Защо Столичната община се усъмни в раздаване на бонуси в район "Красно село"

Сградата на районната администрация "Красно село".

© Георги Кожухаров

Сградата на районната администрация "Красно село".Кметът на район "Красно село" упорито отказва да каже дали са си раздавали бонуси по проекта "Патронажна грижа за възрастни и за лица с увреждания", обяви председателят на финансовата комисия на общинския съвет Георги Георгиев от ГЕРБ. Въпросният кмет е Росина Станиславова от "Демократична България", която взе участие в онлайн заседанието на комисията.


Георгиев получил жалба, че районната администрация начело с кмета си е раздала бонуси по проекта, който се финансира по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" (ОПРЧР). Той каза, че изпратил няколко писма, но Станиславова не му давала отговор по същество.


Този проект "Патронажна грижа" започна на 15 май и завърши на 31 декември като се изпълняваше във всичките 24 района на София. Общият му бюджет е 5.2 млн.лева. Най-много е получил "Люлин" - 462 хил.лева, после е "Младост" - 392 хил.лева и трети е "Красно село" с 365 хил.лева. Данните представи Станиславова.
В "Красно село" парите са били разделени в две направления. В първото - 261 хил.лева са отишли за шестте месеца заплати на над 30 наети сътрудници за разнасяне на храна и пазаруване на социално слаби. Второто е с бюджет 104 хил.лева е било за заплати на ръководния екип от пет души начело с кмета и за гориво на колите на шестте екипа. Те ежедневно са носили храна и са пазарували на 510 социално слаби и болни хора, макар по проекта индикативният им брой да е бил около 230 души, твърди кметът.


"Ние и днес обслужваме тези хора, защото спестихме от средствата и вместо да спрем в края на декември, проектът ще свърши в средата на март", каза Веселин Кирев, зам.-кмет на района за "Дневник".


Давал ли си е бонуси кметът?


Георгиев отново попита кмета Станиславова какви бонуси са си дали ръководството на района, но тя отрече. "Аз съм ръководител на проекта и в него са заложени възнаграждения за екипа, който го ръководи. Всички разходи са контролирани от финансиращия орган - (ОПРЧР)", заяви тя. И обясни, че има допълнителен трудов договор на 4 часа, за да ръководи проекта като за този допълнителен труд е формирано възнаграждение "на база заплатата по основния ми трудов договор, която е 2400 лева", уточни кметът на "Красно село". Нейният заместник Веселин Кирев, който също е участвал в ръководството на проекта е вземал под 1000 лева месечно, по думите му.


Методи Лалов, председател на групата на "Демократична България" в СОС се съгласи с Георгиев, че когато общински съветник иска официално информация от районен кмет, тя трябва да му се предостави. Станиславова се оправда, че исканата информация от съветника Георгиев е била на база сигнал-жалба, а в тези случаи по Административно-процесуалния кодекс процедурата била по-сложна.


ГЕРБ: Няма политическа поръчка


Защо ГЕРБ се интересува дали са раздавани бонуси само в "Красно село", след като проектът е реализиран във всичките 24 района. "Призовавам да се изиска същата информация и от другите кметове, за да имаме общата картина", призова Лалов.


Георгиев възприе идеята и каза, че ще изиска и от другите райони информацията и подчерта, че в случая с "Красно село" не става въпрос за политическа поръчка. Той и други съветници от ГЕРБ - Стефан Марков, Екатерина Йорданова заявиха, че вероятно всичко по проекта може да е законно, "но отказът ви да дадете информация го превърна в проблем и истината се загуби в разправии и крамоли", обърна се към Станиславова председателят на финансовата комисия.


Защо точно "Красно село"?


Когато проектът завършва в края на декември, в "Красно село" продължават, тъй като били спестили средства. "Ще стигнат до средата на март", каза за "Дневник" Веселин Кирев.


Още през януари решават да продължат патронажната грижа по същата ОПРЧР. Изпращат писмо до Министерството на финансите дали могат да участват като район. Отговорът от там е - да, можете. "Красно село" и най-активните 11 района по първия проект могат да участват самостоятелно в следващия проект, а останалите - чрез дирекция "Социални дейности" на общината, според Кирев.


"Атаката от Столичната община дойде още на следващия ден. Те бяха подготвили доклад общинския съвет да им даде съгласие да кандидатстват по оперативната програма. А се оказа, че районите също можем и... сигналите и жалбите срещу нас започнаха", казва Кирев.


Кметът Станиславова потвърди за "Дневник", че според нея именно активността на район "Красно село" да се продължи патронажната грижа е осигурила и на други 11 района самостоятелно да я изпълняват.


"От Министерството на финансите и от Министерството на труда и социалната политика ясно ни отговориха, че можем да бъдем директни получатели по проекта. Той се нарича "Патронаж плюс" и освен сегашните социални дейности, включва и медицинско обслужване на социално слаби и болни хора.

Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Дано не е вярно, че да се облагоделстваш от Патронажа е низко и долно.

 3. 3 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Е нали затова се борят всички да налапат кокала. ДаБ, ГЕРБ, БСП, ДПС всичко е борба за кокала и от там преразпределението на парите на материала в собствения джоб.

 4. 4 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Дано не е вярно, че да се облагоделстваш от Патронажа е низко и долно.
  —цитат от коментар 2 на nema_labavo


  Ако приемем, че са се облагодетелствували , защо тогава парите ще им стигнат до март 2121г, докато при дугите обшина проекат е приключил 12.2020 г. ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 5. 5 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 726 Неутрално

  не дай си боже да направиш нещо добро в тази държава, ще ти излезе през носа.
  виж да откраднеш или да оклеветиш някого не е проблем.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 6. 6 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Всичко това е защото парите са взети от ДеБъ !Видяха едно око в кьоравия и ...завидяха!Ицик, пали лодката и в ...Красно село!
  —цитат от коментар 1 на ТРАБАНТ


  Е видехме и как Раданчо даваше папчици на Борсов с назначения на родата му. Явно си голям наивник, ако мислиш, че куцо и сакато се бута в политиката на полза роду. Последния беше толкова нагъл, че дори каза, че откакто влезнал в политиката бил обеднял. Дай да направим една дарителска кампания да го захраним, въпреки че като го гледам бая е загладил косъма, явно добре се храни.

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  В двете "анонимни жалби" прозира пръстът на висшата инстанция, която е решила да завътри скандалче, но е нямало за какво закононарушение да се хване. Двете различни жалби с еднакъв деловоден номер издават кой е организаторът.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 8. 8 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Това “ще проверим и другите” веднага показва, че не е била независима проверка, а поредната бухалка, любимият метод на ГЕРБ

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 9. 9 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  До коментар [#4] от "NessaRox":

  Аз не го приемам и се надявам да не е вярно. Вие си приемайте каквото искате.

 10. 10 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 658 Неутрално

  След "Триадица", сега "Красно село". Лоша серия за кметовете избрани с гласовете на БСП.

 11. 11 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Предполагам, че някои от изказалите се тука не са разбрали правилно!
  Не са взети всичките пари , а само 1/3 от тях, 104 хиляди!

 12. 12 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Предполагам, че някои от изказалите се тука не са разбрали правилно!Не са взети всичките пари , а само 1/3 от тях, 104 хиляди!
  —цитат от коментар 11 на ТРАБАНТ


  Въпросът не е колко са получили , а дали са взели бонуси върху заплащането ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Весело

  До коментар [#11] от "ТРАБАНТ":

  Е значи трябва да се радваме, ДБ крадат само 1/3, по-малко е от ГЕРБ, които прибират над половината.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Весело

  Поредната ДСбарска калинка сключва договор сама със себе си и си раздава пари....Пари отклонени от възрастни хора - гнусс.. Имайте малко хигиена драги умнокрасавци
  —цитат от коментар 15 на Райчо Иванов


  Ясно е, че ГЕРБ са откраднали повече, след като им стигат само до декемеври 2020 г.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 17. 17 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#11] от "ТРАБАНТ":Е значи трябва да се радваме, ДБ крадат само 1/3, по-малко е от ГЕРБ, които прибират над половината.
  —цитат от коментар 14 на Шоршо


  Има ли решение на съда? Не! Значи не са крадци!

 18. 18 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#16] от "NessaRox":

  Издишаш скъпа, къде е Моралът който прокламирахте щом хванат да бърка в кацата бива защитаван с тезата, ама те ГЕРБ били откраднали повече - ама нали не бяхте като тях?

 19. 19 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Весело

  "....бюджет 104 хил.лева е било за заплати на ръководния екип от пет души начело с кмета..."

  Машалла за кметицата от Демократична България.
  Ашколсун...

 20. 20 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1625 Неутрално

  Въпрос с понижена трудност. Защо ГЕРБ изпитва компулсивна обсесия с ДБ? Да не би защото ги е страх?

 21. 21 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#18] от "Райчо Иванов":

  А настроение "весело" видахте ли ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 22. 22 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#17] от "ТРАБАНТ":

  Това е добър виц, признавам!

 23. 23 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#21] от "NessaRox":

  Ами не видях, сори 😎😎😎

 24. 24 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  "....бюджет 104 хил.лева е било за заплати на ръководния екип от пет души начело с кмета..."Машалла за кметицата от Демократична България.Ашколсун...
  —цитат от коментар 19 на palav_nik


  ======Те ежедневно са носили храна и са пазарували на 510 социално слаби и болни хора, макар по проекта индикативният им брой да е бил около 230 души, твърди кметът.======

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 25. 25
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 26. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#24] от "NessaRox":

  По нейните непотвърдени твърдения

 28. 28 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Любопитно

  До коментар [#21] от "NessaRox":Ами не видях, сори 😎😎😎
  —цитат от коментар 23 на Райчо Иванов


  А това, че са доставяли храна на 510 души вместо на 230 по проект , прочетохте ли ?

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 29. 29 Профил на Райчо Иванов
  Райчо Иванов
  Рейтинг: 60 Неутрално

  До коментар [#28] от "NessaRox":

  Прочетох, но не и вярвам - може и да са доставили на 510 души еднократно по кило боб, брашно, захар и олио

 30. 30 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Любопитно

  До коментар [#24] от "NessaRox":По нейните непотвърдени твърдения
  —цитат от коментар 27 на Райчо Иванов


  Да ги проверят

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 31. 31 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  След "Триадица", сега "Красно село". Лоша серия за кметовете избрани с гласовете на БСП.
  —цитат от коментар 10 на pepisky


  В Триадица изтеглихте късата клечка, че нямате районен кмет за бушон, да го отзовете като Авджиева в Младост и да покриете кой може да си извади нотариален акт за будка в двора на държавна болница.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 32. 32 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Разстроено

  До коментар [#24] от "NessaRox":

  261 хил са дадени за сътрудници, тя се е облажила като ръководен кадър на проекта. издишаш

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 33. 33 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#24] от "NessaRox":

  да не си мислиш, че е ходила по къщите и за товя е взела пари....мисли си

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 9 Неутрално

  А това, че са доставяли храна на 510 души вместо на 230 по проект , прочетохте ли ?
  —цитат от коментар 28 на NessaRox

  Тъй я, в студа ако дават горещ бульон може някой да му изгорят джигеря! Затуй сандвичи с маруля повечко! Разправят даже починали хора хранили, месеци наред! Това е истинската грижа!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 816 Весело

  " Има допълнителен трудов договор на 4 часа, за да ръководи проекта като за този допълнителен труд е формирано възнаграждение "на база заплатата по основния ми трудов договор, която е 2400 лева", уточни кметът на "Красно село".

  Леле-мале, що сме се осрале...

 38. 38 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Весело

  Второто е с бюджет 104 хил.лева е било за заплати на ръководния екип от пет души начело с кмета и за гориво на колите на шестте екипа.
  __________________________________________________

  Перфектна корупционна схема! Фандъкова е време да се засрами!

 39. 39 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 187 Неутрално

  [quote#4:"NessaRox"][/quote]

  Защото помагат на малко хора, за да продължи по-дълго вторият договор.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  хора , сметайте тази дама е само районен кмет. умната на 04.04

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 42. 42 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  В двете "анонимни жалби" прозира пръстът на висшата инстанция, която е решила да завътри скандалче, но е нямало за какво закононарушение да се хване. Двете различни жалби с еднакъв деловоден номер издават кой е организаторът.
  —цитат от коментар 7 на cinik


  Бре Циник, не е ли малко цинично да защитаваш ваша кметица с някакви дреболии, колко били жалбите и с какъв входящ номер били заведени?

  Кажи нещо по корупционната врътка?

 43. 43 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Герберите все на полза роду обикалят кварталите и носят храна на старите хора. Сутринта мисля че поне 5-6 видях да тичат от магазините към блоковете с пенсионери, а те с ведро сърце им махаха от прозорците.

 44. 44 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#43] от "Nick F":

  не знам за тях. ама тази поне за тези милки би трябвало да си я видял. я сподели

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Всъщност този факт изхвърли Манолова извън ринга, все пак тя направи 8 районни кметчета..

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Разстроено

  До коментар [#5] от "ck2013":

  екстра са и дошли парите, ама аз защо трябва да и се кефя. още повече са пари дадени за възрастни хора

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Столична община как само избирателно вижда проблеми там където не са герберски кметове. Иначе е сляпа и глуха за всичко останало през некадърното и ѝ крадливо управление.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1588 Неутрално


  "на база заплатата по основния ми трудов договор, която е 2400 лева", уточни кметът на "Красно село"
  —цитат от коментар 0 на статия  Щом кмет на община/район с население околок 90 000 души има заплата по основен трудов договор 2400 лв., нещата в тази държава са доста по-зле, отколкото съм си го представял. 2400 лв. на месец са пари, които един кадърен професионаист в много, много браншове просто не биха погледнали. Не ми се вярва, че всичкото бясно натискане към политическа кариера/управленски постове, е за такива заплатки. Явно бясното натискане е за това, че благините са другаде, не в заплатите. Оттук не е трудно да си представим какво струва на гражданите вече 15-годишното присъствие начело на държавата на един необразован тип с просташко възпитание...

 54. 54 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  " Има допълнителен трудов договор на 4 часа, за да ръководи проекта като за този допълнителен труд е формирано възнаграждение "на база заплатата по основния ми трудов договор, която е 2400 лева", уточни кметът на "Красно село".Леле-мале, що сме се осрале...
  —цитат от коментар 37 на palav_nik


  Този проект по 4 часа всеки ден ли се управлява? А кога е спала кметицата?

 55. 55 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 757 Неутрално

  До коментар [#43] от "Nick F":не знам за тях. ама тази поне за тези милки би трябвало да си я видял. я сподели
  —цитат от коментар 44 на sarunka


  Какви милки? Доколкото разбрах 104 хиляди за 5ма човека и бензин. То тия 104 хиляди са постижима годишна заплата в сектора в който съм. Та ако става дума за милиони казвай колко и къде да се преквалифицирам.

 56. 56 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Неутрално

  " Има допълнителен трудов договор на 4 часа, за да ръководи проекта като за този допълнителен труд е формирано възнаграждение "на база заплатата по основния ми трудов договор, която е 2400 лева", уточни кметът на "Красно село".Леле-мале, що сме се осрале...
  —цитат от коментар 37 на palav_nik


  Смятала е калориите по старите готварски наръчници, а за 100 бона можеше и риба тон от борсата в Токио да поръча или телешко Кобе, а можеше и такси до Павликени да изпрати, белким пенсионерът Х. се ваксинира.
  Гарантирано от ДБ!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 57. 57 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Любопитно

  може ли някой от съфорумците да обясни. европа дава пари за възрастни хора. парите отиват само за хонорари и заплати на обслужващите, това по инфо на кметицата. за това ли са отпуснати тези пари? да не трябва да ги връщаме , кято за джипките

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 58. 58 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Столична община как само избирателно вижда проблеми там където не са герберски кметове. Иначе е сляпа и глуха за всичко останало през некадърното и ѝ крадливо управление.
  —цитат от коментар 51 на hkr17702506


  =====
  "Атаката от Столичната община дойде още на следващия ден. Те бяха подготвили доклад общинския съвет да им даде съгласие да кандидатстват по оперативната програма. А се оказа, че районите също можем и... сигналите и жалбите срещу нас започнаха",========

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  До коментар [#50] от "Matrix":

  И след често ходене вдяна ли защо не можеш да се вредиш? Пък било то и за патронаж само

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Второто е с бюджет 104 хил.лева е било за заплати на ръководния екип от пет души начело с кмета и за гориво на колите на шестте екипа.__________________________________________________Перфектна корупционна схема! Фандъкова е време да се засрами!
  —цитат от коментар 38 на Dariya Koleva


  Време е Борисов да се засрами, жипката харчи по-малко!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Весело

  До коментар [#52] от "dzenlandia":

  Не е корупция това що е изчислено като процент от заплатата ти

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#53] от "inn":

  Проблема за СО община не е дали има или няма проблем с усвояването на тези суми от район Красно село, а проблема е ,че общините могат ДИРЕКТНО да кандидатстват по тази схема ,а не чрез социални дейности на СО .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Весело

  До коментар [#55] от "Nick F":

  да де ама тя е в друг сектор и е решила да си ги дръпне от възрастните хора.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 68. 68 Профил на Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Ша Шчупат държавата на Пеевски
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#50] от "Matrix":И след често ходене вдяна ли защо не можеш да се вредиш? Пък било то и за патронаж само
  —цитат от коментар 59 на дерибеев


  Дадох ти числата, дето искаше.

  И веднъж и дваж. Проверени!

  Ама се съмнявам да си ги видял - такива едносричници пишат и бегат...с 200

  Герб са КОМУНИСТИТЕ на България!
 69. 69 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2245 Весело

  Отрасъл съм в Хиподрума и мога да ви кажа, че хората там бяха много горди, че са избрали въпросната. Радостта им трая съвсем малко и сега не могат да я гледат, а повечето открито си признават, че съжаляват, че са гласували за нея. Не са "герберасти", нито "ганьовци-патрЕоте", както уточних - гласували са за нея и ДеБъ...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#70] от "dzenlandia":

  Както писах по -горе , да се провери и ако има злоупотреби -прокурор и т.н.

  За мен няма значение ГЕРБ /БСП или ДБ в кражбите .
  Но факта, че само за този район се иска отчетност, нека да е за всички райони проверката -кой ,как и колко .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 73. 73 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 967 Неутрално

  Всичко в тази държава, независимо колко силно ще надуват филантропските фанфари, се прави с един-единствен мотив: да крадем.

 74. 74 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Любопитно

  До коментар [#70] от "dzenlandia":

  Естествено, че е нормално, особено ако се изживяваш като морален стожер и антипод на корумпираната власт. Оти близахте сладоледа на Доган?

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 75. 75 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#72] от "NessaRox":

  "Георгиев възприе идеята и каза, че ще изиска и от другите райони информацията"

  Кое не е ясно? Има сигнал за Красно село, искат се данни за Красно село. Общински съветник (Лалов) иска информация и за другите райони, изисква се информация за другите райони.

  Тук въпросът е по-голям. След всички дитирамби на Христо Иванов и компания, след всички жлъчни коментари, след всички наставнически проповеди на тема корупция, ДБ да бъде изловена в корупционни скандали още преди да е влезнала дори в НС е нелепо и всеки, който им се доверява сляпо трябва сериозно да си помисли за кого гласува.

 76. 76 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  До коментар [#72] от "NessaRox":

  да де ама за други личности не искаш прокурор, а казваш преснъпници...пак двоен стандарт.

  п.п. наистина ли смяташ за МОРАЛНО 1/3 да отиде при кметицата , а дрегите 2/3 при дътрудниците и?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 77. 77 Профил на Martin Georgiev
  Martin Georgiev
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Гласувах за тази кметица на изборите, от тогава по квартала нищо не се е променило, все едно я няма...абсолютно същата мизерия, дупки, мръсотия, всичко е затрупано с бангии, които не мърдат от местата си с години, в снежните дни тротоарите не са пипнати, само хората ги тъпчат, та да може някак да се ходи. Трагедия, явно няма значение кой е Кмет и от коя партия е. Жалко, имах надежди...

 78. 78 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#75] от "dzenlandia":

  Нека изчакаме проверките на всички райони и ще говорим.
  Относно това кой за кого да гласува е малко по-сложно
  Лично аз НИКОГА не съм гласувала за комунист/и.
  Още по-малко вярвам на комунисти ,борещи се срещу комунизма и построили Руски поток и АЕЦ Беляне - ГЕРБ

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на Gerberche Malko
  Gerberche Malko
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дали има корупция не мога да кажа, но когато съм в БГ живея в тази община и според мен и много мои приятели и близки нещата са се влошило много от местните избори насам. Много програми са забатачени а админстрацията или не знае какво да прави или е откровенно некадърна. Личи си че шефа не ги държи искъсо. За архитекта даже не ми се коментира ... Имам приятели и в Лозенец и от там чувам същото - даже май стана спорт да се “хвалим” къде е станало по зле.

 81. 81 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Дори да е законно не е морално в такива проекти да се залагат такива суми за бонуси. Заместникът признава, че е получавал бонуси от 1000 лв която трябва да е около 50% от заплатата му. Едва ли работи по 3-4 часа всекиден по този проект без това да пречи на основната му работа. Още рамката на такива проекти явно е сгрешена, а вероятно така е и във всички други. Преди време се надигна вой срещу НПО която вземала много дарителски пари за административни разходи. Не знам колко е допустимият % но той не битрябвало да повече от 10% и то не за бонуси а за истински административни разходи както е за научните проекти на ЕС.

 82. 82 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Така работи ГЕРБ от тефтерчето на Златанов. Това е пореден опит на ГЕРБ да рабият някоя физиономия или изгорят някой, за да управляват проекта централно от СО. За всеки проект финансиран от ЕС се получава възнаграждение за изработени часове.

 83. 83 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#78] от "NessaRox":

  Какво има да чакаме? Ако герберският кмет е прибрал 1/2 това ще промени ли факта, че ДБ кметицата е прибрала 1/3? Или ще направи този факт по-малко гнусен и неморален ли или как?

 84. 84 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Весело

  Дали има корупция не мога да кажа, но когато съм в БГ живея в тази община и според мен и много мои приятели и близки нещата са се влошило много от местните избори насам. Много програми са забатачени а админстрацията или не знае какво да прави или е откровенно некадърна. Личи си че шефа не ги държи искъсо. За архитекта даже не ми се коментира ... Имам приятели и в Лозенец и от там чувам същото - даже май стана спорт да се “хвалим” къде е станало по зле.
  —цитат от коментар 80 на Gerberche Malko


  И се регистрирахте днес само за да ни осведомите .
  Аз пък живея в Лозенец и мога да потвърдя, че не е така .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Герберските кметове чисти и честни. Виж останалите, направо съсипват всичко.

 86. 86 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#82] от "Ще върнем България в Европа":

  По кой европейски проект конкретно е предвидено да се дава 1/3 от общото финансиране за възнагреждение на ръководителите на проекта? КОНКРЕТНО моля. По кой?

 87. 87 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Любопитно

  До коментар [#78] от "NessaRox":Какво има да чакаме? Ако герберският кмет е прибрал 1/2 това ще промени ли факта, че ДБ кметицата е прибрала 1/3? Или ще направи този факт по-малко гнусен и неморален ли или как?
  —цитат от коментар 83 на dzenlandia  Вие наистина ли мислите, че само по сигнал и всичко, което е описано в него е ФАКТ ???

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 88. 88 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Весело

  Ако 261 00 лева се разделят на 6 месеца и после на 510 се получават 85 лева на ден. Пита се храна за каква сума са получавали тези хора на ден и колко са били разходите за гориво и заплащане на труда на "доброволците". Само Сметната палата може да даде отговора.
  Тук, в Германия по време на жестоките ограничения много хора доброволно и за тяхна сметка разнасяха храна, пазаруваха и обгрижваха възрастните хора, които не можеха сами да се обслужват. Не знам защо си спомних бившите си "предприемчиви" колеги, които през "голямата екскурзия" продадоха на баснословни цени старите си брички и изкупиха на символични цени имуществото и имотите на изселващите се турци, и бяха безумно щастливи. Матриала!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 89. 89 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#87] от "NessaRox":

  "В "Красно село" парите са били разделени в две направления. В първото - 261 хил.лева са отишли за шестте месеца заплати на над 30 наети сътрудници за разнасяне на храна и пазаруване на социално слаби. Второто е с бюджет 104 хил.лева е било за заплати на ръководния екип от пет души начело с кмета и за гориво на колите на шестте екипа...ТВЪДИ КМЕТЪТ"

  104 000 за възнагреждения и гориво. Признание от КМЕТИЦАТА. А като я питат колко за гориво и колко за вънзграждения мълчи като партизанин. Защо?

 90. 90 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Весело

  До коментар [#89] от "dzenlandia":

  Ами сметнете го:

  104000 разделете на 11 месеца, / май до март /разделете го на 5 човека , махнете колкото искате за гориво и ще разберете за какво се борите .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 91. 91 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#90] от "NessaRox":

  Един автомобил с бензинов двигател харчи около 10 литра на 100 км. Ако приемем, че всички екипи са минали 20000 км (доста трудно в район като Красно село) това прави около 4000 лева за гориво.

  Остават едни 100 000 - по 20 бона бонусче на човек от "ръководството" на СОЦИАЛНИЯ проект за борба с КОВИД. Викате дребна схемичка е тази. За колко по-големи да се готвим след като влезете в НС. Споделете, да имаме някакво време за психологическа подготовка.

 92. 92 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Весело

  До коментар [#89] от "dzenlandia":Ами сметнете го:104000 разделете на 11 месеца, / май до март /разделете го на 5 човека , махнете колкото искате за гориво и ще разберете за какво се борите .
  —цитат от коментар 90 на NessaRox


  И разбира се, същата сума само , че разделете на 8 /до 12.месец ,както е в другите райони/ , отново на 5,махнете горивото /колкото сте махнали в първия случай/ и ще се изяснят нещата по жалбата за проверка .

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 93. 93 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  Доколкото разбирам, става въпрос за дребна измама, подобна на историята с назначението на президентшата преди години. За съжаление нивото на кадрите, занимаващи се с политика в България е това. То било договор на 4 часа. Алоооо тия 4 часа през кое време текат? През платеното от кметската заплата? Как се отчитат колко часа е работено по единия и по другия договор? И във въпросния договор тя си е шефка и изпълнител? Не е ли класически конфликт на интереси?
  След това :
  "Росина Станиславова обясни за OFFNEWS, че не е отказала информация, но жалбата трябва да съдържа три имена, адрес на жалбоподателя и други данни, за да бъде наистина жалба. В случая има само две имена и имейл адрес, което е сигнал, а не жалба, обясни районният кмет"
  Що уби младия мъж бе? Е той не беше толкова млад... Ей такива обяснения са повече от доказателство в моите очи.
  Жалко. Лошото е че подобна кокошкарска история се вади на показ от дълбоката държава за да се замажат далавери за милиони от шайката КОЙ. И после се почва - ми те и едните и другите крадат. И любимото ми "Костов много крадеше".
  Повръща ми се от тая държава.

 94. 94 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 659 Весело

  До коментар [#91] от "dzenlandia":

  Борисов е прав за едно , гласувайте за него- виждам, че се РАЗБИРАТЕ чудесно

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 95. 95 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 785 Неутрално

  не дай си боже да направиш нещо добро в тази държава, ще ти излезе през носа. виж да откраднеш или да оклеветиш някого не е проблем.
  —цитат от коментар 5 на ck2013


  Борисов го знае най-добре. А за случая в "Красно село" - друго пишат другите медии... Тук историята е малко прекроявана и малко набързо закърпена. Само бяла макара и губерки ли са имали?

  ДБ не е по доброто... ДБ е по оплюването, оклеветяването, разсипването и келепира. През последната година друго от тях не видяхме. И НЯМА ДА ГО ЗАБРАВИМ НИКОГА. А ако някой го забрави - ще му припомняме...

 96. 96 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#94] от "NessaRox":

  Никога не съм гласувал за ГЕРБ на парламентарни избори и нямам намерение да започвам. Не на мен тези с Борисов. Не понасям обаче лицемериет.о

  Разбирам, че искате да вярвате, че гласувате за най-почтените и най-принципните хора. Но да ми твърдите, че да прибереш 20 хиляди бонус за една година от парите, предвидени за КОВИД кризата е ОК, само защото схемите на Боко и ГЕРБ са по-големи, не е нито почтено, нито принципно. А колко трябваше да са откраднали? Колко мислите, че може да открадне един кмет на район. Естествено, че схемите на това ниво са по-малки.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#97] от "gr52":

  "А защо тогава изпадна в ярост, когато употребих за пръв път термина "дайбългарист"? Не си ли познаваш хората?"

  Лепенето на подобни епитети на "хората" е дискриминация по дефиниция. Затова и се дразня от хора като теб.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK