"Демократична България" обещава Силициева долина в Марица изток и субсидии за електромобили

Иво Мирчев (на горния ред вляво), Владислав Панев (до него), Георги Ганев (на долния ред вляво) и Христо Иванов (до него) представиха икономическата програма на обединението.

© "Демократична България"

Иво Мирчев (на горния ред вляво), Владислав Панев (до него), Георги Ганев (на долния ред вляво) и Христо Иванов (до него) представиха икономическата програма на обединението.Да "разкачи" България от "динозавъра - ГЕРБ", да навакса изоставането от Румъния по инвестиции, да превърне Марица - изток в нова Силициева долина обещава "Демократична България", ако спечели предстоящите на 4 април парламентарни избори. Икономическата програма на обединението предвижда още постигане на средна заплата от 2400 лв. в края на мандата, средна пенсия от 1000 лв., субсидии за покупката на електромобили в региони с мръсен въздух, непроменени данъци и въвеждане на необлагаем минимум.


Мерките бяха представени днес онлайн от съпредседателя на обединението и лидер на "Да, България" Христо Иванов, IT-предприемача и член на изпълнителния съвет на "Да, България" Ивайло Мирчев, икономиста Георги Ганев и финансиста и съпредседател на "Зелено движение" Владислав Панев.


Според лидера на "Да, България" кризата, породена от коронавируса, ще стане могъщ катализатор на икономически процеси в света, които ще доведат до нова реалност. "Затова централният въпрос на нашата икономическа визия е как на този епохален в глобален план кръстопът България да поеме по пътя на много по-бързата адаптация към новите реалности, които се задават. Това може да стане чрез радикално увеличаване на ефективността на публичните разходи, спирането на корупцията и източването на парите, гарантиране на свободата и предсказуемостта на фундаментални човешки права като правото на собственост, гарантиране на инвестициите, гарантиране на стабилна данъчна среда без повишаване на данъчното бреме, така че България да отприщи своя потенциал, да се разкачи с този динозавър, който е ГЕРБ, и да може да тръгне в друга посока", заяви Иванов.
Икономистът Георги Ганев направи сравнение между икономическото развитие на България и Румъния и подчерта, че въпреки равния старт на двете страни при приемането им в Европейския съюз изоставянето на България от Румъния и спада в капиталообразуването през последното десетилетие се дължат на липсата на успешна реформа в правораздавателната система и на сигурност за чуждестранните инвеститори. "В Румъния има възмездие и наказание за корупция, в България такова нещо няма", коментира той. Ганев очерта и основните посоки за възстановяване на икономиката от ковидкризата - еднократна помощ от 3000 лв. за малките и средни предприятия, както и помощна мярка 80/20 за всички средни предприятия и 90/10 за всички микро и малки предприятия от секторите с административно преустановена дейност заради епидемията.


В дългосрочен план "Демократична България" предвижда въвеждане на необлагаем минимум от 500 лв. на месечните доходи. От обединението се ангажираха, че ако програмата им се изпълнява, до края на мандата размерът на средната заплата ще достигне 2400 лв, а средната пенсия - 1000 лв.


Останалите мерки, представени от Владислав Панев и Ивайло Мирчев, са насочени към ускорената дигитализация и декарбонизация. Част от тях включват отпускането на субсидия за електромобили особено за големите градове, където има проблем с качеството на въздуха, както и цялостно модернизиране на комплекса "Марица изток" от въглища към производство на зелена енергия. "Колкото повече работи "Марица изток", толкова повече губи. Голямата промяна, която предлагаме, е листването на подобни предприятия на фондовата борса, така че да бъдат управлявани като истински корпорации. Ако хората станат акционери там, "Марица изток" може да се превърне в нашата Силициева долина", заяви Панев.


Като приоритет в икономическата си програма обединението поставя и въвеждането на електронното управление и намаляването на административната тежест със 70 процента. Според Мирчев освен че ще улесни хората, това ще окаже и положителен ефект върху чуждите инвестиции и намаляването на корупцията, тъй като бизнесът ще има по-малък контакт с администрацията.


Сред останалите очертани приоритети са цялостна реформа на регулаторите и въвеждане на закон за личния фалит. По думите на Панев с такъв закон ще се реши проблемът с вечните длъжници, принудени да работят в сивия сектор или да емигрират, защото не могат да си покриват кредитите.

Коментари (250)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 716 Неутрално

  От къде ща копаят силиций?

 2. 2 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  Ама чакай бе нали Швейцария щяхме да правим, сега пък силиконова долина. Ами разберете се най-после

 3. 3 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 566 Неутрално

  И тези се изхвърлиха лекичко, но нищо ще гласувам за тях може би.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. 5 Профил на Емил Добрев
  Емил Добрев
  Рейтинг: 264 Неутрално

  На ХИ все ГЕРБ му е проблемът. Като дойде кака му Курна, всичко ще му е наред. Гарантирано от ДеБъ.

 6. 6 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Ако някой обещае, че ще построим космодрум - ще гласувам за него!

 7. 7 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Ако някой обещае, че ще построим космодрум - ще гласувам за него!
  —цитат от коментар 6 на Инженер Раул Викторов


  Даже без да ми дава кебапчета!

 8. 8 Профил на draxter
  draxter
  Рейтинг: 317 Весело

  Не ги е срам соросоидите, трябваше да обещаят въглища, нафта, шивашки цехове и субсидии за варене на ракия до гроб.

 9. 9 Профил на NessaRox
  NessaRox
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  =====Като приоритет в икономическата си програма обединението поставя и въвеждането на електронното управление и намаляването на административната тежест със 70 процента. =======

  Изключително важна стъпка , разбира се това също :

  ====спирането на корупцията и източването на парите, гарантиране на свободата и предсказуемостта на фундаментални човешки права като правото на собственост, гарантиране на инвестициите, гарантиране на стабилна данъчна среда без повишаване на данъчното бреме======

  Маска, разстояние 1.5 метра и на 04.04.21 г. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДБ
  Единствената партия , която РЕАЛНО може да промени нещата


  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Визия за успех в 21 век срещу настояще от края на 20-ти.
  Ментално и материално сме замръзнали там във времето на партиите-фирми и раздаваните порции. А ДБ иска скъсване на спарения уют на дребната далавера на дребните хорица и усилия за успех. Възможно е, наложително е, ма нема хора... или понр не достатъчно за издърпване на цялата инертна маса.

 11. 11 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  Тея па... То в Силикон валей е елитът на света. В България какъв елит? Откъде? Всичко живо бяга от тукашната територия.
  Е разбира се има и патриоти дето се напиват по сбирки и се радват че са се родили глупави българи (защото досега колкото българи съм познавал от тези среди на нац соц фашизъм все са глупави).
  ДБ е като някакъв сън на определени хора дето са заспали и нещо виждат там насън. Реалността няма нищо общо, но те си сънуват.

  Анатема на комунизма!
 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 800 Неутрално

  А ток откъде?
  Сами с перките на вятърните мелници ще минем на режим един час има, три няма.
  Ама те са над такива дреболии естествено, нали затова са "демократи"...

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 800 Неутрално

  А ток откъде?
  Сами с перките на вятърните мелници ще минем на режим един час има, три няма.
  Ама те са над такива дреболии естествено, нали затова са "демократи"...

 14. 14 Профил на d3eH
  d3eH
  Рейтинг: 104 Неутрално

  Тя силиконовата долина си е там от 25 години. Даже много популярна сред електората телевизия има от която извира силикон 24/7.

 15. 15 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Интересно защо за всички партии е табу темата, че ЕС ни отпусна пивече финансиране за следващия програмен период зарадиангажимента да закрием мариците.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#1] от "Инженер Раул Викторов":

  Наистина ли не знаеш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4847 Неутрално

  До коментар [#2] от "blondofil":

  Двете се допълват.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 2025 Неутрално

  ДБ са македонци най-вероятно. Сега очаквам да заговорят и за първата българска станция на Марс.

  Анатема на комунизма!
 21. 21 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Гласуваш за ДБ получаваш бонус - БСП + един злобен льотчик .😄

 22. 22 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 933 Неутрално

  На мен ми е достатъчно, че Местан призова привържениците си да гласвуат за ДъеБъ. Който има глава да мисли, нека мисли!

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Тия вече окончателно ме разубедиха да гласувам за тях. В страна с 250лв пенсии тия ще спонсорират новата Тесла на поредната мутра...

 25. 25 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Сериозна програма, но и сериозни хора.

  Жалко, че на този етап нямат шанс да спечелят изборите, но ако продължават да са непримирими и целеустремени, и това все някога ще стане. В България просто няма кой друг.

 26. 26 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  Силициева долина в страна с режим на тока? "Интересни" идеи имат умнокрасивците...

 27. 27 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  Другарите нещо са се вдъхновили. Ура другар болшевики. Петилетката за 3 години! Сега силиконовата долина е София с безбройните си плеймейтки, скоро силициева ще е и долината на Мариците! Ще си имаме 2 силиконови или силициеви /все тая, на кой му пука какви точно са/ долини! Ура другари!

 28. 28 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  "Демократична България" обещава да "разкрачи" България ?

 29. 29 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4408 Любопитно

  "Силициева долина" в България..............................................Да, ама НЕ/както казваше Петко Бочаров/

 30. 30 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Момичета и момчета , НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА!!!
  —цитат от коментар 16 на selqnin


  Оф, разбрахме, че го постваш това под всяка статия за ДБ, независимо от съдържанието. Само не разбрахме на базата на какво ти си тоя, дето знае как става.

 31. 31 Профил на Stargate
  Stargate
  Рейтинг: 1959 Неутрално

  До коментар [#25] от "Сенсей НАНАЙ":

  Сериозна програма, но и сериозни хора.Жалко, че на този етап нямат шанс да спечелят изборите, но ако продължават да са непримирими и целеустремени, и това все някога ще стане. В България просто няма кой друг.
  —цитат от коментар 25 на Сенсей НАНАЙ


  Така е другарю! Всеки социалист трябва да е първо непримирим и после целеустремен. Не на последно място, вдъхновен от социалистическите марксистки идеи!

 32. 32 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3059 Весело

  Не ги е срам соросоидите, трябваше да обещаят въглища, нафта, шивашки цехове и субсидии за варене на ракия до гроб.
  —цитат от коментар 8 на draxter  До коментар [#8] от "draxter":

  Забрави стиропора . той е гвоздеят в програмата на герб

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Гласуваш за ДБ получаваш бонус - БСП + един злобен льотчик .😄
  —цитат от коментар 21 на crq15625101


  Тва "гласуваш за... получаваш..." кой го беше измислил, между другото. Имам спомен, че не беше някоя читава политическа организация.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на EU Fighter
  EU Fighter
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Поне мислят за бъдещето без да се обръщат назад в омразното минало.

 37. 37 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 721 Неутрално

  ТИЯ ЛИЦА

  се оказаха по-опасни и от Румен Гечев, бе другари. Като ги слушам, все едно съм попаднал на сбирка на идиоти.
  За да се доберат до властта са готови явно на всичко. Затова смятам, че ще бъдат по-опасни и от Виденов, ако по някаква случайност вземат властта.
  Естествено, срамежливо не споделят какво още ни готвят:
  Истанбулска конвенция, програми за сексуално възпитание на 4-годишните и разбира се, узаконяване на еднополовите бракове.... с една дума - Неомарксизъм.

  За изясняване на въпроса, вижте статията:

  Какво представлява неомарксизмът и как ни засяга
  Кои съвременни понятия, тенденции и движения произлизат от тази нова идеология?

  https://www.novetika.com/kakvo-e-neomarksizym/

 38. 38 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Ееее, най-сетне нещо напомнящо програма... Малко късничко... Някои неща не са ми ясни...

 39. 39 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#26] от "Jazzdevil":

  За Швеция ли става дума? Щото там имаше режим на тока, не тук

 40. 40 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Само мините дават хляб на около 10 000 миньори. Отделно са работниците в ТЕЦовете. Когато се разбере, какво се случва, управляващите ще съжаляват, че не са на топло при бай Ставри.

 41. 41 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3140 Неутрално

  Силиконова долина се прави с хора, талантливи, образовани, предприемчиви. Също и с инвеститори, различни от мутри и комсомолци. Не с долини!
  Но все пак поне опитват нещо да кажат, пак е нещо.
  Не са като мучащите мутри, комсомолци и шкембета.

 42. 42 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Ха,ха...велики! След пенсиите по 1000 лева, сега Силициева долина. Театърът е пълен!!!

 43. 43 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3059 Весело

  До коментар [#21] от "crq15625101":

  Гласуваш за герб , получаваш ДПС

 44. 44 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  На мен ми е достатъчно, че Местан призова привържениците си да гласвуат за ДъеБъ.
  —цитат от коментар 22 на Мизийски


  Да, преди това се колебаеше дали да не гласуваш за тях, както знаем 😁😁😁

 45. 45 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  А ток откъде?Сами с перките на вятърните мелници ще минем на режим един час има, три няма.Ама те са над такива дреболии естествено, нали затова са "демократи"...
  —цитат от коментар 13 на НеКой


  Не сте схванали, но това е разбираемо! Баце вече продаде мините срещу 1 милиард евро финвнсиране от ЕС. Ние да не сме Полша, че да си защитаваме въгледобива.

 46. 46 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  За силициеви долина не знам, ама знам, че ще направят България силициеви територия!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 47. 47 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  ТИЯ ЛИЦАсе оказаха по-опасни и от Румен Гечев, бе другари. Като ги слушам, все едно съм попаднал на сбирка на идиоти.
  —цитат от коментар 37 на ogp03622986


  А замислял ли си се върху възможността ти да си идиот, и ако не - защо?

 48. 48 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 1037 Неутрално

  Щом обещава-сигурно като дървено пардесю.

 49. 49 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#35] от "uq":

  ся.
  преди леви и десни, дай да станем
  граждани.
  само това искам от тях.
  да направят от 8те поданика на десет човека
  поне 3трима граждани.

 50. 50 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2328 Неутрално

  До коментар [#47] от "Сенсей НАНАЙ":

  Сега...това е оксиморон сещаш се, ако е идиот, няма как да се замисли

 51. 51 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Айдееее и тия отвориха торбата с лъжите и глупостите. Нали сте десни бе, в дясната политика ПАЗАРЪТ е шефа
  —цитат от коментар 35 на uq


  Я ни обясни ти как ще се справиш с проблемът Марица Изток на принципа "пазарът е шефа".

 52. 52 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Никой не им е крив на ДСБ, че се коалираха с комунисти.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  А токът с педали ли ще се генерира..

  ..в силициевата.

  Абе, да не е силиконова?

 58. 58 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Обеща ли да спре гнусната практика да използва деца за агитация? Мен това ме интересува повече от всичко.

 59. 59 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Ако не тръгнат да въвеждат джендър идеология и да искат приемане на диваци от Африка и Азия,то биха имали моят глас.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Относно "дигитализацията и декарбонизацията" и "Марица изток" от въглища към производство на зелена енергия, като изключим това лирическо отклонение "Колкото повече работи "Марица изток", толкова повече губи. ====== Прави впечатление че е 1 към 1 като """СТРАТЕГИЯ ЗА УСТОЙЧИВО ЕНЕРГИЙНО РАЗВИТИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО 2030 ГОДИНА С ХОРИЗОНТ ДО 2050 ГОДИНА""" на ГЕРБ..... разликата е мисля само, че ГЕРБ предлага създаване на национален фонд за декарбонизация .... а ДБ.....листване на подобни предприятия на фондовата борса......това за еднократната помощ от 3000 лв. за малките и средни предприятия, както и помощна мярка 80/20 за всички средни предприятия и 90/10 за всички микро и малки предприятия е лява политика, няма лошо.....както и необлагаем минимум от 500 лв. на месечните доходи..... "България да отприщи своя потенциал"... Ми хубаво да го "отприщи" но тоя тип говорене наистина не е сериозен......

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#51] от "Сенсей НАНАЙ":Във всеки случай не като я превърна в Силициева Долина.
  —цитат от коментар 56 на uq


  Да де - нямаш идея, но критикуваш. Така си и мислех. Престанете вече с общите клиширани приказки.

 71. 71 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Тия изедоха лебеца на Лафазанов и компания
  —цитат от коментар 63 на Hella Good


  Ти го яде таман 4 години с овчето преклонение пред един мошеник.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 73. 73 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Като чуя за зелена енергия от партия, претендираща да е хем дясна, хем алтернатива на ГЕРБ...
  —цитат от коментар 65 на D04


  Що, какъв е проблемът да си десен и да си радетел на зелената енергия?

  Или, викаш, дясното е "циганите на сапун", "долу гей-парада" и съсипване на природата.

 74. 74 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  До коментар [#33] от "anonim440":

  Колега, следя постовете Ви от много време и едно нещо ми прави категорично впечатление - имате някакъв сериозен проблем с нас, българите, въпреки че живеете в България и всекидневно се изявявате жлъчно в български медиен форум. Не ми го побира акълът - при толкова свят голям и толкова необятна световна Мрежа, Вие продължавате да правите едно и също и да очаквате различен резултат. Вярвам, знаете какво е казал по този повод Айнщайн.

  Колкото до обещанията на ДБ - преди избори всяка партия ръси щедро с черпака, а след изборната нощ идва махмурлукът и реалността. Надявам се ДБ да ускорят модернизацията на държавата ни, но и да бъдат по-осъзнати и смирени. Поздравления за желанието им да разтурят управлението на Доган ефенди.

 75. 75 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Също така не виждам никакви икономически политики, освен някаква (неизвестно точно каква) форма на прогресивно облагане на доходите.
  —цитат от коментар 69 на kazushi


  Я, къде тва?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  ДБ ако продължава така може и да не влезе в парламента..
  —цитат от коментар 77 на anonim440


  Що, щото две дузини форумни идиоти си биете среща под всяка статия за тях, хвърляте помия и ги оплаквате ли? На принципа "що си без шапка". "Що нямаш програма/що имаш програма". Нима си мислиш, че тоя форум, който отдавна е станал сборища на малоумници и мерзавци, има някакво значение?

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#53] от "hamiltonf":

  Същият разговор със сина ми, обаче категорично повечето са твърдо за ДБ. Имат в класа будно момче, което ги печели. Преди Трифонов вероятно ще са

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  На ХИ все ГЕРБ му е проблемът...
  —цитат от коментар 5 на Емил Добрев


  На всички ни те са проблема.
  Просто някои още не сте го осъзнали.

 90. 90 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4099 Разстроено

  Още един живот се задава по...необходимост !

 91. 91 Профил на Сенсей НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ
  Рейтинг: 268 Неутрално

  До коментар [#73] от "Сенсей НАНАЙ":Явно това е дясното за теб. Най-просто казано, декарбонизацията не трябва да е приоритетен процес в момент на здравна криза, която няма изгледи да приключи през тази година.
  —цитат от коментар 86 на D04


  Ясно ти казват, че тези мерки, включително и декарбонизацията, са прдвидени за СЛЕД корона-кризата:

  "Според лидера на "Да, България" кризата, породена от коронавируса, ще стане могъщ катализатор на икономически процеси в света, които ще доведат до нова реалност."

  Честно, писнало ми е от самоцелни буквоядци, които се чудят какво да измислят, щото няма какво да кажат по същество.

 92. 92 Профил на Шулц
  Шулц
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Тия изедоха лебеца на Лафазанов и компания
  —цитат от коментар 63 на Hella Good


  Не, "лебеца" на Лафазанов го изяде Мариана Николова с това, че "ще става доктор по киберсигурност в УниБИТ".

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK