На живо

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Юлия ЛазароваСофия и областта са пред пълно затваряне заради коронавируса. Натискът върху лечебните заведения се увеличава. Столичната спешна помощ е претоварена, а регионалната здравна инспекция предложи три нови мерки за две семици, за да се овладее разпространението на заразата: затваряне на молове, търговски центрове, фитнеси, заведения; затваряне на детски градини и ясли, училища, извънкласни форми; забраняване на всички културни мероприятия - театри, опери, кина. Днес областният щаб заседава, но засега не взе решение за затягане на мерките. Здравният министър Костадин Ангелов пък изрази мнение, че властите не отлагат мерки срещу разпространението на коронавируса, а търсят правилния момент, за да ги наложат.


4374 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие, при направени 19214 теста. 107 души са починали през изминалите 24 часа. Продължава да расте броят на пациентите, които са в болница - 7600 души са хоспитализирани, 612 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Излекуваните за ден са 1757 души, сочат данните на единния информационен портал. През април трябва да пристигнат общо 580 хил. ваксини от трите вида одобрени до момента от Европейския съюз. "Дневник" проследи ситуацията на живо.
Без решение за новите мерки приключи заседанието на оперативния щаб в София. През целия ден с браншови организации и представители на институциите е обсъждана усложнената обстановка в столицата и областта. Под внимание е било взето и предложението на столичната регионална здравна инспекция за затваряне на детските ясли, градини, училищата, молове, ресторанти, спортни клубове, театри и културни институти. Очаква се утре, по време на редовния брифинг на щаба, да се разбере от кога и какво ще бъде затворено.


Сериозно увеличаване на болните в София и София - област, отчете столичният зам.-кмет по здравеопазване Дончо Барбалов в комисията по здравеопазване на Столичния общински съвет. 2050 са хоспитализираните, като от тях 229 са в интензивни отделения.

През април трябва да пристигнат 580 хил. ваксини

През април трябва да пристигнат общо 580 хил. ваксини от трите вида одобрени до момента от Европейския съюз. Това обяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ. По думите подобна бройка е достатъчна масовата ваксинация да продължи в нормално темпове. Освен това се очаквало и на 15 април да започнат първите доставки от ваксината на "Янсен" (Johnson&Jonson).


Кунчев каза още, че от всички пристигащи ваксини половината се насочват към личните лекари, които ги поставят според подредбата в списъците. Според него това е основният механизъм за ваксинация.


Той допълни, че едва ли смъртните случаи след поставяне на ваксина са свързани със самия препарат. По думите му плюсът в ситуацията със спирането на ваксинирането с "Астра Зенека" е, че има голямо разстояние между поставянето на двете дози и в това време ситуацията ще се разреши.

Във Великотърновско учениците минават на дистанционно обучение

В област Велико Търново учениците от пети да дванадесети клас минават на дистанционно обучение от 18 март до края на месеца. Спирането на присъствените занятия е със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева.


В областта заболеваемостта е 352 на 100 000 население. Остава забраната за всички масови мероприятия на открито и закрито.

Работещите във временно затворените с акт на държавен орган заради COVID-19 икономически дейности ще получават компенсация в размер на 75% от осигурителния им доход до края на юни 2021 г. Това реши правителството с одобряването на промени в свое постановление № 325, в което се регламентират редът и условията за изплащането на този вид финансова подкрепа. Компенсациите ще се изплащат за не повече от 60 дни в рамките на 2020 родина и за не повече от 90 дни в рамките на 2021 година, в които наетите хора са ползвали неплатен отпуск заради наложени ограничения за осъществяване на дейността, за която са наети, с акт на държавен орган.


Министрите решиха също срокът за изплащане на компенсации с цел запазване на заетостта в размер на 290 лв. месечно на работниците и служителите и самоосигуряващите се от секторите "Транспорт", "Хотелиерство и ресторантьорство" и "Туризъм" да се удължи до 31 май 2021 г.

Правителството удължи срока на мерки за подкрепа на бизнеса

Правителството прие промени в Постановление № 151 на Министерския съвет от 2020г. за определяне на условията и реда за изплащане на средства на работодатели за запазване на заетостта на работници и служители в сектори и икономически дейности засегнати от разпространението от COVID-19. Промените предвиждат удължаване на срока за изплащане на средствата за запазване на заетостта на работници и служители до 31 май 2021г.


Средства ще продължат да се изплащат за работници и служители, които през периода от 13 март до 31 декември 2020г. са работили на непълно работно време, ползвали са отпуск на основание чл. 173а от Кодекса на труда или работата им е била преустановена поради въведени временни ограничения на дейността. Работниците и служителите следва да са били в трудово правоотношение с работодателя преди 1 октомври 2020 г.


И през допълнителния период на прилагане на мярката размерът на подкрепата от държавата ще е в размер на 60 на сто от осигурителния доход и от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец октомври 2020г. След промяната на Постановлението за изплащане на средства ще могат да кандидатстват работодатели, доказали спад на приходите от продажби през месеца, предхождащ месеца на кандидатстване, с не по-малко от 20 на сто спрямо усреднените приходи за 2019 г.


До 15 април 2021г. работодателите ще могат да подават заявления за изплащане на средства за периода от 1 януари до 31 март 2021г. Заявленията ще се разглеждат и финансират по досегашния ред. Финансовите средства ще се превеждат на съответния работодател по банков път от Националния осигурителен институт. Постановлението влиза в сила от 1 април 2021г.

Учени, родители и учители поиската максимално строги мерки

Въвеждане на възможно най-строги противоепидемични мерки, за да се ограничи максимално разпространението на коронавируса в България, поискаха в позиция екипите на неправителствените организации Science in the Crisis – Наука в кризата, Родители за безопасно образование и Учители за безопасно образование.


Те посочват 13 ограничителни мерки, като освен вече коментираните се предлага и затваряне на хипермаркетите, с изключение на хранителните и задължително въвеждане на дистанционен режим на работа за всички служители, където има обективна възможност.

Властите търсели правилния момент да наложат мерките

Здравните власти не отлагат мерки срещу разпространението на коронавируса, а търсят правилния момент, за да ги наложат. Това коментира здравния министър проф. Костадин Ангелов във фейсбук лайв интервю за "Свободна Европа".


Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Велко Ангелов


"В следващите дни, часове, ще решим какво да бъде затворено. Ситуацията не е еднаква в София и в страната. Решенията, които взимаме в момента, са свързани с една цел - в моята работа като лекар и хирург съм извършвал много животоспасяващи операции. Ние правим планиране, всяка една крачка да е обсъдена, преценена и да не е грешна. Трябва обсъждане, за да вземем най-доброто решение. В случая трябва да вземем решение за животоспасяваща операция. Ако я извършим по спешност, рискуваме да допуснем грешки. Да поставим в риск нашият пациент - държавата", каза Ангелов.


Той отново потвърди тезата си, че мерките не са отложени. Според него се "търси правилният момент, когато те да бъдат наложени". "Когато бъдат взети едни мерки, в които обществото не вярва, и няма да спазва, ние няма да постигнем медицинския резултат, който целим с тях", каза още Ангелов.


"Здравната каса трябва да преосмисли политиката си и да намери начин чрез клинична пътека да могат да се хоспитализират бързо и пациентите с двустранна бронхопневмония, които са със симптомите на COVID-19, но са с отрицателен PCR тест, както и отрицателен антигенен тест, защото сега те не могат да се хоспитализират в болница в COVID отделенията, а такива случаи има десетки" - това каза пред БНР д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. "Ние не можем с часове да хоспитализираме тези пациенти, същият проблем е и при личните лекари, които също не могат да лекуват тези пациенти, които им ги връщат в къщи, а те не могат да се лекуват при домашни условия, защото се нуждаят от венозни антибиотици, те имат дихателна недостатъчност", поясни тя.


Д-р Кателиева съобщи още, че често пристигат и пациенти, ваксинирани с "Астра Зенека", които са с тежки паник атаки, защото се страхуват от усложнения от ваксината.

На прага на ново затваряне в София и евентуално в цялата страна Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията обявяват в своя позиция, че виждат смисъл новите ограничения да бъдат само за 2 седмици, ако се затвори всичко без институциите от първа необходимост. Те посочват това, защото се съмняват, че новите ограничения ще важат за 14 дни, каквито заявки има от властите.


"Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение. И така! Всичко или нищо?!?!", посочват те. Допълват, че в противен случай ще приемат четвърто си затваряне като опит за унищожение на бизнеса и ще се чувстват длъжни да се защитят "по подобаващ начин". Посочват, че ще организират масов протест с искане на оставка на всички членове на Националния оперативен щаб заради наложена от него дискриминация, демагогия и диктатура.

По време на пик на пандемия е много опасно ваксинирането. Това каза началникът на детското отделение на болница "Св. София" проф. Светлана Велизарова пред БНР. Тя коментира факта, че увеличението на броя на заболелите от COVID-19 се ускорява на фона на прекратеното ваксиниране заради временната забрана на употребата на ваксината на "Астра Зенека".


По думите на проф. Велизарова ваксинирането в сегашния момент крие рискове, защото "ние не знаем как ще реагира организмът, който е заразен, но не е проявил заболяването".

България предлага компенсаторен механизъм за разпределяне на ваксините в ЕС

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Министерския съвет


България предлага компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС на база човек от населението, а с осигурените допълнителни дози да бъдат компенсирани тези десетина държави, които разполагат с по-малко количества ваксини.


Това заяви премиерът Бойко Борисов след видеоконферентна среща с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, на която участваха също австрийският канцлер Себастиан Курц, премиерите на Словения - Янез Янша, на Хърватия - Андрей Пленкович, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш и на Чехия – Андрей Бабиш, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.


Разговорът се състоя след вчерашната работна среща във Виена за справедливо разпределение на ваксините в ЕС. Борисов настоя темата с компенсационния механизъм да бъде решена още преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел, насрочено за другата седмица.


"Ние не сме участвали в одобрението на ваксините, нито в преговорите по договорите. А в момента и договорите не се изпълняват, и се доставят по-малки количества ваксини независимо, че плащаме коректно", акцентира Борисов. Той припомни, че държавите членки инвестираха в разработването на ваксините срещу COVID-19, далеч преди те да бъдат произведени.


На срещата вчера шестима премиери от ЕС, сред тях лидерите на Австрия, България и още четири държави в Източна Европа, поискаха блокът да промени начина, по който се разпределят ваксините срещу коронавируса.


Днес брюкселското издание "Политико" нарече "Групата на Курц за натиск" вчерашното събиране във Виена на премиери от Централна и Източна Европа, подкрепили инициативата на австрийския канцлер да се поиска "корекция" на механизма, с който в ЕС се разпределят дозите с ваксини. Себастиан Курц посрещна няколко посетители от други държави, които напоследък осъзнаха, че е трябвало да поръчат повече ваксини, когато са имали възможност да го направят, пише изданието в бюлетина си.

Правителството отпусна над 24 млн. лв. за 36 хил. флакона ремдесивир

Над 24 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание за купуването на ремдесивир, съобщи пресслужбата на кабинета. С парите ще се осигурят 36 хил. флакона от медикамента, при месечна доставка на 6 хил. флакона за период от 6 месеца.


"Осигуряваме парите за ремдесивир, за да са спокойни хората", заяви премиерът Бойко Борисов.


Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че според анализа на епидемичната обстановка през последните седмици има ръст на заболеваемостта от коронавирусната инфекция, като пропорционално нараства и броят на пациентите в болница, за които е необходимо прилагането на лекарството.

Плевен вчера разхлаби, днес затегна мерките

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Юлия Лазарова


След като вчера Областният кризисен щаб разхлаби част от мерките, днес кметът на градаа Георг Спартански издаде заповед с цел ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината, съобщиха оттам.


Преустановяват се до 26 март присъствените занятия в училищата и във всички центрове за подкрепа на личностно развитие, ученическа спортна школа, в центъра за работа с деца - с ученици от пети до дванадесети клас.


Преустановява се провеждането в присъствена среда на всички групови извънкласни занимания и дейности, с изключение на индивидуални практически часове, олимпиади и състезания. Провеждане на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси и т.н. в присъствена форма се допуска при използване на 30 на сто от капацитета на помещението.


Културни и развлекателни мероприятия, както и посещения в културните институти могат да се организират при заетост на местата до 30 на сто от общия капацитет на закрито. Не се допуска организиране на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 10 човека.

Столичната здравна инспекция предлага три ограничителни мерки

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Георги Кожухаров


За момента не е необходимо налагането на вечерен час в София - това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев, след като вчера стана известно, че се обмисля затягане на мерките заради увеличените случаи на заболели и натиска върху столичните болници.


"Изправени сме пред ситуацията от края на октомври и началото на ноември миналата година, но тук нещата се развиват по-бързо. Много е сериозно положението", заяви Пенчев. По думите му трябва да се направи внимателна оценка на възможностите на всяка една болница като леглова база, структура, персонал, затова РЗИ-София подхожда индивидуално към всяко едно лечебно заведение. "Натискът е много сериозен, динамиката е много голяма, защото се хоспитализират както хора, докарани с линейки на Спешна помощ, така и лица, които достигат на собствен ход или са изпратени от общопрактикуващите лекари", обясни той.


Столичната РЗИ предлага следните мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 от събота (20 март) за 14 дни:

затваряне на молове, търговски центрове, фитнеси, заведения;
затваряне на детски градини и ясли, училища, извънкласни форми;
забраняване на всички културни мероприятия - театри, опери, кина


"Предложенията са конкретни, ясни, влизат в определен момент и са за определено време, следим внимателно ситуацията. Ние имаме огромното желание като с вълшебна пръчка да спрем вируса, но за съжаление той намира нови форми", подчерта директорът на СРЗИ. По думите му не се налага затваряне на входовете и изходите на града.


В столичните болници детски ковид отделения има в "Пирогов", "Света Анна", Педиатричната болница. Има и неонатологични легла за новородени, защото има немалко родилки с коронавирус, каза още Пенчев.

В настоящата ситуация здравните мерки трябва да имат превес над икономическите. Това мнение изрази пред Би Ти Ви директорът на болница "Света Екатерина" Генчо Начев.


"Според мен не трябваше да ги разхлабваме (мерките - бел.ред), но така се е решило. Трябва да има баланс между медицинската и икономическата гледна точка, но в момента медицинската трябва да е водещото, защото вече сериозно се застрашава положението от цифрите. Когато цифрите говорят, всички мълчат", коментира Начев.


Ако сега не въведем мерки, ще ни питат после защо не сме ги въвели и то на фона на много жертви, добави той.


Сърдечният хирург уточни, че коронавирусът уврежда пряко сърцето. "В началото на пандемията се смяташе, че сърцето се засяга индиректно заради усилена склонност към тромбообразуване. След това се разбра, че вирусът действа и директно върху мускулните клетки на сърцето и може да причини симптоми на сърдечна недостатъчност", поясни той.

Хората да звънят на личните си лекари, призоваха от Спешната помощ

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Спешнатра помощ в София е изключително натоварена, за последното деноношие са оставени 110 адреса от дневната на нощната смяна, защото не са могли да бъдат обслужени. Това съобщи на брифинг говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.


"Натискът към нас е огромен, като цяло към здравната система. При нас работят хора, които също имат семейства и се притесняват, но не спират да работят. Една система, която една година държи фронта и се справя, трябва просто да бъде пощадена", каза Сунгарска. По думите й дефицитът в системата е наличен и ако този натиск продължи, не е ясно как ще издържи. "Имахме оставени 110 адреса от дневната на нощната смяна. Разбирате , че половината смяна трябва да отиде, за да се обслужи вече съществуващите сигнали", обясни тя.


Само за седмица (между 8 и 15 март) е имало 1482 COVID повиквания. 129 от обажданията са били за деца. С нарастване на броя на новорегистрираните случаи на коронавирус, расте сериозно и натискът върху лекарите в спешната помощ. "Моля ви, пощадете ни. Молим за съпричастие и разбиране", призова тя и помоли пациентите да търсят и личните си лекари. "Моля, спазвайте мерките. Не е нужно всички да се бутаме в моловете, ресторантите, магазините", апелира Сунгарска.


400-500 повиквания към Спешна помощ е имало за последното 12-часово дежурство. От тях около 50 пациента са с COVID-19. Между 30-40 души се приемат в болница за едно дежурство. "Има случаи, когато линейка обикаля няколко болници, докато пациентът бъде приет, колегите в болниците също са претоварени", каза Сунгарска.


Над 100 от обаждания са за консултации, свързани със симптоми или реакции от ваксини. От Спешната помощ молят да не се ползва телефона им за консултации, а хората да се обръщат към личните си лекари по тези въпроси.


Расте броят на пациентите в болница

Коронавирусът в България: щабът в София засега не може да вземе решение за мерките (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


4374 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие, при направени 19214 теста - това показват данните на Единния информационен портал. Положителни проби са дали 23% от всички изследвани. 107 души са починали през изминалите 24 часа.


Продължава да расте броят на пациентите, които са в болница - 7600 души са хоспитализирани, 612 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Излекуваните за ден са 1757 души.

Най-много новозаразени са регистрирани в София – 1226 души, следвана от Бургас с 316 и Пловдив с 299.

Поставени са 4287 дози ваксини, така общият им брой достига близо 346 000.


Подробности и графики вижте тук.

София и областта са пред пълно затваряне заради коронавируса. Натискът върху лечебните заведения се увеличава.


Лекарите констатират също, че расте броят на децата, приети в болници с COVID-19. Ето защо здравните власти предлагат училища, молове, заведения, фитнес зали и кина да бъдат затворени.


Зелените коридори за пазаруване на възрастни остават. Окончателното решение за ограниченията в София ще бъде взето днес на заседание на Областния щаб.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (185)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Като гледам колко материал има тука за възпроизводство на Ковид, накрая ще се пръкне и някоя туземска мутация, дето съвсем ще спаталяса света.

 2. 2 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Всичко им взеха на туземците - и кръчмите, и казината, и храмовете, и моловете. Хайде, от фитнесите може да има и някаква полза, макар че от какво ще се споминат напомпаните момчета, дали от ковид или от стероиди, все тая.
  То, на домашна библиотека, онлайн култура и праведен живот, не може да се живее. А и туземците отдавна вече са на съвсем друга вълна.
  Да измислят и да им дадат нещо да се занимават - някоя по-голяма муха в главата.
  Инак съвсем ще подивеят.

 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3540 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  9-15.3-2842
  10-16.3 - 2966 /равнището от 30.10-5.11.2020 - 2885/

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3540 Неутрално

  Броят на починалите също достигна стойности от средата на ноември. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  9-15.3 – 101
  10-16.3 - 97 /равнището от 13-19.11.2020 - 97/

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3540 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса е по-ниско, защото значителна част от населението вече се е срещала с вируса.
  ...
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  5-15.3 – 1,25
  6-16.3 – 1,26

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3540 Неутрално

  Вчера дойдоха и данните за общия брой на починалите от първата седмица на март. Прави впечатление, че увеличението на броя на починалите е по-голямо отколкото регистрирания брой на починалите от ковид 19. Т.е. отново или част от починалите на ковид инфекцията не се е отчитала, или вече е имало и косвени жертви вследствие претоварването на здравната мрежа...
  Според НСИ
  Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2110 ........................2567 ...............457 ................448 ............................17,5
  11-17.1 ........2279 ........................2445 ...............166 .................357 ............................14,6
  18-24.1 .........2185 ........................2479 ...............294 .........337 ............................13,6
  25-31.1 .........2393 ........................2413 ..................20 .........225 .............................9,3
  1-7.2 .........2439 ........................2311 ...............-128 .........286 ............................12,4
  8-14.2 .........2350 .......................2303 .................-47 .........293 ............................12,7
  15-21.2. ..........2310 ........................2417 .................107 .........230 .............................9,5
  22-28.2 ..........2162 .......................2503 .................341 .........337 ............................13,5
  1-7.3 ..........2183 .......................2663 ................480 .........423 ............................15,9
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4558 Неутрално

  560 заразени учители за последната седмица?! А специално за тях бяха осигурени ваксини, но - "искам, не искам, не знам..."

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 8. 8 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Време е някой да звънне в Търговище и да ги разпита за Търговищкия модел.

  કટાક્ષ
 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#7] от "hamiltonf":

  > А специално за тях бяха осигурени ваксини

  Абе имам познати в едно ОДЗ, дето последните месеци сигурно 7 пъти ги питаха кой иска да се ваксинира, правеха списъци и пращаха нагоре ... ама така и не дойде екип да набоцка тия дето са го пожелали.

  За сметка на това Баш Лечителя пусна Зелените Опашки ...

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  Значи Борисов е казал на 03.04 за изборите да се вдигне локдауна

 11. 11 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4641 Любопитно

  560 заразени учители за последната седмица?! А специално за тях бяха осигурени ваксини, но - "искам, не искам, не знам..."
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  Ама те "будителите" се отказаха масово защото не искали "чипове" 😂
  Едно време учителите са били най-интелигентните и образовани хора....сега специалистите се пренесоха във форума на Дневник. Всичко си имаме тук а напоследък вирусолозите се оказаха повече от средното статистическо число 😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Вечерен час! Айдееееее Пиночет в действие!

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3096 Любопитно

  До коментар [#8] от "Ан Он":

  Като етническия модел?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Избиват ни и това заслужаваме! Унищожиха доболничната помощ и превенцията. Наляха милиарди в болниците, които се окрадоха. Вкараха неописуем ужас и стрес в душите на хората. Удължиха неимоверно пандемичния период и почнаха ваксиниране по време на масово разпространение на вируса - това накара вируса да мутира бясно. И сега се правят на загрижени. Това е геноцид и точно това заслужаваме. И всичко е по един съвършен план за предизвикана катастрофа, който всички имунолози и епидемиолози предвидиха.

 15. 15 Профил на emo75
  emo75
  Рейтинг: 37 Неутрално
 16. 16 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Яко ще се мре!
  —цитат от коментар 15 на emo75


  Има време за якото мране. Ще изчакат още малко вируса да мутира и тогава ще дойде голяма балтия с изтеглените заеми, безработицата и глада. Безплатен обяд няма.

 17. 17 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Като гледам колко материал има тука за възпроизводство на Ковид, накрая ще се пръкне и някоя туземска мутация, дето съвсем ще спаталяса света.
  —цитат от коментар 1 на zxe00613919


  Мутациите се прекнаха по 2 закономерни причини:
  - удълженото във времето разпространение
  - имунизациите по време на активно разпространение на заразата

 18. 18 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  "Моля, спазвайте мерките. Не е нужно всички да се бутаме в моловете, ресторантите, магазините", апелира Сунгарска.“

  ....................

 19. 19 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Училища означава ли университети? Възможно ли е студент от провинцията да пътува, настанява, плаща наем и след 2 дни да му кажат, че унито се затваря?

 20. 20 Профил на Коце Слаев
  Коце Слаев
  Рейтинг: 325 Неутрално

  560 заразени учители за последната седмица?! А специално за тях бяха осигурени ваксини, но - "искам, не искам, не знам..."
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf


  Не е само "искам, не искам, не знам..." - до много училища все още не са стигнали ваксините! Частните училища първоначално бяха забравени (кой да се сети, че има частен сектор в образованието!), а сега голяма част от тях още си чакат реда.

  "Миналото е понятно за нас само в светлината на настоящето и можем напълно да разберем настоящето само в светлината на миналото." - E. H. Carr
 21. 21 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  Колега го е хванал през дъщеря си, която е в трети клас, имала съученичка с болна майка, която защо да спре дъщеря си от училище? Не знам колко още родители на деца от класа са се заразили, но с британския вариант по-скоро са всички. С предишния имаше шанс, ако има огнище някъде, някой да е пропуснат, с този всички го хващат.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 22. 22 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1764 Неутрално

  До коментар [#12] от "nij50393132":

  Точно обратното, вечерният час е демократизираща мярка, която да попречи (на теория) на всички специални, които ще продължат да ходят на чалготека в Мегами, на “частни” партита по складове и офиси и пак събралите се 300 човека в онзи псевдо италиански ресторант на Ариана.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 23. 23 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Графиката за лечението в болниците показва, че ограничителни мерки не са били необходими през м. Януари и м. Февруари. В края на Февруари се вижда, че ще са необходими ограничителни мерки, които е трябвало да се въведат от първи Март. Не става ясно защо експертите и политиците взимат точно противоположните решения, и тъй като се касае за човешки животи би трябвало да се търси отговорност за вземнаето на тези решения.
 24. 24 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 254 Неутрално

  тоя вирус така ли не мина през всеки щом цяла година сте натоварени и изнемогвате? Трябваше да си живеем и работим спокойно и само рисковите групи да се пазят и всичко щеше да мине на една вълна отдавна досега. Сега с изкуствени прегради (ваксини, локдаун) създаваме условия вируса само да мутира и да си усложняваме положението. Тая лудост няма да спре още 10 години ако Ние не кажем достатъчно!

 25. 25 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#18] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  да.
  на всеки гражданин персонален час за пазарене у кауфланд - сам у целия магазин ,с охраната , една касиерка и един на щанда за нарязаните салами , сиренето и мясото .

 26. 26 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 355 Неутрално

  Боко Тиквата е пряко отговорен за най-голямата здравна трагедия в модерната история на България. Тая държава във войните, които е водила, е давала по-малко жертви от това, каквото мутрата от сик и причини за една година. Всички медици, повсевместно трябва да застанат на страната на доброто и на 4ти април да накажат отговорния за геноцида, както върху целия медицински персонал, който от 1 година не е почивал и една минута, така и върху геноцида на мутрата от сик върху целия български народ!

 27. 27 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Генчо Начев много хубаво казва за ваксинирането, но опитайте се да намерите телефоните на ваксинационния център в Св. Екатерина. Като не успеете, отидете на място. Резултатът ще е същият - няма контакт, дори преди спирането на ваксинацията.

 28. 28 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Да бе!
  Аз си подготвям дебитната карта.

 29. 29 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Говорете с Бойко. Той каза да се пусне всичко. Резултата е налице. Ганьо толкова му е акъла. Да мрат по стълбите.

 30. 30 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1691 Неутрално


  Който носа навсякъде си вре
  и иска весело да си поживее
  вирОсът някъде ще си навре
  и свещенник ще го опее.

  Оле! Олеле ле ле, защо така!
  Тръмп и Джипът са виновни.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 31. 31 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Защо няма пресконференции?
  Много ми се гледат!

 32. 32 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Не че нещо, но се набива в очи факта, че колкото пъти ьтв пусне сериала Съни бийч, толкова пъти има пик на коронавируса.
  Случаеност? Не мисля...

 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3817 Неутрално

  " Според мен не трябваше да ги разхлабваме (мерките - бел.ред), но така се е решило. "

  Абе как така няма да се разхлабват мерките, мутрите с техните бизнеси като ресторанти, чалготеки, барове и нощни клубове с какво ще захлебват !?! Пък и Вожда обеща - от 01.01. заведенията отварят врати ! Който мре да мре, важни са ни......бизнесмените около властта !

 34. 34 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1845 Весело

  До коментар [#31] от "yavooor":

  Защото трябва за 2 седмици да преборят вируса и да спечелят изборите

 35. 35 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Време е пак за бариери. В петък в мегами, в събота - не можеш да ходиш във Витоша - опасно е за здравето.

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#13] от "дерибеев":

  > Като етническия модел?

  От друга страна - ако работи, може да трябва се замислим ... Не ли ?

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#31] от "yavooor":

  > Защо няма пресконференции?

  Пресконференцията на статистиците е утре (четвъртък).

  А сега пуснаха слух че ще затварят и се ще ослушват два дни какво се говори по телевизиите, медиите и социалните мрежи, преди да 'вземат решение'.

  Това не са калинки а мишоци.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7658 Неутрално

  И каза Боко:Тук се слуша мойта дума, аз съм капитан.
  А после ни обвини, че ние сме забравили, че вируса не си е отишъл и не сме спазвали мерките. Пази боже от неграмотни политици.

 39. 39 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#27] от "spiegel":

  > ваксинационния център в Св. Екатерина.

  Не че нещо, ама префикса Св. винаги ми е звучал като нещо свързано със задгробния живот.

  Такова име отива на църква, не знам защо ги слагат и на болници ....

  કટાક્ષ
 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#26] от "Are de":

  > Тая държава във войните, които е водила, е давала по-малко
  > жертви от това, каквото мутрата от сик и причини за една година.

  Не че нещо, ама бая народ е поизмрял преждевременно последните 10 години (вижда се в статистиката на Евростат), проблемът не е в последната година.

  Даже статистиките ни от последната година реално са по-добри, защото немалка част от населението се е гътнало преди да дочака КОВИД-а.

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7658 Неутрално

  А личните лекари ще ги лекуват по телефона.

 42. 42 Профил на vsg33691538
  vsg33691538
  Рейтинг: 25 Неутрално

  Здравейте,

  споделям една публикация, която е косвено свързан с темата.

  https://pomisli.bg/drugi/otvaryai-zatvaryai/

 43. 43 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  ... това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на столичната здравна инспекция Данчо Пенчев, след като ...


  Ама в ГЕРБ наистина е пълно с незаменими кадри:

  > Д-р Данчо Пенчев, който беше уволнен заради скандала около
  > карантината на президента, а в последствие се върна като зам.-директор
  > на столичната Регионална здравна инспекция (СРЗИ), отново застава
  > начело на институцията.

  કટાક્ષ
 44. 44 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#22] от "fpyyh":

  "Войната е мир. Свободата е робство." Нали така?

 45. 45 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#44] от "kazushi":

  Невежеството е сила.

  કટાક્ષ
 46. 46 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 209 Любопитно

  Явно и тая вълна няма да засегне толкова работещите във фабрики/цехове и редовно тъпчещите се в градския транспорт и големите вериги. Много интелигентен вирус се оказа.

 47. 47 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Плевен е втора Варна - корупция, корупция, корупция!

 48. 48 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1596 Неутрално

  Какво ли са пушили вчера хората от Областният щаб...?!

 49. 49 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6033 Весело

  До коментар [#20] от "Коце Слаев":

  Ясно е, че има само една причина за всичко що се случва у нас и тя е, че джипката има шофьор!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 50. 50 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Това е, днес едно, утре друго .... пълна катастрофа.

 51. 51 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4641 Разстроено

  "Коронавирусът в България: Плевен вчера разхлаби, днес затегна мерките"

  Тука има, тука нема....цялата държава се ръководи на този принцип.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#46] от "shymi":

  ходи само по фитнеси , пицарии и бирарии, както и църкви .
  и по банките не ходи .
  вчера гледам един офис на некви застрахователи - седят вътре две лелки и един клиент около едно бюро - и тримата без маски , оня наведен на педесе санта от лицето на жената зад бюрото и двамата зяпат нещо на монитора на компа .

 53. 53 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ан Он":

  Ами за тия смешни пари други желаещи няма и се наложи да го върнат. Но няма да се страхувате, ДБ обеща да съкрати администрацията и даже да свали осигурителната тежест така че ако не дай си боже спечели, съвсем няма да има заплати и хора съответно.

 54. 54 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Паниката отново победи здравия разум! ...

 55. 55 Профил на ywr53649513
  ywr53649513
  Рейтинг: 68 Неутрално

  "След като вчера Областният кризисен щаб разхлаби част от мерките, днес кметът на градаа Георг Спартански издаде заповед с цел ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на общината"

  Тотален хаос. Държава, област и община имат отделни "кризисни щабове" и всеки затяга и разхлабва когато му скимне. Така е, като Тиквоний искаше да си измие ръцете, прехвърляйки отговорността първо на централния щаб, а после и на местно ниво. Но ако е за разхлабване и усети, че мнозинството го иска - излиза и "разпорежда" гръмогласно. Иначе сега се е скрил като мишка ...

 56. 56 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  Днес отидох да си поставя втората доза. Докато ми оправят дпкументите се появи еьна изтрещялница, която също трябвало днес да се ваксинира с втора доза, но мъжът и бил болен, тя била контактна, направила си тест, той бил положителен и тя сега не знаела дали да се ваксинира ама д-р Плочев и бил казал да не се ваксинира ама тя рдшила да пообиколи и да пита още 5-6 доктора!

  Какви мерки могат да се вземат в държава населена с идиоти! Таа направо трябваше да я арестуват и съдят по бързата процедура.

 57. 57 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#53] от "m17":

  > Ами за тия смешни пари други желаещи няма

  Гледам че ДирСтолРегЗдравИнспкДр Данчо Пенчев съвсем не се оплаква...

  Ма и от какво да се оплаква - важни решения му се полага да взима на тая позиция - ако реши може да затвори де-що власт имащи да не излизат от къщи (*), властта над властващите е много по-силен мотиватор от къшея хляб, нали така ?

  (*) само дето не го прави ... даже обратното - наруши закона ...

  કટાક્ષ
 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3692 Весело

  ... Плевен вчера разхлаби, днес затегна мерките ...

  Ала, бала,
  вади, тури -
  чукундури със потури
  тричат прости баламури.

  Баламурите немеят,
  не им хрумва да посмеят
  сметката да им потърсят,
  с гьостерица да ги сгреят.

 59. 59 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#53] от "m17":

  .. , ДБ обеща ...

  И изобщо пак ли Костов, Христо Иванов и Мангъров са виновни за ситуацията ?

  કટાક્ષ
 60. 60 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Пряка фейсбук политика. Квото каже народа и докато си смени акъла. Мечтата на Слави и не само. Народът да се оплита в собствената си глупост и некомпетентност, докато някой ведро усвоява милиарди и не носи отговорност.

 61. 61 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":

  Поставена първа доза може да заблуди теста така че не е съвсем сигурно дали наистина е позитивна на вируса а не на протеина от ваксината и съответно дали наистина е заразна. А иначе определено заслужава 10 пръчки на голо за простотията си да се разхожда и (потенциално) да заразява хора.

 62. 62 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#55] от "ywr53649513":

  Това е демокрацията - властта прави каквото иска мнозинството. И разбира се, мнозинството може да си пари от акъла. Но няма как една група набедени за умни и даже красиви да кажат на всички други какво е "правилно" и да го наложат, това би било диктатура и ще доведе до недоволство и сблъсъци.

 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#56] от "3biri":

  > Какви мерки могат да се вземат в държава населена с идиоти!

  Е ти им обяснявай по телевизора на тия идиоти как 'Яко ще се Мре' и им промивай мозъците с настъпването на още по-смъртоносния пореден 'щам' ... и после дали няма да изчезне и малко разум дето са евентуално са имали ...

  Жената не я оправдавам, но от нейна гледна точка, тя се бори да си спаси живота. Който е само един.

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#62] от "m17":

  > властта прави каквото иска мнозинството

  Бой, сръбска музика и боза на корем ?

  કટાક્ષ
 65. 65 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  До коментар [#3] от "Patsis":


  До коментар [#6] от "Patsis":

  Стига сте зомбирал населението. стига ни това което слушаме от телевизия, урналистически писания и радиа

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 66. 66 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#23] от "vzoran":

  Графиките на колкото и постни данни да предоставят на публиката показват ясно удрано "излекуване" и рязък спад в болниците в средата на януари, вървящ с комбинация на намаление на интензивни и починали.
  Тенденцията върви до 22ри януари, когато поради някакви си причина българите пощръкляват е за следващите 2-3 дена почват да се тестват двойно повече за ден.
  От бясното тестване нормално се увеличават бройките на положителните резултати, не е ясно дали това са положителни отделни човечета.
  В резулатат на усиленото тестване спадът в болниците спира и държи черта още седмица и нещо и тръгва нагоре плавно.
  Като резултат от по-пълните ковид отделения, съвсем нормално се увуеличават интензивните и починалите.
  Защо болниците държат на толкова опасни места пациенти "в сравнително добро състояние" по думите на Балтов - нямам представа?
  В последните няколко дни отново надуха до макс брой тестове на ден, достигайки абсолютни рекорди от началото на ковид истерията и вече са близо 3 пъти повече на ден отколкото в началото на януари?
  Кой и защо то прави - нямам представа.
  Оборотът от тия неща е около 1-2 000 000 на ден в страната, а лабораториите издават фактури на кочани като на Илиенци.

 67. 67 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  Днес отидох да си поставя втората доза. Докато ми оправят дпкументите се появи еьна изтрещялница, която също трябвало днес да се ваксинира с втора доза, но мъжът и бил болен, тя била контактна, направила си тест, той бил положителен и тя сега не знаела дали да се ваксинира ама д-р Плочев и бил казал да не се ваксинира ама тя рдшила да пообиколи и да пита още 5-6 доктора!Какви мерки могат да се вземат в държава населена с идиоти! Таа направо трябваше да я арестуват и съдят по бързата процедура.
  —цитат от коментар 56 на 3biri


  Таа направо трябваше да я арестуват и съдят по бързата процедура...

  За какво?
  Хипохондрията е заболяване.
  А обострянето му е изцяло заслуга на идиотщината на Управляващи и бруталната пропаганда в медиите ИМ.

  Та женицата е жертва, а не престъпник ...

 68. 68 Профил на ywr53649513
  ywr53649513
  Рейтинг: 68 Неутрално

  Това е демокрацията - властта прави каквото иска мнозинството. И разбира се, мнозинството може да си пари от акъла.
  —цитат от коментар 62 на m17

  Нещо ти е сбъркана представата за представителната демокрация в България. Мнозинството може да се разпорежда единствено на избори или референдум, не и по фейсбуци, кафенета и площади. А това става чрез избора на депутати, които после избират правителство на своя отговорност. Правителството пък не е длъжно да се отчита пред тълпите по никакъв начин - те не са го избрали и не могат да го махнат. Затова и ще прави онова, което счита, че е най-правилно за народа и държавата, а не "което иска мнозинството". Дори 99% от народа да иска нещо, това не значи, че то е правилно, и че следва да му се играе по свирката. Ти си избран за министър и ти носиш отговорност за решенията си. Ако слушаш народа пак ти я носиш, не народа. В съда "ама така искаше мнозинството" не важи.
  Научете ги тия работи вече.

 69. 69 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ан Он":

  Все още не, това все пак са обещания на партия дето трудно ще влезе в парламента. Просто ви скицирам какво ни чака, така може да оценим че все пак човек с медицинска диплома се е хванал да работи в РЗИ. Щото може да е по-зле, много по-зле.

 70. 70 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  Някой е мъмрил кмета на Плевен ктсно снощи .

 71. 71 Профил на marianapopska
  marianapopska
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Хаос в Плевен. Хората ще се объркат.

 72. 72 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1931 Неутрално

  До коментар [#66] от "k_":

  За Балтов мога да отговоря - за пари !

 73. 73 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#66] от "k_":

  Бройките тестове зависят от желещите да се тестват, по-голяма част си плашат сами т.е едва ли биха дали пари ако нямат мотив - като това да са контактни или със симптоми. Но бройките на тестваните не са толкова важни, проблема е че нуждаешите се от болница са много и почва да се задръстват. Все пак имаме 7 хиляди човека в болници а целия капацитет на болниците в България е под 30 хиляди легла. Това са абсолютно всички легла а другите болести не са отменени - катастрофи инфаркти, инсулти, рак, всичко си върви. И едни 7-10-15 хиляди отгоре.

 74. 74 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#64] от "Ан Он":

  Щом това иска - да. И ако не сте съгласен, не пропускайте на 4.4 да го заявите в изборната си секция.

 75. 75 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#44] от "kazushi":

  Хората, които са прочели Оруел няма как да са привърженици на Борисов. Дано да са повече, можещите да четат.

 76. 76 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#60] от "Ruse_Island":

  Това е демокрацията. И не пропускайте на 4.4. да се изкажете че и вашия глас да се чуе в какафонията на това което иска "народа"

 77. 77 Профил на srd05575979
  srd05575979
  Рейтинг: 205 Неутрално

  Примери за тази тактика много , но нека не се копира Щабът , защото съвсем ще им писне на потърпевшите.....

 78. 78 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#68] от "ywr53649513":

  А вие разберете че не сте нито умни, нито красиви и не може да налагате на обществото вашите идеи. Има избори, избира се правителство и то управлява според желанията на повечето хора. Няма вариант да си прави каквото си иска, това е диктатура.

 79. 79 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#69] от "m17":

  Не че нещо, ама какво общо има РЗИ с партийната власт ?

  По принцип, това би трябвало е независима структура и там да се наемат професионалисти, а не партийни кадри.

  Който професионалисти да си вършат работата както трябва (от това зависят човешки животи), а не да играят игрички според разпорежданията на текущите велможи - какво то и да са те.

  કટાક્ષ
 80. 80 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 209 Весело

  Бочко е упражнявал вчера "Курц натиск" далеч от раята.

 81. 81 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#73] от "m17":

  хареса ми последното изречение: 7-10-15 хиляди.
  що да не е :7-30-50-200 хиляди

 82. 82 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  И този компенсаторен механизъм какво ще компенсира - управленската ви некадърност?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 83. 83 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#73] от "m17":
  Не е точно така.
  Нямаме данни с детайли, но бих приел че тези които се тестват са най-малката част, със сигурност под 50% от цялата извадка.
  Аз съм се тествал около 4-5 пъти и никога не е било по-желание.
  Не знаем как и колко тестват в болниците - персонала и в ковид отделенията?
  Ако няколко блоници с по-големи ковид отделения решат да тестват по-често и ето ти ръст на тестове, положителни и % такива.
  Тези данни, разцбира се ги имат, но никога няма да ги предоставят.
  Например файлче с колко теста са правили в Пирогов на ден, какъв тип тестове, по колко теста на човек са правили и това всичкото по дати да речем от септември досега?
  Като ги получим тези данни можем да потвърдим или отхвърлим дадена хипотеза с научен математически метод.
  Докато ги няма може всичко да се предполага, вкл. и конспиративни схеми.

 84. 84 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#73] от "m17":

  > а целия капацитет на болниците в България е под 30 хиляди легла

  Не че е важно за конкретната дискусия, но в НСИ споменават малко по-различни числа:

  Области Заведения Брой Легла
  България 1 Лечебни заведения за болнична помощ 341 53 997
  в това число:
  Многопрофилни болници 184 38 249
  Специализирани болници 135 13 527


  https://www.nsi.bg/bg/content/3312/лечебни-и-здравни-заведения-на-3112-по-статистически-райони-и-области

  કટાક્ષ
 85. 85 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 4003 Неутрално

  До коментар [#79] от "Ан Он":

  Както е тръгнало май скоро в бъдещето т.н. РЗИ та ще назначават политиците.
  "Здравните Власти" у нас и не само в момента притежават цялата власт безконтролно.
  С мотив да спасят хората могат да арестуват на практика всеки без да имаш възможност да ги контролираш.

 86. 86 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#76] от "m17":

  > Това е демокрацията.

  Това да взимат от мен пари (чрез данъчната система) за да плащат на определени прослойки да гласуват за текущата власт - това не е демокрация.

  И дори не съм започнал да говоря за увеличението на заплатите в държавната и общинската администрация и пенсионерите на които са им обещани по 50 лева до април, а 'после ще видим'

  કટાક્ષ
 87. 87 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#78] от "m17":

  > Няма вариант да си прави каквото си иска, това е диктатура.

  Ние сме в диктатура ?

  Почти всички институции които трябва да са независими са унищожени и в момента има едно лице (диктатор, падишах, съмодържец, пожарникар-шофьор на джипка - както искате го наричайте) , което взима еднолично решения за всичко. Освен когато решенията са непопулярни - и тогава 'делегира' на поредните бушончета.

  Това ако не е диктатура - какво е ?

  કટાક્ષ
 88. 88 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  "Коронавирусът в България: Борисов предлага компенсаторен механизъм за разпределяне на ваксините в ЕС"

  Този човек изобщо няма никакво морално право да предлага каквото и да е свързано с нашата държава!
  Комунизмът е отнел животите на много хора, но бойковизмът разби рекордите!

 89. 89 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Какъв механизъм, бре? Качвай се на джипката и пайдос в Брюксел. Оперваш им го с 200, докато Шехерезада снима с телефона. Пълниш багажника с инжекции и обратно в България да покажеш на професорите как се имунизира. Ха-ха-ха!

 90. 90 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2399 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ан Он":

  Тя не се бори за живота си! Гордо заяви, че е безсимптомна. Тя се бореше за втората си доза и търсеше гаранции, че все пак ще я получи.

 91. 91 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  =====Българската асоциация на заведенията обявяват в своя позиция, че виждат смисъл новите ограничения да бъдат само за 2 седмици, ако се затвори всичко без институциите от първа необходимост. ======Тея от измислената им прогерберастка "асоциация на заведенията" да не умуват ами да си търсят "европейските компенсации" като всички в Европа..... за момента ефективността от действията на т.н "асоциация на заведенията" е 0....... Освен "свирки" на Борисов и щаба смешен , друго не правят........

 92. 92 Профил на ywr53649513
  ywr53649513
  Рейтинг: 68 Неутрално

  А вие разберете че не сте нито умни, нито красиви и не може да налагате на обществото вашите идеи. Има избори, избира се правителство и то управлява според желанията на повечето хора. Няма вариант да си прави каквото си иска, това е диктатура.
  —цитат от коментар 78 на m17

  Не знам кои сме ние, аз пиша от свое име. На избори не се избира правителство, а депутати. Никъде не е казано, че правителството следва да управлява според желанията на мнозинството граждани. Дори не е задължително да е излъчено от най-големата партия/коалиция. То управлява както управлява, а депутатите имат право да го сменят, ако не се справя или по друга причина. Къде тука виждаш диктатура?
  И изобщо как според теб се определят "желанията на повечето хора"? Некоя конкретна соц. агенция ли ги мери, има назначен да чете форуми и фейсбуци по цел ден или се броят протестиращи на улицата?

 93. 93 Профил на neadekvaten
  neadekvaten
  Рейтинг: 254 Неутрално

  ..... с изкуствени прегради (ваксини, локдаун) създаваме условия вируса само да мутира и да си усложняваме положението...
  —цитат от коментар 24 на Nik Nikolov


  Съгласен съм с Вас, колега.
  По-добре е краткотраен Ад, отколкото безкраен.

 94. 94 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  Борисов предлагал "компенсаторен механизъм" , да го компенсирали ако може .. "тъй лекичко"...... а Урсулата не била виновна хич, да не си помисли някой, че е обвинява Бойчо в нещо...нееее !..... тя Урсулата "може би" само била подведена от някакви лоши хора ПОД нея..... Хахаха.....

 95. 95 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 209 Любопитно

  "...виждат смисъл новите ограничения да бъдат само за 2 седмици, ако се затвори всичко без институциите от първа необходимост..."

  Ха, шах с пешка - много ми хареса предложението и явно се е намерил все пак някой хитрец с акъл в главата в тея организацийки. В крайна сметка са прави - нали трябва да се пази цялото население.

 96. 96 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#81] от "pavur":

  Щото има поне милион преболедували ( 4-5 пъти спрямо регистрирани по мнение на немския институт) и 350 хиляди ваксинирани. От 6.5 милиона живи хора налични в държавата и относително ниска плътност на населението.

 97. 97 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1662 Неутрално

  Писна ми кръчмарите да ни занимават със своите персони.

  Ако служителите им си търсят рабта, сигурен съм, че в КОВИД-отделенията в болниците търсят санитари.

  А ако затворят заведения от типа на Рафи на Чеченеца, сигурен съм, че на никог няма да липсват.

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 98. 98 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#90] от "3biri":

  > Тя не се бори за живота си! Гордо заяви, че е безсимптомна.
  > Тя се бореше за втората си доза и търсеше гаранции, че все пак ще я получи.

  Не съм бил там, не съм говорил с жената, не мога да преценя каква е била ситуацията.

  Мога само да предположа че ако не и биха набивали в главата 12 месеца с каква страшна чума се борим ... и какви нови супер-смъртоносни 'щамове' са ни налазили .. и как Ваксината е единствения начин да се спасим ...

  ... ами колкото и голям идиот да е тая жена - ако не и бяха промили мозъка - надали щеше да си мръдне задника да обикаля по доктори и болници за да си търси втората доза ...

  А пък ако някой се беше погрижил да има отдел с обучен персонал дето като им звъннеш по телефона и си изплачеш болката, да ти кажат какво да направиш - колкото и да беше идиот с промит мозък, щеше да предпочете да звънне по телефона ...

  Както каза колегата по горе, тази жена е жертва на цялата безумна тъпотия излъчвана от властта, а не сериен убиец.

  કટાક્ષ
 99. 99 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 1843 Неутрално

  "...Борисов предлага компенсаторен механизъм за разпределяне на ваксините в ЕС"

  Празни приказки от един празен човек.

 100. 100 Профил на aefan
  aefan
  Рейтинг: 11 Неутрално

  За всички, на които им е все тая, че затварят заведения, молове, фитнеси - защото не ги касае, понеже могат да си работят хоум офис и да си пият кафето до 12 - без това да се отрази на работата им, предлагам един цитат на Марти Нимьолер, неслучайно стоящ в музея на холокоста:

  Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
  Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
  Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
  Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
  Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.

  Когато обществото е разделено - властта се изражда и започва да прави каквото си иска. Всеки един член засегнат от властта, трябва да бъде защитаван от другите. За да бъдем социо, а не сбирщина

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK