Още 9 милиона за общините от правителството, Борисов даде нов срок за магистрала "Хемус"

Още 9 милиона за общините от правителството, Борисов даде нов срок за магистрала "Хемус"

© Пресцентър Министерски съветНад 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерски съвет. Така в рамките на последните четири заседания различни общини получиха близо 63 млн. лева. Малко повече от месец преди парламентарните избори на 4 април премиерът Бойко Борисов посочи нов срок за довършване на магистрала "Хемус" - до две години.


5 млн. лева за укрепване и почистване на 700 м. речно корито


С усмивка на уста премиерът съобщи, че са одобрени близо 5 млн. лв. по бюджета на община Перник, предназначени за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м.

С 1.9 млн. лв. община Разград ще извърши ремонт на два булеварда в града. С над 2.3 млн. лева община Аксаково ще извърши основен ремонт на участък от общински път.


Магистрала "Хемус" до две години


В коментара си за помощта към Аксаково и Разград, Борисов посочи нов срок за довършване на магистрала "Хемус".


"Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ "Хемус". Строи се на пълни обороти. Стане ли магистрала "Хемус" до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България", каза премиерът.


Цялостното дострояване на магистралата (223 км), започната през 1974 г., е основен инфраструктурен приоритет на правителството. То го възложи без търг на държавната фирма "Автомагистрали" на стойност 2.72 млрд. лева.


Във всички официални изказвания на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, заместникът й Николай Нанков и самият Борисов до този момент като срок за довършване на магистралата се посочваше 2024 г. Включително и в публикация на Нанков в социалните мрежи от днес. Преди 2 г. Борисов обяви, че когато магистралата е готова, той ще се оттегли от политиката.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK