На живо

Коронавирусът в България: Властите подготвят нови ограничения (хронология)

Избрано от редактора
Костадин Ангелов

© Георги Кожухаров

Костадин АнгеловТочно година след регистрирането на първите случаи на коронавирус в страната, България се намира на прага на трета вълна на заразата, а властите обмислят как да затегнат противовирусните мерки. За седмица инфектираните и починалите с коронавирус се увеличават с 30 на сто. Средната заболеваемост в страната достигна 340 души на 100 хил. население за последните две седмици (при 250 миналия понеделник). За седем дни хората, които са постъпили в лечебни заведения заради вируса се увеличават с 12%. Властите отчитат, че в столицата положението със специално отделените за целта болнични легла вече е тревожно.


Според направените генетични изследвания преобладаващата част от случаите са причинени от т.нар. британски вариант на SARS-CoV2 (вирусът причинител на COVID-19). Проучването, направено през първата седмица на март, е установило, че в страната засега не циркулират останалите мутации - южноафриканска, бразилска или нигерийска. Най-важните новини за коронавируса днес вижте в хронологията в статията. За ситуацията по света - тук.
Инфекциозните отделения трябва да се финансират от държавата, а не от Националната здравноосигурителна каса. Това мнение изрази пред БНТ д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз. Той обобщи уроците, които здравната система е получила в резултат от разпространението на коронавируса. В нормално време тези структури не са натоварени, но трябва да се поддържат в готовност, ние и не искаме постоянно да горят пандемии, коментира медикът.


Друг проблем, който според него е станал видим през последната година, е недобрата осигуреност с медицински кадри по региони. Над 50% от лекарите и сестрите са в София, Пловдив и Варна, подчерта д-р Маджаров.

Подготвя се връщане на мерките след като има региони с 500 заболели на 100 хил. души

Обмислят се нови ограничения - намаляване на вечерния час за нощните заведения, носене на маски на открито, ограничения за посещения на моловете и фитнесите, онлайн обучение, ограничения за пристигащите от региони, където коронавирусът е с голямо разпространение. Това е обсъждал днес Националния оперативен щаб и представители на 28-те регионални здравни инспекции , съобщи на извънреден брифинг министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.


Все още не е решено дали мерките ще се прилагат на национално ниво или на регионално. Причината е, че вече има няколко области е преминат прагът от над 500 заразени на 100 хил. от населението, докато в други области разпространението на коронавируса е много по-слабо. Унифициран подход е невъзможен, подчерта той.


Заболеваемостта на 14- дневна база на национално ниво все още не е преминала 300 на 100 хил. души население, но седемдневната - да, добави министърът.


Изборите ще бъдат проведени в безопасна среда.


Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


Щабът внимателно ще се прецени кои от мерките ще донесат добавена стойност, но няма да вървим към забраняване, каза министърът.


Той заяви, че изборите ще бъдат проведени в безопасна среда и призова да не се използва темата за политически цели и спекулации.


Допълнителни противоепидемични мерки въвеждат в област Плевен, съобщи БНР като се позова на информация от областния управител Красимир Трифонов.


След като вече бяха ограничени свижданията в болничните заведения, от 11 до 22 март по решение на областния щаб се прекратяват плановият прием и плановите операции. Носенето на маски на открито става задължително. От щаба призоваха родителите при възможност да гледат децата си вкъщи, да се ограничи посещаемостта на деца в детските градини и деца в предучилищна възраст от областта

Точно преди година - в нощта на 7 срещу 8 март, властите официално потвърдиха първи случаи на заразени с коронавирус в България. Те бяха на 27-годишен мъж от Плевен и 75- годишна жена от Габрово. Каква беше обстановката тогава - "Дневник" припомня репортерските разкази от Габрово и от Плевен.


Фотогалерия: Плевен по време на коронавирус >

И болниците в Благоевград спряха плановия прием

От днес до 22 март се преустановяват плановият прием и оперативна дейност в лечебните заведения в Благоевград, съобщи официалният държавен сайт за коронавируса.


Изключения се допускат за трансплантациите на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.


В цялата област се забраняват и болничните свиждания, освен за пациентите в терминален стадий.


Ограничения за планов прием и операции въведоха вече София-град, Бургас, Велико Търново, Шумен, Ямбол и някои болници във Варна.

Ръст с една трета на заразените и починалите с коронавируса SARS-CoV2 на седмична база показват данните на Единната информационна система. За периода 1 - 7 март новорегистрираните случаи са 13 105 срещу 10 267 за последните седем дни на февруари. Резултатите са при почти еднакъв брой направени тестове - около 78 хиляди. Броят на заразените расте без прекъсване шеста поредна седмица - от края на януари насам. С около 12 % повече за седмица са и запълнените места в болниците - 885.


Починалите се увеличават на седмична база за втора поредна седмица, като следва посочваното от специалистите разминаване от около четири седмици между скок на инфектираните и на смъртните случаи. За изминалите седем дни жертвите на коронавируса са 426 при 328 за предходния период ( виж графиката).


Статистиката отчита и близо 50 на сто увеличение на излекуваните от COVID-19 - 7365 срещу 4999.


Със заповед на директора на регионалната здравна инспекция от днес


в София спират плановия прием и операции


във всички лечебни заведения за болнична помощ и комплексните онкологични центрове. Изключение от ограничението ще се прави само за на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.


Забраняват се свижданията в болниците, като посетители ще се допускат само при терминално болни.

Полицай и общинар осъдиха властите заради карантина

Полицай от Варна и общински съветник от Хасково осъдиха регионалните здравни инспекции заради неправомерно наложена карантина, съобщава електронното издание на вестник "Сега", като описва случаи от съдебните регистри. Според вестника делата за отмяна на карантина струват поне по 500 лв. на здравните власти, без да се отчитат възможностите потърпевшите да търсят обезщетения за вреди.


В единия от описаните случаи служител на реда е бил изолиран заради снимка във "Фейсбук", на която обаче не е бил с посочения за негов контакт. Съдът приема, че местната здравна инспекция не е установила фактите около случая. В другия общинар от Хасково, който е поставен под карантина заради снимка с тенисиста Григор Димитров. Подробности - тук.

Eдинствената засечена досега в страната мутация е британската

Коронавирусът в България: Властите подготвят нови ограничения (хронология)

© Георги Кожухаров

Всички описани досега по света мутации на коронавируса се покриват от използваните ваксини, с изключение на засечената през декември 2020 г. нигерийска - това обясни в интервю за БНТ директорът на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб за коронавируса порф. Тодор Кантарджиев. Той уточни, че при нигерийския вариант на вируса имунизацията не предпазва от заразяване, но боледуването е леко и не се стига до болница. По думите му ако се появят и нови мутации,


производителите на ваксините са в състояние до месец


да приведат препаратите дотам, че да отговарят на тях. В отговор на въпрос Кантарджиев каза, че ако се появи вариант, който не се покрива от съществуващите ваксини, може да се наложи през есента да се поставя нова доза, но засега този въпрос не стои.


Кантарджиев препоръча преболедувалите COVID-19 да си поставят само една доза ваксина и това да стане през есента. Цялото интервю може да видите тук.

Над 70 на сто от случаите на коронавирус в България се дължат на британския вариант, а останалите цикрулиращи по света мутации - южноафриканска, бразилска и нигерийска, не са открити досега в страната.


Това съобщава Центърът за заразни и паразитни болести на базата на резултатите от направено през първата седмица на март целогеномно секвениранe на 413 проби на SARS-CoV-2 (вируса, причиняващ COVID-19) от пациенти в страната. Целогеномното секвениране е високоспециализирано генетично изследване, при което се търси т. нар. S ген в шипчестия протеин, с който коронавирусът атакува клетката.


При изследването на пробите, направено в България и в Германия, са търсени всички варианти на вируса, но е доказан единствено британският - в 303 от пробите, се уточнява в съобщението. Мутацията е открита в 15 области:

Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково, Ямбол

Средно за страната 73.37% са британски вариант,


се казва в съобщението на Центъра за заразни и паразитни болести. Уточнява се, че за пробите през последните седмици честотата му се увеличава, особено за областите София, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Сливен.

От началото на ваксинационната кампания в края на 2020 г досега в София са получени 105 хил. дози ваксини и са раздадени 95 хил. дози, съобщи шефът на Столичната здравна инспекция Данчо Пенчев в интервю за "Нова телевизия". По негови данни


в столицата са ваксинирани 85 хил. души,


като най-много са хората над 65 г, лекарите, педагогическите специалисти и служителите от основни инфраструктурни обекти (става дума за поставени дози, а не за брой хора, завършили ваксинационния курс с две дози - бел.ред.)


Пенчев увери, че за всички поставени дози от препаратите на "Пфайзер/БионТех" и "Модерна", при които второто инжектиране е в рамките на месец, се пази втора доза. Доставения препарат на "Астра Зенека"/Оксфордския университет е приложен изцяло, но "сме сигурни, че вносителят ще успее да компенсира доставките, за да има достатъчно за втора игла".

Половината болнични COVID легла в София са заети

"На територията на София положението с леглата за заразени с коронавирус е тревожно - през последните седмици има трайно увеличение на случаите с около 700 до 800 на брой седмично", съобщи в интервю за "Нова телевизия" директорът на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) Данчо Пенчев. Той уточни, че
до момента в столицата са заети 65% от интензивните легла и малко над 55% от леглата за леки и тежки случаи.

Пенчев увери, че поддържа постоянен контакт с директорите на болниците в София и че при нужда могат да се разкрият още легла за заразени с COVID-19. По думите му има готовност и за въвеждане на допълнителни мерки при необходимост. Той обаче подчерта, че най-големият град в страната все още е далеч от своя "кризисен лимит".

Пристигна нова пратка с ваксини на "Пфайзер/БионТех"


Нова пратка с ваксини на "Пфайзер/БионТех" пристигна тази сутрин в София, съобщи "Нова телевизия". Доставените дози са 21 600 - достатъчни за имунизирането на 10 530 души. От летището те трябва да бъдат транспортирани до регионалните здравни инспекции в страната.


Очаква се всеки понеделник на март да идват същите по размер пратки от този препарат, уточни пред "Нова телевизия" директорът на столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев. До момента доставените в България дози от ваксината на "Пфайзер/БионТех" са 192 700.


Заболеваемостта в страната достигна 340 на 100 хил. души

Коронавирусът в България: Властите подготвят нови ограничения (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Средната заболеваемост в България от COVID-19 е 340 на 100 хил. души население, сочи официалната статистика.


Всички официално оповестявани показатели за развитието на пандемията в страната бележат значителен спад, както е традиционно за понеделник, когато част от информацията от почивните дни не е подадена. Според обявената информация в неделя са регистрирани едва 497 нови случая, открити при направените 2 971 теста. Те са съответно три и четири пъти по-малко, отколкото в събота.


В болници за последното денонощие са настанени нови 147 души, така общият брой на хоспитализираните достига 5 776 души, от които 456 имат нужда от интензивна грижа. В почивната неделя са поставени 1513 дози ваксини в страната. Повече за данните за деня вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Малко са. Нека станат 400. Тогава ше кажем, че границата е 500 на 100 000 души. След това 600 и така, докато не сринем без друго разнебитената здравна система. Тогава панически ще затворим всичко. Виновен разбира се ще е народа, който не спазва мерките, които ТОЙ отмени еднолично.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 2. 2 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  малоумна работа.
  напълно малоумна.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 3. 3 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2272 Неутрално

  Днеска колко страшилки ще се публикуват ?:)

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  23.2 – 1.3 – 1576
  24.2 – 2.3 – 1663
  25.2 – 3.3 – 1580
  26.2 – 4.3 – 1634
  27.2-5.3 – 1823
  28.2 – 6.3 – 1879
  1-7.3 - 1896 - нивото от 23-29.10.2020

 5. 5 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Разстроено

  Архивите са живи, който има време може да провери, но още преди около месец написах,че изборите ще са по времето на поредните тежки ограничения. И когато Боко пак ги "спечели" ще каже, че народа сам си е виновен за наложените ограничения и той е "избран" от същият този народ.
  Изработиха Ви за пореден път Българи, мутро мафията превзела страната отново Ви нахлузи примката. Пиша всичко това с ОГРОМНО съжаление. България скоро няма да стане свободна държава. Мутрите ще Ви водят за носа поне още 4 години......

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Броят на починалите е на нивото 3-9.11.2020 - 60 души средно на ден.
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  23.2 – 1.3 – 54
  24.2 – 2.3 – 59
  25.2 – 3.3 – 55
  26.2 -4.3 – 61
  27.2-5.3 – 63
  28.2 – 6.3 – 61
  1-7.3 - 60

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  Репродуктивно число на вируса:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  19.2 – 1.3 – 1,27
  20.2 – 2.3 – 1,30
  21.2 – 3.3 – 1,26
  22.2 – 4.3 – 1,21
  23.2 – 5.3 – 1,24
  24.2 6.3 – 1,22
  25.2 -7.3 -1,18

 8. 8 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1803 Гневно

  Сега е времето да се отворят дискотеките и стадионите!!!
  Който напусне разума ще страда!!!

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Лъжи и паника.

  Заболеваемоста се отчита с тест който дава 85% точност и даже според откривателя му не трябва да се използва за тестване на корона вируси.

  Заболеваемост е ако този тест ти покаже че си позитивен, това не значи че си болен.

  Всичката тая пропаганда е с цел да се унищожи малкия и дребния бизнес и да се настанят огромните вериги още повече. Целта е фармацевтичните компании да направят милиарди от неработещи ваксини. Справка печалбата на Файзър стигна 20 милиарда за 3 месеца. Платена от същия поробен данъкоплатец който е ваксиниран против волята му, заключван в къщи против волята му, маскиран против волята му.

  Добре дошли в 1984

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 11. 11 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5894 Неутрално

  Носете правилно маски, миите поне ръцете си и не си дишайте във вратовете. Спазвайте дистанция и се пазете. Вирусът се пренася от човек на човек, а не от магазин на ресторант или от джипка на човек!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 12. 12 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 964 Весело

  Малко са. Нека станат 400. Тогава ше кажем, че границата е 500 на 100 000 души. След това 600 и така, докато не сринем без друго разнебитената здравна система.
  —цитат от коментар 1 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Като пияниците, които си слагат "граница" по 100 грама на вечер, която става 200, 300 и накрая "е*ал съм го, пиян съм вече". Българският модел.

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Весело

  Сега е времето да се отворят дискотеките и стадионите!!!Който напусне разума ще страда!!!
  —цитат от коментар 8 на selqnin


  Ти пишеше и за Британците, че били напуснали "разума" след Брекзита ама като гледам тук на острова нещата започват да се нормализират и все още няма недостиг на марули от Испания по супермаркетите 😂 Заплатите скачат, стандарта на живот не се е променил и "сриващият" се паунд не е престанал да расте 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14 Профил на Aladin Babylonov
  Aladin Babylonov
  Рейтинг: 410 Неутрално

  До коментар [#5] от "padrino":

  Ми че "народа" сам си е виновен съм много, ама много съгласен. Но за останалото не съм. ГЕРБ няма да управлява повече, въпросът е тези, които ще дойдат дали ще успеят да озаптят мафията. Това вече ме съмнява.

  Ако Иисус не може да отговори как е превърнал водата във вино, попитайте магарето, което е яздил.
 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3948 Неутрално

  До коментар [#1] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Границата е 200 на десет хиляди според СЗО. От тези данни, имаме 34 на десет хиляди. Та, за каква епидемия говорим?

 16. 16 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1360 Весело

  До коментар [#13] от "padrino":

  От самото начало беше много, ама много смешно, как хора, като нас, които не можем да оправим собствената си държава, сме се загрижили за горките англичани, които според не един и двама форумни "експерти" вече трябваше да умират гладни. Обаче какво излезе? Че първия голям тест показа, че решението на О.К май не е било чак такава грешка. Британците вървят към излизане от кризата, докато ЕС се забатачва все повече. Много избързаха да я оплачат добрата стара Британия.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 17. 17 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 294 Разстроено

  До коментар [#10] от "radelmarfx":

  объркал си една цифра тролче - имаш предвид добре дошли в 1944 - вождът издигнат в култ раздава подаяния лично от джипката, въхрушката около него се имат за безгрешни и недосегаеми, всичко идващо от запад е fake news, народа е expendable asset, а държават - бащиния, и най-важната (само)цел е да останете на власт на всяка цена повтаряйки едни и същи лъжи до безкрай....

 18. 18 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3948 Неутрално

  Хайде уточнете се. Преди малко в друг сайт прочетох, че болните на легло са 776,в цялата страна. А нуждаещите се от специални грижи са 556(тежко болни от ковид 19).

 19. 19 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Любопитно

  Този господин хвали ли се или се оплаква?

 20. 20 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4520 Любопитно

  До коментар [#5] от "padrino":Ми че "народа" сам си е виновен съм много, ама много съгласен. Но за останалото не съм. ГЕРБ няма да управлява повече, въпросът е тези, които ще дойдат дали ще успеят да озаптят мафията. Това вече ме съмнява.
  —цитат от коментар 14 на Alan Blackmore


  Хайде пак да си пишем на 05 Април. Надявам се да си прав, но откровенно много се съмнявам, че ГЕРБ няма да са пак на власт.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 21. 21 Профил на rosenbosen2
  rosenbosen2
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#1] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  МОжете ли да се върнете малко преди пЛандемията и да видите при какви цифри се обявяваше грипна или друга епидемия?!? Ще ви подскажа, даже и в учебниците го пише(но сега е модерно друго) при над 200 на 10 000(с думи: десет хиляди). Сега ми изкачат с някакви 34 на 10 000(340 на 100 000) и олелееее. Имало е епидемии с по 200 000 болни на седмица и нямаше такива простотии като в момента! Само, че за съжаление много малко хора се мъчат да си използват веществото между двете уши, защото другото е по-лесно. Хайде със здраве!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  >>Границата е 200 на десет хиляди според СЗО. От тези данни, имаме 34 на десет хиляди. Та, за каква епидемия говорим?
  До коментар [#15] от "Vlado Nikolov":

  Чугунените глави на форумните хипохондрици не могат осъзнаят това. Ако зависеше от тях епидемия щеше да се обявява при 200 на милион.

 24. 24 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  Има и други мутафции.

 25. 25 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Добрата новина е че репродуктивното число намалява. Зажаднялите за ресторанти и молове дадоха приноса си за разпространението, но те нямат такова проникване сред населението като учениците.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 26. 26 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  малоумна работа.напълно малоумна.
  —цитат от коментар 2 на pariah


  Май не бе добра идея да си изберем пожарникар да ни управлява!

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  До коментар [#9] от "stein":

  "Както знаем от хвалбите им, тиквите и калинките се справят "перфектно"."

  Ето и доказателство, че Борисов се справя "перфектно":

  https://infographics.economist.com/2020/covid-19-excess-mortality-interactive/table.html

 28. 28 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Весело

  "единствената засечена досега в страната мутация е британската"

  А къде отиде Калоферският щам?
  След седмица-две ще ни връхлети Осмомартенският щам, ако се съди по прогнозите на форумните "експерти"

 29. 29 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Колега, прескочете в същата тема за света и вижте какво става в Словакия и Чехия при пъти по-тежки мерки. За това - да ние се справяме повече от перфектно. Колкото и да ви боли.

 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3723 Неутрално

  останалите цикрулиращи по света мутации - южноафриканска, бразилска и нигерийска, не са открити досега в страната.

  ДОСЕГА

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":Колега, прескочете в същата тема за света и вижте какво става в Словакия и Чехия при пъти по-тежки мерки. За това - да ние се справяме повече от перфектно. Колкото и да ви боли.
  —цитат от коментар 29 на Moni


  Отоврихте ли линка, който съм постнал? На първо място по извънредна смъртност в света сме! "Първенци" сме по справяне!

 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално
 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  Тези жалки 20 000 даже да не ги споменават.

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7708 Неутрално

  До изборите ще са 100% заети.

 35. 35 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  А по директна сме на 10 в ЕС и 50 в света. И да си изсмуквате от пръстите коефициенти файда няма. Иначе аз мога да ви намеря за всяка страна някой коефициент по който да е зле. Статистиката и стъкмистиката вървят ръка за ръка...

 36. 36 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#32] от "Роси":

  Ми да, щото ако бяха затворени щяхте да ревете как "мутрата" ги е затворил. То на вас не може да се угоди, но хората виждат истината и ще го разберете на 4.4.

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2327 Неутрално

  До коментар [#36] от "Moni":

  Така е. Хората видяха истината... от чекмеджето

 38. 38 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#32] от "Роси":

  И градският транспорт е пълен, ама на никой не му е трън в очите, за разлика от кръчмите.
  И много ми е чудно, защо хипихондриците твърдят, че кръчмите са пълни, след като не си показват носа навън?

 39. 39 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  Ето и доказателство, че Борисов се справя "перфектно"
  —цитат от коментар 27 на vassilun


  Родното ни здравеопазване има проблем с недостиг на медици и не е от вчера, даже се учудвам че не е по-тежък, след като съм виждал разлепени бележки в Пирогов с много примамливи оферти.
  В приложеният от теб линк погледна ли числата за Русия и Сърбия - лъжите на официалната им статистика: 6 пъти по-ниска смъртност от Ковид.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 40. 40 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#37] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Никой не вярва вече в тази евтина постановка, а вие истината ще я видите след месец

 41. 41 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Абе нали вече една година налагаме “доказано работещи мерки”, защо все още Кашлицата е проблем?

 42. 42 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Тодор Кантарджоев лъже 2 пъти в твърденията си .
  "Всички описани досега по света мутации на коронавируса се покриват от използваните ваксини, с изключение на засечената през декември 2020 г. нигерийска..."
  Това не се отнася за Астра Зенека, която не предпазва от Южноафриканския вариант.
  И "По думите му ако се появят и нови мутации,производителите на ваксините са в състояние до месец да приведат препаратите дотам, че да отговарят на тях. "
  Това също не се отнася за Астра Зенека, които обявиха че за това са им нужни 6 месеца.
  Лъжите са благородни - да сме спокойни и бай-Науката да спечели изборите.

 43. 43 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  До коментар [#11] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Още колко години ни чака пазенето на тая дистанция и дишане на отпадъчни вещества от организма заради парцала на лицето?

 44. 44 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  До коментар [#36] от "Moni":Така е. Хората видяха истината... от чекмеджето
  —цитат от коментар 37 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Снимките от спалнята и чемеджето не ви ли напомнят рекламните клипове за златните печалби на хазартните игри на Божков? И на тях ли вярвахте?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 45. 45 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  До коментар [#9] от "stein":

  Това не е задължително лошо. Най големите шубета са привърженици на герп, ако ги е шубе да излязат и да гласуват е добре дошло

 46. 46 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 201 Неутрално

  Най- страшна е банкянската мутация и щабния щам, а още по -страшна е мутацията на хипохондриите. Затова по три маски трябва и ръцете в натриева основа. И

 47. 47 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#44] от "Корки":

  Снимани са по едно и също време -когато Борисов, Божков и Д(пеефски)С , с изтривалките Менда и Влади доганов въртяха едни милиони. Стотици милиони. Ортаци.

 48. 48 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#26:"vassilun"][/quote]

  Ами тиквата никога не е бил пожарникар. До 1990 г. е на разни синекури длъжности в МВР, осигурявани от баща му - началник в пожарната по това време. Че не е ставал за нищо говори и факта, че през 1989 г. след 8 г. служба, длъжността му е едва командир на взвод, най-ниската офицерска длъжност(командири на взводове в БНА ставаха старшини школници). Веднага след 1990 г. започва "работа" като мутра, трупа опит и в чужбина както и затворнически стаж.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 49. 49 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 339 Неутрално

  В цяла Европа има африканска корона, в България нямало! Хахахахаха

  Иначе 90% британска си имаме!

  Стига с тези лъжи.

 50. 50 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 118 Разстроено

  Знаете ли кой вариант е тука, по нашите земи? Комунистическият. От него по-лош няма

 51. 51 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3948 Неутрално

  До коментар [#23] от "Bond007":

  Да се завират в бункерите и никакво мърдане от там, докато не свършат болестите по света.

 52. 52 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3948 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  Ние сме на първо място по смъртност и изчезване на нацията и в нормално време, без епидемия. Около 110 хиляди на година.

 53. 53 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 182 Неутрално

  До коментар [#17] от "Dalag Rij":

  Нищо не съм объркал ине жалко ако не знаеш какво е 1984. Но това е нормално мозъчната промивка е проработила при теб доста добре.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 54. 54 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Гледам много успешно ни разделиха на отварящи и затварящи, на ваксъри и антиваксъри, на преболедували и непреболедували, на музиканти и работещи на първа линия и т.н. и т.н. Това е тяхната игра и затова ще спечелят отново без значение дали през ББ, Корни или някой друг. Докато сме разделени сме слаби и ще ни таковат през панталоните.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  “ заразените и починалите се увеличават с 30% за седмица”

  Няма значение!
  Избори идат! Освен това важно е алибеговцитр да са доволни и да не протестират. Ето и шабът мълчи оглушително, все пак добри заплати взимат, не си струва риска.

 58. 58 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 197 Неутрално

  След изборите ще затворят всичко. Сега отвориха кръчми, молове и всичко за да може електората да е щастлив 😂

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 36 Весело

  ресторантите са виновни :)

 61. 61 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#56] от "Маршалов":

  Ахаха комунетата много мразите някой да разкрива неотишлия си комунизъм. Защото този комунизъм всъщност никога не си е тръгвал от комунистичеката дупка тук. Просто еволюира и мутира в мутрокомунизмъм. Доказателство - България е на г за на географията във всички статистики. Всички злини , лоши практики ,изостаналост , нелепости за страна от ЕС, всичко това е благодарение на комунягите последните 76 години маскирани като център дясно и европейска левица. Все още има обаче хора ,които са наясно тези истини. Лъжите си ги пробутвайте на пъпчиви малдежи на Бузлуджа за някоя и друга червена фланелка...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 62. 62 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  До коментар [#58] от "Milko ":

  Не! Напеавиха го за да докарат пика за 4 ти април, нар8дът да се уплаши и еа отидат да гласуват само твърдите ядра на герб БСП и ДПС, както и служителките и любовниците на онова гнусно нещо от Варна.

 63. 63 Профил на Моа Преател Тайпи
  Моа Преател Тайпи
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както знаем от хвалбите им, тиквите и калинките се справят "перфектно". като резултат ще имаме максимум на заразените и разболелите се горе-долу по времето на изборите. Дали това е тънката сметка на гербиджа?
  —цитат от коментар 9 на stein


  Точно това е. ...и 70% избирателна активност на необразованите ни съграждани, както и на тези от ромски произход, основните избиратели на ГЕРБ-ДПС.

  яж бахур...
 64. 64 Профил на Скелета
  Скелета
  Рейтинг: 28 Неутрално

  До коментар [#17] от "Dalag Rij":Нищо не съм объркал и е жалко, ако не знаеш какво е 1984. Но това е нормално, мозъчната промивка е проработила при теб доста добре.
  —цитат от коментар 53 на radelmarfx


  Минусите на твоя коментар ясно демонстрират грамотността на форумното общество на Дневник.
  Напоследък мнозинството се състои от мрънкащи нео-либерални ковид-хипохондрици-безкнижници.
  Мразят Боко, ама той поне е прочел поне една книга като ученик...

 65. 65 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 341 Весело

  До коментар [#64] от "Скелета":

  Ми у Банкя нема библиотека! Къде е библиотеката? Нема!

 66. 66 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 330 Неутрално

  >>Та, за каква епидемия говорим?
  —цитат от коментар 23 на Bond007


  За такава, при която в края на миналата година смъртността в България се увеличи 2 пъти спрямо предишната година - нещо, което не е ставало никога преди.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Заведенията отвориха на 01 март. Обикновено от заразяване до първи симптоми има инкубационен период, който е между 1 и 2 седмици. Тоест няма как нарастването от последните седмици да се дължи на отварянето на заведението. Така че всички ковидпристрастени спрете да си противоречите и бълвате глупости.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 69. 69 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 184 Неутрално

  След като бяха отворени 5 седмици, в Румъния от днес затварят ресторантите, кината и театрите.

  В Швеция от днес ресторантите могат да работят до 20:30ч.

 70. 70 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#57] от "мики маус":

  Е ти с колко очакваш да се увеличат числата след като броя на тестовете също е увеличен с 30%.
  И особено като почнаха да провят от по евтините на един грипав по 7-8 теста докато го пуснат от болницата и от там скача и процента.
  А колкото повече имаш в болницата, толкова повече в интензивното и съответно повече кинти за болницата и погребалните агенции. Ако както есента забранят и химодиализите и отворят ковид легла в онкологиите погребалните ще захлебят повече.

 71. 71 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Лъжи и паника. Заболеваемоста се отчита с тест който дава 85% точност и даже според откривателя му не трябва да се използва за тестване на корона вируси. Заболеваемост е ако този тест ти покаже че си позитивен, това не значи че си болен. Всичката тая пропаганда е с цел да се унищожи малкия и дребния бизнес и да се настанят огромните вериги още повече. Целта е фармацевтичните компании да направят милиарди от неработещи ваксини. Справка печалбата на Файзър стигна 20 милиарда за 3 месеца. Платена от същия поробен данъкоплатец който е ваксиниран против волята му, заключван в къщи против волята му, маскиран против волята му. Добре дошли в 1984
  —цитат от коментар 10 на radelmarfx


  И 5G , и Бил Гейтс, и рептилите.......

 72. 72 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#71] от "Tulup_123":

  За другите не знам, ама бате Бел Филантропа захлеби яко. От предишния път преди 20г когато удвои само за една година богатството си покрай измислената паника за 2000та година, когато твърдеше, че шели да падат самолетите е гърмят атомни централи, всяка година бизнеса му вървеше все надолу с по 10-20% всяка година.
  До миналата когато пак дръпна яко на макс и се нареди до другите чорбаджии в челото на Форбс класацията.
  Ако не беше ковида отиваше към гълтане та вода...

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на koz
  koz
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Били си е поставил за цел да намали населението на света.
  —цитат от коментар 73 на radelmarfx

  100%
  Ако започне с тебе, ще е супер.

 75. 75 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Постове над моите и под моите с по 2-3 “плюса” или “минуса”, моите и на още един двама колеги с по 25 “минуса”, дневник май е раздавал от служебния рейтинг :)

 76. 76 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Весело

  До коментар [#75] от "Billy Pilgrim":

  Сектата на Св. Хипохондрий отвъща на удара!
  Бедна ми е фантазията какви погребални оди ще се пишат утре като излезнат сумарните данни за неделя и понеделник.

 77. 77 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2729 Весело

  Шефът Пфайзер не се е ваксинирал:
  https://www.jpost.com/breaking-news/pfizer-ceos-israel-visit-cancelled-because-he-is-unvaccinated-report-661100

  Както отбелязва сполучливо един коментар под статията, "обущарят върви бос".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 78. 78 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Весело

  До коментар [#77] от "Николай Колев":

  Не моЕм го съдим. Иска да се порадва на внуците си....

 79. 79 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1672 Неутрално

  Това не се отнася за Астра Зенека, която не предпазва от Южноафриканския вариант.
  —цитат от коментар 42 на blagoj


  АстраЗенека дава вечна защита от всички варианти.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/9583984

 80. 80 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Шефът Пфайзер не се е ваксинирал: https://www.jpost.com/breaking-news/pfizer-ceos-israel-visit-cancelled-because-he-is-unvaccinated-report-661100 Както отбелязва сполучливо един коментар под статията, "обущарят върви бос".
  —цитат от коментар 77 на Николай Колев

  Манипулацията ти е елементарна.
  Като цитираш нещо, цитирай цялата информация. Статията, която си постнал, казва че шефа на Файзер не е получил ВТОРАТА доза от ваксината. Първата я е получил.

 81. 81 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2729 Неутрално

  До коментар [#80] от "stefania.genova":

  След като съм дал линк, изглежда е по-скоро "нескопосана".

  Но е добре да ни обясните, ако можете, кога си е поставил ПЪРВАТА доза. Хубаво, че не иска да се "прережда" и да си изчака реда, ако лекарската етика не изисква да изпробваш първо ваксинаната на себе си.

  Не ли?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 82. 82 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1289 Весело

  След като в Кюстендил дишането на чист въздух на открито го направиха по 300 кинта от няколко седмици, вече и в Плевен е по 300 кинта. Очаква се прилагането на същата репресия и по други кътчета на рОдината, до пълното обхващане с намордници насвякъде. Ще ми дишате чист въздух, а? ... :-)

 83. 83 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#80] от "stefania.genova":

  Сладур!
  В добрите стари времена новите ваксини ги пробваха първо на себе си.

 84. 84 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#5] от "padrino":

  Кой ти е виновен ,че никой не спазва никакви забрани , пак ББ и Иван Костов , ами очаквано е , след като масово по заведения ,пътувания , крият се заразени , правят си частни изследвания и след това се разкарват на воля , щото надхитрили системата , пълнеха болниците с корона пациенти ,масово отказване на имунизация ,която осигурява имунитет , да се чудиш кого да извикаш ,щото тарикатите не щат ,много било вредно ,сега като напълниха болниците и моргите кой пак виновен , ГЕРБ и ББ , е в другите държави пак ли са същите виновни .

 85. 85 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#82] от "Иполит Матвеевич":

  Ами по добре с намордник малоумнико ,отколкото в двоен чувал в моргата .

 86. 86 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  До коментар [#83] от "k_":

  Трудно е да го обясниш на умнокрасив хипохондрик.
  От утре започва новата истерия с "8-мо мартенския щам", щото Калоферският вече не хваща дикиш.

 87. 87 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  До коментар [#10] от "radelmarfx":

  Успокой се ,никой насила няма да те ваксинира ,само дето няма да можеш да щъкаш свободно насам натам , ще си стоиш в къщи ,за да не заразяваш околните ,а колко пари направили файзер и другите ,за тебе изобщо няма значение ,ти нали няма да си слагаш ваксина , стой си на топло там и си пиши простотиите по форумите ,гледай да не се разболееш обаче случайно ,щото и в болницата ще бъде проблем за неваксинираните , никой няма да затваря в бъдеще цели болници и отделения за антиваксъри .

 88. 88 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 1100 Весело

  До коментар [#84] от "edin drugii":

  Колега, сложете си маска и ръкавици, че ръсите ВирОса и през мрежата.
  Отидете в Калофер, което е най-безопасното място за живеене в България. След Големият Мор заради Хорото, малкото истанали живи калоферци се радват на свръх-естествен имунитет.

 89. 89 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Много избързват. 3 седмици със задръстени болници, 20-ина умерли на стълбите отпред и тогава. Иначе, може общественото мнение да не подкрепи мерките.

 90. 90 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 330 Неутрално

  До коментар [#69] от "ecru":

  По-правилно е да се каже : "В Еталона Швеция, страна похвалена лично от Мангъров, ресторантите работят до 20:30 часа" :D

 91. 91 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2239 Неутрално

  До коментар [#58] от "Milko ":

  След изборите ще затворят всичко. Сега отвориха кръчми, молове и всичко за да може електората да е щастлив 😂
  —цитат от коментар 58 на Milko


  Виждате ли сега колко бяха прави тези, които искаха оставката на Борисов? И колко беше прав Борисов като се беше приготвил да я даде - нали затова измисли 50-те лева за пенсионерите за трите месеца - август, септември и октомври? Щяхме да си направим изборите на 15 или 22 ноември - хем в по-спокойна епидемична обстановка, хем за ноември нямаше да има по 50 лв. за пенсионерите и Борисов щеше да каже "аз ви дадох, те ви ги взеха".

  А сега какво става - заради изборите на Борисов и неговата клика се налага да избиват българския народ. Факт!

  Нищо лично - просто избори.

 92. 92 Профил на Shunka Sapundzhieva
  Shunka Sapundzhieva
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Никой не го интересува. Не ходя по заведения, няам пари. И ми е все тая дали ще слагам маска на открито или не, важното е да има въздух за дишане. Ае пътя.

  Ако обичаш да акаш, значи си стойностен човек.
 93. 93 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 189 Неутрално

  До коментар [#82] от "Иполит Матвеевич":

  След като в Кюстендил дишането на чист въздух на открито го направиха по 300 кинта от няколко седмици, вече и в Плевен е по 300 кинта
  ___________________________________________
  Глобите падат в съда. Миналата седмица Русенския съд каза, че са незаконосъобразни

 94. 94 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3013 Неутрално

  До коментар [#86] от "Bond007":

  Този е галантен висш офицер, който галантно вотстъпва предимство на фронтовата линия на по нисшите чинове - моля заповадайте.

 95. 95 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2393 Неутрално

  Не може ли към всяка кръчма да се обособи и по една лечебница?

 96. 96 Профил на Silence
  Silence
  Рейтинг: 413 Неутрално

  На моменти имам чувството, че в тоя щаб са люде с видимо изразен ментален дефицит. Значи който е навън задължително с маска, ако иска да я махне влиза в близката кръчма да подиша и хоп.... преборихме вируса.

 97. 97 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2445 Неутрално

  Хора не дремете, след един месец тия малоумници трябва да бъдат изритани от властта. Ако не го направим ще ни правят на маймуни още колкото си искат, днес отваряме утре пак ви затваряме, скоро ще ни карат и скок-кълбо да правим под тяхна команда.

 98. 98 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Може би вече сте видели добрата новина за коронавируса (отнася се за "пенциите"). Ако не сте, моля:
  https://faktor.bg/bg/articles/nov-stranichen-efekt-ot-kovid-19-pri-mazh-nad-60-godini-erektsiyata-prodalzhila-do-4-chasa

 99. 99 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 228 Любопитно

  Всяка поредна простотия/ограничение, ще им коства изборите и е пряк път към затвора...да видим

 100. 100 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 517 Неутрално

  На моменти имам чувството, че в тоя щаб са люде с видимо изразен ментален дефицит. Значи който е навън задължително с маска, ако иска да я махне влиза в близката кръчма да подиша и хоп.... преборихме вируса.
  —цитат от коментар 96 на Silence


  Щях да те подкрепя, но всъщност не, не са прости и объркани, изпечени гъзолизци са...
  И това били лекари? Трябва всички тия да ги изритат от лекарската гилдия, да им забранят да упражняват професиата, а отделно и да ги съдят за убийство на хиляди хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK