Ударна ваксинация на възрастните - друг път

Пети ден след началото на имунизирането срещу ковид-19 без ред – в провинцията е "паднала бомба". (Снимката е архивна)

© Цветелина Николаева, Капитал

Пети ден след началото на имунизирането срещу ковид-19 без ред – в провинцията е "паднала бомба". (Снимката е архивна)Х. е пенсионер на 80 години и желае да се ваксинира. От София е, но живее в наследствена селска къща на 3-4 часа път от там. Има личен лекар в столицата, направил е и временен избор на личен лекар на село. Записан е в списъците за ваксина и на двамата. На 2 км от къщата му има разкрит ваксинационен пункт - един от 318-те (от 23 февруари - вече 352), определени от Министерството на здравеопазването (МЗ). Въпреки това Х. няма шанс да бъде ваксиниран скоро, освен ако изведнъж всички лекари и пунктове в страната не получат ваксини и едновременно с това не бъде извикан с предимство заради напредналата си възраст.


Пети ден, след като премиерът е обявил повсеместно и масово имунизиране без спазване на ред, и втори ден след обявяване на курс към ударна ваксинация. Националните телевизии гърмят за "зелени коридори" и ваксиниране в София. А


"Джипка тв" излъчва пряко от различни села как пред очите на Бойко Борисов граждани се ваксинират
а той победоносно обявява: "Организацията на ваксинацията е перфектна".


Как е на практика: Според оповестеното в медиите от МЗ хората могат да избират дали да се ваксинират при личния лекар, или в някой от определените имунизационни пунктове. Например ако листата на чакащите при личния лекар е твърде дълга и ще се чака много, човек има и друга възможност - в пункта. Това обаче, уточняват от министерството, ще стане когато приключи фаза 3 на имунизацията - полицаи, служители от ВиК сектора и енергетиката, хранителната индустрия, медии и както стана ясно - банкови служители и ИТ компании. 80-годишният Х. не е с приоритет пред тях. Щеше да бъде, ако беше в Германия, Кипър, Великобритания, Израел, Испания.


Записването на час за имунизационните пунктове ще става в бъдещия електронен регистър, който трябва да стане готов до края на седмицата, когато свършва февруари, обяснява здравният министър Костадин Ангелов. А може и по телефона, казват от пунктовете. Паралелно всеки може да се запише и при личния си лекар, който е длъжен да участва в кампанията, според заповедта на здравния министър. За всяка поставена ваксина лекарите и сестрите трябва да получат по 10 лева, независимо къде се провежда имунизацията.


23 февруари, сутринта, ваксинационен пункт в град Павликени, област Велико Търново. На електронната страница на поликлиниката, определена от правителството за място за ваксиниране, липсва каквато и да било информация за това. По телефона трети ден не знаят кога желаещите ще могат да се ваксинират. Затрудняват се да отговорят и как може да стане това, повтарят единствено, че трябва предварително записване с посочване на ЕГН и телефонен номер. Някой ден, когато има ваксини за хората от фаза 4 - възрастните и тези с хронични заболявания, те ще получат обаждане. Кога - неизвестно. Когато обаче научават за Х., го пращат да чака при личния си лекар.


От разговорите се разбира, че в момента в павликенския ваксинационен пункт има ваксини единствено за учителите от фаза 2 на правителствения план за имунизиране срещу ковид-19. На "Pfizer-BioNTech" са. Някои преподаватели вече получават втората си доза. Лекар, който ще ваксинира, дава малко повече информация. Тя е кратка: ваксини няма.


Не е възможно местното население да се нареди на опашка, като в София, и да получи ваксина


В пункта съветват пациентите да се обърнат към джипитата си. Споменава, че на хора, които не са от града, дори може да им се наложи да плащат по 20 лева за ваксина, без да е ясно за какво. На въпрос как така, след като МЗ плаща по 10 лв на ваксиниран, и може ли да бъде цитиран, докторът се притеснява как ще бъде цитиран и препраща все пак към личния лекар, който "трябва да има ваксини". Уклончиво казва, че Х. можело да бъде записан, но кога ще му дойде редът, не може да се прогнозира. Първо щели да ваксинират пациентите на поликлиниката.


Как е при личните лекари. "Личните лекари в малките населени места в област Велико Търново нямат готовност да се включат в масовата ваксинация на желаещите", съобщава в репортаж в понеделник вечерта кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова. Причината - нямат никакви указания за това от РЗИ, както и за доставката на ваксини. Оказва се, че "зелени коридори" са осигурени само на три места във Велико Търново и в един кабинет в Свищов. След предварително записване. И на четирите места работното време е по 3-4 часа на ден, показва справка на страницата на РЗИ-Велико Търново. Който иска, да пътува натам и да чака на опашка. Ако успее да се вмести в работното време. И ако има ваксини за всички.


Личните лекари от цялата област имат възможност да получат ваксини от един-единствен кабинет в РЗИ, като се явят лично в него в работното му време от 6 часа и половина на ден. Отново при условие, че ваксините стигнат. Докато пътуват натам и обратно и чакат на опашка, няма как да лекуват пациенти. Тъй като ваксината е единствено на "Астра Зенека", могат да се справят и с обикновени хладилни чанти, които трябва да си носят очевидно сами, разсъждават лични лекари в популярна група за медици във "Фейсбук". Личен лекар от Пловдив алармира по БНР: Желаещите са много, ваксините - малко.


Съобщение от страницата на РЗИ във Велико Търново

Съобщение от страницата на РЗИ във Велико Търново


"Няма хаос около организацията с ваксинацията", заявява във вторник здравният министър Костадин Ангелов. И внася яснота: "По въпроса на личните лекари - да, имаме проблем с осигуряването на достатъчно количество ваксини от заявените от личните лекари, но пак да повторя: ние сме готови за начало на масовата ваксинация в началото на месец март, тоест от 3 и 4 март нататък."


Явно масовата ваксинация е само в София и тук-там, където мине джипът


Какво прави в тази ситуация 80-годишният Х., за да се ваксинира? Може, ако иска, да се качи на влака и да отиде в София, където да изчака пред някоя болница час-два прав и да получи първа доза. Рискът да се зарази по пътя не е малък, във влака например спазването на противоепидемичните мерки е разтегливо понятие. Уморително е и чакането - за възрастните хора не е предвидено сядане. Автобуси за София от Павликени няма. Не може да се качи на колата си, защото шофьорската му книжка е изтекла на 11 януари и не е сред късметлиите, на които парламентът удължи валидността на личните документи.


Затова е избрал да чака. Март, април, когато - тогава. През това време през ден ходи до магазина, плаща сметки на гише, реди се на опашка за пенсия в банката. Ако се разболее - малшанс. Х. все пак е здрав и подвижен, за разлика от много от връстниците си, а и от по-млади, които едва се движат. За тях е проблем дори да докуцукат до кабинета на местния лекар, където също трябва да чакат на опашка. В Берлин, за сравнение, ги развозват с таксита за общинска сметка.


P.S. Междувременно Х. е получил обещание от медицинска сестра, че може да го "бодне" към края на седмицата, ако местен лекар успее в близките дни да вземе ваксини от РЗИ. Неяснотата обаче остава за съпругата му, която е на 75 години, трудно подвижна и има алергия, заради което се налага да се знае точен ден за ваксина, за да пие предварително противоалергични хапчета.


Бел.ред. - Вашия опит и трудности с ваксинирането може да разкажете във форума или на [email protected]


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (144)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1615 Любопитно

  Интересно ще стане, когато се окаже, че ваксината помага за еволюция на вируса. Засега само аутистите от 4Чан го говорят, ама те досега се оказаха прави за доста неща около пандемията, до 6 месеца преди официално да се заговори.

  Та понеже ваксината помага да изкараш леко, това значи още нещо: все пак репликираш и дори ръсиш вируси, макар да не се разболяваш. А на вируса каква му е целта? Ами да репликира. И така ваксинираните ще станат разпространители на нови щамове, вместо да пазят другите.

  Да не се окаже, че ваксинираните ще са по-опасни и ще трябва винаги да ходят с маски...

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  > Вашият опит и трудности с ваксинирането може да разкажете във форума

  Засега впечатленията публикувани на от форумните колеги са изключително положителни. Минава се бързо, бюрокрацията е минимална, медицинските сестри са изключително учтиви и информирани. Перфектната организация, Супер професионалисти.

  Не мога да разбера как и от къде точно ги изнамирате тези странни хора с проблеми.

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  > "Джипка тв" излъчва пряко от различни села как пред очите
  > на Бойко Борисов граждани се ваксинират

  Къде можем да се провери графика до края на седмицата ?

  Един приятел иска да отиде лично да поднесе поздравления за организацията и да се снима с премиера и дневната група професори която разхожда.

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4280 Весело

  ""Джипка тв" излъчва пряко от различни села как пред очите на Бойко Борисов граждани се ваксинират"

  Мисля, че с това темата е изчерпана 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Абе, народа не се е юрнал да се ваксинира. Особено възрастните.
  Става въпрос за трийсетина процента от населението.

 6. 6 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Весело

  Еми тъй се бори антиваксърството и предубежденията "Не сам опитно зайче": конкуренция между марките ваксини, опашки, дефицит, неяснота в плана и процедурата, усещане, че изпускаш шанса си. Ето Румънците вече са ни завидели на бурните темпове от уикенда.

 7. 7 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Как може един възрастен отшелник в планината да няма възможност да се ваксинира моментално? Ами ако някой изпусне един вирус от самолет и той порази човека там горе в планината? И ако човека е във заострено, животозастрашаващо състояние в момента, тогава може да се наложи да бъде хоспитализиран...Може на някои това да им се струва малко вероятно, но все пак?

 8. 8 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Както стана неотдавна ясно, през прозореца на джипката светът изглежда по друг начин :) Да добавим-и всичко е перфектно-от ваксинацията, през образованието и икономиката, та чак до енергийната (не)зависимост :)

 9. 9 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Безсмислена и изсмукана от пръстите статия. Следя имунизационните новини от няколко областни града. Да, има опашки, но, не, няма суматоха, няма върнати хора и няма недостиг на ваксина (стига тя да е AZ). Изолираните места са си изолирани места за всичко, не само за ваксината. Там и хляб да искаш да си купиш трябва да го планираш отдалеч или да отидеш до големия град.

 10. 10 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Интересно ще стане, когато се окаже, че ваксината помага за еволюция на вируса. Засега само аутистите от 4Чан го говорят, ама те досега се оказаха прави за доста неща около пандемията, до 6 месеца преди официално да се заговори. Та понеже ваксината помага да изкараш леко, това значи още нещо: все пак репликираш и дори ръсиш вируси, макар да не се разболяваш. А на вируса каква му е целта? Ами да репликира. И така ваксинираните ще станат разпространители на нови щамове, вместо да пазят другите. Да не се окаже, че ваксинираните ще са по-опасни и ще трябва винаги да ходят с маски...
  —цитат от коментар 1 на lil_alex


  Е, не-шегувате се с това, нали ? :)
  По Вашата логика, още трябваше да се мре от едра шарка...

 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#4] от "padrino":

  > излъчва пряко от различни села как пред очите на Бойко Борисов граждани се ваксинират

  Ама не казват предварително къде са спирките за следващия ден ... ние няма да ходим да им откраднем ваксините, просто искаме да подарим по един букет и по някое бурканче домашно сладко, да се снимаме ... да се отъркаме малко в аристокрацията така да се каже...

  કટાક્ષ
 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Мила родна картинка в Бойколандия, чувате ли бе герберчета. И това е в Павликени. Горе долу град. Ще измрат хората заради тъпата му логистика на Еднокнижника. Тролете сега.

 13. 13 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  „Какво прави в тази ситуация 80-годишният Х., за да се ваксинира? Може, ако иска, да се качи на влака и да отиде в София, където да изчака пред някоя болница час-два прав и да получи първа доза”

  Чудесна организация с гаранция от ГЕРБ. Човекът ще се разходи до София и ще подища малко запрашен въздух в чакане пред някоя болница.

 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#10] от "debruckere":

  Нямам нищо негативно предвид, но ни упоменатите болести могат да бъдат сравнявани, ни технологията, изпитанията и натрупаните исторически наблюдения на ваксините за тях.

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#10] от "debruckere":

  Едрата шарка и изобщо всички шарки имат стерилизиращ имунитет, тоест изобщо не се разболяваш. Аз например съм карала детска шарка и сега тоя вирус нито мога да го хвана пак, нито да го репликирам в никакво количество. Имам стерилен имунитет.

  Ваксини като полиото обаче "изпускат" някои вируси, а дори и ваксинационни щамове.

  Новата ваксина има данни да е "пропусклива". Та според 4Чан имам вече един пример какво прави пропусклива ваксина. При кокошките имало Болест на Марек, която е не много сериозна. От 1970 г. насам ваксинират и в последствие има такива щамове, които убиват до 100% от птиците. Тоест ако спрем с ваксините - доста хора ще си загубят фермите.

  Сега, все още е хипотеза какво ще се случи с короната и разполагаемите ваксини. Но това, което се знае е 1. вирусът мутира; 2. ваксината има кратко действие; 3. възможно е да караш леко/безсимптомно и да произвеждаш вирус, който да зарази друг човек.

  Ще поживеем, ще видим, но имам една евристика - да се провери какво говорят лудите аутисти, че понякога нацелват интересно и отрано.

 16. 16 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1769 Весело

  Ето Румънците вече са ни завидели на бурните темпове от уикенда.
  —цитат от коментар 6 на znaya

  Борисов е в състояние да твърди, че и сърбите ни завиждат.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#7] от "ТРАБАНТ":

  Павликени мой човек, нормален малък български град.

 19. 19 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1769 Любопитно

  Следя имунизационните новини от няколко областни града..
  —цитат от коментар 9 на tko42434569

  Как става това?

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Безсмислена и изсмукана от пръстите статия. Следя имунизационните новини от няколко областни града. Да, има опашки, но, не, няма суматоха, няма върнати хора и няма недостиг на ваксина (стига тя да е AZ). Изолираните места са си изолирани места за всичко, не само за ваксината. Там и хляб да искаш да си купиш трябва да го планираш отдалеч или да отидеш до големия град.
  —цитат от коментар 9 на tko42434569


  Койтоима желание успява да се ваксинира, трябва да търсиш с лупа, за да намериш някое изключение!

 23. 23 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  ПРОВАЛ, това е. Пълен провал!

 24. 24 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Весело

  В Германия пък им казват, че това не е концерт по желание и ще трябва да се ваксинираш с квото има. В Израел също никой не ги пита какво ще изберат, доколкото разбирам и в Англия няма място за фасони. А ние тук ще си избираме. Кой кат нас.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  секи си прави, каквото си иска по тия жипита, рзи-та. всеки лекар главна роля. страшен цирк

 27. 27 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Весело

  А Мангъров пък, който от десет месеца намила, че инфектираните няма нужда да ходят по лекари, ами да си го карат докато го изкарат, днес е казал, че онзи, който иска да се ваксинира трябва да мине и то не през един ами май през двама специалиста, освен личния си лекар. Ей на това му се казва опак човек.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  През прозореца на джипката всичко изглежда перфектно! И васкинационна та кампания не е провал, защото ваксини ЩЕ има за всички все някога! И по смъртност на един милион сме едва на 15-то място в света! И държавата помогна съвсем навреме на всички (поне на нашите хора, де) затворени бизнеси!

 31. 31 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#22] от "Dariya Koleva":

  > Койтоима желание успява да се ваксинира

  Споделете вашата история за първата доза ?

  કટાક્ષ
 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#24] от "znaya":

  В Германия не са взели от най-скапаната ваксина защото майката на някоя евродепутатка от ХДС трябва да вземе комисионна.

 33. 33 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Весело

  До коментар [#16] от "Virgin":

  Имаше статия от румънски източник. Не е самохвалство.

 34. 34 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Ей хора помнете като ходите да гласувате. Тоя не трябва да е във властта изобщо.

 35. 35 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Весело

  До коментар [#32] от "nij50393132":

  Репликата за концерта по желание е тъкмо за АЗ. Взели са и от нея. И сега имат количества, на които гражданите са назландисвали посред епичния им локдаун, в който още училищата не са отворили както искаха.

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#29] от "Григор Бърдарски":

  > Да не отваряте пак о-в Белене?
  > на Дунава няма руски танкове!

  Колега забелязвам някакво вътрешно раздвоение при вас.

  Сигурни ли се че защитавате Герб - строителите на Съвецки Поток и АЕЦ Белене ?

  Или всъщност се борите срещу тях ?

  કટાક્ષ
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#24] от "znaya":

  А пък у нашенско властите многократно и категорично обещаха 'право на избор'.

  ...

  Хората ще имат право на избор коя от поръчаните ваксини да поставят, стана ясно
  още от брифинга на здравните власти.

  ...

  И какво точно се промени че едно празнодумие се превърна в точно обратното празнодумие ?

  કટાક્ષ
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#38] от "Моа Преател Тайпи":

  Че Бърдарски не е лоша фамилия, що ?

  Харалампи Аничкин по-добре ли е?

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#3] от "Ан Он":

  Питай Севда! Само тя знае маршрута на джипката! Но едва ли ще ти каже, защото пази Бац€ от народната лИбоФ!

 42. 42 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#1] от "lil_alex":

  Друго си е да се гърчиш 2 седмици, да.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#19:"Virgin"][/quote]

  Кое как става? Новините около масовата имунизация са широко застъпени във всички местни медии и на ФБ страниците на местните журналисти. То пък в наши дни да питате как става получаването на информация...?!?

 45. 45 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ша Шчупат държавата на Пеевски":

  Колега не сте разбрал - кампанията куца защото организирани групи я саботират - едни се записват но не ходят, други висят по опашките да правят тарапана и да отказват новодошлите, трети пък ходят по няколко пъти да ги ваксинират под различна самоличност за да възникне недостиг на ваксини.

  Абе какво ли не се опитват да измислят за да разклатят Стабилността.

  કટાક્ષ
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ан Он":

  Маршрутът на джипката е държавна тайна от най-секретните! Къде ходи националното богатство не трябва да се казва, защото едни лоши ора искат да Го свалят от власт! А Той ни е скъп!

 50. 50 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#46] от "Григор Бърдарски":

  Много загадъчно се изразявате ? За Ахмед Доган ли става дума ?

  કટાક્ષ
 51. 51 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Борисов в храма на лъжата. Гледайте клипа в ютюб. Няма да сбъркате.

 52. 52 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#22:"Dariya Koleva"][/quote]

  И аз още чакам да ми покажат този един човек, който много иска да се ваксинира, но не намира начин. В най-крайна сметка София е на 4 часа път и от най-затънтения край на България и има денонощен ваксинационен кабинет.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  "Ударна ваксинация на възрастните - друг път"

  Гласуване за ГЕРБ - клати ми се ръката.

 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#48] от "Моа Преател Тайпи":

  Е ще си поприказвам малко с него, все пак и ботовете са хора, нали така ? И те душа носят.

  Хайде лека вечер.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1769 Любопитно

  До коментар [#16] от "Virgin":Имаше статия от румънски източник. Не е самохвалство.
  —цитат от коментар 33 на znaya

  И какво пише в статията на румънския източник?
  Че в България Борисов е решил да пусне ваксиниране без план за да докара някакви прилични бройки.
  И след целия цирк - 10 000 ваксинирани за ден.
  В Румъния отдавна ваксинират по 37 000 дневно.
  Интересно дали румънският източник не ни се е подигравал.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#46] от "Григор Бърдарски":

  Ще страдаш скоро, ГЕРБ изчезват и ще ти секне кранчето.

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#16] от "Virgin":

  Бац€ е способен да каже, че дори Нетаняху ни завижда за "перфектната" ваксинационна кампания!

 60. 60 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  " По телефона трети ден не знаят кога желаещите ще могат да се ваксинират. Затрудняват се да отговорят и как може да стане това, повтарят единствено, че трябва предварително записване с посочване на ЕГН и телефонен номер. Някой ден, когато има ваксини за хората от фаза 4 - възрастните и тези с хронични заболявания, те ще получат обаждане. Кога - неизвестно. Когато обаче научават за Х., го пращат да чака при личния си лекар."

  Тъжна, жалка е картинката за повечето стари хора у нас, които заслужават повече за труда си в полза на това общество !

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5118 Неутрално

  До коментар [#19] от "Virgin":

  "Как става това?"

  Гледаш Джипка ТВ! Така става!

 62. 62 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 546 Разстроено

  До коментар [#7] от "ТРАБАНТ":

  К'ва планина, бе, шимпи, какъв отшелник? Става дума за възрастен човек в Павликени. Там спират всички влакове по пътя София - Варна. Съвсем нормално градче в полето.

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 943 Неутрално

  https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/exclusive-astrazeneca-miss-second-quarter-eu-vaccine-supply-target-by-half-eu-2021-02-23/
  И какво ще правим сега? Ваксинираните тези дни трябва да получат вторите дози след 12 седмици. Ама май няма да има достатъчно. До тук беше с масовата ваксинация.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7389 Неутрално

  До коментар [#65] от "Vesselin Velkov":

  Ама ние нали имаме заявка за 18 млн. Една трета, все ще дойде.

 69. 69 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Радващо е, че "дневник" толкова много се е загрижил за здравето на българите.
  Само дето имам някои въпроси.
  Нали според "дневник" ваксината на Астра Зенека не струваше? Как така от "дневник" хем искат хората да се ваксинират с Астра Зенека (в тази статия), хем в други статии се громи гадната британска ваксина, която е дело на лаиците от Оксфорд?

  ДБ=БКП
 70. 70 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  " Маршрутът на джипката е държавна тайна от най-секретните! Къде ходи националното богатство не трябва да се казва, защото едни лоши ора искат да Го свалят от власт! А Той ни е скъп!"

  За някои си е направо незаменим ! Спрели да обикаля жипката татковината ни, спира и захранването на банковите им сметки.....

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4588 Любопитно

  До коментар [#31] от "Ан Он":

  Ти ваксинира ли се?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 73. 73 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#69] от "anonim440":

  Колега Анон как си тази вечер ?

  Има ли повишена температура ? Нужда от Парацетамол ? Или вече всичко вече отмина ?

  કટાક્ષ
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Е ваксините свършиха, миналата седмица темата беше, че едва ли ще има кой да се ваксинира 😁! Са свършили 🥴! Абе гледам доста зелени, ДБ и маяманолови се ваксинираха... Да не би това да е повлияло на липсата на ваксини. Все пак толкова антиваксъри , явно възпрепятстват ваксинацията 😄😄😄😄😄😄😄😄!

  agent
 76. 76 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#68] от "Роси":

  От всичките видове. Някой ден. Незнайно кога.

 77. 77 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#69] от "anonim440":

  > Нали според "дневник" ваксината ... не струваше ... от "дневник"
  > хем искат ... хем в други статии се громи ... която е ...

  Дневник не е религия.

  Дневник е Медия. Публикуват статии от различни автори. Авторите имат различни мнения. Че даже не трият и коментари които са в противоречие с мнението на автора.

  Което лично на мен ми се струва съвсем нормално като подход. Вас какво ви притеснява ?

  Че е необичайно в българското Интернет пространство ?

  કટાક્ષ
 78. 78 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#69] от "anonim440":

  Ваксината е боклук, но хора като този и съпругата му са заслужили най-доброто с което вие давате само на вашите си хора. Но за него и всеки ден е важен, тук са заложени два живота. Това не ви интересува, вие пускате ток по тротоарите и убивате деца, оставихте пациенти по пижами в студа да умрат на стълбите на болницата. Но не ви пука, важно е чекмеджето да е пълно и да се купуват на любовниците в Барселона.

 79. 79 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#72] от "Alarmstufe: Rot":

  >Ти ваксинира ли се?

  Вече писах по темата. Изчакам да мине суматохата.

  Има значително повече хора с проблеми (здравословни и психологически) за които това е по-важно.

  Като ми дойде времето, ще се консултирам със специалист и ще преценя.

  કટાક્ષ
 80. 80 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#74] от "Alarmstufe: Rot":

  Айде сега, знаем на коя майката. Ама не измествай темата. Гледаш ли но Бибитко успехите, харесва ли ти, така ли трябва да бъде. Няма нужда да ми отговориш.

 81. 81 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 212 Неутрално

  Що не млъкнете? Ударна ваксина с какво? Досега доставени към 250К, набоцканин към 140К, дето трябва и втората да я боцкат. С какво ударната ваксина? Нали трябва мат’рял. Къде го? Всеки дрънка, каквото му текне! Най-добрата векторна ваксина - руската - я няма. Щото шефовете се мръщят. И щото ние ще се разчекнем, за да се харесаме на шефовете! Щото те ни захранват хранилката! А без хранилката ние сме на борсата! Така ли стана, или нещо бъркам? Какво?

 82. 82 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 320 Неутрално  До коментар [#69] от "anonim440":

  Как сте днес? Отшумяха ли съпътсващите реакции от ваксинирането?

 83. 83 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#72] от "Alarmstufe: Rot":

  Да кажа и че сложих плюсче на коментара (не че е важно, но ми стана мило)

  કટાક્ષ
 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#72] от "Alarmstufe: Rot":


  Мен няма ли да ме питаш?

 85. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#41] от "vassilun":

  Тя сега е развълнувана, черепа ще се явява на избори, стари спомени са я налегнали

 86. 86 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  До коментар [#82] от "tko42434569":

  Да, благодаря, по-добре съм.
  Явно при мен имаше нужда от малко повече време.
  Но и специалистите казват, че трябват 24-48 часа.

  ДБ=БКП
 87. 87 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#85] от "nij50393132":

  Аз от цялата тая история с пещерата на Али Баба не разбра сега главните герои има ли баджанаци ли са или не са ?

  કટાક્ષ
 88. 88 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#75] от "Ronald Reagan":

  Аз съм от Българско лято, да не ме сбъркаш

 89. 89 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До коментар [#56] от "Virgin":

  Ей, мрачни хора. Все напротив. Ходете си при Мангъров. Само АБВ.

 90. 90 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#86] от "anonim440":

  На картончето какво пише - кога трябва (е препоръчително) да е сложи втората доза ?

  કટાક્ષ
 91. 91 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Зелените коридори са нещо хубаво. И до Павликени ще стигне ваксинацията. Ако не сега от към Великден.

 92. 92 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#86] от "anonim440":

  Не ти ли е порастнал 6-ти пръст някъде, от АЗ така става.

 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#88] от "nij50393132":

  > Аз съм от Българско лято, да не ме сбъркаш

  Аз съм от все-сезонните.

  કટાક્ષ
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#89] от "znaya":

  >Ходете си при Мангъров. Само АБВ.

  Значи аз тоя Мангъров дето все го споменавате не го познавам, но Първанов ми е изключително противен.

  А азбуката съм я научил в първи клас.

  કટાક્ષ
 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#91] от "znaya":

  > Зелените коридори са нещо хубаво. И до Павликени ще стигне ваксинацията.
  > Ако не сега от към Великден.

  Така хубаво нещо Зелените Коридори. Има простор, да дишаш и да пееш с пълни гърди.

  Пък ако не стигне до Великден, ще стигне до Коледа, все е празник.

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  До коментар [#82] от "tko42434569":


  Вие ОПАК ли ще разигравате тоя театър, балка картинка - два трола завоалирано пропагандират ваксинирането с АЗ, че закъса насовата вакьинация. Е тия вПавликени и да ви се вържат на театрото, а и искат ваксинат, трябва им но няма. Тук ние си знаем, дали, кога и с коя. Но не сега

 98. 98 Профил на bg_brusselaar
  bg_brusselaar
  Рейтинг: 250 Неутрално

  До коментар [#7] от "ТРАБАНТ":

  Ти наистина си "Трабант"!

 99. 99 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 134 Весело

  До коментар [#19] от "Virgin":

  Лесно - с Жипката може, ама да не е в Северна България.

 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2669 Неутрално

  До коментар [#94] от "Григор Бърдарски":

  > Защо реши да ме занимаваш със скучния си живот?

  Браво, това е значително по-добре!

  Дай сега да се заяден лекичко по темата за 'ударна ваксинация - друг път' ?

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK