Записването на часове за COVID ваксини започна, но невинаги безпроблемно

Записването на часове за COVID ваксини започна, но невинаги безпроблемно

© Юлия ЛазароваПо-малко от денонощие след стартирането на електронния регистър за записване на час, място и вид ваксина срещу COVID-19 са вписани над 25 хил. желаещи, съобщава държавната фирма "Информационно обслужване", изготвила платформата.


Записването обаче не протича съвсем безпроблемно - има редица съобщения, че системата изисква преглед на въведените данни, въпреки че според потребители са въведени правилно. В София, където интересът към ваксиниране срещу COVID-19 е най-значителен, голяма част от часовете са изчерпани.


Къде са проблемите


Под публикацията на Министерството на здравеопазването във Фейсбук за старта на електронния регистър редица потребители съобщават, че системата им изписва "Проверете личните данни и опитайте отново", въпреки че хората смятат, че са ги въвели правилно. Някои казват, че са намерили заобиколно решение и вместо ЕГН избират ЛНЧ (личен номер на чужденеца) от полето "Тип идентификатор", където отново въвеждат единния си граждански номер, за да продължат регистрацията си. Около 18.30 часа "Информационно обслужване" отговори на въпросите на "Дневник" на какво се дължи проблемът. Според държавната фирма причината е в потребителите:
"В по-голямата си част става въпрос за грешно попълнени лични данни или некоректно подаден телефон или мейл адрес. Към момента експертите ни не отчитат наличието на технически проблем, който да пречи или ограничава регистрацията на граждани, желаещи да се ваксинират. Всеки сигнал се обработва от нашите оператори своевременно, с цел подпомагане на процеса", твърди "Информационно обслужване".


Още при представянето на електронния регистър изпълнителният директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов заяви, че е предвидено системата да подава индикация за грешно въведена информация, без обаче да посочва в кое поле точно е пропускът. Така за потребителя е по-трудно да се ориентира къде трябва да поправи данните си.


Според "Информационно обслужване" електронният регистър умишлено е направен така, за да се затруднят недоброжелатели. В петък в ефира на Би Ти Ви Ивайло Филипов повтори тази теза: "Грешката не се позиционира в браузъра по простата причина, че има недоброжелатели. Хора, които искат, през налучкване да достъпят данните на публични личности."


Други потребители твърдят, че не са получили потвърждение на регистрацията си (в което има и код за преглед и удостоверяването ѝ), въпреки че системата дава възможност да се получи уведомление при въвеждане на имейл адрес или мобилен номер. Кодът е важен, защото с него може да се провери дали часът действително е записан. За този проблем съобщи и читател на "Дневник". По телефона от представител на "Информационно обслужване" му бе обяснено, че системата е претоварена и че кодът ще бъде получен със закъснение. Не се съветва записване на нов час до получаване на код, защото, от една страна, така системата се натоварва още повече, а от друга, всеки записан следващ час от едно ЕГН или ЛНЧ отменя предишен.


Някои медии съобщават, че в първите часове след старта е имало технически сривове, като това не бе отречено от "Информационно обслужване": "В първите 30 минути нямаше блокиране на системата, имаше техническа грешка, която колегите ми отстраниха", заяви Ивайло Филипов пред "Нова телевизия". Вероятно той има предвид, че първоначално стартът на системата бе обявен за 17.00 часа, но полето "COVID-19 регистрация за ваксинация" се появи около половин час по-късно.


Възможностите на системата и ваксините в реалността


Според "Информационно обслужване" системата взима предвид капацитета (според наличния брой столове, където желаещите сядат, за да им бъде поставена инжекция) на даден ваксинационен пункт (общо в страната те са 352) при записването на часове, като съответно се индикира в цветове и проценти до каква степен времевият диапазон е изчерпан. Разпределението е: 0% в зелен цвят, 25% в жълт цвят, 50% е оранжев, 75% в тъмнооранжев и 100% в червен.


Скрийншот от електронния регистър за записване на час за ваксиниране срещу COVID-19

© Дневник

Скрийншот от електронния регистър за записване на час за ваксиниране срещу COVID-19


Ивайло Филипов твърди, че денонощие преди регистрирания час за ваксинация системата изпраща съобщение на мобилния номер или и-мейл (според това какъв канал за комуникация е избрал потребителят) за напомняне. В случай че желаещият е възпрепятстван да отиде, може да откаже запазения час и да си запише друг. Засега последната възможна дата за резервация е за 26 март.


В системата няма възможност да се избере ваксиниране в кабинет на личния лекар, което министърът на здравеопазването още в четвъртък обясни с разнообразието в начина на работа на отделните общопрактикуващи медици. Електронният регистър не отчита дали даден потребител фигурира като желаещ за ваксиниране в списък при личния лекар, така че се разчита на съвестта на хората, за да не стават дублиране и объркване при организацията на ваксинационния процес.


Ако вече ваксиниран потребител (с поне една доза) опита да се регистрира в системата, тя изписва още след въвеждането на личните данни, че "Лицето има поставена ваксина".


Записването на часове за COVID ваксини започна, но невинаги безпроблемно

© Дневник


Читател на "Дневник" писа до редакцията, че има различен опит: той се е ваксинирал във вторник с първа доза, но е успял да си запише час извън София, защото в столицата часовете са били заети. Следователно, има възможност концепцията как ще се процедира с организацията на хората с една доза, да не е прецизна:


"Тези, които са с първата доза, са в системата. Те ще получат автоматични часове, ще бъдат записани служебно в центровете за ваксинация, в които са го направили до момента", заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.


"На всички, които са въведени данните, например мобилните телефони, ще получат SMS. На тези, на които нямаме, ще ги предвидим като логистика, за да може болницата да ги поеме, но те трябва горе-долу да знаят кога да се явят", добавя Ивайло Филипов.


В петък в ефира на "Нова телевизия" зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева повтори тезата, че целта е с данните от системата да се планира разпределението на доставени ваксини. Тя обаче не изключи възможността на място във ваксинационния пункт да се окаже, че избраната от даден желаещ ваксина я няма, и предположи, че решението на такава ситуация може да е: "Ние може да бъдем посъветвани от лекаря, който поставя ваксината, да получим друга ваксина или да си запишем друг час, като това се уточнява на място с лекаря".


По думите на Жени Начева целта на записването за ваксиниране срещу COVID-19 е да не се образуват опашки от чакащи. Но организирането на хората със записани часове да бъдат отделени от други, които биха били дошли на т. нар. зелени коридори, без предварително да са въведени в електронния регистър, е отговорност на всеки ваксинационен пункт.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 72 Неутрално

  Регистрирах се вчера в 20:00 без особени проблеми. Като за потресаващата некадърност на държавата тоя сайт е направен нелошо. Но нивото е ниско.
  Проблемът е, че това реално е един пожелателен график, който може да се разпадне като кула от карти ако не дойдат ваксини.
  Ще дам мнение след 17ти март.

 2. 2 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5733 Неутрално

  При ГЕРБ често започва процес, който остава в забвение.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  А защо събирате лични данни???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Регистрацията решава ли проблема с ваксините?

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  ни най-малко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на zocho1
  zocho1
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Е, хайде не се престаравай чак толкоз!

 7. 7 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 601 Неутрално

  А защо събирате лични данни???
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  другият вариант е да беше само с КЕП, ама тогава щеше да гракнеш, че бабите нямали КЕП, не ли?

 8. 8 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Няма угодия на раята! Все някой им е виновен!

 9. 9 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 553 Неутрално

  От личен опит - не приема въведените данни, защото в този момент часа, който съм избрал, е зает от друг. Снощи часовете изчезваха със скорост на секунда по 10 - това е една от причините, поради която трябва да избереш нов час и тогава става работата. Друг е въпросът с бъговете с данните - при мен нямаше такъв проблем. Остава да има ваксини, инфо до хората и часовете да се спазват. И не разбрах - това ще отмени ли зелените коридори, или човек, макар и записан, пак ще се реди и евентуално ще чуе: Нема ваксини, свършИха за днес.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 10. 10 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3621 Любопитно

  С с четирима колеги се разбрахме да се запишем ...единият ВЕЧЕ е споставена ваксина(първа доза).Моята регистрация е за 24.03.!!!На другите двама от Люлин е за 22.03....А за тия дет питат за лични данни да се запитат защо личните им данни ги сабира ВИК,ЧЕЗ,Мобилните оператори,банките и т.н.....Истината е че за да са сигурни че какндидатсващият е РЕАЛЕН човек...просто няма друг начин!!!!В Германия електроният регистър също иска номер на соц.осигуровка +номер на здравно осигуряване!!Ама това е наука за хора сразум а не за лаици и комунисти!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 11. 11 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2359 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гугъл и Епъл месеци работиха, докато направят протокол за проследяване на контакти, който да не споделя и лична информация, а те имат доста добри програмисти. Тези тук са сложили просто един интерфейс на база данни, всъщност сигурно са два, един за потребители и втори със справките за лекарите по локации.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 12. 12 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 642 Весело

  В петък в ефира на "Нова телевизия" зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева повтори тезата, че целта е с данните от системата да се планира разпределението на доставени ваксини. Тя обаче не изключи възможността на място във ваксинационния пункт да се окаже, че избраната от даден желаещ ваксина я няма и предположи, че решението на такава ситуация може да е: "Ние може да бъдем посъветвани от лекаря, който поставя ваксината, да получим друг ваксината или да си запишем друг час, като това се уточнява на място с лекаря".

  Да види - аз си избрах иРНК ваксина за първия ден 11.03 в един от първите часове, каква ли ще е вероятността да няма такава ваксина в кварталната поликлиника?! Според мен ще е доста близо до 100% :D

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 13. 13 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 601 Неутрално

  В петък в ефира на "Нова телевизия" зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева повтори тезата, че целта е с данните от системата да се планира разпределението на доставени ваксини. Тя обаче не изключи възможността на място във ваксинационния пункт да се окаже, че избраната от даден желаещ ваксина я няма и предположи, че решението на такава ситуация може да е: "Ние може да бъдем посъветвани от лекаря, който поставя ваксината, да получим друг ваксината или да си запишем друг час, като това се уточнява на място с лекаря".Да види - аз си избрах иРНК ваксина за първия ден 11.03 в един от първите часове, каква ли ще е вероятността да няма такава ваксина в кварталната поликлиника?! Според мен ще е доста близо до 100% :D
  —цитат от коментар 12 на FvH


  Ами да се беше записал за последния ден, така щеше да намалиш вероятността да няма на 98%

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#6] от "zocho1":


  До коментар [#7] от "stanishev":

  Обяснете защо вместо да оригиналничите защото аз не виждам конкретна причина.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на Phips
  Phips
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Като изключим техническите трудности (все пак това е "Информационно обслужване"), основният проблем е, че противно на обещанията изключиха личните лекари от системата. И това трябва да се поправи, поне за тези от тях, които желаят, защото уж те са основен носител на масовата ваксинация.

  Също така, не е ясно защо при такова бързо изчерпване на часовете е зададен само 2-седмичен бъдещ период?
  Не е лошо и да се обвърже с наличностите по видове ваксини или поне в деня преди ваксинацията да се визуализира такава информация, а не чак на място пациентът да разбира, че ваксините са свършили.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#8] от "Инженер Раул Викторов":

  Запомни си думите когато раята ви потърси сметка за действията и бездействията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#10] от "Willy Messerschmitt":

  Мамин, с номер на осигуровка не мога да ти взема апартамента. Хайде малко по-умно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3168 Неутрално

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  То взимането на апартаменти ставаше в годините когато управляваше БСП .

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 19. 19 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Записах се, без проблем.

 20. 20 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  На мен за Файзер навсякъде ми светна червено и се отказах.

 21. 21 Профил на KLINGON
  KLINGON
  Рейтинг: 417 Любопитно

  Как може тоя сайт да няма версия на английски?

  "...Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците…"... из дописка на Васил Левски до в. Свобода, публикувана на 13.02.1871 г.
 22. 22 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3168 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси":

  След конфискуването на ваксини предназначени за Австралия ще се разпределят за всички държави в ЕС.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 23. 23 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#18] от "AModoMio":

  точно обратното другарю.хайде напиши си тук личните данни като си толкова юклия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":
  "А защо събирате лични данни???"
  #######
  Сенчест, защото ваксинирането не е анонимен процес, като да си купиш чушки на пазара.
  В Германия, електронната регистрация включва въвеждане на име, дата на раждане, адрес, телефон, мейл, тип професия, данни за алергии и заболявания, данни за контакти и прекаран Ковид 19. Сега регистрираните нормални хора, невлизащи в приоритетни и рискови групи, знаят, че редът им евентуално ще дойде след лятото. И го приемат с немска търпеливост, без псувни и плювни срещу властта.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на Волен от Ривиа
  Волен от Ривиа
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#17] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Защото с ЛК и ЕГН можеш, айде по-леко с изцепките

 26. 26 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  До коментар [#12] от "FvH":

  Амикато ти минедатата и няма ваксина, сподели да наругаем герберастите. Но сега да мяташ екстременти.... Булгата нее заченала, но коментираш накъде ще сочи чурката на бебето, ами ако е момиче?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 27. 27 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Весело

  Ами като ти мине датата и няма ваксина, сподели да наругаем герберастите. Но сега да мяташ екстременти.... Булката не е заченала, но коментираш накъде ще сочи чурката на бебето, ами ако е момиче?
  Ех тези клавиатури....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#25] от "Волен от Ривиа":

  Питай някой който разбира да ти обясни. Нямам време да те образовам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Може би било по-добре би било в системата ако директно ти показва кой е най-близкия свободен час за мястото, към което си се насочил..

 30. 30 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  Добро начало, похвално!
  Нормално е да има и неравности по пътя в началото.
  Някои от неравностите са обаче доста тревожни.
  Например това че броя столове определял колко хора да могат да запазят даден час. Дано да са предвидили дали и колко ваксини ще са налични?
  Или часа затвора доза да се определя от системата а не от потребителя? Не е някакси приятелско към потребителя?
  Биха могли да помислят и да няма “столове”.
  Не е толкова трудно да се слага ваксина докато си седнал в колата. Бързо, удобно и безопасно е.
  Един голям паркинг, стотина конуси да насочват движението, двама трима човека да регулират, и няколко палатки с хладилници, спринцовки.

 31. 31 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#3] от "КМЕТ В СЯНКА":Гугъл и Епъл месеци работиха, докато направят протокол за проследяване на контакти, който да не споделя и лична информация, а те имат доста добри програмисти. Тези тук са сложили просто един интерфейс на база данни, всъщност сигурно са два, един за потребители и втори със справките за лекарите по локации.
  —цитат от коментар 11 на fpyyh


  А ти защо реши, че в България няма? Проблемът е друг и се казва КОРУПЦИЯ! Тази палтформа е добър пример за ел. правителстрво и както се вижда ефективността е доста висока. Я си представи сега и много други услуги да бъдат направени както трябва да бъдат достъпни онлайн - КАТ, търгове, документи и разни други мм? Да ама не защото шкафчетата на Боко и компания ще седят празни и всичките им далавери лесно проследими. По корумпираност, ГЕРБ задминаха всички с 200 (вкл. и омрзните комунисти).

 32. 32 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Само дано като отидем след записването не се окаже, че нещо не е наред и да не могат да ни поставят ваксина, щото и тва не е изключено.

  Приказка без край
 33. 33 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Само дано като отидем след записването не се окаже, че нещо не е наред и да не могат да ни поставят ваксина, щото и тва не е изключено.
  —цитат от коментар 32 на atreu


  Не че съм оптимист, ама виждам поне два проблема:
  1. Няма ваксини. Подверсия - няма тази ваксина, която си харесъл. Като алтернатива ще ти предложат тази за простолюдието, зояпауновката. Разбира се подковали са се, доктор ще те преглеждал и щял да преценява на място. Пунта мара, като ме гледа доктора ей те така ще прецени коя ваксина ще ми се отрази по-добре.
  2. Като знаем кой е правил системата, нищо чудно често-често да думва и не работи. Та отиваш в пункчето, ама система няма, времето си минава, идват следващите и така. Опашчица и хаос, като на "зелените" им коридори.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 34. 34 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Страшно бъгава система!

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 35. 35 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Айде стига глупости. Проблемите са ясни.
  - Няма достатъчно ваксини
  - фаза 4 когато трябваше да се ваксинират най нуждаещите се беше прескочена и направо пуснаха всички. Възрастните и хронично болните не получиха предимство в нито един момент.
  - Младите и мобилни хора бързо се ориентират в ситуацията и отиват там където има ваксини и предреждат възрастните.
  - От новото електронно записване ще се възползват пак младите за да предредят възрастните. Не мога да си представя пенсионерите масово в мрежата.

  С две думи всичко, което се прави е да се отнема предимството на най-възрастните.

 36. 36 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Винаги Някой друг им е виновен. От снощи със съпругата ми се опитваме да се регистрираме. Чак тази сутрин след 11 часа успяхме и двамата от първия път. Преди това си даваше - проверете данните си и опитайте отново. Според господина явно съм си написал данните грешно на 2 лаптопа, 3 браузъра, 2 телефона... Около 50 пъти... Грешно?!?!? Да не говорим, че на моменти не се зареждаше въобще сайта днес сутринта.
  Уж проверява данните, но приема ЛНЧ вместо ЕГН?!? Или просто не ги различава :)
  И тази фирма брои изборните резултати....

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 37. 37 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#15] от "Phips":

  Целта на цялата тази игра с тази електронна платформа, в която личните лекари и лекари специалисти не фигурират е да се задълбочи още хаоса във ваксинирането.,Много просто беше ,да се включат личните лекари ,които са 4500 души и са на непрекъсваем режим на работа , да им се нареди от 12 до 15 всеки ден навсякъде в страната да се ваксинират до 30 човека ,да се раздадат тези часове на желаещите по електронен път , да се включат и болници и пунктове ,като във болниците личните лекари да планират лично всички ,които са рискови ,алергични и с тежки заболявания да бъдат ваксинирани в присъствие на подготвени реанимационни екипи .Така местата за ваксини щяха да са около 5000 , всеки гражданин дори от най малкото населено место щеше да може да бъде планиран в най близкото место при лекаря си или в местна болница ,всички рискове щяха да бъдат планирани и решени много по добре, а сега какво , ще се планират млади хора ,в градовете ,тези ,които бързат за сертификати за чужбина и разходки и туризъм , а тези ,които пълнят болниците , усложняват се и умират си нямат и представа от електронно записване по интернет ,а още по малко ,ако ги и изхвърля усложнената система ,поради натовареност или грешки .

 38. 38 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#30] от "Таралеж":

  А като припаднеш или получиш алергичен шок след ваксината , предвиждаш ли двама лекари атлети да тичат след колата ти ,с куфари и кислородни бутилки ,за да те наблюдават ,да не би да ти се случи нещо , полезно е за здравето на медиците ,нали така !

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#37] от "edin drugii":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  А защо събирате лични данни???
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Защото твоите лични данни са особено важни. Ти вече ви обект на наблюдение!

 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  Регистрацията решава ли проблема с ваксините?
  —цитат от коментар 4 на Роси


  Не. Не се регистрирай.

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#40] от "Alarmstufe: Rot":

  Мамин, мен ме наблюдават от 1973-та. От тогава ми е досието.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Със "зелените коридори" ваксинирахме по 20 000/ден.
  Днес колко хора са ваксинирани?

  Любовта ще спаси света!!!
 44. 44 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Контролната цифра в ЛНЧ се пресмята по различен начин от тази в ЕГН. Затова възможността за въвеждане на ЕГН вместо ЛНЧ и обратно е достойна за снизходителна усмивка. Информационно обслужване, с извинение.

 45. 45 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2905 Неутрално

  хакерите им били виновни... все международното положение е срещу нас

 46. 46 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Според мен малкият брой на желаещите да се ваксинират е най-големият проблем, а не ваксините, които рано или късно ще се появят в големи количества. Дори много от минаващите за образовани учители не са пожелали да се ваксинират в предишните седмици.

  Когато заведох мой познат да се ваксинира без записване преди десетина дни, пред него имаше опашка само от 1 човек. И още един в кабинета. Аз също чаках не повече от десетина минути предния ден.

  Кампанията за ваксиниране може да не върви, но кампанията срещу ваксинирането е изключително ефективна, и то не само в България.

  В сайта за ваксиниране са се записали изключително малък брой хора, които могат да бъдат обслужени само за 1-2 дни при наличие на ваксини. А останалите хора - те вероятно са интелигентни и свръхосведомени специалисти по заразни болести, които са убедени, че ваксините са вредни за тяхното здраве.

 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#44] от "Smoke":

  +++
  Двата индентификатора се генерират по съвсем различен начин от служба ЕСГРАОН.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  До коментар [#38] от "edin drugii":

  Всъщност във всеки ваксинационен център има място за след ваксина. Точно с тази цел, ако има алергичен шок. И във тези в сгради, и на паркинзите. Никой не си тръгва веднага.
  Пожалуста!

 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#46] от "swy46682091":

  Прав сте само за половината факти. Самите производители не препоръчват ваксинирането на определени групи хора.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#48] от "Таралеж":

  ПаркинГите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  До коментар [#46] от "swy46682091":

  Дори много от минаващите за образовани учители не са пожелали да се ваксинират в предишните седмици.

  Това е парадокс, а може би не.
  По света нискообразованите хора се страхуват от ваксини.
  А в България “учените”?

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#51] от "Таралеж":

  Не ги подценявай.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  До коментар [#50] от "КМЕТ В СЯНКА":

  ПаркинГите.

  Благодаря!
  Виж как усилията ми да поддържам българския правопис се изплащат!

 54. 54 Профил на Paulie
  Paulie
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#36] от "zaza":

  Много точно казано ...и аз така от 20ч снощи ,по нощите в полунощ ,та чак сутринта успях да въведа верно данните на родителите ми. Чак сутринта успях да ги въведа вярно да му се не види Ама тя системата така си работела ,за да не злоупотребяват с нея. И правописната грешка в менюто и тя сигурно беше нарочно оставена ( да ни тестват колко сме с акъла си ). Ама то и ХАКЕРИ имало ,от тия дето цъкали да се запишат ,ама после не отивали за ваксина( според министър Ангелов). Пълен смях ..сигурно и с моите 10000 цъкания на скапания бутон ,вече ме издирват за кибер-атака с/у информационна сигурност.
  Иначе , аз записах родителите си -
  те са в 4-та група,но тяхното ДжиПи "записва"само за Астра/Зенека...евентуално:).
  А аз ще чакам с интерес да ме викнат за втора ваксина ...никой не казва обаче кога в диапазона от 1. до 3. месец

 55. 55 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Снощи към 8 ч, се регистрирах без проблем. Тази сутрин получих и потвърждение по имейл, Друг е въпросът дали ще се състои реално ваксиниране.

 56. 56 Профил на User
  User
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#36] от "zaza":


  Нормално госпожо, явно изобщо не сте запозната с технологиите и в това няма нищо лошо. Все пак е софтуер, случва се да забива и да изкарва грешки и от 50 браузъра и от 50 лаптопа да се пробвате, случва се в абсолютно всеки софтуер :)

 57. 57 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#46] от "swy46682091":Прав сте само за половината факти. Самите производители не препоръчват ваксинирането на определени групи хора.
  —цитат от коментар 49 на КМЕТ В СЯНКА


  Вярно е, съгласен съм, че има такива групи хора, за които не е препоръчително.

  Но за останалите няколко милиона българи, за които е препоръчително да се ваксинират, няма обяснение.

  Не е по темата, но докато чаках 15 минути след боцкането, обиколих част от огромния двор на столичната болница. Освен бездомните кучета, впечатление ми направи и една зона с площ към половин декар до площадката за хеликоптери, която приличаше повече на сметище, отколкото на двор на европейска болница. И сметището е поддържано от години, не е ново - чистя редовно и разпознавам възрастта на боклуците. Сам бих могъл да изчистя сметището за една събота и неделя, но не искам да се навирам точно в болница.

 58. 58 Профил на Phips
  Phips
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#30] от "Таралеж":

  И докторът ще обикаля между колите да мери кръвно, да разпитва, преглед....

 59. 59 Профил на Boris Gaganelov
  Boris Gaganelov
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Липсата на CAPTCHA или някакъв бот детекшън е малко притеснителна.

  Буквално за 30 минути - почти всеки може да напише един автоматизиращ скрипт, който да набива заявки (стига данните от НАП лийкс с които разполага да са валидни :D )

  Та да - малко притеснително. С това изключение - вчера за мен работеше окей платформата, ама малко за фейлнали от към database load или на малка инстанция са я вдигнали - гледах че е падала няколко пъти днес.

  Дали обаче тези данни изобщо ще са релевантни и ваксинацията ще се случи по този график - другата седмица ще мога да коментирам.

 60. 60 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Аз не видях никъде свободен час до 26.03.

 61. 61 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2174 Неутрално

  До коментар [#58] от "Phips":

  И докторът ще обикаля между колите да мери кръвно, да разпитва, преглед

  Хахаха, свалете гащите, дишайте, не дишайте?
  Не съм си слагал ваксина на паркинг, имам час за място което е сграда за конференции, панаири и подобни.
  Но не мисля че преди ваксиниране има нужда от мерене на кръвно, рентген, проверка на диоптри.
  Доколкото знам мерят температура да не би да имаш ковид в момента.

 62. 62 Профил на darinaangelova
  darinaangelova
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#37] от "edin drugii":

  Напълно съм съгласна с Вас , като добавим и абсолютно ненужното събиране на лични данни , точно от Информационно обслужване и точно преди изборите, мисля, че отново една принципно добра идея ще се превърне в кошмарно изживяване, с неочакван краен резултат.

 63. 63 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1522 Любопитно

  Има много пунктове в системата, въпросът е доколко и КОИ наистина ще разполагат с ваксината.
  Защото си играем на записвания, ама къде и до кого ще стигне стоката, не се знае.
  Факт е, че в момента има запълнени всички часове в повечето болници и няма възможност да се запишеш.
  Останали са часове по по-забутаните ваксинационни центрове.
  Та тези същите, какъв достъп имат до ваксината?
  На кого дават с предимство, в РЗИ?
  Тая система, да ви кажа, ми изглежда умрела работа, нищо, че се записах...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 64. 64 Профил на primumnonnocere
  primumnonnocere
  Рейтинг: 37 Любопитно

  Как може тоя сайт да няма версия на английски?
  До коментар [#21] от "KLINGON":

  Това не е болка за умиране.

  Но намирам за недопустимо да няма графа за джендър и евентуална бременност на жените и мъжете (все пак в наше време и мъжете могат да забременяват, да раждат, да кърмят).

  Някои от ваксините са противопокани за бременните жени и мъже и системата би могло да бъде направена така, че при направен избор на такава ваксина от бременна жена или мъж да не се позволява такава регистрация!

 65. 65 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3002 Неутрално

  До коментар [#46] от "swy46682091":Дори много от минаващите за образовани учители не са пожелали да се ваксинират в предишните седмици.Това е парадокс, а може би не.По света нискообразованите хора се страхуват от ваксини.А в България “учените”?
  —цитат от коментар 51 на Таралеж


  Проблемът е, че интелигентните хора, които вярват на науката са микроскопично малцинство в България. Това са хората, които са ваксинирани или искат да се ваксинират. Като сметнем тяхната бройка ще видим как стоят нещата с бъдещето на България.

  Иначе, ето я статистиката:

  https://qap.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html #uptake-tab

  Пазете се от доносника vesolr
 66. 66 Профил на primumnonnocere
  primumnonnocere
  Рейтинг: 37 Неутрално

  Проблемът е, че интелигентните хора, които вярват на науката са микроскопично малцинство в България. Това са хората, които са ваксинирани или искат да се ваксинират.
  До коментар [#65] от "GreenEyes":

  Винаги вярвай на науката!!!

  https://prikachi.net/image/o2mj7

 67. 67 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 285 Неутрално

  [quote#65:"GreenEyes"][Проблемът е, че интелигентните хора, които вярват на науката са микроскопично малцинство в България. ]

  Когато започнат да ваксинират с руската СПУТНИК, най-вероятно "нашата Партия" ще накара своите хора да се ваксинират.

  Надявам се да успеят да убедят хората на столетницата, че руският чип е надеждно кирилизиран и няма да се наложи да пишат в главата си на шльокавица, както ставало с чиповете на западните ваксини.

 68. 68 Профил на m.konstantinov
  m.konstantinov
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Когато преди петдесетина години се занимавах с програмиране, имахме един основен принцип: ако една програма тръгне от раз, значи е фундаментално сбъркана.

  Ваксинирайте се след записване!

 69. 69 Профил на Delta
  Delta
  Рейтинг: 84 Неутрално

  Аз имах положителен опит със ситемата и искам да поздравя екипа отговорен за този прект. Мисля, че имаше доста опасения дали ще се сравят. Имах първоначално проблем с данните (вече споделен по-горе), пратих имейл до министерство на здравеопазването (взет от сайта им) и след няколко минути проблемът беше отстранен.

 70. 70 Профил на Delta
  Delta
  Рейтинг: 84 Неутрално

  До коментар [#59] от "Boris Gaganelov":

  Да, и аз се позачудих защо няма САРТСНА, ама пък изглежда за сега издържа и работи не лошо…:)

 71. 71 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Ваксините! Отново връзкари, отново пререждания и то в система, в порядък, който не търпи подобно явление! "Плъховете", които първи напуснаха потъващият кораб "България" и хукнаха, където им видят очите да си търсят късмета по света, днес се завръщат и "уреждат по втория начин" за ваксиниране чрез така наречените "зелени коридори". Пререждат, уреждат, без скрупули, абсолютни гьон- сурати, непукисти! На това ли ги научи чужбината, А?!Не знам кой и как измисля, и пише законите в България, но като че ли винаги го правят целенасочено за облагодетелстване за сметка на държавата и народа, определени групи "привилигеровани". Защо и докога?! По времето на соца даваха един много добър сръбски филма за сръбските гурбетчии решили в един момент да се завърнат в родината. "Та- пита един от героите- къде бяхте вие, когато ние мизерствахме, когато се опитвахме да работим, да оцеляваме, да градим?! Сега идвате на готово и искате да ви посрещаме с разтворени обятия и то като привилегировани!"

 72. 72 Профил на jojo231
  jojo231
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не работи ! Много е зле. Скапан продукт произведен от Инф Обслужване. Сайта ми дава, че вече съм ваксиниран... WTF. Е , как да ви вярват хората ? Очевидно не може да се вярва на данните които изнасяте ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK