Ивайло Калфин оглави европейска социална агенция със седалище в Дъблин

Ивайло Калфин

© Анелия Николова

Ивайло КалфинИвайло Калфин беше избран за изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд с убедително мнозинство по време на днешното заседание на Управителния й съвет.


Това съобщи българското Министерство на труда и социалната политика, което от името на правителството е подкрепило кандидатурата му.


Еврофондацията е агенция към Европейската комисия, базирана в Дъблин, Ирландия. Нейна основна дейност са проучванията в областта на условията на труд и качеството на живот, както и разпространението на знания, с които подпомага разработването на политики в социалната сфера, труда и заетостта.


Ивайло Калфин е икономист, бивш евродепутат от БСП, вицепремиер и министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 2" като представител на АБВ. В кабинета "Станишев" беше министър на външните работи, а през 2011 г. участва в президентските избори като кандидат на БСП. Бил е и съветник на еврокомисаря по бюджета на ЕС Гюнтер Йотингер в предишния състав на Еврокомисията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK