Президентът сезира Конституционния съд за Бюрото по защита към главния прокурор

Прокуратурата, ДАНС и служители от Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор влязоха в президентството на 9 юли м.г.

© Юлия Лазарова

Прокуратурата, ДАНС и служители от Бюрото по защита на свидетелите към главния прокурор влязоха в президентството на 9 юли м.г.Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд по въпроса за Бюрото по защита към главния прокурор и поиска съдът да се произнесе в нарушение на конституцията ли са текстове от два закона, които определят структурата като самостоятелна и на подчинение на главния прокурор.


Става дума за Закона за съдебната власт и от Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, които поставят на контрол и подчинение към главния прокурор Бюрото по защита.


"В последните години чрез последователни промени в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, в отклонение от конституционния принцип за разделение на властите, при главния прокурор се оказаха съсредоточени всички основни функции по ръководство, контрол и осъществяване на дейността на Бюрото по защита. По този начин се надхвърлят установените в конституцията правомощия на прокуратурата и на главния прокурор", пише в искането си президентът.
Държавният глава отбелязва, че конституцията дава на съдебната власт статут на независимост, която обаче може да се ползва само и единствено с оглед на изпълнение на конституционно установените функции на съда, прокурорите и следователите. Тази независимост не следва да бъде употребявана за осъществяване на други задачи извън тях.


Като възлага на служителите на Бюрото по защита полицейски правомощия, а поставя самото бюро в структурата на прокуратурата и под ръководството на главния прокурор, законодателят възпрепятства упражняването на граждански контрол над осъществяване на полицейски правомощия, с които могат да се засегнат изключително значими ценности като човешкия живот и здраве, свободата, личния живот на лица.

"Главният прокурор не може едновременно да ръководи бюрото и да упражнява надзор за законност над неговите действия - това означава да надзирава сам законността в собствените си действия", посочва в искането до Конституционния съд президентът.

През първата година от мандата на Иван Гешев като главен прокурор служители на Бюрото по защита участваха в няколко значими акции на прокуратурата. В края на май 2020 г. именно служители на това бюро изведоха от министерството на околната среда и водите бившия зам.-министър Красимир Живков, обвиняем заедно с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови за нерегламентирано управление на опасни отпадъци.


Прокурори и служители Бюрото по защита влязоха в сградата на Министерството на околната среда и водите и отведоха бившия зам.-министър Красимир Живков.

© Велко Ангелов

Прокурори и служители Бюрото по защита влязоха в сградата на Министерството на околната среда и водите и отведоха бившия зам.-министър Красимир Живков.


На 9 юли м.г. служители на бюрото влязоха в президентството при съвместна акция с прокуратурата, при която бяха претърсвани кабинети на съветници. По време на акцията бяха задържани бизнесменът Пламен Бобоков, президентският съветник Илия Милушев и секретаря Пламен Узунов. По-късно различни съдилища в страната излязоха с решения, че техните арести са незаконни, неоснователни и немотивирани.


Влизането на въоръжените служители от Бюрото по защита към главния прокурор бе един от поводите за продължилите над 100 дни граждански протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.


Държавният глава атакува статута на бюрото с 3 основни мотива


В искането си до Конституционния съд държавният глава посочва и подробно аргументира три основни мотива. Според него са нарушени принципа за разделение на властите, принципа на правовата държава и този за независимост на съдебната власт.


Той подчертава и че по отношение на функциите по конвоирането и принудителното довеждане на лица има дублиране на функциите между Бюрото по защита и Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието.


Промените в структурата започнаха при Сотир Цацаров


През февруари 2014 г. още в началото на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор правителството предложи и парламентът прие промени в Закона за защита на свидетели (името му е Закон за защита на застрашени лица във връзка с наказателно производство). С промените Бюрото по защита, създадено с този закон като специализиран отдел към Главна дирекция "Охрана" към Министерството на правосъдието, премина към главния прокурор, на негово пряко подчинение, и изпълнява неговите разпореждания.


Оттогава главният прокурор преценява дали показанията, обясненията или информацията на застрашеното лице са от съществено значение за наказателното производство, както и обективността и степента на заплахата.


Контролът върху дейността на Бюрото по защита се осъществява от Съвет по защита на застрашените лица. В Съвета по защита влизат министърът на правосъдието, министърът на вътрешните работи, представляващият ВСС, председателят на ВКС, главният прокурор и председателят на ДАНС. Решенията на съвета се вземат с обикновено мнозинство. Нямат право да разгласяват информация.


Дейността на Бюрото по защита се финансира от бюджета на съдебната власт. Мотивите са шаблонни: "Промените целят за бъдат подобрени дейностите, пряко свързани с гарантиране сигурността на застрашените лица във връзка с наказателно производство."


Акцията в сградата на президентството бе един от поводите за началото на гражданските протести, продължили повече от 100 дни.

© Юлия Лазарова

Акцията в сградата на президентството бе един от поводите за началото на гражданските протести, продължили повече от 100 дни.


Промените в закона дадоха правомощия на главния прокурор да назначава не само директора на структурата, но и служителите. Съветът по защита вече не се събира на всеки три месеца, а два пъти годишно, когато разглежда отчетите на главния прокурор за изпълнението на Програмата за защита. Главният прокурор е единственият, който може да разгласява информация за специалната защита. Той определя и дали да се дава предварителна защита на свидетелите, преди да влязат в програмата, и в каква степен.


Освен това главният прокурор не е длъжен да съгласува устройството и правилата на бюрото с Висшия съдебен съвет, а ще ги определя сам. Ще решава и какъв да е размерът на допълнителните възнаграждения в бюрото. Освен бонуси на служителите се полага и ведомствено жилище, ако нямат собствено в София и отговарят на определени изисквания.


При Гешев бюрото получи правомощия да пази прокурори и следователи


През февруари 2020 г., в самото начало на мандата на Иван Гешев, правителството изпълнява първото желание на новия главен прокурор: С промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) е направена решаващата добавка в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство. Според допълнението Бюрото за защита към главния прокурор освен доскорошните дейности по защита на свидетели разширява периметъра си и вече ще "организира и осъществява охраната на прокурори и следователи".


Това желание е имал и Цацаров, но е останало неосъществено, разказват магистрати и бивши членове на ВСС пред "Дневник".


Новото правомощие на Бюрото по защита се осъществява при условия и по ред, определени със "съвместна инструкция на министъра на правосъдието и главния прокурор, съгласувана с пленума на Висшия съдебен съвет", пише в променения Закон.


С промяната в ЗСВ охранявани от "Съдебна охрана" към Министерството на правосъдието остават само съдиите. Странното и будещо въпроси е, че в променения текст в ЗСВ (член 391, ал.3, т.3) е записано, че и охраната на съдиите, която остава към правосъдното министерство, се определя със "съвместна инструкция на министъра на правосъдието и главния прокурор, съгласувана с пленума на Висшия съдебен съвет".

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Това “бюро за защита” са просто мутрите на пашата ( делта гард) облечени във висша неприкосновеност. Мога да бият, да убиват.и никой извън библиотекарската мафия нищо не може да им каже. Недоволните могат да се оплачат на пешев.

 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Той е търпелив, обеща да чака! И ще го дочака, бъдете сигурни!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 3. 3 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 805 Неутрално

  На първата и на втората снимка лицето е едно и също. Аз съм го кръстил "Джихадиста" още след първите му появявания.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Да се разпуснат , не ги различавам много от Делта гард и 100 тояги на голо :)

 6. 6 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Бюрото по защита към главния прокурор е паравоенна незаконна структура и като влизаха в президенството само трезвата и реална преценка на ситуацията от НСО-то не доведе тея брадясали недоразумения да ги ......... приключат за 3 мин.

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  На нас кое ни е наред, че и това.

 8. 8 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Президентът РР назначи Гешев за главен прокурор, въпреки призивите да не го прави, т.е. вкара си автогол.

 9. 9 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3492 Неутрално

  Гешев го чака много тежка съдба, ако тиквата не направи правителство след изборите. Току виж станал библиотекар при бай Ставри...
  —цитат от коментар 4 на Птоломей Едно


  До коментар [#4] от "Птоломей Едно":

  Не знам Гешев каква съдба го чака след 6 години като му изтече мандата, но знам каква съдба чака Радев още тази есен, когато неговият мандат свърши. И никак не му завиждам...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 10. 10 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1768 Весело

  Пари му на РРадев нещо, пари му! Най-късно след 12 месеца ще разберем!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 11. 11 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 587 Неутрално
 12. 12 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Доколкото разбирам това "бюро" е създадено с мотива да охранява застрашени свидетели. Дотук добре, но да му се вменяват някакви полицейски функции е в разрез с конституцията и устройството на държавата.

 13. 13 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Да се разпуснат , не ги различавам много от Делта гард и 100 тояги на голо :)
  —цитат от коментар 5 на dejmos


  Те работят и на двете места - в делта гард и в прокуратурата едни и същи боклуци.

 14. 14 Профил на pyn
  pyn
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Гешев го чака много тежка съдба, ако тиквата не направи правителство след изборите. Току виж станал библиотекар при бай Ставри...
  —цитат от коментар 4 на Птоломей Едно


  Объркал си йерархията. Всъщност Дебелата Тиква е зависима от Гешев.
  Ако му наредят, Гешев още утре ще арестува Борисов и с помощта на Специализирания съд ще го прати за няколко години в ареста. Без доказателства и обвинения.
  Само да му наредят.

 15. 15 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Пари му на РРадев нещо, пари му! Най-късно след 12 месеца ще разберем!
  —цитат от коментар 10 на chichka


  Е па колко да му пари ? Като му изтече мандата, вероятно ще се кандидатира за втори. И вероятно ще го спечели.

 16. 16 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 858 Неутрално

  На кратко казано , мръсните гадни мутри се облякоха с власт , държавна заплата и неприкосновеност.
  Гласувайте пак за ГЕРБ !

 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1585 Весело

  "Бюрото по защита към главния прокурор" е ясно, но самото съществуване на спец.съда, спец. прокуратурата и КОНПИ трябва да се преосмисли и да се закрият ..... а въпроса с Гешев, много лесно може следващ парламент да го реши като им ореже бюджета с 2/3 до оставката на Гешев !!!! ..... Въпрос на 2 седмици ще бъде !!! ...... А относно политиката, ......политиците от ДБ трябва да се поучат, как се пори задницата (на панталон) ЦвЦв от Татяна Дончева хахаха ....... https://m.youtube.com/watch?v=AI8rjPwIY8E&feature=youtu.be

 18. 18 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 348 Неутрално


  Бюрото по защита към главния прокурор е паравоенна незаконна структура

  До коментар [#6] от "MPetr":

  И заради това Каскета и униформените мутри трябва да бъдат съдени в международния трибунал за паравоенни престъпници в Хага, където Каскета ще бъде булка на Хашим Тачи

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Не му върви на каскета.
  Запорите и обвиненията към Божков падат едно по едно. Сега ще го оставят и без преторианци.

 21. 21 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Google разкри незаконно строителство и сеч в общинския имот нает от Харизанови
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10159794383101189
  В общинския имот нает от фирмата на жената на Георги Харизанов в София само за 416 лв. месечно са изсечени дървета, съборени са постройки и е изградена нова пристройка без никакви строителни книжа. Това разкриват архивни кадри на системата Google Street View и справки в системата за строителни разрешителни на Столична община. Освен това има данни за незаконно премахване на постройки в съседния имот, който по думите на Харизанов също е бил нает от фирмата на съпругата му.

 22. 22 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Проблемът е, че ние вече прилагаме модела Оруел, а Брюксел изостава. Ама скоро ще ни настигнат.

 23. 23 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Браво на Радев! Време беше някой да сезира КС за тая незаконна лична държавна гвардия на Гешев! Гешев си е направил собствена преторианска гвардия на наши разноски! Какво „Бюро за защита на свидетелите” - те арестуват хора и нахлуват в институции, не защитават свидетели.

 24. 24 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Това изобщо не означава, че Пламен Узунов е невинен. 😏 😊 другари !

  agent
 25. 25 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Усилията да се върне Васил Божков са невиждани от десетилетия. Само че, той не може да се върне, както и братя Галеви 😊! Да видим....

  agent
 26. 26 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Google разкри незаконно строителство и сеч в общинския имот нает от Харизанови

  До коментар [#21] от "Наблюдател":

  Няма кво да се лъжем. Те това са истинските патриархално-консервативни ценности на Гошо Хризантемов - консерватор на тръби и напоителни системи - типичен “десен” представител на Института за Сарайска политика.
  Имотните далавери и мутренското ибрикчийстване - последен бастион на кунсерватизЪма и щит срещу джендъризма, норвежците и 5G-то

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 424 Неутрално

  И КВО СЕГА СЕКА ЕДНА ТЪПА МУТРА В ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ МУТРОСТРУКТУРА И ДА ЗАВЗЕМА ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ , ДЕМЕК ДА ПРАВИ ПРЕВРАТ , ТО ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ВЕЧЕ

 29. 29 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Радев е абсолютно прав и точен . Изключително сериозни мотиви и аргументи. Добре, че е той, иначе мутрите щяха свободно да си развяват байряците, защото освен Радев, в момента друга ипозиция няма.

  Stupid people make me sick
 30. 30 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1585 Неутрално
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Радев може да е точен, но това не оневинява поставеното лице Пламен Узунов , нито хора като Божков. А това прави усилията на пРезидента преднамерени. Нима действията на Путкин 1 са незаконни в Русия ?! Хайде другари нека бъдем реалисти 😊!
  Тези балалайки ги слушаме от десетилетия....

  agent
 33. 33 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  До коментар [#8] от "dlagnikov":Разбира се... Трябваше пинокио-маджото да назначим...
  —цитат от коментар 27 на Мултикултиджендър-Ариец


  Страдай тихо. Кво ни занимаваш с истериите си?

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Никога не съм бил фен на шапкаря, но в случая е напълно прав.
  От мен палче.

 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  Президентът е прав.

  Не толкова за биячите на Гешев. За тях на всички е ясно.

  Както и на президента е ясно, че безчинствата на Гешев и неговите апапи не са въпрос на Конституционния съд - всичко е в закона за защита на свидетелите, който естествено ще бъде променен от следващото Народно събрание.

  Прав е, защото действието му може и да няма юридически последствия, но е пряко участие в предизборната агитация срещу ГЕРБ, Бойко Борисов и Гешев.

  Ама той няма право да се намесва!

  Моля? Я си прочетете Изборния кодекс да видите какво значи предизборна агитация - призив да се гласува за определена партия или коалиция. Да е казал за кого да се гласува? Не е казал. Ама то може да се тълкува.... Да, може, и това му е хубавото - но не е незаконно.

  Щом с джипка може значи може и така!

 36. 36 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 17 Гневно

  Това са мутрите на Гешев, който е маша на Пеевски. Не знам къде са патриотите наистина, един турчин и една етническа партия управляват майка България!
  Трябва да прекъснем модела Росенец!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1414 Весело

  "Прокурори и служители Бюрото по защита влязоха в сградата на Министерството на околната среда и водите и отведоха бившия зам.-министър Красимир Живков."

  Който призна престъпленията си.
  Що ли ни го спестяват?
  И другите ще признаят.
  Като падне един имунитет.

 42. 42 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1577 Весело

  До коментар [#11] от "Шоршо":
  До коментар [#30] от "MPetr":

  Радев нагледно демонстрира какво значи да те гонят по устав.

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#41] от "Дон Кихот":

  Да не би да намеквате, че Красимир Живков е признал престъпленията си след като е имал среща с биячите на Гешев?

  Да разбираме ли, че е допустимо и Гешев, и неговите апапи да си признаят всичко, че и нещо отгоре след кратък престой в поделението на "баретите" във Врана?

 44. 44 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  Става ясно че тази служба за охрана към прокуратурата вместо да охранява застрашени свидетели се е правърнала в лична охрана на Геша и този гавазин с брадата дори и чалма да си сложи няма кой друг освен Геша да го санкционира а той едва ли ще си причини това защото списъка идва от Доган !

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 45. 45 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Радев иска всички силови структури да са на негово подчинение!

 46. 46 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не знам Гешев каква съдба го чака след 6 години като му изтече мандата, но знам каква съдба чака Радев още тази есен, когато неговият мандат свърши. И никак не му завиждам...
  —цитат от коментар 9 на Петър Самсонов


  Радев трябва да се облича дебело, с неговите перманентни нарушения на Коституцията няма да ме изнанада, ако стане клиент на Гешеф, естествено след изтичане на мандата му!

 47. 47 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#12] от "pafaka22":

  Даже и това не е добре. Полицията също има задължението да охранява свидетели.

  Спешно трябва да се закрият извънредните Специализиран съд и Специализирана прокуратура, а сега и това недоразумение - преторианската гвардия на Каскетурата.

  Иначе червеният тъпоъголник си остава просто тъпоъгълник, при това червен. На фона на другите червени от управлението дори изпъква..., за съжаление.

 48. 48 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 323 Неутрално

  До коментар [#47] от "mgsh":

  И понеже сме на тази тема - спешно трябва да се закрие и абсурдната комисия Компир, която уж отнема незаконно придобито имущество - ама тя разследва извън полицията и тя решава извън съда кое е законно и кое не.

  Вече доста време живея на запад от Калотина и нийде не видях такова животно като нашенския Компир. Навсякъде съдът обявява някаква собственост (недвижима, движима, парична...) за незаконна и после се произнася относно конфискацията (макар според зависи обвинителния акт или жалбата) - дали да, дали не, евентуално в какви размери... Но точно преди това същият този съд се е произнесъл за ен брой години затвор за жизнерастно придобилия собственост извън закона. С една дума - не разпилявайте по картофите наказателното производство, ако искате справедливост според закона. То, за целта, и законът трябва да се стреми към справедливост...

  Де, гиди, тикви такива!

 49. 49 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1414 Весело

  До коментар [#43] от "Един препатил":

  "Да не би да намеквате, че Красимир Живков е признал престъпленията си след като е имал среща с биячите на Гешев?"

  Не се учудвам, че сте оставили недоразумението Бойкикев да бъде лице на ДБ и да бие непрекъснато по и без това скапания й имидж.
  Вие сте по-зле и от него.
  В царството на слепите и едноокият е цар.

 50. 50 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1414 Весело

  До коментар [#43] от "Един препатил":

  "Да не би да намеквате, че Красимир Живков е признал престъпленията си след като е имал среща с биячите на Гешев? "

  Този абзац много ме впечатли- от него лъха носталгия по мандраджийските времена.
  Та, казваш, от Красимир Жеков партизанин не става. Не издържал на гестаповските мъчения.
  Предал каузата!
  Аз знам защо- забравил е да мине край бюста на Хитлер и да вдигне "Зиг Хайл" и да получи вдъхновение.
  Като един друг негов ортак от имунизираното обкръжение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK