На живо

Коронавирусът в България: Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат (хронология)

Коронавирусът в България: Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат (хронология)

© Юлия ЛазароваНовите случаи на коронавирус за последното денонощие са 2541, при направени 11 979 теста. Положителните проби са 21% от изследваните, показват данните от Единния информационен портал. В болница са настанени 8545 пациенти, а в интензивни отделения от COVID-19 се лекуват 69. 34 са починали в събота.


Ако тенденцията на прием в болниците се запази, то до няколко дни лечебната мрежа ще бъде в колапс, каза директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Че COVID леглата са на изчерпване потвърди и директорът на столичната болница "Света Екатерина" Генчо Начев. Държавеният здравен инспектор Ангел Кунчев повтори предположението си от събота, че срокът на действие на новите мерки може да бъде удължен. Здравният министър Костадин Ангелов обаче не се нагажира с предположения за след 10 дни.


"Дневник" проследи ситуацияна на живо.
Места в COVID отделенията няма

Места в COVID отделенията няма, особено трудно е с интензивните легла - това обяви в интервю за Би Ти Ви директорът на столичната болница "Света Екатерина" проф. Генчо Начев. Според него при по-строги мерки и контрол за спазването им е нямало да се стигне до тази тежка ситуация. "Не може да се разчита на самосъзнание, никъде по света не разчитат на това. Затова са законите и правилата", коментира лекарят.


Той потвърди, че има подмладяване на заболеваемостта. По думите му то се дължи и на нови вариант на вируса от Великобритания, и на изчерпването на имунитета на по-младите. "Има случаи на хора, които повторно карат вируса. Има колега, който го изкара леко, сега го кара тежко", обяви още Начев.

Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат

Здравният министър Костадин Ангелов не може да каже дали 10 дни са достатъчни, за да се ограничи разпространението на коронавируса, след като броят на заболелите и приетите в болница непрекъснато се покачва в последните седмици. Затягането на мерките влиза в сила от утре (22 март) и по заповед на Ангелов ще продължи до 31 март. Затварят се ресторанти, фитнеси, молове, големи търговски магазини, училища и детски градини.


"Моята надежда е в тези дни, в които мерките ще бъдат по-строги, хората да разберат смисъла им. Думата "локдаун" е нещо, което се случва в други държави. В България няма затваряне на всичко, няма вечерен час. Опитваме се даваме глътка въздух на хората. Целият свят е изправен пред тази криза. Не мога да предскажа какво ще се случи след тези 10 дни и дали ще има нужда от продължаване на мерките", каза Ангелов.


Вчера директорът на "Александровска" болница Борис Богов и главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев прогнозираха, че 10 дни затваряне няма да са достатъчни, за да се овладее положението с разпространението на коронавируса. "По отношение на това дали тези 10 дни ще бъдат достатъчни или не, предлагам на всички учени, математици, политици, биолози малко смирение. Нека се научим на изкуството на малките крачки, както казва Екзюпери. Нека да мислим за всеки ден, за всяка една сложена маска, за всяко едно неотиване на публично събиране. Нека да мислим всеки един от нас какво трябва да направи, за да се случи това, което целим", призова Ангелов.


Той отрече твърдението, че краят на затягането на мерките да е съобразен с предстоящите на 4 април парламентарни избори. "Никога отправната ми точка не са били изборите. Изборите са нещо, което идва и си отива. Ако сме мислили само за тях, то действията ни не биха били професионални. Аз съм един от хората, които винаги искат да казват изключително точно нещата. Аз съм хирург, свикнал съм на прецизност и точност в действията си. Не мога да вляза в операция, в която нямам ясен план. Единственото нещо, което можем да направим, е да се изправим пред вируса. За каква политика става въпрос, когато болниците започват да се пълнят, когато казват, че се заразяват малки деца. Здравето на хората политика ли е? Защо говорим за нея?", попита Ангелов.


По думите му изборите няма да бъдат отложени. "Категорично не е възможно отлагането на изборите. Те ще се проведат безопасно. Нека хората да гласуват", каза здравният министър.


България ще заяви участие в ЕС за производство на ваксини


Попитан за новината, че България е готова да започне производство на ваксини, след като Борисов премиерът Бойко Борисов представи нов завод в Разград, Ангелов обясни: "На ниво ЕС върви една комуникация за създаване на така наречената програма "HERA инкубатор". Идеята е да се обединят производствените мощности на всички страни, за да могат да произвеждат ваксини, регистрирани на територията на ЕС. България ще подаде заявка за участие".


Ангелов отново успокои, че има достатъчно поръчани ваксини. "Осигурили сме достатъчно ваксини за две Българии. Кога ще почнат да идват - не зависи от нас. Организацията е такава, че когато дойдат, веднага правим така, че да стигнат до ваксинационните центрове и до личните лекари", заяви здравният министър.


Има хора, които се заразяват и боледуват повторно, посочи Ангелов.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова днес инспектира спазването на противоепидемичните мерки в Боровец, съобщи пресцентърът на министерството, без да дава информация за резултата от проверката. "Времето в момента в планината е прекрасно, условията за ски са много добри и българите са по курортите", заяви Николова.

Андрей Чорбанов е приет в болница с COVID-19

Скрийншот от БНТ.

Скрийншот от БНТ.


Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към БАН проф. Андрей Чорбанов е приет в болница с COVID-19, съобщи във "Фейсбук" математикът Петър Велков. Чобанов е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показвал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.


Информацията потвърди по-късно и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред "Нова телевизия". "Съжалявам за проф. Чорбанов, надявам се той да се оправи. Много е тежко и коварно заболяването, а то става винаги истина тогава, когато ни застигне", заяви Ангелов.


Андрей Чорбанов е убеден противник на мерките, като носенето на маски например и неведнъж е обявявал, че не смята да се ваксинира, защото е прекарал вируса и има естествен имунитет. "COVID-19 е най-силният тест за истината, той ни показа къде е границата между това да казваш истината или да я премълчаваш", коментира Ангелов изказванията на Чорбанов.


По информация на Петър Велков проф. Чорбанов се влошил след около седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер COVID инфекция. Математикът припомня, че в различни медийни изяви Чорбанов е споделял, че вече е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото прекаралите заболяването имат траен имунитет срещу вируса и че естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния.


Гърция удължава ограничителните мерки за влизащите до 5 април

Коронавирусът в България: Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат (хронология)

© Associated Press


Всички действащи досега ограничения за влизане на гръцка територията остават в сила до 6 часа на 5 април 2021 г., съобщи посолството на България в Атина. До тази дата пристигащите в Гърция, независимо от вида транспорт (въздушен, сухоземен или морски), подлежат на задължителна 7-дневна карантина. Изолацията може да бъде прекъсната единствено, в случай че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни.


От министерството на външните работи (МВнР) напомнят, че при влизане в Гърция се изисква и представянето на негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането. При неговата липса, гръцките власти имат право да не допуснат пътуващите да влязат в страната. Освен това всеки гражданин, без изключение, вкл. шофьорите на камиони, следва да има генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/ . Там подробно са описани действащите мерки, ограничения и изисквания. Компаниите, които извършват пътнически превози (самолетни, морски, сухопътни) са длъжни да проверяват дали всеки от пътниците има QR преди неговото качване. При липса на такъв транспортната компания носи отговорност за връщането му.


От МВнР обръщат внимание, че гражданите, които пътуват поради крайно належащ професионален ангажимент и веднага след това напускат страната, не могат да влязат отново в Гърция до 5 април. Изключение правят гръцки граждани, притежатели на разрешителни за пребиваване; хора с постоянно местожителство е Гърция; притежатели на емигрантски статут. Всички те попълват специален формуляр на електронния адрес https://travel.gov.gr


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони: 30 210 67 48 107; 30 210 67 48 105; 30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. 30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: 30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected] [email protected]

Срокът за новите мерки може да бъде удължен

Коронавирусът в България: Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат (хронология)

© Георги Кожухаров


Пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че "10 дни не е малък срок, но не знаем дали ще е достатъчен". Същото мнение изрази той и вчера пред "Нова телевизия". От утре влизат в сила нови ограничения заради високия ръст на заболеваемостта от COVID-19. По думите на Кунчев намаляването на контактите между хората ще окаже влияние. Той изказа предположение, че срокът може да бъде продължен.


Според Кунчев е много трудна задачата да се намери добър баланс между здравето и икономиката. "Видяхме какво става в Англия, Ирландия, Португалия, след това в Чехия и Словакия, а в момента и в Унгария. Видяхме, че пикът на тази вълна не продължава прекалено много - той е от 2 до 4 седмици. Едно намаляване на контактите би трябвало да повлияе, ако не започне веднага спад, то поне да достигнем плато, без да има продължаващо повишаване на броя на заразените и починалите", каза той.


Главният държавен здравен инспектор е обезпокоен от броя на претите в болница. "Към момента наближава 8000 броят на приетите в болници лица и към 700 е броят на настанени в интензивни отделения. Това е твърде голям брой, който изтощава и без това твърде изморената здравна система", коментира той.


Засега няма "внос" на южноафриканския щам


"За момента не засичаме "внос" на южноафриканския щам, макар че в Европа го има, а и на Балканите го има - в Гърция и в Унгария има посочени случаи. Почти неминуемо е и с него да се срещнем", каза Кунчев. В различните райони на страната се регистрират между 60 и 90% само от британския вариант на коронавируса, съобщи той.


Кунчев успокои, че няма да човек човек, който да не получи втора доза на ваксината "Астра Зенека". Очакват се над 580 хиляди дози през април и още повече през май, подчерта той и добави, че няма да е лесно да бъдат убедени голяма част от хората, за да се ваксинират. По думите му това ще е основната задача на медиците и на щаба.


Попитан какви ваксини ще се произвеждат в представения от премиера Бойко Борисов нов завод в Разград, Кунчев каза, че няма информация.

Случай на фалшифициране на картончето за имунизация във Велико Търново

Случай на фалшифициране на картончето за имунизация засякоха днес във ваксинационния кабинет на Районната здравна инспекция (РЗИ) във Велико Търново, съобщи БНР. Това е пореден случай на опит за злоупотреба от гражданите за поставяне на ваксина, заявиха здравните власти.


Пациентка показала ваксинационното си картонче, според което първата доза от ваксината на "АстраЗенека" е поставена на 21 февруари и днес подлежи на реимунизация. Отказана й е ваксина, защото не фигурира в списъка за имунизация на хората, включени във фазите от първа до трета, нито в списъка, генериран от електронния портал за ваксинация днес, поясни д-р Светлана Моминска от здравната инспекция.


При проверката в регистъра се оказва, че първата доза от ваксината е поставена на посочената на картончето дата, но реимунизацията е насрочена за 2 май. "Неспазването на периода между двете ваксинации крие здравен риск за пациентите и това не трябва да се подценява", предупреди д-р Светлана Моминска.


В РЗИ Велико Търново е имало и други опити за злоупотреби от граждани, които искат да се ваксинират, посочвайки че са членове на секционни избирателни комисии, без действително да са ангажирани с изборите.

Хората с алергии могат да бъдат ваксинирани

Хората с алергии могат да бъдат ваксинирани срещу коронавируса, заяви председателят на експертния съвет по алергология към здравното министерство академик Богдан Петрунов, цитиран от БНР. Той обяви още, че Националният център за заразни и паразитни болести е започнал действия по прочуване на френския вариант на коронавируса. "Голяма част от тези проби, които се взимат тук, се изпращат в Германия за секвениране с оглед да се види към коя генетична линия принадлежи изолираният в България щам. Засега ние още нямаме данни да имаме от бразилския, от южноафриканския", каза акад. Петрунов.

Болница във Велико Търново разкри седем COVID отделения

Областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново разкри седем COVID отделения, в които се лекуват 78 пациенти, свободни са само 18 легла. Сред болните са две деца и две жени в напреднала бременност. В реанимацията има само едно свободно легло. Увеличават се тежките случаи, на интензивно лечение са 7 пациенти, посочи пред БНР зам-директорът на болницата д-р Галина Гарева. "Реанимация е пълна, имаме още едно легло. Не можем да предвидим какво ще се случи по-нататък. Разкриването на интензивно легло изисква апаратура, подготвен персонал", каза тя.


Ваксинационният кабинет в областната болница за записалите се през електронния регистър ще работи днес до 16 часа.

Две градини в София отварят за децата на медици на първа линия

Две детски градини в София ще бъдат отворени за децата на медиците на първа линия - 117 "Надежда" и 124 "Бърборино", обяви пред БНР столичният зам.-кмет Тодор Чобанов. "Последния път, когато имахме подобно решение, беше свързано с предишното по-голямо затваряне. Тогава стоеше въпросът за децата на хората, които работят на първа линия - медиците. Тези, на които разчитаме най-много за справяне със ситуацията, в която се намираме, както и предишния път направихме съответния анализ", обясни той.

Германия изисква отрицателен тест за влизащи от България

Коронавирусът в България: Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат (хронология)

© Георги Кожухаров


От днес Германия включва България в списъка на рисковите области за COVID-19, съобщи . Пътуващите от България трябва да имат отрицателен резултат от тест, който при поискване да бъде представен на превозвача преди заминаване на компетентния орган или на граничния контрол при влизане в Германия. Всички влизащи в страната граждани подлежат на задължителна 10-дневна карантина при спазване на разпоредбите на съответната федерална провинция.

Ако ръстът на приети в болница се запази, до дни лечебната мрежа ще бъде в колапс

Ако тенденцията на прием в болниците се запази, то до няколко дни лечебната мрежа ще бъде в колапс. Това каза директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев в интервю за БНТ. По негови данни 80% от ковид леглата в столицата са заети.


"Ще свършат възможностите на лечебните заведения да обслужват пациенти. Персоналът е константна величина и не може да поеме повече от възложените му задачи", каза той и призова за разбиране към въвеждането на мерките, които влизат в сила от утре. По думите му те са резултат от експертен анализ, като от всяка мярка се очаква определен резултат.


"Прозорецът от няколко дни е възможност обществото да се подготви за ограничителните мерки, ресторантьорите имат продукция, която трябва да бъде реализирана, родителите трябва да организират кой ще гледа децата", допълни Пенчев.

Днес във Варна ваксини се поставят само в здравната инспекция

Коронавирусът в България: Ангелов не знае дали срокът на мерките ще бъде удължен, но изборите трябва да се проведат (хронология)

© Георги Кожухаров


Отчита се трайно увеличение на заразените във Варна и областта. През цялата седмица броят им е над 300 души на ден. Днес ваксини пък ще бъдат поставяни само в РЗИ-Варна, съобщи БНТ.


"Към днешна дата 115 имаме за неинтензивно лечение и 11 за интензивно лечение. Това са свободните легла. Като до края на следващата седмица трябва да станат 570 общия брой на всички легла. Този път имаме заети и детски легла. Знаете, че се разкриха детски отделения в "Света Марина" и в Майчин дом. В момента имаме седем заети легла за деца, при тях няма интензивни. Падна възрастовата граница, тоест вече имаме и болни деца с COVID-19 в болнично заведение", заяви пред БНТ Стоян Пасев, областен управител на Варна.

2541 новозаболели, 21% от пробите са положителни

Новите случаи на коронавирус за последното денонощие са 2541, при направени 11 979 теста. Положителните проби са 21% от изследваните, показват данните от Единния информационен портал..


В болница са настанени 8545 пациенти, а в интензивни отделения от COVID-19 се лекуват 69. 34 са починали в събота.

Най-много нови случаи има в София и Бургас, а най-малко - в Габрово и Кърджали.

През последното денонощие е поставена ваксина на над 3800 души, с което общият им брой става 366 547.


Повече подробности и графики вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (168)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sylt
  sylt
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Без масова ваксинация няма да се върнем към предишния живот. Ваксинираните по света само с ваксините на Pfizer/Moderna/AstraZeneca вече са повече от 220 милиона. При 220 милиона заразени с ковид щеше да има над 3 милионa умрели.
  Не можем да живеем повече в това положение. Разпускане 3 месеца, покачване на заразените/умрелите и след това пак затваряне за 2 месеца. За 2 години всички ще фалираме. Да седим и да се надяваме на чудо само ще влоши нещата.
  Тук изборът не е между нещо хубаво и нещо лошо. Изборът е между масова ваксинация, която до тоя момент в 99,999% от случаите няма сериозни странични ефекти, и отваряне-затваряне докато фалираме.

  https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/

 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  Във Варна всичко е възможно......

 3. 3 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 943 Гневно

  Протестирам! Веднага да се открият пунктове на Колхозен пазар, Синият пазар и пазар Чаталджа!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 4. 4 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 943 Весело

  Марешки как не се е сетил, при зареждане над 100 лева да получаваш безплатно ваксиниране, плюс измиване на стъклата.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 5. 5 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Въпрос към варненци: в аптеките на Марешки във Варна може ли да се плаща с банкова карта. Защото в Пловдив ти казват "В нашите аптеки не може". И на изхода една хубавица ти връчва изборната рекламка. Гнусно.

 6. 6 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 799 Неутрално

  В България се очертава още 2 години от същото локфауни, отпускани и пр. В края на процеса от България ще е останало само сянката и.

 7. 7 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 140 Любопитно

  А защо не ги поставят предизборно в централата на ГЕРБ?👍

  Много съм прост
 8. 8 Профил на Васил Николов
  Васил Николов
  Рейтинг: 156 Неутрално

  България е на пето място по средна смъртност в света.
  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:

  Чехия - 2290
  Великобритания - 1899
  Унгария - 1826
  Италия - 1725
  България - 1732

  https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

 9. 9 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#1] от "sylt":

  Даа, тежка е вашата, на Sylt. Съчувствам.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 10. 10 Профил на Васил Николов
  Васил Николов
  Рейтинг: 156 Неутрално

  Положението в Румъния

  Четвърта в ЕС по ефективност на организацията по ваксиниране срещу ковид.
  Поставени са повече от 2,2 милион ваксини, предимно Pfizer/Moderna и малко AstraZeneca. В България са поставени 366547. Има сайт за записване на желаещите да се ваксинират, където можеш да си избереш час и място.

  Относно общественото мнение за ваксините - през есента Румъния беше една от най-скептично настроените страни спрямо ваксините. През октомври одобрението на ваксините е било 29%, в момента 57% от румънците заявяват, че със сигурност ще се ваксинират, а 70% вярват че е по-добре да се ваксинират и че последствията от ковид са много по-лоши от евентуални последствия от ваксините.

  Ние сме идиоти.

  https://bnt.bg/news/kak-proticha-vaksinaciyata-v-rumaniya-komentar-na-zhurnalista-stilyan-deyanov-v291195-292489news.html

  https://coronavirus.bg/

  https://stirioficiale.ro/informatii/actualizare-zilnica-15-03-evidenta-persoanelor-vaccinate-impotriva-covid-19

 11. 11 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Весело

  никъде в аптеки марешки не може да се плаща с карта...а защо...амииии ясно според мен...криене на оборот,и от там неплащане на данъци...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 12. 12 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Малееее, като знам какви безумни опашки имаше пред РЗИ Варна, със сигурност не бих си го причинил.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#8] от "Васил Николов":

  > България е на пето място по средна смъртност в света.

  Не че нещо, ама и без КОРОНА пак си беше така.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  До коментар [#12] от "rumen_s":

  > като знам какви безумни опашки

  Зелени Опашки.

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Средна смъртност от коронавурус (брой починали на 1 милион души) от началото на епидемията:

  България и съседите ѝ:

  България - 1732
  Македония - 1655
  Румъния - 1156
  Гърция - 714
  Сърбия - 697
  Турция - 353

  Смъртността в България е 2,5 пъти по-висока от Сърбия и от Гърция.

  Швеция и съседите ѝ:

  Швеция - 1307
  Дания - 413
  Финландия - 145
  Норвегия - 119

  Смъртността в Швеция е между 3 и 11 пъти по-висока от съседите ѝ.

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

 16. 16 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#12] от "rumen_s":> като знам какви безумни опашкиЗелени Опашки.
  —цитат от коментар 14 на Ан Он


  Не бе, не бяха зелени, извън коридорите. Цялата гробаджийска паплач (изборна администрация) беше строена на огромни опашки за Пфайзер. Не, че гробаджийските слабомозъчни овце не си заслужават опашките...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6044 Любопитно

  До коментар [#16] от "rumen_s":

  Обявиха, че се ваксинират членовете на секционните комисии. Те всички "герберска паплач" ли са?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1869 Любопитно

  "Ако ръстът на приети в болница се запази, до дни лечебната мрежа ще бъде в колапс".....
  Ако, ако, ако......
  Ако хората спазват предпазните мерки и ограничения..... болниците няма да се препълнят!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 19. 19 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#1] от "sylt":

  Всяка година около 5-10% от респираторните вируси са корони.
  Дали сегашните ваксини ще работят за следващите не е много ясно, но технологиите се развиват.
  Есента най-вероятно ще имаме поливалентни нови ъпдейтвани ваксини на пазара.
  Не е ясно докога ще може да се поддържа страх в обществото на сегашните нива.

 20. 20 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#17] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Колко са тези членове на избирателни комисии? Не свършиха ли?
  Не виждате ли какво става? Изповаксинираха калинките

 21. 21 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#6] от "Daria ":

  Няма да е само България. Целта е това да се случи с всички държави и да се ликвидира деленето по нации. След това ще има нови нещица.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 22. 22 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#17] от "Незнайко в Слънчевия град":Колко са тези членове на избирателни комисии? Не свършиха ли?Не виждате ли какво става? Изповаксинираха калинките
  —цитат от коментар 20 на taratanki


  Не, такива са част от калинките и предпочитат да стоят с широко затворени очи.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 23. 23 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2534 Любопитно

  той "призова за разбиране към въвеждането на мерките, които влизат в сила от утре. По думите му те са резултат от експертен анализ, като от всяка мярка се очаква определен резултат."

  Защо експертите ни препоръчват локдаун за 10 дни? Не протича ли болестта за около 2 седмици? Т.е. логично би било да затворим държавата за 2 седмици, така че повечето заразени точно преди локдауна да успеят да оздравеят, без да предадат вируса на друг.

 24. 24 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#5] от "wkk57607068":

  А вие какво търсите в аптека на магарешки?Аз лично не съм стъпвал от поне десет години в негов обект!

 25. 25 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Болниците са пълни с ваксинирани с Астра Зенека.
  Скоро ще има спад заради паузираната ваксинация.

 26. 26 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 542 Неутрално

  До коментар [#24] от "blaserr93lrs2":

  Правилен въпрос. Влязох в първата срещната аптека и след като ми връчиха на вратата позива, разбрах чия е. Няма да го направя повече.

 27. 27 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  "Ако ръстът на приети в болница се запази, до дни лечебната мрежа ще бъде в колапс"..... Ако, ако, ако...... Ако хората спазват предпазните мерки и ограничения..... болниците няма да се препълнят!
  —цитат от коментар 18 на chichka


  Здравната система у нас е така измислена, че болниците да са пълни постоянно. Ако не е корона ще е шушони и пак ще сме там, в болницата.
  Системата се храни чрез разните пътеки.

 28. 28 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 836 Неутрално

  никъде в аптеки марешки не може да се плаща с карта...а защо...амииии ясно според мен...криене на оборот,и от там неплащане на данъци...
  —цитат от коментар 11 на не на безразличието


  Не само в аптеките, но и на бензиностанциите му е така (не зареждам при този бандит, но съм купувал цигари на приятели), което веднага навежда на мисълта, че крие данъци в особено големи размери и вече като златен пръст никой не го закача.

 29. 29 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Без масова ваксинация няма да се върнем към предишния живот. Ваксинираните по света само с ваксините на Pfizer/Moderna/AstraZeneca вече са повече от 220 милиона. При 220 милиона заразени с ковид щеше да има над 3 милионa умрели.Не можем да живеем повече в това положение. Разпускане 3 месеца, покачване на заразените/умрелите и след това пак затваряне за 2 месеца. За 2 години всички ще фалираме. Да седим и да се надяваме на чудо само ще влоши нещата.Тук изборът не е между нещо хубаво и нещо лошо. Изборът е между масова ваксинация, която до тоя момент в 99,999% от случаите няма сериозни странични ефекти, и отваряне-затваряне докато фалираме. https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/
  —цитат от коментар 1 на sylt


  Само в петък в Англия са били поставени 711 156 ваксини, а тук цели 6669.

 30. 30 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Варна - 115 на неинтензивно лечение и 11 на е интензивно.
  Тва в един от най - големите градове в страната. При трета вълна от мегагигахиперсмъртоносен вирус.
  Колко процента " заболеваемост" е това ,го оставям на форумчето да го смята с елка- та.

 31. 31 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2534 Разстроено

  До коментар [#21] от "kvasimodo":

  И без да разпространявате конспиративни теории,, деленето на нации си е факт. Някои нации ще се ваксинират до лятото, ще достигнат колективен имунитет (70-80% от населението) и после ще се върнат към някаква нормалност на живота. Туристите ще ги посещават, заводите им ще работят, децата ще ходят на училище присъствено през следващата учебна година. Е, с появяване на нови варианти ще се преваксинират и по време на сезонните епидемии ще се носят маски.

  Някои държави (като много в Азия, плюс Австралия и
  Нова Зеландия) показаха, че могат да се справят и без ваксини. Но тази дисциплина (дали съзнателна или наложена от властите) ще им помогне да се наредят в първата група народи.

  Ще има и други държави, на които ще отнеме няколко години повече за да преминат през пандемията. Цената на това ще се измерва в човешки животи, спад в икономиката и (най-опасно в дългосрочен план)- в образованието.

  България бидейки в ЕС с едно средно ниво на доходите имаше всички шансове да бъде от първата група- с ранен достъп до високо ефективни ваксини. Страхувам се, че поради некомпетентност и корупция на властите ни, поради готовност на голяма част от населението да повярват на конспиративни теории и да игнорират фактите, ще останем като народ предимно в групата, която ще плати високата цена за пандемията. Твърдо ще бъдем на опашката в ЕС. Дори сред балканските страни (с които обичаме да се сравняваме) ще бъдем по-добре само от Северна Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина. Вътре в страната ще има деление, и тези които са най- близо до властта ще са с най-добър шанс да прогресират след приключването на пандемията.

  Преди една година дойде време разделно! Засега като цяло сме в групата на губещите...

 32. 32 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#8] от "Васил Николов":

  "България е на пето място по средна смъртност в света."

  Още един математик във форума. Това е от линка, който си посочил :
  Cases and mortality by country
  DEATHS/100K POP.

  San Marino 233.83
  Czechia 228.98
  Belgium 198.30
  Slovenia 191.60
  Montenegro 190.25
  United Kingdom 189.90
  Hungary 182.63
  Bosnia and Herzegovina 173.68
  Italy 172.50
  Bulgaria 169.87

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 36 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Ако тенденцията на прием в болниците се запази, то до няколко дни лечебната мрежа ще бъде в колапс. Това каза директорът на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев в интервю за БНТ. По негови данни 80% от ковид леглата в столицата са заети


  Кунчев преди 5 дена обясняваше, че всичко е точно и имаме 47 хиляди легла, а хоспитализираните в момента са около 8 хиляди. Няма ли някой да понесе отговорност за глупостите, които говори?

  Не ме търсете преди обяд
 36. 37 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  До коментар [#30] от "pavur":

  "Към днешна дата 115 имаме за неинтензивно лечение и 11 за интензивно лечение. Това са свободните легла"

  Чукча писател, а не читател

  Не ме търсете преди обяд
 37. 38 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3826 Неутрално

  До коментар [#23] от "plamen_b":

  Да ги..... в експертите. Днес едно, утре друго. За светиня Му, да не говорим. По три пъти на ден си противоречи.

 38. 39 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3826 Любопитно

  До коментар [#31] от "plamen_b":

  Тези ваксини, дали ще предпазват и от новите щамове? Или ще трябва на шест месеца да се боцкаме отново?

 39. 40 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#5] от "wkk57607068":

  При пазаруване с карта се дължи процент на банката ,при което услугата се оскъпява за клиента ,Марешки е предвидил максимално изпиляване на цените , за да се постигне ниска цена и на горива и на аптечните продукти ,банкомати има във всичките му бензиностанции ,теглиш и пазаруваш ,а правото му да агитира в собствените си обекти си е негово ,ако не ви е приятно идете в обекти на другите партии ,които са ви любими ,какво правите там .

 40. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#37] от "tulup":

  Грешката моя.
  570 легла общо колко процента са ? Ако въобще се запълнят.

 41. 42 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#31] от "plamen_b":

  Основната причина за липсата на много ваксини до лятото ,ще е масовия отказ на българина да се ваксинира , вече стоят неизползвани ваксини навяскъде ,а пациентите ръсят мозъци колко са страшни тази или онази ваксина ,а короната не е страшна може би .

 42. 43 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#31] от "plamen_b":

  Преди една година дойде време разделно! Засега като цяло сме в групата на губещите..


  _________________
  Никакво време не е дошло преди година, или дойде времето за опашати лъжи :)
  Всичко си е същото , има грип и ичениците са във ваканция .
  Кое е различното , разделното ?
  Или се разделяме на паникьори и нормални хора?
  Ако това е времероразделно, то вашето време свърщи!
  Завирайте се по мазетата и треперете от страх, ако искате и по 5 маски си слагайте и мирясвайте най-сетне, че до гуша ни дойде от вас!

 43. 44 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#42] от "edin drugii":

  Мани ги . Антиваксъри.
  Ваксините са безопасни и работят.

 44. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  Тромби,аутизъм ,живак ,чипове...
  Путинската пропаганда не спи.

 45. 46 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#43] от "amanotwas":

  Да ама той в мазата ше иска интернет,течаща вода ,ток, да му дойде куриер с поръчано суши, гъз папир , тва - онова.
  Ама другите да излизат ,да подържат инфраструктурата,да му приготвят храната и да се подлагат на микробите ,а той да седи и да се пльощи на дивана и да се прави на " отговорен градски ,хентелегент".
  Марчето Моасе поне щъка нагоре- надолу .

 46. 47 Профил на Дриси Дрис
  Дриси Дрис
  Рейтинг: 8 Неутрално

  “Може” 😂😂

  Зависи от “Големите шефове” , а г-н Ботокс? 😁

 47. 48 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Без масова ваксинация няма да се върнем към предишния живот. Ваксинираните по света само с ваксините на Pfizer/Moderna/AstraZeneca вече са повече от 220 милиона. При 220 милиона заразени с ковид щеше да има над 3 милионa умрели.Не можем да живеем повече в това положение. Разпускане 3 месеца, покачване на заразените/умрелите и след това пак затваряне за 2 месеца. За 2 години всички ще фалираме. Да седим и да се надяваме на чудо само ще влоши нещата.Тук изборът не е между нещо хубаво и нещо лошо. Изборът е между масова ваксинация, която до тоя момент в 99,999% от случаите няма сериозни странични ефекти, и отваряне-затваряне докато фалираме. https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/
  —цитат от коментар 1 на sylt


  А кой ще ми гарантира, че след масова ваксинация няма да има локдауни?

 48. 49 Профил на Дриси Дрис
  Дриси Дрис
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#45] от "pavur":

  Путин е навсякъде, нали 😂 Еми гледа да си шитка “Спутник”- а човека 😁

 49. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#48] от "kazushi":

  Лично Бойко и дер Лайнен го гарантират. Гаранция - Франция.
  Ше ни цакат те с гадни ваксини ,дето причиняват тромби ,аутизъм ,косопад ,хемороиди,пълни са с живак и чипове и ни стерилизират.

 50. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#49] от "Дриси Дрис":

  Чи как ?!
  Путя мъти главите на пейзаните за ваксините.
  Путя самъй магучий в мире.

 51. 52 Профил на Дриси Дрис
  Дриси Дрис
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "kazushi":

  Да “гарантира, че няма да има локдауни след ваксинациите”? 😁

  Ехо , “Нова нормалност” . Вече се говори за локдауни заради климатичните промени след това 😂

 52. 53 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#5] от "wkk57607068":

  Бил съм в 2 аптеки в София. И въпреки че едната беше голяма - с 4 гишета, POS терминали няма.
  За последно съм бил там преди 4-5 месеца, но не вярвам да се е променило това.

 53. 54 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#48] от "kazushi":

  "А кой ще ми гарантира, че след масова ваксинация няма да има локдауни?"

  _________________
  Ти ако си се ваксинирал да не си станал безсмъртен,а?
  Нещал локдауни , рийшли!
  Кой те пита , бе!
  Ще има локдауни до дупка, докато последния човек не заживее в пещерите, наново!
  Локдаун до дупка!

 54. 55 Профил на uth051010082
  uth051010082
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Като си бях последно в България януари 2021 г., не ми искаха PCR тест нито на влизане нито на излизане. И 10 дневната задължителна карантина в Германия не държах. Бях си приготвил хранителни провизии, само консерви, да издържа 10-дневната карантина, без да напускам квартирата и някой да ми носи храна.

  Сега става от по-лошо още повече. Казах на близките ми, тази година бях вече веднъж началото на годината, ще ги посетя отново през 2022 г. година. Имунизацията на населението в Германия протича много мудно, благодарение на здравният министър от социалдемократите, който е много некадърен, така че не очаквам тази година въобще да получа имунизация.

 55. 56 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  ето , недобросъвстния и безотговорен ганьо, почнал да фалшифицира картончетата за имунизация!
  тва е трагедия .
  трябва да се правят перманентни татуировки или да се слагат подкожни чипове , като на кучетата или от ония електронни пранги за неотклонение на глезена .
  или нашийници , като в оня стар филм за оня пандиз , с Рутгер Хауер - хем ше имаш идентификация за вакса , хем ако се отклониш при локдауна или карамтината и ше ти отнася тиквата .

 56. 57 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#55] от "uth051010082":

  чемадан - вакзал- пхенян.

 57. 58 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#5] от "wkk57607068":При пазаруване с карта се дължи процент на банката ,при което услугата се оскъпява за клиента ,Марешки е предвидил максимално изпиляване на цените , за да се постигне ниска цена и на горива и на аптечните продукти ,банкомати има във всичките му бензиностанции ,теглиш и пазаруваш ,а правото му да агитира в собствените си обекти си е негово ,ако не ви е приятно идете в обекти на другите партии ,които са ви любими ,какво правите там .
  —цитат от коментар 40 на edin drugii


  Аха, тегленето на пари от банкомат е безплатно.

  Къде ви намират такива умници?

 58. 59 Профил на germina
  germina
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Сто на сто ще бъде удължен. Това го играем вече година.

 59. 60 Профил на germina
  germina
  Рейтинг: 283 Неутрално

  Сто на сто ще бъде удължен. Това го играем вече година.

 60. 61 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#28] от "Uprsport":

  над него винаги е имало чадър....не знам защо но някой му позволява да взима част от баницата на лук оил България като държи малко по ниски цени...не знам от къде е горивото по бензиностанциите му...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 61. 62 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  И тест срещу греберизъм ..

 62. 63 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 60 Неутрално
 63. 64 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Весело

  До коментар [#33] от "Ivan Rachev":

  патротично -аптекарски трол...нова порода тролове...да имам кола и не зареждам на марешки...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 64. 65 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Лекували го с "двоен прием на антибиотици" , ами той след толкова антибиотици и здрав да беше щеше да се разболее, антибиотиците убиват и полезната чревна микрофлора а това е 70 % от имунната система , освен това да се бориш срещу вирус с антибактериални препарати ми се струва доста нелогично .

 65. 66 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#65] от "crq15625101":

  Пийте си атибиотиците, щото после ще стане страшно и коремния хирург ще ви ги налива венозно, това съвсем сериозно.
  аман от антиваксъри!

 66. 67 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 746 Неутрално

  В ЦСМП Стара Загора от триста души персонал се ваксинираха двеста и десет души. Останалите деветдесет души персонал отказаха да се ваксинират. Всички отказали се разболяха от коронавируса. Личен поглед върху две фирми. Едната ресторант. Само собственикът се ваксинира, персоналът му отказа. В фабрика в града с осигурени ваксини се ваксинираха под пет процента. Останалите отказаха. Ще има да си платим от акъла.

 67. 68 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 132 Любопитно

  Проф. Чорбанов влязъл в болница с ковид след седмица лечение с два антибиотика и какво още си. При Цветанка с ковид ли е бил? На 15-ти. Там не изглеждаше зле. Цветанка карантинирана ли е, както и всичките и гости от този ден? Не. Цветанка имаше и предаване на 19-ти, когато се твърди, че професорът е влязъл в болница в тежко състояние. Карантинирали ли са гостите и от тогава? Джабмазки и Енчев? Не.
  Има ли професор Чорбавон ковид, или медиите го погребаха, без да си потвърдят фактите?
  На Пешо не му е за пръв път да лъже.

 68. 69 Профил на uzi47582347
  uzi47582347
  Рейтинг: 14 Неутрално

  До коментар [#65] от "crq15625101":Пийте си атибиотиците, щото после ще стане страшно и коремния хирург ще ви ги налива венозно, това съвсем сериозно. аман от антиваксъри!
  —цитат от коментар 66 на amanotwas


  аман от последователи на Менгеле

 69. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 70. 71 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Често цитираният тук доц.док. Чорбанов е в болница с Ковид, бил го изкарал Ноември. Въпреки отказа да се ваксинират му пожелавам да оздравее и да се научи да дрънка по-малко глупости

  agent
 71. 72 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Цялата работа много мирише ...ОК , онези който се нуждаят от кислород са в болница! Останалите няколко хиляди от какво се нуждаят , което го няма в домашни условия та са в болница?!?

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 72. 73 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#69] от "uzi47582347":

  абе отворко, знаеш ли защо има толкова хора в болница?Щото тъпите лекари настояват да се пие антибиотик след 8-10 дена от началото на симптомите.
  Що наврвмето нямаше бум на пневмонии сяка зима - щото още като идеш на лекар с кашлица и ти даваха антибиотик - нема пневмония , нема уложнения, ама сега сте мноо модерни и се лекувате с хомеопатия и като не мое да дишате -оп в болницата, и оле костана бе, що ми навират тръби в гърлото?
  Ми щото си прост и когато е трябвало да пиеш хапчета си се лекувал с лукчета, затова!

 73. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#73] от "amanotwas":

  нееее, щото не е спазвал мерките , беснял е по чалготеките и си е носил маската под носа.
  дет вика Симчо - ако спазваш мерките , няма да осъмнеш с тръба в гърлото .

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 76. 77 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  ма така си е - ако не беше беснял по дискотеките , немаше и да има Кашличко, ама не вдявят бе!
  беснеят по кръчмите, и после реват щи им ги били затворили - ми щото от ктъчмата си право в болницата бе, затва ги затвориха, кат не държите на пиене , така ще е :)

 77. 78 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  ма така си е - ако не беше беснял по дискотеките , немаше и да има Кашличко, ама не вдявят бе!
  беснеят по кръчмите, и после реват щи им ги били затворили - ми щото от ктъчмата си право в болницата бе, затва ги затвориха, кат не държите на пиене , така ще е :)

 78. 79 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  ма така си е - ако не беше беснял по дискотеките , немаше и да има Кашличко, ама не вдявят бе!
  беснеят по кръчмите, и после реват щи им ги били затворили - ми щото от ктъчмата си право в болницата бе, затва ги затвориха, кат не държите на пиене , така ще е :)

 79. 80 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  тоа сайт си е пулен провал - едно натискане на мишката три коментара еднакви ")

 80. 81 Профил на vnc171009947
  vnc171009947
  Рейтинг: 121 Неутрално

  Без масова ваксинация няма да се върнем към предишния живот. Ваксинираните по света само с ваксините на Pfizer/Moderna/AstraZeneca вече са повече от 220 милиона. При 220 милиона заразени с ковид щеше да има над 3 милионa умрели.Не можем да живеем повече в това положение. Разпускане 3 месеца, покачване на заразените/умрелите и след това пак затваряне за 2 месеца. За 2 години всички ще фалираме. Да седим и да се надяваме на чудо само ще влоши нещата.Тук изборът не е между нещо хубаво и нещо лошо. Изборът е между масова ваксинация, която до тоя момент в 99,999% от случаите няма сериозни странични ефекти, и отваряне-затваряне докато фалираме. https://www.bloomberg.com/graphics/covid-vaccine-tracker-global-distribution/
  —цитат от коментар 1 на sylt


  Има 220 милиона поставени ваксини, това не е брой ваксинирани, защото повечето ваксини изискват 2 поставяния. Второ - няма как да има над 3 млн. умрели при 220 милиона заразени, защото смъртността за повечето райони по света е под 0.5%. Така че при 220 милиона заразени, щеше да има под 1 млн. души хипотетично умрели, но истината е, че и това не е вярно, защото изхожда от доста фалшивото предположение, че всеки ваксиниран е щял да се зарази с коронавирус, което очевидно не е вярно, защото и към момента мнозинството от хората не са минавали през вируса, въпреки че не са ваксинирани.
  Трето - мерките, така наречения локдаун отдавна е политическо решение, което не се базира на никаква наука. Тъй като поради някаква причина хората не се интересуват да изследват реално доказателствата, са пропуснали няколко тихомълком пуснати проучвания, които доказват липса на корелация между предприетите мерки за ограничение и крайните резултати. С други думи локдауните не спасяват животи или поне не спасяват достатъчно животи, които да се отразят в статистически значими данни. Крайно изваждащо очите доказателство в щата Флорида, които не предприеха нови мерки след отварянето си миналата година юни месец и в крайана сметка в момента имат почти същата смърност както щата Калифорния, които са с едни от най-крайните мерки и така и никога не са отваряли напълно.

 81. 82 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  До коментар [#79] от "amanotwas":

  хахахаха
  абе те май повечето ''изтрезвителни'' в страната от соца ги закриха .
  останаха сал клиниките за лечение на алкохолизъм и наркомании.
  че фармата превърна милиони в зависими от розовите хапове .
  стрес-розов хап-зависимост-лечение...

 82. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 84 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Антибиотиците атакували и унищожавали полезни бактерии в стимаха и затва требе да се пие пробиотик за 35 кинта .
  Нема ги старите лекари, измряха, да ви обяснят как се лекува Коорнка!
  Пробиотик.... дрън дрън ,че пляс, навремето антибиотици с пиеха с кисело мляко и витамин Б, и оживяваха хората, ама с днешните хомеопати се се стига до болницата, нема лабаво!

 84. 85 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Неутрално

  В момента съм 12-13 ден откакто и аз закачих
  модерният вирус. Един ден температура + една седмица загуба на обоняние и вкус.....и с това се изчерпва поне при мен "най-страшната чума, която ни връхлита с невиждана ярост". Даже нямам и прословутата Кашлица, а ди пуша като комин. Стандартните сезонни грипове съм ги карал десетократно по-тежко, отколкото това "чудо", с което плашат света цяла година и направиха хората на маймуни. Предполагам, че 85-90% го изкарват по подобен начин.

 85. 86 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Бързо оздравяване на проф. Андрей Чорбанов!

 86. 87 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  казах го вчера , пак ще го повторя - на мой приятел преди няколко седмици му откриха РАК , който засега не е известно дали се лекува,
  Та дреме ми за вашият Кашличко, та нема накъде повече!

 87. 88 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#83] от "uth051010082":

  Божеее , ти ли си умствно изостанал, аз ли не обяснявам като хората....
  Израза "Боже прибери си вересиите" няма нищо общо с даване на вещи под наем, а означава, грубо казано - Господи , как допусна да има толкова тъпи хора!
  Извинявам се за острия език, ама те тва е.

 88. 89 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  А Германия се оказало, че министерството на здравеопазването купило маски за почти 1 милион евро от една фирмичка, в която съпругът на г-н министъра работи като пиар. Дет' се вика, министри, сър.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 89. 90 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#81] от "vnc171009947":

  Коронавирусите са много по малко заразни от грипните. Почти 10 пъти по трудно.
  Някои поразяват повече, други не толкова.
  Сегашния със сигурност не е испанския, ама е по-лют от свинския.
  Имало ги е от милиони години и ще ги има.
  Като се погледнат данните за общата смъртност се вижда, че есен зима почиват почти два пъти повече хора отколкото пролет лято.
  И това е нормално.
  Добре развитите антигрипни ваксини спомагат тези разлики да се намаляват постоянно. В смисъл хората по малко умират от грип и живота се удължава с няколко години всяка година.
  Ваксините стават многовалентни в смисъл покриват повече щамове.
  Ефективността им не е много висока защото грипните вируси се изменят бързо.
  Не е ясно колко ще са ефикасни сегашните ваксини срещу новите щамове, това го твърдят производителите.

 90. 91 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  остър език означава каруцарски начин на изразяване,
  за което се извинявам още веднъж!

 91. 92 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2433 Неутрално

  17.03.2021
  През седмица № 9 (01.03.2021 – 07.03.2021) нивото на интензивност на епидемичния процес на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) е ниско, като общата заболяемост за страната е 53,68 на 10 000 души (61,13 за предходната седмица). Сред наблюдаваните общо 378 884 лица от всички възрастови групи през 9-та седмица са регистрирани 2034 случая на ОРЗ (за предходната седмица 2316). Най-висока е заболяемостта във възрастовата група 0-4 г. (202.01), следвана от възрастовата група 5-14 г. (150.31).

  През седмица № 9 в НРЛ "Грип и ОРЗ" са изследвана за грипни вируси с метода Real Time RT-PCR 347 клинични проби (носогърлени секрети).
  Няма доказан грипен вирус.
  https://grippe.gateway.bg/page.php?category=51&id=676

 92. 93 Профил на uth051010082
  uth051010082
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#83] от "uth051010082":Божеее , ти ли си умствно изостанал, аз ли не обяснявам като хората....Израза "Боже прибери си вересиите" няма нищо общо с даване на вещи под наем, а означава, грубо казано - Господи , как допусна да има толкова тъпи хора!Извинявам се за острия език, ама те тва е.
  —цитат от коментар 88 на amanotwas


  Супер, някой ме смята за много тъп. Аз не се притеснявам от дирекрно казване, аз сам обичам да казвам директно мнението ми за хората.

  Като казах, като напуснах България за завинаги "Израза "Боже прибери си вересиите" няма нищо общо с даване на вещи под наем" все едно да значи, боже прибери си дълговете, понеже вересия значи задължение, нещо дължимо.

  Аз обичам българската поговорка, заимствана от Римската империя: "Прост народ, слаба държава".

  Това за мен е знак, да се внимава, кои ще са новите граждани на държавата.

 93. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#90] от "k_":

  да бе, те затва измряха кат пилци в Бергамо, щото всички беха ваксинирани за Грип.
  дабе и ваксините за Коронката разболяват, ако се вярва на троловете, щото всички са изкарали 2 дена грип.
  дано не срещнат коронката, щото нема да е толкова романтично преживяването :)

 94. 95 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  ваксини за Грип - Коронка - фатален изход? нещо да ти светва ламбата?

 95. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#82] от "pavur":

  като каза розово хапче , та се сетих за нещо - ако погледнеш листовката на едно "розово " хапче , та чак ще те втресе!
  То не били нощни халюцинации , видения , не била ,,,,Божее няма ти разправям всичките ефекти на тва розово хапче, ама си е доста стресиращо. И като за капак е едно от най-безобидните "розови " хапчета...

 96. 97 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  майка ми си опитваше да си оправи нервата с едно такова , та да не ти казвам в какъв филм се вкара с него...

 97. 98 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3476 Неутрално

  До коментар [#94] от "amanotwas":

  В Бергамо запали а паниката и докгорите унищожила бая народ.
  Грипа е налице в Европа доказано месеци преди случката в Бергамо.
  До паниката вдигната от СЗО докторите вкл. У нас се държат нормално. Паниката вдига на крак хипохондризите които са около 10% в обществото и става мазало вече година.

 98. 99 Профил на primumnonnocere
  primumnonnocere
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#87] от "amanotwas":
  "казах го вчера , пак ще го повторя - на мой приятел преди няколко седмици му откриха РАК , който засега не е известно дали се лекува,
  Та дреме ми за вашият Кашличко, та нема накъде повече!"
  ==============================

  Съжалявам за вашият приятел, но най-важното сега е да остане позитивен и оптимист!
  Задължително обаче трябва да използува както най-доброто от съвременната медицина, така и паралелно да започне да чете за алтернативната медицина.

  За първото обаче не съм сигурен как ще се справи в тази усложнена от коронавируса обстановка - дали ще може да се лекува оперативно колкото е възможно най-бързо, дали ще може да си направи МРИ и ПЕТ скан.

  За алтернативната медицина - помага да се знае английски, но предполагам че има и форуми на български.
  Да започне с това:
  Low Dose Naltrexone (LDN)
  http://lowdosenaltrexone.org/
  https://ldnresearchtrust.org/what-is-low-dose-naltrexone-ldn

  По принцип това се прави в специални аптеки (compound pharmacy), но в крайна нужда човек може да го прави и на ръка. Всяко хапче (50мг активно вещество) се стрива внимателно на прах и се разтваря с малко, но точно оразмерено количество дестилирана вода. От едно хапче се правят 11 дози (за 11 дни). Хубаво е в съда да се пусне и малка сребърна монета. Да се разклаще много хубаво преди всяка доза.
  Другото е куркума (турмерик) - да прочете как се приготвя и да почне да се взема.

  Успех - и още веднъж - да не се предава!

 99. 100 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#99] от "WhereTheHellAreW":

  Не , рака не се предава, и не винаги се лекува, макар че 50 % от случаите са лечими.
  В този случай не е баш така. Имах приятел който си отиде буквално за месец и половина.
  ЗАдрав прав , спортист, без никакви заболявания преди това, ама съдба.
  Моля се да не е такъв и този случай, но верно в тази идиотска обстановка, не всичко е възможно и не всичко се случва както го пише по дебелите книги.
  Благодаря за съчувствието и за подкрепата, надявам се на позитивен резултат, ама...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK