На живо

Коронавирусът в България: най-много регистрирани заразени за годината, възможни са нови мерки (хронология)

Коронавирусът в България: най-много регистрирани заразени за годината, възможни са нови мерки (хронология)

© Георги КожухаровЗа първи път от 12 декември регистрираните случаи на COVID-19 за деня са повече от 3 хиляди – 3004. На този фон главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев заяви, че е възможно да бъдат предложени по-рестриктивни мерки. Според него през следващите 2-3 седмици ще е "последният връх, който трябва да преминем", а след това предстои светъл период. Понастоящем притесненията са най-вече от нигерийския вариант на вируса. Румъния пък промени правилата за влизане в страната, а Англия за отпътуване. "Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в страната
От понеделник всички отпътуващи от територията на Англия са длъжни да попълват нов формуляр/декларация, в който се посочва, че целта на пътуване е разрешена, в съответствие със съществуващите ограничения.


Законово разрешените причини за международни пътувания включват:
- работa
- образование
- доброволчество;
- медицински причини или т.нар. compassionate grounds (действия, свързани с полагане на грижи за други лица);
- сватби, погребения и събития, свързани с тях.


Декларацията може да бъде изтеглена оттук.


Попълнената форма трябва да е изтеглена, подписана, разпечатана на хартия или изтеглена на дигитално устройство. Превозвачите ще проверяват попълнените формуляри преди качването или регистриране за пътуване (онлайн или на гише). На пътници без попълнена декларация може да бъде отказан достъп до резервирания транспорт. Превозвачите също ще бъдат задължени да указват на своите уебсайтове, че формулярът трябва да бъде попълнен преди тръгване на път.


При необходимост от съдействие българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: 44 20 7581 3144; 44 20 7584 9400, 44 20 75893763.


Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство: [email protected]; [email protected].com ; [email protected].

Коронавирусът в България: най-много регистрирани заразени за годината, възможни са нови мерки (хронология)

© Юлия Лазарова


"Наблюдава се плавно покачване на случаите на COVID-19. То обаче се различава от стръмното такова, което наблюдавахме през октомври и ноември", заяви директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Нова телевизия".


Той добави, че проблемът към този момент е разпространението на британския вариант на вируса и настъпващата опасност от втория нигерийски вариант. "Последните данни показват, че 96% от циркулиращите вируси в Кюстендил са от британската мутация. В Бургас е 82%. За щастие този щам не е по-смъртоносен, лечението е същото и наличните ваксини предпазват от него", добави специалистът.


Според проф. Кантарджиев притесненията на научната общност в Европа са свързани с втория вид на нигерийския щам на COVID-19. "Първата мутация бе регистрирана през август. Втората през декември. Такива случаи са малко в Европа, а в България все още нямаме такъв", каза професорът. Той обясни, че всички налични в Европа ваксини предпазват от първата нигерийска мутация в много висока степен. "При втория щам също има протекция, но не толкова добре колкото при другите варианти. Добрата новина към този момент е, че той не е широко разпространен", каза още проф. Кантарджиев.

"Новата вълна на коронавируса ще бъде ограничена. Това ще се покаже след 20 март. Дотогава ще се натрупа сериозно количество ваксинирани хора. Има и много хора, които са преболедували безсимптомно. Според мен те са повече от 1.5 млн. души". Това каза пред БНР директорът на "Пирогов" Асен Балтов.


Той добави, че ваксинирането и прилагането на алгоритъма за лечение помагат много в борбата с болестта. "Въпреки че се повишават случаите, колегите са подготвени. Доказа се, че има болници, които са готови да се хвърлят в боя, но ги има и тези, които никога няма да бъдат готови за това", коментира Балтов.

Ваксинираните с две дози са близо 50 хиляди

Поставените дози ваксина за последното денонощие са 15 920. Така общият брой вече е 284 464 дози от началото на процеса на ваксиниране в страната, започнал на 27 декември 2020 г. С две дози и завършена имунизация вече са 49 938 човека.


Сред новорегистрираните 3004 случаи на инфектирани с коронавируса най-много има в
София – 734, следва област Бургас – 428, Пловдив – 208, Плевен – 141, Варна – 136, Стара Загора – 121, Благоевград – 106, Хасково – 99
.
От направените общо 16 876 теста PCR са 9957, а антигенни – 6919.

Работи се по пускане на коктейл от антитела

Активно се работи по пускането в употреба на коктейла от моноклонални тела, каза пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата.


"Това са специфични продукти за терапия за вече заболели пациенти. Те са в различно съотношения. Това са готови антитела, които предпазват пациента от усложнения. Разглеждаме наличните данни и най-вероятно ще бъдат одобрени по процедурата за състрадателна употреба. Тази процедура е специфична и се прилага в определени лечебни заведения. Вероятно в началото на април ще бъдат налични", обясни Гетов.


Той подчерта, че тъй като вирусът непрекъснато мутира, не може да се каже със сигурност коя ваксина е ефективна за новите варианти. "За британския ваксините са ефикасни. Работи се усилено за редизайна на ваксините за другите варианти на вируса. Следващите месеци ще се появят бустерните (бел. ред. - допълнителни, стимулиращи) дози за останалите варианти. Възможно е хората, получили втора доза, да трябва да получат трета, която да покрива новите мутации".


"Адмирирам хората да съобщават на Българската агенция по лекарствата за ваксиналните реакции. Ваксината на "АстраЗенека" е малко по-агресивна, но всички реакции са описани в продуктовата информация. Те са нормални с оглед на типа ваксина и хората не бива да се притесняват. Едни реагират по-бурно към съответната ваксина, други по-спокойно, но това зависи от настройката на индивидуалния имунитет", допълни Гетов.


Той каза още, че една година би бил сигурният срок, в който ваксината ще пази. По думите му за разлика от придобития имунитет след преболедуване, със сигурност ваксините изграждат по-дълъг и по-траен имунитет.

Румъния променя мерките при влизане в страната

Коронавирусът в България: най-много регистрирани заразени за годината, възможни са нови мерки (хронология)

© Красимир Юскеселиев


От 21 ч. тази вечер при влизане в Румъния ще бъдат в сила ограничителни мерки, поради включването на България в списък с държави от т.нар. жълта зона.


По информация на посолството ни в Букурещ пристигащите от нашата страна, които представят отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство (за пътуващите с обществен транспорт) или влизането в Румъния (за пътуващите със собствен транспорт), подлежат на домашна карантина от 10 дни.


Ако престоят е до три дни (72 часа) и е представен отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди влизането в Румъния, карантина не се налага.


Пристигащите от България, които при влизане в Румъния не представят такъв тест, подлежат на домашна карантина от 14 дни.


Отрицателният резултат от PCR теста може да бъде под формата на документ (на български и на английски език), на хартиен или електронен носител, но трябва да е издаден от оторизирана лаборатория и да съдържа идентификационните данни на тествания.


Не се изисква тест за деца на възраст до три години включително, както и за ваксинирани (и с втората доза) и преболедували COVID-19 през последните 90 дни.


Транзитно преминаващите през територията на Румъния хора, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, не са посочени сред изключенията от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолството на България в Букурещ на телефон: 40 21 230 21 50; 40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]

Има явна тенденция за покачване на случаите на COVID-19, затова се взе решение за спиране на плановите операции и прием. Това заяви пред Би Ти Ви Николай Габровски, зам.-директор по лечебната дейност и началник на Клиниката по неврохирургия в "Пирогов". Той обясни, че в момента 90% от новозаразените са с британския вариант на COVID-19.


"В "Пирогов" малко повече от половината от COVID леглата са заети. Опитът ни показва, че веднъж тръгнали случаите – ескалацията е относително бърза. Британският щам преобладава, преди няколко месеца имаше отделни случаи, в момента над 90% от случаите са с този британски щам – той се разпространява по-активно", добави Габровски.

"Трите ни COVID-19 отделения в болницата са заети. В Детското отделение всички легла за болни от коронавирус, които са 21 на брой, са пълни". Това заяви пред "Нова телевизия" д-р Ангел Тонгов от МБАЛ "Иван Скендеров" - Гоце Делчев.


По думите му през изминалата нощ се е наложило да бъдат връщани пациенти заради липса на легла.

"Следващите 2-3 седмици са последния връх, който трябва да преминем". Така главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев коментира пред БНТ повишението на случаите на коронавируса в страната. "Вероятно е да предложим по-рестриктивни мерки, като гледаме накъде вървят нещата", каза още той. Симптоматиката на вируса вече е променена, както и засегнатите групи в обществото.


Подробности - тук.

Регистрираните случаи са над 3000

За първи път от 12 декември 2020 г. новоинфектираните с коронавируса в страната са над 3 хил. - 3004, сочат данните за последното денонощие. Направените тестове са 16 876, като положителните проби са 17.8%.


Активните случаи са 35 896. Новооздравелите са 1280, а починалите – 65.


В болница с COVID-19 са 5463, от тях в интензивно отделение – 437.


Статистически данни за епидемията в графики можете да видите тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  И по-добре ще стане, гарантирано от ГРОБ и свинско-сарайската кочина. Пак си ги изберете!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  И пак напомням - време е да спрем да включваме резултатите от антигенните тестове в статистика.

  Нали не бяха достатъчно коректни и затова миналата година не ги брояха?

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1160 Неутрално
 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#1] от "rumen_s":

  Слава, вечна слава!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#3] от "chepokalipsis":

  Не му се пие а го гони просташкия ексибионзъм да се тагва и стриймва от някоя кръчма в Софето.
  Щото е гоуем баровец.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ексихибиционизъм

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#6] от "Alarmstufe: Rot":

  Нищо лошо. Пъкления план на герб за изборите се изпълнява перфектно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Средната продължителност на живота на европейското население през 1870г. е 35 години. В момента е 75 години. За последните 150 години се е увеличила с 40 години (!) благодарение на науката.

  Когато влезеш в болница от каквото и да било, биваш лекуван благодарение на науката.

  Днес в развитите държави шансът новородено дете да не умре докато стане на 5г. е 170 пъти по-голям, отколкото преди 150г., благодарение на науката.

  Днес вече не умираме от едра шарка, холера, бяс, чума, тетанус, коремен тиф, туберколоза, скарлатина, малария, хепатит Б, СПИН и др. благодарение на науката.

  Когато науката ти дава решение на проблема с коронавирус, но ти отказваш да се ваксинираш и след това легнеш болен от коронавирус, не би трябвало да имаш претенции същата тази наука да те приема в болница и да те лекува.

 10. 10 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  в условия на пандемия е въпрос на айкю и морал всеки да одитира поведението си, за да не слага на кантар живота и здравето си, тези на семейтвото, роднините, познатите и непознатите.

  само масовата ваксинация дава шанс за възстановяване на работещата икономика, с държавни заеми за кръчми и хотели е ясно докъде ще стигнем.

 11. 11 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Любопитно

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":Ексихибиционизъм
  —цитат от коментар 7 на КМЕТ В СЯНКА


  Пак не уцели. Та, какъв е планът на ГЕРБ?

 12. 12 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#9] от "montale":

  Аз не съм забелязала да имаме милиони ваксини, които да стоят неупотребени. Каквото дойде, веднага се поставя, т.е. желаещи има. При това на опашка се редят. Въпросът е, че почти нищо не идва. Но пък вече имаме напредък - има регистър и няма да има опашки.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Бокови му изтърваха края, защото така и не можаха да убедят хората, че работата е сериозна. Как да го направят, като премиерът обменя лиги с прегръдки и целувки с кого ли не - попове, гащници, на които подарява сакото си и т.н.

  Освен това, не съумяха да определят защо точно в България цифрите са ниски, въпреки реално най-либералните мерки в Европа, които не се и спазваха даже. Борисов предпочиташе да се тупа в гърдите как сме с най-либералните мерки, но ... не може да се сети, че това не е повод за хвалба, защото реално не е някакво постижение. Ако цифрите стояха ниски, то е било заради някаква случайност, която това правителство просто няма капацитетът, а и искреното желание, да открие. И ако тази случайност се извади от схемата, може да се окаже, че всичко ще рухне за миг.

 15. 15 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Пие му се на народа...
  —цитат от коментар 3 на chepokalipsis


  Кога отвориха ресторантите, кога се заразиха!

 16. 16 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 253 Любопитно

  Във вторник пак ли ще затваряме?!

 17. 17 Профил на montale
  montale
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Аз не съм забелязала да имаме милиони ваксини, които да стоят неупотребени. Каквото дойде, веднага се поставя, т.е. желаещи има. При това на опашка се редят. Въпросът е, че почти нищо не идва.
  —цитат от коментар 12 на Smile

  Желаещи има, но има и учители, които отказваха да се ваксинират. Това е безпросветност.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Желаещи има, но има и учители, които отказваха да се ваксинират. Това е безпросветност.
  —цитат от коментар 17 на montale


  А което е най-страшното: и лекари също.

 20. 20 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  Във вторник пак ли ще затваряме?!
  —цитат от коментар 16 на ACER


  Кое ?Градски транспорт ли ?
  Снощи стоях в трафика до автобус , на Г.Делчев преди новия тунел на Кр. Село ......вътре е страшно ! Вярно хората са с маски , ама нагъчкани в пиковия час един до друг . Е не мога да си представя как Училището ( ако все още се нарича така ) е по-голям ковидо-разпространител от автобуса !

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#9] от "montale":

  Много точен коментар ...

 23. 23 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Ще гласувам за тези, които обещаят да не затварят. А вие да си бяхте седели у тоталитаризъма, гледам, липсва ви. ваксинирахте ли се?
  —цитат от коментар 18 на kxm38695246


  Абе не мога да разбера, такива като теб къде и в какво живеят? Не познаваш ли, не знаеш ли поне случаи на починали хора? Или поне хоспитаизирани? Имам чувството, че такива като теб не излизат от къщи и комуникират с 5 човека в живота си.

 24. 24 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 103 Неутрално

  Иначе е ясно, Ристю и компания нямат капацитет за реално управление на държавата
  —цитат от коментар 21 на kxm38695246


  Мда... и, разбира се, невежеството и глупостта вървят ръка за ръка с анти-ДБ мания. Защо ли не съм изненадан.

 25. 25 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#18] от "kxm38695246":

  Гарантираш ли ,че като си свободен , не спазваш мерките ,не се ваксинираш и се разболееш ,няма да влезеш в болница ,да заемеш мястото на някой невинен ,дето е спазвал мерките и ще си мреш свободен ,без да затрудняваш околните и обществото .

 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#9] от "montale":

  Банален си и манипулираш. Самите производители препоръчват определени групи хора да НЕ се ваксинират.
  Хайде малко по-умно.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Всъщност Тиквата като цяло прави, това което народът иска.
  Знае, че никой няма да му търси сметка за "пенсионната реформа".
  Жалко, за този малък процент нормални, които ще изгорят заради простаците, които са на власт.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#17] от "montale":

  Не всички са учили в Симеоново.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на kad
  kad
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Много странно, Математиците(професори, доценти) къде изчезнаха.

 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#25] от "edin drugii":

  То и в гробищата може би предреждаш някого . ТИ ще гарантираш ли обратното?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2885 Неутрално

  Пие му се на народа...
  —цитат от коментар 3 на chepokalipsis


  Майтапа настрана, днес минах край едно квартално капанче.

  Верно с намален капацитет, но беше запълнено. И повечето хора все възрастни батки в рисковата група седнали на кафенце, ракийка и каквото предлага кръчмето. :)

  Може и да са го прекарали и затова да са се престрашили.

 32. 32 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 198 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ":

  Цифрите бяха ниски, защото плътността на населението в България е изключително ниска.
  Мит е, че сме 7 милиона. Не сме повече от 5 милиона. А това прави относителните числа по корона заболяването просто кошмарни.
  Първата седмица ще е ад, ако не се предприемат мерки.
  В болницата в Кърджали вчера нямаше места в ковид отделението.

 33. 33 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 198 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ": Първата седмица ще е ад, ако не се предприемат мерки.
  —цитат от коментар 32 на Destino


  Имам предвид първата седмица на април.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Абе хей, генерал Борисов не каза ли за това повече да не се говори!

 37. 37 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Весело

  Нищо, ресторанти, дискотеки, чалготеки....отвориха врати ! Ми не било от тях, така че смело напред ! Скоро и стадионите с мачлетата, а в началото на Април ще гледаме отбора на Бистришките тигри в действие.....😂😂😂

 38. 38 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 198 Неутрално

  [quote#34:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]

  Борисов е типичен пример, за ефекта на Дънинг -Крюгер.
  Простак до мозъка на костите си, застанал начело на държавата.
  Човек, който се изживява като месия, а не разбира, колко е жалък в очите на всички европейски лидери.

 39. 39 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 198 Неутрално

  [quote#34:"Сенсей НАНАЙ"][/quote]

  Борисов е типичен пример, за ефекта на Дънинг -Крюгер.
  Простак до мозъка на костите си, застанал начело на държавата.
  Човек, който се изживява като месия, а не разбира, колко е жалък в очите на всички европейски лидери.

 40. 40 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Банкянският гений миналата година по това време каза "На мен сега ми е важно да спася живота ви, а пари после лесно ще си изкараме. Затваряй!".

  Разбра ли, народе - управлява те еднокнижен гений, който е убеден, че пари лесно се изкарват. Понеже каквото и да стане, той така е подредил нещата, че едни хора да идват и да му носят пари. Затова той е убеден, че пари лесно се изкарват.

  Сега обаче май друга песен пее.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Весело

  До коментар [#35] от "stefania.genova":

  Това имам това давам. По-добре се учи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  До коментар [#37] от "samoedin":

  Може да поомислите и за нови всенародни въстания.

 43. 43 Профил на Destino
  Destino
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Само да добавя че ние си го (ги) избираме.
  Заслужаваме си орисията.
  Османците не успяха, или не пожелаха да ни затрият.
  Същото и с руснаците.
  Свободният българин единствено е способен да се самоунищожи.
  Мисията се изпълнява просто отлично.
  Дали има медицински термин за това?

 44. 44 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  Освен това, не съумяха да определят защо точно в България цифрите са ниски, въпреки реално най-либералните мерки в Европа, които не се и спазваха даже. Борисов предпочиташе да се тупа в гърдите как сме с най-либералните мерки, но ... не може да се сети, че това не е повод за хвалба, защото реално не е някакво постижение.
  —цитат от коментар 14 на Сенсей НАНАЙ

  Простата истина е, че нищо не зависи от прехвалените им мерки.
  Фалшиви "мерки", сложени само за да демонстрират, че уж управляват кризата.
  С парцали на устата борим вирус! Смях!

 45. 45 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 1026 Весело

  Къде е фалшивият математик на фалшивия щаб?
  Той всъщност не е математик, а е физик. А щабът не е никакъв щаб (защото нищо не решава и нищо не може да разпорежда), а е сформиран със заповед за обикновена работна група, която да консултира.

  Всичко в държавата на Борисов е борисовщина - имитация и измама.

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Гневно

  До коментар [#27] от "Destino":

  "Знае, че никой няма да му търси сметка за "пенсионната реформа".

  Ето това е явно целта! Субсидията от бюджета към НОИ ще намалее значително! Тъжно, но е така! Ще се спестят пари за чекмеджетата!

  Хора, гласувайте с главата си, а не с корема си!

 47. 47 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Избиваме се един друг... Буци дава пример

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  И на какво отгоре отвориха кръчмите и те не могат да кажат.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  [quote#34:"Сенсей НАНАЙ"]
  —цитат от коментар 39 на Destino
  Борисов е типичен пример, за ефекта на Дънинг -Крюгер.Простак до мозъка на костите си, застанал начело на държавата.Човек, който се изживява като месия, а не разбира, колко е жалък в очите на всички европейски лидери.[/quote]

  Всеки народ си заслужава управниците!

 50. 50 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  За толкова време едно от нещата за които не се говори с разбиране , а защо е любопитно , е освен т.нар. " мерки " , които се оспорват извън редовната хигиена на крайници и физиономия, е отново , профилактиката и поддържане съпротивителната способност на имунната система........Четящият , остава с впечатлението , че освен ваксините и то не всички , не би могъл да се запази здрав практически до т.нар. " стаден имунитет " , после и да може даже заразен да прекара леко заразата.....Обясненията са много повече за някаква не особено нужна информация , а полезните за всички неща са строго подбрани.... Впечатлението е неласкаво.

 51. 51 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Трябва да се сърдим на себе си, не на Борисов. Ние го избираме. Няколко пъти. Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя който му я дава.
  Трябва не само да се гласува, а и да се мисли за кого да се гласува.
  Вече 30 години избираме едни и същи и очакваме промяна. Не може да правиш едно и също 30 години и да очакваш различен резултат от досега.
  Дайте да пробваме нещо друго.

 52. 52 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  За народа и управниците си прав. Пак ще го изберат.
  Просто в България има доста тъпи парчета, повече явно и ще си имат право да изберат който си поискат.

  Почвам да си мисля дали пък другите не бъркаме

 53. 53 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#17] от "montale":

  Хахаахаха, за морала на въпросните нещо няма ли да кажеш?

  Щото явно не е нито (национал-)социалистически, нито комунистически :)

  BLUE Planet Corporation
 54. 54 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#9] от "montale":
  Болен от Перкинсън, с деменция и едвам се движи с проходилка... Живот ли го наричате, и влиза ли в средната статистика? Може ли да го наречем добър бизнес за фармацията и медицината? За качество на живот говоря!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 55. 55 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 1100 Любопитно

  До коментар [#9] от "montale":

  Виж, не обичам да ставам лош пророк, ама... https://www.youtube.com/watch?v=aig_g7k77nM

  BLUE Planet Corporation
 56. 56 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 354 Неутрално

  Последния връх..и така чак на есен ,,бодене през пол година, локдауни до изцъкляне и по две маски минимум..новато нормално в действие.

 57. 57 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 173 Неутрално

  Почвам да си мисля дали пък другите не бъркаме
  —цитат от коментар 52 на taratanki

  Не бъркаме. Просто е крайно време светът да се помисли за различна тежест на личния вот при избори. Не може гласът на този

  https://www.instagram.com/p/CHlMi_fD-yU/

  да е равен като стойност на гласа, например, на проф. Минко Балкански. Просто е глупаво. По-голямата част от гласоподавателите не са особено информирани и образовани. Това означава, че сегашната избирателна система ще произвежда такива. Резултатът, както го виждаме пред очите ни, е неинформирани и необразовани хора начело на държавата (пожарникар премиер, учител по физическо вътрешен министър, фризьорка министър на културата и др.)
  Тоя проблем е осъзнат преди 2300 години от Платон и Сократес и човечеството все още не прави опити да го промени.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 59. 59 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  нищо де, другата седмица ще минат 4000 и ще става по-добре

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 60. 60 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2700 Неутрално

  за вируса...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#18] от "kxm38695246":Гарантираш ли ,че като си свободен , не спазваш мерките ,не се ваксинираш и се разболееш ,няма да влезеш в болница ,да заемеш мястото на някой невинен ,дето е спазвал мерките и ще си мреш свободен ,без да затрудняваш околните и обществото .
  —цитат от коментар 25 на edin drugii


  Ей теа дохтори ,бе!
  Да не се преработят !
  За пореден път , ти казвам - ако ти си дохтор (в което силно се съмнявам) и си полагал хипократовата клетва, то ти си срам за гилдията!
  А тоя , невинния , като е спазвал мерките, що е ходил по дискотеки , та да се зарази, а?
  И как се зарази , като спазваше мерките - нали мерките предпазват, а???

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#52] от "taratanki":

  "Почвам да си мисля дали пък другите не бъркаме"

  Има една приказка - "И най-умният си е малко прост" :))

 66. 66 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  "Колкото повече, толкова повече" е казал Мечо Пух.
  А тенденцията е ясна. Малките цифри вече не са на мода. Цялото население трябва да преболедува, късметлиите ще оцелеят. И две цели ще се постигнат. Боко ще пусне стадото в люцерната, без да се притеснява, че ще се подуят. Ще се редуцира броят на пенсионерите, а системата ще се почисти. 10 млд харчат дъртите на година. Наполовина да се редуцират, 5 млд ще има за харчене. Боко ще раздава, ще раздава и цял милиард може да остане за него.

 67. 67 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#57] от "Kiril.Mitov":

  "Тоя проблем е осъзнат преди 2300 години от Платон и Сократес и човечеството все още не прави опити да го промени."

  Днешната демокрация няма нищо общо с тази от преди 2300 години, а и живелите по онова време не са имали проблем Демокрацията, а с преяждането :)
  Същите тези не са имали проблеми с робите, които са им слугували, ама са бистрили "демокрацията", нали!

 68. 68 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#66] от "Judjuk":

  " 10 млд харчат дъртите на година. Наполовина да се редуцират, 5 млд ще има за харчене. Боко ще раздава, ще раздава и цял милиард може да остане за него. "

  Браво, баце! На едро мислиш!
  Ама трябва по сериозни мерки, та да изтрепем поне 1 милион пенции.
  Щото по последни данни са около 2 -2,5 милиона пенсиите.
  Та с тва темпо - по 10 000 на година , нали си даваш сметка , че и 200 години няма да му стигнат за да докара 5 милиарда за пенсии.
  Щото и ти ще се пенсионираш все някога, ако не за работа, за социална пенсия ще се хванеш.
  Или може би предлагаш по-бързи стратегии?
  Нещо като високо точни ядрени удари по определени населени места, може и напалм, конвенционални методи - лагери ,газови камери, такива неща , а???

 69. 69 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#9] от "montale":

  Да не изреждам колко хора са измрели "благодарение на науката" . Не отричам постиженията, но човек трябва да внимава с "науката". Защото я командва бизнеса.

 70. 70 Профил на Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Рейтинг: 307 Неутрално

  На много места се експериментира с кучета, надушващи заразени с КОВИД.

  Когато кучето открие такъв човек, просто сяда пред него.

  Точността на детекция е над 94% - по-висока от ПСР тест.

  Непонятно ми е как досега не сме въвели и ние подобна практика ?

  Представете си такова куче с полицай на входа на летища, автогари, метро, молове, хипермаркети, училища, болници, детски градини, спортни и фитнес зали, стадиони ?

  Епидемията ще се ликвидира за две-три седмици.
  Хиляди ще бъдат спасени от мъчителна смърт.
  Милиони и милиарди за лечение, лекарства и ваксини ще бъдат спестени.

  https://unric.org/en/finland-first-in-europe-to-use-dogs-to-detect-covid-19/
  https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-germany-sniffer-do-idUSKBN2A32Q4

 71. 71 Профил на Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Grainis ltd Hydrogen Bulgaria
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#1] от "rumen_s":

  България е сред страните в света, които се справят най-добре с пандемията.

  Още едно доказателство, че ГЕРБ и Бойко са най-добрата алтернатива за управление на България, която никога не е била по-богата, успешна и просперираща, през цялата си 1340-годишна история.

  Социологическите проучвания го доказват, а Народът и Изборите ще го затвърдят - успешен Четвърти Мандат и още по-голям Прогрес за България.

 72. 72 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#9] от "montale":

  От СПИН откога спряха да умират бе?!

 73. 73 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  До коментар [#6] от "Alarmstufe: Rot":Нищо лошо. Пъкления план на герб за изборите се изпълнява перфектно.
  —цитат от коментар 8 на КМЕТ В СЯНКА


  Ти си дървения философ на форума, който знае и може всичко. Сподели моля те, защо пРезидента съдейства на гербаджиите и вместо да насрочи изборите за края на май и да прецака пъкления им план, той ги насрочи на най-удобната за тях (по собствените ти думи) дата.


 74. 74 Профил на julesta
  julesta
  Рейтинг: 541 Неутрално
 75. 75 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 731 Весело

  >На много места се експериментира с кучета, надушващи заразени с КОВИД.

  >Когато кучето открие такъв човек, просто сяда пред него.
  ....
  До коментар [#70] от "Grainis ltd Hydrogen Bulgaria":

  Кви кучета те гонят? Нали ще секне бизнеса с тестовете, ваксините и лекарствата.
  А Биг Фарма не харесва това...

 76. 76 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Весело

  Еха, хапчетата ми за досещане действат! Преди месеци написах как ваксинираните ще са освободени от карантина, и че ще се редите на опашки, ще търсите връзки и ще плащате за ваксинация..... ето го момента на истината.
  Следва само ваксинирани на самолета, само ваксинирани на курорт, само ваксинирани минават границата към гръцкото море!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 77. 77 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 790 Неутрално

  До коментар [#43] от "Destino":

  Медицински термин има. Но има и поетичен, който е по-лесно разбираем. Написан от Петко Славейков през 1875г.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 692 Неутрално

  РАЗБИРА ТИ КАГАТА ГОСБОДИН КУНЧЕВ ТОЯ ВИРУС КОЛКО МУТАЦИИ ЩЕ ИМА И КОГА ЩЕ СВЪРШИ , ТОВА ЗА ВЕТЛИНАТА У ТУНЕЛА СПЕЦИАЛНО ОТ ТЕБЕ ГО СЛУШАМ ВЕЧЕ ЦЕЛА ГОДИНА

 80. 80 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#78] от "kxm38695246":

  Предполага се, че хората, които вярват в мерките ги спазват. А ти, с какво лично допринесе в борбата с вируса?

 81. 81 Профил на Gaden_No_Chesten
  Gaden_No_Chesten
  Рейтинг: 94 Весело

  Сега се връщам от кафенце - беше фраш - хората си живеят живота, а коронаклетниците изпонасрани то страх лаят по форумите .... Някои толкова са оскотяли, че само апокалипсис им е в главата. Стойте си затворени по домовете с по 5 маски за всеки случай и недейте цвили - никой никого насила не кара да излиза. Нормалните хора си правим осъзнат избор и си живеем живота, а не психясваме с разни коронасценарии и филми ...

 82. 82 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Абе не мога да разбера, такива като теб къде и в какво живеят? Не познаваш ли, не знаеш ли поне случаи на починали хора? Или поне хоспитаизирани? Имам чувството, че такива като теб не излизат от къщи и комуникират с 5 човека в живота си.
  —цитат от коментар 23 на Сенсей НАНАЙ


  И аз се чудя същото за вас! Вие комуникирате ли с хора, познавате ли такива? За първи път ли се случва някой, който познавате да бъде хоспитализиран по някаква причина или да приключи житейския си път? Проумейте го, хората не са безсмъртни! Умират в един момент! Живота не трябва да спира заради това.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 161 Неутрално

  До коментар [#72] от "pavur":

  От 1991. Справка - Меджик Джонсън.

 85. 85 Профил на Henry
  Henry
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#78] от "kxm38695246":Предполага се, че хората, които вярват в мерките ги спазват. А ти, с какво лично допринесе в борбата с вируса?
  —цитат от коментар 80 на taratanki


  С това, че не съм си купувал маска, не спазвам никакви мерки и се запознавам и събирам с максимално много хора. Запазвам нормалността и съдействам максимално бързо всички да го изкарат и да се приключи с тази параноя от разни хахавели.

  Социалните придобивки, разпределяни с незначително или без никакво съобразяване с положените усилия, поощряваха беззаконието, улесняваха разпадането на семейството и заместваха осъзнатия полезен труд и самоупование с порочно подстрекаване към безделие и мошеничество. Маргарет Тачър
 86. 86 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#30] от "КМЕТ В СЯНКА":

  В живота всичко може ,даже да стигнеш по желание до гробищата ,ако умишлено правиш всичко възможно ,за да се заразиш , да заразиш семейството си , за да разбереш дали от 10 около теб 1 ще загине ,не е убийство или самоубийство ,никой не може да те спре ,собствен избор .В последните две седмици как не се молихме на разни пациенти да не ходят за глупости до болницата , да се нагрявяли ,щото от 20 години ги болели колената ,другата с жлъчка ,дето от 10 години я молим да си я оперира също без да е на зор , е , отидоха точно тези 2 седмици ,после се върнаха заразени от многото контакти там , а някой и успяха да стигнат до гробищата ,всичко бе осъзнато по собствено желание ,предварително предупредени едно към едно какво ще им се случи ,е ,случи се ,това е пример за българската простотия , от която най много се мре .

 87. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  Балтов, пак си объркал, не безсимптомно а безтестово, иначе симптоми си имахме съвсем типични

 88. 88 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#83] от "kxm38695246":

  Никой вече не те кара да правиш нищо насила , разхождай се ,не се дезинфекцирай ,не се пази ,яжте пиите и се веселете ,за да не пропуснете , никой не може да те спре да си се заразяваш ,а после ако имаш и късмет , да оздравееш , така ще осъзнаеш ,защо хората приказват за ограничения ,локдауни и тем подобни глупости , ама добре е да минеш и през кислородния апарат и в интензивното ,там е най весело ,а и най голям опит се добива ,всичко изведнъж ти светва .

 89. 89 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2140 Неутрално

  До коментар [#88] от "edin drugii":

  Така ли? По-скоро да се заразиш и ако нямаш късмет, да умреш, а не ако имаш късмет да оздравееш. 90% оздравяват, 80% го изкарват без сериозни проблеми

 90. 90 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  До коментар [#17] от "montale":

  По-страшно е, че има и лекари, които не искат.

 91. 91 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#88] от "edin drugii":Така ли? По-скоро да се заразиш и ако нямаш късмет, да умреш, а не ако имаш късмет да оздравееш. 90% оздравяват, 80% го изкарват без сериозни проблеми
  —цитат от коментар 89 на uq


  не си прав...
  Около 0.2 % е смъртността при Коронката.
  Дори да приемем че сме най зле, да е два пъти по висока смъртност у на е пак 0,4% .
  Т.е, не 90 % оздравярят, а 99,6 % оздравярат, а 80 до 90 % въобще не ги лови Коронката.
  Тия приказки за безсимптомни са "мижи да те лажем" !
  Как може двама души да живеят в една къща и единия да е с ПСР + а другия отрицателен???
  Не безсимптомен, а не заразен.
  И това е действителен случай, лично ги познавам, мои роднини са,а не писания по медиите!
  А уж "грипа" заразявал само с поглед, то и затва сега половината Ковидясали ходят с очила, щото и през очите се зразявали...

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 110 Весело

  До коментар [#90] от "Роси":

  Те чакат на "Джонсън и Джонсън" и ...уфф нещо с Н беше

 94. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#92] от "hpt31648747":

  Той пика е тук и сега, не за изборите.
  И как си ги нагласиха нещата , като Радев определи датата на изборите?
  Що си мислите , че е много удачно , баш в пик на епидемия да има избори?
  Или си мислите, че всички други се разболяват, единствени симпатизантите на ГЕРБ са потомци на Дънкан Маклауд и тях не ги лови грипа?
  Доста плоска манипулация, според мен.

 95. 95 Профил на dnn45700406
  dnn45700406
  Рейтинг: 47 Неутрално

  Глупости, просто направените тестове са повече, процентът положителни пак е около 18. Ако направят примерно 30 000 теста, положителните ще са около 5400. Много удобно за някои.....

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Даринка
  Даринка
  Рейтинг: 434 Неутрално

  „…страхът, е по-заразителен от чумата и се предава мигом…“

  Н.В.Гогол - от поемата Мъртви души

  Jossi
 98. 98 Профил на kxm38695246
  kxm38695246
  Рейтинг: 84 Неутрално

  До коментар [#83] от "kxm38695246":Никой вече не те кара да правиш нищо насила , разхождай се ,не се дезинфекцирай ,не се пази ,яжте пиите и се веселете ,за да не пропуснете , никой не може да те спре да си се заразяваш ,а после ако имаш и късмет , да оздравееш , така ще осъзнаеш ,защо хората приказват за ограничения ,локдауни и тем подобни глупости , ама добре е да минеш и през кислородния апарат и в интензивното ,там е най весело ,а и най голям опит се добива ,всичко изведнъж ти светва .
  —цитат от коментар 88 на edin drugii


  Това е лаладжийстване. Изпразнени от съдържание приказки. Пак питам, в какво реално се състои пазенето и как всички, подкрепящи мерките и искащи мерки дават своя принос. Явно капацитета е точно такъв, та ще изпадна в детайли. Едни си загубиха работата, за да се опазим. Или поне търпят сериозни загуби. Други са домашен офис, не за всеки е добре. Децата и родителите им го издухаха. Какво правите останалите, които плачете за мерки и говорите за безотговорност?
  Ще задам въпроса по друг начин. Ако затвори цялата държава, без 2-3 жизненоважни сектора, спре се цялото ходене на работа извън тези сектори, спре се придвижване между градовете по какъвто и да е повод, ако ти спре нета или телевизията техник не идва, от вкъщи само с документ, до магазина и т.н. доказано явно ефективни мерки, щом някои ги продължават, нищо, че статистиката показва друго, колко от вас ще продължат да са на мнението, на което са сега? Аз мисля, че ще останат няколко пенсии, няколко офисници с продължаваши заплатки и няколко идиота по природа.
  Но все пак ми се иска да знам какви лишения са готови да понесат тези, които ми обясняват, че трябва да продължавам аз да се лишавам от всичко вече година!

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 209 Неутрално

  Е защо да умираме от вирус - можем просто да отидем до една пешеходна пътека и да застанем на шахтата и - да ни удари ток, варианти има много.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK