Кратки новини: "Пътна полиция" със засилен контрол на пешеходни пътеки и прелези

Кратки новини: "Пътна полиция" със засилен контрол на пешеходни пътеки и прелези

© Георги Кожухаров"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


"Пътна полиция" със засилен контрол на пешеходни пътеки и прелези


Пътна полиция започва от днес поредната акция, предизвикана от инциденти в страната. Този път контролът ще е фокусиран върху спазването на правилата на пешеходни пътеки и преминаване на железопътни прелези. Акцията ще продължи до четвъртък.


Санкции ще се налагат както на водачите, които не осигуряват предимство на пешеходците, така и на пресичащите на места, които не са определени за тази цел. Глобата за шофьорите е 100 лева, като се отнемат и 8 контролни точки.


Санкцията за пешеходците е 20 или 50 лева, като по-високата се налага при пресичане на червено или след прескачане на ограждения. Глобата за преминаване при спуснати бариери или при включена звукова и светлинна сигнализация е между 20 и 150 лева.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK