Приятели на шофьора разказаха какво е станало 24 ч. преди катастрофата с Милен Цветков

Кристиан Николов остава в ареста, след като съдът отказа да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

© Георги Кожухаров

Кристиан Николов остава в ареста, след като съдът отказа да промени мярката му за неотклонение в по-лека.Първите свидетели по делото за катастрофата, при която на 19 април м.г. загина журналистът Милен Цветков, дадоха показания пред Софийския градски съд (СГС). Призованите и разпитани свидетели са приятели на подсъдимия Кристиан Николов и неговата годеница Симона Цанкова и разказаха как са празнували вечерта преди инцидента. Самата Симона Цанкова, която е пътувала в джипа "Ауди" Q7 по време на катастрофата, също реши да даде показания, макар че има право и да не свидетелства, тъй като живеят на семейни начала.


Приятелите на Николов и Цанкова заявиха пред съда, че като шофьор той е много внимателен и отговорен и винаги спазва правилата за движение по пътищата и не е агресивен водач. По думите им той не употребява наркотици и не злоупотребява с алкохол.


В съдебната зала Цанкова и останалите приятели на Николов разказаха, че на 18 април през деня са се събрали, за да празнуват рожден ден на Цанкова, който е бил по-рано през седмицата. Компанията от десетина души първо отишла на Витоша, където искали да си направят барбекю, но били спрени от полицаи. Те ги проверили и им съставили актове, тъй като нарушават противоепидемичните мерки, а тогава бе в сила и забрана за посещение на природни паркове и градинки. След проверката компанията се отправила към дома на Николов, където продължили празненството. Различни свидетели разказаха как са пили шотове с "Йегермайстер", имало бира, водка и други алкохолни напитки.
Никой от присъствалите на купона не е видял Кристиан Николов колко и какво точно е пил и никой не го е видял да употребява наркотици. Точно обратното - повечето от близките му разказаха, че води здравословен начин на живот и спортува редовно. Симона Цанкова обясни, че някои от момчетата от компанията са пренощували в къщата, а други си тръгнали същата вечер. Тя и Кристиан почистили след празненството и малко преди да си легнат в ранните сутришни часове той й споделил, че се чувства замаян след като намерил "Йегермайстер" в чаша и го изпил.


Цанкова разказа, че Николов имал специален ритуал преди лягане - пиел успокояващ чай от канабис и използвал такава паста. Продуктите се предлагат свободно на пазара, а Николов ги приемал, когато бил притеснен преди изпитите си по време на сесия. На другия ден около обяд заедно с Георги Иванов - сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, отишли в дома му, за да се изкъпе и преоблече, а после решили да отидат на разходка. Решили да се качат на джипа "Ауди" Q7 както за разходката на Витоша, така и на следващия ден, защото бил паркиран най-отпред в алеята за автомобили и не искали да ги разместват.


В деня на катастрофата Симона Цанкова обясни, че Николов не е бил неадекватен и й споделил, че се чувства по-добре след замайването предната вечер. Годеницата на Николов обясни, че не е гледала откъде минават с автомобила, защото отваряла подарък, получен за рождения й ден предната вечер и чела инструкциите. Погледнала към предното стъкло, защото Георги извикал, а секунди след това джипът се ударил в автомобила на Милен Цветков. Цанкова каза, че не е видяла какъв цвят е бил сигналът на светофара. Джипът се завъртял след удара и спрял след като се блъснал и в ограда.


"След като осъзнах, че сме живи, се опитах да изляза, но вратата беше затисната и не успях да сляза от автомобила. Дойдоха хора и ми помогнаха", обясни Цанкова. Тя е видяла и как Кристиан Николов се опитвал да помогне на Милен Цветков, който вече бил изваден от автомобила. "Правеше му изкуствено дишане, сложи обувка, за да повдигне главата му като възглавница и в един момент се опита да му извади езика", обясни Цанкова. До момента прокуратурата твърдеше, че Николов не е оказвал съдействие, а е оглеждал автомобила си.


Малко след разпита на свидетелите, Кристиан Николов поиска съдът да промени мярката му за неотклонение в по-лека. "Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чийто живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления. Искам да изкажа моите искрени съболезнования към близките и семейството на Милен Цветков. Не мога да си представя какво им е, когато се връщат към случилото се", каза пред съда Николов, но магистратите отказаха да го освободят от ареста.


Следващото заседание е насрочено на 26 февруари и се очаква тогава да бъдат разпитани други свидетели, станали очевидци на катастрофата. Николов е обвинен за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, вследствие на което на 19 април почина журналистът Милен Цветков. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 875 Неутрално

  това ми звучи като евтин сценарии за бълграски сериал.... само са забравили да кажат че е карал бързо, защото е возил болната си жена към Пирогов...

  Pure Chewing Satisfaction
 2. 2 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 878 Неутрално

  няма такива боклуци просто

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Мамини синчета, на които всичко е позволено.

 4. 4 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 172 Неутрално

  Поразително е, как никой не чувства вина за нищо и как всички са един от друг по-хрисими!
  Надяваам се съда да вземе под внимание тази безпардонност и да му отсъди заслуженото + "бонус" ! Както се процедира към индивиди с подобно поведение в цивилизования свят!

 5. 5 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  "Отговорно заявявам, че няма да се укрия или да извърша друго престъпление. Аз съм млад човек, чиито живот е минал в учение и никога не съм се занимавал с престъпления......
  —цитат от коментар 0 на Дневник


  Сладурче мамино !
  в учение .... на различните дроги !

  Свидетелите .. са по скоро лъжесвидетели !
  абсолютно неправдоподобни !
  Заслужава според мене максимална присъда !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 6. 6 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4573 Гневно

  А стига бе, след толкова проби които доказаха наркотици, сега да не се окаже, че трябва и да го наградят за доблестно поведение, че ужким бил оказал помощ на пострадалия? Тези "свидетели" направо се подиграват с всичко.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 7. 7 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  "Приятелите на Николов и Цанкова заявиха пред съда, че като шофьор той е много внимателен и отговорен и винаги спазва правилата за движение по пътищата и не е агресивен водач. По думите им, той не употребява наркотици и не злоупотребява с алкохол."

  На това му се вика "непредубеден" свидетел. Тия всичките са за присъди за лъжествидетелстване.

 8. 8 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2888 Неутрално

  Не пиели, не се друсали и спортували?
  Но пък редовно се нафирквали, надрусвали и осирали?
  Колко ли такива недосегаеми хвърчат по улиците във всеки един момент?

 9. 9 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 403 Неутрално

  това ми звучи като евтин сценарии за бълграски сериал.... само са забравили да кажат че е карал бързо, защото е возил болната си жена към Пирогов...
  —цитат от коментар 1 на Bedtime for Democracy


  Не, не ... спрял е да качи бременна самотна майка и я е водил към родилното. Момент преди инцидента е получил благодарствен СМС от Агенцията за Закрила на Детето, за голямото дарение което е направи и стотиците сираци които е спасил.

 10. 10 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 172 Неутрално

  И нека обвинението не забрави да добави, че самозабравилия се наркоман-хулиган е застрашил смъртно живота на още 5-6 човека(пресичащите пешеходци), които се вижда на кадрите оцеляха само по-чудо!

 11. 11 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Кръвната му проба показва друго.
  Ще пускат разни истории за учене и спортуване и ще замазват вземането на наркотици.

  Отврат!!!


 12. 12 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2001 Неутрално

  Тази мома няма какво друго да каже. Очаквам още сълзливи показания.

 13. 13 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  химическия анализ на кръвта и чатовете в телефона показват съвсем друго!

  такова жестоко престъпление не може да остане заметено!

  веднъж скоростта преди сблъсъка удобно измерена на 99км в час, втори път противоречащи на фактите сяидетелски показания ...

 14. 14 Профил на dinko
  dinko
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Имам нужда от успокояващ чай и да си легна.

 15. 15 Профил на zaki
  zaki
  Рейтинг: 349 Неутрално

  " за да празнуват рожден ден на Цанкова, който е бил по-рано през седмицата"

  "компанията се отправила към дома на Николов, където продължили празненството. Различни свидетели разказаха как са пили шотове с "Йегермайстер", имало бира, водка и други алкхолни напитки."

  "На другия ден около обяд заедно с Георги Иванов - сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, отишли в дома му, за да се изкъпе и преоблече,..."

  Нещо не разбрах. Няма вода , баня и гардероб ли ли в дома на Николов, та трябва да отиде в дома на сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов., за да се изкъпе и преоблече. А Лъчко мозъка дали знае, че синът му играе в случая, ролята на нещо средно между "теляк" и "камериер" ..... да речем.

 16. 16 Профил на danielv
  danielv
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Глупости на таркалета! Опитват се да го изкарат един такъв ангел!

 17. 17 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Толкова млади, а вече готови да защитават убиец, без грам угризения. Какво ли ще са готови да направят, когато родителите им ги набутат в управителните тела на бордове, в комисии и пр?!
  Вижда се отдалече как адвокатите са изградили защитната си стратегия върху показания, които отричат употребата на наркотици и свеждаща греха до невинно младежко "почерпване".
  Ако съдията е съвестен, никакви думи не могат да омаловажат химическите факти - които винаги са безпристрастни и които единствено обясняват поведението на водача.
  Ако съдията е умен, ще каже: Да, този младеж почти трезвен е извършил убийство, което доказва, че то е извършено предумишлено.

 18. 18 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1548 Весело

  Явно някой им е казал да не се притесняват и да лъжат на воля...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 19. 19 Профил на spring_va
  spring_va
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Ма той, милия, бил цвете, бе! Никога не употребявал наркотици, никога не злоупотрбявал с алкохол, спортувал, водил здравословен начин на живот, бил отличник и какви ли още не чудесии. Ма що така му открили толкоз много наркотици в кръвта на местопрестъплението "нИ знам". Явно някаква всевисшна сила се е изляла върху горкия младеж в деня на катастрофста. Между другото, веднъж и аз бях гледал подобен филм по кабелната. Истина е ви казвам!

  Ей, почва да обзема чувството, че това мамино богаташче ще се измъкне сухо и невинно. Което ако се случи, в страната ще хвърчат линейки. Много линейки.

 20. 20 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  Когато разберете какъв прокурор е бащата на Симона..... ще ви стане ясно защо делото е накъсано на части и сега ще текат реки от сълзи и розови котенца. Милите дечица, те мирни, кротки, неволно станала белята.....
  Какво стана с майката на Кристиян? 200 фирми, съдружници Каракачанов, Танева, прокурори..... нещо проверките що замлъкнаха?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 21. 21 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1548 Неутрално

  До коментар [#19] от "spring_va":

  Аз изразих такова опасение още в началото. Сега чакаме "силно" включване на прокуратурата с някое пълно безумие, което да направи осъждането му невъзможно.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  химическия анализ на кръвта и чатовете в телефона показват съвсем друго!такова жестоко престъпление не може да остане заметено!веднъж скоростта преди сблъсъка удобно измерена на 99км в час, втори път противоречащи на фактите сяидетелски показания ...
  —цитат от коментар 13 на хм


  Ха на бас, че ще го заметат. След година Кристиян ще излезе и ще продължи образованието си по света. Делото след 5-8 г ще е заметено!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 23. 23 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1548 Любопитно

  До коментар [#20] от "chichka":

  Ама таткото на булката прокурор ли е? Ами що в началото я изкарваха едва ли не "Пепеляшка"?!? Знаех си аз, че новобогаташи няма да пуснат така синковеца да се ожени за някаква скъсанячка, хеле пък с такива ексцентрични залитания като тази (показваха ѝ снимки от социалните мрежи)...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 24. 24 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  След катастрофата ПИК бяха пуснали едно виде, на което ясно си личеше колко е внимателен шофьора на въпросния автомобил и дали спазва ЗДП...
  Що се отнася до паленето на огън на Витоша, това вече е върха на спазването на закона!
  А за наркотиците, за чий питат свидетели? Има експертиза, която казва употребил или не.

 25. 25 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Мамин златен! Изпил изостанала чаша с Йегермайстер, а там неизвестен гост сипал три-четири вида дрога... Църквата да не се ослушва, а още приживе да го обяви за светец!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4229 Неутрално

  До коментар [#25] от "gripen":

  Адвоката му се чуди какво да прави и разказва приказки от "1000 и една нощи", добре, че насреща си има много сериозен друг адвокат.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 27. 27 Профил на ScorpioH
  ScorpioH
  Рейтинг: 307 Гневно

  Ужас. Накрая ще се окаже че М.Цветков сам е ускорил на заден с 99км/ч. и е ударил кротко стоящия автомобил на невинното ангелче.
  Тази дрогарка дали не е пила преди съд. заседание някое разхлабващо чайче с леко страничен ефект - лъжесвидетелстване.

  Ако съборят всички бараки в Слънчев Бряг и на тяхно място посадят по едно дърво, то той ще стане най-зеленият курорт в Европа.
 28. 28 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Голямо разтегляне на локуми - сега защо не започнат да разследват тея симпатяги за лъжесвидетелстване и да ги приберат на топличко за няколко месеца?

 29. 29 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Ми така ще е , след като говорят пред съда почти година по късно. Адвокатите са имали време да наточат сказката на макс , съответно ключовите вещи лица подсигурени.... Да ти пи*ам на правосъдието.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 30. 30 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1300 Неутрално

  Ще има минимална присъда от кумова срама, въпреки че и такава нямат. След което ще му приспаднат това което е лежал в ареста и ще си изезе поживо поздраво. Имал е лошия късмет да нацели Милен Цветков и от там си вдигна много шум. Ако беше утрепал някой простосмъртен нямаше и да разберем и нямаше да прекара и ден в панделата.

 31. 31 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  веднъж скоростта преди сблъсъка удобно измерена на 99км в час, втори път противоречащи на фактите сяидетелски показания ...
  —цитат от коментар 13 на хм


  Според приятелите като шофьор той бил "много внимателен и отговорен и винаги спазва правилата за движение по пътищата и не е агресивен водач"

  Това май въобще не съответства на 100 км/ч с които се е натресъл в колата на Милен Цветков НА ЧЕРВЕН светофар!

  Дрогирания/пияния келеш е искал да "хване жълтото", т.е. на практика да мине в началото на червения сигнал, както правят много нагляри и въобще не е виждал, че вече има спряла кола пред него на кръстовището.

 32. 32 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тюфлекчия":

  Някаква голяма клечка е, и винаги когато постна този въпрос ме трият. В други форуми където пиша с фейсбук профил, след тези въпроси профилите ми са терминирани. Административни права за заличаване на профил / не на публикация, на профила, акаунта/във фейса у нас имат само един отдел в ГДБОП. Що ли?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  До коментар [#26] от "hamiltonf":

  "добре, че насреща си има много сериозен друг адвокат."

  Кой е този сериозен друг адвокат?

 34. 34 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  До коментар [#32] от "chichka":

  Добре де, кажи кой е баща на тази кукличка!

 35. 35 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#19] от "spring_va":

  някой му ги е добавил без да знае в чашата с чай от канабис. за да му направи мръсно. дрогирали са го негови недоброжелатели или такива на майка му (примерно). Иначе се замаял от един шот с йегермайстер. Баф тоя шот .. дажат 7-8 шота да се замае ама с един - тва е предобряне на манджата. Тва е като оня с 3 промила и нагоре детоне можеше да каже ден ли е или нощ като го питаха какво е пил вика -1 бира .. и тия така - един шот и му станало лошо щото той алкохол през живота си не е близвал.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 36. 36 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Безмерна простащина и наглост!!!
  Както от страна на *свидетелите*,така и от АДВОКАТИТЕ!
  Пак повтаряме - БЕЗМЕРНА ПРОСТАЩИНА И НАГЛОСТ!

 37. 37 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тюфлекчия":

  кво като е прокурор - в смисъл, магистратските заплати не стигат да те направят милионер. в общи линии взимат колкото един програмист.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 38. 38 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#28] от "shymi":

  те де факто не казват кой знае какво и трудно може да се каже, че лъжат. казват - не видях, не знам с колко е карал - не гледах, не знам да е пил - не съм го видял, не съм го видял и да друса, не съм го видял и да кара със 100 - т.е и да го е правил аз не съм го видял. Не можеш да ги подведеш под отговорност защото те не заявяват категорично че не е пил/друсал, а само че не са го видяли да го прави. Дет се вика -може и да е изшмъркал света, но може да го е направил сам в тоалетната където никой не го е видял. толкоз.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  Няма как да го осъдят за умишлено убийство, защото трябва да докажат, че е планирал убийството точно на Милен Цветков. А това не е така - който и да е бил на мястото на Милен Цветков, е щял да бъде убит!

  А тези "свидетели" се потят залудо! Има кръвна проба, показваща наркотици. Няма значение как тези наркотизи са попаднали в кръвта му. Има експертиза, показваща липса на спирачен път и скорост от 99 км в час при ограничение 50 км в час. Има записи от камери, които показват дали се е опитал да реанимира Милен Цветков или е оглеждал щетите по колата си.

  Ако прокуратурата не се издъни умишлено, този младеж го очакват поне 5 години ефективно!

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  До коментар [#37] от "bludniq_sin":

  "взимат колкото един програмист."

  Но програмистите НЕ вземат подкупи!

 41. 41 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#34] от "vassilun":

  Не знам, прокурор е и освен това преподава в Библиотекарския! Учудвам се само как вече 20 минути поста ми не е изтрит! Миналата година ми заличаваха профили във фейса след тези въпроси.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 42. 42 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  Ако свидетелите кажат че са видяли употреба на наркотици, те стават обвинями, че не са го спряли.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 43. 43 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2185 Неутрално  "Йегермайстер" е отврат, но го пият в цял свят.
  Фирмата се чувства добре с единия си продукт и не иска да расте чрез придобивне на конкуренти или разширяване на продуктовата гама.
  Печалбите ги инвестира на световните борси.
  Надиплили са милиарди.

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2064 Неутрално

  До коментар [#37] от "bludniq_sin":

  Няма прокурор който да не е милионер и с вила в Гърция. Ако намерите адреса на Симона ще видите в гуглето къде живее, в панелка или в имение с басейн.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1218 Весело

  Тоя Кристиян е тибетски будист направо - живее здравословно, никой не го е виждал да пие, чайчета преди лягане, от чаша йегер се замайва дни наред...

 46. 46 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 716 Любопитно

  А наказания за лъжесвидетелстване кога?

 47. 47 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Ужас. Накрая ще се окаже че М.Цветков сам е ускорил на заден с 99км/ч. и е ударил кротко стоящия автомобил на невинното ангелче.
  —цитат от коментар 27 на ScorpioH


  Може да обвинят и джипа. "Джип уби Милен Цветков", както "Шахта уби 16-годишно дете" или "Автобус уби 20 души в Своге"

 48. 48 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Защитата явно се е захванала да докаже, че убиецът е бил в състояние от афектен шок и напълно фа го оневини. Иначе това с чаят от канабис е култово: явно е съгласувано с бащата на годеницата, който е прокурор

 49. 49 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 503 Неутрално

  До коментар [#47] от "kapitan_laino":

  Да, имаше един такъв американски филм, където предметите полудяха и изтрепаха сумати народ !

 50. 50 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#39] от "vassilun":


  Не е вярно написаното. В НК се различават два вида умишлено и убийство. Първото, е когато лицето е планирало извършването на акта на умъртвяване, а при втория- убиецът е безразличен, че в резултат на противоправното му поведение може да настъпи смърт. Именно и по втората хипотеза е обвинението. Според мен ще бъде чудо ако го осъдят условно, защото усилията на защитата са насочени към пълното му оневиняване, а бащата на “съпругата-сатаниска” е близък до Гешев и лобито на Библиотекарския, където са получили титлите си всички приближени до властта.

 51. 51 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 837 Неутрално

  "Цанкова разказа, че Николов имал специален ритуал преди лягане - пиел успокояващ чай от канабис и използвал такава паста. Продуктите се предлагат свободно на пазара, а Николов ги приемал, когато бил притеснен преди изпитите си по време на сесия."

  "Тя и Кристиан почистили след празненството и малко преди да си легнат в ранните сутришни часове той й споделил, че се чувства замаян след като намерил "Йегермайстер" в чаша и го изпил."

  Това са изявления на психопати и социопати.
  Изглежда сякаш им се струва смешно.
  Интересен факт е, че полицията всъщност ги е спряла предишния ден и дори е съставила акт.
  Но явно в семейството и средата им уважението към живота на другите, обществото като цяло, са силно компроментирани.

  Максималната присъда е добре заслужена.

 52. 52 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Ще се отърве копеленцето, както се знаеше от първия ден...

 53. 53 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2103 Неутрално

  това ми звучи като евтин сценарии за бълграски сериал.... само са забравили да кажат че е карал бързо, защото е возил болната си жена към Пирогов...
  —цитат от коментар 1 на Bedtime for Democracy


  Всъщност, бързал е точно за да помогне на Милен Цветков, който вече е бил ударен от друг шофьор!

  Истинско удоволствие за полуграмотни хора, като мен, е да общуват с големите демократично-джазови интелектуалци от форума на Дневник!
 54. 54 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Присъда и на мръхлата за лъжесвидетелстване.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Ебаси чорбаджията, дето допива недопити чаши от масата...

  Еретик
 56. 56 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Приятелите на надрусания убиец могат кажат всичко. Интересува ме прокурора с какви неоспорими и добре подредени факти ще докаже това умишлено убийство с утежняващи вината множество факти (няколко вида наркотични вещества, умишлено превишена скорост и т. н.).

  ... с двеста...
 57. 57 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#36] от "tedif":
  + За адвокатите не съм съгласен! Това им е работата,стават съдружници и с дявола,за да си заработят хонорара! Това е истината за жалост,а за лъжесвидетелстване,ако е добър и неподкупен(най-важното) съдията,си има добри наказания! На момето в сливенския ще и се зарадват.....ех мечти!

 58. 58 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1418 Гневно

  Явно ще го отърват к*пеленцето, какво тук значат някакви си видеоматериали, кръвни проби... Българската правораздавателна система е отървавала и по-тежки случаи.
  Няма на някакви бездушни машини да се доверяваме, ето всички казват, че е добро момче, канабиса му е от пастата за зъби, и за останалите химии ще се намери източник.
  Всъщност, отдавна да е на свобода, ако не беше убил известна личност.

 59. 59 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#37] от "bludniq_sin":


  Да,заплатата може да е и по-малка от добър IT професионалист,но колко ВЗИМАТ,няма как да знаеш! Доста вероятно е да взимат повече от инженера!

 60. 60 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Йегермайстер, шотчета, чайчета от канабис, паста от марианка... яки софийски копеленца, майна!

 61. 61 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  До коментар [#36] от "tedif":+ За адвокатите не съм съгласен! Това им е работата,стават съдружници и с дявола,за да си заработят хонорара!
  —цитат от коментар 57 на angeles

  Ако трябва да сме честни, това прави ли ги с нещо по-добри от наемния убиец?
  И той хонорар заработва...

 62. 62 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#6] от "padrino":

  адвокатите му какво ли няма да измислят...

 63. 63 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#61] от "Yotce":


  Не съм адвокат!)) Просто в днешния свят,без тях не може,такава е реалността! Имам доста опит с тия “псета”!

 64. 64 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  До коментар [#55] от "Костадин Иванов":

  Допива чужди чаши, а иначе въобще не употребява алкохол и наркотици!

 65. 65 Профил на svetlio26
  svetlio26
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#57] от "angeles":
  Бать Angeles,

  Злите езици говорят че най голяма РАДОСТ има сред обитателките на сливенският затвор. Гя раздават краставиците на обяд цели/ненарязани.

  ПОЗДРАВ

 66. 66 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#65] от "svetlio26": Знаеш ли,преди двадесетина години имах такава мечта,да се намъкна в сливенския за няколко дни!😉 Сега на пеесе почти,на дали ще има полза!)))

 67. 67 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1548 Весело

  До коментар [#55] от "Костадин Иванов":Допива чужди чаши, а иначе въобще не употребява алкохол и наркотици!
  —цитат от коментар 64 на vassilun


  Да, това също е много показателно. Тия дето ги познавам, които допиват чуждите чаши сутринта след купон, като е свършило пиенето и те така - хич "не употребяват" алкохол и наркотици...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 68. 68 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#67] от "Тюфлекчия": Клин,клин избива,както се казва.Важното е да се избие,е,че винаги един остава са подробности!

 69. 69 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#64] от "vassilun":

  "Допива чужди чаши, а иначе въобще не употребява алкохол и наркотици!"
  ==============
  Истински еколог! Нищо да не остане, нищо не е излишно, нищо не се хвърля!

  Еретик
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на ikod
  ikod
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Статистически погледнато, от тази статия става ясно, че "ангелите" в България извършват средно по едно законо-нарушение на денонощие :)

 72. 72 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1049 Неутрално

  типично българско развитие на нещата...да 'оправим' детето...то повече няма да прави така...а че са плащали и търсели 'връзки' едва ли някой се съмнява...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 73. 73 Профил на svetlio26
  svetlio26
  Рейтинг: 312 Неутрално

  До коментар [#66] от "angeles":

  Ех младост. Вчера ли бяхме на двадесет и две? Разделихме се с надежда че всички дупки могат се запушат. Кой е вярвал че ша дойде време пеперудите да се избират и поръчват от “некерман-а” :)

  Поздрав

 74. 74 Профил на jikev
  jikev
  Рейтинг: 52 Неутрално

  "Николов е обвинен за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие"
  Това обвинение му гарантира оправдателната присъда

 75. 75 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Весело

  До коментар [#73] от "svetlio26": И преди беше 100$ запушване на дупка,сега пак е толкоз,пък и “Pfizer” се грижат добре!)))))

 76. 76 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Малолетни боклуци , научили номерата на простите си родители...

  agent
 77. 77 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Максимална присъда, и присъда за всички тия свидетели, за лъжесвидетелстване.

 78. 78 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 881 Любопитно

  Много отговорен в шофирането, ама убил човек. Спомням си , звучи като шега, някакъв тип в трамвая заяви , че въобще не пие , ама днес се е напил...

 79. 79 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 451 Гневно

  ММХААААААААААААРХАРХАРХАРХАРХАРХАРХАР!

  I had a dream, Joe
 80. 80 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1181 Гневно

  Ето затова трябва камери навсякъде ... да се знае всеки момент кой с колко кара и като стане сакатлък, да се види какво е държането на участвалите...а не тая да разказва вицове от 1001 нощ...

 81. 81 Профил на Mladen Stefanov
  Mladen Stefanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "...е много внимателен и отговорен и винаги спазва правилата за движение по пътищата и не е агресивен водач. По думите им той не употребява наркотици и не злоупотребява с алкохол."

  Баси рецитала. Не е истина!!!
  Наркотиците и алкохола господ по неведоми пътища божи му ги е пъхнал в кръвта и дядо господ му е натискал педала на газта.

 82. 82 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Тези чак сега ли разказват, очудващо че изобшо си помнят нещо след толкова време.

 83. 83 Профил на Enter_K
  Enter_K
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Специален ритуал канабис и каране на автомобил.
  "Ритуал" за комплексари.

 84. 84 Профил на Ivan Kolarov
  Ivan Kolarov
  Рейтинг: 24 Гневно

  ...ами за лъжесвидетелстване? Или май е недоказуемо това...Баси и пародията! Смрад...

 85. 85 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 824 Разстроено

  До коментар [#57] от "angeles":

  В доста европейски страни,да не говорим за САЩ,този адвокат доста ще се припоти в съда!
  Прави ни на нас,българската част от компанията,че в Родината постоянно се върти един ограничен КРЪГ от адвокати,защитаващи всички изпечени мошеници,крадци,убийци,мафиотчета,приватизатори и всякаква останала утаечна гмеж!

 86. 86 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Ако ги нямаше малоумните "мерки" децата щяха да са отишли на Витоша и всичко щеше да е нормално.

 87. 87 Профил на ТумбаЛумба
  ТумбаЛумба
  Рейтинг: 1977 Гневно

  Гнус, гнус, гнус. Убиха човек, а сега му скалъпват профила на отговорен потребител на легални канабисови продукти. Срам за тези адвокати, които го правят за пари! Ще ви се върне, бъдете сигурни!

 88. 88 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1598 Весело

  До коментар [#65] от "svetlio26": Знаеш ли,преди двадесетина години имах такава мечта,да се намъкна в сливенския за няколко дни!😉 Сега на пеесе почти,на дали ще има полза!)))
  —цитат от коментар 66 на angeles


  😀Хехехе😀😀😀 Пък аз в отделенията мечтаех да стана теляк в женската баня😀 И дори веднъж събрах кураж да стигна до входа на женската "народна баня" (входът беше от към уличката между ЦУМ и банята) и мернах разни телеса😀

  А относно това татино прокурорско синче...Що ли имам чувството че ще има нЯква прокурорска издънка и нещата ще се омажат? Да перефразирам поговорката: Зер прокурор прокурору не вкарва синчето му в пандиза...не е колегиално някак си😀

  Въпрос към юристите/разбирачите: В подобни процеси не почват ли ПЪРВО прокурорите с тяхните свидетели/вещи лица? Които защитата има право да разпитва и да оборва тяхните заключения още в този етап (с право на повторно разпитване...въпроси...липсва ми термина? И чак след това защитата води своите свидетели/вещи лица, и разпитва отново свидетелите/вещите лица на прокуратурата, считайки че са посочили тяхните грешки?
  До коментар [#66] от "angeles":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 89. 89 Профил на hyperano
  hyperano
  Рейтинг: 426 Неутрално

  1. Аз искам да получи 25-30 години
  Писалите закона не искат явно да решат проблемите.
  2. Поне да кажат името ма съдията и колко кинти е получил. Хубаво е да се знае ценоразписа

 90. 90 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1598 Разстроено

  "Николов е обвинен за умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие"Това обвинение му гарантира оправдателната присъда
  —цитат от коментар 74 на jikev


  Ако си прав за "УМИШЛЕНОТО"...уйде коньо у реката: "Детето" е невинно и не може да го съдят втори път за непредумишлено...к'ото и да е...
  До коментар [#74] от "jikev":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 91. 91 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Пожелавам му да изтърпи последният момент на Милен до края на живота си и като излезе да го е срам от името му. Боклук

 92. 92 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#85] от "tedif": Не е само при вас в БГ! Навсякъде си има добри криминални адвокати,които защищават всякаква” сволоч”,стига да си плати! Тук в LA са едни от най големите мастити! Виждал съм някои от тях!

 93. 93 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Тия лъжесвидетели ще вбесят много силно съда, а прокуратурата ако се амбицира, ще изрови всички безобразия на този хубавец. Не съм бил в залата, но предполагам, че експертизата е установила системна злоупотреба с наркотици, та "приятелите" е редно да подпечатат една много тежка присъда. За съжаление няма какво да се направи по отношение на лъжесвидетелите, понеже - той е съвестен водач и не употребява алкохол и наркотици, е субективна оценка, която не може да бъде квалифицирана като лъжливо твърдение, освен ако прокуратурата не докаже, че са присъствали и са възприли пряко противното.

 94. 94 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#90] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Не стоят нещата така. Ако съдът приеме, че не е искал или не се е отнасял с безразличие към този конкретно противоправен резултат /пряк или евентуален умисъл/, ще го признае за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС и след употреба на наркотици и употреба на алкохол. Оправдателна присъда може да има само ако някой друг е управлявал автомобила или ако е бил невменяем.

 95. 95 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 818 Неутрално

  В учене, а? Такива мамини пикльовци са и сега в управлението.

 96. 96 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Преди 10-ина години едно прокурорско синче помете на спирка едни хорица и кво стана?

 97. 97 Профил на Dark King
  Dark King
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Не забравяйте, че сме в кастово общество - тайно. Кастата на избраните и техните наследници, Сталино избрани да обслужващи съветските интереси имат право да убиват членове на простолюдието, без да има последствия за тях. Разбира се това е най-голямата тайна. Ако убития не беше Милен Цветков, а анонимен представител на низшата каста, просто всичко щеше да е отдавна заметено и приключило. Сега ще отнеме повече време.

 98. 98 Профил на Dimitar Atanasov
  Dimitar Atanasov
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Идиотизирането на българския народ стигна своето дъно с повсеместността си. Тези мамини изродени идиотчета са абсолютно точен примеР за това. Интересно, защо още никой от чистите патрЕоти не е обвинил ТЕЖКОТО ТУРСКО РОБСТВО, ПРЕЗ КОЕТО ПУСТИТЕ ТУРЦИ СА МАЧКАЛИ ВСИЧКО НАРЕД И НАЙ-НАКРАЯ СМАЧКАЛИ И ХУБАВАТА ЯНА.
  Можем ли да очакваме ефективна присъда на шофьорчето откачалник и мамин изрод?

 99. 99 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#44] от "chichka":

  много силно изказване и невярно според мен. имам колеги прокурори - как пък не знам за тях да са милионери .. явно съм уцелил некадърниците?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 100. 100 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  До коментар [#90] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Не стоят нещата така. Ако съдът приеме, че не е искал или не се е отнасял с безразличие към този конкретно противоправен резултат /пряк или евентуален умисъл/, ще го признае за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС и след употреба на наркотици и употреба на алкохол. Оправдателна присъда може да има само ако някой друг е управлявал автомобила или ако е бил невменяем.
  —цитат от коментар 94 на zlo38528262


  Вероятно греша щото не съм юрист с богат опит в криминални дела (а ти юрист ли си, ако не е тайна?)

  Но ми се струва че ако е внесено обвинение за УМИШЛЕНО деяния (и обвинителния акт не е променен до присъдата) съдът може да го осъди САМО ЗА УМИШЛЕНО деяние, а не за нещо друго. Или да го оправдае ако приеме тезата на защитата-НЕ Е БИЛО УМИШЛЕНО!

  А УМИШЛЕНО в случая, според мен като не'юрист, е ако този боклук се е качил на колата с цел да се кьосне в друга кола. Без значение дали е на Милен Цветков или друг завалия.

  А доказването на "умишлено деяние" е бая трудно! Трябват свидетели (или други доказателства, СМСи, записани телефонни разговори или постинги в медиите) той да казва/пише-ей' с'я се качвам на 'жиБа и почвам да се кьоскам във 'сички бели/червени коли които видя, или такива марка ФИАТ, или такива със жена'шофьор, или такива спряли на червен светофар. Или такива които дават предимство на пешеходци, без значение дали са на зебра или пресичат нехайно улицата.

  В първите години след прехода като идвах в България и шофирах рент'а'кар кола са ме блъскали няколко пъти отзад щото намалявам скорост или спирам ако пешеходец пресича улицата и на негов червен светофар, или по средата: Привички от 20 г' шофиране в Израел.

  После се научих: Натискам ли спирачките, ПО КАКВАТО И ДА Е ПРИЧИНА, удрям и копчето на аварийните светлини! Кьоскането намаля драстично!!! Едни мильовци веднъж ме спряха след светофар и ме попитаха: ЗАЩО ПОЛЗВАШ И АВАРИЙНИТЕ, ТОВА ТУК Е ЗАБРАНЕНО! Казах им: Защото така този след мен вижда повече лампички и реагира по бързо-разбира че нещо става-този преди него намалява скорост!!!

  Не бяха от най тъпите-след 3-4 секунди един от тях ми каза-има логика в това, ама...е забранено. Питах-ще ме глобявате ли? Спорен ден, господине😀
  До коментар [#94] от "zlo38528262":

  П.С. Готин ник ти се е паднал от автоматичната регистрация-"зло" с 8 букви😀 Ако искаш да го промениш леко (например злоВмера007/666 или нещо подобно) ще ти кажа/напиша как става😀

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK