурзилка
 29. 29 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Няма ваксини - Борисов и Арнаудова ги разнасят лично по селата, а Мутафчийски лично ги постава на бабичките.

 30. 30 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#8] от "Нормален":По твойта логика излиза, че не трябва нито бизнес да се подпомага с наш'те данъци - от кръчми и хотели до производители на космически совалки.
  —цитат от коментар 14 на Bond007


  По нейната логика данъците са за издръжка на държавната администрация. Всъщност и тя е от тях.

 31. 31 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#30] от "historama":

  У нас все още е пълно с хора, с познания върху икономиката от старите ни учебници по икономика на социализма - важното е да произведеш, а дали ще го продадеш (реализираш), е съвсем друга тема. Оттогава са останали понятия като колко много продукти са били произведени, какъв голям износ е имало, а реалните стойности от реализацията им бе "класифицирана" информация.

 32. 32 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  Борисов и министърОт заповядаха денонощна имунизация, вероятно отделиха и пари за персонала. Дали ще бият ваксини е друга тема, важното е да се вдига шум (работа на първа линия).

 33. 33 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Направо 25 години... Все едно са някакви супер сложни и комплексни производства. Някои ще фалират за съжаление, други ще се появят и след месец все едно не е било.

 34. 34 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 671 Неутрално

  [quote#20:"Нормален"][/quote]

  Абе виж колко минуси са ти натряскали под простотиите и престани повече да ръсиш лакардии че ме изнервяш..Човекът много точно ти го е обяснил. Само да добавя, че проблемът не е само в ресторантьорите, а къде остават доставчиците, които не могат да си получат си получат парите от кръчмарите и производителите с които пък не могат да се разплатят доставчиците. И така всички нататък по веригата. За работниците и служителите дето са в неплатена вече три месеца пък изобщо да не говорим. Реално поне 1/3 от реалната икономика в момента е затворена.

 35. 35 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Аз предлагам да заложат на изпитан бизнес модел за възстановяването - крадене и мамене.

 36. 36 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#19] от "nij50393132":

  И какво по точно са излъгали умнокрасавецо? Липсата на ваксини показва само едно - хората искат да се ваксинират, а здравните власти са успяли да създадт такава организация при която всички пристигаи в България ваксини да се прилагат веднага (без тези за членовете на СИК).


  Ака - всичко е правилно организирано за ваш ужас

 37. 37 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  За личните като няма , за по-посредствените има ли?

 38. 38 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#23] от "nij50393132":

  Чай са - това противоречи на предния ти коментар. Да не говорим колко безумно звучи. Питай Астра Зенека дали техните дистрибутори и представители имат нещо общо със самата компания, освен че продават продуктите. Което ми напомня една друга лъжа - че най-много сме били поръчали от тази ваксина.

  Въобще умнокрасавци = лъжи и мятане на домате. Ниц такива да препарят до властта

 39. 39 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  Някой може ли да дефинира точно кога дадено лице е контактно на друго лице вирусоносител ???Ясно е при какви критерии за контакт се определя , но какви са критериите за време спрямо установяването на вируса ??? Ако лицето Х е със симптоми от днес , а аз съм контактувал с него преди 3 дена , контактен ли съм ????
  Не е ясно , а в специализирания сайт не пише НИЩО по темата .....или аз не съм видял .
  Моля , ако някой има линк .Благодаря !

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3393 Весело

  Пет години са оптимистични. 20 - 30 по вероятно.
  —цитат от коментар 7 на radelmarfx


  Направо 200-300!

  Тиа пичове ма кефат, обаче! Толкова са праволинейни по максимата: теле, което мучи, от две майки бозае!

  Били загубили до 80%?
  Вярвам го!
  Обаче ... расторантите са от "бързооборотните" бизнеси. Не само като бизнес, т.е. малки стокови запаси и изключително ниски нива на "незавършено производство", но и като живот. Преди кризата по спомен статистиката ги водеше къде 2/3 от новооткритите, че фалират до 9 месеца. Което дава добра представа за икономическият им цикъл.
  Та айде - да е година време, година и половина.
  Ама тия искат от капанче с кебапчета и бира за нула време Ролс Ройс да си купят явно!

 41. 41 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#36] от "Moni":

  Само такива като теб не виждат ПРОВАЛА, поредния на Еднокнижника. Какви ваксини се търсят, няма никой пред 300 от 318 му пункта. Отварят 10 и за 3 ма дошли, 7 отиват в кофата, ама е важно е такива като теб да вярват, че всичко е ОК, ама не е, за пореден път.

 42. 42 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Ресторантьори... Щели да фалират? Айде, бе! Аз не съм съгласен от моите данъци да се подпомагат кръчмите! Това не е реален бизнес, а такъв, който е предназначен за забавления
  —цитат от коментар 8 на Нормален

  И аз не съм съгласен да им дават от данъците ми, но иначе нека си правят бизнес хората. Недей така ги напада. То де факто 80% от бизнеса покрива нуждите на хората от забавление - какво са например телевизорите, смартфоните, туризма, кината, спа-центровете, моловете?
  Ако наричаме "бизнес" само това, което задоволява основни потребности, може да караме на хляб и вода и да живеем в землянки, и няма да умрем.
  Няма да има БВП, ако човек само задоволява нуждите си и не се забавлява. Повечето икономика се върти около това, и колкото по-развита е държавата, толкова по-голям е делът на тези неща, които наричаш "забавление". Човек може да изяде и изпие само определено количество, и за да се създава продукт над това, трябва да се консумират услуги. На тези хорица по света, които карат с $1 на ден, това може да им се вижда декадентско, но е реалност.

 43. 43 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#38] от "Moni":


  Ами защо не вадите другите, които сте поръчали, ами набивате тая на хората. Явно не я искат.

 44. 44 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#39] от "stenlyaka":

  Критериите са различни в различните страни. По принцип се счита, че човек може да разпространява вируса до 48 ч. преди появата на сиптомите, но това е трики поради факта, че доста хора са безсимптомни. Все пак в повечето случаи при установяване на положителен с тест го разпитват за контактните с него предишните 48 ч., като контактните са:

  1. От първа линия (голяма вероятност от заразяване) - повече то 15 мин контакт с положителния на по-малко от 2 м и/ или на закрито пространство.

  2. От втора линия - контакт с положителния по-малко от 15 мин или на открито.

  Дано бях полезен

 45. 45 Профил на zxb14690578
  zxb14690578
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Само 5 годиини? Е таман ще имате време да поработите 5 години спокойно до следващата криза, щото 2030 се пригответе за нещо яко!

 46. 46 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 931 Разстроено

  До коментар [#36] от "Moni":

  PR- рите на въкцинацията, успяха да зомбитата стадото, че изборът е между неваксинираните и свободен. Те ни рекламират, че за ваксинираните границите са отворени, че няма да се страхуват от репресии от работодателите, които е вероятно да има спрямо неваксинираните, в това число уволнение, защото не си въкциниран. И опашките са факт! Стадото "реши" отново да мине по пътя на най-малкото съпротивление.

  мурзилка
 47. 47 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#41] от "nij50393132":

  Хм. На изборите ще разбереш как всъщност само такива като теб виждат обратното. А за успехите на ваксинацията цифрите сами говорят...

 48. 48 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#43] от "nij50393132":

  Всички ваксини които идват се поставят, само за СИК се пазят по две дози Пфайзер, доколкото тя е снаай-къс срок на втора игла - 21 дена и трябва да хване до 4.4. (21 дена + 10 след втора игла).

  А засега идват най-много от АЗ защото графика на производство на иРНК ваксините е по-дълъг, т.е. големите доставки на Пфайзер и Модерна ще са трето и четвърто тримесечие

 49. 49 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Аз внасям данъци - и не знам колко данъци сте платил вие, но дори в миналата година, в която съм работил само шест месеца, съм внесъл около 80 хиляди лева данъци и осигуровки.И като много по-голям данъкоплатец от вас изисквам държавата, която ми забранява да извършвам дейността си да ме компенсира за своите действия.
  —цитат от коментар 11 на aefan

  Я дай разбивка какви данъци си платил лично ти? Защото ДДС го плащат клиентите, не ти. Като им напишеш сметка 20 лева, плащат 4 лева ДДС отгоре те - ти само го внасяш в бюджета от тяхно име.
  Осигуровките ти пък се вписват в партидата на осигурените, за да вземат пенсия след време. Колко ще вземат е друг въпрос, но да не размиваме темата - данък общ доход колко си платил ти лично?

 50. 50 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#39] от "stenlyaka":Критериите са различни в различните страни. По принцип се счита, че човек може да разпространява вируса до 48 ч. преди появата на сиптомите, но това е трики поради факта, че доста хора са безсимптомни. Все пак в повечето случаи при установяване на положителен с тест го разпитват за контактните с него предишните 48 ч., като контактните са:1. От първа линия (голяма вероятност от заразяване) - повече то 15 мин контакт с положителния на по-малко от 2 м и/ или на закрито пространство.2. От втора линия - контакт с положителния по-малко от 15 мин или на открито.Дано бях полезен
  —цитат от коментар 44 на Moni


  Благодаря Ви .
  Частта с тези 48 часа ме интересуваше , останалото е дефинирано точно в сайта на РЗИ .
  Но никъде не е посочено 1 или 2 или 3 дена назад от появата на симптомите .........е добре де , как тогава се определя кого да карантинираме и кого не ? Хвърляме ези/тура ????

 51. 51 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#46] от "Маршалов":

  Смятам, че всеки тябва да прецени за себе си дали да се ваксинира или не. Задачата на здравните власти е да осигурят ваксини на тези които искат. Не знам за работодателите, но очевидно ще има облекчения за пътуване съсс самолет или в чужбина. Аз съм медицинско лице и съм привърженик на всякакво имунизиране - както за КОВИД така и за тетанус например. Но не го рекламирам или налагам. Въобще тази крайност кяото сега правят в Израел е дискусионна.

 52. 52 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Повечето услуги, както и ресторантьорският и хотелиерски бизнес са на върха на пирамидата. Не изискват големи капиталовложения за да се започнат, не понасят и големи материални загуби когато фалират. При по-добри макроикономически условия, някой просто наема едно помещение, евентуално му прави ремонт и ново обзавеждане, наема готвачи и сервитьори и почва. Не е така ако се изгубят производствени мощности.

 53. 53 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#50] от "stenlyaka":

  Ако положителния ви посочи на РЗИ влизате в карантина. Тук по-интересното е как точно ще го попитат и какво ще си спомни. Най-често карантинират хората от едно домакинство и близки колеги, в една стая и т.н.

 54. 54 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 931 Любопитно

  До коментар [#51] от "Moni":

  Бихте ли предположил, колко заразявания може да се получат на опашките за ваксинации? Имам предвид не само с коронавирус, а общо с всички видове зарази вирусни, бактериални, микотични и други, разпространявани по въздушно-капков и контактен пътища?

  мурзилка
 55. 55 Профил на didimitrov
  didimitrov
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Заведенията в голямата си част не плащат данъци и са изцяло в сивият сектор. В тази посока дали са помислили нещо за промяна в поведението?

 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До коментар [#34] от "SoloV":

  Остави ги, нашенската завист е всеизвестна. У нас винаги са се възхищавали на крадците и разбойниците (те са част от революционните ни борби-хайдути и партизани), докато нормално работещите са "будали".
  Имало "сиво" - сигурно го има, а къде са НАПаджиите? Имал съм касов апарат, и на идея си нямам как може да се издаде фискален бон с вкл. ДДС, и след това да не се отчете? Това не може да се случи без кооперация с НАПаджии!

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До 52 от "irobot":

  Още един макроикономист-държавен чиновник (търтей)

 58. 58 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#54] от "Маршалов":

  Ами доста е трудно да се оцени математически. Но не е повече от едно пазаруване в Била.

 59. 59 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До 20 от "Нормален": "И, признавам, аз СЪЩО не съм бил на 100% честен спрямо Държавната Хазна, но... никога не съм искал да ми дават милостиня!.."

  Те искат да работят, не милостиня.

 60. 60 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 709 Неутрално

  СЕГА КАТО ОТВОРЯТ ЗАВЕДЕНИЯТА - ЩЕ СА СМЕНИЛИ ЛИ ОЛИОТО ПОНЕ??????????????

 61. 61 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 709 Неутрално

  СЕГА КАТО ОТВОРЯТ ЗАВЕДЕНИЯТА - ЩЕ СА СМЕНИЛИ ЛИ ОЛИОТО ПОНЕ??????????????

 62. 62 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  Дее6а и ..щели да се възстановяват 5 години, все едно са металургичен комбинат. Какво ще се възстановява, отварят и хората почват да си къркат и толкова. За 2-3 седмици (след ПЪЛНО отпадане на ограниченията) потреблението в заведенията ще се върне на предкризисните нива.

 63. 63 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#53] от "Moni":

  Мерси!

 64. 64 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#1] от "Patsis":

  И квооооо?

 65. 65 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#58] от "Moni":

  На опашките за ваксинации, доколкото успях да разбера от репортажите, се престоява значително по-дълго време.

  мурзилка
 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3132 Неутрално

  До коментар [#65] от "Маршалов":

  > На опашките за ваксинации, доколкото успях да разбера от репортажите,
  > се престоява значително по-дълго време.

  Ако са на 'Зелен Коридор' - в градинката на медицинското заведение или на улицата пред него - няма никакъв проблем. Особено ако температурите са ниски. (За съжаление има затопляне, дано не повлияе негативно.)

  Измислили са го хората.

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 931 Неутрално

  П.С. Да не забравяме, че поне по "зелените" коридори за въкцинация, освен времето за минаване по опашките, има още 20 минути престой в гмежта, за да се проследи, дали няма нежелани реакции.

  мурзилка
 68. 68 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 328 Весело

  Не ми било хаос, най ми било "организационни проблеми"...

 69. 69 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 459 Неутрално

  НАКРАТКО - ОРГАНИЗИРАН ХАОС.

 70. 70 Профил на wpa33573870
  wpa33573870
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Анархията е майка на реда! Наблюдавам организирането на масови мероприятия в БГ съзнателно от десетки години-при соца и сега. Хаоса винаги е бил на лице, но крайния резултат зависеше от момента. Преди беше диктатура, а сега е само гарнитура. Реда не влиза в специфичните белези определящи образа на нашата нация. Ако имахме в главите си гена на организираната материя тротоарите ни щяха да са ОК и половината ни нация нямаш-е да се премести в страни, където реда е подсъзнателно чувство за самоуважение и просперитет. Сори, ама си е така, без нихилизъм и самоотрицание.

 71. 71 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 943 Неутрално

  2 неща ми направиха впечатление-САЩ имат 4 процента от световното население и 20% от всички починали от Ковида-значи те са най-зле от всички държави.
  И другото Деса Принцеса е положителна за ковид,а другарят с фуражката не е.Явно вече не спят заедно,а тя си спи официално при охраната.Да вземат да проверят кой от охраната и вирусоносител.

 72. 72 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 604 Неутрално

  По празни приказки сме номер едно!
  То планове, то организация, избор на ваксина, то фаза 1, 2,3,4,5 и накрая марш довечера на опашка, ама всъщност няма за ваксина за всички.

 73. 73 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#47] от "Moni":

  Разликата между мене и тебе е, че аз за изборите няма как да съм разочарован от резултата, а ти има голяма вероятност, особено ако продължите да пускат вашите ток по тротоарите, падат скали по новите пътища, на някоя друга отсечка на метрото дерайкира влак заради надигнати релси или някои от емблематичните ви фигури ги арестуват.

 74. 74 Профил на tediblabla
  tediblabla
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#46] от "Маршалов":

  Всеки сам си решава. Информация колкото искаш- четеш, информираш се и решаваш. Леля ми беше единствена от 30 души отдел, която реши да се ваксинира. Останалите лелки на по 50 се страхуваха за ДНКто и репродуктивните си способности... И вчера - и те на опашката за Астра Зенека.

 75. 75 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#43] от "nij50393132":Всички ваксини които идват се поставят, само за СИК се пазят по две дози Пфайзер, доколкото тя е снаай-къс срок на втора игла - 21 дена и трябва да хване до 4.4. (21 дена + 10 след втора игла).А засега идват най-много от АЗ защото графика на производство на иРНК ваксините е по-дълъг, т.е. големите доставки на Пфайзер и Модерна ще са трето и четвърто тримесечие
  —цитат от коментар 48 на Moni


  Е защо не идват ваксини, в Румъния има вече доставени 2 млн дози, а Румъния е 3 пъти по-голяма от нас като население? Нали можем да смятаме? Пак некадърниците са оплескали работата. А с тролове по форумите впрегнати да агитират народа и платени статисти по опашките пред пунктовете как ти се струва? На мен ми изглежда жалко подобие на някаква кампания.

 76. 76 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4292 Любопитно

  Вождът раздава заповеди за тотална ваксинация , а ваксини няма!Хубава работа, ама герберска!

 77. 77 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#69] от "djb95":

  Само ОПГ е организирано в тая държава. Другото си е хаос.

 78. 78 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  До 1 от "Patsis":

  Стига с твоите глупости!
  Малко са ми ония докторите от НОЩ, че и ти тук налази!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#79] от "sowhat":

  Трол-протестър - тъпичко, не ти се получава, пробвай пак :)

  За твой и на останалите хвърляи на домати ужас до 1 март ще имаме 200 000 имунизираани, а до края на маарт близо 1 млн. Всеки ден ще те осведомявам как върви, троле

 81. 81 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#80] от "Moni":

  Дръжки ще имате, с тия некадърници ще се закотвим на 2% максимум 3 . Само да ти кажа и че тия от ЦИК и РИК не им щат ваксините, прави си сметката колко иска някой тия да го боцкат.

 82. 82 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3212 Неутрално

  Да циментират още некой плаж и отсекат неколко дървета -- и да не им олекне, поне ще изразходят малко енергия.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  Вождът раздава заповеди за тотална ваксинация , а ваксини няма!Хубава работа, ама герберска!
  —цитат от коментар 76 на bat_plamen


  или всичките са ги депозирали в Пирогов - Балтов си ги е уредил, защото на поставена ваксина се превеждат по 10 лв.

 84. 84 Профил на sowhat
  sowhat
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#80] от "Moni":

  200 000 ще имаш, Румъния ТОЗИ ЕВРОПЕЙСКИ КОЛОС с 2.5x по-голямо население ще има
  8 пъти по толкова.

  Преспектива.

 85. 85 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3749 Неутрално

  защото на поставена ваксина се превеждат по 10 лв.
  —цитат от коментар 83 на historama


  https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/drzhavata-she-plasha-po-10-leva-na-lekarite-za-pos/

 86. 86 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 856 Неутрално

  По повод нощните опашки: имало изследвания, че ваксинацията прихващала най-добре сутрин - свързано било с биологичния ритъм на организма.

 87. 87 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#81] от "nij50393132":

  Ахах, те ще са 2% още утре и до петък 3%

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  Ами, то е същото бе, професоре.

 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Весело

  ====русенският митрополит увери, че ваксинирането не е грях====а клуба на баба Гуси и Палома кво казват? Ваксинки искат ли "утзади"???

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7562 Неутрално

  "Русенският митрополит увери, че ваксинирането не е грях."
  Църквата вече се е превърна в слугинаж на Борисов.

 91. 91 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело
 92. 92 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#84] от "sowhat":

  Значи специално за теб ще давам още една сводка - % ваксинирани в БГ спрямо Румъния. Разбира се към момента започваме с хендикап за тях, така че ще отнеме време да ги задминем, но ще е преди 4.4. ...... или както пее Металика : So F....... What

 93. 93 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  "Нямало хаос, а организационни проблеми с ваксините" - е каква е разликата?

 94. 94 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#87] от "Moni":
  Погледнато от джипката може и 80% да са, населението ще има "усещане" за 20%, но от Брюксел ще ни дърпат ушите, че са само 2% и не мърдат от това ниво, но Ева Майдел ще им обясни, че майка и не е взела комисионна да ни достави скапани ваксини, които никой неще, а всичко е много "екзотично" защото ни управлява ГЕРБ и Еднокнижника.

 95. 95 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#94] от "nij50393132":

  Протестърите сте големи лаици. Когато и да ви хване човек в лъжа веднага почвате да бълвате поток от несвързани тези :) Има достатъчно проучвания и за трите ваксини, че са качествени. Няма "скапани" ваксини, поне от одобрените от ЕС. И от 2-та % ще мръднем буквало до няколко дни. Па майките, бащите, зарежи тези идеи за селския пазар. Цифрите говорят и ясно се вижда резултатът от ваксинацията последните 3 дни, като умножиш този темп (и по-висок ще бъде) по 100 дни, ясно се вижда какъв ще е резултата до лятото. И пак шъ ривете

 96. 96 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#95] от "Moni":

  Да бе, колко няколко дни? Кажи точно, един, два, три, четири или колко? Аз се хващам на бас, че няма да мръднем и ще останем на едно ниво, поне докато не дойде голяма пратка на Пфайзер.

 97. 97 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#94] от "nij50393132":Протестърите сте големи лаици. Когато и да ви хване човек в лъжа веднага почвате да бълвате поток от несвързани тези :) Има достатъчно проучвания и за трите ваксини, че са качествени. Няма "скапани" ваксини, поне от одобрените от ЕС. И от 2-та % ще мръднем буквало до няколко дни. Па майките, бащите, зарежи тези идеи за селския пазар. Цифрите говорят и ясно се вижда резултатът от ваксинацията последните 3 дни, като умножиш този темп (и по-висок ще бъде) по 100 дни, ясно се вижда какъв ще е резултата до лятото. И пак шъ ривете
  —цитат от коментар 95 на Moni


  Чакай първо да ги стигнем тези 2%!
  След това, за да има ефект до лятото, трябва да започнат да се ваксинират 5 пъти повече хора от това което виждаме последните 3 дни.

 98. 98 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#79] от "sowhat":Трол-протестър - тъпичко, не ти се получава, пробвай пак :)За твой и на останалите хвърляи на домати ужас до 1 март ще имаме 200 000 имунизираани, а до края на маарт близо 1 млн. Всеки ден ще те осведомявам как върви, троле
  —цитат от коментар 80 на Moni


  Аз пък ще запомня прогнозата ти и ще ти я напомням.
  Всеки ден.

 99. 99 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#98] от "Локомотив":

  Имаме сделка:

  1 март - 200 000

  1 април - 1 000 000

 100. 100 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#96] от "nij50393132":

  Аз пък се хващам на бас, че ще вървим с минимум 10 хил. на ден, като се включат по-масово личните лекари до 30 000 на ден, и е все тая от коя ваксина ще идват доставките...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK