На живо

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Велко АнгеловНеравномерно и с прекъсвания започна възобновяването на т. нар. зелени коридори за ваксиниране на желаещите в началото на работната седмица - приемът беше възобновен, но поради изчерпване на ваксините кабинети на места затваряха. Липсва централизирана информация за наличностите на ваксини и зелени коридори и гражданите се налага да се редят на опашка с риск ваксината да свърши докато им дойде редът. Здравният министър Костадин Ангелов обясни това с големия интерес и допусна, че е възможно поставянето на 500-600 хил. ваксини на ден, така че до юни да се постигне покритие на 70% от населението.


Първият ден на март донесе дългоочакваното отваряне на заведенията (без нощните), част от собствениците на които обаче се въздържат да възобновят работа, както заради напускане на персонала, така и заради несигурността, че ще успеят бързо да възстановят оборотите си.


332 са новите случаи на заразени с коронавируса за последното денонощие или 13.1% от направените 2531 теста. Традиционно данните в понеделник са за по-малко случаи и тестове заради ограниченото работно време на лабораториите в неделния ден и по-бавното нанасяне на резултатите. "Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в България, вижте подробностите в хронологията по-долу.
В болница "Пирогов" също засега спират т. нар. зелени коридори със свободен достъп на желаещи за ваксиниране срещу COVID-19. Това съобщава лечебното заведение на страницата си във Фейсбук. В "Пирогов" ще се поставят ваксини само на членовете на секционните избирателни комисии (за тях са заделени дози) и вторите дози на вече ваксинираните в болницата. По-рано през деня край на зеления коридор обяви и Военномедицинска академия (ВМА). На страницата на болница "Александровска" във Фейсбук няма информация да е спрян свободният достъп до ваксини за всеки желаещ. (Още за организацията на зелените коридори четете тук)

Всички транзитно преминаващите пътници през Чехия от 1 март 2021 г. трябва да представят негативен резултат от антигенен тест, направен преди не повече от 24 часа или PCR тест, направен не повече от 72 часа преди влизане в страната. Изискването се отнася и за транзитиращите по суша след пристигане в Чехия на някое от нейните летища.


Повече информация за пътуващите е публикувана на следната интернет страница на МВР на Чешката република.


Ограничителните мерки за придвижване между различните райони на територията на Чехия, в сила от 1 март 2021 г. и изключенията от тях, могат да бъдат открити на тази интернет страница.


Повече подробности за режима на влизане и ограничителните мерки, свързани с коронавируса в Чехия, са публикувани и тук.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Прага тел.: 420 222 212 011; 420 222 211 258, телефон за спешни случаи в извънработно време: 420 774 790 991

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев е с COVID-19. "В момента той е настанен за лечение в Хасковската болница, заяви общинският координатор на ГЕРБ Хасково Станислав Дечев при внасянето на документите за регистрация на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в РИК Хасково. Добрев е водач на листата в града.

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Велко Ангелов


Утре кабинетът за ваксинации към УМБАЛ "Св. Иван Рилски" в София възобновява работа. Ще се поставят ваксини на "АстраЗенека". "С приоритет ще се ваксинират хората от фаза 3 и 4. Кабинетът е отворен и за хора извън приоритетните групи. Той ще работи от 8 часа до изчерпване на наличните количества", съобщават от лечебното заведение.

Белодробната болница и Комплексният онкологичен център в Бургас откриват кабинети за безплатни прегледи на пациенти, преболедували коронавирусна инфекция, съобщава БНР.


В Белодробната болница прегледите ще бъдат правени от специалисти, като при необходимост те ще насочват пациента към кардиолог, невролог или психиатър. Прегледът ще включва ЕКГ изследване на дишането, пулсоксиметрия, при необходимост и графия и кръвни изследвания. Постковид кабинетът ще работи само в сряда от 10.30 ч. до 16.30 ч. и в четвъртък от 14.30 ч. до 18 ч., за да не се смесва потокът с други пациенти.


В Комплексният онкологичен център прегледите са в петък. Пациентите трябва да носят епикризи и други документи от боледуването си от COVID-19. Целта на инициативата е да се намалят широкоспектърните постковид състояния, а пациентите да се върнат по-бързо към обичайния си начин на живот.

Министерството на туризма започва изплащане на държавната помощ на фирми, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност. Това е част от мерките, гласувани от правителството, за справяне с последиците от епидемията. Оценителната комисия към министерството е подготвила документите, с които може стартират преводите на суми към фирми, с изрядни документи. Това са 86 предложения и ще получат субсидията със заповед на министъра на туризма. Общият прогнозен бюджет на програмата е 51 милиона лева.


Общо подадените заявления до момента са 579, като те са за малко над 31.6 млн. лв. Всички желаещи да подадат документи за участие в процедурата могат да го направят в срок до 31 май.


Мярката представлява държавна помощ под формата на еднократно предоставяни преки безвъзмездни средства. Размерът им е 4 на сто от оборота на фирмите без ДДС през 2019 г., оповестен във финансовия отчет. Помощта трябва да се използва приоритетно за възстановяване на суми на пътници, чиито пакети са анулирани поради COVID-19 за същия период.


Общо подадените заявления до момента са 579, като те са за малко над 31,611 млн. лв. Всички желаещи да подадат документи за участие в процедурата могат да го направят в срок до 31 май. Подаването на заявленията за държавна помощ се извършва по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване

В Пловдив и областта няма да има "зелени коридори"

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу COVID-19, съобщи за БНР заместник-директорът на местното РЗИ д-р Аргир Аргиров. Той допълни, че от получени вчера в инспекцията 4 700 дози ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на записаните пациенти. Приоритет все пак ще се дава на джипитата от по-отдалечените места на областта, където личните лекари обслужват по няколко села.


"До 15 февруари заявките бяха за 30 хил. желаещи да се ваксинират, а това, което сме раздали, е твърде по-малко, обясни Аргиров. "Досега сме получили общо 13 000 ваксини", изчисли той. Все още има и неизпълнени имунизации при педагозите, която да края на седмицата трябва да приключили.


Д- р Аргиров сподели, че има пропуски в организацията на партиите и общините и неточности в списъците с членове на СИК и ангажиранитите в избори служители и това затруднява работата на медиците. 1500 са членовете на секционни избирателни комисии, които трябва да бъдат ваксинирани.

Въздействието върху държавите членки от вълната на новите варианти на Sars-CoV-2 са обсъдили здравните министри на ЕС днес, 1 март, по време на неформален Съвет по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси, съобщават от Министерството на здравеопазването.


"Основното предизвикателство е да направим ваксините достъпни за всички: както на национално ниво, така и в световен мащаб. Разчитаме на подкрепата от Комисията за това, производителите да се придържат към своите ангажименти, както правим всички ние", е заявил проф. Ангелов.


Българският здравен министър се е изказал позитивно за усилията на Европейската комисия за създаване на механизъм на ЕС за споделяне на ваксини. "Би било полезно за държавите членки, ако Европейската комисия координира процесите на сключване на споразумения, както беше направено с предварителните споразумения за покупка (APA). Това е от особено значение предвид клаузите на договорите и необходимостта от координация с производителите. Необходима е и яснота, когато става въпрос за дарения или за препродажба", е посочил Ангелов и е информирал колегите си, че България е взела политическото решение да проучи възможностите за бъдещо предоставяне на ваксини срещу COVID-19 на страните от Западните Балкани и Източното партньорство (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова, Украйна).

Репортаж на "Дневник" от рестарта на "зелените коридори", които на места отново бяха затворени - четете тук.

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Юлия Лазарова


От днес, според заповедта на здравния министър, се допускат посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, при използване на не повече от 50% от капацитета им, не повече от 6 човека на маса, носене на защитни маски за лице от персонала и при ограничено работно време в границите между 6 и 23 ч. Последното им затваряне бе за около три месеца.


В някои ресторанти са създали сами противоепидемични мерки, въвеждайки дигитално меню, което се сканира с телефон от клиента и по този начин се ограничава подаването на хартиен носител и не се разнасят допълнителни зарази, съобщава БНТ. Председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов пък обясни, че в неговото заведение няма да има маси, на които е указано, че не могат да се ползват, както е било при предишните затваряния. Така ще може да се елиминира рискът някой да опита да ги ползва при изчерпан капацитет на заведението.


"Дневник" Ви показва как започнаха работа днес заведения в София.

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Юлия Лазарова

В диагностично-консултативен център "Света Екатерина" във Варна е единственият "зелен коридор" в града, който в момента работи. В него има останали близо 100 ваксини, съобщи БНТ. Хора обаче няма, защото не знаят за тази информация. "Зелените коридори" в останалата част на града остават затворени до пристигането на допълнителните количества ваксини.


В момента ваксинационните кабинети в останалата част на града работят с нормално работно време. Там се имунизират хора, които попадат в определените от Министерството на здравеопазването фази или, които трябва да се реимунизират. Приоритетно ще се имунизират личните лекари и членовете на СИК.

"Зеленият коридор" на ВМА отново спря

Ден след второто тръгване на "зелените коридори" за ваксинация, те отново започнаха да спират поради липса на ваксини. Съобщение с тази информация дойде от софийската Военномедицинска академия. Наличните дози от препарата на "АстраЗенека" са изчерпани.


Вчера премиерът Бойко Борисов нареди "зелените коридори" за поставяне на ваксина на хора, които не попадат в целевите групи на фази I – IV да се възобновят, където има възможност. Вчера в страната бяха получени 52 800 хил. дози от ваксината на "АстраЗенека", а днес 21 060 дози на "Пфайзер"/"Модерна".


Изплащането на пенсиите за март и еднократните допълнителни суми от 50 лева към тях ще бъде в периода между 8 март (понеделник) и 22 март (понеделник). Традиционно пенсии се изплащат между седмия и двадесетия ден на съответния месец, но през март те са в неделя и събота. Допълнителната сума от 50 лева ще получат около 2.1 милиона пенсионери. Тя ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.


За изплащането на допълнителните суми за периода януари-март в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. са предвидени общо 318 млн. лева.


Изплащането на сумите чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде предварително обявен във всяка една от тях. Преводите на мартенските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 март.

Нинова призова Борисов да разговаря с Китай и Русия за ваксини

"България предплати 18.5 млн. ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем. Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това", написа в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Тя призовава Борисов "вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия".


Вчера директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни пред "Нова телевизия", че се работи изключително активно за одобрение на руската ваксина. "Очакваме развитие в най-скоро време. Ако научните консултации приключат в близките седмици, ще са необходими 2-3 месеца. Същите са условията и за китайската ваксина", каза той.


Съгласно европейското законодателство дадена ваксина трябва да премине през централизирана процедура – Европейската агенция да направи оценка и ако тя е положителна, се издава разрешение за употреба.

Министерството на външните работи на Гърция е уведомило българските си колеги, че практиката за бързи антигенни тестове за всички шофьори на товарни камиони на ГКПП "Кулата – Промахон" е прекратена, като от днес тестване отново ще бъде извършвано единствено на случаен принцип, съобщават от МВнР.


На 27 февруари посланикът в Гърция Валентин Порязов е поставил пред гръцките власти въпроса относно мярката, която създаде неудобства за шофьорите на товарни камиони.


Мярката за бързи тестове за коронавируса остава за всички останали, влизащи в Гърция.

Липсва централизирана информация за свободното ваксиниране

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Велко Ангелов


Свободното ваксиниране на всеки желаещ в т. нар. "зелени коридори" започна отново след като през почивните дни бяха доставени дози от ваксината на "АстраЗенека"/Оксфорд. От ранни зори пред "Пирогов" има опашка от желаещи, въпреки че бе обявено, че ваксинирането ще започне от 9 часа. То обаче закъсня и началото бе дадено след 10 часа. Опашка от желаещи има и пред Военномедицинска академия (ВМА). Липсва централизирана информация за наличностите на ваксини и зелени коридори. Хората, които искат да се ваксинират срещу COVID-19, трябва сами да проверят, дали има възможност за ваксиниране в избран от тях ваксинационен пункт. В страната те са 352.


Ваксинирането ще продължи докато има налични препарати. Така няма гаранция, че нареждането на опашка ще доведе до поставяне на инжекция.

Ваксинацията срещу COVID-19 в България започна на 27 декември 2020 г. За малко повече от два месеца са поставени 212 445 дози ваксина, а хората със завършена имунизация (поставени две дози) са 37 379.
Днес здравният министър Костадин Ангелов каза, че при наличие на достатъчно ваксини до края на юни може да бъде ваксинирано 70% от населението за постигане на колективен имунитет. Това означава около 4 млн. пълнолетни да са със завършена имунизация в рамките на следващите 4 месеца. Министърът съобщи, че месечно могат да се правят по 500-600 хил. дози ваксина.


Процесът на ваксиниране в системата на МВР продължава, като до изборите може да е почти приключил. Това се разбра от думите на вътрешния министър Христо Терзийски пред БНТ. Той уточни, че над 5 хил. служители на МВР са прекарали коронавируса. В момента в болница са 52-ма души, под домашно лечение са 428, а под карантина - 90 души. Почти 9 хил. служители са поискали да се ваксинират, като 4833 души вече са го направили.

Може да се поставят 500 - 600 хил. ваксини месечно, каза здравният министър

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Георги Кожухаров


"Целта е ваксините, които е предвидено да получим от общоевропейската поръчка през третото и четвърто тримесечие, да ги изтеглим за второто тримесечие. Ако има ваксини, до края на юни може да ваксинираме 70% от хората, което е нужното за постигане на колективен имунитет", каза пред Би Ти Ви здравният министър Костадин Ангелов. 70% от населението над 18 г., което подлежи на ваксинация, е около 4 млн. души.


Ако има налични ваксини, на месец ще могат да се поставят от 500 до 600 хил. дози


проф. Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


Вчера премиерът Бойко Борисов обясни, че страната ни води преговори за получаването на един милион дози ваксини от Франция и Германия. Препаратите ще бъдат взети назаем, а целта е да не се прекъсва имунизацията, когато доставките на производителите се бавят. Ангелов днес добави, че се водят преговори и с Швеция за 480 хил. ваксини на "Модерна".


Тази сутрин в страната са пристигнали 21 060 дози от ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех". Те ще бъдат разпределени в РЗИ-тата в страната, като от тях ще получат и общопрактикуващите лекари.


Подробности - тук.

Сред новите 332 случая на инфектирани със SARS-CoV-2 (вирусът, който причинява COVID-19) традиционно най-много има в област
София-град – 82, следва Бургас – 36, Варна – 35, Плевен – 34, Пловдив – 20, Сливен – 18, Враца – 16, Пазарджик – 16.

Oт направените 2531 теста в неделния ден 1595 са PCR и 936 антигенни.

Коронавирусът в България: Заведенията отвориха, "неравности" по зелените коридори (хронология)

© Юлия Лазарова


След малко повече от три месеца забрани от днес заведенията (с изключение на нощните) отварят врати за посетители, всички ученици могат да посещават школи, образователни и езикови центрове, могат да се провеждат конгреси, конференции и семинари, разрешени са екскурзиите в страната, както и посещенията в игрални зали и казина.


Подробности - тук.

Регистрираните случаи в неделя са 332

332 са новите случаи на заразени с коронавируса за последното денонощие според данните на единния информационен портал. Това е 13.1% от направените 2531 теста. Традиционно данните в понеделник са за по-малко случаи и тестове заради ограниченото работно време на лабораториите в неделния ден.


Новооздравелите са 408, а починалите – 24.


В болница с COVID-19 са 4744 души, от тях в интензивно отделение – 394.


За последното денонощие са поставени 2685 дози ваксина.


Графики с тенденции за развитието на епидемията в страната - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Честита баба Марта! Рекапитулация за февруари:
  През целия месец продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ....
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  16-22.2 – 1121
  17-23.2.- 1185
  18-24.2 – 1255
  19-25.2 – 1360
  20-26.2 – 1391
  21-27.2 – 1467
  22-28.2 - 1482

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  В последните дни на февруари започва и нарастване на броя на починалите. В последните дни започва добре изразено нарастване на броя на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  4-10.2 -44 /максимум/
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  11-17.2 – 31 /нов минимум/
  ...
  15-21.2 – 33
  16-22.2 – 37
  17-23.2 – 39
  18-24.2 – 40
  19-25.2 – 42
  20-26.2 – 44
  21-27.2 – 47
  22-28.2 - 48

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса през ц;елия месец е над 1. Тревожно е покачването му през последните дни до 1,27. Макар, че не са достигнати стойностите от 1,4-1,6, характерни за октомври-ноември, тази стойност на репродуктивното число означава увеличаване на новозаразените с 5% дневно или удвояване на заразените всеки две седмици. При такова увеличаване към края на март можем да очакваме по 6000 новозаразени дневно /и съответно до 200 починали дневно от ковид-19/.
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  12.2 – 22.2 – 1,15
  13.2-23.2 – 1,18
  14.2 – 24.2 – 1,22
  15.2 - 25.2 – 1,27
  16.2 – 26.2 – 1,27
  17.2-27.2 – 1,27
  18.2 – 28.2 – 1,27

 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2014 Весело

  Хе хей Кръчме здравей.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  Хе хей Кръчме здравей.
  —цитат от коментар 4 на dedoliben


  Пие се не само от радост. Като гледам...

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Да почерпят мутрите с бизнес ! Ще спасяваме баровете, нощните заведения......, идват и избори - трябва да се застава пред камерите със строен партиен актив.....

 7. 7 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Отварят кръчмите от днес. А не са сетили утре да е официален почивен ден.

  SHADOWS of SOFIA
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4796 Весело

  2500 теста....330 положителни....заразяването "намалява" като гледам. Новите случай са само с 48% НАГОРЕ...време е за кръчма...😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6194 Любопитно

  Заведенията са и перални, не го забравяйте...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 805 Неутрално

  След появата на СПИН излезе легендарният лозунг:"по- добре СПИН, отколкото с един!" Та и сега, по- добре да се заразиш и умреш от короната, отколкото да се лишиш от благините на разгула и хазарта. Най- печеливши са онези бизнеси, които експлоатират най- примитивните човешки страсти, дефинирани като "пороци". Но не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Единственият български политик, който се осмели да направи нещо срещу хазарта беше Валери Симеонов. той се опита да бъде приет закон за ограничаване рекламата за хазарт. Неуспешно разбира се! Днес , по всички ТВ канали, рекламите за хазарт, са най- много; да не говорим за стадионите и спортните фланелки на футболисти, баскетболисти , волейболисти и "все остальния ..." Ще гласувам за Симеонов след решението на Борисов за днешните отваряния.

 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4796 Любопитно

  "500 - 600 хил. ваксини могат да поставят месечно, каза здравният министър"

  Дори и да ги има в наличност тези ваксини пак няма да се справят. Има държави в които слагат по толкова на ден. А дори и с това темпо в България ще са нужни 10 месеца.....това е Януари следващата година преди да приключат. Много са се "забързали" нещо. Нали ЕС каза да бъде най-късно до есента?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Едно говорят, съвсем друго се случва. А скъпоплатеният шофьор не спира да обикаля църкви и манастири, а поповете вече му целуват ръка, като на господ.

 13. 13 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Като гледам ГРОБ масово си изтипоса министрите по листите. Дали идеята не е да ги спасяват с депутатския имунитет? Че май има доста неща за разследване...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Не знам дали погат, но факт е,че ги няма.

 15. 15 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Ваксини няма. Щото докато Боко чакаше поредната си милостиня от ЕС /тоз път за ваксини/, другите държави водеха лични преговори с производителите. А наш'те сега водели преговори и съответно сме на опашката...
  Нищо, нашият джигит върти геврека на джипа.
  Управляват ни Опасно Прости Хора...

 16. 16 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 262 Неутрално

  То няма , ама тези поставяли хахахахах с двеста в дупарките

 17. 17 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#12] от "Роси":

  А скъпоплатеният шофьор не спира да обикаля църкви и манастири, а поповете вече му целуват ръка, като на господ.

  В манастирите има монаси, а не попове.

  А скъпоплатеният шофьор се старае да докаже вярността на руската поговорка: "Крадецът е плачлив, мошеникът - богомолен".

 18. 18 Профил на mtsvetanov
  mtsvetanov
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "500 - 600 хил. ваксини могат да поставят месечно, каза здравният министър"

  Много хубаво! Кога?

 19. 19 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1721 Гневно

  Авъх! А когато другите държави си направиха правилната сметка и си поръчаха адекватни количества различни видове ваксини, при това от читавите, вий, любезни, къде дремАхте? Обикаляхте да инспектирате строежи на магистрали, докато хората измираха по стълбите на болниците и поръчахте един вид ваксина (най-евтинката и, оказва се, най-скапаната), която сега, отгоре на всичкото, я няма.
  И сега си въобразявате, че някой ще ви даде "назаем" ваксини от техните. Като на африканска държава.
  Клоуни некадърни!

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 20. 20 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1702 Любопитно

  Кои са по-глупави, учителите или полицаите? Засега май повече полицаи ще си сложат ваксини в сравнение с учителите. Започвам да разбирам хората, които се местят в чужбина, за да могат децата им да получат нормално образование, а не заради работа.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 21. 21 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  500К ваксини месечно, така ли? Личната лекарка, дето е точно тази, която боде на първа линия, каза друго: 4К лични лекари в БГ х20 ваксинирани на ден, което го правят без усилие, прави 80К/ден, байно, или над 2М/месец! Ама ги няма!

 22. 22 Профил на serenalipuma
  serenalipuma
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  500К ваксини месечно, така ли? Личната лекарка, дето е точно тази, която боде на първа линия, каза друго: 4К лични лекари в БГ х20 ваксинирани на ден, което го правят без усилие, прави 80К/ден, байно, или над 2М/месец! Ама ги няма!

 23. 23 Профил на Waryan Wrynn
  Waryan Wrynn
  Рейтинг: 18 Неутрално

  То и аз мога да карам Бентли и Ролс, ама ги нямам.... Така и с ваксините ! Сигурно може и по 800 000 на ден (ако включим всеки 7-ми като доброволец) ама като няма...?! Ей така си джапа човечето, колкото да не заспи.

 24. 24 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#19] от "Хриси":

  Честита Баба Марта на всички, много здраве, късмет и успехи.

  И по-малко злоба, че току виж Германия, Франция и Швеция дадат 1,5 млн. дози второ тримесечие и здраво ще увиснете :)

 25. 25 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1721 Весело

  До коментар [#24] от "Moni":

  Я, нов гербидж трол сме си завъдили! :D
  Ще дадат, те. Един квадратен ще дадат. Понеже нямат свой народ да ваксинират, ще дадат на Цар Тиква и лакеите му, дето и поръчките на ваксините о*раха.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 26. 26 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Както казала Айше през първата брачна нощ на Манго който изразил надеждата си, че може да е девствена:
  -Ха дано, ама едва ли...

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 27. 27 Профил на Waryan Wrynn
  Waryan Wrynn
  Рейтинг: 18 Неутрално

  До коментар [#24] от "Moni":

  Така става то... бръкни си, вземи си. Целия свят пострада от пандемията и се чудят на кой бог да се кланят и гледат максимално бързо да ваксинират, ние им искаме ваксината ! Е как да стане това ?!
  А да попитаме защо са ни 18 милиона дози при това население..или тук са включени даровете към колонията на югозапад и сърбите ?!

 28. 28 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  "500 - 600 хил. ваксини могат да поставят месечно, каза здравният министър"

  Знае, че няма как да разполагаме с толкова ваксини, за да тестваме изказването му.
  Освен това, не че ми е зор за ваксината, но няма наличното количество заради неправилни политически решение. Сърбия и Румъния как имат необходимия брой ваксини ?

 29. 29 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2042 Неутрално

  Авъх! А когато другите държави си направиха правилната сметка и си поръчаха адекватни количества различни видове ваксини, при това от читавите, вий, любезни, къде дремАхте? Обикаляхте да инспектирате строежи на магистрали, докато хората измираха по стълбите на болниците и поръчахте един вид ваксина (най-евтинката и, оказва се, най-скапаната), която сега, отгоре на всичкото, я няма.И сега си въобразявате, че някой ще ви даде "назаем" ваксини от техните. Като на африканска държава. Клоуни некадърни!
  —цитат от коментар 19 на Хриси


  +++++++++++++++++++++++

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#25] от "Хриси":

  Тц. Реален физически антирозов съм. Както и мнозинството българи, както за ваше прискърбие ще се убедите на 4.4.

 31. 31 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#25] от "Хриси":

  М-да, запомнете този пост, аз си го записах за да ви припомня когато дадат, а то ще е до петък най-вероятно. Поредна умнокрасива катастрофа

 32. 32 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#27] от "Waryan Wrynn":

  Не е лошо да попрочетете каква е идеята. Става дума за заместване на количества от нашите 18 млн. от трето и четърто тримесечие срещу техни за второ. Просто и ясно. Иначе и бг идеята за зелени коридори беше на пръв поглед невъзможна, а сега навсякъде в ервопа говорят за български модел и почнаха вече да яя прилагат в Германия...Поживем увидем , както казват господарите ви

 33. 33 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#32] от "Moni":

  > , а сега навсякъде в ервопа говорят за български модел

  Навсякъде по света дупките са предимно в сиренето. У нас те са на ръководни места.
  ....
  Станислав Стратиев, "Българският модел".

  કટાક્ષ
 34. 34 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#33] от "Ан Он":

  М-да, но както е казал поетът пилците се броят наесен, в този случах налято ;)

 35. 35 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#32] от "Moni":

  Викаш навсякъде по света прайм-министрите се качват на джипки да обикалят по манастирите, белким се смили оня горе ...

  કટાક્ષ
 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#34] от "Moni":

  > пилците се броят наесен

  Май я водихме вече тая дискусия - у нас не с останали много пилци за броене, другите държави да му мислят:

  State of Health in the EU / България / Здравен профил / за страната 2017
  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Агент Провокатор
  Агент Провокатор
  Рейтинг: 48 Неутрално

  Здравния министър: Ако имахме ваксини, щяхме да слагаме по 500 хил. месечно!
  Икономическия министър: Ако имахме море от нефт, щяхме да изнасяме за милиарди!

  Бай Ставри: Ако ми ставаше, щях да оправям по 5 хубавици на ден!

 38. 38 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  Аз за едни други пилци говоря, живи :)

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3766 Весело

  ... Министърът съобщи, че месечно могат да се правят по 500-600 хил. дози ваксина ...

  Мооооже, бе, що да не може!

  Тоа мо'е да обЯви, че и по 500 милиона на ден могат.
  Все тая като разултат на практика ...

  Да си кажа чеСно - вече започва да ме е страх. За душевното им здраве ...
  Както са я подкарали боНбАстично и през просото с плещенето - като нищо утричка ша зареве по талавизуръ, раздирайки ризата си нЕкой я от нощният щаб, я министерот - "Дръжти ма, дръжти ма, бе, че тоа вирус ей ся с две ръце лично ша го удуша!"

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3766 Весело

  До коментар [#19] от "Хриси": ... И по-малко злоба, че току виж Германия, Франция и Швеция дадат 1,5 млн. дози второ тримесечие и здраво ще увиснете :)
  —цитат от коментар 24 на Moni


  Това ли е новата опорка от душевно плацебо?

  За ШвеЦите не знам, ама както са натопорчени на управляващите си франсета и немци за ситуацията и темповете на ваксинация - някой ва чипка с тия лакардии.
  Щото Меркел и Макрон ха са "шернали" - ха са им се вдигнали на бунт собственото мат'рял.
  Та спасяването на Редник Баце и ОПГ-то му им е последна грижа ...

 41. 41 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално


  Дневник, стига с глупостите за к19, ваксини и т.н. Вчера е имало местни избори в 2 общини, и няколко села - и НИТО ДУМА!

  Община Обзор е гласувала за отделяне от Несебър - дали е нещо дребно, маловажно и симптоматично? Ами ако община Силистра поиска да се отдели?
 42. 42 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Коронавирусът в България: 500 - 600 хил. ваксини МОЖЕ да се поставят месечно, каза здравният министър
  —цитат от коментар 0 на От министъра

  'Може, може..'
  'И аз можем, и тате може и бате може, ама козата си сака пръч'
  ----
  И този бъдещ депутат-министър издъни кочината.

 43. 43 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  "500 - 600 хил. ваксини могат да поставят месечно, каза здравният министър"
  Обаче Сорос, Бил Гейтс и Астра Зенека са виновни, че няма ваксини. Ако имаше, до юни -70% ваксинирани, а до септември - 130%.

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  ... Иначе и бг идеята за зелени коридори беше на пръв поглед невъзможна, а сега навсякъде в ервопа говорят за български модел и почнаха вече да яя прилагат в Германия..."
  —цитат от коментар 32 на Moni


  БГ идеята за "зелен коридор" има и друга страна - Асен Балтов е убедил Борисов и Костадинов, че неговата държавна болница е по-заслужила премията от 10 лв за всяка ваксина от частниците "лични лекари". Независимо техните усилия да създадат някакъв ред, да убеждават пациентите си, и т.н.

 45. 45 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Весело

  До коментар [#41] от "historama":

  Е как да няма - цяла статия имат. Няма да коментирам заглавието и тезите.... ПОбедителят не им е удобен, както и на розавите тук.

 46. 46 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Може, ама не се поставят. Толкова си можете. Но армиите ви от чиновници пак ще ви докарат на власт. После Слави Трифонов ще се коалира с вас.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Ако вместо да се вакцинират си баят против уруки ефекта ще е същия

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 4045 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  Откъде го изрови това?
  Показателни данни!
  България на първо място по хоспитализирани в болниците в Европа, пет пъти повече от Кипър например. В Кипър няма никаква увеличена смъртност от грипа. Все едно ги е заобиколил.
  България харчи повече на калпак за здраве от
  Люксембург и още куп държави в Европа.
  Резултати плачевни.
  Изводите вие си ги правете, ама в болниците май е заровено кучето. Там крадат като разпрани за да се получат тези числа.

 50. 50 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 180 Неутрално

  Ма 500 или 600? Пак нищо не каза.

  Сещам се за ония типаж, шано манияка от слънчака, "Колко вадиш наден в Холандия?", "Брат, 500 600"

  всичко е суета, Боку ни обра
 51. 51 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  "Ако има налични ваксини, на месец ще могат да се поставят от 500 до 600 хил. дози
  70% от населението над 18 г., което подлежи на ваксинация, е около 4 млн. души.
  до края на юни може да бъде ваксинирано 70% от населението за постигане на колективен имунитет."
  200,000 ваксинирани до сега (80% с една доза), дори и при оптимистичния вариант - 600,000 дози на месец, до края на юни са 4 месеца, което прави още 2.4 млн ваксинирани, вместо 4 млн души с по 2 дози - 8 млн. ваксинации.
  министърът или не не може да смята или лъже предизборно.
  8 млн ваксинации дори и до есента - края на септември/октомври не могат да бъдат достигнати. дано не съм прав, но до следващата зима няма да има колективен имунитет. а много други европейски страни ще са го постигнали до юли.

  Истината ни прави свободни.
 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  Кат' Ковида няма втори , тъй заразен по Света
  :-) всуе е цял'та патардия, всуе е цял'та суета

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на M
  M
  Рейтинг: 238 Неутрално

  Може да се поставят толкова ваксини, обаче ако ги има... Да не говорим, че има една не особено малка група хора, които биха се ваксинирали само със Спутник (или друга руска), какъвто няма...

 54. 54 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3103 Неутрално

  Аз викам само в неделя да правим тестове.

 55. 55 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Разстроено

  Аритметиката не е преграда за предизборната пропаганда. Министрите от играта "балонът се надува" открито преминаха към "тука има, тука нема".. За два месеца се поставят 212 хиляди дози, но от днес започват да слагат по "500-600 хиляди ваксини" месечно. Не се уточнява дали това са дози (т.е., изведнъж да започнат да доставят 2,5-3 пъти повече ваксини) или .напълно ваксинирани хора (т.е. от днес да започнат всеки ден да доставят 5-6 пъти повече ваксини всеки ден). Да речем че повярваме на управляващите че могат изведнъж да се променят (стават чудеса!), да създадат организация и да започнат да доставят по милион дози на месец- 5 пъти повече от досегашните темпове... За 4 месеца- 4 милиона ваксинирани, или общо 4,106 млн. души. Дори и да повярваме в тези чудеса, за да може толкова ваксинирани да са 70% от населението, то в страната до края на юни трябва да са останали 5.865.714 души. Знаем, че населението на страната се топи, но чак пък толкова бързо...

 56. 56 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Важно нАучно Откритие!!!

  Понеже вече се навъртя 1 година от Борбата със Страшния, имаме и окончателни данни за Ефективността:

  1. Ефективност на Ваксините (РЕ = Рекламирана Ефективност)
  Комирнати - 95%
  Модерна - 94%
  Спутник 92%
  Новавакс 89%
  АстраЗенека 70%
  Джонсон 66%
  Синовак 50%
  https://www.statista.com/chart/23510/estimated-effectiveness-of-covid-19-vaccine-candidates/

  2. Доказана Ефективност (ДЕ) без ваксини. Цифрите за 1 година , засечени днеска , 01 март 2021
  https://www.statista.com/statistics/1104709/coronavirus-deaths-worldwide-per-million-inhabitants/

  Бройката разболяни се дели на населението и процента се вади от 100 за да се получи Ефективността. Ето и некои от данните:

  Разболяни -> Ефективност
  Белгия 6.7 -> 93,3%
  Чехия 11,6 -> 88,4%
  Словения 9 -> 91%
  Англия 6,2 -> 93,8%
  Италия 4,8 -> 95,2%
  Португалия 7,8 -> 92,2%
  САЩ 8,6 -> 91,4%
  Унгария 4,4 -> 95,6%
  Испания 6,8 -> 93,2%
  България 3,5 -> 96,5%
  Хърватска 6 -> 94%
  Словакия 5,6 -> 94,4%
  Франция 5,3 -> 94,7%
  Швеция 6,4 -> 93,6%
  Литва 7,1 -> 92,9%
  Швейцария 6,5 -> 93,5%
  Полша 4,5 -> 95,5%
  Румъния 4,1 -> 95,9%
  Австрия 5,2 -> 94,8%
  Холандия 6,2 -> 93,8%
  Латвия 4,5 -> 95,5%
  Германия 2,9 -> 97,1%
  Израел 8,6 -> 91,4%
  Гърция 1,8 -> 98,2%
  Естония 4,9 -> 95,1%
  Дания 3,6 -> 96,4%
  Беларус 3 -> 97%
  Кипър 2,9 -> 97,1%
  Финландия 1 -> 99%
  Норвегия 1,3 -> 98,7%

  3. Изводи
  Тея страни, къде са под 95% без ваксини треба да се пробват да ваксинират цялото население за да ги стигнат. Обаче ако след година време се окаже, че Рекламираната Ефективност е всъщност по - малка, може да се окаже че са се набутали

 57. 57 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Разстроено

  До коментар [#55] от "plamen_b":

  Уточнение- г-н министърът говори за "500-600 хиляди дози ваксина" месечно, броено от днес. Това значи темповете на ваксиниране да се увеличат "само" 5,66 пъти. Но за да може процентът на ваксинираните да достигне 70%, трябва населението на България да падне до края на юни до 3,580 млн. Май по-лесно ще уморят половината население на България, отколкото да увеличат многократно темповете на ваксиниране...

 58. 58 Профил на mdl12999999
  mdl12999999
  Рейтинг: 8 Неутрално

  „500 - 600 хил. ваксини може да се поставят месечно, каза здравният министър“

  Може, може… Тя и баба ми можеше да бъде мъжка, ама нейсе. Слава на ГЕРБ!

 59. 59 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Любопитно

  До коментар [#56] от "dosetliv":

  Твърдението Ви (2) е абсолютно погрешно. Ефективността на ваксините не се смята като се раздели броят на разболялите се върху цялото население. Гледа се колко броят разболяли се след ваксиниране е по-нисък от броя разболяли се след като са им сложили плацебо.

 60. 60 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  Побъркаха хората да се редят на опашки.
  НЯМА ВАКСИНИ другари комунисти!!!
  Гарантирано от ГЕРБ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 61. 61 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#56] от "dosetliv":

  Колега разсмяхте ме. Ефективността се получава като хората се разделят на две групи - плацебо и с ваксина. След което се гелда колко са се разболяли от едната и от другата. При примера с 90% ефективност, в едната група примерно са 100 болни от 20 000, в другата са 10 болни от 20 000, т.е. 100/10= 90% ефективност. Да не говорим, че ваксините осигуряват практически 100% защита от смърт и над 96% от влизане в болница. Един прост пример с България без и с ваксини:

  1. Разболяли се - 250 000 без, 25 000 със
  2. В болница (като част от тях оживяват, но с инвалидност) - до момента са лежали 55 000 в болници, с ваксина - по-малко от 2 000.
  3. Смъртни случаи - до момента над 10 000, с вааксина - под 10.

  Да не говорим за ефекта върху иконоиката от това, че няма да има затваряния.

  Разбира се това е при положение, че антиваксърите не са повече от 5-10%, както е повечето страни

 62. 62 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 703 Весело

  До коментар [#60] от "КМЕТ В СЯНКА":

  "Побъркаха хората да се редят на опашки."

  Кмете, при тебе не е от реденето за ваксини. Ти от преди си така.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 63. 63 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Това се казва целенасочен хаос. Все пак не може да са напълно видиотено, трябва да е нарочно.

 64. 64 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1721 Весело

  Хахахахаааааааа! Ко станА, бе гербидж другари? Ваксините ПАК свършИха? "Управляваме пандемията. Ваксинацията е организирана перфектно. Няма хаос." Дъно, гербидж другари, ново дъно стигнахте и продължавате да копаете. Скоро ще излезете в Нова Зеландия.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Нинова и тя лудна. какви руски ваксини бе , другарко. Те ме могат за тях си да произведат, ще изнасят на нас. Освен , ако не искат да ги тестват.

 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#56] от "dosetliv":Твърдението Ви (2) е абсолютно погрешно. Ефективността на ваксините не се смята като се раздели броят на разболялите се върху цялото население. Гледа се колко броят разболяли се след ваксиниране е по-нисък от броя разболяли се след като са им сложили плацебо.
  —цитат от коментар 59 на plamen_b


  Негатив
  Броят разболяни за година време е точно еквивалент на броя разболяли се след ваксиниране с 0 дози в сравнение с броя разболяни след плацебо . Сещаш ли се : първо на всички са били по едно плацебо и след това по 0 дози ваксина. И става много бързо, понеже няма нужда да се извършва физически.

 67. 67 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Пълна мърлящина и безхаберие е нашата ваксинационна програма.. най-болните, най-старите и най-беззащитните никой не ги бръсне за слива..

 68. 68 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Зиг-заг. Цуг-цванг. Тик-так, тик-так. Времето на хората, сеещи хаос изтича.

 69. 69 Профил на russian78
  russian78
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#64] от "Хриси":

  Щеше да е добре, ако можеха да изкопаят тунел до Нова Зеландия, но всъщност са толкова некадърни, че след като копаят все по-надолу и надолу от дъното на абсолютната некомпетентност, накрая ще изкопаят тунел не до Нова Зеландия, а до средата на сметището в Суходол.

  "Squash is a sport that represents the future, not the past." - N Ramachandran (President of WSF)
 70. 70 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Хем има остър недостиг, хем не ги даваме на най-нуждаещите се........... страхотна работа!

 71. 71 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  > В него има останали близо 100 ваксини

  Това всъщност са десет (10) мускалчета.

  > Хора обаче няма, защото не знаят за тази информация.

  Тръпнейки от нетърпение, рефереш-ваме страницата на министерството за да видим новината че дългоочаквания "електронен регистър на желаещите да се ваксинират" вече е наличен.

  Сигурен съм че той ще реши всички проблеми.

  કટાક્ષ
 72. 72 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#49] от "k_":

  > Откъде го изрови това?

  Епа публикуват европейските институции ... не е като нашите, дето дори маршрута на джипката е държавна тайна.

  કટાક્ષ
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на tarna
  tarna
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#19] от "Хриси":

  Очевидно има разговори за редистрибуция на ваксини между страните-членки. Има и предложение да се създаде такъв механизъм. Чехите вече са си поискали. Ето тук информация: https://bit.ly/3uFqNFn

 75. 75 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#70] от "Стабилни в мизерията, епизод пореден":

  > Хем има остър недостиг, хем не ги даваме на най-нуждаещите се

  Колега коя точно от двете думи в словосъчетанието

  Зелени Коридори

  не ви е ясна?

  કટાક્ષ
 76. 76 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Яко, на една от снимките трима визуално непълнолетни и единия пафка цигарка.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 77. 77 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#74] от "tarna":

  > Очевидно има разговори за редистрибуция на ваксини

  Не че имам нещо конкретно предвид, ама при това набиване на напрежение в главите на хората една медицинска сестра може да си докара не лош доход като редистрибутира каквото е момента е дошло от местното РЗИ. Само отливаш по малко от скъпоценната течност и доливаш по малко физиологичен разтвор.

  કટાક્ષ
 78. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  До коментар [#19] от "Хриси":Очевидно има разговори за редистрибуция на ваксини между страните-членки. Има и предложение да се създаде такъв механизъм. Чехите вече са си поискали. Ето тук информация: https://bit.ly/3uFqNFn
  —цитат от коментар 74 на tarna


  Няма как при този хаос и напрежение да е нямало.
  Но няма и резултат, а и надали ще има.
  То затова и Бабиш, и Земан заговориха за доставка на Спутник.

 79. 79 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 735 Любопитно

  До коментар [#32] от "Moni":

  ''а сега навсякъде в ервопа говорят за български модел и почнаха вече да яя прилагат в Германия''


  колко ти плащат на ден да ги говориш тия тъпотиии?

  или си просто неква калинка в администрацията, дето реди пасианси по цял ден и ако падне гроб бкп ще назначи техни калинки и ти ще трябва да се върнеш на село да копаш картофИ?

 80. 80 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1721 Весело

  До коментар [#77] от "Ан Он":

  Хах. На мен през уикенда ми разказаха как полиция е придружила лична лекарка от Берковица и съпруга ѝ от Берковица до Монтана и обратно, с лампи и сирени, за колосалното количество от два флакона АЗ. Малко след като прибрала крупната доставка в хладилника в кабинета си, ѝ се обадили от РЗИ Монтана да се информират какво става с флаконите.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Бавно, но сигурно Мутрата подготвя общественото мнение за внос на руска ваксина.
  Ей така, по "мъжки".

 82. 82 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Във Варна от вчера има нови 3260 ваксини, а 100 са останали от предната доставка! Ама нали Дневник трябва да си бутне манипулативно заглавийце

 83. 83 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Във Варна от вчера има нови 3260 ваксини, а 100 са останали за свободна ваксинация от предната доставка! Приоритетното ваксиниране не е спирало и има заделено достатъчно за тях, има и от Файзер. Ама нали Дневник трябва да си бутне манипулативно заглавийце

 84. 84 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Колега разсмяхте ме. Ефективността се получава като хората се разделят на две групи - плацебо и с ваксина. След което се гелда колко са се разболяли от едната и от другата.
  —цитат от коментар 61 на Moni


  За по - лесно разбиране може да се вземе и алтернативният изказ Защита. Ефективността верно се ползва и маркетингово за напомпване на собствените резултати.

  За година време при изследване на 100% от народа имаме доказани:
  При 100% ваксинирани с 0 дози от каква да е ваксина - 95% Защита (средно)

  Колко ще е резултатът след година време в сравнение с горния, като приемеме:
  - 30% ваксинирани с 0 дози (95% защита)
  - 70% ваксинирани с 1/2 дози микс от ваксини (от 50 до 95% Защита)

  Заб. Защитата с 0 дози я приемаме средно 95% за европейските случаи. В световен мащаб тя е много по - голяма. Примерно, претеглено по население (има го в таблицата от линка):

  Разболяни -> Защита при 0 дози
  Китай 0,007% -> 99,993%
  Индия 0,8% -> 99,2%
  Япония 0,3% -> 99,7%
  Пакистан 0,3% -> 99,7%
  Нигерия 0,08% -> 99,92%
  Египет 0,2% -> 99,8%
  Индонезия 0,5% -> 99,5%

 85. 85 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 750 Весело

  "Бахти ужаса" каза Стивън Кинг след като видя опашка за ваксини.. :)))

 86. 86 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 330 Гневно

  Как може да спират коридорите бе, нали Бойко казА да работат!

 87. 87 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Бавно, но сигурно Мутрата подготвя общественото мнение за внос на руска ваксина. Ей така, по "мъжки".
  —цитат от коментар 81 на historama


  ГЕРБ не харесаха поста ми.
  Тъжно ми е.

 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Хората висят по цял ден на опашка, за да им кажат,че ваксините са свършили. Ама виновните са големи гьонсурати. Не престават да повтарят, че ние се справяме най-добре. Какво ли правят онези, които не се справят така "добре".

 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  Ха да Ви дам още един показател за положението у нас и без коронавирус, Аноне!
  Средна продължителност на здравия живот:
  България - 66,4 години /36-то място сред 41 развити страни/
  По-зле са : Литва - 66,1 години;
  Беларус - 65,2 години;
  Молдова - 64,9 години;
  Украйна - 64,1 години;
  Русия - 63,4 години.
  Продължителност на здравия живот на 60 години:
  България - 15,5 години.
  По-зле са : Беларус - 15,4;
  Македония и Русия - 15,1
  Молдова - 14,7 години.
  http://www.demoscope.ru/weekly/app/app4067.php

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#77] от "Ан Он":

  Нончо, май си много млад и не си спомняш тази хумореска от 1960-те, в която се разговаряха двама болни в санаториум:"А вие следите ли по колко капки ви капва т от лекарствата.
  -Не, защо?
  -Как защо? Оттук една капка, оттам една капка - и ето ти вилата на старшата сестра!"

 91. 91 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  E6aл съм му мамата на тоа живот, от утре нататъка ставам пилот и с кожени гащи и шлем на глава, ще обикалям над наша страна.

 92. 92 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Нови 2588 заразени и 117 починали от К19. В цял свят заболелите и починалите намаляват, единствено в България тяхната бройка расте с шеметна скорост. Гарантирано от ГРОБ!

 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#92] от "faraon":

  Е, скоростта не е толкова шеметна колкото наесен с 5% дневно, вместо с 8%. Но тенденцията е същата. Среднодневният брой на регистрираните заразени за последните 7 дни достигна стойностите от края на октомври: 21-27.10.2020 - 1548; 23.2-1.3.2021 - 1576.
  Броят на регистрираните починали пък достигна стойността от началото на ноември: 2-8.11.2020 - 52; 23.2 - 1.3.2021 - 54. А всички си спомняме какво се случи през ноември-декември...

 94. 94 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#93] от "Patsis":

  Важното е, че и в двата случая безотговорните действия на правителството доведоха до смъртта на хиляди български граждани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK