На живо

Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

© Юлия ЛазароваОбщо 1154 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа, положителни са 18.66% от направените 6182 теста. Учениците от 6, 9 и 12 клас се връщат присъствено в училище от днес, а 5, 10 и 11 клас си остават вкъщи. Локален подход за въвеждане на мерки срещу разпространението на коронавируса предлагат ресорният щаб и министърът на здравеопазването заради големите разлики в заболеваемостта между отделни области.


Здравният министър Костадин Ангелов представи електронния регистър, в който от днес желаещите за ваксиниране срещу COVID-19 ще могат да си запишат час, да изберат желан вид ваксина и пункт, където да бъде поставена. До 31 март ще се подават заявления за подвижна урна за карантинирани, реши Централната избирателна комисия днес. Парламентарната комисия по здравеопазване гласува против идеята на БСП да започнат доставки на флакони с руската ваксина.


"Дневник" проследи ситуацията на живо. За разпространението и ефектите от коронавируса по света може да се информирате тук.
Въведоха нови противоепидемични мерки във Враца. От полунощ на 4 срещу 5 март става задължително носенето на предпазни маски на открити пространства, когато има струпване на повече хора. Това са всички пазари, тържища, изложения и други. Това важи и за мероприятия, които се провеждат на открито. Забранени са свижданията в общинските лечебни заведения.


Считано от 5 март до края на месеца децата от предучилищните групи могат да останат вкъщи след като родителите уведомят директора на детската градина. Това решение е взето от министъра на образованието след предложение, направено от кмета на града Калин Каменов.

Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване дадоха възможност Министерският съвет да се консултира с ЕК за осигуряване на ваксини, произведени извън ЕС, но одобрени за употреба. Това каза за БТА председателят на комисията Даниела Дариткова след заседание днес.


В комисията беше обсъждан Проект на решение за възлагане на Министерския съвет осигуряване на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", внесен от Корнелия Нинова и група народни представители.


"По този начин не се дава възможност правителството да взима самостоятелно решение, предложението на ГЕРБ беше да се върви по пътя на централизирана процедура, но това би забавило доставките", каза Георги Михайлов от БСП.


"Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза по-рано днес по време на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов.

Между 24 и 31 март хората под карантина или в изолация трябва да заявят в съответната районна или кметска администрация желанието да бъдат вписани в секция, която да бъде обслужена с подвижна избирателна урна на предстоящите парламентарни избори на 4 април, заявиха от ЦИК. Това ще се случва по постоянен или настоящ адрес. Когато се наберат 10 заявления, съответната местна администрация създава избирателна секция, като този акт трябва да стане най-късно до 1 април, съобщи Димитър Димитров, говорител на ЦИК. С определянето на избирателите, ще се набира секционна избирателна комисия, която да ги обслужи по домовете.


Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Заявлението може да е саморъчно подписано или подадено до местната администрация, чрез пълномощник, по електронна поща (без да се изисква квалифициран електронен подпис), факс, чрез електронна платформа.


Към заявлението за гласуване в секция не се прилагат здравни документи за карантина или изолация, такива ще се правят от администрацията в справки, изготвени от РЗИ или чрез Единната информационна система.


Подробности - тук.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на "Информационно обслужване" демонстрираха електронния регистър за имунизация срещу COVID-19, в който гражданите ще могат са запазват час за ваксина.


От 17 часа на 4 март желаещите за ваксиниране срещу COVID-19 ще могат в електронен регистър да си запишат час, да изберат желан вид ваксина и пункт, където да бъде поставена.


Подробности четете тук.


Кабинетът отказва да поеме отговорност за руската ваксина "Спутник V"

Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

© Пресслужба на Министерския съвет


Правителството отказва да поеме отговорност за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V". Днес комисията по здравеопазване в парламента ще обсъди предложението на БСП правителството да осигури достъп на гражданите до нея.


Предложението на левицата бе внесено на 23 ти февруари и предизвика спор в пленарната зала между управляващи и опозиция. От ГЕРБ обвиниха БСП в некомпетентност и лобизъм.


"Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза Борисов на заседанието на кабинета днес.


В условията на извънредно законодателство всяка страна може да сключи договор за доставка на ваксини с трета страна, припомниха от БСП и посочиха, че заради тежки производствени условия, много от компаниите се отказват от доставката на дадени дози. Вносът на руски ваксини в Словакия доведе вчера до криза на управляващата коалиция.

Борисов: Не знам кой внушава на хората, че пандемията е отминала

Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

© Министерския съвет


Mинистърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера Бойко Борисов , че за последната седмица броят на излекуваните е 2 пъти по-малък от броя на потвърдените случаи в сравнение с предходната седмица, където броят на излекуваните е бил три пъти по-малък. "Това е една положителна тенденция, която отчитаме за реално справяне с пандемичната ситуация", каза министърът на правителственото заседание, цитиран от пресслужбата на кабинета.


Той информира още, че заетостта на леглата е 48%, а на интензивните легла - 57% и напомни, че през следващата седмица България очаква да получи още ваксини.


Борисов подчерта, че хората трябва да са отговорни и да спазват противоепидемичните мерки. "Виждате какво става в другите държави, какви тежки мерки за излизане от вкъщи... Вчера пак беше препълнено с хора, не мога да разбера дали не обясняваме правилно, че пандемията е в третата си вълна в пълен ход", каза той.


"Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала - такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало"


Бойко Борисов,

премиер


Премиерът напомни, че в България няма строги ограничения и на практика всичко работи, но хората трябва да бъдат внимателни.


Той уточни, че всички ваксини, които пристигат в страната, веднага се използват. "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза Борисов.


14-дневната заболеваемост достигна 285 на 100 хил., което поставя България на 18 място в Европейския съюз и 5 място на Балканския полуостров. Най-засегнатите в момента са Чехия, Словакия и Малта.


"Има доста голяма разлика в заболеваемостта в отделните региони, в Кюстендил е 487 на 100 хил., а в Търговище 26 на 100 хил.", отбеляза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната.


"Основната причина за покачването на случаите е британският вариант на вируса, чийто процент продължава да расте във всички проби в Европа, но след него идва южноафриканският вариант, бразилският, има неприятни съобщения за нигерийския вариант, рано е да кажем какво са характеристиките им, рано е да се плашим. Когато някой ни обвинява в създаване на страх и на психоза, нека си дава сметка какво е другото - да мълчиш и да не кажеш истината тогава, когато тя е най-необходима", заяви Кунчев.

Щабът препоръча локални мерки по региони

Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

© Юлия Лазарова


В последните седмици се наблюдава тенденция за увеличаване на броя на новозаразените и на тези, които търсят лечение в болница. В същото време обаче се отчита и положителна тенденция на броя на излекуваните спрямо броя на новопотвърдените случаи. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната.


Националният оперативен щаб предвижда налагане на локални мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса заради голямата разлика в заболеваемостта в отделните области, посочи Ангелов. Местният щаб в Бургас е взел решение от днес да бъде спрян плановия прием в болниците. "Подкрепяме тази мярка и препоръчваме тя да бъде приложена в областите с висока заболеваемост, като Кюстендил, Враца, Плевен и София", каза главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той уточни, че за София не е задължително мярката да се прилага за всички лечебни заведения, а само за някои.


"Отношението новозаразени – излекувани е 2 към 1. Тъй като заетостта на леглата не е дифузно увеличена в цялата страна, а само в определени области, обсъждаме прилагането на локален подход за противоепидемични мерки и овладяване на епидемията в тези места", обясни здравният министър.


По думите му ситуацията в страната се дължи на циркулирането на новия вариант на коронавируса – британския. Вчера на заседанието при премиера Бойко Борисов Тодор Кантарджиев е потвърдил това. "Увеличаването на случаите се дължи и на мерките, които бяха до момента, но не само на тях, а и на високата възприемчивост и високото ниво на по-бързо заразяване с този вирус", обясни министърът.


Подробности четете тук.


Спорд председателят на Българското научно дружество по фармация Георги Момеков е трябвало да се обяснява повече на хората защо да се ваксинират, а противните мнения да бъдат потискани. "Ваксините бяха тествани при огромни популации и на този етап нищо не може да се сравни с тях. След поставянето на ваксина има период, в който се разгръща имунната реакция", обясни той пред БНТ, а това, че сме си измерили антителата, не дава точен отговор на въпроса доколко сме развили имунитет.


За недоверието в ефективността на ваксините той даде пример как хората си купуват хранителни добавки за коса, кожа и растеж от нокти от интернет, а същевременно не искат са се доверят на най-големите фармацевтични компании в света. "Така че, бигфарма не е злодей", заяви Момеков.

Инфекционист: Минимум 2.5 млн. души са преболедували

Преболедувалите COVID-19 са в пъти повече от обявените. Реалният брой на хората, прекарали заболяването, е минимум 2.5 милиона - това заяви в ефира на "Нова телевизия" д-р Трифон Вълков от Инфекциозната болница в София.


"Една от причините за повечето положителни проби, е че се правят повече тестове. Винаги сме правили около 10-12 хил. изследвания, а сега има дни, в които се правят 16 хил. Друга причина е, че вече се добавят и антигенните тестове", коментира той.


Според него теоретично е възможно в началото на април да се стигне отново до 5000 заразени на ден. "Продължавам обаче да мисля, че надали ще стигнем до подобен ръст на заразените, какъвто имаше през ноември. Голяма част от хората вече са прекарали вируса. Има и доста ваксинирани", поясни инфекционистът. Инфекциозна болница разполага с около 90 легла за болните от коронавирус. До края на февруари само една трета от капацитета в лечебното заведение е бил запълнен.

Учениците от 6, 9 и 12 клас се връщат в клас

Коронавирусът в България: областите ще решават сами за нови мерки (хронология)

© Георги Кожухаров


Учениците от 6, 9 и 12 клас се връщат присъствено в училище от днес, а 5, 10 и 11 клас си остават вкъщи. Те от 2 март отново се обучават дистанционно.


Тази седмица трябва да бъде взето решение и за пролетната ваканция на учениците. Отрасловият съвет към министерството предложи тази година да има две пролетни ваканции, като сред основните мотиви за предложението е голямата натовареност на учениците.

1154 са новите случаи на коронавирус за последните 24 часа, положителни са 18.66% от направените 6182 теста.


В болница се лекуват 5093 пациенти, от които 425 са в интензивни отделения. Като излекувани за денонощието са отчетени 589 души, починали са 22. Ваксинирани са 4397 души и така общият им брой на поставените дози става 248 169.


Въпреки увеличението на случаите не се предвижда затягане на мерките. Очаква се отново да заработят зелените коридори, след като следващата седмица България отново ще получи ваксини.


Повече подробности и графики вижте тук.

Днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на "Информационно обслужване" ще представят електронния регистър за ваксинация. За изготвянето на електронен регистър за желаещите да се ваксинират Ангелов съобщи още през януари. Целта му е да се улесни логистиката при процеса по ваксиниране.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3022 Весело

  Това е уникално.През 14 дена у дома на училище.

 2. 2 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 577 Разстроено

  Останалите продължават да депресират вкъщи. Пълна идиотщина, за която трябва затвор.

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени, нарушено само от малкото регистрирани по време на националния празник. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  23.2 – 1.3 – 1576
  24.2 – 2.3 – 1663
  25.2 – 3.3 - 1580

 4. 4 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 772 Весело

  А вирусът в кой клас ще учи? Или понеже е от младото поколение вируси има право на избор?

  73! Go Go
 5. 5 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 577 Гневно

  Особено 5, 6 и 7 клас заключени вкъщи ... не разбирам, не разбирам! Но и щаба не разбира - не знаят какво правят.

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  В последните дни започва и нарастване на броя на починалите. Само поради националния празник тази тенденция бе нарушена. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  23.2 – 1.3 – 54
  24.2 – 2.3 – 59
  25.2 – 3.3 - 55

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса в последните дни е около 1,3. То не достига стойностите си от октомври-ноември 1,4-1,6, но обуславя нарастването на броя на заразените с 5% дневно или удвояването им за две седмици. Т.е. в края на месеца при такова репродуктивно число бихме имали около 6000 заразени на ден и пропорционално към 200 починали...
  ...
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  19.2 – 1.3 – 1,27
  20.2 – 2.3 – 1,30
  21.2 – 3.3 – 1,26

 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4228 Любопитно

  Останалите продължават да депресират вкъщи. Пълна идиотщина, за която трябва затвор.
  —цитат от коментар 2 на Славейко


  Въпроса е дали си седят в къщи? Защото от това което чувам от близки и роднини децата си щъкат по цял ден в София, градинки, молове, ходят си на гости докато родителите са на работа.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#6] от "Patsis":

  Еми да ги 'ранят с ивермектин. Ето от Словакия лекарката си каза - виж какъв му дроба на чиляка, пък се оправил веднага
  https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/bratislavska-lekarka-podala-ivermektin-80-pacientum-stav-vsech-se-zlepsil-40352821

 10. 10 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 577 Весело

  До коментар [#8] от "padrino":

  Друго си е локдаун и с есемес да излизаш, нали

 11. 11 Профил на agb08541284
  agb08541284
  Рейтинг: 93 Неутрално

  До коментар [#2] от "Славейко":

  За да се депресираш, че си си вкъщи, значи нещо в къщата ти не е наред. Това е много тъжно, но чак пък за затвор:)

 12. 12 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1625 Любопитно

  Абе, какво стана с леденото хоро в Калофер. Нали щеха да измрат всички, къде са данните тия от хорото да ги видим наредени по болниците...

 13. 13 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1702 Весело

  [quote#8:"padrino"][/quote]

  Не всички !
  Тези които са от Пловдив например, едва ли щъкат из София

 14. 14 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Ако трябваше да си стоя затворен вкъщи две години в рамките на 8-12 клас щях много да съжалявам. Не защото е зле у нас, а защото това са години, в които се учиш да общуваш с различни хора, как да се държиш, да балансираш между своите и чуждите желания.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 15. 15 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Идиоти от НОЩ, вижте статистиката! Училищата, а не кръчмите са развъдник на заразата.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 16. 16 Профил на agb08541284
  agb08541284
  Рейтинг: 93 Неутрално

  До коментар [#14] от "fpyyh":

  Училището не е най-доброто място за социализация. Особено у нас. Няма реално проведено проучване, наистина ли децата са нещастни, че не са присъствено. Освен това, на никого не е забранено да излиза.

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Разстроено

  Ако го слушаме този пишман д-р Трифон Вълков в България сме достигнали почти пълна имунна защита и то по естествен път.
  Абе направо втори Израел....
  Уау!!
  Вече на няколко пъти ми се налага да обяснявам, че у нас името. авторитетът пред обществото вече не значи нищо.
  Тези нещастни търговци геберята вече всичко обърнаха в пари, та и авторитетът, името се купува и продава!
  То май нищо ценно и качествено не остана.
  Всичко е фалшификат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Весело

  [quote#8:"padrino"]
  —цитат от коментар 13 на stenlyaka
  Не всички !Тези които са от Пловдив например, едва ли щъкат из София [/quote]

  Глупости!
  Те щъкат из Варна.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 19. 19 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#16] от "agb08541284":

  Бъдейки на някакви години, хванах още времето, в което учителите имаха желание да преподават и имаше респект към тях, почти нямаше малки лекета на богати или важни родители, които да се правят на по-важни от преподавателите, ученето се приемаше като задължителна стъпка към по-добър живот и имаше доста малко наркотици. Сега имам много малък досег със системата и от частичните си наблюдения съм с впечатлението, че са останали предимно хора, чакащи пенсии, на които им плащат колкото да не умрат, те работят колкото да не заспят и макар да има много прекрасни и ученолюбиви деца, има много повече мечтаещи си да станат футболист (не добър, а български, който не тренира, но ходи по чалготеки), манекенка (пак не добра, а голддигърка/компаньонка), участник в риалити, дилър(ка) и подобни. Дори не звезда в социалните мрежи, защото това иска много ежедневни усилия.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 20. 20 Профил на agb08541284
  agb08541284
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Хубаво е децата да придобиват умения за работа в дигитална среда. Така или иначе, работата от вкъщи ще преобладава. Така наречените меки умения, които се търсят в момента, се възпитават в семейството. Ако им липсва присъственото - касиери или доставчици.

 21. 21 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Тотално отприщване.
  Кефи.
  Като ще е гарга - да е рошава.
  Като ще е пиле - да е шарено.

 22. 22 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Нима беше малко че децата от детските градини и до 4 клас бяха в училищата. Сега заради тия..........ще се наложи отново пълно затваряне.

 23. 23 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#16] от "agb08541284":


  До коментар [#14] от "fpyyh":Училището не е най-доброто място за социализация. Особено у нас. Няма реално проведено проучване, наистина ли децата са нещастни, че не са присъствено. Освен това, на никого не е забранено да излиза.
  —цитат от коментар 16 на agb08541284


  Има ли друго място за социализация на деца и тийнеджъри (юноши беше по-рано думата) у нас? А каквото и да е мястото - нали трябва да се срещат и да общуват едни с други там? Или не?

 24. 24 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 447 Весело

  До коментар [#23] от "idianata":

  Има - у моловете и по двойки при "юношите"

 25. 25 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#22] от "dorn":


  Нима беше малко че децата от детските градини и до 4 клас бяха в училищата. Сега заради тия..........ще се наложи отново пълно затваряне.
  —цитат от коментар 22 на dorn


  Заради тия ...... хлебарки?

 26. 26 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#23] от "idianata":Има - у моловете и по двойки при "юношите"
  —цитат от коментар 24 на Moni


  И слава богу! По-добре нещо, от колкото нищо!

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2418 Весело

  .... наблюдава се "тенденция" .. вика тоя, за плавно покачване на заболеваемостта....... Той наблюдавал "тенденция" ...... Не бе умник тая "тенденция" вие е създавате, ако въобще може да се вярва на цифрите ви и безумните ви приказки.......

 29. 29 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2418 Весело

  3.2021 — Н ивото на река Дунав се повишава в българския участък, но опасност за заливане няма. ...... смешници, щаб били......

 30. 30 Профил на agb08541284
  agb08541284
  Рейтинг: 93 Неутрално

  Не даваме добър пример на децата, когато демонстрираме, че не ни пука за другите. Щом заявката е, че е допустимо някакъв процент от населението да загуби живота си, за да не се наруши кефа на останалото, няма какво повече да се дъвче, нито за социализацията, нито за образованието.

 31. 31 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  ... за да не се наруши кефа на останалото, ....
  —цитат от коментар 30 на agb08541284


  Кое е кеф? И кое е останалото?

 32. 32 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#31] от "idianata":

  Защо да не обърнем всичко на опаки? Кефа да е няколкото процента, а страданието на "останалите"?

 33. 33 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1702 Весело

  [quote#18:"Храбър"][/quote]

  Щъкане му е майката !

 34. 34 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 927 Неутрално

  "Щабът препоръча локални мерки по региони" - това е напълно достатъчно доказателство, че щабът се интересува повече от добрия ПР на правилтеството, отколкото за здравето на хората. При локални ограничения, хората ще недоволстват на местно ниво, няма да обвиняват правителството за грешни политически решения каквито изобщо не ни липсват през последната година. Накратко - измиват си ръцете.
  А и не бива да забравяме, че повечето областни управители и кметове са подвластни на ГЕРБ, т.е ограниченията отново ще идват от "горе".
  Това е типичен метод на управление на мафията. Босът казва, но никога не си цапа ръцете.

 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Гневно

  Само некадърник като Ангел Кунчев може така лековато да подхвърля цялото население на непрекъснато нарастващия риск от заразяване/
  Не го ли е срам този да твърди че се било наблюдавало "плавно покачване"на заболеваемостта!?
  Това непрекъснато показване се наблюдава от доста повече време. Това време включва и момента, когато ужзагриженото за народа правителство разрещи ресторантите и баровете да отворят врати.
  Не се и опитвайте да си забърсвате кървавите ръце целенасочени убийци на народа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#30] от "agb08541284":

  Вие под " КЕФ" какво разбирате ? вероятно когато някой гледа да не загуби работата си и доходите си за да може благодарение на тях да оцелее и не само той а и близките му , на това КЕФ ли му викате или е необходимост ? Или вие предлагате да се върнем в пещерите ?

 37. 37 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Ще ми потиснете оя, деа платените ви калинки смотани..аре в кофите!

 38. 38 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Това е уникално.През 14 дена у дома на училище.
  —цитат от коментар 1 на chicago514


  Проф. Иван Илчев по БНТ: "Боже Господи, какви нищожества стоят начело на българската държава!" .

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  "Щабът препоръча локални мерки по региони" - това е напълно достатъчно доказателство, че щабът се интересува повече от добрия ПР на правилтеството, отколкото за здравето на хората. При локални ограничения, хората ще недоволстват на местно ниво, няма да обвиняват правителството за грешни политически решения каквито изобщо не ни липсват през последната година. Накратко - измиват си ръцете.А и не бива да забравяме, че повечето областни управители и кметове са подвластни на ГЕРБ, т.е ограниченията отново ще идват от "горе". Това е типичен метод на управление на мафията. Босът казва, но никога не си цапа ръцете.
  —цитат от коментар 34 на themtrx


  За да спечели изборите, върхушката на герб носи умишлено и преднамерено смърт на българите!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  “щабът препоръча локални мерки по региони“

  Щабът си изми ръцете!

 41. 41 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#3] от "Patsis":

  Троловете продължават да дрискат наволя.

 42. 42 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Щабът, жалки нещастници от страхливи шушумиги. Сега ще се крият по избирателните листи за да вземат депутатски имунитет, че си заслужават сериозно разследване за причиненото от тези безхаберници на българския народ. Данните за измрелите хора трудно се крият или манипулират.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#31] от "idianata":

  И той не знае. За веганите- нонбинари - селфмплойед - либерални индивиди със"свободни " прифесии им е лесно да пърдят на дивана и да " работят" дустанционно. Едни други хора си правят " кефа" да идат на пичка си матерна и да се гъчкат по самолети , автобуси ,вкакове и коли ,за да бачкат , за да може той да има ток за компа , течаща вода в клозета и да може да си поръчва онлайн тъй- онуй.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#44] от "pavur":

  Аз очаквам да си гледат болниците, заведенията за стари, болни и т.н. А мен да ме оставят да си гледам "кефа", както се изрази някой горе и да вземам каквито си "мерки" искам за себе си. Заклевам се да не натрапвам моите "мерки" на никой несъгласен с тях! Само малко по-малко да пречат (не вярвам, че е възможно въобще да не пречат). А също и да ограничат публичните си изяви.

 46. 46 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Здравка Каназирьова - ти си ! 😁

 47. 47 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Тотална демонстрация на управленческа немощ, за нея виагра няма. Борисов и ГЕРБ е изчерпан!
  Ако се чудите за кого да гласувате - достатъчно е да попълните последното квадратче "Не подкрепям никого"!

 48. 48 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  Че ние да не сме федерална държава, та областите ще налагат свои мерки?! Отново лош сигнал от слабата и отсъстваща централна власт...

 49. 49 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  До коментар [#45] от "idianata":

  Да. Ако треснат едни петнайсет молби буферни зони и ограничаване на придвижване между населените места като в Дойчланд или репресии ,уволнения и глоби като в Хол...оардин- Нидерландия , направо ше вием от кеф:)))

 50. 50 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  За последните седем дни в Израел са починали три пъти по малко хора при два пъти по голямо население от България

 51. 51 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#47] от "petrapetra":

  Най -лошия съвет. И като отбележиш че не подкрепяш никого, парите от твоя глас директно заминават за партиите които не подкрепяш.

 52. 52 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8012 Любопитно

  Последно - кога е пролетната ваканция ?

  [email protected]
 53. 53 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  До коментар [#27] от "pavur":

  Е, все пак не сме щит 82 та да планираме ядрени удари по Южна България от братските армии на варшавския договор

 54. 54 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#52] от "karabastun":

  Засега както е планирано в началото на учебната година - 5 април ( понеделник ) до 9 април (петък) 2021 г.

 55. 55 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#42] от "rumen_s":

  Колективен орган е щаба. Няма персонална отговорност. Обаче бе трябвало да водят протоколи от заседанията си. Ако не водят значи са нелегитимна хунта окупирана властта.
  Та, от протоколите искам да науча името на този който е предложил да не пущат на хемодиализа без писиар и да се отворят ковид отделения в онкологиите . Никакво наказание не желая.
  Само името му.

 56. 56 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 640 Весело

  "Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала - такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало", заяви Борисов

  Да бе, и аз се чудя, кой им го внушава :D


  Сега отново се започва дългата и тягостна сага "как да въведем мерки, без да въвеждаме мерки"... и вече видяхме как завършва - с хора по стълбите пред болниците, ама нищо - човекът е тъпо животно, никога не се научава от първия път.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 57. 57 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Борисов призова към спазване на мерките ..."
  ... които той сам не спазва.

 58. 58 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Борисов призова към спазване на мерките ..."
  ... които той сам не спазва.

 59. 59 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#41] от "Nik Nikolov":

  Еми сложи си тапа на отверстията и троловото дрискане ше спре. Трол обвинява останалите, че са тролове. Гербидж нещастен.

 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#55] от "k_":

  > Колективен орган е щаба. Обаче бе трябвало да водят протоколи от заседанията си. Ако не водят значи са нелегитимна хунта окупирана властта.

  Така наречения ЩАБ е 'лична' работна група зачислена към министър председателя. Дори не е към министерски съвет.

  Няма абсолютно никакви права, никакви задължения - освен да консултира Баш Науката. Не те взимат решения и дори не водят никакви протоколи за раздумките си.

  По-правилния термин за този орган е 'НОЩна седянка'.

  Сега ще изровя заповедта за създаването им

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#55] от "k_":

  Заповедта:

  https://coronavirus.bg/bg/231

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  А имаше и разни анализи на заповедта за създаването на НОЩ и доколко е законна, нямам време сега да ровя, ей тук един бърз резултат от гъугъл.

  https://otupor.com/ало-г-н-гешев-измама-ли-е-националният/

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 333 Неутрално

  До коментар [#43] от "pavur":

  Какво се оплакваш, троловете също си работите от къщи и ви трябват ток, вода и интернет.

 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  ПОМНЕТЕ какво казва бойко днес за Спутник и какво ще ви говори като го купи!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  "...не може да носим отговорност", каза Борисов

  Ето това е Борисов!
  Не може да носи отговорност.
  Страхливец.

 66. 66 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Докато не се произнесе ЕК, не е редно да се внася руската ваксина.

 67. 67 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3216 Неутрално

  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза Борисов на заседанието на кабинета днес."

  Тоест председател на парламентарната група на Герб откровено лъже
  ""Действащото законодателство в България и европейските регламенти не позволяват на територията на страна - членка от ЕС, да се водят преговори самостоятелно за национална процедура за признаване и утвърждаване на ваксините", каза още Дариткова, по повод спора с БСП за използване в страната и на руската ваксина "Спутник V".  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 68. 68 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  "Виждате какво става в другите държави, какви тежки мерки за излизане от вкъщи... Вчера пак беше препълнено с хора, не мога да разбера дали не обясняваме правилно, че пандемията е в третата си вълна в пълен ход"
  Борисов като и другите овластени тирани са забравили за какво си там - да слушат . Ако българите кажат че от утре черното се нарича бяло -значи е така. Щом искат свобода значи свобода, управниците не са родители на народа а деца - макар и много невъзпитани.

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 69. 69 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Борисов да се научи първо той на отговорност и спазване на мерките и тогава да призовава другите — ще имат повече тежест думите му.

 70. 70 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  Ако комунистите толкова настояват за руската ваксина, нека Корнела, руският резидент, Милиончева, Иво Христов и останалите да дадат пример и да отскочат до Москва. След като те и техните деца се имунизират със Спутник, тогава и останалите може да рзмислим. А и техният гасудар ВПутин, май още не се е престрашил да се боцне с россиянската ваксина.

  Пазете се от доносника vesolr
 71. 71 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза Борисов на заседанието на кабинета днес."
  #####
  Боце не е чак такъв смелчага...
  Не му стиска да се ЦУНЕ с Путин...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 72. 72 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Борисов е бил мутра в най-мутренските години, като секретар на МВР превзе няколко фабрики за амфетамини, като премиер три пъти празнува - за първия, втория и третия спечелен милиард, вие очаквате да спазва закони.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  "Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала - такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало"
  Значи другите постъпват неразумно, само той, дето отвори всичко, постъпва разумно.

 74. 74 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Хубава работа-руския пасоль даде нова опорка.Всички червени бетоноглави бабички да се ваксинират със сПутник.Така е казал лично таваришт Путин/да се свети името му и да живее 100 години/.БСП приеха опорката с радост,но отдавна са ваксинирани с Пфайзер-приказките са едно,ама здравето е друго.

 75. 75 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 959 Неутрално

  В началото беше китайският вирус. Аха, тъкмо да му разкажем играта и хоп - както винаги в играта се намеси Великобритания - без тях явно не минава- британски мутант. Но няма да се плашите, макар че лоши новини идват и от ЮАР - южноафрикански мутант на вируса, подгответе се за бразилският мутант, после се върнете в Африка- на вратата хлопа нигерийският мутант. Да сте наясно - имаме в запас мутанти за всеки ден от годината, мутанти, кои от кои по-безмилостни, но ние светкавично ви информираме за тях. Трябва да знаете, от какво ще мрете здраво, а не да тънеше в неведение.

 76. 76 Профил на Освалдо Риос
  Освалдо Риос
  Рейтинг: 284 Неутрално

  лъже се тотално и неграмотно. Всяка страна членка в ЕС , в съответствие с Директивата , има право да прилага и така наречената Национална процедура на издаване за разрешение на употреба на лекарствен продукт - издава го местната агенция по лекарствата и важи само за територията на странат. Друг е въпроса дали СПУТНИКА отговаря , но принципно - не се позванат процедурите и се говорят глупости.

 77. 77 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  "Ние сякаш сме свършили с пандемията, тя си е заминала - такова е отношението на хората и не знам кой им внушава, че всичко е преминало"

  Бойко Борисов, премиер

  Интересно кой отваря кръчмите и моловете...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 78. 78 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2932 Весело

  До коментар [#39] от "Рим":

  Я кажи сега за или против руската ваксина си? От лозунги и дитирамби хората нямат нужда. Ако си за руската ваксина, ей го къде е Москва не е трудно да отскочиш до там и да се ваксинираш. Дай пример! Освен ако не си някой юноша бледен и не те интересуват вируси, болести и пр.

  Пазете се от доносника vesolr
 79. 79 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#45] от "idianata":Да. Ако треснат едни петнайсет молби буферни зони и ограничаване на придвижване между населените места като в Дойчланд или репресии ,уволнения и глоби като в Хол...оардин- Нидерландия , направо ше вием от кеф:)))
  —цитат от коментар 49 на pavur


  Имах предвид да си гледат работата, която им е в правомощията. Нито аз, нито "обстановката" може да упълномощи сбор кратуни да налагат, каквито и да били огранчения на който и да е.
  Да си обсъждат и да си вземат "мерки" за тях и подопечните си.
  Ако обитавах Нидерландия бих казала съвсем същото и за техните кратуни, но тъй като съм тук - в момента пряко ме засягат най-вече на родните кратуни "мерките".

  Между другото мерки на български се взимат, предлагат и др. Отпускат се и се затягат колани, например, не и мерки.

 80. 80 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  От ваксината на Путя растат рога и копита. След което се умира, ако не се приема достатъчно водка. Много страшна ваксина. По-страшна от "страшния Ковид". Така я описваше някакъв хашлак отвъд гьола.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  Ако видя Путя и дружките му от Озеро да се мушкат със Смъртник Ве, може и да повярвам...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 83. 83 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  “ кабинетът отказва да поеме отговорност за руската ваксина "Спутник V"

  Хахаха!
  Кабинетът и Борисов за какво ли въобще могат да поемат отговорност? Днес и така натеченият Национален щаб сочи изми ръцете с “локалните мерки”.

  В крайна сметка отговорността е на Агенцията по лекарствата, която одобрява или не даден препарат, а не на МС.
  Но в България всичко се свежда до бюрото на Главната мутра.

 84. 84 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 493 Гневно

  "Допускаме в страната само ваксини, които са одобрени от Европейската агенция по лекарствата, за другите не може да носим отговорност", каза Борисов на заседанието на кабинета днес.

  Боце и отговорност - СмЕх! Такъв некадърник подобен на него, никога не е управлявал България. Освен да краде и харчи безконтролно чужди пари, друго не умее.

 85. 85 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 735 Неутрално

  А за руската тръба поема ли отговрност кабинетът? И за държавния дълг от 3 миларда само за нея. Скоро избирателите ще разберат колко десен и анти руски е кабинетът като лъсне целия държавнен дълг. Еврото през макарона ще го гледаме.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  Правителството отказва да поеме отговорност за руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V".
  -------------------------------------
  а в какво се състои отговорността за другите ваксини? Нали за това се попълват декларации, че всеки сам носи отговорност?
  Много политика вкараха в тези ваксини.

  Любовта ще спаси света!!!
 88. 88 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  Ако видя Путя и дружките му от Озеро да се мушкат със Смъртник Ве, може и да повярвам...
  —цитат от коментар 82 на Петър Самсонов


  Ако руските форумни другари попитат един лекар, независимо дали се намира в Танзания, Патагония, Словакия, Унгария, България, а пък за Западна Европа, САЩ, Израел, Южна Корея, Япония, Канада, Австралия и Нова Зеландия да не говорим, с коя ваксина би предпочел да се ваксинира - Пфайзер или със Спутняк, гарантирано 100 процента отговорът ще бъде - с Пфайзер.
  Россияните са известни с провалите си в продукцията си за масово производство - независимо дали се отнася за телевизори, коли или лекарства. Единственото производство, което може би има малко повече пласиране по света са плетените кошници и самоварите.

  Пазете се от доносника vesolr
 89. 89 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3044 Неутрално

  До коментар [#88] от "GreenEyes":

  Значи антируската пропаганда си е свършила работата. Ваксината им се продава в 36 страни и до сега няма оплаквания.

  Любовта ще спаси света!!!
 90. 90 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Русия НЯМА КАПАЦИТЕТА да произведе и ЕДНА ХИЛЯДНА

  от ваксините небходими за ваксиниране на руснаците в Русия

  ПРОПАГАДНОТО говорене за уж два милиона ваксини поръчани от Словакия

  е КЬОР-ФИШЕК ЗА НАИВНИЦИ

  Русия НЕ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ два милиона ваксини и след 20 години

  Използват се РУСКИ ПРОКСИТА като Курнела НИНОВНА

  за РУСКА РЕКЛАМА без покритие

 91. 91 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Тук изобщо не говорим за ПЕЧАЛНО НИСКОТО КАЧЕСТВО
  на руското производство

  Като знаем КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ РУСКИТЕ
  Перални
  Леки коли
  Телевизори
  и прочее

  НИ Е ЯСНО какво чудо ще е РУСКИЯТ СПРЕЙ
  пробутван уж като "ваксина"

 92. 92 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1398 Неутрално

  Записали сме за ваксиниране с пфайзер, ама като гледам трябва да се ваксинираме с Астра да не би да трябва да се ваксинирам с руска

 93. 93 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2932 Неутрално

  До коментар [#92] от "rexdog2004":

  Това е най-лошият сценарий. Ама като гледам форумните другари как подскачат от радост при перспективата за ваксинирине със Спутник, Баце може и да клекне. Форумната русофилска нагласа (този форум няма нищо общо с форума от преди две години, да не говорим за от преди 7-8 години) е отражение вероятно и на обществената нагласа в България. Така че няма да се учудя, ако натресат на българите вместо Пфайзер, Модерна и Астра Зенека всемагучая россиянская Спутник.

  Пазете се от доносника vesolr
 94. 94 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  Първо да преброят желаещите и после да внесат точно толкова. Всеки да си поема отговорността.

 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  Вие, с вашето безхаберие на отваряне, Няма го никъде.

 96. 96 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  До коментар [#92] от "rexdog2004":Това е най-лошият сценарий. Ама като гледам форумните другари как подскачат от радост при перспективата за ваксинирине със Спутник, Баце може и да клекне. Форумната русофилска нагласа (този форум няма нищо общо с форума от преди две години, да не говорим за от преди 7-8 години) е отражение вероятно и на обществената нагласа в България. Така че няма да се учудя, ако натресат на българите вместо Пфайзер, Модерна и Астра Зенека всемагучая россиянская Спутник.
  —цитат от коментар 93 на GreenEyes


  НЯМА КОЙ ДА ИМ ГО ПРОИЗВЕДЕ сПутника за да ни го натресат !!!!

  Русия НЯМА РЕСУРСА да произведе и ЕДНА ХИЛЯДНА от ваксините
  необходими за руснаците в Русия и за износа за който
  Кремълската ПРОПАГАДНА непрекъснато лае

 97. 97 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3280 Неутрално

  Първо да преброят желаещите и после да внесат точно толкова. Всеки да си поема отговорността.
  —цитат от коментар 94 на Роси


  Ще ги записват както навремето записваха за покупка на РУСКА ЛЕКА КОЛА

  И после ЗАПИСАЛИТЕ СЕ ще чакат както се чакаше за РУСКА ЛЕКА КОЛА

  средно по 14 години за да им излезе реда ха-хаааааа

  Та и със сПутника тъй ще стане

  По простата причина че Русия НЯМА КАПАЦИТЕТА ДА ПРОИЗВЕЖДА ВАКСИНИ

 98. 98 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 459 Неутрално

  С действията и бездействията си това правителство допринесе за смъртта на хиляди български граждани. Не знам как спят спокойно тези хора. Жалко за българите.

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Любопитно

  Познат от Виена, които има проблеми с краката е изпратил заявление за подвижна урна.
  Неговото заявление за подвижна урна ще бъде ли удовлетворено?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3414 Разстроено

  Забравих да кажа!
  Човекът обещава да гласува за ГЕРБ!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK