На живо

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Георги КожухаровПремиерът Бойко Борисов разпореди днес да се спре ваксинацията с препарата на "Астра Зенека" в страната. Първоначално се смяташе, че основната причина е в партида, временно спряна в Австрия по повод проверка на здравословен проблем и смъртен случай след като инжекцията е била поставена. От тази партида ваксини е получила и България.


По-късно здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че вчера жена на 57 г. е починала в Пловдив часове след ваксинация. Проверява се дали има връзка между двете събития. До решение как да се процедира занапред с ваксините на "Астра Зенека" е спрян електронният регистър за записване на час за ваксинация. От утре пък всички пристигащи от Африка ще бъдат поставяни под 10-дневна карантина без значение дали имат отрицателен PCR тест.


"Дневник" следи ситуацията с развитието на епидемията в страната на живо. Какво се случва по света четете тук.
Пристигащите от Занзибар ще бъдат поставяни под задължителна карантина

От утре всички влизащи в България от африкански държави ще бъдат поставяни под задължителна карантина за срок от 10 дни. Това се разбира от заповед на здравния министър Костадин Ангелов, която беше разпространена до медиите. В нея се уточнява, че не се допуска изключението за отмяна на карантината при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.


Карантината ще се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на 10-ия ден от карантината изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието.


Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Associated Press


Така превърналият се в последните месеци в предпочитана туристическа дестинация от българите остров Занзибар също попада в обхвата на заповедта. В началото на седмицата Ангелов обяви, че се обмисля въвеждането на карантина за пристигащите от Африка, но ден по-късно уточни, че това няма да стане.


Повече четете тук.

ВМА обяви, че поставя само втора доза

Заради спряната ваксинация с "Астра Зенека" ВМА обяви, че ваксинационният център ще бъде с променено работно време през почивните дни. На 13 март (събота) екипите ще извършват по график само поставянето на втора доза в часовия диапазон от 9.00 до 12.00 часа.


В неделя (14 март) ваксинационният център няма да работи.

Три часа и половина след като официално бе спряна ваксинацията с "Астра Зенека" в България, местното поделение на компанията излезе с позиция. В нея се посочва, че профилът на безопасност на ваксината е широко проучен във фаза III на клиничните проучвания и независимият детайлен преглед на данните потвърждава, че ваксината се понася добре като цяло.


"В допълнение на данните от клинични проучвания, десетки милиони дози са приложени в над 50 страни в света, с което нараства обемът данни за ефективност и профил на безопасност с ваксината срещу COVID-19 на Оксфорд – "Астра Зенека" в реалната клинична практика", посочва компанията.

Допълва, че "прегледът на индивидуалните съобщения за странични ефекти до този момент не предполага, че ваксината може да има някаква роля в какъвто и да било смъртен случай....Анализът на базата ни данни за безопасност не показва данни за повишен риск от белодробна емболия или дълбока венозна тромбоза при приложение на ваксината във всяка отделна възрастова група, партида или страна. Всъщност наблюдаваният брой такива събития е значително по-нисък при лицата, получили ваксината, отколкото би трябвало да се очаква в общата популация, се казва в съобщението.

Допълва се, че всяка партида преминава през всички стъпки за оценка, по време на които се провеждат над 60 различни контролни теста за качество. Съобщава се, че компанията има готовност да достави планираните количества за България.

Лекари съобщават за все по-млади пациенти

Приемаме по-млади хора и то в по-тежко състояние, но клиничната картина е същата и като предишния вариант на вируса. Само че този британски щам засяга хората между 30 и 40 години, повечето млади хора оцеляват слава Богу, но заболяването протича по-тежко сега при тях. Това каза пред БНР д-р Диана Лекова, ръководител на Covid звено в "Токуда".


Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


На свой ред тя посочва, че с колегите й очакват по-строги ограничителни мерки, за да не се изцчерта ресурса на здравната система за справяне със ситуацията.


"Разбира се, трябва да има баланс между икономическите мерки и здравните, но нищо не трябва да е за сметка на човешкия живот. Би помогнало спирането на децата от училище, но ако вълната е по-голяма, ще трябва да има и други затваряния - ресторанти, молове, не само локални мерки", посочи д-р Лекова.

Борисов разговаря с Курц за разпределението на ваксините

Премиерът Бойко Борисов е провел телефонен разговор с австрийския канцлер Себастиан Курц. Борисов го подкрепил за инициативата да бъде внимателно разгледан начинът на доставка и разпределение на ваксините, договорени от Европейската комисия, към държавите членки на ЕС, съобщава правителствената пресслужба.


Борисов обявил, че трябва дистрибуцията на ваксините да се реализира на принципа, около който се обединиха държавните и правителствени ръководители по време на заседанието на Европейския съвет на 21 януари. Тогава в заключенията, направени от председателя на Европейския съвет Шарл Мишел беше посочено, че ваксините следва да се доставят едновременно и трябва да се разпределят пропорционално на база населението на страните членки, напомнил премиерът.

БСП са готови за извънредно заседание заради ваксините

На извънреден брифинг БСП обяви, че правителството дължи отговори на обществото за ваксините.


Кандидатът за депутат Георги Михайлов критикува управляващите заради ситуацията с ваксината на "АстраЗенека" - докато няколко страни в ЕС спрели използването й за дни, тази сутрин в България се ползвала, докато премиерът Бойко Борисов разпоредил да спре. Той попита защо решението сутринта е едно, а на обяд - друго. Причина за критиките бяха и несъществуващи места за ваксинация.


БСП обяви, че е готова за извънредно заседание на парламента за разрешаване на проблема с ваксините, обяви още Михайлов.

Записването за ваксинация спира засега

Електронният регистър за записване на час за ваксинация временно ще бъде спрян, съобщи Костадин Ангелов. Причината е прекратяването на имунизациите срещу COVID-19 в страната с ваксината на "АстраЗенека", която се използваше за записалите се в регистъра.


Ангелов ще се срещне с представители на "Информационно обслужване", които поддържат регистъра. Идеята е да бъде изписано съобщение, че хората временно не могат да се записват. Датите на вече записалите се ще бъдат изместени.


Подробности - тук

Ваксинацията с препарата на "АстраЗенека" в страната спира превантивно

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Юлия Лазарова

Ваксинацията с препарата на "АстраЗенека" в страната спира превантивно след смъртен случай в Пловдив, обясни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. 57-годишна жена е починала след ваксинация, като до седмица ще бъде готово заключението на съдебните медици. Пряка връзка между ваксинацията и настъпилата смърт към момента не може да се приеме. Жената е била с редица придружаващи заболявания. Ваксинацията не е направена с проблемната партида от ваксината, която вече не се ползва от няколко европейски страни.


Ангелов призова хората, които са ваксинирани, да бъдат спокойни. "Няма абсолютно никакви притеснения за хората, които са се ваксинирали. Нямаме официални данни, които да доказват причинно-следствена връзка", коментира той.


Подробности - тук.


Заведенията размахаха пръст на шефа на РЗИ-София

Собствениците на заведения, които след няколко месеца невъзможност да работят за последната година, реагираха остро на коментар на Данчо Пенчев, директор на РЗИ- София. Пред Би Ти Ви в четвъртък Пенчев каза, че вече има установени случаи на болни от COVID след като са посетили заведения. Кафенетата и ресторантите бяха отворени на 1 март.


Заради това от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията му отправят публично няколко въпроса, свързани с това кога е правено цитираното изследване, как е доказано, че хората са се заразили точно след 22:00 ч и точно в ресторант, как е направено изследването след само 10 дни работа на заведенията, колко хора обхваща то, кои служители са го направили и биха ли потвърдили достоверността му, каква е представителната извадка на това изследване, по какъв метод и т.н.


"Като браншови организации сме длъжни да поискаме публично оповестяване на всички факти около това изследване, ако то изобщо съществува, защото вече няма да търпим сатанизиране, очерняне и целенасочени манипулации в ущърб на всички стотици хиляди български граждани, заети в нашия бранш с безпочвени обвинения, недоказани твърдения, тексаски таблички и всякакви други видове лъжи и демагогии", заявяват двете организации.

Борисов отново иска протокол за влизане на туристи

След като Гърция обяви протокола, по който ще открие летния си туристически сезон през май, а България все още не е дала информация по въпроса на потенциалните си чуждестранни гости, премиерът Бойко Борисов разпореди (макар да няма такова право) за втори път да бъде създаден такъв протокол и в България. Разпореждането му се отнася до министерствата на туризма и на външните работи. Това съобщава правителствената пресслужба след работно съвещание при премиера. Не е известно дали се работи по въпроса след като веднъж той бе заявил това.


"Да има критерии, по които всеки човек да е наясно как може да посети България. Още от сега да могат туристите в Европа, а и не само в Европа, да знаят какво е необходимо, ако дойдат на почивка в България. Така ще може и туристическият бранш да се подготви за дейността си", посочва Борисов.


За такъв протокол наскоро призоваха и някои организации в сектора. Повече за това четете тук.


На заседанието ресорният министър Марияна Николова, която като вицепремиер е ангажирана с организацията на изборите, отчита, че предстои плащането на остатъчната сума от 51 млн. евро, с които се компенсира до 4% от оборота на туроператорите през 2019 г. Като се проверявало през данъчната администрация съответствието на подадените заявления.

На заседанието на правителството днес министърът на образованието Красимир Вълчев информира, че в последните дни е отчетено бързо увеличаващо се разпространение на вируса и в училищата. "В 18 области на страната по данните на Националната информационна система има средна заболеваемост над 300 души на 100 хиляди. Там сме препоръчали на началниците на регионалните управления като участници в областните кризисни щабове да подкрепят решенията за преминаване в обучение в електронна среда за срок от минимум 2 седмици на учениците от 5 до 12 клас. На този етап това е разумното", заяви образователният министър.


В сряда от пресцентъра на ведомството отчетоха след запитване от "Дневник", че стойностите на заболелите в образователната система не са по-високи спрямо тези през изминалите месеци. Днес Вълчев докладва, че има готовност всяка една паралелка в страната да премине в електронно обучение. По данни на министерството на образованието към 10 март 1335 ученици се обучават в електронна среда от разстояние по избор на ученик или родител и след разрешение на съответното Регионално управление на образованието. Други над 300 ученици в момента учат от разстояние за не повече от 30 учебни дни по тяхно желание и след заповед на директора на образователната институция.

Борисов разпореди имунизирането с "АстраЗенека" да бъде спряно

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Пресслужба Министерски съвет


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на "Астра Зенека" да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й. Това стана ясно на работно съвещание, свикано от премиера.


Подробности можете да прочетете тук.

Мерки в Благоевград бяха в сила един ден

Директорът на Регионалната здравна инспекция – Благоевград, Калоян Калоянов е отменил част от ограничителните мерки, които бяха наложени вчера в областта, в която заболеваемостта е 315 на 100 хил. души, за две седмици. Фитнес залите и моловете отварят врати днес, каза за БНР Калоянов. Те ще работят при ограничено работно време и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, уточни Калоянов. Отмяната на заповедта на директора на здравната инспекция идва, след като вчера фитнес инструктори, спортисти и граждани протестираха вчера пред сградата на Областната администрация.


С решение от сряда бяха затворени и театрите и кината за период от две седмици, а работното време на заведенията за хранене се ограничи до 22 часа. Учениците от 5 до 12 клас вече учат онлайн. Няма да се провеждат масови мероприятия и спортни състезания.

Със свое решение Централната избирателна комисия определи условията и реда за образуване на избирателни секции за парламентарните избори на 4 април в лечебните заведения, включително в COVID отделенията, в домовете за стари хора и в другите специализирани институции за предоставяне на социални услуги и на плавателни съдове под български флаг. Избирателна секция на тези места се образува при наличието на не по-малко от 10 избиратели.

От новорегистрираните 3121 заразени със SARS-CoV-2 през последното денонощие най-много са случаите в
София – 911, следват областите Бургас – 285, Пловдив – 255, Варна – 184, Плевен – 130, София-област – 114, Сливен – 112, Благоевград – 105, Враца – 102

15 301 дози ваксина срещу COVID-19 са поставени за последното денонощие. Така общо поставените дози досега са 324 446. Със завършена имунизация (поставени две дози) са 53 859 човека.

Личните лекари в Кюстендилско алармират за огромен недостиг на ваксини в региона, заради което не могат да имунизират пациенти, записали се преди месеци. От сдружението на общопрактикуващите лекари в областта са изпратили писмо до здравния министър, за да изразят недоволството си.


В област Кюстендил до началото на седмицата са получени едва 850 флакона, средно на един личен лекар се пада по един флакон с 10 дози. Това е крайно недостатъчно, коментира пред БНТ д-р Силвия Стефанова, при която са записани близо 200 пациенти. Те чакат повече от два месеца, за да получат доза от ваксината.


Кюстендил е сред областите с най-висока заболеваемост от коронавируса в страната – 538 души на 100 хил. за 14 дни.


"Много трудно избирам кого да имунизирам. Най-важното е за тези, които са най-застрашени, много е трудно. Освен това ние разполагаме само с един вид ваксина и някои пациенти се отказват", допълни д-р Стефанова. "Ние чакаме и звъним всеки ден за 10 дози, а накрая идват мобилни екипи и ваксинират 600 човека. Това беше поводът да напишем писмо до здравния министър и да потърсим помощ това положение да се промени", обясни д-р Стефанова.


Според нея е объркана методиката за разпределяне на ваксините. "Моите пациенти искат да се ваксинират при мен и колегите ми, защото ни познават, а не да се редят по два часа на опашки", допълни общопрактикуващият лекар.

"Скритата заболеваемост изключително разпространява болестта. Хората не се диагностицират или сами се диагностицират", коментира пред БНР Йорданка Стоилова, ръководител на катедра "Епидемиология и Медицина на бедствените ситуации" в Медицинския университет в Пловдив.


Тя открои епидемиологичните показатели, които според нея са обезпокоителни. "На 14-дневна база имаме увеличаване на заболеваемостта, която варира в широки граници. Най-вероятно в началото на другата седмица този индекс ще бъде повишен", прогнозира епидемиологът


Промяната във възрастовата структура е другият фактор – нараства заболевамостта под 19 години, дори при малки деца. "Това се дължи на британския вариант, който вече има дял над 80% при нас", обясни Стоилова.

От понеделник (15 март) на училище онлайн ще са вече и учениците от 5-и до 12-и клас в Пловдив, Перник, Добрич, Пазарджик и Сливен, от 5-и до 11-и в Кюстендил и от 6-и до 12-и клас във Варна, съобщава БНР. В община Свищов от 15 март до края на месеца мярката ще важи за всички детски градини и училища.


От днес до 26 март към дистанционно обучение преминават всички ученици между 5-и и 12-и клас в София и областите Бургас, Силистра и Смолян. Мярката вече е в сила в Благоевград, Враца и Ямбол. В отделни общини като Златоград и Свищов също е взето решение за пълно преустановяване на учебният процес.


Във Великотърновска област от днес спират работа тържищата и пазарите за промишлени стоки на открито, ограничават се и масовите мероприятия.

На всеки 1000 ваксинации има по 3 оплаквания

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Велко Ангелов


До днес здравните власти са получили около 840 съобщения за нежелани реакции след поставена ваксина, съобщи пред БНТ изпълнителният директор на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов. Това е под 3 на 1000 поставени ваксини като почти всички оплаквания са описани в кратката характеристика на съответната ваксина, поясни той.


По данни от информационния портал към днешна дата са поставени 324 446 ваксини от трите, разрешени в България вида.


Кирилов гарантира, че за всички хора, ваксинирани веднъж с иРНК ваксина (на "Пфайзер и "Модерна"), се пази и втора доза. Той повтори, че от от ваксината на "Астра Зенека" се поставят всички налични, защото срокът за втората доза при нея е отдалечен във времето. От един момент нататък обаче този процес ще бъде преустановен, за да се гарантира, че всеки ще получи и двете дози, каза експертът.

Ангел Кунчев: Личните лекари вече ще получават ваксини на "Пфайзер"/"БиоНТех"

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


"Вчера приключихме основните дейности по ваксиниране на изборната администрация. Оттук нататък дози от ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех" ще отиват към личните лекари за да се ваксинират хората от техните списъци", обясни главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред "Нова телевизия". Въпреки че масовото ваксиниране при джипитата трябваше да започне от 1 март, се получиха множество сигнали, че получават само ваксини на "АстраЗенека" в много ограничени количества. Кунчев даде заявка, че занапред процентът на получаваните от общопрактикуващите лекари ваксини от общите доставки за страната ще се повиши. Сега той е 50%.


По повод проблемната партида (31 200 дози) от ваксината на "АстраЗенека" – над 90% от нея е приложена, а номерът й може да се провери от ваксинирания на картончето, което се получава след манипулацията.


Повишената заболеваемост в страната Кунчев отдаде на британския вариант на вируса. Според него смъртността обаче няма такъв ръст, заради който вариантът да се квалифицира като отчетливо по-смъртоносен. Кунчев каза, че няма проблем при нужда много болници да станат изцяло за лечение на COVID пациенти, но смята, че дотам няма да се стигне.


За смисъла от намаляването на работното време на заведенията (до 22 часа), което е въведено от днес в София Кунчев каза, че обосновката е промяната в поведението на хората в по-късните часове.

Ще могат ли ограничени от решения на РЗИ бизнеси да кандидатстват и да получат държавна помощ? Този казус възникна, след като властта пое курс към насърчаване взимането на решения по области в опит да не подхожда централизирано към различната заболеваемост в страната. По този начин заповедите на здравния министър на национално ниво се заместват с решения на местните здравни инспекции. Това стана повод за притеснения от ресторантьори, че практиката ще ги лиши от евентуални компенсации.


Подробности - тук.

Във Варна са забранени всички културни и развлекателни мероприятия

Областният щаб за борба с коронавируса във Варна внезапно забрани в четвъртък (11 март) всички културни и развлекателни мероприятия в града от 00 ч. в петък (12 март) до 26 март. Отворени остават обаче ресторантите, кафенетата и търговските центрове. Официално посоченият мотив на местните власти е повишаването на заразените с коронавирус и увеличаването на постъпилите в болници. Според източници в общинската администрация за включването на културните събития в новите ограничения в областта всъщност има друга причина - потвърдено участие на президента Румен Радев в тържество на театъра във Варна. То е било планирано за петък, но съответно след решението на щаба е отменено.


Подробности - тук.

Днес влизат в сила новите мерки в София

От днес всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, вкл. тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 ч. Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен - от 12 до 26 март. Подробности - тук.

Близо 40 хил. са регистрираните активни случая

Коронавирусът в България: Борисов разпореди да спре ваксинацията с "Астра Зенека" (хронология)

© Юлия Лазарова


3121 са регистрираните нови случаи на инфектирани с коронавируса за последното денонощие. Това са 18.06% от направените 17 277 проби (9934 PCR и 7343 антигенни теста). Активните случаи според информационната система са 39 823.


Новооздравелите са 1734, а починалите 95. В болница с COVID-19 са 6604 човека, от тях 502 в интензивно отделение.


Графики с тенденции в развитието на епидемията в страната - тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (198)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  Важното е, че кризата се управлява "успешно" и има "българския модел".
  Отделно всичко е "перфектно" :):)

 2. 2 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  2-8.3 – 1954
  3-9.3 – 2111
  4-10.3 – 2342
  5-11.3 - 2474
  Още в края на януари, когато започна бавното все още нарастване на броя на заразените, писах, че се наслагват две криви - намаляващата на разпространението на старите варианти и нарастващата на разпространението на британския щам...
  Остава отворен въпросът не можеше ли тогава до същия извод да стигне и математикът на НОЩ. Или е стигнал до него, но не е посмял да го каже, да не развали предизборните обиколки на джипката...

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4796 Любопитно

  Мерките "работят" на пълни обороти. Пълно затваряне точно преди изборите. Всичко върви по план.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Броят на починалите също расте, достигайки стойностите от средата на ноември. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  2-8.3 – 65
  3-9.3 – 73
  4-10.3 – 84
  5-11.3 - 84

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса е по-ниско отколкото през октомври-ноември /около 1,5/, защото голяма част от населението вече се е срещала с вируса.
  21-31.1 – 1,16
  ...
  27.1 – 6.2 – 1,17
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  26.2-8.3 – 1,19
  27.2-9.3 – 1,20
  28.2 -10.3 – 1,26
  1-11.3 – 1,25

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Мерките "работят" на пълни обороти. Пълно затваряне точно преди изборите. Всичко върви по план.
  —цитат от коментар 3 на padrino


  Пълно затваряне няма да има, защото Бойко е "мъж"!
  Ако не ти е направило впечатление, че от министерски съвет не издават никакви ограничителни заповеди, а са оставили тази работа на общините, за да може после удобно да се обвини когото трябва!

 9. 9 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Борисов тотално абдикира... дай му да обикаля с джипарата.... гнус

 10. 10 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Този Вторник научих, че съм позитивен.
  Което е иронично предвид факта, че начинът ми на живот е общо взето по-строг от всички известни ми мерки за ограничение.
  Не се оплаквам, тъкмо обратното - Далас беше едно по-хубаво място когато всички коли се скриха заради ограниченията, а парковете се напълниха с хора.
  Но откъде и как стана си остава загадка.
  Моята теза е, че е през малката, но нямам доказателство.
  Преди 10-15 години жената щеше да ме подозира, че съм го прихванал от от любовница, ама мисля, че прежали тази тема ("и за това не ставаш" е много по-универсално) :-)
  Та мисълта ми е, че когато е писано да стане ще стане.
  А Бойко и особено ДПС трябва да бъдат изритани!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  " Днес влизат в сила новите мерки в София


  От днес всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, вкл. тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 ч. Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен - от 12 до 26 март. "

  Мъка е да се гледа липсата на държавност по най - важния за нас въпрос - живота и здравето ни ! Един тип едностранно отвори дискотеки, чалготеки и ресторанти от началото на март, а две седмици по - късно, даже няма и толкова, всичко пак върви към затваряне, докато с имунизацията сме още в началото......Мъка е да се гледа поредното управленско безхаберие.....

 13. 13 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  " ..Мъка е да се гледа поредното управленско безхаберие.....
  —цитат от коментар 12 на samoedin


  Не мисля, че това е мъката.

  В края на краищата живота е борба и те просто дърпат чергата към себе си.

  Мъка е да се гледа цял един народ десетилетия наред как гледа и нищо не прави освен да се кара сам със себе си докато го стрижат.

  Това е мъка!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  До коментар [#10] от "Боби Колев":

  Ако малката ходи на градина и контактува с деца и ако в градината има заразен много е вероятно да е от нея. При условие, че и аз го карах доста ограничено от към контакти лесно установих, че жена ми ме е заразила. Тя пък от колежка в офиса (целия им офис изгърмя). Ако хойкаш обаче насам натам не си сигурен 1) кой те е заразил и 2) ти още колко хора си заразил

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 16. 16 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#10] от "Боби Колев":Ако малката ходи на градина и контактува с деца и ако в градината има заразен много е вероятно да е от нея. При условие, че и аз го карах доста ограничено от към контакти лесно установих, че жена ми ме е заразила. Тя пък от колежка в офиса (целия им офис изгърмя). Ако хойкаш обаче насам натам не си сигурен 1) кой те е заразил и 2) ти още колко хора си заразил
  —цитат от коментар 15 на bludniq_sin


  Ми да, ама малката (на 10) ходи в частно училище с 60 деца което не беше затваряно изобщо досега (заради нея) и макар, че се намериха след нея и други тя беше първия активен сигнал.

  Съпругата си работи по цял ден от спалнята пред компютъра...хмм, това не звучи добре :-)...но е истина, спалнята е с олимпийски размери и тя си избра там да си направи офис.

  Малката ходи и на танци , но и там не зная да имат масово заразяване.

  Преди 10-на години може би щях да повярвам, че е любовница :-)

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 17. 17 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Варнаааа, спите ли или сте вече достатъчно тъпи? Колтура НЕ може а чалга може? Е трябва да сте по-тъпи значи! И заслужавате си ГРОБаря да ви оправя как си иска.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 18. 18 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Варнаааа, спите ли или сте вече достатъчно тъпи? Колтура НЕ може а чалга може? Е трябва да сте по-тъпи значи! И заслужавате си ГРОБаря да ви оправя как си иска.
  —цитат от коментар 17 на vladek


  Във Варна са роби като навсякъде другаде.
  Съжалявам, че е обидно, но фактите го подкрепят.
  Затварянето е много по-малък проблем от този с фекалиите в езерото.
  Защото можеш и сам да се затвориш ако искаш, но водата, която пият всички трябва да става за пиене.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 19. 19 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  До коментар [#4] от "Patsis":

  Да, ама британският вариант не бил по-смъртоносен, според правителството...

 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3169 Любопитно

  До коментар [#18] от "Боби Колев":но водата, която пият всички трябва да става за пиене.

  ???

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4663 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Мерките "работят" на пълни обороти. Пълно затваряне точно преди изборите. Всичко върви по план.
  —цитат от коментар 3 на padrino


  Важното е, че ти си разкрил пъкления план. Жесток си!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Разстроено

  "Кирилов гарантира, че за всички хора, ваксинирани веднъж с иРНК ваксина (на "Пфайзер и "Модерна"), се пази и втора доза."

  иРНК ваксините се очертаха съвсем ясно като ваксини за "наши хора"- министри, полицаи, общинари, и служители от избирателните комисии. АЗ е за по-издръжливите- тези които могат да се редят по цяла нощ пред Пирогов, възрастни и хора с рискови заболявания, които оцеляха след партидата предизвикваща тромбоза. При такава издръжливост могат да понесат и COVID-19; много висока ефективност на ваксината не им трябва.

 24. 24 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#15] от "bludniq_sin":

  До коментар [#10] от "Боби Колев": Тя пък от колежка в офиса (целия им офис изгърмя).
  —цитат от коментар 15 на bludniq_sin


  О изненада! А примерно да работят от вкъщи или поне да носят маски в офиса няма как а?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 25. 25 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Разстроено

  "Вчера приключихме основните дейности по ваксиниране на изборната администрация."

  Така и не разбрах какво налагаше точно тази група хора да имат предимство пред възрастните и хората с рискови заболявания. Всеки продавач в магазин е изложен на повече контакти с хора, отколкото изборната администрация...

 26. 26 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  До коментар [#23] от "plamen_b":  иРНК ваксините се очертаха съвсем ясно като ваксини за "наши хора"- министри, полицаи, общинари, и служители от избирателните комисии. АЗ е за по-издръжливите- тези които могат да се редят по цяла нощ пред Пирогов, възрастни и хора с рискови заболявания, които оцеляха след партидата предизвикваща тромбоза. При такава издръжливост могат да понесат и COVID-19; много висока ефективност на ваксината не им трябва.
  —цитат от коментар 23 на plamen_b


  Стига си плещил глупости. С Пфайзер ваксинират и в зелените коридори на някои места извън София. Досега ги пазеха за членовете на изборните комисии, но т днес ги пускат през GP-тата. Колкото до АЗ, в България партидата се поставя още от 1 месец и засега няма никой с такива оплаквания.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 27. 27 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2323 Разстроено

  "Днес влизат в сила новите мерки в София"

  Не минаха и две седмици откакто отвориха кръчмите и затварят училищата... Защо г-н Борисов лично разпореди да се отворят кръчмите от 1 март, след като на всички (включително и здравния му министър) беше ясно какво ще стане!?

 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#19] от "plamen_b":

  според правителството...

  Именно според правителството

  тъпите британски учени твърдят, че давал с 50-100% по-голяма смъртност, ама те не са чели какво е казал Бобо, защото събраните му съчинения в 34 тома още не са преведени на английски
  според правителството ние сме на първо място в света по справяне с пандемията

 29. 29 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  "Промяната във възрастовата структура е другият фактор – нараства заболевамостта под 19 години, дори при малки деца."

  Мадър Нейчър отстрани бъга във вируса!

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "Оттук нататък дози от ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех" ще отиват към личните лекари за да се ваксинират хората от техните списъци"

  Малко е сложна логистиката за личните лекари за "Пфайзер"/"БиоНТех" .

  От Астра Зенека личният лекар от Ихтиман може да отиде в понеделник, да вземе 100 дози (ако му дадат) и да ги държи в хладилник цяла седмица, че и повече, без да се притеснява, че някой от записалите няма да дойде.
  Това с рнк ваксината няма как да стане. Първо всеки ден трябва да е до София на опашката, и после отворен флакон трябва да свърши веднага.

 32. 32 Профил на ywr53649513
  ywr53649513
  Рейтинг: 60 Неутрално

  Стига си плещил глупости. С Пфайзер ваксинират и в зелените коридори на някои места извън София. Досега ги пазеха за членовете на изборните комисии, но т днес ги пускат през GP-тата. Колкото до АЗ, в България партидата се поставя още от 1 месец и засега няма никой с такива оплаквания.
  —цитат от коментар 26 на nv

  Пълни глупости, пускат символични бройки за простосмъртните, колкото да кажат после, че не били само за "наши хора". А АЗ освен че в белите страни не я дават на пенсионери или изобщо са я спрели, също е и далеч по-неефективна. Пълно менте.

 33. 33 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2035 Неутрално

  До коментар [#32] от "ywr53649513":


  Пълно менте.
  —цитат от коментар 32 на ywr53649513


  +++

  Може да е "Пълно менте", но отчисленията към чекмеджето, въобще не са менте!

 34. 34 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 420 Неутрално

  До коментар [#15] от "bludniq_sin":

  Извънбраччния секс стана мираж с този вирус! Това си е трагедия...

 35. 35 Профил на volodia123
  volodia123
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Тия ваксини за по долар и пеесе ще съсипят бизнес за милиарди на аптеки и болници с тая пандемия. Че и маски и тестове...
  Та свиквайте другари, от ваксината "яко ще се мре" за разлика от лекото грипоидче на Ковид-19, дето причинява само страх и нищо повече!

 36. 36 Профил на b.rainstorm
  b.rainstorm
  Рейтинг: 322 Разстроено

  иРНК ваксините са само за наши хора. За простолюдието Астра или Зенека

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6194 Неутрално

  До коментар [#10] от "Боби Колев":

  Бързо оздравяване!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 39. 39 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  При явен дефицит на ваксини да се хвалиш, че си създал всички условия за масово ваксиниране си е тъпо самохвалство от където и да го погледнеш. В крайна сметка покрай "зелените" коридори се ваксинираха много хора, които не са от така наречените рискови групи... очаквам обаче някой политик да се изцепи че това може и да е било за добро покрай проблемите с ваксините на Астра Зенека, с които основно се ваксинираха в тези "коридори".

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 40. 40 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Надявам се поне личните лекари да ваксинират с предимство пенсионерите

 41. 41 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1230 Любопитно

  На хиляда игли цели три оплаквания? Като знам българина как е свикнат да търпи, това значи че още поне триста стискат зъби и си траят.

  мурзилка
 42. 42 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Тиквеното правителство ако искаше наистина личните лекари да участват във ваксинирането щеше да нареди на чичките от РЗИ да намерят бусове за кренвирши и да закарат веднага ваксини на всяка практика на място. А не личните лекари като гламави да ходят с хладилни чанти като малоумници сладоледаджии да получат ваксини лично от ръцете от оялите се чиновници нищоправци. И някои даже да бият по 200 километра напред и назад до областното РЗИ и да дават и пари за бензин за тоя дето духа. Калпави другарки и другари в МЗ и РЗИ, соцкретени си бяха ,такива си и останаха...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3614 Весело

  До коментар [#29] от "Tzar Vova Josei-ki":

  Мадър Нейчър направи грешка. Докато вирусът засягаше хората в пострепродуктивна възраст не беше възможно популацията да се чисти от него чрез естествения отбор. Когато обаче умират хора в предрепродуктивна и в репродуктивна възраст, тези които имат естествена устойчивост ще оставят повече потомци и постепенно ще станат мнозинство, та за няколко десетки поколения цялата популация ще бъде резистентна към вируса.

 44. 44 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  До коментар [#35] от "volodia123":

  Тези десетки пациенти ,които съм видял сиво-синеещи и лапащи вяка молекула кислород не са в състояние да изговорят всичките глупости ,които си написал . Явно само Съдбата може да ви затвори устите като ви начука една ендотрхеална тръба дълбоко в трхеята и научите от личен опит какво може 'лекото грипче'....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 45. 45 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  при 400-500 000 поставени ваксини месечно ваксинация на 3-4 млн българи с по 2 дози и стаден имунитет няма да бъде постигнат до края на есента и следващата зима ще сме в подобно положение. а някои страни ще са ваксинирали 2/3 от пълнолетното си население до август.

  Истината ни прави свободни.
 46. 46 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 312 Весело

  Според автомонтьори от ваксината на АСТРА Зенека ръждясват веждите :-)

 47. 47 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  До коментар [#41] от "Маршалов":

  П.П. някои същества бързат да слагат минуси, затова малко аргумент, да им отметна капаците от зъркелите:
  "Ъпдейт за страничните ефекти при мене.
  Ваксинация в 9:40. После пих 150 мг аспирин.
  Постепенно, но съвсем слабо влошаване след 12 на обяд до ѝ вечерта. От 11 до 8 бях на работа, втората част на деня бях леко отнесен. В 11 ми стана доста зле, започнах да треперя и едва отидох до леглото в 12.15. 37.5. Доста силна болка в рамото и умерена в ставите на ръцете. Преди 20 минути станах, беше ми топло. Силна болка във всички стави на ръцете до края на пръстите. Температура 39.3. Пих и ядох компот от ананас с вода, понеже яко източих бойлера. Ако скоро не се подобря, ще пия парацетамол. Първа идея за тромбите - обезводняване.
  Леко затруднено дишане през целия ден и особено вечерта.
  Това в 3. 3.40 - колдрекс макс грип.
  4.10 начало на спадането на темоерарурата. Главоболие. И болки в мускулите на краката през последните 2 часа.

  5:30 още се потя и не мога да заспя. Леко главоболие, вероятно от недоспиване."

  Пича яко страда, да се има предвид, че си поставя ваксина, но е прекарал болестта преди месеци и на теория вече трябва да има имунитет и ако все пак се разболее, симптомите да са съвсем леки. Взема и лекарства за подтискане на симптомите и въпреки всичко изброено пак е на парцал. Още не се е оплакал и съответно не е регистриран в системата, като част от хората с оплаквания. А е от тия, които ако симптомите бяха леки, дори не би писал тоя коментар, или би писал кратко изречение от рода на "всичко беше ОК, почти нищо не усетих."
  https://hardwarebg.com/forum/showthread.php/152750-Заразни-инфекции-ебола-свински-пилешки-корона-вируси-БЕЗ-СПАМ-ОФТОПИК-ПОЛИТИКА?p=5312152&viewfull=1 #post5312152

  мурзилка
 48. 48 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  А знаете ли какъв друг проблем има пред личните лекари и изобщо всички ,които извършват имунизации на ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ в България. Аз имам 2 семейства англичани и за тях нямам никакъв формуляр на английски като декларация за съгласие при имунизации направен от българските правителствени чиновници и предоставен за ползване. Те просто са изключили тези хора (десетки хиляди живеещи в България) от тиквеното си съзнание на държавни чиновници. Днес търсих такава безуспешно и това, което намерих е единствено декларацията на Британската Национална Здравна Служба (NHS) и ще трябва това да им предложа. За колегите ,които също имат този проблем ето един линк към тази декларация:
  https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccination-consent-form-and-letter-for-adults
  Забележете сайтът е на британско правителство, (защото тиквеното у нас е проспало всичко за българските граждани, камо ли да мислят за чуждите)...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 49. 49 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  В Благоевград мерки за 1 ден.
  2 дена работи портал за ваксиране, днес Борисов спира Астразеника
  Щабът искал да наложи мерки ама нямал желание.

  Сигурен съм, че другите държави си записват всяко действие на това мъдро управление на кризата

  Не ме търсете преди обяд
 50. 50 Профил на Teodor Stoev
  Teodor Stoev
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Тия дето вече се ваксинираха опитни зайчета ли ще ги броим?

 51. 51 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Борисов разпореди имунизирането с "АстраЗенека" да бъде спряно
  Борисов има някаква информация, която неговите експерти нямат?
  Понеже всички те от вчера се изредиха да твърдят, че няма страшно.

 52. 52 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  “ Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на "Астра Зенека" да бъде спряно”

  Толупий Хипетоник вече разбира и от имунизации!
  Дано не му мине през главата да скокне до Козлодуй да натисне някое копче там.

 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  "'''Борисов разпореди имунизирането с "АстраЗенека" да бъде спряно..."""" тея сега ще се правят на "психично обременени" барем отърват затвора след време........ Абе оууууууу вчера щабните изтърсаци кво говореха ?????? Онова недоразумение Ангелов кво каза???? ...... недай боже да стане "нещо" ще ги залеят тея със съдебни дела.......

 54. 54 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  А тези за втора доза?
  Под неговото тъпънарска власт, защото не можем да говорим за управление, е по-вероятно да умреш от вируса, отколкото от ваксината

 55. 55 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Борисов разпореди имунизирането с "АстраЗенека" да бъде спряно
  ---
  нема страшно, ше се ваксинираме с другите. А, чакай...

 56. 56 Профил на chicho_granch
  chicho_granch
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Скоро ще потулят и този случай с тъпо обяснение.

  Бойко с какво се е "ваксинирал"? И някой ще му изпълни ли разпорежданията?

  Аха. Значи мафиотската оргснизация СЗО казва, че е "АстраЗенека" е безопасна, а хората започнаха да капят като круши...

  Четете романите "Несвяст" (https://drive.google.com/file/d/1_iIAZvKfvxbSe85KydIySUIOFM41cF0M/view?fbclid=IwAR29NrRZsbdmH6ySY9ZiuYgHesNEqUjE8Xaek-WD4BeUdph24Henilt-fEQ ) и "Мироречие" (https://drive.google.com/file/d/1iWW801bO8SA4u1NDr42JEszPckE7Ag41/view?fbclid=IwAR0W2vo8sBoOt3O9x7eEabjmOzf7H9UTqFA7IWFhPj3F2uwIn2SDWjnoMo4 ), свързани с алтернативно бъдеще на България и света, както и на Езика на мира, в който няма думи като "майка", "баща", "мъж", "жена", "брат", "сестра", "син", "дъщеря", "черно", "бяло" и т.н.

  Мироречието е устремът към несвяста.

  Достъпът е безплатен, разпространението - също.

  Благодаря Ви за подкрепата!

 57. 57 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането с ваксината на "Астра Зенека" да бъде спряно, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й.
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Упс !
  на Канчо пак ще му набиват Мунчето , много ненавреме се изказа !

 58. 58 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Тука има, тука нема.
  Опитвайки се да тича след събитията, да гледа какво правят другите държави и да усеща популистките настроения сред народа Борисов изпада в пълен хаос и непоследователност и се върти в кръг като куче, което си гони опашката.
  Дълго време стои и се чуди, дали да отвори държавата, и когато реши да го направи, се оказва, че точно тогава трябва да я затвори.
  Пълен карък.

 59. 59 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 37 Неутрално

  А тези за втора доза? Под неговото тъпънарска власт, защото не можем да говорим за управление, е по-вероятно да умреш от вируса, отколкото от ваксината
  —цитат от коментар 54 на petrapetra


  Обратното би било по-нелепо

 60. 60 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  "Днес влизат в сила новите мерки в София"Не минаха и две седмици откакто отвориха кръчмите и затварят училищата... Защо г-н Борисов лично разпореди да се отворят кръчмите от 1 март, след като на всички (включително и здравния му министър) беше ясно какво ще стане!?
  —цитат от коментар 27 на plamen_b


  Стига си лъгал, повишението тръгна още преди да заработят "кръчмите". По-скоро може да след свърши с отварянето на училищата. Но като цяло, псевдо мерките не дават никакви резултати, освен да убиват икономиката, виждаме го в цяла Европа.

 61. 61 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1952 Неутрално

  До [#55] от "kapitan_laino":
  Другите ще общодостъпини след 150 дена. Все едно сме поръчали синьо сирене.

 62. 62 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  Той баща, той майка. Той вземе, той дава. Той коли, той беси. Той е алфата и омегата в цялата държава!...

 63. 63 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Хубава работа ама гербава...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 64. 64 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  Не, не е истина просто!

  Тоа си спеши и разпрати по талавизиите "експертите" да об-оммм-ват мат'ряла, че нЕма нищо такова и как всичко у нас е на шеС, а онеа, дет' викат друго или дори само питат, са гадни саботьори на титаничните им усилия.
  И те са трудеха. От вчера, та и сутрешните блокове днес.
  И на обяд ... Бааамммм!
  Същият този ги бламира всичките!

  Майната им на репутациите, тяхна си грижа.
  Но на Тоа кой ще Му потърси сметка?
  Ако е вярно - защо чакА и си пратИ хората да дуднат обратното?
  Ако не е вярно - пък да си понесе отговорността за бастисаните хора в тази мелачка от "тука има-тука нЕма" - кой заразен, кой недочакал лечение ...

 65. 65 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2945 Неутрално

  Според мен не всяка кръв е предразположена да образува тромбоза . Но мнението трябва да си дават лекарите след направени изследвания. Все пак има доста хора ваксинирани и нямат проблеми.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3766 Весело

  Той баща, той майка. Той вземе, той дава. Той коли, той беси. Той е алфата и омегата в цялата държава!...
  —цитат от коментар 62 на volarok


  Той баща, той майка. Той вземе, той дава. Той коли, той беси. Той е сафалта и жипката в цялата държава!...

 67. 67 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Е, кажете сега как ще продължите господа политици? Да, има вирус, има застрашени хора, но явно играят МНОГО ПАРИ! Какво ще обясните на хилядите набоцкани опитни мишлета?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  > Министър-председателят Бойко Борисов разпореди
  > имунизирането с ваксината на "Астра Зенека" да бъде спряно

  Хубаво де, ама в цялата тая държавна администрация нямаме ли експерти по здравеопазване, строителство и тн че се налага Баш Падишаха да взима всички решения?

  Или ако не се справят - може би да съкратим там 200 000 държавни служителя и да оптимизираме разходите ?

  કટાક્ષ
 70. 70 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 360 Неутрално

  И защо тези от щаба нагло си сложиха по-безопасната ваксина, а тази евтината е оставиха за простолюдието? Защо шефовете на фармацевтичните компании не бързат да се боцкат? Защо платихте за нещо което няма доказан ефект?

 71. 71 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "...докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й."

  В медицината е обратно, Бойко.
  Ако ЕМА е регистрирала медикамент и мълчи по някакъв проблем - всъщност според нея проблем няма.
  Всъщност проблемът е в тъпите популистки политически кратуни.
  Всичко се прави наобратно - когато цяла Европа не беше одобрила АЗ за върастни - тука няма проблем.
  Сега- когато за почти цяла Европа няма проблем - ние се изпънахме и забранихма ваксината.

 72. 72 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#58] от "Литекс се преименува на ЦСКА минус София":

  > Борисов изпада в пълен хаос и непоследователност и се върти
  > в кръг като куче, което си гони опашката.

  ... за да си оближе ... 'задните части' ...

  કટાક્ષ
 73. 73 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2035 Весело

  До коментар [#62] от "volarok":


  Той баща, той майка. Той вземе, той дава. Той коли, той беси. Той е алфата и омегата в цялата държава!...
  —цитат от коментар 62 на volarok


  Прочетох го като: :Той е асфалта..."

  (Ама и то е вярно!)

 74. 74 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  До коментар [#56] от "Chicho_Granch":

  > Четете романите "Несвяст"

  Вземете пуснете един публичен линк който не изисква регистрация - и може да имате малко по-голяма публика.

  કટાક્ષ
 75. 75 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1390 Неутрално

  До коментар [#62] от "volarok":

  Да, много интересно какво се промени от вчера до днес предвид, че медиите питаха всички експерти в държавата и всички казаха, че проблем няма. А днес някой без медицинско образование казва обратното. Това най-малкото е подигравка с тях. А герберите довчера обясняваха как това са слухове, а днес ще почнат да обясняват как е най-доброто решение. Хич не им е лесно

  Не ме търсете преди обяд
 76. 76 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3483 Неутрално

  > Министър-председателят Бойко Борисов разпореди имунизирането
  > с ваксината на "Астра Зенека" да бъде спряно

  И кво стана с Розовия Електронен Регистър ?

  Щото май други ваксини не се намират често напоследък у нашенско ?

  Ама антиваксърите са ни все проблема и тия дето ги слушат и не искат да се ваксинират ...

  કટાક્ષ
 77. 77 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Боко, тоя път се оля! Навсякъде спират ПАРТИДАТА, не вида ваксина! Слушай си експертите и не прави повече глупости!

 78. 78 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 982 Неутрално

  И този лай.ар има хора които го харесват, вярват му и гласуват за него!

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 79. 79 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 896 Неутрално

  До 10.30 ч. се кълняха, че била абсолютно безопасна, безвредна, нямало никакви доказателства... В 12.30 Бойко Борисов Ваксинатор ЛИЧНО спира ваксинирането.
  Ваш-та мама, ваксинирайте си бабите, лелите, мамите, аз бях дотук. В някой друг живот може и да ви повярвам отново.

 80. 80 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 622 Неутрално

  Няма такива безполезни същества като НОЩ и калинките от кабинета.
  Вчера един тулуп обясняваше как няма проблем с АЗ, няма доказателства за тромбоза.
  Днес тиквата излиза и вика спираме.
  Как може човек да има доверие на правителството при подобно поведение?

  Every cradle is a grave.
 81. 81 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3766 Неутрално

  ... герберите довчера обясняваха как това са слухове, а днес ще почнат да обясняват как е най-доброто решение. Хич не им е лесно
  —цитат от коментар 75 на tulup


  Ти си мислиш, че не им е лесно.

  не само, че им е лесно, но не им и пука!
  К'вот им кажат - туй и плещят. Дрънкат опорките дори без да се замислят.
  Гьонсурати и ибрици са, за ибрикчии са се цанили, при това напълно осъзнато.

 82. 82 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 889 Разстроено

  Поредна простотия на неграмотници - не само в България.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 83. 83 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 723 Неутрално

  По-просташко управление България не е имала!
  Разиграва се театър с ваксините, защото фармацевтичните компании вече са изплатили комисионните по вертикалата на Европейския съюз и отделните правителства.
  Ако не беше така, ЕС и правителствата щяха да кажат на Астра Зенека - вземете си обратно ваксините и платете неустойката по договора, ако има такава клауза въобще.

 84. 84 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Сега до края на месеца се чакат 40 хил пфайзера и към 80 000 модерни.
  тоест - в следващите почти 20 дни ще има около 60 000 ваксинирани.

  Това се нарича тотален провал на ваксинацията. И никой не се сеща да попита кой е орязал доставките на рнк ваксини първите месеци, за сметка на астра зенека.
  Защото докато ВСИЧКИ (без наса и латвия) европейски страни пердашат предимно рнк ваксини, в пъти повече от нас, ние зациклихме, залагайки на един кон.

  Нямаше ли една по-умна калинка да им обясни, че по време на криза не се правят дребни сметки, а с е гледа да се разхвърли риска.

 85. 85 Профил на ТРАБАНТ
  ТРАБАНТ
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Браво Баце! В тази държава никой нищо не върши! И на здравните власти трябва друг да им свърши работата!

 86. 86 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 169 Неутрално

  Срам, провал, провал, срам, срам, провал, срам! Докога, бе мутри? С какво да се ваксинират хората, след като самите вие, мутри, поръчахте за хората от най-евтината и неефикасна ваксина, а единствено за себе си минимални/елитни количества от другите? Спрете ваксинирането, отворете стадионите, взривете здравната система и изчезвайте, Кой в Дубай, кой в ЮАР, но първо догоре напълнете чекмеджетата със злато и евро. След като има идиоти, гласували за вас!

 87. 87 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  Интересно ми е какво още трябва да направят тия идиоти за да се спре гласуването за тях? То бива купен и манипулиран вот, ама чак па толкова? Колко трябва да те купят за да гласуваш за тия?

 88. 88 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4776 Неутрално

  До коментар [#85] от "ТРАБАНТ":

  Време е този министър да си ходи. Или той излъга вчера или бойко днес!!!
  Такива са законите на Логиката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 89. 89 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 1091 Любопитно

  "Борисов разпореди имунизирането с "АстраЗенека" да бъде спряно"

  Какво става с лекарите, които даваха интервюта и настоятелно убеждаваха хората, че ваксината е напълно безвредна, та дори и за хора над 65 годишна възраст?

  Спомням си преди година повдигнаха обвинения на председателя на фармацевтичния съюз затова, че в интервю беше казала, че определени лекарства в България са на изчерпване. Цитирам от Дневник закона, по който беше обвинена:
  "...който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години."

  Сега си задавам въпроса, ще бъдат ли повдигнати обвинения на всички, които неистово ни убеждаваха, че Астра Зенека е безопасна ваксина? Особено сега, след като половин Европа забрани ваксината на производителя.

 90. 90 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 290 Гневно

  А защо министър председателят спира Астра-Зенека, в качеството си на специалист? Няма ли здравен министър за тази цел? Или той отново хукна на предизборна агитация?
  Жалка история!

 91. 91 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Бе в ЕС спрели са една партида, 2856, ние всичките.

 92. 92 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2549 Неутрално
 93. 93 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Не, това не е Кафка. Това са Борисов и българските здравни чиновници.

 94. 94 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4720 Неутрално

  Тези с ваксини на АЗ, а и не само, могат да си осигурят превенция срещу тромби с едно изделие на сериозна фармац. фирма. Същото спомага за поддържането на нормална тромбоцитна агрегация, което допринася за добрия кръвоток, а нормалните здрави тромбоцити са гладки и еластични, като по този начин се намалява рискът от слепването им в кръвоносните съдове. Съдържа водно разтворим доматен концентрат.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 95. 95 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 415 Неутрално

  До коментар [#10] от "Боби Колев":Ако малката ходи на градина и контактува с деца и ако в градината има заразен много е вероятно да е от нея. При условие, че и аз го карах доста ограничено от към контакти лесно установих, че жена ми ме е заразила. Тя пък от колежка в офиса (целия им офис изгърмя). Ако хойкаш обаче насам натам не си сигурен 1) кой те е заразил и 2) ти още колко хора си заразил
  —цитат от коментар 15 на bludniq_sin


  Не не може да бъде. Ти да си видял в която и да е медия, да се спомене име на фирма в която се разпространява зараза. Ковид има само в училищата, детските градини и заведенията. Ковид е избягал от всички заводи и офиси. Болните в болниците са само безработни. Няма начин жена ти да се е заразила в офиса.

 96. 96 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#90] от "mitkokitkata":

  Утре тиквата ще поиска и с руска ваксина да се ваксинираме. Британците се справиха с коронавируса с Астра зенека, той ще я спира и то след като проблемата партида е почти изчерпана.

 97. 97 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Те не случайно американците още не са я одобрили

 98. 98 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Правилно би било: Министерски съвет/правителството по предложение на комисия по .... взе решение..... Вместо това: фюрерът заповяда, фюрерът нареди, фюрерът взе решение, фюрерът, великият вожд и спасител на нацията...КОЙ има такава потребност да спасява случайно попаднал тип с интелектуална недостатъчност на такава позиция? Сигурно тези, които установиха модел на феодално демагогска автократора. Очевидно е, че следите водят към ДПС, изиграли ролята на спасителен сал на репресивните органи от преди 89-та ....

 99. 99 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  До коментар [#47] от "Маршалов":

  Всички мои познати развиха симптоми и от Астра зенека и от пфайзер, които отшумяха за един ден. Сто процента със симптоми и сто процента без проблеми след един два дни.

 100. 100 Профил на dv r
  dv r
  Рейтинг: 515 Гневно

  Няма такъв олигофрен! Трябваше да се ваксинирам след час, какво правим сега със скапаната ви система, малоумници? Кога да отида? Бесен съм, меко казано!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK