На живо

Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

© Георги КожухаровПремиерът Бойко Борисов прекрати отпуската на здравния министър Костадин Ангелов заради развитието на епидемията от коронавирус. И двамата подчертаха, че ако ситуацията не се подобри, са възможни нови ограничения, като по-скоро ще се върви към локални, а не национални мерки. Компетенцията за тяхното въвеждане ще е на регионалните здравни инспекции.


От асоциациите на заведенията и фитнесите реагираха с позиции, в които се казва, че вместо да се мислят нови ограничения е по-добре властта да определи правила, които се спазват. Подробности вижте в хронологията.
Около 5 хил. ученици в момента са под карантина, а 367 са заболелите. 560 пък са заразените учители, а 367 са заболелите ученици. Това показват данни на Министерството на образованието и науката, цитирани от Би Ти Ви. "Засега нямаме общо решение за общо затваряне на училищата. За съжаление обаче стойностите се покачват, което не изключва възможността за мерки. Възможно е такива да бъдат взети в отделни общини или области", коментира образователният министър Красимир Вълчев.


"Имаме деветокласници и шестокласници, които в последната една година, са учили общо 30 дни в училище", посочи още той. По думите му 90% процента от учителите, които са заявили желание да бъдат ваксинирани, вече са получили поне една доза.

Чужденци, които са ваксинирани срещу COVID-19 или имат тестове, доказващи наличие на антитела или на отсъствие на коронавируса, могат да пътуват до Гърция през това лято. Страната е готова да се отвори за летния сезон от 14 май, макар в момента да преживява увеличаване на заразените.


Министърът на туризма Хари Теохарис заяви днес, че е изработен здравен протокол за лято 2021 и в него са включени и случайни проверки на гостите. Страната е сред основните поддръжници на идеята за сертификат за ваксиниране, признат на територията на ЕС, с който да се разблокират пътуванията. В Гърция немалко българи прекарват летните си отпуски.


Още по темата четете тук.

Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

© Георги Кожухаров


Българската асоциация на ритейл центровете и Българската ритейл асоциация разпространиха позиция по повод евентуално въвеждане на по-строги мерки, които да засегнат търговските центрове и моловете в страната.


"Във връзка с появилата се информация, че властите обмислят трето поредно ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната, бихме искали да заявим, че подобно действие ще доведе до пагубни последствия за заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства. На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната.


Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер.


Припомняме, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от заразяване при пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда", пишат в позицията си асоциациите.


Моловете отвориха на 1 февруари с пълен капацитет, след като повече от два месеца голяма част от магазините в тях не работеха.

"На най-голям риск от заразяване, тежко протичане на болестта COVID-19, хоспитализиране, неблагоприятен изход са изложени пациентите с болестно затлъстяване. За тези пациенти излязоха данни, че ако се ваксинират с ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", тя не е толкова ефективна при тях", каза пред БНР проф. д-р Любима Деспотова-Толева от Медицинския университет в Пловдив.


"В края на февруари излезе проучване на италиански колеги за връзката между отговора от имунизацията и индекса на телесната маса, според което трябва да се мисли за разработване на стратегия за ваксиниране при хората с наднормено тегло, но те е задължително да се ваксинират", коментира още тя.


Подробности - тук.

Българските граждани, пътуващи за Австрия, могат да влизат в страната с бърз антигенен тест, направен в рамките на 48 часа, а не както досега – в рамките на 72 часа, преди пътуването. Новото изискване влиза в сила от 11 март.


По информация на посолството ни във Виена няма промяна за влизащите в Австрия с документ от PCR тест, като в този случай, както и досега, изследването трябва да бъде направено не по-късно от 72 часа преди пътуването.


Ако гражданите, пътуващи за Австрия, не разполагат с документ за проведен тест за коронавируса, те са задължени да си направят изследване в рамките на 24 часа от влизане в страната.


Всички граждани, идващи от рискови региони, сред които и България, трябва да се регистрират до 72 часа преди влизане в Австрия на този линк. Пътуващите трябва да декларират, че ще бъдат в 10-дневна карантина, с възможност за съкращаване след извършване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането в страната. Денят на пристигане в Австрия се брои като ден "0".


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството във Виена в работно време на следния телефонен номер: 43 1 505 31 13 и в извънработно време на дежурен телефонен номер: 43 1 505 64 44, или на ел. адрес: [email protected], [email protected]

Във връзка с ограничението на разпространението на коронавируса правителството на Северна Македония реши от 10 март в страната да бъде въведен полицейски час - забрана за движение на граждани в часовия диапазон от 22:00 ч. до 05:00 ч. за срок от две седмици.


По информация на посолството ни в Скопие вътрешният транспорт функционира в намален режим. Обществените заведения работят до 21 ч., с изключение на тези на летищата, бензиностанциите и хотелите, които работят с редовното работно време съгласно закона.


За българските граждани няма ограничителни мерки при влизане в Северна Македония. Няма ограничение и за транзитно преминаване на всички категории граждани. Всички гранични пунктове в страната са отворени, както и летищата.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към Посолство на Република България в Скопие, Република Северна Македония на телефони: 389 2 3246 491; 389 2 3229 444 389 75 280 013; 389 2 32 29 444; 389 2 32 46 491; 389 75 280 013 или на е-mail: [email protected]

Очаква се да бъде въведена задължителна карантина за връщащи се от пътуване в Африка заради нигерийския вариант на коронавируса. Здравният министър Костадин Ангелов обърна конкретно внимание на повишения напоследък интерес на българите към екскурзия до остров Занзибар.


Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)


"За нигерийския вариант на вируса се казва, все още няма данни в науката, че той ще бъде резистентен както на терапията, така и на ваксината. Имаме притеснения за всички българи, които се завръщат от Африка. Знаете, че една дестинация там е изключително атрактивна в момента. Ще предприемем всичко, което е необходимо, вкл. и въвеждането на карантина за завръщащите се от дестинации, които са рискови", каза Ангелов в Кюстендил.

От днес до промяна в развитието на епидемичната обстановка се отменят плановия прием и плановите операции във всички болници на територията на област Сливен, съобщава БНТ. В обхвата на временната мярка не попадат болницата за рехабилитация в Котел, както и дейностите по ражданията в болничните заведения. В Сливенска област заразените с коронавируса през последните 14 дни са 347 на 100 хил.


Увеличени с 20 са леглата за пациенти с COVID-19 в областната болница, като все още има свободен капацитет. Наплив от новозаразени с коронавирус има във Военната болница в Сливен и местата са изчерпани. Няма недостиг на медицински и немедицински персонал в двете лечебни заведения.


От РЗИ препоръчаха засилен контрол на местата със струпване на хора и спазване на предписаните противоепидемични мерки. В областта се провежда информационна кампания за разясняване ползите от имунизацията.

Потвърдена е доставка на 300 хил. дози ваксина през март

Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

© Велко Ангелов


"За този месец е потвърдена доставката на 300 хил. дози ваксини срещу COVID-19 в България. Очаква се потвърждение и за още 200 хил. дози", съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов, цитиран от БНР.


Получените днес 76 хил. дози от препарата на "АстраЗенека" вече се разпределят по области, като половината от количеството, определено за София, отива при личните лекари. Има план за доставки и през месец април, обяви Кирилов:


"При ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех" има увеличение с над два пъти на очакваните доставки за месец април - около 250 хил. дози. За ваксината на "Модерна" - над 80 хиляди дози, и очакваме потвърждение за ваксината на Оксфорд ("АстраЗенека").


За лечебните заведения са осигурени необходимите медикаменти, доставят се и допълнителни количества бутилки с медицински кислород, добави Богдан Кирилов.

И фитнес асоциация протестира срещу бъдещи ограничения

От Българска асоциация за здраве и фитнес се обявиха срещу нагласите за предстоящо ново затваряне на фитнес центровете, спортните зали за масови тренировки, танцовите студия, залите за любителско изкуство и спорт залите за бойни индивидуални спортове. Те смятат, че подобни изказвания представляват манипулиране на общественото мнение, защото според изследвания на водещи европейски институти и учени в тях има изключително ниските нива на риск от разпространение на зарази.


"Данните за развитието на пандемията в страната през последните дни показват категорично, че липсва връзка с увеличаване на заразените лица не произтича нито от отворените спортни центрове, нито от заведенията за хранене, които работят при намален капацитет не само заради ограничителните мерки", се казва в позицията.


В нея се уточнява, че след предходни две затваряния, голяма част от спортните центрове са фалирали, а останалите съществуват на ръба на оцеляването, като при трето затваряне практически ще бъде ликвидиран сектор Здраве и спорт.

Спират свижданията в болниците в Пловдив

Спират свижданията в болниците в Пловдив и областта заради увеличения брой на случаите с коронавирус, реши Областният медицински щаб. Отново се увеличават леглата в Covid отделенията. Те стават 1 159 - колкото през есента. Нарастването на случаите на заразени не е рязко, затова на този етап няма да се преустановява плановият прием в болниците и да се спират операциите, казват от Областния щаб.


Засега задължително носене на маски на открито няма да се въвежда като предпазна мярка, защото заболеваемостта в региона е под 270 на 100 000 души, посочи д-р Сийка Димчева от Регионалната здравна инспекция.

Без ваксинации епидемията ще приключи няколко месеца по-късно

"Ако не слагаме ваксини и нещата се развиват така, както се развиваха досега в България, трябва някъде докъм средата на следващата година да имаме край на епидемията, защото около 70% от населението на България ще се е срещнало с коронавируса", каза днес пред БНР проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към Българската академия на науките. Според него, ако ваксинационният план се изпълнява и се ваксинират около 100 -120 хиляди души на месец, епидемията ще свърши до октомври - максимум до края на тази година.


Регистрираните случаи на заразени не са реални, реалните и нерегистрирани са поне три-четири пъти повече, коментира Кунчев и допълни, че това е феномен навсякъде, не само в България. За него реалният брой на заразените е около 1 милион. Според изчисленията без ваксини броят на починалите от коронавирус ще достигне 50 хил. Души, при 10 500 сега.

Местните здравни инспекции получиха свобода да затварят наред

Здравният министър Костадин Ангелов е написал на ръководителите на регионалните здравни инспекции в страната, че им дава право да налагат ограничения по свое усмотрение. Пред журналисти той прочете свой пост във Вайбър до директорите. В него се казва, че те могат да затварят молове, заведения, фитнеси, училища и всичко което е необходимо, а той ще ги подкрепи. Според Ангелов обаче не трябва да се бърза, а да се взимат добре обмислени решения. Той обобщи, че няма мерки, които не биха били въведени при нужда.


Където има области с висока заболяемост ще насочваме повече ваксини, за да придобива населението по - голямо ниво на имунитет, каза още здравният министър. Той допълни, че в изпълнение на това решение област Кюстендил днес работят три мобилни екипа за ваксинация. Ситуацията в страната е сериозна, но под контрол", каза Ангелов. Според него изборите ще се проведат на насрочената от президента дата.

Все още 70% от служителите работят от дома

Въпреки прогнозите на голяма част от компаниите през пролетта на 2021 г. да започнат поетапното връщане на служителите в офиса, все още над 70% от тях работят дистанционно, показва проучване на Cushman & Wakefield Forton. Според него към края на 2020 г. незаетите офис площи са 284 148 кв. м, като за последното тримесечие делът им нараства от 11.4% до 13.6%. Според експертите й сега, когато предлагането надхвърля търсенето на офиси в София, моментът е подходящ за внедряването на иновации, които да повишат конкурентоспособността на сградите.


Самата тя разработва платформа за дигитализация, която включва възможностите за интегриране на умен достъп до паркинга и офиса, известия, резервиране и управление на конферентни помещения, резервиране и поръчване на храна, информация за събития, комуникираме с колеги и др. като всяка опция може да се управлява от телефона.


Повече по темата четете тук

Икономиката на България се сви с над 4% през 2020 г

Очаквано икономиката на България се свива през 2020 г., по-голямата част от която мина под знака на кризата с коронавируса. Според предварителните данни на статистиката БВП намалява с 4.2% спрямо 2019 г. Номиналната му стойност е 118.6 млрд. лева. Преизчислен в евро, БВП е съответно 60.642 млрд. евро, като на човек от населението се падат 8748 евро.


Подробности четете тук.

Премиерът прекрати отпуската на здравния министър

Премиерът Бойко Борисов е прекратил отпуската, взета от здравния министър Костадин Ангелов заради предизборната кампания. Причината е тенденцията за нарастване на случаите на COVID-19, съобщи правителствената информационна служба. На работно съвещание в Министерски съвет днес е решено, че ще бъдат въведени допълнителни ограничителни мерки, ако се налага.
Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

"Изборите идват и си отиват, но животът и здравето в момента са основната задача. Затова няма да се поколебаем да наложим отново по-строги мерки, колкото и да страдат финансите и икономиката", заяви Борисов.


Той допълни, че е противник на мерките със заповеди, но ако болниците изнемогват, ще наложи ограничения. Борисов добави, че силно се разчита на чувството за самосъхранение и личната отговорност на хората.


Според здравния министър най-големият проблем към настоящия момент е бързото запълване на болничните легла.


Членовете на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев и доц. Ангел Кунчев са информирали премиера, че рязкото покачване на случаите в някои области на страната се дължи на британския вариант на коронавируса.

Пристигнаха нови 76 800 дози ваксини

В България пристигнаха 76 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на Oxford University/AstraZeneca, съобщиха от здравното министерство. Доставката е получена в склада на "БулБио-НЦЗПБ", откъдето веднага е започнало разпределението на дозите към регионалните здравни инспекции в страната.


В петък се очакват още 28 800 дози от ваксината на Oxford University/AstraZeneca.

Плевен измести Кюстендил и вече е областта с най-много заболели

С ръст от близо 40 на сто на новозаразените за седмица Плевен измести Кюстендил и вече е областта с най-висока заболеваемост от COVID-19 в България, сочи седмичният анализ на здравните власти, базиран на информацията от Единната информационна система за коронавируса. Данните са към 7 март, а заболеваемостта се измерва в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни.


Според анализа пет области в страната вече са достигнали нивото около или над 500 заболели на 100 хил. души. Дори в Търговище, където ситуацията продължава да е най-спокойната в страната, ръстът на заболелите е близо 60 на сто. Подробности и карта на заболеваемостта по области


От днес в Плевен е задължително носенето на маски и на открито. От четвъртък се спират плановият прием и плановите операции в болниците. Освен това се въвежда вечерен час за заведенията и се ограничава достъпът до фитнеси и молове. Децата от предучилищна възраст минават на онлайн обучение.
Подробности тук


Заведенията реагираха остро на идеята за ново затваряне

Данните за развитието на пандемията през последните дни са поредното доказателство, че не заведенията са виновни за увеличаващите се случаи на Covid-19, защото затворени или работещи само от седмица, ние няма как да носим тази вина и отговорност. Противопоставяме се остро на всякакви идеи, прокрадващи се сред членовете на НОЩ, РЗИ, министъра на здравеопазването и всякакви знайни и незнайни математици и вирусолози. Ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 01.04.2021 г., въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или каквито и да е други безумни идеи и рестрикции, това се казва в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията в България. В нея се посочва, че е неприемливо "каквото и да е затягане на мерки, свързано със заведенията".
Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

"Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят!", се казва още в позицията. От организацията на заведенията настояват за незабавно изплащане на обещаните 20% от оборота за месеците, в които са били затворени.

Вирусолог: коронавирусът се чувства екстра сред нас

"Коронавирусът е прекрасно адаптиран към нас, той се чувства екстра сред нас". Така описа ситуацията доц. Любомира Николаева-Гломб, началник на отдел "Вирусология" на Националния център по заразни и паразитни болести. По думите й от всички циркулиращи в глобален мащаб варианти на коронавируса нигерийският е най- притеснителен, защото антителата, които човек изгражда в резултат на преболедуване или ваксиниране, са с най-малък афинитет към него.


"Тоест, ако в нормален случай ви трябват 10 антитела за неутрализиране, за нигерийския ви трябват 70", обясни специалистът. Трябва да продължат мерките дори за ваксинираните и преболедувалите, защото винаги има възможност за пробив на защитата, препоръча тя. Добави, че всеки има глава на раменете си, за да прецени дали за него е жизнено необходимо да посещава заведения за обществено хранене.

Спират плановите операции във Варненско

От днес се спират всички планови операции и свиждания в здравните заведения на територията на Варна и областта заради повишените нива на заболеваемост от коронавирус, съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от БНТ.


"Натискът върху болниците във Варненска област идва от Шумен и Бургас - повече от 30-40% от болничните легла са заети от пациенти от тези области", допълни той. Взето e решение за увеличаване на броя на леглата в болниците.

Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

Според областния управител ръстът на заразени с коронавирус не се дължи на отварянето на заведенията, защото пациентите в болниците са отпреди 1 март.


Плановите операции към момента са спрени още в Бургас, Плевен, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград и София.

Педиатър: вирусът засяга все по-малки деца

Коронавируът засяга все по-малки деца, каза днес пред БНТ педиатърът доктор Камен Лисички. Той допълни, че най-малкото дете, което е лекувал, е на 40 дни, като то е било заразено след голяма семейна сбирка.
Педиатърът каза, че според международни проучвания, около половината от преболедувалите деца имат постковид симптоми - усещане за умора, втрисане, мускулни болки и други.


В отговор на въпрос, д-р Лисички каза, че деца под 4 години не трябва да носят маски, а вече има държави, където границата е 7 години. Съветът на педиатъра е при симптоми на настинка или грип да се тестват децата, защото това е единственият начин да се установи дали детето е болно от коронавирус. Камен Лисички препоръча при поява на обриви, съпътствани от коремна болка и силно възпалени очи, задължително да се потърси лекарска помощ.

Лекари от Спешната помощ искат затягане на мерките

Лекари от Спешната помощ настояват за затягане на мерките, тъй като според тях броят на заразените се увеличава, а предпазните мерки масово се пренебрегват. В болниците ситуацията е динамична и данните за заетите легла бързо се променят, затова отново се налага линейките да обикалят болници, коментира пред "Нова телевизия" д-р Десислава Кателиева от спешното звено.
Коронавирусът в България: Ограниченията ще са локални, прекратена е отпуската на здравния министър (хронология)

Според спешните медици първо трябва да се въведат ограничения там, където е най-лесно да се заразим - ресторантите, фитнесите, моловете. Тези мерки не са икономически удобни, но и пандемията е опасна от икономическа гледна точка, каза д-р Кателиева.

Продължава тенденцията за повишаване на броя на новозаразените, настанените в болница и интензивни отделения, показват данните на Единния информационен портал. Новите случаи са 2995, настанените в болнични заведения са 5903, а в интензивни отделения са 503. Починалите са 150. Поставени са 5501 ваксини. Всички данни вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (163)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени, леко нарушено от слабото тестване на 3.3. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  23.2 – 1.3 – 1576
  24.2 – 2.3 – 1663
  25.2 – 3.3 – 1580
  26.2 – 4.3 – 1634
  27.2-5.3 – 1823
  28.2 – 6.3 – 1879
  1-7.3 – 1896
  2-8.3 - 1954

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Неутрално

  Расте и броят на починалите, достигайки стойности вече от средата на ноември /6-12.11.2020 - 65/. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  31.1.-6.2 – 40
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 - 33...
  ...
  22-28.2 – 48
  23.2 – 1.3 – 54
  24.2 – 2.3 – 59
  25.2 – 3.3 – 55
  26.2 -4.3 – 61
  27.2-5.3 – 63
  28.2 – 6.3 – 61
  1-7.3 – 60
  2-8.3 - 65

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Неутрално

  Само репродуктивното число на вируса е по-ниско отколкото през октомври-ноември, когато бе 1,4-1,6. Вероятната причина е големият брой преболедували вече - 1,5-2,5 млн.
  Репродуктивно число на вируса:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  19.2 – 1.3 – 1,27
  20.2 – 2.3 – 1,30
  21.2 – 3.3 – 1,26
  22.2 – 4.3 – 1,21
  23.2 – 5.3 – 1,24
  24.2 6.3 – 1,22
  25.2 -7.3 -1,18
  26.2-8.3 – 1,19

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3808 Неутрално

  " Според спешните медици първо трябва да се въведат ограничения там, където е най-лесно да се заразим - ресторантите, фитнесите, моловете. Тези"

  Медиците не знаят ли, че след по - малко от месец са избори и властта търси всячески да се хареса на ресторантьорите, на дискотеките и чалгарите ? Хората да си боледуват, изборният резултат само има значение .....

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3808 Неутрално

  " От днес се спират всички планови операции и свиждания в здравните заведения на територията на Варна и областта заради повишените нива на заболеваемост от коронавирус, съобщи областният управител Стоян Пасев, цитиран от БНТ."

  Това е цената на управленското безхаберие на властта !!! Плаща се от всички нас.....

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 867 Неутрално

  "Инфекциозните отделения трябва да се финансират от държавата, а не от Националната здравноосигурителна каса. Това мнение изрази пред БНТ д-р Иван Маджаров, председател на БЛС."

  Това прочетох в една предходна статия. Не знам как вие го разбирате, но според мен д-р Маджаров е обезпокоен за финансирането на инфекциозните отделения!
  ДОКТОРИТЕ СА УСВОИЛИ ВСИЧКИ ПАРИ ОТ ЗОК!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  "Спират плановите операции..."

  Защо ги спират?
  Защо не ги правят в някой ресторант? Нали уж там е безопасно...

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#5] от "samoedin":

  Видове хирургия в зависимост от времето на извършване на процедурата:

  планова операция: тя се извършва при състояния, които не застрашават пряко живота на болния. Извършва се в хода на лечението на определен пациент след съгласуване между отделните специалисти и болния за най-подходящото време (стабилно здравословно състояние, индивидуални особености и предпочитания)
  полупланова операция: полупланова е тази операция, при която трябва се избягва трайно увреждане или смърт, но може да бъде отложена за кратко време (обикновено в рамките на няколко дни) и може да се осигури достатъчно време за предоперативна подготовка на болния (промяна на лекарствена терапия, стабилизиране на подлежащо заболяване, промяна в диетата, ограничаване на вредните навици и други)
  спешна операция (операция по спешност): операция, която трябва да бъде направена незабавно, в най-кратки срокове, за да спаси живота на пациента, да възстанови телесната цялост или нормалното функциониране на определени органи или структури. Операциите, извършвани по спешност, крият най-големи рискове от усложнения, тъй като липсва време за подготовка на болния за предстоящата интервенция

  Още за Хирургия: видове и показания за приложение | Лечение от Framar.bg: https://medpedia.framar.bg/лечения/хирургия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 867 Неутрално

  "Плановите операции към момента са спрени още в Бургас, Плевен, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград и София..."

  А назначена ли е охрана на докторите?

 12. 12 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Как не се научиха, че от затягане няма никакъв смисъл и не е имало. Малко ли им е примера по света?

 13. 13 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4198 Любопитно

  Лекарите искат затягане, ТИКВАТА не дава...
  —цитат от коментар 8 на Инженер Раул Викторов


  Какви времена доживяхме: Ресторанти срещу Болници.....това да се смееш ли или да плачеш?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До 8:"Инженер Раул Викторов"]Лекарите искат затягане, ТИКВАТА не дава..."

  Ако слушаш докторите, те искат и ново увеличение на заплатите... Били на първа линия.
  И затваряне на цялата държава. И на всеки по 5 ПСР теста: за британски, танзанийски, бразилски, зансибарски, австралийски и т.н щамове.
  За по 500 лв всеки тест.
  Може и без касов бон.
  За икономии.

 15. 15 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 717 Неутрално

  "Педиатър: вирусът засяга все по-малки деца
  Коронавируът засяга все по-малки деца, каза днес пред БНТ педиатърът доктор Камен Лисички. "
  Казва някой лекар нещо заплашително за вируса и дружно и вкупом Прокопиев и Пеевски го цитират веднага.

 16. 16 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 1975 Неутрално

  Най голямото заразяване идва от работното място. За това ваксинирането трябва да обхваща пропорционално и активните хора, защото те се придвижват най много и имат възможност да разнасят зараза безсимптомно.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":

  А докторите ще отделят ли от свояите заплати за персонала на ресторантите? А за продуктите в хладилниците им?
  А за наемите?
  На чужд задник и 100 тояги са малко.
  А след това докторите се оплакват, че ги бият. Не съм чул доктори от други страни да се оплакват, че ги бият?

 18. 18 Профил на wod47497448
  wod47497448
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мангъров не хареса това.

 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 2898 Любопитно

  Спират плановите операции във Варненско
  ____________________________________________________

  И сега ще има загинали неоперирани навреме(

 20. 20 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 161 Неутрално

  Разбира се, нали те печелят покрай цялата тая работа. Лекари хипохондрици искат затягане на мерките за да могат да направят някой друг лев.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 21. 21 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lazarus":

  Всички доктори станаха ТВ звезди. Там дават ли им допълнителни хонорари?

 22. 22 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 161 Неутрално

  А между другото вече 16 щата в САЩ премахнаха изискването за лицевите памперси. Успех на хипохондриците.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Как не се научиха, че от затягане няма никакъв смисъл и не е имало. Малко ли им е примера по света?
  —цитат от коментар 12 на Lazarus


  Отивай в интензивното.
  Там има нужда от такива смелчаци като тебе!

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3808 Неутрално

  До коментар [#10] от "дерибеев":

  Няма смисъл от публичноизвесна информация ! Всеки може да и направи копи пейст ! Това не променя грозната реалност, в следствие от липса на държавност у нас ! Жипката обикаля и раздава пари, но това още повече влошава положението ни.....

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  "Педиатър: вирусът засяга все по-малки децаКоронавируът засяга все по-малки деца, каза днес пред БНТ педиатърът доктор Камен Лисички. "Казва някой лекар нещо заплашително за вируса и дружно и вкупом Прокопиев и Пеевски го цитират веднага.
  —цитат от коментар 15 на Lazarus


  Лекарите казват истината, за разлика от гурото, който говори каквото МУ падне в момента.
  Например:
  -Глей как житка новата маркировка, а?!
  или:
  -Темата за ресторантите да не съм я чул повече. Отваряте на 1-ви март!!
  -Ей, пенсиите! ПолучИхте ли по пеесе лева? Е що не викате "Евалата , Бойко!"
  Така си управлява ИЗБОРИТЕ най-успешния премиер, пример за цяла Европа и света!

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  Шефът на РЗИ-Бургас в нетрезво състояние по БНТ?!
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 29. 29 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#17] от "historama":

  ти много работи явно не си чувал/чел. Те сега докторите казват - върнете някои мерки, ще дойде време пак да мрат пред кабинети и по стълбища.
  Сега ги плюят и като не им обърнат внимание прогнозата им може и да се случи и тогава пак ще ги плюят, тоя път щото не могли да смогнат и като умрат няколко души докато чакат в линейки или пред кабинетите пак ще им скочат въпреки, че те са предупредили, че ако не се вземат мерки може да се стигне до това.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 30. 30 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  Защо не спрат полетите до Африка? Няма да се нанесат толкова тежки щети нито икономически, нито върху психоката на шепа туристи. Само африкански щам ни трябва сега. Ако, ни трябват 7 пъти повече антитела за него, това означа, че е доста по-коварен.

  Любовта ще спаси света!!!
 31. 31 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Не е сигурно дали коронавирусът е по - вреден за здравето, или пък икономическите последици, които водят до здравословни проблеми...

 32. 32 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  До коментар [#14] от "historama":

  Ватниците да не би да искате лекарите да ви работят без пари ? Такива марксически дискусии има само в комунистическите дупки, не и в Бялата Западна Европа.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 33. 33 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#22] от "radelmarfx":

  А междувременно в сащ за една година са дали фира 540 хил души. За сравнение през втората световна война жертвите на сащ са 405 хил. души. А от 1775 г. до момента общо всички жертви от всички войни, в които са участвали (2 световни, виетнам, ирак, персийския залив и тн.) са 1,350 милиона. Т.е за 1 година от едно "вирусче" са умрели хора колкото 1/3-та от жертвите на война които САЩ са дали за 250 години близо.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Весело

  До коментар [#31] от "4okuto":

  икономическите последици, които водят до здравословни проблеми.

  например спадане на броя на затлъстелите

 35. 35 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Да отваряш заведения когато има ръст на заболели ми се струва престъпно. Нищо не разбирам от медицина ама изглежда и тия които разрешиха отваряне на кръчмите не разбират.

  SHADOWS of SOFIA
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Сега пък и нигерийски щам ?! Като се сетя що държави има по света и свят ми се извива.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 39. 39 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Държавите с дисциплинирано население и локаут не постигнаха кой знае какъв успех в ограничаването на вируса. Каквото и да се прави не се ли открие лекарство срещу този вирус той ще си шества докато се изгради имунитет в населението. Не случайно леко ни подготват , че нещата ще отидат до пролетта на 2022 г. Т. е около 3 години . Испанският грип имаше подобна характеристика.
  Болниците е крайно време да обърнат внимание и на другите заболяванияя. Стига само с този вирус.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 40. 40 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2969 Неутрално

  Вчера една собственичка на заведение се тюхкаше, че хората нямали пари и нямала клиенти. Попитах я, дали не смята, че има вероятност хората да имат пари, но да предпочитат да си стоят у дома, вместо да рискуват да попаднат в болница с пневмония. Категорично отхвърли втория вариант. Заведенията са празни заради наложените преди това мерки, които са направили хората бедни.

  Любовта ще спаси света!!!
 41. 41 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#22] от "radelmarfx":

  Само дето в САЩ има 90 милиона ваксинирани при 300 милиона население. Та като направим и ние 2 милиона ваксинирани ще може да говорим са махане на маските във Видин и Кърджали.

 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#35] от "Hepo":Абе Барба Ганьос нали им е обещал- каза, че се справяме най-добре в цяла Европа с пандемията. Все пак е ДоФтор на нЕуките...
  —цитат от коментар 37 на zhm05671631


  Наистина нищо не разбирам от медицина. Но ако действително отваряне на кръчмите е заради спечелване гласове на изборите , е срещу тези които са клиенти на тези кръчми.

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  "Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят!", се казва още в позицията.

  Правила, които никой в тази държава не спазва.
  Справка - Хепи Люлин последните няколко дни.

 44. 44 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1167 Весело

  Толкова път едно и също упражнение, с един и същ ефект и пак се каканиже - мерки та мерки, затягане та затягане. Примери колкото искаш, че ефектът от репресивните ограничения е НУЛЕВ - Чехия, Франция, Словакия, че и у нас. В момента е пикът. След седмица заболяемостта ще започне да пада по естествен път. Няма смисъл да се правят глупости - маски на открито, вечерен час, затворено това и онова и пр.

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  Тези , които разхлабват мерките, да отидат доброволци в Ковид отделенията. И това особено се отнася за онзи нахалник Алибегов.

 46. 46 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#40] от "hope":

  Мда. Тук е и разковничето. Когато случаите се увеличат до 5000 и 5000+ клиентите на заведенията сами ще престанат да влизат. За това и няма голям смисъл от затварянето им. Още повече, че е факт - сегашното увеличение не е резултат от тяхното отваряне. Но е факт и друго - след 2-3 седмици вече ще се добавят и повече случаи в резултат от ресторантите,

  Иначе единствената наглост в тяхната позиция е за отварянето на нощните заведения - трябва да са напълно луди ако мислят че те ще отворят баш в началото на април, когато ще е най-големия пик

 47. 47 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 993 Неутрално

  "Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги!"

  Ми, че то забраната е част от правилата..... и предпочитам да се доверявам на медицината, а не на кръчмологията....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 48. 48 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2189 Неутрално

  Естествен ще се съгласи :)) Пред масовите искания на лекари !!
  А, в Тексас и Мисисипи свалиха всички ограничения по Ковид 19. Още 6 щата се готвят да приемат това, а три приеха специфични решения , които им позволяват да не се подчиняват на Вашингтон..

 49. 49 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Нещо много ме озадачава в тази бройка. Искате да кажете, че всеки ден около 16-17 хил. уникални човека минават през лаборатории в цялата държава. Ей така за спорта или по каква причина. Просто събуждам се сутрин и казвам - я да се наредя на опашка да ми бръкнат в носа.

  Много е интересно кои са тестващите се, защо се тестват и дали са уникални случаи или по няколко теста на 1 човек. Дали са случайни или са в болниците. Дали това са 17 хил. уникални човека със симптоми всеки ден, или са рутинни тестове на напълно здрави. Защото 17 хил. със симптоми, при това различни хора всеки ден, означава, че има и други вируси. Да, ама данните показват, че други вируси няма. Та откъде идват тестовете и защо се правят...

 50. 50 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  До коментар [#30] от "hope":

  Защото всичкото инфлуенсър е в Занзибар, където мерки и проверки няма никакви и който не го е изкарал, се разболява там.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 51. 51 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#39] от "kvasimodo":

  а може би не са чак толкова дисциплинирани, м?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 52. 52 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Собствениците на заведения са прави, че ефекта от отварянето им още не сме го усетили. Ще го усетим скоро и него за съжаление. Надявам се, че повече от нас вече усещат какъв е акъла на жа-Боко, който е видял, че някъде подковават коня.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#22] от "radelmarfx":
  Те може и да ги махат , защото заразените са в пъти по малко от България .
  Вчера имаха 45 хиляди при 332 милиона население , ние близо 3000 при под 7 милиона .
  Да не говорим за ваксинацията какъв е процента в САЩ и в България.

 55. 55 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1824 Неутрално

  Мерките, приложени наистина работят - справка Австралия, Нова Зеландия, Тайван. Половинчатите мерки работят донякъде, справка смъртността в другите скандинавски държави в сравнение с Швеция. Половинчати мерки в по-нецивилизовани или големи държави имат още по-ограничен ефект. В България няма нито мерки, нито цивилизовани граждани. И ако мислите, че нощните заведения не работят, сте много наивни.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 56. 56 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#49] от "lil_alex":

  16 хиляди за максимално, средно на ден за една седмица са 3-4 хиляди. И не, не са случайни, никой не дават ей така случайно 40-90лв. Всички имат подозрения и се тестват да видят дали е ковид. После са и контактните им - празнували , един се разболял и съответно цялата маса и целите им семейства се тестват. Отделно са контактни на ученици и разбира се последващи тестове на най-големите ентусиасти.

 57. 57 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#48] от "dejmos":

  Ами добре. Тексас са на трето място по смъртност са в САЩ - щом така са преценили да свалят мерките. Аз не виждам смисъл от маски на открито така или иначе. Но маски в градски транспорт и други затворени публични пространства са по-скоро наложителни.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 58. 58 Профил на zhm05671631
  zhm05671631
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#39] от "kvasimodo":

  Напротив, точно най-добър ефект постигнаха най-строгите мерки и най-дисциплинираните.

 59. 59 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#44] от "Иполит Матвеевич":

  маските на открито са безсмислени и според мен. Но останали бизнеси, които държат много хора в сравнително малко пространство без проветрябване - това са си инкубатори. При фитнесите да не говорим. Но ето - вероятно няма да ги затворят, така че ще се види дали и какъв ще е ефектът от това. Следната логика е по-скоро вярна - ако заразен човек отиде на фитнес, той вероятно ще зарази хора там, които иначе не попадат в обичайния му кръг от контакти. Т.е тия хора се явяват "бонус" освен близки и колеги, които заразеният би заразил. Те от своя страна ще заразят вероятно свои близки и колеги и тн. Така се получава излишно от нормалното увеличаване на случаите.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 60. 60 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#56] от "m17":

  От няколко дни гледам данните на министерството, всеки ден са над 16 хиляди теста, без уикендите. Това е от поне 2 седмици, преди това бяха по 10-11 хил. теста на денонощие.

 61. 61 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#57] от "bludniq_sin":

  Най-хубаво обаче е да се намери начин да не се навираш на задушничко с много хора. Трябваше повече да се работи по организацията и избягването на задушни събития, защото там и с три маски да си, пак е супер рисково.

 62. 62 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#49] от "lil_alex":

  Не са уникални, мен са ме тествали вече над 30 пъти

 63. 63 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Лекари от спешна помощ искат затягане на мерките, педиатри казват че все по-малки деца боледуват олеле! Вирусолог казал, че вирусът се чувства екстра и нигерийския си е мамата и даже и преболедуване и ваксиниране трябва пак да си с маска и страх казано просто, лекарите веят бяло знаме, лекарите казват, ние не знаем нищо за този вирус, ние не знаем как да ви помогнем, ние се страхуваме от него и се крием.

 64. 64 Профил на zhm05671631
  zhm05671631
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#54] от "lout66":

  Това пък е съвсем отделна тема, как се изкривяват данните, заради огромната емиграция и неактуализираните данни в ГРАО.

  Номинално България е с население около 7 млн, на тази база се смята всичко. Гледах една екстраполация ама сега не мога да я намеря, уж там на няква американска агенция. Та според нея, в България днес живвят точно милион по-малко от официалното или около 6 млн.

 65. 65 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#62] от "Moni":

  Би ли споделил причината за толкова тестване? Кой го изисква?

 66. 66 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lazarus":Всички доктори станаха ТВ звезди. Там дават ли им допълнителни хонорари?
  —цитат от коментар 21 на historama


  Нови заплати

 67. 67 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lazarus":Всички доктори станаха ТВ звезди. Там дават ли им допълнителни хонорари?
  —цитат от коментар 21 на historama


  Нови заплати

 68. 68 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2056 Неутрално

  До коментар [#60] от "lil_alex":

  В неделя бяха под 4 хиляди тестовете.

 69. 69 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#13] от "padrino":А докторите ще отделят ли от свояите заплати за персонала на ресторантите? А за продуктите в хладилниците им?...
  —цитат от коментар 17 на historama


  Темата е сложна, и се пренебрегва.

 70. 70 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#68] от "m17":

  Да, нали го написах - без уикендите и празничните дни. Всъщност днес бройката е "двойна" заради 8 март, доста вероятно лелката, дето отчита, да е празнувала. Около 3 март и в понеделник-вторник все е така, заради вписването.

 71. 71 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Кръчмарите, дето представляват една сериозна част от сивия сектор обясняват, че е по-добре да мрем, за може те да съществуват, казано накратко може би.

 72. 72 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 104 Гневно

  ГЕРБ и "българския модел" - 150 умрели. Водим в Европа. ГЕРБ = убийци!
  ЗАТВАРЯЙ ВСИЧКО!

 73. 73 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Абе Барба Ганьос нали им е обещал- каза, че се справяме най-добре в цяла Европа с пандемията. Все пак е ДоФтор на нЕуките...
  —цитат от коментар 37 на zhm05671631


  :-):-):-)

 74. 74 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 97 Неутрално

  Увеличението на заболелите не произтича от отварянето на кръчмите, тъй като последното се случи само преди седмица.
  Увеличението е свързано с предходните отваряния.
  Тревогата, обаче, е, че след още седмица или две ще се прояви и увеличението поради отварянето на кръчмите.
  И се боя, че то ще е дори още по-голямо от настоящото, предвид колко са пълни кръчмите, как хората са на масите без маски, колко дълго прекарват в разговор и въобще каква среда за заразяване се създава там.
  Въобще не трябваше да ги отварят - след месец ще може да се седи навън и тогава трябваше да ги отворят.

 75. 75 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5898 Гневно

  Това с плановият прием е престъпление спрямо болни хора!

  [email protected]
 76. 76 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Сектата на Св. Хипохондрий се е развихрила.
  Хванали са се като удавник за сламка за кръчмите, както с хорото в Калофер преди два месеца. Щом кръчмите са толкова голям развъдник, тогава какво да кажем за градския транспорт? Да се спре за две седмици по-добре ли ще е?

 77. 77 Профил на ecru
  ecru
  Рейтинг: 162 Неутрално

  След като бяха отворени 5 седмици, в Румъния от вчера са затворени ресторантите, кината и театрите.

  В Швеция от 1 март ресторантите могат да работят до 20:30ч.

 78. 78 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#76] от "Bond007":

  В градския транспорт всички са с маски, не разговарят помежду си и прекарват там по-малко време отколкото в кръчмата.
  Все съществени разлики.

 79. 79 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  Нещо дето няма нищо общо с пенсионерите е обречено на провал му ха ха ха.

 80. 80 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 626 Неутрално

  До коментар [#45] от "Роси":

  Този и за селски гробар не става. То и за това са го наели тези, на които пере парите.

 81. 81 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 977 Весело

  До коментар [#78] от "Сгугню":

  Викаш, че е безопасно, щом носиш Маска заедно с още 50 човека в един автобус, който е 20 кв.м. и си дишате във вратовете и муцуните.
  В едно кръчме със същата квадратура има максимум 8-10 посетители, ама те са потенциални разпространители, защото ядат, пият и си говорят без Маски.

 82. 82 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  "Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят!"
  А Добро утро , въпроса е защо не прекратяват репресиите?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 83. 83 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#61] от "lil_alex":

  Съгласен. Тук обаче опира и до самосъзнание на всеки отделен човек. Канят ме на рожден ден с 15 човека във виличка с камина за уикенда. Отивам ли? Преди това питам ли - хората ок ли са, има ли хора, които наскоро са се върнали от рискови държави? Или ако аз самият съм се върнал от рискова държава или нещо не се чувствам добре - казвам ли на този, който ме е поканил и изобщо отивам ли (дори той да каже - идвай, стига параноя)?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1499 Неутрално

  До коментар [#81] от "Bond007":

  Ако не виждаш разлика между това да мълчиш в градския транспорт и да си с маска и да си в транспорта за 20-30 мин. и тва да си с 10-15 човека 2-3 часа, на по ракия и весел разговор и 2-3 скандала за политика без маски и като почнат и прегръдките "аз теб много те уважавам" ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Неутрално

  Според НСИ:
  Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2110 ...............2559 ...............449 ...............448........... 17,5
  11-17.1 ........2279 ...............2442 ................163 ...............357 ................14,6
  18-24.1 ........2185 ...............2476 ................291 ...............337 ................13,6
  25-31.1 ........2393 ................2412 ..................19 ...............225 .................9,3
  1-7.2 ........2439 ...............2307 ...............-132 ...............286 ................12,4
  8-14.2 ........2350 ...............2295 .................-55 ...............293 ................12,8
  15-21.2. ........2310 ...............2411 .........................101 ................230 .................9,6
  22-28.2 ........2162 ...............2493 .................331 ................337 ................13,5

 86. 86 Профил на ultra_61
  ultra_61
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Точно кръчмите, фитнесите, моловете и училищата генерират най-голямата зараза, каквото и да ми говорят засегнатите страни!

 87. 87 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 375 Неутрално
  До коментар [#13] от "padrino":

  Лошото е, че ресторантите печелят срещу болниците. Скоро и чалгатеките ще се включат в купона.

  Дъщеря ми е студентка в северна Англия където библиотеките работят а кръчмите са затворени. Тук затваряме университетите и спасяваме чалга певиците? Няма противоречие, май е въпрос на цености.

 88. 88 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Време е за масови тестове за антитела. Ако наистина вирусът е минал през 2 мил човека плюс ваксинираните става доста прилична бройка с която икономиката може да крета. Ако се окаже, че сметките са без кръчмар тогава затваряне. Ясно, че е малко крайно и дори фашистко според някои, но в един момент хората, които няма от какво да се притесняват ще минат някаква критична маса.

 89. 89 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1914 Любопитно

  Какви отпуски кара Ангелов....да не е Управител на магазин.

 90. 90 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Гневно

  Сетил се Борисов да се побара!
  Когато отново достигнахме броя на починалите от края на октомври и началото на ноември 2020 - последната седмица от октомври 2020 - 2372 почина, първата от ноември - 2730 починали, предпоследната от февруари 2021 - 2411 починали, последната от февруари -2493 починали...
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 91. 91 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Чудесно се справят с кризата Борисов, Ангелов, Балтов и другите от джипката. Не мога да посетя баща си на свиждане в болницата. Но мога вечерта да се напия в бара.

 92. 92 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3453 Весело

  До коментар [#91] от "wkk57607068":

  Напийте се от мъка, че скоро няма и това да можете!

 93. 93 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1599 Весело

  ""''прекратили отпуската на Ангелов......""""" хм ....Прочетох някъде че тоя бил част от екипа на „Сървайвър“ и една от най-големите му мечти била да покори Килиманджаро ...... и се порових в нета и взех че попаднах на някаква "полугейташка" изповед на Карамазов за Костадин Ангелов - прУфесора и министъра на ГЕРБ и реших да споделя......за някой това е старо, но аз вчера го прочетох и се смях до припадък.......че Костадин Ангелов на старта на шеметната си кариера """......бил лекарчето на първия Сървайвър през 2007 година, който се заснел в Доминиканската република на остров Самана........на лекарчето Коста ( Костадин Ангелов) любимите му фрази били :„всички се преструват или симулират“ и „всичко е на шест“..... .... ходел като квачка и давал на участниците каша от протеин. а в последния сезон ( значи се подразбира че няколко сезона е маал гащи), понеже минали години и нещата се развили, вече им носел протеинови вафли...... Владо Карамазов казва : ""Той ходеше с една огромна 100-килограмова чанта, пълна с лекарства и инструменти за първа помощ. Приличаше на чичките по плажовете с подвижните сергии...... Тогава не съм подозирал, че той така ще се издигне и ще управлява една от най-големите ни болници–Александровска. """""... (и аз не съм подозирал Карамазов , и аз .. хахаха) .....И нещо което ми направи впечатление: Карамазов пише: "'"Когато бяхме в Камбоджа, по средата на снимките трябваше да се прибере за малко в България. Вече ръководеше болницата....и т.н"'''"' шах... това недоразумение е ръководело болницата (Александровска болница оуууу не някоя селска) докато маал гащи по Сървайвър...... През 2006 г. постъпва като хирург в УМБАЛ „Александровска“ – град София. От 2013 г. до избирането му за министър на здравеопазването е директор на болницата.....а през 2020 г. става и професор ....Историята на Великият Гетсби от Сървайвър......прУфесор Коста....=================.... """ В памет на достойните лекари, специалисти от Александровска болница ...... ""'

 94. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1599 Весело
 95. 95 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Абе ТИКВАТА си е тиква!

 96. 96 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Борисов плаши с нови мерки. А някой сеща ли се, кои са мерките, които са в сила сега, че да ни плашат с нови? На практика всичко е отворено, ФБ е пълен със снимки от вчерашната вакханалия, кифли натъпкани, като сардели, мятат гюбеци в смрадливи кръчми, по МОЛовете не можеш да се разминеш, в хипермаректите народа е един върху друг. Боколандия пребори вируса и тук всичко си е по старому.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 97. 97 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  "Изборите идват и си отиват, но животът и здравето в момента са основната задача. Затова няма да се поколебаем да наложим отново по-строги мерки, колкото и да страдат финансите и икономиката", заяви Борисов.

  Евала вожде, само дето никой не ти каза че живота и здравето на хората са пряко свързани с финансите и икономиката, ама то си трябва малко поне мозъчен капацитет за да се навържат тези неща. Явно такъв при теб липсва, вожде.

 98. 98 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  Плана вече като че ли лъсва. До изборите герп ще вдигат бройката и ще става "все по страшно" с идеята хората да се уплашат и да не ходят да гласуват. Според мен криво са си направили сметката, шубетата са най-вече техни избиратели.

 99. 99 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 375 Неутрално

  До коментар [#49] от "lil_alex":

  Правиш си тест ако искаш да пътуваш в чужбина по работа. Нито е приятно, нито е евтино да си го причиниш. Но ми се налага поне 7 пъти досега.

 100. 100 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 977 Неутрално

  >Според мен криво са си направили сметката, шубетата са най-вече техни избиратели.

  До коментар [#98] от "Billy Pilgrim":

  Ами и аз това си мисля. Язък за опита им да купят пенсионерите със 7 х 50 лв. (не че не ги заслужават), но не виждам как бабите и дядовците ще се юрнат към урните. В селата и малките градче по-скоро - да, но в по-големите градове - не.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK