Незаконният строеж на Румен Гайтански-Вълка край язовир "Искър" продължава

Сградата в ловно стопанство "Искър" на 9 март 2021 г.

© Георги Кожухаров

Сградата в ловно стопанство "Искър" на 9 март 2021 г.Строителството на триетажна сграда в ловно стопанство "Искър" не е спряло въпреки становищата да бъде премахната, защото е незаконна, изразени от Дирекция национален строителен контрол (ДНСК) и на "Общински строителен контрол" на Столичната община през август миналата година. Тогава обектът беше в етап завършен груб строеж до покрив и строителната фирма "Био майнинг" АД на Румен Гайтански-Вълка демонтира кулокрана и преустанови строителните дейности.


Явно това е било временно, тъй като шест месеца по-късно същата сграда вече е с поставени стени и прозорци, с топлоизолация, а фасадата е с декоративна облицовка. Строителната дейност продължава, видя на място екип на "Дневник" през тази седмица. Пикапи и ванове доставят оборудване за интериора на старата работилница (през есента обяснението беше, че това не е строеж на хотел, а се модернизира "съществуваща техническа работилница").


Обектът се намира в гора на 200 м. от източния бряг на язовир "Искър" върху площ от 1.5 дка, а през март 2020 г. започва изграждането на сграда с три корпуса. Проверки на ДНСК и на район "Панчарево" през август установиха, че за него няма разрешително за строеж, няма инвестиционен проект, нито строителен надзор. Всичко това го прави незаконен и през октомври на района бе указано от Дирекция "Общински строителен контрол" да започне процедура за премахването му.
Сградата, снимана на 30 август 2020 г.

© Георги Кожухаров

Сградата, снимана на 30 август 2020 г.


Район "Панчарево" проверява допълнително четири месеца


След като видя, че строежът продължава, "Дневник" запита на 9 март район "Панчарево" какво става с процедурата за премахването. Ден по-късно от оттговорите се разбра, че точно същият ден (9 март) въпросният констативен протокол е изпратен от района към ДОСК. На въпроса защо не през октомври, а чак през март се праща документацията, от район "Панчарево" обясниха, че е било "необходимо да се направят допълнителни проверки". Те не са довели до промяна в констатацията, че обектът няма строителни книжа, заявиха от администрацията на "Панчарево".


ДОСК: Ще се прецени относно последващо процедиране


От Дирекция "Общински строителен контрол" на Столичната община обясниха за "Дневник", че след като получат "административната преписка в оригинал, ще я прегледат в отдел "Правно-нормативно обслужване". Експертите в него ще преценят "относно последващото процедиране на производството по издаване на заповеди за премахване".


В началото на август миналата година фирмата на Гайтански-Вълка завърши сградата в груб строеж - с покрив и носещи стени. Тогава Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение и на "Демократична България", показа във фейсбук за строежа в ловното стопанство и сигнализира, че е незаконен. Върховна административна прокуратура разпореди Министерството на земеделието, храните и горите и Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) да извършат проверка на обекта. С мотива, че обектът не е от тяхна компетенция, защото "не е от първа, втора или трета категория", те го препращат към район "Панчарево", в чиято територия е част от ДЛС "Искър".


Районни инспектори по контрол на строителството посещават обекта на Румен Гайтански-Вълка в държавното ловно стопанство и установяват, че липсва разрешително за строеж, одобрен инвестиционен проект, както и строителен надзор на обекта. Дирекция "Общински строителен контрол" дава указания на район "Панчарево" да започне процедура по премахване на сградата по чл.225а от Закона за устройство на територията (ЗУТ). По този текст събарянето трябва да е за сметка на фирмата строител.


Районът издава констативен акт с установените липси в документацията, който на 13 октомври изпраща на "засегнатите" страни - фирма "Био майнинг" АД и Югозападното държавно предприятие-Благоевград, което управлява ДЛС "Искър". Те имат право в 7-дневен срок да възразят, което и правят.


И двете страни твърдят, строежът не е на нова сграда, а ремонт на старата техническа работилница на стопанството.


Заради тези възражения крайното решение за премахването на обекта трябва да се вземе не от района, а от кмета на общината, както е по ЗУТ. За целта район "Панчарево" на 26 октомври обяви, че изготвя констативен протокол го праща в Дирекция "Общински строителен контрол" (ДОСК) на Столичната община. Той под ръководството на главния архитект на София Здравко Здравков, който е упълномощен от кмета Йорданка Фандъкова да се разпорежда в тези случаи.


Фирмата изпълнител на строежа "Био майнинг" има договор от юни 2016 г. с Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) - Благоевград, под чието ръководство е ДЛС "Искър" за съвместна дейност за срок от 15 години. Директорът на стопанството инж. Атанас Дарелов беше уволнен миналата година заради това нерегламентирано строителство. В инвестиционната програма има заложено изграждане само на биотехнически съоръжения и горски пътища и ремонт на ловна база.

Ключови думи към статията:

Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  Скоро и ще си го ползва ! Със здраве ! Гарван гарвану.....Ние всички сме виновни, че търпим престъпната групировка във властта.....

 2. 2 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  След този шум, който се вдигна, вероятно има протекция от най- високо ниво.

 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Гневно

  Може и да го разруши сам.......след време !

 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Виновните са всичките законодатели вкупом. Ако при установяване на незаконен строеж, глобата за малки строежи започва от 50 хил. лв., за средни от 500 хил. лв., за големи от милион и се удвоява при продължаване, ще изчезнат твърде бързо.

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Абе изглежда като малка пристройка, нещо разширение на съществуваща барака-като на оня , другия удобен на властта, дето си строи в Морската градина във Варна-Марешки

 6. 6 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 716 Неутрално

  И как без каквато и да е документация, този обект ще бъде въведен в експлоатация!

 7. 7 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Вълка много добре знае, че накрая строежът ще се окаже напълно законен, а парите (сумата, което той посочи) похарчени за него ще му бъдат възстановени по програма за подпомагане на биоразнобразието. Това са някои от малките удобства, ако си близък до опозицията в България.
  ДпС са от 11 години в опозиция, нали?

 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3295 Любопитно

  До коментар [#6] от "jmf29537805":

  За изминалите няколко месеца вероятно документацията е надлежно подготвена, бъди рахат. Гелеми неглеци, да видим дали хората са достатъчно мъдри на 4 април. Не че имам особени надежди.

 9. 9 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 810 Гневно

  Да беше само този строеж... Държавата ни е пълна с подобни обекти ( на Доган, на Марешки, на Прокопиев и т.н. и т.н.). Нещо да сте чували да е разрушено?! Няма и да чуете.

 10. 10 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1664 Любопитно

  Добре се, тия престъпници няма ли кой да ги озапти. Докато са свободни и с развързани пари, престъпленията ще продължават. Защо се търпят да въобще. Кой има изгода, тиквата ли? Да не би вълка да му пълни шкафчето?

  мурзилка
 11. 11 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 437 Неутрално

  До коментар [#7] от "1107":

  ДПС в опозиция? Голям майтап. Превзели всички държавни институции и били в опозиция... Пълна симбиоза с герберите.

 12. 12 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Този обект е неразделно свързан и със "сараите" и с "подпорната стена".
  Петимен съм, поне един да разрушат до основи.
  Все пак предпочитам да е "подпорната стена".

 13. 13 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Много не разбрах. Хем имало заложен ремонт на ловната база, хем да не се строяло. Какво лошо има да се подобрява държавната собственост!?

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#1] от "samoedin":

  На вожда ни аверите
  Са силни в длаверите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  Хайде герберските тролове и мажоретката на Гешев hamiltonf да се изкажат, че строежът на незаконен обект на територия, собственост на държавата е нещо нормално!

 16. 16 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Сичко е точно в една незаконна държава!

 17. 17 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 879 Неутрално

  Естественно, премиера е в неведение, но за безобразията по спазване на закони и разпоредби са отговорни единственно и само УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
  Продължава да ни трови и боклуджийницата(партийна хранилка) на Ковачки, в брикетна фабрика, Гълъбово. ПОЗОР за спретнатия ни газов геноцид!

 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2435 Неутрално  Българите обичат да строят.
  Да има соби и сушинка.

  Навремето кви пиочи се лееха от бригади бъркайки бетоня на ръка.
  Всяко поколение требе да си мине по реда.

 19. 19 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Весело

  Много изписано..... но никой не коментира най-важното! Преди това там имало ли е постройки, които да са законни или да са вече допустими по давност и търпими? Тези предишни постройки на това място върху тези основи ли са били? Нататък грамотните разбират защо го пиша.
  Някой журналист ако знае да напише.... ако му разрешат де!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Любопитно

  Голяма ще да е била тази ремонтна работилница в ловно стопанство! Какво ли има да се ремонтира толкова на такова място?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#6] от "jmf29537805":За изминалите няколко месеца вероятно документацията е надлежно подготвена, бъди рахат. Гелеми неглеци, да видим дали хората са достатъчно мъдри на 4 април. Не че имам особени надежди.
  —цитат от коментар 8 на boevbisser


  И аз нямам особени - след последните избори в София се разбра, че 20+ % от населението не са минавали скоро по Г(р)афа, и 20+% от населението са над 60 години.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Весело

  До коментар [#20] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Имали са договор за ремонти с Елон Мъск.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 350 Неутрално

  По темата за 04.04. и Мафията завзела държавата-вчера мярнах една анкета, в която ДБ са с 13 % подкрепа. Явно все пак има някаква надежда, че на българите им е дошъл акъла в главите. Дано да го покажат и на изборите!

 24. 24 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Такива мафиоти само други по-гладни мафиоти могат да ги ликвидират

 25. 25 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4494 Разстроено

  Подигравката със закон, държава, институции и народ е повсеместна....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 26. 26 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Всичко е пълна бутафория в България. Само мутрите са истински.

 27. 27 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1282 Весело

  Мисля че е време Фандъкова да направи една пресконференция и да обяви, че кмета на район Триадица е виновен!

 28. 28 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 334 Весело

  Много изписано..... но никой не коментира най-важното! Преди това там имало ли е постройки, които да са законни или да са вече допустими по давност и търпими? Тези предишни постройки на това място върху тези основи ли са били? Нататък грамотните разбират защо го пиша. Някой журналист ако знае да напише.... ако му разрешат де!
  —цитат от коментар 19 на chichka


  Обяснявам за неразбралите - там е имало 20 кв.м. "постройка" - държавна върху държавна земя. Сега Вълка ужким поправя 20 кв.м. постройка върху държавна земя БЕЗ НИКАКВИ РАЗРЕШИТЕЛНИ, като вдига 500 кв.м. сграда на мястото. Кое не ти е ясно и кое най-важното - че реално се прави елементарен опит да се заобиколят законите с лафа, че ужким ремонтираме 20 кв.м. и ги правим 500 кв.м., или е по-важното, че се прави без никакви разрешителни? Или е по-важен факта, че това се извършва на държавна земя, но сградата няма да може да се ползва от всеки, защото Вълка си я прави частна и няма да има свободен достъп, както на плажа на Росенец? Как пък веднъж гербидж-пролетариата не възропта срещу фактическото и незаконното действие на хора, като Вълка и Доган и факта, че Барба Ганьос доброволно е отдал на ДПС цялата държава, барабар с институциите, а? :):):) Ама иначе няма колаборация между гербиджа и ДПС, нали? :):):)

 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Гневно

  До коментар [#4] от "Lazarus":

  "Виновните са всичките законодатели вкупом. "

  Не! Законът е ясен! Но не се спазва! Неспазването на законите трябва да се преследва от прокуратурата! Но ние си имаме каскетура, а не прокуратура!

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Гневно

  И как без каквато и да е документация, този обект ще бъде въведен в експлоатация!
  —цитат от коментар 6 на jmf29537805


  Както бяха въведени в експлоатация морските сараи на Доган! Както и онзи незаконен павилион бе вписан в кадастъра (въпреки че е преместваем обект и по закон няма място в кадастъра) и захранен с електричество! Така! На превзетата от мафията територия всичко е възможно!

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Любопитно

  До коментар [#19] от "chichka":

  Ето първия герберски трол се появи!

  "Тези предишни постройки на това място върху тези основи ли са били? Нататък грамотните разбират защо го пиша."

  Хайде кажи, ако започна да ремонтирам една едноетажна барака от 20 кв. м., нормално ли е да построя триетажна сграда на 200 кв. м. без проект, надзор и строителни книжа?

 32. 32 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Тези свинщини са повсеместни! Това тук е на 15 км. от центъра на София, а представете си какво е положението далеч от столицата. Там хората не смеят и да гъгкнат освен това. А и за 04.04. нямам големи надежди. Задава се официализиране на коалицията герп-дпс-мвро. За много редови гербаджии коалиция с дпс си е абсолютно в реда на нещата, а едричкото момче си е тяхно момче.

 33. 33 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 366 Неутрално

  И как без каквато и да е документация, този обект ще бъде въведен в експлоатация!
  —цитат от коментар 6 на jmf29537805


  А ти що мислия, че някой ще се и опита да го въвежда в експлоатация? За Вълка и тези като него от ОПГ-то такива дребни нормативни и административни неща не са нужни...

 34. 34 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Неутрално

  И как без каквато и да е документация, този обект ще бъде въведен в експлоатация!
  —цитат от коментар 6 на jmf29537805


  Както са въведени в експлоатация сараите на Доган на Росенец.

 35. 35 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  При слаба централна власт, местните дерибеи правят каквото си искат. То не че и башбаканина не се е разпищолил и той де. Те от него гледат.

 36. 36 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#4] от "Lazarus":"Виновните са всичките законодатели вкупом. "Не! Законът е ясен! Но не се спазва! Неспазването на законите трябва да се преследва от прокуратурата! Но ние си имаме каскетура, а не прокуратура!
  —цитат от коментар 29 на vassilun


  Изглежда като неспазване на закона, но има съвсем резонно обяснение в държави, "управлявани" полукриминално от престъпни шайки. Подобни изпълнения, като тези на г-н Марешни и г-н Гайтански, дават ясен сигнал на всички заинтересовани страни, че когато си в подкрепа на бандитската власт, може да извършваш каквито и да е нарушения на избрани закони. Е, има някаква вероятно да ти се случи случка подобна на тази с г-н Божков, но това е по-скоро изключение. Как си представяте кмета на община Панчарево, на когото е прехвърлена отговорността, да издаде заповед за събаряне, дори и да има желание (а то такова няма) ?!

 37. 37 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Проблемът е, че нищо не се бута.
  Затова са толкова нагли вълците.
  Само две три бунгала и това е.
  То хотелът на Георги Илиев още си стои на брега на морето...

 38. 38 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#25] от "padrino":

  Така искат хората. И си гласуват, точно за това.

  Бивш tww09306483.
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Весело

  Такива мафиоти само други по-гладни мафиоти могат да ги ликвидират
  —цитат от коментар 24 на Сд


  Викаш клин, клин избива.

 41. 41 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#39] от "cir02671626":

  Нали трябва съдебно решение, какви джипки бълнуваш?

 42. 42 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#28] от "Chicho_Gosho":
  "ужким ремонтираме 20 кв.м. и ги правим 500 кв.м., или е по-важното, че се прави без никакви разрешителни"
  _______________
  На това му се казва "авариен ремонт* - любим похват на ГБС и други приближени до властта и мафията компании.

 43. 43 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  След този шум, който се вдигна, вероятно има протекция от най- високо ниво.
  —цитат от коментар 2 на taratanki


  Добро утро! Високото ниво се мота натам, насам с една джипка.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#44] от "cir02671626":

  Нали всичко се обжалва бре, нали не мислиш, че Кумчо Вълчо не може да си плати за топ адвокати.

 46. 46 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Т.е районния кмет на Панчарево е замотал преписката 4 месеца. Интересно че тази нишка не е доразвита, я да видим от коя партия е кмета? Опа, Гюров бил "независим", подкрепен от ДБ и БСП и победил бившия кмет от ГЕРБ. Ясно, поредната ДБарка дето кешира мандата.

 47. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#30] от "vassilun":

  А защо не е бутнат тоя павилион за 15 месеца, защо същия архитект дето му е дал разрешение преди 10 години още е на поста ?

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#27] от "У Чен":

  Факт, и кмета на Панчарево е дремал месеци наред, дали е било безкористно ?

 49. 49 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  До коментар [#47] от "m17":

  Ми по-добре питай защо в София продължава да се застроява всяко свободно парцелче в т.ч. градинки и какво ли не, без никакво значение от отстоянието.
  Там е ключът от бараката.
  Община, архитект, кмет, съдия и т.н.
  Имаме закони, които лесно се заобикалят, е отговорът.
  Така са написани.
  Само бутането ще спре този процес.
  Ама либералите ще ревнат първи, че са нарушени правата... на нарушителите...

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 438 Разстроено

  От високо се вижда, че това е ремонт на работилница.

 52. 52 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2473 Весело

  Нарича се СТАБИуНОСТ...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Във форума останаха само тролове, няма коментари, а само минуси.
  Надница трябва да се изкарва...

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Весело

  До коментар [#30] от "vassilun":
  "Както бяха въведени в експлоатация морските сараи на Доган! "

  Като пиша , без предварително да съм прегледал форума , така се получава. В мой пост 34 съм те цитирал почти мо та мо.
  Еднакво сме реагирали.

 57. 57 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2222 Неутрално

  До коментар [#24] от "Сд":
  "Такива мафиоти само други по-гладни мафиоти могат да ги ликвидират"
  ________________
  Нинджа убива нинджа. Само първият ешелон на Партията-майка (синовете на комунистическата номенклатура, понастоящем в БСП) може да отстрани втория ешелон (гавазите и шофьорите на номенклатурата, понастоящем в ГЕРБ).

 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Любопитно

  До коментар [#49] от "НеКой":

  "Имаме закони, които лесно се заобикалят, е отговорът.
  Така са написани."

  Би ли ми припомнил коя партия има и имаше мнозинство в парламента през по-голямата част на последните 11 години? И защо тази партия не прие по-добри и незаобиколими закони?

 59. 59 Профил на Jack
  Jack
  Рейтинг: 148 Неутрално

  Явно Румбата се е издигнал в ерархията на ДС ( КГБ )

 60. 60 Профил на Jack
  Jack
  Рейтинг: 148 Неутрално

  Явно Румбата се е издигнал в ерархията на ДС ( КГБ )

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5378 Неутрално

  До коментар [#56] от "tacheaux":

  И аз съм така! Няма лошо!

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на chironex
  chironex
  Рейтинг: 162 Неутрално

  За 5-6 месеца бая работа са свършили. Работни момчета.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Мафията си има държава.

 65. 65 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#62] от "cir02671626":

  Е тогава какво проверява районния кмет 4 месеца за да издаде становище ? Що не каза "това не е за мен" и да го прати на Фандъкова и на Икономедия ?

 66. 66 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#58] от "vassilun":

  Ами то понеже Ристю беше министър и само той е виновен за тия закони! Да знаеш...! :)))

  Бивш tww09306483.
 67. 67 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Весело

  Всичко е пълна бутафория в България. Само мутрите са истински.
  —цитат от коментар 26 на hkr17702506


  В мафиотска България мафиотите се наричат още мутри. Докато в белите страни държавата има мафия срещу която се бори , то в България мафията си има държава в която управлямат мутрите. В този смисъл мутрите не са истински , защото са прикрити като държавни служители в различните власти. Това са кметове , министри , съдии и прокурори, шефове на държавни фирми и институции, депутати и т.н.

 68. 68 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Това е страната ни при Бойко Методиев Борисов.
  Закони НЯМА!
  И при мутрите няма, има техни правила.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 376 Неутрално

  До коментар [#19] от "chichka":

  Има предписание от ДНСК сградата да бъде премахната, защото е незаконна. Какво значение им тук дали е имало постройка на нейно място, или не.

 71. 71 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Е тогава какво проверява районния кмет 4 месеца за да издаде становище ? Що не каза "това не е за мен" и да го прати на Фандъкова и на Икономедия ?
  —цитат от коментар 65 на m17

  - Може би проверява какво се случва с бившата кметица на район Младост...

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 72. 72 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4328 Весело

  Този обект е неразделно свързан и със "сараите" и с "подпорната стена". Петимен съм, поне един да разрушат до основи. Все пак предпочитам да е "подпорната стена".
  —цитат от коментар 12 на jmf29537805


  Напротив. Обектите трябва да останат и подпорната стена да се довърши , но всички да се одържавят.

 73. 73 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Недосегаеми има само при едни и същи управляващи, но и тях ги сменят !!!

 74. 74 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 321 Неутрално

  На Bugjaka всичко е спокойно.

 75. 75 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Да се оргатизира народа и да ходим да изпълним разпореждането за събаряне. Като не могат институциите.

 76. 76 Профил на Jack
  Jack
  Рейтинг: 148 Неутрално

  всички да се одържавят.
  —цитат от коментар 72 на tacheaux


  Ако се одържевято още по зле

  Пак същети хора ще си живеят там но държавата ще плаща разходите

 77. 77 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#65] от "m17":

  Аха...! Тя Фандъкова щото не знае. И ДНСК и то не знае. И МРРБ и МЗХ и те не знаят. Никой и нищо не знае. Както винаги, когато става въпрос за мутренски строежи. Борисов, как не се е сетил да инспектира и този строеж?

  Бивш tww09306483.
 78. 78 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#71] от "keen":

  Онази дето я сгепиха как целува едни пачки евраци?

 79. 79 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Човекът си е платил и не му трябват разрешителни.

  А вие спрете да ровите и се радвайте, че битовата престъпност е спаднала.

  Каскетът пипа здраво.

 80. 80 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  Не искам да отклонявам вниманието на публиката от подобно фрапиращо нарушение, обаче какво стана с незаконните постройки в самата чаша на язовира?
  И кога ще се направи нещо за прекратяване на замърсяването на водоизточника, на пътя за Самоков, непосредствено над ВЕЦ Пасарел?

 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2397 Неутрално

  Напротив. Обектите трябва да останат и подпорната стена да се довърши , но всички да се одържавят.
  —цитат от коментар 72 на tacheaux


  И после да се отдадат на съответните хора с договор за управление, за срок не по-малък от 30г.

 82. 82 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Онази дето я сгепиха как целува едни пачки евраци?
  —цитат от коментар 78 на m17

  - Така каза твоят каскет, но съдът после установи, че е излъгал.
  Сигурно е излъгал и за другото. И това ще се разбере.
  Лошото е, че през това време ето такива незаконни строжи си вървят, завършват се и пито-платено.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 83. 83 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Ало, Гешев нещо да разследва? Радетелю за законност, деснице Божия, как не си се метнал още на тоз казус?

 84. 84 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 747 Неутрално
 85. 85 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#82] от "keen":

  Сериозно, съдът установи че е невинна а кой тогава я осъди на 20 години затвор на ДВЕ инстанции ?!?

 86. 86 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Весело

  До коментар [#31] от "vassilun":
  Неграмотността не порок, лекува се!
  До коментар [#34] от "tacheaux":
  Сараите в Росенец са точно върху основите на бившия яхт-клуб и хангара за яхтите!!!! Там Тихолов е изпипал всичко законно и перфектно. Двуетажната вила на пясъка и трите веле на ската към Атия са незаконни! Писал съм го десетки пъти.
  До коментар [#39] от "cir02671626":
  Много си написал, но нищо конкретно по въпроса ми!
  До коментар [#70] от "stanchopansa":
  Точно това предписание ще падне в съда и постройката става законна. Тоя номер не го ли научихте?
  Все пак не получих отговор, ва това място на тези строителни основи имало ли е нещо?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 87. 87 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#77] от "Petleshev":

  Нали сте радетели на реда и закона, защо очаквате Фандъкова да бъде супермен и да свърши работата на районните кметове. Особено пък издигнати с призива за борба с калинките и незаконното строителство !
  Айде всяка ДБарка да си гледа работата и да действа според обещанията си. И ако хване че някои му пречи, непременно да сподели на медиите !!!

 88. 88 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Продължава, защото мутрата Гайтански е оставил вноската си в чекмеджето на нощното шкафче. И затова е под протекцията на другата мутра – собственик на шкафчето.
  Накратко казано – докато другата МУТРА не бъде прибрана на топло в затворническа килия, безобразията в РБългария ще продължават. Затова помислете добре каква бюлетина ще пуснете в урната на 4 април! Вземете правилното решение!

 89. 89 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Ако този нещастник си беше подволил подобна простотия в САЩ, досега Националната гвардия щеше да е влязла и да му пръсне тиквата , во която няма мозък. Но за Тиквата като говорим ....

 90. 90 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  До коментар [#88] от "murry":

  А дали е оставил и вноската си на кмета на района, дето мота преписката за махането 4 месеца ? Пък тоя кмет не е от ГЕРБ и е подкрепен от ДБ.

 91. 91 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 334 Весело

  До коментар [#31] от "vassilun": Неграмотността не порок, лекува се!До коментар [#34] от "tacheaux": Сараите в Росенец са точно върху основите на бившия яхт-клуб и хангара за яхтите!!!! Там Тихолов е изпипал всичко законно и перфектно. Двуетажната вила на пясъка и трите веле на ската към Атия са незаконни! Писал съм го десетки пъти.До коментар [#39] от "cir02671626": Много си написал, но нищо конкретно по въпроса ми!До коментар [#70] от "stanchopansa": Точно това предписание ще падне в съда и постройката става законна. Тоя номер не го ли научихте? Все пак не получих отговор, ва това място на тези строителни основи имало ли е нещо?
  —цитат от коментар 86 на chichka


  Ако предписанието за събаряне на постройката "падне" в съда, това по никакъв начин не прави постройката закона. Тя продължава да си е толкова незаконна, колкото си е била винаги, просто ДНСК трябва да издаде ново предписание за събаряне на незаконната конструкция ,съобразено с буквата на закона :):)
  И ето отговора - на това място преди това е имало ловна барака с площ от 20 кв.м., вие лично смятате ли, че построената отгоре сграда е поне малко по-голяма от 20 кв.м.,, за да може да се счита за подобрение на съществуващите основи на ловната барака? :):):)
  П.С.: Тихолов не е изпипал нещата въобще при "реконструкцията" на сарая на Росенец, защото да направиш подобрения на съществуваща сграда, съгласно ЗУТ, трябва да ползваш основите, а не да добавяш нови ... Но и там е въпрос на рушвет до съответните органи, не до закони и правила :):):)

 92. 92 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Ей завистници, стига сте гледали в канчето на господарите си :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 93. 93 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Весело

  Абе изглежда като малка пристройка, нещо разширение на съществуваща барака-като на оня , другия удобен на властта, дето си строи в Морската градина във Варна-Марешки
  —цитат от коментар 5 на debruckere


  Хммммм, на мен по-скоро ми прилича на подпорна стена, ама знае ли човек....

  Мараба, С-ДС доносници!
 94. 94 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Подигравката със закон, държава, институции и народ е повсеместна....
  —цитат от коментар 25 на padrino


  Объркал си нещата: със закона и държавността у нас се подиграват институциите, в лицето на политици и висша администрация. а българският народ подкрепя тези подигравки на всеки нови избори. Актуално ще го направим след няколко седмици....

  Мараба, С-ДС доносници!
 95. 95 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 524 Любопитно

  по ЗУТ Общината е трябвало да издаде акт за спиране на незаконния строеж, а не го е направила. Защо??? Да не говорим, че не е късно и сега да се издаде такава заповед!

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  До коментар [#91] от "Chicho_Gosho":

  Залагам 1000 лв, че ловната барака не е била 20 метра!!! Сигурен съм, че някъде назад във времето ще се намери кадастър с навеси, огради, сенници.....
  Номера с вълнолома на Доган в Росенец е друга бира.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 97. 97 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1024 Весело

  Може и да го разруши сам.......след време !
  —цитат от коментар 3 на Николай Бучков

  ЕЕЕ да това е!
  Построяват го и след пищен купон се наа..ват от кеф и го взривяват а за нас фоервеките.
  Ей тези така са се окопали ,че май по елегантния, политически начин ,не ще се откачат от държваната циц...
  Ала ме радва като гледам какви високи цели си поставят за изяждане ,изеб.... и осиране на всичко наоколо- сега,че "живота е кратък".Сигурен съм ,че 80 % от популацията им завижда и би искала да е на тяхно място.

 98. 98 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1024 Весело

  А Марешки колиба си строй ,че не вземе да ги надскочи, тия селяни! Хахахахах-яяяяя..

 99. 99 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2215 Неутрално

  Ако този нещастник си беше подволил подобна простотия в САЩ, досега Националната гвардия щеше да е влязла и да му пръсне тиквата , во която няма мозък. Но за Тиквата като говорим ....
  —цитат от коментар 89 на irons


  Много каубойска представа имаш за САЩ - никаква национална гвардия няма да пратят, никой няма да стреля, за да спре един незаконен строеж там - процедури на проверка по такива казуси се решават за най-много 2 седмици / като задължението по представянето на пълния набор от документи и разрешителни е на инвеститора/, а ако, междувременно, строящият си направи оглушки, построеното се заличава / на другия ден след изтичането на срока/ от специализирана фирма / и в присъствието на полиция/ за сметка на местната власт. А после тези разходи се покриват от наглеца, който, освен това, трябва да заплати и огромни административни глоби / обичайно в размер до 40% от оценката на обекта/, а при преценка за нарушения, заплашващи живота и здравето на населението в района, екологията или националната сигурност - наказателно преследване и присъда с елементи на затвор са неминуеми.
  Пет месеца бавене на преписка, ясна като бял ден, в САЩ? Ако това някъде се случи, местните граждани просто ще пребият с бухалки хората от строителния надзор - не им плащат солидните заплати за да си бъркат в носовете, докато играят корупционни мачлета с разпищолени паричковци!
  Затова и подобни нарушения в САЩ рядко се случват. Предимно в безлюдните райони на Аляска.

  Мараба, С-ДС доносници!
 100. 100 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Хилядите подобни бандитски изстъпления са единственият траен и положителен резултат от 30 годишен преход.
  Не виждам Джипката до творението на Вълка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK