Съдът окончателно одобри регистрацията на "Българско лято" на Васил Божков

На 13 януари председателят на "Българско лято" Борил Соколов (в средата) и членове на платформата внесоха документите за регистрация в съда

© Георги Кожухаров

На 13 януари председателят на "Българско лято" Борил Соколов (в средата) и членове на платформата внесоха документите за регистрация в съдаТричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) потвърди решението на Софийския градски съд (СГС), с което бе допуснато вписване на политическа партия "Гражданска платформа Българско лято" в публичния регистър на политическите партии. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Заради обжалването от страна на прокуратурата партията не успя да се регистрира самостоятелно в ЦИК за участие на изборите, но в крайна сметка бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков е кандидат за депутат от столичния 25-и многомандатен избирателен район в София, където е т.нар. лидерска битка и листи водят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Божков е водач на листата на партията "Българско национално обединение - БНО", чийто председател Георги Георгиев отстъпи регистрацията си на платформата "Българско лято", се вижда от регистрациите в районната комисия.


Съдебният състав на ВКС е приел протеста на прокуратурата срещу решението на СГС за неоснователен. Според върховните магистрати регистърният съд е направил верни фактически констатации на базата на представените документи и служебни справки от Националната база данни "Население".
Твърденията в протеста, че не е посочено как точно и по какъв начин е било проведено "онлайн" учредителното събрание, се опровергават от съдържанието на протокол за проведено учредителното събрание, нотариално заверени декларации на участниците, декларацията по чл. 15, ал. 3, т. 8 от Закона за политическите партии (ЗПП) на ръководството на политическата партия, от които се установява, че учредително събрание е проведено на 3 януари 2021 г. с телеконферентна връзка чрез приложението livewebinar.com.


Учредителното събрание е проведено на територията на България в съответствие със законодателството и това се установява от съдържанието на представените с молбата за вписване документи, в които е посочено, че то е проведено в София на ул. "Московска" №43.


"От страна на представителя на прокуратурата не са посочени никакви факти и доказателства, пряко или косвено опровергаващи данните от представените декларации, а удостоверителната тежест на изявленията в последните следва да бъдат зачетени с оглед охранителния характер на производството по Глава втора на Закона за политическите партии", посочват в решението съдиите от ВКС.


Съдът приема, че по отношение на съдържанието на учредителната декларация и по-специално, че в нея се съдържали обидни квалификации по отношение на съдебната власт, то трябва да се отчита, че посочените в протеста като такива цитати се намират в "преамбюла" на документа и не представляват част от уреденото от закона съдържание, изискващо определяне на основните принципи и цели на учредяваната политическа партия.


"Последните са намерили своята ясна формулировка в съдържанието на разделите "мисия" и "основни принципи", поради което и учредителната декларация отговаря на изискванията на закона", се казва в решението на ВКС.


Относно направената от първоинстанционния съд служебна проверка в системата на ГРАО върховните съдии пишат: "Извършените от СГС справки от Национална база данни "Население" са реализирани по реда на Наредба №14 за реда и начина за предоставяне достъп на органите на съдебната власт до Регистъра на населението - Национална база данни "Население", в рамките на законодателно възложения на регистърния съд контрол за законосъобразност на извършените действия по учредяване на политическата партия."


В решението на ВКС се напомня, че производството по вписване на политически партии е охранително и за него не се прилагат правилата за събиране на доказателства, относими за исковия процес, на които се позовава прокуратурата. Липсва и оспорване на данните от тези справки в самия протест.

"Следователно оплакванията в тази насока за допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила, включително и относно отказа на съда да допусне експертиза за установяване на горните обстоятелства, са неоснователни", категорични са върховните съдии.

По отношение доводите за проверка на идентичността или приликите на емблемата на политическата партия с подобни на други съществуващи графически изображения тричленният състав на ВКС посочва, че следва да се има предвид тяхната неотносимост към преценката, която СГС трябва да извърши в производството по Глава втора от Закона за политическите партии.


"Член 5 поставя като единствени ограничения политическите партии да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения или да накърняват общочовешките ценности и да противоречат на добрите нрави, в каквито насоки твърдения от страна на прокуратурата не се сочат", мотивират се още съдиите.

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 897 Весело

  Свеж полъх за българското либерално общество!

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Прокуратурата , начело с Гешев ,така и не разбра, че няма умствен капацитет да се справи с Божков.

  И не , в никакъв слчуай не величая Божков, далеч съм от тази идея.
  За него работят юристи , а не завършили ЮЗУ или Симеоново

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Любопитно

  А какво стана с актовете на Дръжавната комисия по хазарта за платените по-малко такси? Чу се, че са обжалвани, а докъде се стигна след това? В крайна сметка дължат ли фирмите на Божков нещо ли не дължат?

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 760 Неутрално

  А тъкмо таблетното проучване на Боряна Алфа Димитрова приключи и сега какво...? Пак наново.

 9. 9 Профил на chegobara
  chegobara
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Бе то хубаво, ама тоя в средата що позира кат каубоец боксьор, и кви са тия дрехи, излез като пич, сложи едно хубаво сако, ко са прайш на катил...

  всичко е суета, Боку ни обра
 10. 10 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Жената на снимката с кърпа на устата,май има череп нарисуван.Ха ха

 11. 11 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Весело

  Проект "Дълбока зона" : Ела, изгрей!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4321 Неутрално

  Дали ще одобрят или не партийката му, няма никакво, ама абсолютно никакво значение, за българският политически живот...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Неутрално

  До коментар [#7] от "Matrix":

  Манастирски ливади е далавера на ГЕРБ от 2009-та, не очаквай извънпартиен оттам.

 14. 14 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Любопитно

  Темида дали е била с превръзка на очите или с открита банкова сметка?

 15. 15 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 449 Весело

  Шок за дъбъ гъбарите
  Колкото повече опозиционни партийки толкова по малък шанс да влязат в парламента.

  3 % за Мая Манолова и отровното трио
  3 % за Божков
  3% за Марешки и Симеонов
  ...
  и накрая тези проценти се вливат при най големите ГЕРБ и БСП

 16. 16 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Весело

  Сенсея вдясно държи папките, ще получи за награда фас от пура.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 17. 17 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Темида дали е била с превръзка на очите или с открита банкова сметка?
  —цитат от коментар 14 на 4ort


  Ще попитаме Борисов и Горанов

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 18. 18 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Шок за дъбъ гъбарите Колкото повече опозиционни партийки толкова по малък шанс да влязат в парламента.3 % за Мая Манолова и отровното трио3 % за Божков3% за Марешки и Симеонов...и накрая тези проценти се вливат при най големите ГЕРБ и БСП
  —цитат от коментар 15 на 001


  Прати много по здрави на Боцето от "Българско лято"

 19. 19 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 449 Весело

  Преди малко теглиха номерата с които ще участват партийте и каква изненада...
  Българите все викат няма за кой да се гласува, пък над 30 партии се наредили за баницата

 20. 20 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Любопитно

  До коментар [#7] от "Matrix":

  "Цял живот ще си останете селяндури, ей !
  Няма измъйване, даже и след закупуването на апартамент в Манастирски ливади!
  Веднъж селяк, цял живот селяк !"
  ................
  Такава ви е логиката на селяците, когато съдът отсъди във ваша полза го величаете, когато е във ваша вреда, го обвинявате за корумпиран.

 21. 21 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Весело

  До коментар [#15] от "001":

  От 3,99% най-боли.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 22. 22 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело

  Вместо ,,Мутри вън” ще гледаме на живо ,,Мутре вътре!”...

 23. 23 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело
 24. 24 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  При това положение , ББ надали ще участва в дебати.......( А едно участие , би решило резултатите от изборите , още повече , ако се предават директно по БНТ....).

 25. 25 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Успех, и на следващите избори да се преиминуват на "Българско село".
  Все пак сме били с 90% селско население.

 26. 26 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Бюлетинът ще се търка ли?


  Вероятно да....и каквото излезе 😀

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 27. 27 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 743 Весело

  При това положение , ББ надали ще участва в дебати.......( А едно участие , би решило резултатите от изборите , още повече , ако се предават директно по БНТ....).
  —цитат от коментар 24 на Николай Бучков


  Няма възможност джипа да се вкара в студиото ,иначе на драго сърце би участвал в дебат с Божков

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Весело

  При това положение , ББ надали ще участва в дебати.......( А едно участие , би решило резултатите от изборите , още повече , ако се предават директно по БНТ....).
  —цитат от коментар 24 на Николай Бучков


  Нали изборите са решени! Една Партия има над 60 % подкрепа! К'ви дебати, к'ви пет лева!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#24] от "Николай Бучков":

  Досега НИКОГА не е участвал САМ в дебати .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 32. 32 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Весело

  Събрал е хиляди млади хора .... :) !

  [email protected]
 33. 33 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3415 Весело

  Сега поне ще се види колко подкрепа имат най- "популярните" български политици и кандидат-политици в центъра на София. Там поне Ковачки не може да е виновен.
  Този коментар беше веднъж изтрит, махнах проблемната дума.

  Еретик
 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  До коментар [#8] от "rvr12572942":

  " А тъкмо таблетното проучване на Боряна Алфа Димитрова приключи и сега какво...? Пак наново."

  Не ги мисли гербиджа - толкова пари са завлекли от всички нас, та още за поне едно проучване ли няма да си платят ? Те тепърва сега започват.....

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2083 Весело
 36. 36 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 449 Весело

  Сега Божков с две партии ли ще участва.
  Нали вече си намери партия носител.

 37. 37 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  "Васил Божков е кандидат за депутат от столичния 25-и многомандатен избирателен район в София, където е т.нар. лидерска битка и листи водят Бойко Борисов"

  Сега идва въпросът. В кой МИР се намира квартал Факултета? Защо "лидерската" битка не е в другите 2 МИР в София? Разгледайте кварталите и ще се сетите. В 25 ти са Люлин, Надежда Обеля, Красна поляна, разбира се Факултета и т. н. Защо не се провежда в 23, където се намира най ерудираната част на българския народ? Да, знам, че има огромни изключения, но въпреки всичко, не случайно люлинския тунел е наречен ускорител на елементарни частици. Не случайно целия ИТ бизнес в софия е в границите на 23 МИР. Защо не е там "лидерската" битка? Колко ли ще стигне цената на глас във Факултета тази година?

 38. 38 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Платено от Черепа, изнасилвач :)

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#29] от "4ort":

  Каква 60-т процентова подкрепа имате гербаджиите, посмали малко. Имате 35 процента от 35 процента гласували.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#37] от "George Svinarov":

  По-голяма част от ИТ бизнеса ще си гласува по родните места, където се намира и в момента.

 43. 43 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  Все пак, каквито и обвинения да има повдигнати срещу него все още няма влязла в сила осъдителна присъда.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 44. 44 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#37] от "George Svinarov":По-голяма част от ИТ бизнеса ще си гласува по родните места, където се намира и в момента.
  —цитат от коментар 42 на m17


  И няма да е с Номер 28 😉

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 45. 45 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#33] от "Костадин Иванов":

  ГЕРБ трябва да ви притесняват негласувалите досега дали няма да гласуват за Слави, Триото, Божков - че да не олекнете процентно и други да правят коалицията без вас.

 46. 46 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Неутрално

  ДО: "27" "29" и "31" - Първо , благодаря за вниманието......Второ , би трябвало да участва в дебати , защото е кандидат за депутат , а не избран отнякъде за Премиер.....Трето , тъй като по навик ще забрави , че има дебати или друго, което не му отърва , нормално е да не участва......все пак БНТ-1 би могло да свърши работата по-решението , защото е нормално да се поставят неудобни въпроси , на които отговор няма да има , само,ако......спре ел.захранването на ТВ-то. Може и още да се каже по темата , но тази тема поради това , че е изборна, не трябва да се влияе на свободното мнение на електоралните единици....( Познайте , чий е този лаф...).

 47. 47 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#42] от "m17":

  "По-голяма част от ИТ бизнеса ще си гласува по родните места, където се намира и в момента."

  Дори да си прав, факта, че в 23 МИР населението е с по добро образование си остава. Също и факта, че цените на пазарите и услугите са по високи, защото населението е по богато и по взискателно. Демек (пояснение за такива като теб) по трудно се подкупва.

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#47] от "George Svinarov":

  Брей какъв елитен квартал бил Младост, направо ИТ хъб от световна величина. Пък аз винаги съм го мисли за една кенефна дупка, сигурно съм се объркал.

 49. 49 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3415 Весело

  До коментар [#40] от "Deaddark":

  "Каква 60-т процентова подкрепа имате гербаджиите, посмали малко. Имате 35 процента от 35 процента гласували."
  ===========
  Макар да ме мислят за гербер, тука си прав. Агенциите дават 20% и нещо от около 52%, не казват пълно одобрение, но такова няма и за другите.

  Еретик
 50. 50 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Разчитаме на хора като Цветанов и Божков да стопят по няколко % от ГЕРБ провинциални хора, футболни фенове и търкачи на талони, до днес - изрисуван гербаджийски електорат.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 51. 51 Профил на AllLivesMatter
  AllLivesMatter
  Рейтинг: 595 Неутрално

  От всичко написано по-горе мога да се съглася само с това ще Божков е силен играч.

  Разклати ББ с разни снимки пазени добре поне две години наред, после създаде добър сценарии и насъска когото трябва, плати на други и въобще организира отмъщение чрез протести. И като видя че не успя, се кандидатира сам и с лакти ще избута тези на които снасяше поле за протести.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 52. 52 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 771 Любопитно

  "От страна на представителя на прокуратурата не са посочени никакви факти и доказателства, пряко или косвено опровергаващи данните от представените декларации, а удостоверителната тежест на изявленията в последните следва да бъдат зачетени с оглед охранителния характер на производството по Глава втора на Закона за политическите партии"

  Прокуратурата в състояние ли е да събере факти и доказателства по каквото и да е дело?

 53. 53 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#48] от "m17":

  Брей какъв елитен квартал бил Младост, направо ИТ хъб от световна величина.

  Първо, не говорим само за Младост, а за района на 23МИР.
  Второ, в него попадат местните централи на разни компанийки като HP, IBM и още няколко от подобна величина с по над 100 000 служители. Колко е световен, не знам. В България обаче е най сериозния. Пък ние май за България говорехме за "лидерската" битка.

 54. 54 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#48] от "m17":

  Сега като се замисля, явно си от Люлин. Не се засягай лично, там има и свестни хора. Не че ти непремнно си от тях де.

 55. 55 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 820 Неутрално

  С тези листи на мен ми е любопитно сега Шехерезада за Б.Б. или за В.Б. ще гласува. Щото да ходиш всеки месец при един човек в продължение на години, пък дори и само да му отказваш, си е сериозен сантимент. :-)

 56. 56 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  "Васил Божков е кандидат за депутат от столичния 25-и многомандатен избирателен район в София, където е т.нар. лидерска битка и листи водят Бойко Борисов"Сега идва въпросът. В кой МИР се намира квартал Факултета? Защо "лидерската" битка не е в другите 2 МИР в София? Разгледайте кварталите и ще се сетите. В 25 ти са Люлин, Надежда Обеля, Красна поляна, разбира се Факултета и т. н. Защо не се провежда в 23, където се намира най ерудираната част на българския народ? Да, знам, че има огромни изключения, но въпреки всичко, не случайно люлинския тунел е наречен ускорител на елементарни частици. Не случайно целия ИТ бизнес в софия е в границите на 23 МИР. Защо не е там "лидерската" битка? Колко ли ще стигне цената на глас във Факултета тази година?
  —цитат от коментар 37 на George Svinarov


  Не само Факултета, и Филиповци се пада в същия 25 МИР. Да не говорим и че като цяло в западната и северната част на София населението на цигани е осезаемо по-високо.

 57. 57 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Весело

  олеле... от кой филм е тва чудо в средата само ми кажете?

 58. 58 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3415 Весело

  До коментар [#51] от "AllLivesMatter":

  И като видя че не успя,/Божков/ се кандидатира сам и с лакти ще избута тези на които снасяше поле за протести.
  ============
  Вече написах, че е прекрасно знайни и незнейни лидери да се сблъскват пряко. Това ще покаже, че хората подкрепят преди всичко партиите, не точно емблемите, а много ще реват колко са пренебрегнати. Да се оправят... Ние на 5 април сме на работа.

  Еретик
 59. 59 Профил на .
  .
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Бе то хубаво, ама тоя в средата що позира кат каубоец боксьор, и кви са тия дрехи, излез като пич, сложи едно хубаво сако, ко са прайш на катил...
  —цитат от коментар 9 на Chegobara


  Тренира за сцена от уестърн, "двама мъже на избори". Мигнеш и е гръмнал с пищовите.

 60. 60 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мамуна":

  ".......много ще се радвам, Божков да е в парламента и да задава палави въпроси на Селяндура от БанкИ......"
  .................
  На Мамуна никой не може да ѝ пречи, да се радва. А пък , ако Божков ѝ даде баначе, тогава и в екстаз ще изпадне.

 61. 61 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  олеле... от кой филм е тва чудо в средата само ми кажете?
  —цитат от коментар 57 на extraCACA


  От N-то Велико въстание.

 62. 62 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#29] от "4ort":Каква 60-т процентова подкрепа имате гербаджиите, посмали малко. Имате 35 процента от 35 процента гласували.
  —цитат от коментар 40 на Deaddark


  Не ние, вие!!!!!
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/08/18/4103635_trend_60_ot_bulgarite_podkrepiat_protestite/

 63. 63 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 890 Неутрално

  череп-депутат ще е ново дъно на парламентата.

  българската парламента носи вина за:
  - аферата хр.бисеров и спешното законодателно оневиняване на същия
  - отказът да бъдат разтрогнати явно неизгодните за държавата заменки
  - промяната на ЗУТ, за да не могат бдителни граждани да стопират видимо незаконни строежи от тип подпорна стена на морския бряг и в планините
  - липсата на предвидими и обосновани законодателни промени в обществен интерес; омг - често даже в нарушение на ЗНА ...

  въобще каква полза от такъв срамен орган?

  сигурен съм, че има още кой да бъде прикрит или закопан с промяна в нЕкое параграфче, услужливо пришито от ... абе Ъпсурт го изпяха в "Колега", няма какво да го преповтарям.

 64. 64 Профил на Диана
  Диана
  Рейтинг: 81 Неутрално

  Ето такива закони имаме! Не трябва да се удивляваме - всичко е конюктурно: някой трябва да направи това и...ето ти законче, друг трябва да отите там и хоп! ново законче...Ето това е прославената политика на БСП, позволила оставянето й досега в политиката, подкупвайки всеки и всичко...Спомням си в началото на управлението си ББ отбеляза противоречивостта на много закони, допълнения към закони и разни поправки там...Можете да си представите докъде са стигнали нещата щом за 8 месеца не може да се издаде присъда на един крадец и един подсъден беглец от страната успява да създаде собствена политическа партия за да създава закони...Нека Божков първо докаже уважението си към закона и тогава да седне да ни убеждава колко добър законодател може да бъде...Трудна работа явно - Бойко дори имаше заплахи за живота си!...Гледайте пак да изберем БСП, че да се оправяме поне още 30 г...

 65. 65 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2127 Неутрално

  Разчитаме на хора като Цветанов и Божков да стопят по няколко % от ГЕРБ провинциални хора, футболни фенове и търкачи на талони, до днес - изрисуван гербаджийски електорат.
  —цитат от коментар 50 на cinik


  По-скоро Цветанов и Божков ще късат гласове от Мая и отровените, ДБ и БСП!

  Гласуващите за ГЕРБ сърце няма да им даде да си изстрелят гласа като "халосен патрон"!

 66. 66 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#15] от "001":

  НЕ е много сигурно за някои от големите партии ,ако пандемията се разрастне , шанса да гласуват малко хора става много по голям ,така много малки ще се намъкнат с далеч над 4 % , което значи , сметките могат да се объркат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK