На живо

Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Георги КожухаровСлед като днес беше отчетен най-висок брой новозаразени с коронавирус от 17 ноември насам - 4637, и втори най-висок подобен показател от началото на пандемията, властите решиха да наложат нови мерки в София, които ще важат от събота. След спешна среща в Министерството на здравеопазването главният държавен здравен инспектор Ангел Кучнев обяви, че подобни строги мерки могат да влязат в сила за цялата страна от понеделник.


Директори на столични болници се оплакаха, че са на прага на възможностите си и мерките са повече от нужни, за да не се стигне до момент, в който леглата да не достигат. За целта беше издадена заповед, с която с 20% се увеличава капацитетът на лечебните заведения в София за пациенти с коронавирус.


Бургас вече е градът с най-висока заболеваемост от COVID-19 в България, като измести Плевен. Почти цялата страна е в червената зона с над 120 болни на 100 хил.души, като единственото изключение остава област Търговище.
"Дневник" проследи ситуацията в реално време.

От 20 март в София се затварят молове, ресторанти и детски градини

От 20 март (събота) в София ще влязат нови мерки в борбата с коронавируса. Те предвиждат затваряне на ясли, детски градини, училища, молове, заведения и фитнеси. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след спешна среща в Министерство на здравеопазването. Все още няма официална издадена заповед, като такава се чака в четвъртък, като тогава здравният министър Костадин Ангелов ще даде подробности.


Кметът на София Йорданка Фандъкова, здравният министър Костадин Ангелов и директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев

© Юлия Лазарова

Кметът на София Йорданка Фандъкова, здравният министър Костадин Ангелов и директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев


С уговорка, че не е взето окончателно решение, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че най-вероятно от понеделник ще се върнат по-сериозните ограничения срещу разпространението на COVID-19 и за цялата страна.


Повече четете тук.

След среща в Министерството на здравеопазването властите обявиха кога се предвиждат нови и по-строги мерки за борба с коронавирса в София. Вижте във видеото какви подробности дадоха директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.


"В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно се сравнява с другите държави" - това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на австрийски журналист по време на среща за ваксинната политика на ЕС с австрийския канцлер Себастиан Курц и други лидери във Виена днес. Борисов бе попитан дали в условията на ниско доверие към България заради начина на управление, увеличаващите се заразени, проблеми със свободата на словото и корупцията, смята, че "коригиращ механизъм с помощта на европейските партнори може да ви спаси преди изборите".


Подробности четете тук.

Атака срещу сайтовете на медицински лаборатории

Няма достъп до сайтовете на голяма част от медицинските лаборатории в страната, съобщи пред БНР Недялко Калъчев, собственик на една от големите вериги лаборатории у нас. "Това са една група от лаборатории в цялата страна, които са под атака, защото са в един дейта център със сървърите. Тук говорим за Варна, Русе, Плевен, Пловдив, Хасково, Перник, София", каза той.

В Плевен отхлабват част от мерките

В Плевен отворят моловете при по-строги мерки и контрол, предложени от самите търговци. Те ще работят с намалено работно време, ограничаване на местата за отдих и намаляване на местата в заведенията за хранене с 50% и други.


Областният кризисен щаб на извънредно заседание възстанови работата на културните институти при заетост на местата до 30%, съобщи БНР. Заболеваемостта в област Плевен е 633 души на 100 000 население за последните две седмици са отчели на извънредното заседание на щаба.

Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Юлия Лазарова


Разрешават се олимпиади и състезания, когато не могат да се провеждат в електронна среда. Могат да се провеждат също културни и развлекателни мероприятия - кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство, при заетост на местата до 30%, настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м и задължително поставяне на защитни маски за лице. Мерките влизат в сила от 00:00 часа на 17 март.

Бургас вече е градът с най-висока заболеваемост

Бургас вече е градът с най-висока заболеваемост от COVID-19 в България, като измести Плевен. Почти цялата страна е в червената зона с над 120 болни на 100 хил.души, като единственото изключение остава област Търговище. Там обаче нивото на зараза също върви стръмно нагоре и разликата между областите с най-ниска и най-висока заболеваемост спада от традиционните в последните седмици 14 - 18 пъти, до 9 пъти.


Подробности и карта тук

Има ръст на оплакванията за нежелани реакции от ваксини

Има изключителна активност в докладването на нежелани реакции след ваксиниране, каза днес пред БНР д-р Мария Попова, директор на Дирекция "Лекарствена безопасност и клинични изпитвания" в Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ). Според нея за ден се получават по над 1 000 съобщения, което е безпрецедентно.
Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Повече от 70-80% от реакциите представляват грипоподобен синдром - в който има температура, има втрисане, болка на мястото на убождането. В някои случаи имало и по-висока, което било характерно при "АстраЗенека". В 30% от случаите се докладва гадене, световъртеж, поясни д-р Попова.


Големият брой докладвани реакции от ваксините срещу Covid-19 д-р Попова обяснява с чувствителността на обществото по тази тема.

В София се готви затваряне на молове, ресторанти и детски градини

Молове, ресторанти, детски градини, училища, фитнеси в София и София област вероятно ще бъдат затворени, каза днес директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев, след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, кмета Йорданка Фандъкова и директорите на столични болници. Ще се спре и провеждането на културни мероприятия.


Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)


Решението предстои да се вземе по-късно днес от софийския щаб за контрол на пандемията. От кога ще се въведат новите ограничения и кои точно още не е ясно, но ще е за срок от две седмици. Пенчев уточни, че мерките няма да се въведат от днес за утре, но вероятно ще са факт до края на седмицата.


По-рано стана известно, че с 20% трябва се увеличават леглата за пациенти с COVID-19 в столичните лечебни заведения. Всички нови са заради нарасналия брой новозаразени в столицата. Двуседмична заболяемост вече е над 500 на 100 хил. души. За последното денонощие новите случаи в София са 1116.

Директорът на "Пирогов": на предела сме, трябват нови мерки

"Почти сме на предела на възможностите и трябва да се мисли за по-сериозни мерки. Може би трябва да се вземе вече отношение и за по-малките деца. За съжаление може би ще трябва и те временно да спрат обучението и детските градини. Продължава да се увеличава броят на новозаразените малки пациенти", каза днес пред БНР директорът на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов. Капацитетът на болницата е почти запълнен, допълни той.
Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Юлия Лазарова


В "Пирогов" има настанени 11 деца с коронавирусна инфекция, допълни Балтов. Децата са в добро състояние, лекуват се с венозно поставяни антибиотици. Днес на среща при здравния министър директорът на "Пирогов" ще предложи да се разкрият още 20 легла за малки пациенти, т.нар. спешни педиатрични случаи, както и допълнителни 10 реанимационни легла заради недостига на този тип легла в цяла София.


Проф. Балтов смята, че поне за две седмици заведенията трябва да спрат да работят, защото "колкото и да казват, че няма никакво значение това, всичко има значение".

Няма проблем с ваксината на "Астра Зенека", смята председателят на БЛС

"Върнахме се на нивата на заразени с коронавирус от октомври - ноември, но това е очаквано предвид британската версия на вируса", каза днес пред БНТ председателят на Българския лекарски съюз Иван Маджарски. Според него успокояващото е, че лекарите са много по подготвени. Коментирайки спирането на ваксинирането с "Астра Зенека", Маджарски посочи, че с нея няма проблем, а решението е взето под обществен натиск.


Председателят на БЛС е на мнение, че е нужен регистър за ваксиниране и за личните лекари. "Дойдат ли достатъчен брой ваксини, за 2 седмици ще се ваксинират всички желаещи", смята Иван Маджарски.

С 20% трябва се увеличават COVID леглата в болниците в София

С 20% трябва се увеличават леглата за пациенти с COVID-19 в столични лечебни заведения. Това се посочва в заповед на директора на РЗИ - София, д-р Данчо Пенчев, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Това се прави заради двуседмична заболяемост от над 500 на 100 хил. души. За последното денонощие новозаразените в София са 1116.
Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Борисов разговаря за ваксините с лидерите на пет европейски страни

Премиерът Бойко Борисов ще участва днес в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и премиерите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша, и на Хърватия – Андрей Пленкович, съобщиха от правителствената информационна служба.
Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Велко Ангелов


В рамките на събитието, което ще се проведе в австрийската столица Виена, шестимата лидери ще обсъдят своята позиция, чрез която призовават за дискусия на европейско ниво относно доставките на ваксини срещу COVID-19 и за справедливото им разпределение въз основа на процента на населението на всяка страна - членка на ЕС.


След края на срещата е предвидена пресконференция, в която ще участва и българският премиер.


В рамките на визитата си във Виена министър-председателят Бойко Борисов ще проведе и двустранна среща с канцлера на Австрия Себастиан Курц.

Пациентска организация счита ваксинационната програма за провал

Ваксинационната програма се провали, като хронично болните не получиха достъп до ваксини, каза днес пред БНТ председателят на Националната пациентска организация Наталия Маева. Тя изрази надежда, че регистърът за ваксините ще заработи отново скоро. Маева посочи още, че в момента болните с проблеми, различни от коронавирус, нямат адекватен достъп до лечение, като проблемът е особено голям в малките населени места.

Втори най-висок брой заразени за денонощие

Най-висок брой новозаразени с коронавирус от 17 ноември насам - 4637, и втори най-висок подобен показател от началото на пандемията, показват данните на Единния информационен портал. Традиционно във вторник броят на новите случаи е по-висок заради натрупването през уикенда, но дори и така бройката е висока.
Коронавирусът в България: след близо 5000 нови случая в София се въвеждат по-строги мерки (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Починалите са 187, което също е втори най-висок брой от началото на пандемията, като само на 19 декември жертвите на коронавируса са били повече - 191. Броят на настанените в болница е най-висок от началото на пандемията - 7269.


Седмичните данни показват 45% ръст на заразените, 24 на сто повече тестове, с 55% повече починали и със 73% повече излекувани.


Подробности вижте тук

Коментари (349)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Борис разговаря за ваксините с лидерите на пет европейски страни

  Цар Борис

 2. 2 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1886 Неутрално
 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени, като достигнахме нивото от началото на ноември / 30.10-5.11.2020 - среднодневно 2885/.
  Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  2-8.3 – 1954
  3-9.3 – 2111
  4-10.3 – 2342
  5-11.3 – 2474
  6-12.3 – 2496
  7-13.3 – 2581
  8-14.3 – 2607
  9-15.3-2842

 4. 4
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 5. 5 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Туземците пак счупиха рекорда по туземлък.
  Преди време, вместо да правят детски, спортни площадки – бутафории от всякакъв характер.
  Вместо да защитят демокрацията, изисквайки европейско законодателство в България – гонеха зли духове.
  Накупиха по няколко стари дизела от Европа – шум, мръсотия и прочие.
  Нямат пари да се усмихнат, ама пушат и пият като разпрани.
  Сега им казаха, че има вероятност да се гътнат, а те реват – кръчми, та кръчми.
  Туземците изтрещели, средата скапана.
  Ще кажете – туземска му работа.
  Ако бяха в час можеха да схванат истината – мрат като мухи. Не заради друго, а заради дивия си туземлък.

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Само с репродуктивното число на вируса сме по-добре, защото голяма част от населението вече е прекарала болестта явно или неявно. Репродуктивно число на вируса:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  26.2-8.3 – 1,19
  27.2-9.3 – 1,20
  28.2 -10.3 – 1,26
  1-11.3 – 1,25
  2-12.3 – 1,23
  3-13.3 – 1,28
  4-14.3 – 1,26
  5-15.3 – 1,25

 7. 7 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 311 Неутрално

  Важното е тия дето крият данъци да работят, а и да няма кой да ходи на избори да гласува срещу тези, дето мнозина наричат мутри :)

 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Дневник - на 1.12.2020 са съобщени 221 починали от ковид, на 8.12. - 213 !
  Защо не ги съобщавате тях, а 191-те от 17.12?
  Т.е. съобщените нощес 187 не са вторият най-голям брой, ами четвъртият!

 9. 9 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 633 Гневно

  "Успешният български модел" за борба с COVID 19 се сгромолясва за сметка на човешки съдби и здравето на хората.

 10. 10 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Борис разговаря за ваксините с лидерите на пет европейски страни

  Бай Борис "разговарял", а пък аз си имам сахер туканка. Браво на лидерите - научили български хората, като Доналд Туск. Така се прави!

 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  Дневник, отделно сте сбъркали и датата - 191 починали са съобщени не на 19 декември, , а на 17 декември, като починали на 16.12.

 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  187 починали. всички починали от тук нататък са на персоналната сметка на Борисов и Ангелов, защото са се отказали от РНК ваксините при първата поръчка и така на практика са оставили цялата ваксинация на Астра Зенека. Как пък на Ева Майдел майка и не беше представител на Пфайзер или Модерна.

 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Весело

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  Кой е този Борис?

  Полусъгражданино, пак загряваш като албански реотан!

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  Накрая да не се окаже, че няма да има много хора за гласуване, или ще бъдат заразени, или в карантина!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#5] от "zxe00613919":

  Не туземците, ами вождовете на туземците са виновни за ситуацията.
  Вождовете-компрадори!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  Днес отчитаме абсолютен рекорд на брой тестове откакто се мери това нещо!
  Колкото повече, толкова повече!, както казва оня симпатяга.

 18. 18 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1619 Разстроено

  Г-н Борисов се събира с изоставащите във ваксинирането. Латвия е единствената страна-членка на ЕС, с която въобще можем да се сравняваме (5,1 вваксини на 100 човека население, 4,1% са получили поне една доза, а едва 0,9% са напълно ваксинирани). Въпреки избора на компания, г-н Борисов ще бъде безспорния първенец на срещата, ама отзад напред...

 19. 19 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2795 Любопитно

  "Борис разговаря за ваксините с лидерите на пет европейски страни"

  Борис - това ли е името на Баце в ЕС?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 20. 20 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1619 Весело

  До коментар [#19] от "Julian Mall":

  Като го няма вече другия Борис в ЕС, и Баце става за Борис...

 21. 21 Профил на helemong
  helemong
  Рейтинг: 114 Неутрално

  Какъв Борис. Пиши го Буци или крадецът от Банкя по му прилича на интелекта.

 22. 22 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2795 Весело

  До коментар [#19] от "Julian Mall":Като го няма вече другия Борис в ЕС, и Баце става за Борис...
  —цитат от коментар 20 на plamen_b


  Берлускони му беше кръстника! Като беше на посещение в София така го нарече!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 23. 23 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 336 Любопитно

  "великолепният" български модел, за който ни завижда целият свят, дава своите резултати, популизма на властта вече убива буквално

 24. 24 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 405 Неутрално

  "Починалите са 187, което също е втори най-висок брой от началото на пандемията, като само на 19 декември жертвите на коронавируса са били повече - 191. "

  Това не е съвсем коректно твърдение. На 1.12. има 221 починали, а на 8.12. - 213 починали.

 25. 25 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4470 Неутрално

  Накрая да не се окаже, че няма да има много хора за гласуване, или ще бъдат заразени, или в карантина!?
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Програмата се изпълнява на 100%, това се знаеше, че ще се получи още когато "отпуснаха" мерките...

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Борис разговаря за ваксините с лидерите на пет европейски страни"

  Борис е? И доколко това е сериозно?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Да, както каза Борисов, ние се справяме най-добре с кризата и ни дават за пример другите държави, сигурно това ще коментира с другите лидери. Да им се надсмее колко са смотани, а той перфектен

 28. 28 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Най-голям брой тестове за денонощие - национален рекорд.

 29. 29 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 783 Неутрално

  На 15-я ден от "разхлабването" на "мерките" , отварянето на ресторантите и казината (защото са от жизнена необходимост за бохемата, представяте ли си!), ефектът е трагичен! Генерал проф. Мутафчийски защо ли си губи времето да показва таблици, да цитира авторитети в областта на епидемиологията и изобщо от световната медицинска общност, да доказва, че най- рискови за разнасяне на заразата са ресторантите, нощните заведения и другите заведения, в които се събират в затворени пространства големи групи хора?! Кой сега ще отговаря за умрелите (4% от новозаразените)?! Или, както винаги се получава в България виновни няма да се намерят. А, бе ВИЕ кого ще слушате, умните и способни медици от оперативния щаб начело с проф. Мутафчийски или Райчев, с неговите глупутевини, че вирусът поради микроскопичните си размери можел спокойно да преминава през порите на маските. Маските предпазват от слюнките, от пръските, от носните секрети, от кихавиците, чрез които се пренасят вирусите. Вирусите не летят самостоятелно като "две кебапчета във въздуха!" Крайно време е на онези, които не носят, както трябва лицевите маски в Метро- магазина, в метрото и ... и навсякъде да се гледа като биотерористи и да бъдат съдени по съответния най- строг начин.

 30. 30 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  До коментар [#25] от "padrino":

  При нас като са затегнати мерките и от три месеца един потник не може да си купиш, резултата е по лош от Бг. Сега работодателите са длъжни редовно да тестват служителите си ... и после 21 дена карантина ... В Бг са си супер, ама мрънкат по навик и от суеверие.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Весело

  До коментар [#18] от "plamen_b":

  Че ние все вървим в един впряг с Латвия - тя е следващата страна по най-бързо намаляване на населението в света и по най-висока смъртност и само ние двете сме с по-малко население, отколкото през 1950 година!

 32. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3633 Весело

  До коментар [#28] от "Lazarus":

  И най-големия процент положителни тестове през последните два и половина месеца!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4470 Любопитно

  До коментар [#25] от "padrino":При нас като са затегнати мерките и от три месеца един потник не може да си купиш, резултата е по лош от Бг. Сега работодателите са длъжни редовно да тестват служителите си ... и после 21 дена карантина ... В Бг са си супер, ама мрънкат по навик и от суеверие.
  —цитат от коментар 30 на DDR


  Не знам как е при теб, но тук всеки ден се отваря повече и повече, всички деца са на училище, бръснарници се отварят, магазини се отварят. Позитивните тестове намаляват с всеки ден. Починалите за деня се измерват с две числа на ден вместо с четри. И въпреки "войната" срещу Астра тук няма проблеми при над 11 милиона ваксинирани. В ЕС за 5 милиона ваксинирани и 30 случая на тромбози за които няма НИКАКВИ доказателства, че са от ваксината спряха ваксинирането.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 35. 35 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1619 Разстроено

  "Ваксинационната програма се провали, като хронично болните не получиха достъп до ваксини"

  Същото се отнася и за другата група българи с най-голям риск да иКарат тежко заболяването- възрастните! За какво се правиха списъци при GP-та, приоритетни групи, онлайн регистрация... Ваксини (от "хубавите" има за "наште хора": министри, общинари, полицаи, чиновници, изборни комисии... (Срещу приоритета за докторите на първа линия нямам възражения). От "лошите" ваксини има за най-издръжливите, които могат да се наредят през нощта на опашките пред болниците. А за възрастните и тези с рискови заболявания ваксина няма!

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#16] от "Judjuk":

  Май осъществихме телепатична връзка относно Мечо Пух.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1744 Весело

  До коментар [#19] от "Julian Mall":

  На Себастиан Курц върви Бойко Борис....
  Хем някак си е джендър неутрално.....

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 43. 43 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1587 Любопитно
 44. 44 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1237 Любопитно

  Между другото тази бройка хора (около 500 човека) в интензивните отделения която е в момента при първата вълна се достигна при близо 100 хил. активни случая на COVID-19. В момента активните случаи са два пъти по-малко. Това какво означава, че вируса е станал два пъти по-вирулентен или че след разхлабването на мерките хората предпочитат да не си правят тестове при по-слаби симптоми за да не ги карантинират?

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Гневно

  Понеже "перфектно се справяме с кризата" вече сме единадесети в света по брой на починалите на един милион жители! Напредваме към първото място с бесни темпове!

  Май не бе добра идея да си изберем пожарникар да ни управлява!

 46. 46 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  Баце пак ще апне сахер!

 47. 47 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#29] от "bobhunter":

  самолетите на къси дестинации са гъз-до-гъз , понякога повече от два часа .
  мнозина пътуват до работа на групи в бусове -гъз-до-гъз.
  касиерки в хипермаркети пипат на смяна много стока и пари , докато ги прекрват през скенера , често с маски под носа .
  клиентите са без ръкавици и пипат много стока и пари и после си бъркат в носа .
  ''отговорните граждани'' дето пърдят на дивана вкъщи от ''хоум офиса'' и си поръчват манджа ''за вкъщи'' я получават от куриер , който не е ясно дали си е мил ръцете и гъза , храната е приготвена от хора , опакована от хора , разнасяна в баничарки , коли и кутии за транспорт като тия на фудпанда .
  ти дезинфекцираш ли всяка опаковка и кутийка като ги донесеш вкъщи от кауфланда ?
  дезинфекцираш ли си дрехите и обувките ?
  дезинфекцираш ли си седалките и дръжките в колата всеки ден?

 48. 48 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 80 Неутрално

  Днес е 16.03, данните са за 15.03 - две седмици откак се случи великото събитие - отварянето на кръчмите.
  И мащабите на заразяване и особено на умиране са стряскащи.
  Какво ли ни чака през следващите дни .....

 49. 49 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Борисов, вземи производството на една ваксина !

 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3231 Неутрално

  доставките на ваксини срещу COVID-19 и за справедливото им разпределение въз основа на процента на населението на всяка страна - членка на ЕС
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Другарят-Слънце да иска бройката на населението да се изчислява на база
  ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ
  Така България ще получи поне ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ваксини

 51. 51 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2059 Неутрално

  До коментар [#44] от "У Чен":

  Ясен ли ви е смисъла на думата вирулентен? Май не.

 52. 52 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Важното е, че кръчмите работят и българинът може да ходи да яде долнопробна храна и да пие долнопробен алкохол, за да се чувства човек.
  Борисов няма акъл за 5 стотинки. Това ще му излезе през носа.

 53. 53 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1124 Весело

  Днев ни уведомява, че Борис ще .... и т.н. ! Ако перифразираме Мечо пух колкото по-малко, толкова по-малко, важното е да се разбираме!

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  " Починалите са 187, което също е втори най-висок брой от началото на пандемията, като само на 19 декември жертвите на коронавируса са били повече - 191. Броят на настанените в болница е най-висок от началото на пандемията - 7269."

  Няма разговори, които да могат да замажат тъжната реалност у нас ! Между другото какво става с баровете и дискотеките ? Дигаме ли им оборотите ?

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  Да, както каза Борисов, ние се справяме най-добре с кризата и ни дават за пример другите държави, сигурно това ще коментира с другите лидери. Да им се надсмее колко са смотани, а той перфектен
  —цитат от коментар 27 на nij50393132


  Ще "ги опраска с 200" като замени всичките ваксини на Модерна и Пфайзер, които е поръчал за техните Астра Зенека!

 56. 56 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Между другото тази бройка хора (около 500 човека) в интензивните отделения която е в момента при първата вълна се достигна при близо 100 хил. активни случая на COVID-19. В момента активните случаи са два пъти по-малко. Това какво означава, че вируса е станал два пъти по-вирулентен или че след разхлабването на мерките хората предпочитат да не си правят тестове при по-слаби симптоми за да не ги карантинират?
  —цитат от коментар 44 на У Чен


  И да ги карантинират, няма кой да я спазва тази карантина. Дълбоко в душата си всеки българин е най-големият тарикат и никой не може да му каже нищо, освен ако не го заплашна в физическа саморазправа. В този случай големия тарикат става малка сива мишка и се скрива.

 57. 57 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  Най-голям брой тестове за денонощие - национален рекорд.
  —цитат от коментар 28 на Lazarus


  Зная перфектен начин за намаляване на броя на заразените! Спираме всякакви тестове и няма да има новозаразени!

 58. 58 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1237 Любопитно

  До коментар [#44] от "У Чен":Ясен ли ви е смисъла на думата вирулентен? Май не.
  —цитат от коментар 51 на 3biri


  Напълно ясен: "Вирулентността определя колко тежко протича заболяването при индивида, който е инфектиран."
  Вие нещо друго ли разбирате под вирулентност?

 59. 59 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  Не чакайте ваксини, преди Байдън да е ваксинирал американците.

  Всъщност, нали не искахте да се ваксинирате?

 60. 60 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4470 Весело

  Понеже "перфектно се справяме с кризата" вече сме единадесети в света по брой на починалите на един милион жители! Напредваме към първото място с бесни темпове!Май не бе добра идея да си изберем пожарникар да ни управлява!
  —цитат от коментар 45 на vassilun


  И пак ще си го "изберете"...😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 61. 61 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2149 Неутрално  Значи лани летоска форумите бяха бъкани с подигравателни мнения как ковидът бил ташак (може да отворите някоя статия).
  Няколко месеца по-късно почти не се срещат таквиз коментари.
  Изчезнаха.

  Трудно е управляващите да влезат в крак с времето.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1734 Весело

  Трудно е управляващите да влезат в крак с времето.
  До коментар [#61] от "Нинов":

  До вчера, в целия ЕС единствено в България можеше да се ваксинира всеки, който иска. Тогава бяха анти ваксъри.

 64. 64 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  До коментар [#63] от "half truth":

  Значи великата Швейцария не е в ЕС, пък и най-богатата страна в света.

  Та там също са назад с ваксинирането.
  Мислят, умуват, дискутират, правят референдуми.... докато боцнат една инжекция.

  Така е при деморкацията: трябва да се анализира и обсъди всяко мнение.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#59] от "half truth":

  ай стига глупости бе!
  мнозина ше се вакснат просто за да не си загубят работата.
  например тия дето работят по круизните кораби и са поумрели от глад , щото не могат да си намерят място в търговския флот , след като спряха круизите и оставиха минимум екипаж.
  кажат ли - вакса или си аут , ше заголят и рамо и гъз и ше се изпотъпчат за иглата .
  между другото , в индонезия са замислили глоба за отказали вакса - до 357 долара еднократо , което е една средна месечна заплата .

 67. 67 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  До коментар [#16] от "Judjuk":Май осъществихме телепатична връзка относно Мечо Пух.
  —цитат от коментар 40 на k_


  Мечо Пух е ценен, защото е умен. И принадлежи на всички.

 68. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#65] от "rumen_s":

  вий като комунистите преди, стана една година гътате загнилия , колониален, расистки, ойроскептичен режим в Пакистанското Кралство .

 69. 69 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 580 Неутрално

  А Ивермектинът доказано е намалил смъртността със 75%. Ако се използваше масово, както в Перу, вместо 200, сега щяхме да имаме само 50 починали и в пъти по малко с тежко протичане на болестта. И в комбинация с ваксините сега щяхме да сме забравили за К-19.

  "14 пъти е намаляла смъртността от коронавирус в Перу, след като нa 8 мaй 2020 г. Mиниcтepcтвoтo нa здpaвeoпaзвaнeтo oдoбpи ивepмeĸтин зa cтaциoнapнo и aмбyлaтopнo лeчeниe нa СОVІD-19, пише economic.bg. Данните са на cпeциaлизиpaния caйт trіаlѕіtеnеwѕ.соm. Драстичният спад се отбелязва зa чeтиpитe мeceцa дo 1 дeĸeмвpи 2020 г. Eфeĸтивнocттa нa мeдиĸaмeнтa, cпopeд мeдиятa, ce дoĸaзвa oщe пo-яcнo в пocлeдвaщия пepиoд, ĸoгaтo нoвият пpeзидeнт peшaвa дa oгpaничи изпoлзвaнeтo мy и cмъpтнocттa се увеличава до 13 пъти.

  Зa дa ce oцeнят възмoжнитe eфeĸти oт лeчeниeтo нa СОVІD-19 c ивepмeĸтин, пpeдлoжeни oт тeзи cъвĸyпни тeндeнции, дoпълнитeлнитe cмъpтни cлyчaи ca били aнaлизиpaни във вcичĸи 25 щaтa нa cтpaнaтa пpи xopa нa възpacт нaд 60 гoдини. Зa дa ce идeнтифициpaт пoтeнциaлнитe oбъpĸвaщи фaĸтopи, ca били изcлeдвaни и дaнни зa мoбилнocттa oт Gооglе, плътнocт нa пoпyлaциятa, гeнeтични вapиaции нa ЅАRЅ-СоV-2 и нивa нa cepoпoзитивнocт.

  Peзyлтaти

  25-тe щaтa нa Πepy ca били гpyпиpaни пo cтeпeн нa paзпpeдeлeниe нa ивepмeĸтин: мaĸcимaлнa (мacoвo paзпpeдeлeниe нa ивepмeĸтин чpeз шиpoĸooбxвaтнa oпepaция, вoдeнa oт apмиятa); cpeднa (лoĸaлнo yпpaвлявaни диcтpибyции нa ивepмeĸтин); и минимaлнa (oгpaничитeлнo изпoлзвaнe нa ивepмeĸтин в eдин щaт - Лимa). Cpeднoтo нaмaлeниe нa дoпълнитeлнитe cмъpтни cлyчaи 30 дни cлeд пиĸoвитe cтoйнocти e 74% зa гpyпaтa c мaĸcимaлнo paзпpeдeлeниe нa ивepмeĸтин, 53% пpи cpeднaтa гpyпa и 25% зa Лимa.

  Зaĸлючeниe

  Macoвитe лeчeния c ивepмeĸтин - лeĸapcтвo, бeзoпacнo изпoлзвaнo в 3.7 млpд. дoзи пo цeлия cвят, нaй-вepoятнo ca пpичинили 14-ĸpaтнoтo нaмaлявaнe нa дoпълнитeлнитe cмъpтни cлyчaи в Πepy, пpeди 13-ĸpaтнoтo им yвeличeниe cлeд пpoмянaтa нa пoлитиĸa нa пpaвитeлcтвoтo. Toвa пpeдпoлaгa, чe лeчeниeтo c ивepмeĸтин cъщo мoжe eфeĸтивнo дa дoпълни имyнизaциитe, зa дa пoмoгнe зa изĸopeнявaнeтo нa СОVІD-19, пишe издaниeтo.

 70. 70 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  ГЕРБ: "Видими резултати"
  случва се това което се очакваше преди 3-4 седмици, когато се взеха политически решения за разхлабване на мерките.

  Истината ни прави свободни.
 71. 71 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Е какви са тия високи нова, нали вече една година имаме “мерки”, даже се ваксинираме?

 72. 72 Профил на dvbsjsjadjasdasdjas
  dvbsjsjadjasdasdjas
  Рейтинг: 36 Неутрално

  Искам оставката на Борис.

 73. 73 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#71] от "Billy Pilgrim":

  заболеваемост- по-малка от два процента от населението на страната .
  даже ако удвоим ''активните'' случаи по официалната статистика- 42000 до вчера .

 74. 74 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 863 Гневно

  Бойко Българоубиеца има избори да подменя, тая джипка сама не се кара. Ако умрат 11 или 12 хиляди, той си е купил 400 хиляди чиновници и техните семейства, зер, кво му пука?!

  Безобразното поведение и липса на ефективни действия доведе до тотален блокаж на държавата. ГЕРБ е тумор, който ТРЯБВА да бъде отстранен.

 75. 75 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 959 Неутрално

  Ще си остане само със разговорите, и на тх ваксините не са във излишък.
  Това е само за пред хората, демонстриране на загриженост !!!

 76. 76 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 64 Неутрално

  На предела сте, г-н докторе, защото като гилдия позволихте доброволно да се самоунижавате, да се возите като чували с картофи в джипа на един примат, защото някои от вас, като т.нар. министър, продължават да се гаврят с Хипократовата си клетва, загърбвайки дълга си пред слугуването на шайката ГЕРБ и нейния лидер-примат. И най-жестокото е, че дълга ви го плащат вашите пациенти! Вдигнете очи, намерете достойнството си, заплюйте примата и неговата шайка, метнете в краката им оставката си, но бъдете хора и мъже!

 77. 77 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Очаквайте на 22 март локдаун.

 78. 78 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  До коментар [#44] от "У Чен":

  правят си сами масово бързи, антигенни .
  имам приятел , дето си е накупил над 10 парчета.
  остана много учуден , че майка му и баща му имали антитела , а той не.
  сега ше си прави някакъв тест за ''клетъчен имунитет''.
  тва е някаква нова гъзария.

 79. 79 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6164 Неутрално

  На предела сме, обяви проф. Асен Балтов

  [email protected]
 80. 80 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2388 Неутрално

  Айдее, само регулярното изказване на ортопеда Балтов липсваше в картинката. Този който ни плашеше че заради протестите лятото щяло да има пик на заразени.

 81. 81 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 398 Неутрално

  До коментар [#2] от "Да вярваме на истината":

  Борис три - според Димитър Пенев

 82. 82 Профил на idianata
  idianata
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#61] от "Нинов":

  Аз лично се отказах(не че някога съм се изразявала чак толкова грубо, като вас), защото открих, че е все едно да споря на глас с радиото ... От аргументи и доказателства няма полза - важното е да се врещи с пълна сила " 'сички ше Омрем" и който врещи по-силно - той има повече право ... За какво? Харесва ви да слушате крясъци и врещене - що да ви отнемам предсмъртното удоволствие....

 83. 83 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  абе ко стана в калофер след хорото?
  измре ли населението там?

 84. 84 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 780 Неутрално

  До коментар [#56] от "Stoyan Kostov":ти си бил голем бабаит бре!заплашваш ли ганювците с физическа саморазправа?щото такива като тебе обикновено се зверят на видимо по-беззазщитни люде .инак се превръщат в малки сиви мишчици и отминават .както отминават паднал човек на улицата .нещастник .
  —цитат от коментар 62 на pavur


  Нищо не си разбрал от коментара ми.

 85. 85 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 698 Неутрално


  В "Пирогов" има настанени 11 деца с коронавирусна инфекция, допълни Балтов. Децата са в добро състояние

  Мдааа. На предела сме !!!!???? Пълниме леглата с пациенти които са добре, и рИвем . Ривем за едни пари.
  Ще умрат повече хора от страх, паника, или невъзможност за лекуване на други заболявания.
  Откакто лекарите станаха търговци, и пациентите станаха клиенти....... мда

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 414 Гневно

  Накрая да не се окаже, че няма да има много хора за гласуване, или ще бъдат заразени, или в карантина!?
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Ама и ти обърна плочата. Сега ли прозря какво прави любимият ви безхаберник Борисов????

 89. 89 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#83] от "pavur":
  09:52, 16 мар, '21 / Неутрално
  абе ко стана в калофер след хорото?
  измре ли населението там?

  Мдаа. Измре населението на Швеция, понеже не наложи ха мерки. Тук сме добре. Радваме се на добро здраве. Няма чували, изкопи, и не се мре яко.
  Естествено благодарение на Вожда Винету, да се слави името му. ...... мда

 90. 89 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3295 Неутрално

  До коментар [#83] от "pavur":

  > абе ко стана в калофер след хорото?
  > измре ли населението там?

  Региона все още е блокиран 61 Стрямска механизирана бригада, не разполагаме с актуална информация.

  કટાક્ષ
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Спокойно!Борисов каза ,че сме имали щит от ваксинирани и преболедували.Вече се е разпоредил за нови легла,лекари и медицински сестри.
  Щом той казва-страшно няма.Важното е да няма много гласуващи на изборите.Това е задачата.

 93. 93 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 290 Неутрално

  А по света все така си говорят за "българския модел"....

 94. 94 Профил на justauser
  justauser
  Рейтинг: 198 Неутрално

  Какви мерки да се налагат в Швеция?
  То имаше виц, че след като правителството на Швеция решило да премахне забраната от приближаване на по-малко от 1, 5 м. между хората, шведите вече спокойно можели да си се върнат на предишното растояние от 2 м. между хората...

  ДБ криптикомунисти боядисани в лилаво, но отвътре червени. Проект на БКП за промиване на мозъци и лъжене за миналото на България. Идеята на ДБ не е декомунизация и лустрация, а реставрация на Виденов, Орешарски и всички комунисти.
 95. 95 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Не не, отваряй отваряй. Всичко е точно - лека хремичка - само 12 хил са умрели заради нея. За 2020-та (т.е за по-малко от 12 месеца) бяха около 11 хил. За 2019-та са умрели общо 108 хил души. Не знам дали са излезли данните за 2020-та но ако приемем че ще са близки до тези за 2019-та т.е пак около 108-110 хил души ще излезе че сал едната хремичка ще е отговорна за 10% от умрелите за 2020-та. Евала на хремичката. Отваряй яко всичко.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 96. 96 Профил на prx15601314
  prx15601314
  Рейтинг: 248 Неутрално

  Всичко е измама. Преди два дни жена ми си направи тест защото преди седмица била "контактна". Казаха ни - не си правете сега икат да увеличат бройките и ще ви изкарат теста положителен. Въпреки че нямаше никакви симптоми, просто ей така за майтап отиде и си направи теста. Е познайте - положителен защо ли??? Нагаждат си го както си искат . Аз естествено няма да си правя за да не вържат 2 седмици

 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Тоя път ГЕРБ не лъжат, има покачване от РАБОТАТА им - на заболеваемостта и смъртните случаи, но все пак си е покачване.

 98. 98 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 304 Неутрално

  И този човек, който е директор на Пирогов е пълен гъзолизец. До вчера всичко беше наред, днес вече сме на предела. Щото той предела ей така се стига, за 1 нощ с магическа пръчка. Скапаните идиоти, 1 година не се научиха (или не искат) да гледат крафики.

 99. 99 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Важното е властта да издържи психически на истерията, която се генерира от истериците и да не реши да въвежда пак някакви безсмислени и идиотски ограничения. Всеки преболедувал в момента, натрупан към преболедувалите от есента и към ваксинираните е единствената преграда пред разпространението. Епидемията, следвайки естествения си ход, ще се самоограничи. Няма нужда от идиотщини, които да нанасят допълнителни поражения (социални, психологически, икономически) към медицинските поражения. Това ще покаже на истериците колко не са били прави и колко безсмислени са били ограниченията през есента и, още повече, миналата пролет. Единственият инструмент, с който ефективно може да се борави в момента е ваксинацията. За съжаление, нещо не успяват да вдигнат скоростта там. Защо ли? Защото организацията и решенията по ваксинирането на хората се вземат от калинки като Балтов, попаднали на високата позиция, заради лоялност, а не заради компетентност ...

 100. 100 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Този е вестителят на властта за предстоящо въвеждане на мерки.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK