На живо

Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)

Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)


Зелените коридори, спрени на 25 февруари и позволяващи на хора извън четирите фази за ваксинация в националния план да се ваксинират, бяха възобновени днес със заповед на здравния министър. Това обаче става без да има нужния брой ваксини и така чакащите на опашка, понякога с часове, ще получат доза, ако останат, след ваксинирането на "правоимащите".


В София днес за няколко часа се слагаха ваксини в болница "Света Ана". Утре се очаква да отворят кабинетите в "Пирогов" и ВМА. Междувременно главният държавен главен инспектор доц. Ангел Кунчев каза в телевизионно интервю, че Ръстът на заболеваемостта в България не се дължи толкова на отхлабването или затягането на мерките, колкото на новия вариант на вируса.


Подробности вижте в хронологията
Проучване: 60% от българите подкрепят отварянето на заведенията

Около 60% от българите подкрепят отварянето на заведенията от 1 март, показва национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от Би Ти Ви и "Маркет линкс", съобщи телевизията. Против, са малко над 18 на сто. Останалите или запазват неутралитет или не дават отговор.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)

Повече от половината анкетирани са заявили желание или са категорични, че ще отидат на ресторант или заведение след като отворят. Предпазливи са 11 на сто. Категорични, че няма да рискуват са почти 24 на сто.

Борисов: преговаряме с Гeрмания и Франция за ваксини назаем

Премиерът Бойко Борисов обяви, че в момента се преговаря с Германия и с Франция, за да получи страната ни ваксини назаем "Имат забавяне във ваксинирането или хората, за разлика от България, няма опашки за ваксиниране. Да ни дадат сега на заем, за да не прекъсваме ваканционния план като свършат ваксините, защото виждате – свършат, спираме за един-два дена, идват, веднага пак почваме. А пък ние 18 500 000 ваксини сме платили, после ще им ги върнем", казва той, цитиран от БНР.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)


Борисов посочва, че във Франция и Германия има забавяне във ваксинирането и за разлика от България, няма опашки.

Заразени моряци спират участие на България в учение на НАТО

България няма да участва в учение на НАТО в Черно море, заради заразени с коронавирус моряци, каза днес пред Би Ти Ви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Става въпрос за противоминното занятие "Посейдон - 21" .


Подробности тук

Чакането в "зелен коридор" не гарантира достъп до ваксина

Напълно възможно е да се чакаш цял ден на опашка за ваксина в т.нар. Зелени коридори и в крайна сметка да не стигне за теб, каза днес пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той посочи, че за момента в тях ще се ваксинират хора извън приоритетните групи, ако останат свободни дози в отворен флакон.


Той уточни, че пълноценно зелените коридори могат да функционират, когато има достатъчно ваксини, но сега ситуацията не е такава. В отговор на въпрос Кунчев каза, че са гарантирани вторите дози на всички, получили първите. За препаратите на "Модерна" и "Пфайзер" те се пазят, а заради по-дългият срок при "АстраЗенека" ще се осигурят допълнително.


"Като лекар смятам, че е рисково отварянето на заведенията, но все още имаме шанс да отпуснем малко мерките", каза Кунчев в отговор на въпрос. Той повтори тезата си, че не отпадането на част от мерките и новият вариант на вируса са причина за повишената заболеваемост.


Подробности тук

Руската ваксина може да дойде до 2-3 месеца

До два-три месеца руската ваксина Спутник V може да получи одобрение за използване в страните от ЕС, каза днес пред "Нова телевизия" изпълнителният директор на агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Той поясни, че в момента вървят т.нар. "Научни консултации", които проверяват дали производството и отговаря на изискванията. След това ще се премине и към процедурата по одобрение на самия препарат.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)

Кирилов допълни, че научни консултации вървят и за една от китайските ваксини, но те са на по-ранен етап. Според него е напълно възможно в началото на април да започнат доставките на четвърта ваксина за страните от ЕС - тази на "Янсен". Още следващият месец очакваме близо половин милион ваксини, посочи Богдан Кирилов.
Подробности тук

Зелените коридори се възстановяват

От днес се възстановяват т.нар. "зелени коридори", с цел поставяне на ваксина и на лица, които не попадат в целевите групи на фази I – IV, съобщиха от здравното министерство. Председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов е изпратил указания до председателите на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България доц. д-р Любомир Киров и до директорите на регионалните здравни инспекции за усвояване на всички дози от многодозовите флакони на наличните в страната ваксини.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)

Така, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази от Националния план за ваксинация срещу COVID-19, ще се имунизират и лица, непопадащи в целевите групи, се казва в съобщението. Ваксинирането на хора извън четирите целеви групи беше спряно на 25 февруари.


Това става няколко часа, след като премиерът нареди да се възобновят още днес зелените коридори, където има възможност и на фона на все още сериозен недостиг на ваксини, въпреки получените днес почти 53 хиляди дози от препарата на "АстраЗенека".

Ръстът на заболеваемостта се дължи на новия вариант на вируса

Ръстът на заболеваемостта в България не се дължи толкова на отхлабването или затягането на мерките, колкото на новия вариант на вируса, каза днес пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той допълни, че при тази ситуация може да се опита едно връщане към нормалността с отварянето на заведенията.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)

"Посещението на ресторант не крие рискове, ако човек само се храни, но се притеснявам за това, което става в по-късните часове, когато падат задръжките", каза доц. Кунчев.


Според Ангел Кунчев е създадена добра организацията за ваксинацията, като при максимално натоварване на личните лекари и имунизационните пунктове, на месец могат да се ваксинират по половин милион души. За целта обаче трябва да има ваксини. Кунчев смята, че проблемът ще се реши, когато има по-голяма конкуренция с появата още ваксини.

Вицепрезидентът: организацията на ваксинацията не струва

(Правителството се провали с организацията на ваксинацията и въвеждането на "Зелените коридори" бяха доказателството, каза днес пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея е трябвало да се върви по графика на ваксинационния план, но вместо това управляващите са предпочели да спечелят дивиденти с PR-кампания. Йотова смята, че е цинизъм да се отворят заведенията, а да не може да се отиде на тържествата на Шипка.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)


Каквото и да се случи на тези избори, много важна фигура ще бъде здравният министър, убедена е Йотова.


Подробности вижте тук

Директорът на "Света Екатерина": Коронавирусът е лабораторно създаден

Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. Има много неизвестни около този вирус - не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други - съвсем различни, каза днес пред БНТ директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев.
Коронавирусът в България: зелените коридори бяха отворени при още по-голям хаос (хронология)

Според него България вече е в трета вълна на коронавирусната епидемия и нещата могат да бъдат изпуснати от контрол. Притеснението на проф. Начев е, че с отпускането на мерките от утре и склонността на българите да не се съобразяват с наложените правила, вероятността случаите на заразените и смъртните случаи да се увеличат, е голяма.


Проф. Начев заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Редно е да се проследи нивото на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се предприема такова действие, допълни той.

Днес до обяд ще решим дали да възстановим зелените коридори за масови ваксинации, каза днес здравният министър Костадин Ангелов. Той докладва ситуацията с ваксините на премиера Бойко Борисов, който в неделя сутрин посети ремонтираното детско отделение на "Пирогов".Ангелов съобщи, че 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca са пристигнали днес в Националния център по заразни и паразитни болести. Флаконите ще бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции в страната. 50% от дозите ще отидат при личните лекари.


Заделени са ваксини за хората от целевите групи, увери министъра. Обмисля се вече преболедувалите да получават само една доза, за да надградят имунитета си. В понеделник се чакат 21 060 дози и от ваксината на Pfizer/BioNTech.


"Да се възобновят още днес зелените коридори за имунизация срещу COVID-19 там, където има възможност", нареди министър-председателят Бойко Борисов.

Срив на ваксинациите

Броят на ваксинираните е три пъти по-малък през изминалото денонощие в сравнение с предходното, в резултат на недостига на ваксини. За миналите 24 часа са поставени 5321 ваксини. Добрата новина е, че за първи път от 4 февруари броят на излекуваните - 1643, е по-голям от този на новозаразените - 1079.


Най-много са новите случаи по традиция в София - 322, Бургас (148) и Пловдив (70).


Всички данни вижте тук

Ключови думи към статията:

Коментари (204)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  > Ангелов съобщи, че 52 800 дози от ваксината на AstraZeneca са пристигнали ... 50% от дозите ще отидат при личните лекари.

  Май се пада по едно мускалче (10 дози / 100 лева приход) на всеки двама лични лекари.

  Ще стане една борба в кварталните РЗИ-та ...

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ан Он":

  Няма борба, има "наши" и "други" джипита, нашите получават ваксини, другите не получават, пито-платено.

  Сякаш не знаят как се управляват евросубсидии...

  BLUE Planet Corporation
 3. 3 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 157 Неутрално

  Е, като на картончето пише да ида след 70 дена за втора доза - какъв имунитет ми се гарантира за това време. И значи ли, че епидемията се блокира в някаква степен в такъв случай?
  Това сигурно значи масова ...

 4. 4 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 157 Неутрално

  Преди няколко дена отидох в пункта. Имаше прилична опашка, та отидох след време пак. Вече нямаше опашка. Всичко си беше както в соца едно време. Любезно ме посрещнаха, не ми направиха никакъв преглед, никакви медицински въпроси.
  Ваксината, която трябваше да ми бият я нямало днес, нямало да има и утре. Съгласих се, че искам другата, биха ми я - и картонче след 70 дни за втората доза. Никакви указания за пиене и храни после. Никакво изчакване след това.
  Докторът по телефона обясняваше на негов съпартиец - доктор, как неговият човек да дойдел утре и коя ваксина има.
  Какво и и как страдах два дена после - няма да описвам.

 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5112 Весело

  Е нали вчера казаха официално, че започват другата седмица отново, сега пък тепърва ще решават 😂
  Както на всички е добре известно всяко решение на правителството е предпоследно...... и след това има добавка към предпоследното решение което променя последното....отново😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#3] от "balkan_panda":

  > какъв имунитет ми се гарантира за това време.

  Колега, нали сте подписал едни бележки преди да ви боцнат, там всичко е записано в детайли.

  Не съм ги чел, но моето предположение е че никой нищо не ви е гарантирал.

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Тези майтап си правят. "Масовата ваксинация" е само в празните им глави. То затова и сме на последно място в Европа с ваксинациите. За каква "масова ваксинация" може да говорим с жалките бройки, които стигат дотук? Ами, че то в други държави за ден ваксинират повече хора. Иначе некадърността и несъстоятелността на управляващото ОПГ шайката пак си пролича. Защото уж в ЕС ваксините се разпределяли пропорционално на населението, ама е очеизвадно, че за тукашните туземци пропорционалността май не се прилага.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5112 Любопитно

  До коментар [#4] от "balkan_panda":

  Незнам дали под втората имаш предвид Астразенека, но и мен ме боднаха с нея преди 20 дни и освен малко температура вечерта за около 2 часа нямам никакви други ефекти. Съпругата е с Файзер и и се зачерви мястото на убождането за около ден и това беше и при нея.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  ...Какво и и как страдах два дена после - няма да описвам.
  —цитат от коментар 4 на balkan_panda


  Може ли инфо за коя ваксина иде реч? Предполагам тази, дето най я рекламират като хубава напоследък, зояпауновската?

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#4] от "balkan_panda":

  Абе не се оплаквай бе, жертвал си се за доброто на системата, пардон - на човечеството, тежки времена са, ти за два дена ли си?
  Аз за толкова изкарах вируса, много грипове съм ги прекарвал по-тежко, с много по-висока температура.

  BLUE Planet Corporation
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  > Най-много са новите случаи по традиция в София - 322, Бургас (148) и Пловдив (70).

  А в Благоевград какво се случи ?

  Стабилизира ли се ситуацията в 'домовете от семеен тип' стопанисвани от общината като накараха цялото население да се маскира навсякъде и денонощно ?

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  Лайномет- кусурлия, кусурлия-лайномет..... Хора вижте какво става по другите черни и бели държави? Не ви ли омръзна да роптаете и да оплювате. Идват ваксини, поставят се, идват още и тях поставят.... Разберете, ваксини няма, каквото се произведе, веднага се разпределя и поставя. Руската ваксина е само една реклама, произвеждат по 300 000 на МЕСЕЦ!!! Търсят някой да им произведе милионите бройки, които обещават на Турция, Унгария, Венецуела, Аржентина..... но на практика само Китай има високосерийно производство и задоволява пазарите си.
  —цитат от коментар 10 на chichka


  Абе умнико, точно защото виждаме какво става по другите държави можем съвсем спокойно да си коментираме ОПГ шайката. Как пък при тази "липса" на ваксини навсякъде из ЕС вече са ваксинирали с пъти повече хора оттук като % от населението? Интересно защо тази "липса" не се отразява на Румъния или Гърция, нали сме част от един съюз и са договорени и трябва да получаваме пропорционално еднакви бройки? Обяснението е просто - те горките си нямат ОПГ шайката.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#10] от "chichka":

  > Разберете, ваксини няма, каквото се произведе, веднага се разпределя и поставя.

  В този ред на мисли - каква е причината за разликата в брой ваксинирани у нас и примерно Румъния ?

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6137 Неутрално

  До коментар [#4] от "balkan_panda":

  Значи ваксината е била истинска.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Генчо Начев: "Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. "
  -------------------------------------------------------

  Някой няма ли да се извини на прилепите, поровете и норките?

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2735 Неутрално

  9.30 КОРОНИТЕ станаха 6 (шест) ...в 9.30 !! Някой говори ли всеки ден на семейството си , ВИЕ сте смъртни. ВИЕ сте смъртни ...в различни варианти по 20 пъти на ден . Например излизаш с детето на разходка в планината , и 20 пъти говориш това ...От какви атоми сте създадени , за да изпитвате удоволствие от създаване на колективна СТРАХОВА ПСИХОЗА !!???

 20. 20 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5112 Любопитно

  До коментар [#8] от "padrino":Значи теб и жена ти те ваксинираха.... но нямало ваксинации, всичко била лъжа...Няма вакс8ини какви ваксинации..... ех мъко червенобацилска!
  —цитат от коментар 12 на chichka


  С малкото уточнение, че тук където живея ваксинациите и ваксините не са проблем. До момента над 19 милиона души са с първа доза...това е близо 35% от възрастното население....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  На всички вече е ясно че е лабораторно създаден.
  Нещо ново?

 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ан Он":Няма борба, има "наши" и "други" джипита, нашите получават ваксини, другите не получават, пито-платено.Сякаш не знаят как се управляват евросубсидии...
  —цитат от коментар 2 на Alan Blackmore


  Първата доза от Астра Зенека гарантира защита от тежко протичане на болестта след 3 седмици /21дена/ на 94%. пфайзер гарантира 85%. Така, че защита има и тоголяма!

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/02/27/4179894_nikakvi_problemi_s_vaksinata_na_astrazeneca_-_tochno/

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1954 Любопитно

  Едно мнение от Интернет:

  "..Ако се ваксинирам, мога ли да спра да нося маска (и)?“
  Правителство: "НЕ"
  ● „Ако се ваксинирам, ресторантите, баровете, училищата, фитнес клубовете, фризьорските салони и др. ще се отворят ли отново и ще могат ли хората да се върнат на работа нормално?
  Правителство: "НЕ"
  ● „Ако се ваксинирам, ще бъда ли устойчив на Covid?“
  Правителство: "Може би. Не знаем точно, но вероятно не."
  ● „Ако се ваксинирам, поне няма да съм заразен за другите - нали?“
  Правителство: "НЕ. Ваксината не спира предаването."
  ● „Ако се ваксинирам, колко време ще продължи ваксината?“
  Правителство: "Никой не знае. Всички Covid" ваксини "все още са в експериментален етап."
  ● „Ако се ваксинирам, мога ли да спра социалното дистанциране?“
  Правителство: "НЕ"
  ● „Ако всичките ми родители, баби и дядовци и аз се ваксинираме, можем ли да се прегърнем отново?“
  Правителство: "НЕ"
  ● „И така, каква е ползата от ваксинирането?“
  Правителство: "Надяваме се, че вирусът няма да ви убие."
  ● „Сигурни ли сте, че ваксината няма да ме нарани или убие?“
  Правителство: "НЕ"
  ● „Ако статистически вирусът не ме убие (99,7% преживяемост), защо трябва да се ваксинирам?“
  Правителство: „За да защитим другите“.
  ● „И така, ако се ваксинирам, мога да защитя 100% от хората, с които контактувам?“
  Правителство: "НЕ"
  ● „Ако имам тежка нежелана реакция, дългосрочни ефекти (все още неизвестни) или умра от ваксината, ще бъда ли аз (или моето семейство) обезщетено от производството на ваксината или от правителството?
  Правителство: "НЕ - правителството и производителите на ваксини имат 100% нулева отговорност по отношение на това експериментално лекарство"."

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 24. 24 Профил на Scotsman
  Scotsman
  Рейтинг: 33 Неутрално

  [quote#20:"padrino"][/quote]

  Браво, щом сте ваксинирани, значи няма болни при вас, няма мутации и всичко е свободно...

 25. 25 Профил на balkan_panda
  balkan_panda
  Рейтинг: 157 Неутрално

  До коментар #6 на Ан Он
  Колега, сигурно си ги чел и знаеш, че там нищо не пише и всичко е лична отговорност на човек.
  Но като те изненадат с най-дългия възможен според производителя срок за втора доза,
  тогава какво?

 26. 26 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Надявах се да прочета на какво основание мисли така професорът. Уви, нищо повече от обикновените човешки съмнения, каквито всички имаме не прочетох.

 27. 27 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  До коментар [#20] от "padrino":

  Остава да направиш и уточнението, че там където си, балканските специалисти по всичко са екзотика. За разлика от тук, където всички разбираме от политика и футбол. Вече и от ваксини.

 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Едно мнение от Интернет:"..Ако се ваксинирам, мога ли да спра да нося маска (и)?“Правителство: "НЕ"● „Ако се ваксинирам, ресторантите, баровете, училищата, фитнес клубовете, фризьорските салони и др. ще се отворят ли отново и ще могат ли хората да се върнат на работа нормално?Правителство: "НЕ"● „Ако се ваксинирам, ще бъда ли устойчив на Covid?“Правителство: "Може би. Не знаем точно, но вероятно не."● „Ако се ваксинирам, поне няма да съм заразен за другите - нали?“Правителство: "НЕ. Ваксината не спира предаването."● „Ако се ваксинирам, колко време ще продължи ваксината?“Правителство: "Никой не знае. Всички Covid" ваксини "все още са в експериментален етап."● „Ако се ваксинирам, мога ли да спра социалното дистанциране?“Правителство: "НЕ"● „Ако всичките ми родители, баби и дядовци и аз се ваксинираме, можем ли да се прегърнем отново?“Правителство: "НЕ"● „И така, каква е ползата от ваксинирането?“Правителство: "Надяваме се, че вирусът няма да ви убие."● „Сигурни ли сте, че ваксината няма да ме нарани или убие?“Правителство: "НЕ"● „Ако статистически вирусът не ме убие (99,7% преживяемост), защо трябва да се ваксинирам?“Правителство: „За да защитим другите“.● „И така, ако се ваксинирам, мога да защитя 100% от хората, с които контактувам?“Правителство: "НЕ"● „Ако имам тежка нежелана реакция, дългосрочни ефекти (все още неизвестни) или умра от ваксината, ще бъда ли аз (или моето семейство) обезщетено от производството на ваксината или от правителството?Правителство: "НЕ - правителството и производителите на ваксини имат 100% нулева отговорност по отношение на това експериментално лекарство"."
  —цитат от коментар 23 на mitko11


  Защо професионалните неудачници за всичко вините правителството?! Ами то само одобрява решенията на професионалистите! Ааааа, то няма професионалисти освен вас! И да те светна-ваксините не са заради привилегии, както вие сте свикнали, а за да не се разболееш тежко!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 738 Разстроено

  Лабораторно създаден,лабораторно ще бъде убит,като ваксините ще се харчат ударно.Бил Гейтс пак вижда следваща пандемия,значи до 3-4 г. пак намордници...

 30. 30 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#21] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Ами не е ясно дали е лабораторно създаден, защото не е ясно кой има интерес от такъв вирус, който не подбира нито по цвят на кожата, нито по цвят на очите, нито по национална или друга принадлежност...ако заинтересованите бяха фармацевтичните компании, щяха да имат готови ваксини и да ги пуснат доста по-бързо.

  Какво значение има в крайна сметка как е възникнал вируса?

  Не е ли по-важно да помислим как трябва да живеем занапред, ако предположим, че няма да е последният, или ще се ваксинираме всяка година?

  BLUE Planet Corporation
 31. 31 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Като е лабораторно създаден не е ли първия и най важен въпрос кой го е създал а не другите глупости и щуротои дето корумпираните плиитиксни измислят да тероризират.

 32. 32 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  ..... Хора вижте какво става по другите черни и бели държави? Не ви ли омръзна да роптаете и да оплювате. Идват ваксини, поставят се, идват още и тях поставят.... Разберете, ваксини няма, каквото се произведе, веднага се разпределя и поставя.
  —цитат от коментар 10 на chichka

  Точно това гледаме - какво става "по другите черни и бели държави".
  Гледаме примерно какво става в съседните Сърбия, Румъния, Гърция, Турция.
  Гледаме каквостава в Мароко, Чили, Бахрейн, Сейшелите........
  За ЕС няма какво да споменавам - там пак се справяме най-зле.
  А Борисов пак ни облъчва как се справял най-добре.

  ..... Руската ваксина е само една реклама, произвеждат по 300 000 на МЕСЕЦ!!! Търсят някой да им произведе милионите бройки, които обещават на Турция, Унгария, Венецуела, Аржентина..... .
  —цитат от коментар 10 на chichka

  Към 3 февруари бяха произведени повече от 16,2 милиона ваксини.

 33. 33 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Единият професор обяснява как вирусът бил създаден лабораторно , другият - как имало нов по- заразен щам , съответно по - бързо разпространение и затова може да разхлабим мерките.

  Да ви ....и професорите..селяндури умрели...

 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6137 Любопитно

  До коментар [#20] от "padrino":

  И затова ли сте #1 по брой заразени и починали?
  Да добавим и прословутата ви мутация...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5112 Весело

  [quote#20:"padrino"]
  —цитат от коментар 24 на Scotsman
  Браво, щом сте ваксинирани, значи няма болни при вас, няма мутации и всичко е свободно...[/quote]

  То болни от Ковид няма НИКЪДЕ, Ковида е вирус а не заболяване....малка разлика но съществена😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  [quote#32:"Virgin"][/quote]

  И какво са 16 милиона ваксини?! Едно нищо! Все едно вместо да ти налеят водка, да ти дадат само да померишеш тапата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Не е варианта, безотговорните граждани са; и така една година вече, щото Ганьо не вярвал във вируса ... :/

 38. 38 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5112 Весело

  До коментар [#20] от "padrino":Остава да направиш и уточнението, че там където си, балканските специалисти по всичко са екзотика. За разлика от тук, където всички разбираме от политика и футбол. Вече и от ваксини.
  —цитат от коментар 27 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Не забравяй и от жени 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 39. 39 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Весело

  "Посещението на ресторант не крие рискове, ако човек само се храни, но се притеснявам за това, което става в по-късните часове, когато падат задръжките"
  ----------------------------------------------

  Тънък намек за сух режим

 40. 40 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  До коментар [#35] от "padrino":

  Грешиш. Вируса е "SARS Cov 2", който причинява заболяването Ковид-19.

 41. 41 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 847 Неутрално

  09:28
  Директорът на "Света Екатерина": Коронавирусът е лабораторно създаден

  Мдааа. Прав е човека. Създаден е за да ,, изчисти,, лошият матрял. Тоест болни и стари. Ваксините само ще ,, довършат,, работата, или ще контролират продължителноста на живота. Прекалено много хора сме на планетата, и се налага ,, чистене,, . Звучи лошо, но страхувам се че е така. Дано не съм прав.
  Мда

 42. 42 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Тоя професор понеже всеки ден работи в лаборатории за изкуствено създаване на вируси и може да се изкаже компетентно. И е най-хубаво като говорят такива "капацитети" с аргументите на таксиджия или леличка на опашка - ми то така се прав, ТЕ всички ни ползват за експерименти. Примери и научни доказателства да търсят балъците, тук "защото аз така казах" е достатъчно.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 43. 43 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#25] от "balkan_panda":

  > тогава какво?

  Еми най-малкото се предполага че не по-лошо от преди, нали така?

  કટાક્ષ
 44. 44 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 5112 Весело

  До коментар [#20] от "padrino":И затова ли сте #1 по брой заразени и починали?Да добавим и прословутата ви мутация...
  —цитат от коментар 34 на Незнайко в Слънчевия град


  Пак не си си прочел опорките или не са били упдейтвани преди да започнеш работа днес,. преди ОК има доста други 😂

  Виж какво става в БайДъновската държава или Мексико, Индия, Бразилия...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 45. 45 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1286 Весело

  До коментар [#38] от "padrino":

  Сега се сещам, че освен от жени тук много разбираме и от коли. От всичко много разбираме. И разбира се, нас никой не може да ни излъже. Ние на разни еврогейове и брюкселски зелки не вярваме. Да се чуди човек, как такъв народ, експерт до експерта, живее в такава кочина.

 46. 46 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1954 Любопитно

  До коментар [#35] от "padrino":

  Не че нещо, но точно COVID (COronaVirus Disease 2019) е заболяването.
  А самият вирус е Sars-Cov-2....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":
  > ... за всичко вините правителството
  > Ами то само одобрява решенията на професионалистите!

  И къде точно са професионалистите в цялата схема на правителството ?

  Май преди година като се пробваха да си дадат експертното мнение не издържаха и две седмици.

  Цитат:

  --------------

  Медицинският съвет към правителството оцеля само две седмици 20:17 | 04 април 2020 |

  Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейността си. Това заяви председателят на органа проф. Коста Костов пред радио "Дарик". Информацията беше потвърдена и от други членове на съвета.
  ...
  Ще продължим да изпълняваме дълга си на лекари-специалисти и да консултираме колегите на първата линия. Ще работим обаче на доброволни начала без институционална шапка", каза пулмологът д-р Александър Симидчиев пред "Монитор".

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3720 Неутрално

  ...":Няма борба, има "наши" и "други" джипита, нашите получават ваксини, другите не получават, пито-платено.Сякаш не знаят как се управляват евросубсидии...
  —цитат от коментар 2 на Alan Blackmore


  и най-вече в държавната болница на др. Балтов (Пирогов).

 49. 49 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1016 Разстроено

  Тая истерия скоро няма ли да се кротне най-сетне? Лашкане от едната в другата крайност, ваксини има - няма, ще се слагат доброволно, ама в някои фирми като А1 - насила. Докога ще е това лутане в неизвестното? Докога ще има масова дезинформация по медиите? Теглил съм една майна на всичко и да става квото ще, аман...

 50. 50 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  "Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. Има много неизвестни около този вирус - не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други - съвсем различни, каза днес пред БНТ директорът на болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев."

  Това че нещо не е ясно не е повод да се правят заключения на базата на незнаие или догадки ! Смешно е професори да се излагат по този жалък начин пред обществото !

 51. 51 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  пРезидентът каза да оставим медицината на медиците; ерго г-жа Йотова трябваше да остави тази тема на проф.Йотов, ако иска да им вярваме! Всяка жаба да си знае гьола!

 52. 52 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3040 Гневно

  "Йотова смята, че е цинизъм да се отворят заведенията, а да не може да се отиде на тържествата на Шипка." - не е цинизъм, а глупост - премерена, просташко-тарикатска, от позицията на последното стъпало на стълбата. Но пък на Шипка винаги ще е спокойно - там подобни тарикати не виреят, освен ПКП, която ще намине, ей така, набързо, по протокол. Ааа, и по заръка на Баш Боса.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 53. 53 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Лайномет- кусурлия, кусурлия-лайномет..... Хора вижте какво става по другите черни и бели държави? Не ви ли омръзна да роптаете и да оплювате. Идват ваксини, поставят се, идват още и тях поставят.... Разберете, ваксини няма, каквото се произведе, веднага се разпределя и поставя.
  —цитат от коментар 10 на chichka

  Ясно, че няма достатъчно ваксини.
  Въпросите към ОПГ ГЕРБ и лично към шофьора на 'жипката са други:
  - Защо при недостиг на ваксини за всички, в България недостигът е най-тежък? И то сравнено с държави, които са (уж) от нашия калибър - Румъния, примерно;
  - Защо Бългатия е единствената държава в света, която при НАРАСТВАЩ брой заболели РАЗХЛАБВА противоепидемичните мерки?
  - Защо беше нужно да разделят хората на припритетни групи, за да ги пуснат накрая като овце да се блъскат за ваксина?

 54. 54 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  То болни от Ковид няма НИКЪДЕ, Ковида е вирус а не заболяване....малка разлика но съществена😂
  —цитат от коментар 35 на padrino

  Ей, само глупости пишеш, човек.
  SARS-CoV-2 е вирусът и точно COVID 19 е болестта.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4144 Весело

  Естествено , но защо идва не откъдето трябва ....не става ясно или не казват.....не хубаво така !

 57. 57 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3720 Неутрално

  ...:Сега се сещам, че освен от жени тук много разбираме и от коли. От всичко много разбираме.. И разбира се, нас никой не може да ни излъже. .... Да се чуди човек, как такъв народ, експерт до експерта, живее в такава кочина.
  —цитат от коментар 45 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Като гледам "експертите" на ГЕРБ, получавам самочувствие. Да не говорим за новото попълнение "експерти", селски учителки, мениджъри на охранителни фирми... хвани единия, блъсни другия...

 58. 58 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5877 Неутрално

  Вицепрезидентът: организацията на ваксинацията не струва
  ––––––––––––––––––––––––––––
  Да бе! Но целуването на руски полковници от КГБ си струва, нали?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 59. 59 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3850 Любопитно

  Че има ли организация? 🤔

 60. 60 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 804 Весело

  До коментар [#57] от "historama":

  С тея експерти ви бият на всички избори като мачка у дирек. Представям си какво би било ако бяха още по-добри...

 61. 61 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#33] от "lynyrds":

  Теоретично едното не пречи на другото. По принцип вирусните мутации следва да са по-заразни, но по-малко болестотворни и смъртоносни, РНК просто търси гостоприемник, към който да се прикачи, няма интерес от това да го убива. Ама четете бре, пише ги тия неща, по новините ли очаквате да ги кажат, или в новия роман на Георги Господинов или Розмари де Мео?

  Аз пък имам теория, че вирусът е тръгнал от неволно подаване на кашон от електроуред марка Crown, закупен от Зора, ама кой ще ми повярва...?

  BLUE Planet Corporation
 62. 62 Профил на Scotsman
  Scotsman
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#35] от "padrino":Не че нещо, но точно COVID (COronaVirus Disease 2019) е заболяването. А самият вирус е Sars-Cov-2....
  —цитат от коментар 46 на mitko11


  Както сме споменавали и друг път, на пърдиньо недицината му е хоби! В най-добрия случай!
  Това не му пречи да се изявява обаче като медицински експерт в български форуми! В мишата дупка е мълчалив обаче...

 63. 63 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Вицепрезидентът: организацията на ваксинацията не струва––––––––––––––––––––––––––––Да бе! Но целуването на руски полковници от КГБ си струва, нали?
  —цитат от коментар 58 на Петър Самсонов


  Има ито супер организация! Аз се ваксинирах за няма и 15 минути с прегледа и попълването на декларацията!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 64. 64 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Надявах се да прочета на какво основание мисли така професорът. Уви, нищо повече от обикновените човешки съмнения, каквито всички имаме не прочетох.
  —цитат от коментар 26 на half truth

  Този професор по-добре го питай как се правят хотели, как се печелят обществени поръчки и как се прави бизнес с Румен Гайтански - Вълка и Бойко Борисов.

 65. 65 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6137 Неутрално

  До коментар [#44] от "padrino":

  Говоря за Стария континент.
  Освен това Ковид е заболяването. Covid-19 - "coronavirus disease 2019". Вирусът се нарича SARS-CoV-2.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 66. 66 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Е НЕ ВИ ПОПРЕЧИ КЯТО ТРЪГНА ЗАРАЗЯЕМОСТТА НА ГОРЕ ГРОБАРИТЕ БЕЗБРОЙ ПЪТИ ДА ПОВТАРЯТЕ ЧЕ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ И ЗАРАДИ ТОВА ИМАЛО БУМ НА ЗАРАЗИТЕ

 67. 67 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4598 Любопитно

  "Директорът на "Света Екатерина": Коронавирусът е лабораторно създаден"!  Така е, проф. Начев, само не разбрах, защо трябваше да натъртвате в тв ефир търговските имена на лекарствени продукти?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 68. 68 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 194 Неутрално

  "Вицепрезидентът: организацията на ваксинацията не струва"

  Ами то и вицепрезидентът ни не струва, ама такъв е животът, какво да се прави. Мощен шут през октомври и да изпратим нищо-казващата госпожа където й е мястото, в миманса!

 69. 69 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 676 Весело

  Още не са отворили заведенията и случаите вече започнаха да се увеличават. А представяте ли си моля ви какво ще се случи от утре като ги отворят.

 70. 70 Профил на Scotsman
  Scotsman
  Рейтинг: 33 Неутрално

  "Директорът на "Света Екатерина": Коронавирусът е лабораторно създаден"! Така е, проф. Начев, само не разбрах, защо трябваше да натъртвате в тв ефир търговските имена на лекарствени продукти?!
  —цитат от коментар 67 на hamiltonf


  Сигурно е случайно! А още по-случайно предполагам телевизията е приела това! (чувал съм, че в в Бг имало някакъв комичен страх от споменаване на търговски брандове по телевизиите безплатно)

 71. 71 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Има ито супер организация! Аз се ваксинирах за няма и 15 минути с прегледа и попълването на декларацията!
  —цитат от коментар 63 на lz2

  Това го кажи на възрастните хора, които трябваше, но не можаха да се ваксинират!
  Важното е, че ти успя.

 72. 72 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6137 Неутрално

  Йотова и Радев са в кампания от лятото на миналата година. Зарязали са функциите на президентската институция и са се гмурнали в политическите борби.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 73. 73 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#18] от "Bond007":

  Те норките, вече не останаха. Избиха ги всичките, досущ като през Тъмните векове. Наред са кучетата и котките, стига някой съвременен шаман да ги обяви за приносители на поредния остро заразен щам на тая пущинка изпусната случайно от лабораторията в Ухан.

 74. 74 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Само за това си изказване, този псевдолекар трябва да получи забрана доживот да упражнява шарлатанството си.

 75. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2735 Неутрално
 76. 76 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Весело

  >Още не са отворили заведенията и случаите вече започнаха да се увеличават. А представяте ли си моля ви какво ще се случи от утре като ги отворят.
  До коментар [#69] от "SoloV":

  Не мога да си представя какъв ужас ще е. Предполагам, че ще е нещо между апокалипсис и армагедон. Ужасно ще е! Насир@м се от страх. Сега видях, че ми се скъсал и пчеларският костюм. Незнам какво ще правя...

  Няма ли да спрат градският транспорт най-накрая? Седят гъз до гъз по 50-60 човека в автобуса в пиковите часове, но в заведенията където ще има по 10-15 посетители през маса са потенциален развъдник на Коронката.

  Да затварят парковете, планините, а след Калофер и реките, и ще се справим както през първата вълна.

 77. 77 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2735 Неутрално

  Това с Бойко и короната десет , а е 11.00

 78. 78 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 804 Весело

  Супер - след всяко изказване на Резидента и Резиденшата преднитата на ГЕРБ пред БСП се увеличава!

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#61] от "Alan Blackmore":

  Голям си вирусулог и ти.Сигурно от много четене на клишета и баналности по сайтовете за общо ползване от учили средно образование.

  Мутациите са произволни , спонтанни и непредсказуеми.По нищо не означава че ще е по - малко смъртоносен. Точно това и става- новите генетични варианти протичат по -тежко.Някои наивници разглеждате вирусите все едно си правят планове.Глупости на търкалета.Колкото е по масово разпространението , толкова мутациите са по непредсказуеми. Съответно и колкото повече тъпаци антиваксъри има.

 81. 81 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#35] от "padrino":


  ”То болни от Ковид няма НИКЪДЕ, Ковида е вирус а не заболяване....малка разлика но съществена😂”

  Драги ми Смехурко, Ковид 19 е точно заболяване,
  а вирусът, който го причинява се нарича САРС КОВ 2!
  Поздрави от планетата Земя!

 82. 82 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#81] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Бухте ли дали малко по-подробно описание на заболяването Ковид 19.
  Благодаря!

 83. 83 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  Кунчев дрънка ли дрънка глупости, спирка няма..... абе човече елементарно, поне си водете едно архивче, кво сте говорили.... явно деменция ви гони, не може при сходни ситуации коренно противоположно неща да говорите бе оуууу...... вие олигофрени ли сте бе, или просто завършени идиоти ??? ...... Ситуация-казал умника, същата ситуация-казал умника точно обратното.......и отново и отново.......... психопатия пълна.......

 84. 84 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#80] от "lynyrds":

  > Точно това и става- новите генетични варианти протичат по -тежко.

  Първо - 'мутации', 'щамове' и 'генетични варианти' не са произволни думи които хвърляш насам-натам а в биологията / имунологията имат някакво конкретно значение.

  Второ - откъде дойде този генерален извод за 'протичат по-тежко' ? Направили сте изследване сред 30 000 човека което е минало пиир ревю ?

  Трето - що не оставим на хората дето се занимават с това да кажат какво мислят ?

  કટાક્ષ
 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#80] от "lynyrds":

  Доц. д-р Петър Атанасов, завеждащ COVID отделението на УМБАЛСМ "Пирогов", пред "Капитал"

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/covid/2021/02/16/4175607_kak_se_lekuva_kovid_uroci_ot_purvite_vulni_chast_1/

  Вие бяхте първата болница в София, която започна да лекува пациенти с COVID-19.

  ...

  И пак се нагнетява страх - сега с "новите щамове" - няма нов щам. Има вариации на познатия ни щам и тези вариации не са "по-заразни, по-болестотворни", слава Богу не са "истинските убийци", каквито се стараят да ги издокарат. Не разбирам защо се прави всичко това?! И ми се иска да подчертая, че нагнетяването на страх, което и в момента се случва, е заговор срещу всички нас. Иска ми се да помоля всички истински журналисти да не участват в това престъпно деяние.

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#76] от "Bond007":

  > Предполагам, че ще е нещо между апокалипсис и армагедон. Ужасно ще е!
  > Насир@м се от страх. Сега видях, че ми се скъсал и пчеларският костюм.

  Колега не се притеснявайте, и на мен ми се случва.

  Вие какви защитни средства ползвате под костюма ? Аз последно пробвах с памперси ХХЛ, обаче като дойде някой особено силно негативна новина и те 'пропускат' ... обмислям върху тях да обувам и 'адаптиран' чувал за отпадъци 120 литра - все пак някаква хигиена трябва да се поддържа.

  Ако имате друго решение - моля пишете !

  કટાક્ષ
 87. 87 Профил на Gustav Mahlerov Vienski
  Gustav Mahlerov Vienski
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Един брадясал соц виц, валиден за зелените коридори:
  Изпращат двама видни началници от М-во на търговията/едно време имаше такова/ в Япония за обмяна на опит. Японците им показват напълно автоматизиран голям магазин. Нашите погледнали с пренебрежение и казали. И ние си имаме такъв, само дето има двама служители. Стоят на вратата и любезно питат клиентите: вие какво търсите? А! Днес нямаме това! А втория служител още по-любезно добавя: И няма да имаме!!!

 88. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Кунчев дрънка ли дрънка глупости, спирка няма..... абе човече елементарно, поне си водете едно архивче, кво сте говорили.... явно деменция ви гони, .......
  —цитат от коментар 83 на MPetr


  Кунчев една сутрин обяви че ресторантите трябва да останат затворени.
  Два часа по-късно Борисов каза че ресторантите ще бъдат отворени.
  След още половин час Кунчев се изказа, че премиерът винаги е прав.
  Т.е. нямаме нужда от главен санитарен инспектор.
  Кунчев да си търси нова работа!

 89. 89 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#88] от "Virgin":

  Събирам им изказвания и решения още от началото на щаба (по дати и умници) ...... Такова нещо трудно може да се систематизира и обобщи... (ляво-дясно-у лайното прясно), (ляво-дясно-у лайното прясно).... и отново и отново...... Почваш да циклиш и да се чудиш наистина имат ли тея хора грам мозък, а за здравна логика въобще не може да става дума......

 90. 90 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 804 Весело

  До коментар [#89] от "MPetr":

  Мда...и аз тва се чудя. Как хора без грам мозък и здравна логика постигнаха 10-то място по смъртност от Ковид в ЕС и 50 в света, като ние сме единствената страта въобще в Европа, в която не е имало вечерен час, излизане с бележка, затваряне на хотели, фризьорски салони и т.н.

  Извинете, ама тея с много логика ( Белгия, Франция, Италия, Испания) ги видяхме...всичките са със смъртност над 1400/ 1 млн, демек повече от БГ, и от 1 година там не е живот, а ад...

  Твърдо държа да продължи да няма логика...а вие?

 91. 91 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2123 Неутрално

  Доста безсрамно е да се правиш на експерт по ваксиниране, независимо че си вице на някой.

 92. 92 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Е, това е новина! Какво прозрение! Затова от утре по заведенията, като ще се мре, да е по гербарски...

 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#90] от "Moni":

  > Как хора без грам мозък и здравна логика постигнаха

  Говорите за тези дето сложиха милиционери да пазят Витоша ?

  > ние сме единствената страта въобще в Европа, в която не е имало вечерен час

  Което единствено показва че с вечерен час и без вечерен час, резултата е един и същ.

  А това че при нас

  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf

  основната КОВИД таргет група (над 75 години) по щастливо стечение на обстоятелствата е измряла преди да дойде КОВИД-а, ни отделя едно не чак толкова престижно място в официалната КОВИД класация.

  કટાક્ષ
 94. 94 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#90] от "Moni":

  > ни отделя едно не чак толкова престижно място в официалната КОВИД класация.

  Но това че сме уморили значителна част от народа още преди да дойде КОВИД-а не мисля че е някакъв особен повод за гордост.

  કટાક્ષ
 95. 95 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 804 Весело

  До коментар [#93] от "Ан Он":

  Оригинално, но все пак доста неиздържано...Точно БГ я една от страниге с най-застаряващо население. Пробвайте с нещо друго :)

 96. 96 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#88] от "Virgin":

  .... щаба, Кунчев, Мутафчийски и сие......  на 24 ноември 2020 г. Мутафчийски пише в научна статия : """"" ...... Всички мъртви пациенти са имали основни заболявания (хипертония, сърдечно-съдови заболявания, злокачествени заболявания, захарен диабет и / или хронична обструктивна белодробна болест). ...всички!!!! Няма нито един който да е починал само от Ковид .... И пишат "основно заболяване" а не "съпътстващо" както дърдориха по медиите ....... Даже не е нужно да се чете цялата "научна" статия в която се е вписал като "съавтор" и Мутафчийски , "видният вирусолог" и се съмнявам че я е чел Мутафчийски въобще ..... Достатъчно е да се прочете само абзаца "Клиничен резултат" в долната част на статията и ще ви стане ясно какви глупости говориха и продължават да говорят тея пред медиите....но това не попречи Мутафчийски да се изцепи "аФторитетно" че "ще измрем яко"........  https://doi.org/10.1089/vbz.2020.2679

 97. 97 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#95] от "Moni":

  > Точно БГ я една от

  Верно ли ?

  Разгледахте ли картинките в документа от линка който изпратих по-горе ?

  State of Health in the EU / България / Здравен профил

  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf

  કટાક્ષ
 98. 98 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3314 Неутрално

  До коментар [#95] от "Moni":

  > Точно БГ я една от

  Верно ли ?

  Разгледахте ли картинките в документа от линка който изпратих по-горе ?

  State of Health in the EU / България / Здравен профил

  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf

  કટાક્ષ
 99. 99 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 804 Неутрално

  До коментар [#94] от "Ан Он":

  Кой го е уморил? Най-много хора по света и у нас умират от:

  1. Рак

  2. Диабет

  3. Инсулт

  4. Инфаркт

  5. Инциденти ( катастрофи, убийства, бедствия и др.

  Без изключение всичко по-горе зависи от всеки човек и преимуществено от начин му на живот, хранене, пиене , пушене....Ммм да, абе не ви се получават тезите много...нико опитайте again

 100. 100 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  До коментар [#28] от "lz2":

  Нещо много си се объркал, искаш да кажеш, че правителството не носи отговорност за решенията си и управлението си!? Ако улучи по случайност нещо правилно като стратегия и организация - да се слави, ако както обикновено се посере някой друг да поеме вината?! Е, стига бойвизъм, всичко вече идва в повече!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK