На живо

Коронавирусът в България: Ваксинирането прохожда наново (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Ваксинирането прохожда наново (хронология)

© Лили ТоушекС 4008 новорегистрирани случая на инфектирани с коронавируса започна петъчният ден. Активните случаи вече са над 50 хил. - 51 919, а в болница са 8082 човека – най-високият брой от началото на епидемията. Масовата ваксинация бе подновена с наваксване на забавените желаещи през седмицата, в която бе спряна заради очаквано становище за сигурността на ваксината на "Астра Зенека". Столичната РЗИ е започнала да раздава на личните лекари в града по 30 дози от препарата, обяви на брифинг директорът на инспекцията Данчо Пенчев. "Дневник" проследи на живо развитието на епидемията в страната. Подробностите вижте в хронологията.
Ски сезонът в Пампорово приключва предсрочно

От понеделник ски зоната в Пампорово ще бъде затворена. Един от трите големи ски курорти в България закрива по-рано сезона, като решението съвпада с въвеждането на строги мерки срещу разпространението на коронавируса.


В Банско и Пампорово ски зоните продължават работа. Повече по темата четете тук.

Столичната РЗИ раздава само "Астра Зенека" на личните лекари

След като бе възобновена ваксинацията с "Астра Зенека" тази сутрин столичната РЗИ е започнала да раздава на личните лекари в града по 30 дози от препарата, обяви на брифинг директорът на инспекцията Данчо Пенчев. От думите му се разбра, че на този етап личните лекари ще получат еднакви дози само от този препарат като раздаването ще продължи и утре до разпределянето на цялото деблокирано количеството 10 хил. дози. Наличните количества "Пфайзер" и "Модерна" се използват за продължаващите заявки на участници в организацията на изборите и за лекарите, които при увеличаването на леглата в болниците влизат в ковид отделенията. На въпрос защо пристигащите количества иРНК ваксини не се раздават пропорционално и сред личните лекари Пенчев обясни, че това означавало да им дават само по 1 флакон, което било неоправдано. Посочи, че от тези препарати джипитата ще започнат да получават в зависимост от доставките.


Пенчев обясни и че винаги ваксините в годините са се получавали на място от лекарите и тази практика ще продължи, тъй като в РЗИ не знаят кой кога е на работа, за да му доставят. Намекна, че причината да чакат дълго на опашка лекарите е това, че пращат медицински сестри или свои колеги да вземат и техните дози, което бавело раздаването.

Две детски градини в София ще останат отворени и след понеделник, за да има възможност медицинският персонал, работещ в COVID отделения в София, да оставя децата си. Това са детска градина "Бърборино" в район "Красно село" (в близост до ВМА и "Пирогов") и детска градина "Надежда" в район "Младост" (в близост до болница "Св. Анна"). По този начин се процедираше и при последния случай, в който детските градини бяха затворени - от 27 ноември до 4 януари.

Държавата да обмисли германския модел за подпомагане на бизнеса, при който вместо да се дават помощи или банкови гаранции, правителствата дават средства срещу до 25 на сто дял от компаниите, а впоследствие те могат да бъдат изкупени обратно от фирмите. Това са предложили от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по време не среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова.


На срещата е обсъдено отново и как държавата да подпомогне сектора чрез банкови гаранции или германкия модел за осигуряване на оборотни средства за стартиране на сезона, разсрочване на стари заеми на вложителите и потребителски кредити за персонала. Николова е съобщила, че се води активен диалог с компетентните институции, като това е един от начините да не се допускат фалити в отрасъла и да се постигне желаният рестарт на работата в сектора.


От БХРА са заявили пред министъра, че през последната година в публичното пространство туризмът се свързва само със заведенията, които са съществена част от бизнеса, но не и единствена, а истинската симбиоза от всички туристически представители на пазара се открива в курортите. Хотелите и другите инвеститори в тях са изправени пред много сериозни проблеми и без помощ от държавата няма да могат да оцелеят, коментират от асоциацията.

За изминалите 24 часа в страната са доставени общо 50 400 дози ваксина срещу COVID-19 - 33 600 дози от ваксината на "Модерна" и 16 800 дози от ваксината на "Астра Зенека". Ваксините са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната, съобщават от Министерството на здравеопазването.


Следващата доставка на ваксини се очаква в понеделник, 22 март, от производителя "Пфайзер"/"БиоНТех" – 30 420 дози, което е с над 9 300 дози повече от очакваното.

1000 флакона с ваксини на "Астра Зенека" днес ще бъдат предоставени на общопрактикуващите лекари в София.
Част от тях вече посетиха РЗИ - София, за да получат дозите, съобщава БНР


"Още днес ще започнем ваксинацията на пациентите си. Ще се свържем с всички свои пациенти, които са записани за имунизация, за да ги поканим за такава в понеделник, ако днес не могат. Повече от два часа отнема на един лекар да вземе по три флакона от ваксината, която ще стигне за 30-33-ма души", коментира пред националното радио общопрактикуващи лекари.

Сред регистрираните нови 4008 случая на инфектирани с коронавируса, най-много са те в
София – 1121, следват областите Бургас – 329, Пловдив – 312, Варна – 299, Благоевград – 158, Плевен – 158, София област – 140, Враца – 124, Стара Загора – 120, Хасково – 111, Силистра – 106, Шумен – 106, Русе – 105.

Oколо 1200 съобщения за нежелани реакции след ваксинация с "Астра Зенека", "Пфайзер" и "Модерна" вече са получени в Изпълнителната агенция по лекарствата. Това съобщи тази сутрин пред Би Ти Ви д-р Мария Попова, директорът на дирекция "Проследяване на лекарствената безопасност и клинични изследвания" в Изпълнителната агенция по лекарствата.


Най-много съобщения има за ваксината на "Астра Зенека" - около 4 на 1000 имунизирани, около 3 сигнала на 1000 има при ваксинираните с "Модерна" и малко над 2 на 1000 при "Пфайзер". От тези сигнали над 70% са подадени не от медицински специалисти, а от граждани.


Подробности и видео - тук.

Д-р Пенка Петрова от Института по микробиология към БАН даде повече информация за прототипа на българската ваксина, който беше представен вчера.


"Работим по методологията на ваксина, която може да се впръсква. Този прототип е ваксина в епруветка на този етап. Тя е сглобена и представлява пептидни частици, парченца от спайковия протеин на коронавируса. Най-интересното е, че не залагаме само на мутиращите части, а и на немутиращите. Тази ваксина би имала ефект срещу всички варианти на коронавируса", каза тя пред "Нова телевизия".


Механизмът, по който се предава в клетките, е такъв, че ваксината ще може да се прилага и чрез впръскване, обясни още микробиологът.


За да бъде регистрирана българската ваксина, първо трябва да излязат резултатите от изпитанията върху мишки. След това е необходимо да бъде намерено финансиране за експериментите върху хора в трите фази. Институтът ще получи част от парите от Франция, но за останалите е открита дарителска сметка.


"На този етап фонд "Научни изследвания" се ангажира с проект, който е за втори прототип на ваксината. За да довършим първия, ще ни трябват средства. Представихме нашите резултати на здравния министър, които той все още разглежда. Надяваме се да ни обърнат внимание", обясни Петрова.

Хората не желаят повече да работят в този бранш, защото той е крайно несигурен, заяви пред БНТ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Заведенията отвориха на 1 март, но след съобщените вчера нови противоепидемични мерки те отново ще трябва да затворят от 22 март (понеделник) до 31 март.


Алибегов обясни, че в момента ситуацията е като преди една година, но с разликата, че тогава са влезли от една много силна 2019 година и са били по-подготвени, а сега от бранша влизат в трето затваряне след много слаба година.


"Хората са на ръба. Финанси няма. Отворихме преди 15 дни, беше много сложно отварянето, тъй като това е много скъпо начинание. Върнахме хората от провинцията, наеха се квартири отново, мислехме, че няма да се стигне в нашия бранш до ново затваряне. Сега сме в същата ситуация", обясни Алибегов.


Той уточни, че проблемът с персонала е огромен. А най-големият проблем е, че не са сигурни, че това затваряне ще продължи 10 дена. По думите му това е нещо, което здравните власти трябва да намерят начин да гарантират пред обществото.


"Убедени сме, че този срок е поредният, който няма да бъде спазен. Толкова срокове имахме до момента, винаги се е стигало до един, до два, до три месеца", допълни Алибегов.

Столичната болница "Пирогов" подновява ваксинацията с "Астра Зенека". Всички, които са се записали в електронния регистър, ще имат възможност да получат доза защита от препарата. Четири пункта за имунизации ще приемат желаещите да се ваксинират от 10 часа днес. Два са разположени в болницата и два в Медицинския център към лечебното заведение. Ще се приемат всички желаещи, които имат онлайн записани часове за пунктовете на "Пирогов" от 12-и до 19 март.


"За да бъдат ваксинирани всички, които имаха онлайн часове, но не успяха да се се имунизират, пунктовете на "Пирогов" ще работят и през почивните дни", съобщават от лечебното заведение.


Също от 10.00 ч. се възстановява работата във Ваксинационния център на болница "Св. Анна". Осигурени са два екипа. Единият ще обслужва гражданите, които са си записали ред за днес. Вторият екип ще обслужва хората, записали се за предишни дати, но пропуснали реда си, поради временното спиране на ваксинирането.


И "Александровска" болница подновява имунизациите с ваксината на "Астра Зенека" във фургона пред бариерата на болницата. Работното време е от 8.30 ч. Ще бъдат ваксинирани гражданите, регистрирани в електронния регистър, определени за днес, както и граждани, пропуснали имунизацията заради спирането на ваксината.


Фандъкова: В София първо ще се отпускат мерките за заведенията на открито

Коронавирусът в България: Ваксинирането прохожда наново (хронология)

© Велко Ангелов


Първите мерки, които ще бъдат отпуснати в София след влизането в сила на ограничителните от понеделник и които са свързани с бизнеса, са допускането на маси за заведенията на открито. Това се разбра от изказване на столичния кмет Йорданка Фандъкова пред Би Ти Ви. Тя отново подчерта, че не вижда смисъл учениците да се завръщат в училище за два дни, след като новите ограничителни мерки ще продължат до 31 март. Именно заради това ще предложи 1 и 2 април да бъдат обявени за неучебни.


Фандъкова каза още, че към момента в болниците в столицата има свободни легла, както за пациенти, които не са в тежко състояние, така и за такива, които се нуждаят от интензивна грижа. Около 75-80% от леглата, предвидени за болни от коронавирус, вече са заети, уточни тя.


Пред "Нова телевизия" директорът на софийското РЗИ д-р Данчо Пенчев съобщи, че към вчерашния ден свободните легла в София са 1821 за неусложнени пациенти и 115 в интензивните отделения. Той изрази притеснение от физическия и психически натиск, който медиците изпитват.

Предстои решение за допълване продуктовата информация на ваксината на "Астра Зенека"

Днес предстои да се вземе решение за промяна на продуктовата информация на ваксината на "Астра Зенека" и добавяне на допълнителни детайли и акценти върху безопасността. Това заяви пред БНТ българският представител в Европейската агенция по лекарствата проф. Илко Гетов.


"Ще бъде добавено това, че са възможни появата на тромботични и тромбоцитопенични инциденти, тъй като на базата на направения анализ на получената информация от държавите членки и трети страни вчера Комитетът по лекарствената безопасност заключи, че би трябвало да се промени информацията с цел да бъдат по-внимателни лекарите, които поставят ваксината, и пациентите да се наблюдават за известен период от време", обясни Гетов.


Всякакви кръвни заболявания би трябвало да се наблюдават, обобщи той. По думите му, тези инциденти в Европейския съюз са повече при по-млади хора до 55-годишна възраст и жени.


"Ваксинацията с "Астра Зенека" в ЕС беше повече сред по-младите хора. Докато в Обединеното кралство е точно обратното, там са повече ваксинираните възрастни и тази диспропорция между появата на тези инциденти при по-възрастни и при по-млади ни кара да бъдем много внимателни", коментира проф. Гетов.


Преобладават типичните за ваксинирането реакции, но има и по-редки, които са с честота 1 случай на 1 млн. ваксинирани.


"В България честотата на поява на нежелани реакции по принцип за ваксините остава в рамките на предвидимото - около 2 реакции на 1000 ваксинирани", каза Гетов.

Коронавирусът в България: Ваксинирането прохожда наново (хронология)

© Георги Кожухаров


"Смъртността от COVID-19 в страната е в резултат на доста комплексни фактори. Личното ми мнение е, че в годините назад се пропусна превенцията и контролът на хроничните незаразни заболявания – диабет, артериална хипертония", каза пред "Нова телевизия" директорът на софийското РЗИ д-р Данчо Пенчев. Според него хората са неглижирали отношението към профилактичните прегледи, които трябва да се провеждат редовно.


В рамките на десетте дни, в които ще важат оповествените вчера ограничителни мерки, Пенчев очаква поне да се задържи броят на положителните случаи и хоспитализираните.


Днес ще бъдат поставяни ваксини на записалите се в електронния регистър за 12 март. Ваксинацията бе временно спряна преди седмица, заради проверка на смъртен случай на жена в Пловдив, имунизирана с препарата на «Астра Зенека». Пенчев съобщи, че вчера в България са пристигнали 33 хил. дози от ваксината на "Модерна". Половината ще бъдат насочени към общопрактикуващите лекари, а останалите ще бъдат разпределени в имунизационни кабинети.

За последното денонощие са поставени 5350 дози ваксина (4401 от "Пфайзер"/"БиоНТех" и 949 "Модерна"), с което общият брой досега става 356 052 дози. Ваксинирани с две дози вече са 66 741 човека.

Регистрирани са над 50 хил. активни COVID-случая, над 8 хил. са в болница

Коронавирусът в България: Ваксинирането прохожда наново (хронология)

© Юлия Лазарова


4008 са регистрираните нови случаи на заразени с коронавируса, според данните на Единната информационна система. Направените тестове за последното денонощие са 17 973, положителните проби са 23.4%. Официалните активни случая вече са над 50 хил. - 51 919.


За първи път от началото на епидемията в страната хоспитализираните са над 8 хил. - 8082. От тях 670 са в интензивно отделение.


За денонощието са оздравели 1584 човека, починалите са 102.


Данни с графики за развитието на епидемията в страната — тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2471 Любопитно

  Я да попитам пак нещо иикоето под този материал, което питах вчера и разумен отговор не получих:
  „Някой има ли представа дали чужд гражданин, находящ се временно (например командировка за месец) в Бг, би могъл да се ваксинира по Зеления коридор? Или могат само бг граждани и такива чужденци с постоянно пребиваване?”

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 2. 2 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1177 Весело

  До коментар [#1] от "DDR":

  Отиваш, редиш се на опашка и ще разбереш! Тука е така! Докато си на опашката може три пъти да се променят условията за това кои трябва и кои не да се ваксинират!

 3. 3 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Разстроено

  Тези цифри наистина са тревожни.....

  Няма да цитирам цифри за една друга държава, но цифрите за България са ПО-ВИСОКИ от тези на държава с 10 пъти по голямо население. А това наистина си е трагична статистика.😱

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 4. 4 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  "Следим"
  "Плавно покачване.."
  Нахално премълчаване на поръчаните 1/3 ваксини!
  Боко им се кара за неполучени доставки.
  Цъфтеж под благия поглед на Мутрю.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  Мерси на бойко за кръчмите=видими резултати.
  Слава, Вечна слава !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Отново само в София ваксинирани с Модерна.
  Защо?

 7. 7 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Я да попитам пак нещо иикоето под този материал, което питах вчера и разумен отговор не получих:„Някой има ли представа дали чужд гражданин, находящ се временно (например командировка за месец) в Бг, би могъл да се ваксинира по Зеления коридор? Или могат само бг граждани и такива чужденци с постоянно пребиваване?”
  —цитат от коментар 1 на DDR

  Имам приятел, който е чужденец и работи на трудов договор тук. РЗИ бяха предложили на всички на работното му място да се ваксинират. Момчето мина без проблеми. АЗ, разбира се.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 8. 8 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Весело

  До коментар [#1] от "DDR":Отиваш, редиш се на опашка и ще разбереш! Тука е така! Докато си на опашката може три пъти да се променят условията за това кои трябва и кои не да се ваксинират!
  —цитат от коментар 2 на У Чен


  И това само преди обяд, за следобед няма гаранция 😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 9. 9 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2862 Неутрално

  Отново само в София ваксинирани с Модерна.Защо?
  —цитат от коментар 6 на yavooor


  В София е тази ламя – висшата администрация, гласоподаватели!
  Лесно е да се сетиш.
  Кога е било обратното?

 10. 10 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  9-15.3-2842
  10-16.3 – 2966
  11-17.3 – 3170
  12-18.3 – 3297 - При достигане на подобни стойности през ноември /4 до 10.11.2020 - 3261/ бе достигнато плато, което се задържа до 18-24.11.2020 /3250/ с максимална стойност 3387 на 13-19.11.2020 - 3387, след което започна намаляването...

 11. 11 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Отново само в София ваксинирани с Модерна.Защо?
  —цитат от коментар 6 на yavooor


  щото хладилници - нанай!

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално  Броят на починалите също достигна стойностите от средата на ноември / 14-20.11.2020 - 103/ Далече сме още от максимума регистрирани починали - 138-140 среднодневно, който имахме през 24.11.2020-8.2.2020. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ....
  8-14.3 – 96
  9-15.3 – 101
  10-16.3 – 97
  11-17.3 – 102
  12-18.3 - 103


 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса остава по-ниско от стойностите, достигнати през октомври-ноември - 1,4-1,6, вероятно защото мнозина вече са се срещали с вируса. Но тези стойности бяха достигнати по-рано от платото, а на самото плато вече имаше намаляване на репродуктивното число от 1,2 до 1,0, каквото засега не се се наблюдава:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  19.2 – 1.3 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  5-15.3 – 1,25
  6-16.3 – 1,26
  7-17.3 – 1,29
  8-18.3 – 1,30

 14. 14 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Ваксърите стават все по-нагли.Въпреи отчаяната им злостна пропаганда от сайт на сайт,от телевизия на телевизия не разбраха ли,че който се хванал на въдицата за ваксините им-се хванал.Рано или късно развръзката се очертава да бъде както в приказката за новите дрехи на царя от Андерсен-едно хлапе чакаме да се провикне,че царят всъщност е гол!!

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 15. 15 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1144 Любопитно

  Защо мерките за поредно затваряне ще са в сила от събота а не още от четвъртък? Пореден "модел" предполагам.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 16. 16 Профил на mitaka_1
  mitaka_1
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#4] от "Alexander97":

  Стига с тия "ваксини",че на хората им писна едно и също от телевизия на телевизия,от сайт на сайт....

  Изпреварващо увеличение на доходите-стимул за икономиката..John Maynard Keynes
 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  Мой близък се ваксинира без проблем

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на so
  so
  Рейтинг: 290 Любопитно

  Тези числа са малко шменти капели. Повечето хора предпочитат да не си правят "официален" тест и така въпреки че са болни, не фигурират в статистиката. Истината е много по-плашеща. На антиваксърите препоръчвам да се ваксинират, защото "срещата" с ковид може да бъде меко казано неприятна. Иначе не само у нас е хаос, страните фенове на "строгите" карантини също са на*кани до уши (напр. Франция). В общи линии - хубаво е да се пазим, доколкото е възможно и да се ваксинираме при първа възможност. Аз моя час за ваксинация го отказах, вече няма смисъл :-) Дано някой се възползва.

 19. 19 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  На днешната сметка на Бойко и Ангелов са 102 починали. Да се знае, че са лишили българите от ваксини като са отказали РНК.

 20. 20 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  Върви се към " стаден " имунитет......и без ваксини.

 21. 21 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 2031 Неутрално

  Само 343 хиляди ли са ваксинираните 😊 И имате зелен коридор. Смешници.

 22. 22 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  50000 активни случая от 6000000 население - няма и един процент.

 23. 23 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#19] от "nij50393132":

  едни и същи глупости .
  фазерите още преди два месеца казаха , че имат проблем с производството и не могат а изпълнят поръчките за цяла ойропа в срок .
  после щяхте да хленчите , че са поръчали само РНК и са лишили българите от други възможности с вакса , а?

 24. 24 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#18] от "so":

  ъхъ.
  мрат си по къщите и ги заравят по задни дворове и в междублоковите пространства в люлин

 25. 25 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Продължавам да очаквам статистика за броя на починалите по възрастови групи. Ако човек се уповава само на информация от медиите остава с убеждение, че едва ли не починалите са предимно млади хора. Време е възрастните да бъдат озаптени и да имат право да излизат само в определени часови пояси. Не е лесно решение да лишиш една не малка част от населението с и без това ограничени социални контакти, но това според мен са реални мерки. Уирет предимно възрастни, а те не са основния контингент на кръчми, фитнеси .... за разлика от моловете, махленските магазини и големите вериги.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 26. 26 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5723 Любопитно

  До коментар [#3] от "padrino":

  Цифри какви? За ден, или за целия период на пандемията? Може да си изберем която и държава по света, да изберем дневни данни, които ни харесват и да ги сравним с днешните у нас. Мравка разглежда слон...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 27. 27 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Само България има проблем с доставките на ваксините и е на Астра Зенека само, защо другите държави не са така? Защото си нямат тулуп еднокнижник за министър председател. А гражданите не "хленчим" ние ИЗИСКВАМЕ тулупа да си изпълни декларираното през септември, че само той можел да се справи с ковид кризата.

 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#25] от "ь":

  ти би ли затворил баба си или майка си перманентно и да не й позволяваш да се раздвижи ? има стари хора , дето нямат ни деца , ни внуци или ако имат са по чужбините и не могат да им помагат .или са ги заебали .
  за тях кой ше се грижи?
  социалните ?

 29. 29 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1307 Гневно

  Ще се опитам да се добера до иРНК ваксини, макар че личния лекар каза, че ако не съм връзкар, няма да стане. ГЕРБ продължава да развива комунизма с пълни сили.
  Така се печелят избори.

 30. 30 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Толкова месеци минаха, но нищо не беше направено за увеличаване на тестовете. Движат се в сравнително тесни граници. При над 20% положителни резултати се изпускат огромно количество болни хора.
  Отделно има изключително много случаи, които не влизат в статистиката. В момента познавам 7 болни и нито един от тях не в официалната статистика.
  Ето защо броят на хората в интензивното нараства с огромно темпо всеки ден през последната седмица, просто болните са много повече от отчетените. Текущата вълна е доста по-тежка от предишната.

 31. 31 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#3] от "padrino":

  В тази другата държава имаше по 60 000 регистрирани заразени на ден през януари. Тогава тук бяха по 500. Та не се тупай в гърдите, пак може да се обърнат нещата. Нищо чудно още от другата седмица да започне постепенен ръст в тази другата държава. Пак ще пишем по въпроса. А иначе колко починаха в тази държава? 130 000 станаха ли?

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 32. 32 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Средната възраст на починалите е 72 години. Тоест над половината са някъде към 80 и нагоре. А колкото до новата информация за ваксината за бедните и без връзки.... просто нямам думи.

 33. 33 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Настана рай за истериците-ковидисти.

  Яко ще мрат, както вика един чичка, турен за генерел.

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 34. 34 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#30] от "bastaa":

  е как да тестват масово , като словакия го направи тоя експеримент миналата година и изкара 1.5 % положителни.
  така изкарват 22 % .
  при 1.5 % няма да има шаш и паника и 450 обаждания на 112 от бабички , дето са пред инфаркт от ужас.

 35. 35 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#28] от "pavur":

  Колкото и да ти е странно, социалните служби са едни от малкото добре работещи структури в страната.
  Калинките май още не са ги налазили.

 36. 36 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#35] от "taratanki":

  може .
  няма да споря , щото нямам вземане -даване с тях.

 37. 37 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#28] от "pavur":

  А децата? Тях не ги "затворихме"? Не ги ли превърнахме в ходещи зомбита? И то с идеята, че те са "убийците" на собствените си баби и дядовци.

 38. 38 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#37] от "iceland":

  малолетните убийци на баби, дядовци и учителки трябва да бъдат изолирани в лагери в арктика.
  всяко закашляло се чааве трябва да бъде разстрелвано на място , заедно с целия клас и всички контактни до девето коляно.
  после се третират с огнепръскачката и се заравят в общ трап посипани с негасена вар.
  времето на половинчатите мерки свърши.

 39. 39 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#25] от "ь":

  > Време е възрастните да бъдат озаптени

  Викаш, след децата, основния ни проблем са най-възрастните ?

  Ми да направят една организация - ресторантите да готвят топла храна, милиционерите (със БЧК, гражданска защита и доброволци) да я разнасят - и може и да не им се налага да ходят да обикалят по магазини ?

  Колко да е сложно да се измисли и подреди...

  કટાક્ષ
 40. 40 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  Самоковската "принцеса" го беше докарала на плач едва ли не, бива я в театрото. То драматизъм, мани, мани. Как ли тая спи нощем като знае, че е убила дете с ток?

 41. 41 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#32] от "Tod":

  > Средната възраст на починалите е 72 години.

  За починали зачислени към КОВИД в България ли става дума ?

  Принципно средната възраст на починалите в България от немодерни болести е около 75 години ...

  કટાક્ષ
 42. 42 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Мерси на бойко за кръчмите=видими резултати.Слава, Вечна слава !!!
  —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


  Спокойно, "кръчмите" скоро затварят и вирусът ще изчезне ....

 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ан Он":

  бе ше ги хранят.
  разстрел , контролен в главата и в общ трап, посипани с негасена вар в междублоковите пространства в люлин.

 44. 44 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ан Он":

  папардаците само правят тарапана в кауфланд и ти плюят във врата .

 45. 45 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Тези цифри наистина са тревожни.....Няма да цитирам цифри за една друга държава, но цифрите за България са ПО-ВИСОКИ от тези на държава с 10 пъти по голямо население. А това наистина си е трагична статистика.😱
  —цитат от коментар 3 на padrino  До коментар [#3] от "padrino":В тази другата държава имаше по 60 000 регистрирани заразени на ден през януари. Тогава тук бяха по 500. Та не се тупай в гърдите, пак може да се обърнат нещата. Нищо чудно още от другата седмица да започне постепенен ръст в тази другата държава. Пак ще пишем по въпроса. А иначе колко починаха в тази държава? 130 000 станаха ли?
  —цитат от коментар 31 на bulgarin.


  Не че нещо, ама и двамата да бяхте цитирали някои по конкретни данни, ако можете...

  Като например името на държавата И КОЛКО ТЕСТА ДНЕВНО са правени в релевантния период. Щото ако правиш 5,000 теста дневно, при 15-20 % открити заразени (БАЯ КОФТИ ПОЛОЖЕНИЕ) -това са "САМО" до 750-1,000 новооткрити заразени на ден.

  Та..."българино"-да те питам, плахо, в коя държава са правени 600,000-1 млн теста на ден? С по 15-20% новооткрити заразени? Или над 2 млн/ден при "нормално кофти положение" от 7-8%?
  До коментар [#31] от "bulgarin.":


  До коментар [#3] от "padrino":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 46. 46 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 549 Гневно

  Важно е кърчмите да отворят за ГРОБарите. Децата трябва да бъдат прости за да има Мат'рял който ще гласува за тикви, прасета, каскети и тем подобни.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Гневно

  Отново само в София ваксинирани с Модерна.Защо?
  —цитат от коментар 6 на yavooor


  Защото ваксините на Модерна и Пфайзер са за Бокуизбрани и техните семейства!

 48. 48 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Ангелов искаше и ваканцията да отложи

 49. 49 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#17] от "дерибеев":

  Не ти е актуално мнението, трябва да споделиш как всички твои близки са го изкарали без проблем.

 50. 50 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Най-лошото за заведенията е, че няма категоричен план. Накараха ги за 2 седмици да отворят, да назначат персонал, заредят стока и пак ги затвориха.

 51. 51 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 523 Неутрално

  До коментар [#45] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Момчето има предвид държавата Британия, която е с един от най-високите коефициенти на смъртност от коронавирус в света

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 52. 52 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  До коментар [#32] от "Tod":

  За 2020 година средната възраст на починалите от коронавирус е 70,7 години. Само 21,7% са били над 80 години.
  Докато в нормална година /2019/ модалната /т.е. най-честата/ възраст при смъртта в България е Била 85 години, то при починалите от коронавирус през 2020 година тя е 73 години.

 53. 53 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Новини от Израел. Вече деветдесет процента от населението е или ваксинирано или преболедувало като четиридесет процента имат по две дози от пфайзер.. спад на новозаразени с 86 процента, спад на смъртните случаи с 90 процента, спад на тежко болните в болница със 70 процента. Израел се връща към нормалния живот. Точка

 54. 54 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ан Он":
  За 2020 година средната възраст на починалите от коронавирус е 70,7 години. Само 21,7% са били над 80 години.
  Докато в нормална година /2019/ модалната /т.е. най-честата/ възраст при смъртта в България е Била 85 години, то при починалите от коронавирус през 2020 година тя е 73 години.
  През 2019 година 42,5% от починалите в България са били над 80 години.

 55. 55 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#47] от "vassilun":

  Не е така. Чакахме две седмици и ни дойде редът.

 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Любопитно

  До коментар [#47] от "vassilun":Не е така. Чакахме две седмици и ни дойде редът.
  —цитат от коментар 55 на rexdog2004


  Къде получихте Модарна или Пфайзер след само две седмици чакане?

 57. 57 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Тия вече отпускат невъведените още мерки... :))

 58. 58 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#29] от "Dark":

  Първо се запиши и чакай, ще ти дойде редът. След десетина дни. Сега ще им докарат ваксини и за една две седмици ще ваксинират желаещите.

 59. 59 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#49] от "stefan_b":

  що бе - тука един пишеше у форума докато береше душа на кислород.
  ''един_другии'' май беше.
  имаме у форума един дето го минал тежко.
  някой позачезнаха , може да има и смъртни случаи.

 60. 60 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1113 Весело

  Българският модел = 1/2 шведския модел + 1/2 танзанийския модел

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#49] от "stefan_b":

  В момента двама го карат средно тежко, аз самият съм под карантина с по скоро леки гриподобни симптоми

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#53] от "rexdog2004":

  Повервахме :)

 63. 63 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 880 Неутрално

  През есента с над 150 000 активни случаи, имахме под 8 000 в болници.
  Сега с 50 000 активни случаи, имаме над 8 000 в болници.
  Превръщат болниците в общежития и после ни обясняват, че трябва да затваряме държавата, понеже има много болни.

 64. 64 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alex Ivanov":

  Това го кажи на близките на починалите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 65. 65 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Фандъкова можеше да организира миене на улиците, но и това не можа да направи. Има много слаба визия, ако въобще е нейна. В началото на Април, сезонно вирусите спират така че всякакви мерки след това ще се ненужни. Всички усилия трябва да се положат до тогава.

 66. 66 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#50] от "ggot":

  Не само за заведенията ами и за много други бизнеси в сферата на услугите а в България на практика почти всичко е услуги. Мисли ли някой за тия стотици хиляди хора, които се чудят как ще оцеляват, когато мощно заявяваме че трябва да се затваряме?

 67. 67 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#64] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Има ли изобщо на тази планета някой който да няма починал близък? Какво значи "близките на починалите".

 68. 68 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  До коментар [#45] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Момчето има предвид държавата Британия, която е с един от най-високите коефициенти на смъртност от коронавирус в света
  —цитат от коментар 51 на bulgarin.


  МерсиМ! Сега провЕрих данните: За януари в Крлството са правени 1 млн теста дневно, в България-6,000.

  https://coronavirus.data.gov.uk/details/cases
  Нещо да кажеш по въпроса?


  До коментар [#51] от "bulgarin.":

  ---------------
  Новини от Израел. Вече деветдесет процента от населението е или ваксинирано или преболедувало като четиридесет процента имат по две дози от пфайзер.. спад на новозаразени с 86 процента, спад на смъртните случаи с 90 процента, спад на тежко болните в болница със 70 процента. Израел се връща към нормалния живот. Точка
  —цитат от коментар 53 на rexdog2004


  Да добавя още нещо:
  "COGAT: Over 100,000 Palestinian workers have been vaccinated so far". Това за десетината последни дена-от миналата неделя до вчера. В Израел бачкат около 120-130,000 бачкера с разрешително в Израел.

  https://www.ynetnews.com/article/Hy3tg11114O

  За протокола, и за информация на палесинската радиоточица
  До коментар [#53] от "rexdog2004":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 69. 69 Профил на xkz38522096
  xkz38522096
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Нещастниц, децата са важни! Не ресторантите.
  Малоумна кметица, децата ще се побъркат заради тъпото лизане на задници на ресторантьотите!!!
  Искаме децата ни да са в училище и детска градина .

 70. 70 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Разстроено

  От тези 8000 в болница, ¾ след 6 месеца все още ще имат поне един симптом, поне 20% ще са с увреждания за цял живот, най-често 10-50% увредени бели дробове.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 71. 71 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 37 Неутрално

  До коментар [#38] от "pavur":

  Нямате деца? На около 50 години сте? И живеете все още още с родителите си?

 72. 72 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Разстроено

  До коментар [#60] от "kapitan_laino":

  Не съвсем, защото нито в Швеция, нито в Танзания ваксинират "наши хора" с "хубавите" ваксини, а простосмъртните - с каквото дойде. Дето се казва, и ние сме дали нещо на света.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 73. 73 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  "Първите мерки, които ще бъдат отпуснати...."

  Ми що отпуснати? Не казаха ли, че ще ги затягат? Май не съм добре със слуха.

 74. 74 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#65] от "vzoran":

  За малко махнаха зоната за да пътуват по-малко хора с градския транспорт ама тази мярка се задържа много за кратко, да се лапнат парите от хората разбира се е по-важно. Някой да е чул за премахване на данъци, такси и осигуровки за засегнатите от "мерките", няма и да чуем, защото първият принцип на герп е да се дере кожата на българския гражданин.

 75. 75 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  До коментар [#70] от "fpyyh":

  Да, и луната е от сирене

 76. 76 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#71] от "iceland":

  Мойто го утрепах с лопатата оня ден. Закашля се нещо . Зарових го в задния двор.
  Няма да рискувам тая биологична бомба да се вре тук - там.
  Гледам жената нещо не изглежда добре.
  Точа брадвата сега .

 77. 77 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  Отново само в София ваксинирани с Модерна.Защо?
  —цитат от коментар 6 на yavooor


  Министър Ангелов обясни вчера, че сме се отказали от ваксините на Модерна, понеже били много скъпи и се страхувал да не го обвинят в преразход. Да не би сега да искате подобни скъпи ваксини да се слагат на всеки пенсионер, както е в US или разни други държави на запад. Това е ваксина за държавния елит, а всички останали мога да си треснат по една Астра, не за друго, ами и елита иска да почива на Занзибар. А с тия постоянни локдауни не върви...

 78. 78 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 617 Неутрално

  До коментар [#11] от "karatista":

  И в провинцията има кренвирши ЛЕКИ

 79. 79 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alex Ivanov":Това го кажи на близките на починалите.
  —цитат от коментар 64 на КМЕТ В СЯНКА


  Така е, "кръчмите" са виновни, предлагам да отворим Белене и да ги вкараме там ..... ако нямаше "кръчми", нямаше да има вирус .... той не вирее в градския транспорт, не вирее в хранителните вериги и гъчканицата в тях, не вирее в огромната държавна администрация .....само в "кръчмите" го има ...

 80. 80 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  До коментар [#19] от "nij50393132":едни и същи глупости .фазерите още преди два месеца казаха , че имат проблем с производството и не могат а изпълнят поръчките за цяла ойропа в срок .после щяхте да хленчите , че са поръчали само РНК и са лишили българите от други възможности с вакса , а?
  —цитат от коментар 23 на pavur


  Затова и Германия изкупи ваксините на Модерна от квотата на отказалите се и се напълни с 50 млн бройки. Ей така, както имали проблеми с доставките ...

 81. 81 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1330 Весело

  Прави впечатление днешната относителна тишина от страна на най-големите клакьори на затварянията. Това е поредното доказателство, че единственият положителен ефект от ограниченията е тишината на истериците. Едно обещание, че след четири дена затваряме и те млъкнаха. Не веднага, не утре, а след четири дена и спокойствието е факт. Ако лекарите на политически позиции беха убедени, че ограниченията вършат работа, те щяха да бъдат в сила още от днес. Явно, целта беше да млъкнат малко истериците и успяха до голяма степен ... :-)

 82. 82 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Пуснете публиката на открито. Стига с тези заведения само се занимавахте.

 83. 83 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#70] от "fpyyh":

  Ти голям оракул се извъди. Без да е ясно нито в какво състояние се приемат, нито в какво се изписват, имаш точни числа какво ще стане в бъдеще. Информация свише. Щот си събрал цялата мъдрост, когато си прочел нещо в интернет.

 84. 84 Профил на so
  so
  Рейтинг: 290 Неутрално

  До коментар [#18] от "so":ъхъ.мрат си по къщите и ги заравят по задни дворове и в междублоковите пространства в люлин
  —цитат от коментар 24 на pavur


  Ще се опитам да ти обясня по малко по-различен начин - срещата с ковид може експресно да те лиши от чувство за хумор :-) Говоря ти от личен опит ;-) Пък ако не вярваш, може да дойдеш да те прегърна и да полафим :-) Има часове от деня, в които мога да ставам. Ще ти дам и списък за пазар :-)

 85. 85 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 65 Неутрално

  "в София първо ще се отпускат мерките за заведенията на открито, каза Фандъкова"

  Наистина ли? Децата, градините и училищата за нищо ли ги нямате? Първо мислете да пуснете тях, после всичко останало. Едно цяло поколение израства неграмотно и затлъстяло, заради такива като вас.

 86. 86 Профил на dxd41539708
  dxd41539708
  Рейтинг: 65 Неутрално

  От тези 8000 в болница, ¾ след 6 месеца все още ще имат поне един симптом, поне 20% ще са с увреждания за цял живот, най-често 10-50% увредени бели дробове.
  —цитат от коментар 70 на fpyyh


  Много филми гледаш ...

 87. 87 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#81] от "Иполит Матвеевич":

  Цитат от Уикипедия, отпреди Новата нормалност:

  "Хипохондрия - характеризира се с необоснована загриженост и дори маниакален страх за собственото здраве . Най-честите оплаквания са главоболие, отпадналост, сърцебиене, затруднено дишане и др. У такива лица грижата за здравето доминира за сметка на междуличностните отношения и активността. Честота - 5% от населението."

 88. 88 Профил на Гергана
  Гергана
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#37] от "iceland":малолетните убийци на баби, дядовци и учителки трябва да бъдат изолирани в лагери в арктика.всяко закашляло се чааве трябва да бъде разстрелвано на място , заедно с целия клас и всички контактни до девето коляно.после се третират с огнепръскачката и се заравят в общ трап посипани с негасена вар.времето на половинчатите мерки свърши.
  —цитат от коментар 38 на pavur


  Ти в ред ли си?????

 89. 89 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#80] от "Индиана":

  И ги имат на склад ,нали?
  То и аз мога да поръчам хиляда тона картофи .
  Кво файда ,като ми ги доставят по десет кила разтеглено с години?

 90. 90 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 226 Неутрално

  "в София първо ще се отпускат мерките за заведенията на открито, каза Фандъкова"Наистина ли? Децата, градините и училищата за нищо ли ги нямате? Първо мислете да пуснете тях, после всичко останало. Едно цяло поколение израства неграмотно и затлъстяло, заради такива като вас.
  —цитат от коментар 85 на dxd41539708


  Нищо им няма на децата, ще поседят заключени в мазетата, докато отмине Заразата. Така е в Новата нормалност - Убий дете, за да спасиш баба.

 91. 91 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Ще се опитам да ти обясня по малко по-различен начин - срещата с ковид може експресно да те лиши от чувство за хумор :-) Говоря ти от личен опит ;-) Пък ако не вярваш, може да дойдеш да те прегърна и да полафим :-) Има часове от деня, в които мога да ставам. Ще ти дам и списък за пазар :-)
  —цитат от коментар 84 на so


  Трябва ли тези, които го минахме за 3 дни да се чувстваме неудобно и да си мълчим, за да не нарушаваме общия драматичен тон?

 92. 92 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#54] от "Patsis":

  > Докато в нормална година /2019/ модалната /т.е. най-честата/ възраст
  > при смъртта в България е Била 85 години,

  Понеже така и не можах да разбера кой / къде публикува споменатата от теб информация () - може ли да ми дадеш линк ?

  Иначе при търсене аз все попадам на числа сходни с тези:

  > Фигура 1. България има втората най-ниска очаквана
  > продължителност на живота сред държавите от ЕС

  74.7

  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf

  કટાક્ષ
 93. 93 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1640 Неутрално

  [quote#90:"probba"][/quote]

  :::::::::::::::::::::::;;
  Не съм съгласен !
  По-скоро е нещо като : Убий дете , убий баба за да си спасиш хляба !

 94. 94 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 226 Весело

  [quote#91:"Лео"][/quote]

  Да, трябва да се чувствате неудобно:

  1. Щом сте се заразил, сигурно не сте спазвал Мерките. И да сте ги спазвал, не сте се постарал достатъчно. Винаги може още - да сложите втора маска върху първата, въобще да не излизате от вкъщи и т.н.

  2. Както сте се заразил Вие, така и Вие (със сигурност) сте заразил други, които минимум са се разболяли много тежко, а някои сигурно са починали. Всички те са заразили още много други хора.

  3. Като следствие от т.1 и т.2 Вие сте масов убиец, оставил кървава диря след себе си.

 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#91] от "Лео":

  До коментар [#94] от "probba":

  4. а ако имате деца на които сте предали Заразата, ситуацията вече отива към геноцид.

  કટાક્ષ
 96. 96 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 502 Неутрално

  [quote#91:"Лео"]
  —цитат от коментар 94 на probba
  Да, трябва да се чувствате неудобно:1. Щом сте се заразил, сигурно не сте спазвал Мерките. И да сте ги спазвал, не сте се постарал достатъчно. Винаги може още - да сложите втора маска върху първата, въобще да не излизате от вкъщи и т.н.2. Както сте се заразил Вие, така и Вие (със сигурност) сте заразил други, които минимум са се разболяли много тежко, а някои сигурно са починали. Всички те са заразили още много други хора.3. Като следствие от т.1 и т.2 Вие сте масов убиец, оставил кървава диря след себе си.[/quote]

  Или просто дясната ръка на майка природа. Аре иде се скрий някъде. Лекарите трябвало да бъдат внимателни и да следят за ефекти от ваксинацията... с дни... някой да ми обясни как точно ще стане това? Принципът май е-дай да набоцкаме стадото с каквото има, пък да става каквото ще... Лошо управление на мафията ГЕРБ!

 97. 97 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#84] от "so":

  Много менторски го раздаваш. Това че си прекарал тежко някаква болест не те прави експерт. По скоро се замисли, защо си попаднал между тежко боледувалите. И гледай да не се случва пак, без значение заради коя болест. Успешно възстановяване.

 98. 98 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  “ в София първо ще се отпускат мерките за заведенията на открито”

  Ех тези заведения! То не беше намален ДДС, то не беше затваряне на очите за заетост и работно време.
  Ще каже човек, че това е гръбнака на икономиката, а те са 80% в сивия сектор.

 99. 99 Профил на tarna
  tarna
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#1] от "DDR":

  Не, не може да се ваксинира.

  ЗАКОН ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ОБЯВЕНО С РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОТ 13 МАРТ 2020 Г. И ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 44 ОТ 2020 Г., В СИЛА ОТ 14.05.2020 Г. "
  21б. (Нов - ДВ, бр. 14 от 2021 г., в сила от 17.02.2021 г.) (1) През 2021 г. ваксини срещу COVID-19 могат да бъдат прилагани и на:

  - лица, пребиваващи продължително в Република България;
  - членове на дипломатически и консулски представителства и на представителства на международни организации, акредитирани в Република България, както и членове на техния административно-технически и обслужващ персонал;
  - членове на семействата на лицата по т. 2, които живеят с тях в едно домакинство в Република България."

 100. 100 Профил на brusarski
  brusarski
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#88] от "Гергана":

  Прочети в тълковния речник за значението на думата "ирония". Явно прекалено бавно стопляш.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK