Кратки новини: Мъжът, буйствал в самолет, остава в ареста

Кратки новини: Мъжът, буйствал в самолет, остава в ареста

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Мъжът, буйствал в самолет, остава в ареста


Индийският гражданин, буйствал на борда на самолет на път от Париж за Делхи, остава в ареста, реши съдът. 29 -годишният С.С. застрашил сигурността на самолета като буйствал, проявил агресия към пътници и член на екипажа до степен, капитанът да вземе решение да приземи самолета извънредно на летище София. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска съдът да назначи съдебнопсихиатрична експертиза.


МВР пуска телефон за изборни нарушения


МВР открива телефонна линия, на която да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, свързани с изборния процес. Нейният номер е 02/90 112 98. Сигнали се приемат и на e-mail: [email protected].
Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните избори.


Използването на колани и каски е акцент в нова акция на Пътна полиция


Пътна полиция започва едноседмична акция, при която ще се проверява използването на предпазни колани, каски и обезопасителни системи за деца, беше съобщено днес. Инициативата е на обединението на пътните полицейски служби в Европа Roadpol и ще тече едновременно във всички страни на континента.
Глобата за нарушителите е 50 лева, като на водачите се отнемат и 10 контролни точки.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK