Новото частично затваряне заради COVID-19: въпроси и отговори за забраните

Новото частично затваряне заради COVID-19: въпроси и отговори за забраните

© Цветелина Белутова, КапиталОт понеделник (22 март) България отново влиза в режим на строги противоепидемични мерки. В опит да овладеят значителния ръст на новозаразените с коронавирус властите въведоха поредица забрани. "Дневник" обобщава информацията за наложените със заповедта на здравния министъра ограничения и допълва детайли, базирани на читателски въпроси по актуалните мерки.


Засега е обявено, че по-строгият режим ще е в сила в продължение на десет дни (от 22 до 31 март включително), но властите не е изключват срокът да бъде удължен.


Макар и въвежданите ограничения да повтарят предишното затваряне от декември 2020 г. и да са вече познати, има някои важни детайли, които променят картината. Ето разясненията по всяка точка от заповедта на министъра.
Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове, изпити, дуална система на обучение и др.) в училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие.


От понеделник учениците от всички класове се връщат към онлайн обучението. За редица това е факт от по-рано, тъй като през последните две седмици някои общини и области въведоха дистанционно обучение. На местата, където нямаше такова решение заради ниско разпространение на COVID-19, важеше график с разделение на учениците по класове, за да се редуцира струпването на хора. От 22 март онлайн обучението е задължително за всички.


Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда за всички възрастови групи.


Не само учебните часове в клас, но и заниманията извън учебната програма, трябва да се провеждат онлайн. Тук ключовото словосъчетание е "групови извънкласни дейности и занимания". Груповите занятия в езикови, образователни и обучителни центрове също са забранени.

Индивидуалните часове, например по цигулка или пиано, може ли да се провеждат присъствено?
Би следвало да може, защото са забранени само груповите присъствени занятия. Индивидуалните уроци се очаква да се провеждат в частни домове заради следваща точка от заповедта на министъра на здравеопазването, която забранява посещенията в "детски градини и детски ясли, както и в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца".
Ще работят ли детските кухни?
Да, би трябвало да работят, защото работата им не е изрично забранена. Макар и някои от общинските детски кухни да се намират в сграда на детска градина, то детските кухни се явяват по-скоро заведения, а за тях в заповедта изрично е посочено, че може да се взима храна на място.


Преустановява се присъственият учебен процес във висшите училища, с изключение на провеждането на практически обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти от професионално направление "Медицина", "Дентална медицина", "Здравни грижи", "Фармация" и "Обществено здраве", както и държавните изпити и защити на дипломни работи за всички професионални направления.


И студентите трябва да се обучават онлайн. Практическите занятия са разрешени единствено за обучаващите се в областта на медицината и здравеопазването. За всички специалности може обаче да са присъствени държавните изпити и защитите на дипломни работи.


Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма.


Единственото изключение от тази точка на заповедта са конкурсите за работа. Политиците трябва да продължат предизборната си кампания онлайн, защото конгресите и конференциите в присъствена форма не са разрешени, както беше досега, макар и с изисквания за малко участници.


Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство и други), включително и такива провеждани на открито (събори, фестивали и др.)


Културните прояви и преди са били спирани, но през ноември работата на библиотеките не е била изрично забранявана. От днес би следвало и библиотеките да са затворени.


Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета, погребения и други) с присъствие на повече от 15 човека.

Само по домовете ли могат да се правят частни събирания?
В заповедта не се посочва изрично къде могат да се събират до 15 човека, но от точките в заповедта, които забраняват посещения в заведения, детски центрове и клубове, е логично да се заключи, че на тези места не могат да се провеждат частни тържества.


Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18 г. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.


Тренировките и състезанията за деца при колективните спортове са забранени, освен ако не са картотекирани спортисти. За практикуващите индивидуалните спортове деца обаче ограничение няма, независимо дали са картотекирани, или не.


Тренировките и състезанията за всички спортуващи над 18 г. не се забранени изрично, но не е разрешено да има публика. Ако не са картотекирани спортисти обаче, както и децата в индивидуалните спортове, трябва да открият място, където могат да спортуват (на открито, например). Причината е следващата точка от заповедта:


Преустановяват се посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, и плувни басейни и комплекси. Забраната не се отнася за картотекираните спортисти към спортните федерации.

Аматьорските футболни (и не само) турнири продължават ли да се провеждат?
Би следвало да могат да се провеждат, стига участниците да са пълнолетни, както и на тренировките и състезанията да няма публика. Турнирите на аматьорите обаче не могат да се провеждат в спортни зали и клубове.
На ски може ли да се ходи?
В заповедта не се споменава изрично нищо за работата на лифтовете, така че работата им не е забранена. Първоначално ръководството на "Пампорово АД" бе решило ски зоната да бъде затворена от понеделник, но в неделя размисли. (Още за това четете тук и тук)


Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения. Допускат се само доставки или взимане на храна за дома и офиса. Ресторантите на територията на местата за настаняване могат да предоставят храна само за гости на съответното място за настаняване, доставена в съответните стаи (румсървиз).


Заведенията можеха да настаняват клиенти само за две седмици и от днес отново единствено е възможно да правят доставки или да предлагат взимане на храна от място.


Работата на хотели, къщи за гости и хижи не е забранена, но заради точки от заповедта не би следвало в ресторанти, механи, чайни към тях да бъдат настанявани клиенти и гости, а те да се хранят по стаите си. Освен това в местата за настаняване е забранено да работят фитнеси, спа центрове и басейни, ако има такива.


Преустановяват се посещенията на търговските центрове и търговските центрове тип мол, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на пощенски и куриерски услуги, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори, доставчиците на съобщителни и комунални услуги и услуги по химическо чистене в тях.


Търговските центрове и моловете не затварят напълно, защото са изброени редица магазини и офиси, които продължават да приемат клиенти. Но заведенията, кината, магазините за дрехи, бельо, техника, бижута - като цяло, за всичко, което не се счита за стоки и услуги от първа необходимост - не трябва да работят.


Преустановяват се посещенията в магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки. Нетна търговска площ е площта в съответния търговски обект, в т.ч. щандовете, която е достъпна за клиентите. Забраната не се отнася за магазини (хипермаркети и супермаркети), предлагащи предимно хранителни стоки.


Това е най-голямата разлика с мерките от края на миналата година. Тогава беше допустимо големите магазини за играчки, мебели, спортни стоки, строителни стоки, техника и др. да работят, стига да не се намират в мол или търговски център, и преди Коледните празници имаше стълпотворения в тях.


Ако магазинът е по-малък от 300 кв.м. и не се намира в мол няма причина да не е отворен.


Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, и чиято дейност не е преустановена с тази заповед, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от 1 човек на 3 кв. м.

Мога ли да отида на фризьор?
Да, но пък при изискването за допускане на не повече от 1 човек на 3 кв. м. и то с маски. Същото важи и за другите места за услуги за разкрасяване.
Железарията ще работи ли?
Да, не би следвало (освен ако не е по решение на собственика) да са затворени малките търговски обекти от всякакво естество, независимо дали е книжарница, железария, ключар, цветарница или друго. Изискването е да не се струпват хора, а както е известно, трябва да се носят и маски. (За изискванията за маски - тук)


Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и групови посещения на туристически обекти в страната.


С тази точка от заповедта се забраняват организираните пътувания от туроператори, независимо дали групите са от България или от чужбина. Лични пътувания с близки и познати не са ограничени от заповедта, нито има формални пречки за пътувания между градовете.


И още някои ограничения


От 22 март и най-рано до края на месеца са забранени свижданията в болниците. Не са забранени обаче прегледите при специалисти.


Казината и игралните зали отново не би следвало да приемат клиенти.


С последната си заповед министърът на здравеопазването удължава действието на някои ограничения, които и преди днешния понеделник бяха валидни:

- Пазарите продължават да работят, но там движението на хората трябва да е организирано еднопосочно и всички да носят маски.
- Между 08.30 и 10.30 часа в магазините трябва да пазаруват само възрастните над 65 години. Те могат да пазаруват и в останалите часове. Тъй като обаче са рискова група за развиване на усложнения заради COVID-19, часови диапазон, в който да са отделени от останалата част от населението, се смята за предпазна мярка.
- Работодателите трябва да осигурят възможност за дистанционна работа на служителите си, но в случай че това не е възможно, присъствено трябва да е най-много 50% от персонала


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Как стои въпроса с протестите?Мое ли да блокираме сгради,улици и мостове?👀

  Много съм прост
 2. 2 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До лятото ще има поне още един локдаун, незнайно колко фалити и поне още 5 хиляди жертви.
  "Благодарете" на ГЕРБ и техния селски кмет

 3. 3 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Има една собственичка на заведение в София, която заяви, че няма да затвори. Ще видим какво ще произлезе от това. А колко ще продължат да си работят нелегално е неясно.
  А умниците със затварянето на детските градини и спирането на децата до 4-ти клас спряха по един родител от работа.
  не коментирам изобщо, че затваряйки едни търговски обекти, това ще доведе до повече клиенти в другите.
  Локдауна им е като всичко останало - пълна тъпня!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  За неделята Борисов и Ангелов - 53 починали. Сигурно през седмицата ще влязат в ритъм, както най-добре умеят.

 6. 6 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Любопитно

  Не съм против мерките, макар че те много закъсняха и в най-добрия случай единствено ще направят броя хоспитализации приемлив за болничната система. Без масова ваксинация обаче няма да стане някакво по-солидно отваряне на икономиката и възстановяване, а такава на хоризонта липсва. Ето това е проблемът, поне според скромното ми мнение. Там трябва да са усилията, а като гледам как вървят нещата....

 7. 7 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Този локдаун имаше смисъл, ако някой излезе и заяви: В България имаме 54 хил. болн. легла, от тях за Ковид болни сме запазили 10 хил. легла. Те са пълни на 80%. Решихме, че вместо да пренасочим още 10 хил. легла за Ковид болни, е по-добре да спрем временно 1,5 млн. работни места. По този начин ще постигнем ... здравен ефект и .... икономически ефект. Това което се случва сега е абсолютно безсмислено.

 8. 8 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1712 Весело

  До коментар [#1] от "Тошо Кучев":

  Може,ама трябва да се събират не повече от 2-ма души...
  Същите трябва да са с маски,които да покриват носа, устата и дупето...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 9. 9 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Всичко е Пунта Мара. Няма никаква логика от противоепидемиологична гледна точка. Създаде се недоволство от нещо и бам прави се каквото трябва да се свали, неа следващия ден обратното. Хич не му пука на тулупий за здраве, живот, бизнес и т.н.

 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  > Благодарение на ГЕРБ, драго комунистче, България е най-малко засегната
  > икономически в целия ЕС!

  И на какво се базира това ваше изявление ?

  И преди бяхме последно ниво на стандарт и сега сме на последно ниво.

  И преди бяхме на дъното по продължителност на живота, и сега сме на дъното.

  Какво точно се е променило в положителна посока 'Благодарение на ГЕРБ' ?

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#6] от "boevbisser":

  След удара по АЗ много трудно ще стане с ваксинацията

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#9] от "nij50393132":

  >Всичко е Пунта Мара.

  Сега като се замислих за целта на целия цирк последния месец, май основния търсен ефект от властта е бил забрана на публичните предизборни събития...

  Бате Бойко да си щъка с жипката и охраната от НСО и да се излъчва по Сведа ТВ, пък другите да се опитват да се конкурират с държавната пропаганда ако могат.

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Любопитно

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  Дано не си прав, макар да изглежда, че натам вървим. Управляващите още не им е светнало, от глупост няма и да им светне, че е нужда сериозна и професионална информационна кампания. Аз лично още днес с жена ми ще ходим да се ваксинираме, вероятно с АЗ, иначе имам запазен час за 8 април.

 14. 14 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Не съм против мерките, макар че те много закъсняха и в най-добрия случай единствено ще направят броя хоспитализации приемлив за болничната система. Без масова ваксинация обаче няма да стане някакво по-солидно отваряне на икономиката и възстановяване, а такава на хоризонта липсва. Ето това е проблемът, поне според скромното ми мнение. Там трябва да са усилията, а като гледам как вървят нещата....
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  Има и "по-груб" начин. Почти всички да го изкараме.

 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  > Управляващите още не им е светнало

  Опита показва че управляващите като цяло ги интересуват
  1. комисионни/отчисления от всички пари дето се въртят
  2. да продължават да са управляващи за да могат да се възползват от 1.

  На този етап масовото ваксиниране е много надолу в списъка им с приоритети.

  Но съм сигурен че в някакъв момент в бъдещето ще има грандиозна 'професионална информационна кампания' подплатена със съответния държавен бюджет и съответните отчисления.

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Виждаш под ковид темите задължително се пуска "модерна е само за избрани, връзкари.." , това неизменно води до "да не настина и да не се мина". Имам права и искам най скъпата ваксина. След карантината и аз вероятно ще отида макар джипито да ме спира заради алергии

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  > И преди бяхме последно ниво на стандарт и сега сме на последно ниво.

  Под 'преди' и 'сега' има предвид 'и преди при Бойко Борисов' и 'и сега при Бойко Борисов'.

  Щото ако не се лъжа вече станаха повече от десет години през които падишаха е острието на Народната Власт.

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ан Он":

  Ще видим дали "ДжипкаТв" ще даде ефект. Сценките са яко режисирани и на място са само статисти. За мен това е колкото да дава надежда на тия с най-промитите мозъци от симпатизантите на ГЕРБ, ще вземат и те да размислят, ако не им се хвърля по малко пропаганда.

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":

  Колкото до управляващите, каква кампания очакваш след безумиците "ще произведем милиони ваксини, ще спасим милиони животи"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 836 Неутрално

  някои утописти (да не кажа друго) явно очакват от правителството да им бърше носовете, задниците, да ги завива вечер, да ги води за ръчичка до кръчмичката, да плаща сметките и да им казва като за идЕоти "Не ходи там, мама, че има лош коронавирус"

  спазването и на най-рехавите мерки е непостижимо усилие, а мрънкането - национален спорт.

 21. 21 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3139 Весело

  До коментар [#19] от "дерибеев":

  Елементарна кампания със само 1 послание - с коя да е ваксина ще изкарате заболяването по-леко. Но освен кампания трябва и организация - да издириш приоритетните групи, да ги информираш, да им осигуриш ваксини, да им дадеш възможност да си изберат час и място и т.н. - все простички неща, с които нашата власт не се справя.
  Както и да е, време е да ходя на работа, успешен ден на теб и на всички.

 22. 22 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  ”затваряйки едни търговски обекти, това ще доведе до повече клиенти в другите”

  То и в момента, без локдаун, в някои хипермаркети е навалица. Пълно е с дебили, с полусвалени маски, с ръце в джобовете, които нищо нямат намерение да купуват и се разхождат. Обикновено са младежи, с гаджетата или пенсионери, които са тръгнали за покупката на живота си - 5 гъбички за съдове за 1,29 лв. и 200 грама сирене на Маджаров. Тук-там някой работещ дебил, отделил 2 часа да си зяпа и тормози с тъпи въпроси служителите, за да си купи накрая 1 стекче бира и чипс. Понякога дебилите са половината от клиентите в хипермаркетите.
  Ние сме малък, но много прост народ.

 23. 23 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  До коментар [#13] от "boevbisser":Колкото до управляващите, каква кампания очакваш след безумиците "ще произведем милиони ваксини, ще спасим милиони животи"
  —цитат от коментар 19 на дерибеев


  Не забравяй и за "енергийната независимост" ... за разлика от ваксините, които макар и теоретично все пак има някакъв шанс някога да можем да произведем :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 24. 24 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Да фалираш хиляди фирми, да обречеш стотици хиляди на безработица и да им крещиш в лицето "Работа, работа, работа"...перверзия е!

 25. 25 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1515 Любопитно

  Като имаме 60 000 легла а са заети 7000 другите 57000 ги пазим за?
  Нали персоналът е разчетен божем за 60 000 или греша?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 26. 26 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1082 Весело

  Поне до края на месеца ще хванем и краста, щото бойлера изгоря, а затвориха магазините за техника.

 27. 27 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#25] от "dedoliben":

  Легла, столове и спринцовки е различно от персонал.

  Той и шкембе воеводата може да опъне 3000 походни легла от военния резерв (не знам защо не го прави), ама освен условия за лежане, не знам каква друга услуга може да осигури.

  કટાક્ષ
 28. 28 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ан Он":

  " На този етап масовото ваксиниране е много надолу в списъка им с приоритети."
  А ти ваксинира ли се ?
  Допада ми иронията на Коронката, ама ич не харесвам опитите да се изкара ГЕРБ виновен за всички беди на света.
  Нали ГЕРБ са управляващи само в България, а в останалите страни от Европа как се справят ? дали е по добре?
  Може би Франция е пример - дигна полицейския час от т18.00 вече на 19.00
  Това ли е доброто справяне?

 29. 29 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  а и масовото ваксиниране се очаква да приключи в четвъртък, толкова са мераклиите за експирементални буламачи .

 30. 30 Профил на saFDf sfsfSFS
  saFDf sfsfSFS
  Рейтинг: 46 Весело

  Дали Каскета ще се самосезира след поредното включване от Джипка ТВ, когато наредените клакьори за негово Тиквейшество се окажат повече от 15 човека.

  Също така дали тези ''срещи'' с хората от някое поредно село "произволно" избрано, заради кмета от ГЕРБ не са предизборна пропаганда, културно мероприятие (тиква идва на живо) и т.н. събития спрени с горе изброените мерки в статията.

  Едни малки и смешни въпроси, които естествено ще останат без отговор. Те телевизии и сайтове за новини показваха Крисия и Сузанита под 18 без дрехи, та щом педофилията не е наказуема, то какво остава за моите редове нещо да се случи. Комедия от 21 век в милата ни бананова република :)

 31. 31 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#25] от "dedoliben":

  мен ми е интересно друго - има 8600 в ковидарниците, а още не е гръмнала системата.
  ноември и декември имаше 7000 и мряха по стълбите хората , щото системата беше блокирала.

 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#28] от "amanotwas":

  > А ти ваксинира ли се ?

  Вече съм отговарял на този въпрос - смятам че има много други хора с по-сложни физически и психологически проблеми, та съм им дал предимство.

  Като утихне суматохата, ще се консултирам с медицинско лице и ще преценя дали и с какво да се боцна.

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#31] от "amanotwas":

  >, а още не е гръмнала системата.

  Той МинЗдрав каза миналия четвъртък (*) че наблюденията им били че хората вече престоявали в болница по-кратко и по-бързо се излекували (**)

  (*) на въпрос защо Новите Мерките са само за 10 дни а не за 14.

  (**) не благоволи да обясни как това наблюдения се връзва със супер смъртоносните 'щамове' които според официалната пропаганда вече са ни налазили.

  કટાક્ષ
 34. 34 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ан Он":

  О, тарикат:)
  ще изчакаш да мине патакламата и после , нали!
  Позитивно мислим:)

 35. 35 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#30] от "saFDf sfsfSFS":

  >Дали Каскета ще се самосезира

  Ще му дойде времето и Каскета - дали обвинението ще че са закупени твърде малко или твърде много ваксини или твърде скъпи или твърде евтини (неефективни) - ще в въпрос на интерпретация на текущата ситуация.

  Ама няма да минем без тази заигравка според мен - съответните звена на Народната Власт следят внимателно ситуацията и планират правилния момент.

  કટાક્ષ
 36. 36 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Леле, такъв цинизъм от бойковчетата е върха на сладоледа. Започнаха да изкарват ваксините "експериментални буламачи" за да оправдаят вожда, че не ги е поръчал.
  Дори със смешната социология и въпреки буса за кренвирши и съветския 50 г ЗиЛ се разбра, че има 1 200 000 българи, които твърдо искат да се ваксинират. Беше им обещаноно от "ДжипкаТв", не от къде да е, че ще имат избор на ваксини.
  Какво е налице
  - неработеща система / платформа за записване на ваксинация
  - неработеща такава по "фазите по плана" - то плана отдавна пропадна
  - Избор - ЯДЕЦ!
  - само една ваксина, която е компроментирана в цяла Европа

 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#34] от "amanotwas":

  > О, тарикат:)

  Мразим масовките и манифестациите.

  Ако трябва да се свърши нещо, и пет човека с малко помощни материални могат да свършат по-добра работа от три месеца манифестации.

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Сещам се за един моабет :
  "Всичко е точно!Майстора доде, взе парите и каза -ще видим"

 39. 39 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Да фалираш хиляди фирми, да обречеш стотици хиляди на безработица и да им крещиш в лицето "Работа, работа, работа"...перверзия е!
  —цитат от коментар 24 на nij50393132


  ..........................................
  100%
  И доста други неща от житието и битието са чиста проба перверзия !

 40. 40 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#35] от "Ан Он":

  И аз мисля, че Ангелов ще го отнесе. Рано или късно. А и напълно си го заслужава. Толкова лъжи чухме, че се чудя и това ли е заразно и го е прихванал от тиквата или му е по наследство.

 41. 41 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ан Он":

  И аз ги мразим, та и заатва не ходя на подобни мероприятия, ама има лек нюанс в трактовката, не мислиш ли?

 42. 42 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#28] от "amanotwas":

  > ама ич не харесвам опитите да се изкара ГЕРБ виновен за всички беди на света.

  Всички проблеми (*) идват от оотеката която в момента се окопала във властта. това че момента с брандирани като ГЕРБ няма никакво значение, след година може да се наричат ОАЛП, след три години да вече да са БЛУР.

  Но това са няколко стотин хиляди физически лица, на различни нива в държавната и общинските администрации, обвързани във всякакви връзки, стоящи на гребена на вълната вече 70+ години (поддържани от Народната Власт).

  (*) историите покрай КОВИД не са специален проблем, те са просто поредното проявление на некадърността и немощността на оотеката да свърши нещо друго освен да краде.

  કટાક્ષ
 43. 43 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#36] от "nij50393132":

  И като как ги изброи тия 1 200 000?
  И да експериментални буламачи са точно- нито една ваксина не е минала 3-та фаза.
  И се провежда в момента със хора, на които гори не се плаща за екперимента.
  Не ти ли изглежда малко нагло от страна на Фармата?
  И как, за година вече, нито едно апче не се появи, дето лекува кКоронката, ама треснаха поне 10 ваксини?

 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#41] от "amanotwas":

  > ама има лек нюанс в трактовката

  Не мога да преценя и не съм съвсем сигурен какво имаш предвид.

  કટાક્ષ
 45. 45 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ан Он":

  нещо много си се филмирал с материали от Мосфилм...

 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#43] от "amanotwas":

  > И как, за година вече, нито едно апче не се появи,

  Аз все си мисля - една щипка за нос като тия дето ползват плувците - няма ли да свърши нелоша работа ?

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#43] от "amanotwas":

  > една щипка за нос като тия дето ползват плувците

  Има и розави (водят ги 'телесен цвят').

  https://www.decathlon.bg/wipka-za-nos-sinhronno-pluvane-id_8559835.html

  А сигурно и бизнеса ще яхне вълната и ще започне да произвежда варианти с различни шарки - като калъфчетата за телефоните...

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#45] от "amanotwas":

  >нещо много си се филмирал с материали от Мосфилм...

  Не участвам и там.

  કટાક્ષ
 49. 49 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#44] от "Ан Он":
  Имам предвид, че совите не са това, което са :)
  И не се вързва иронията на Коронката с всички беди на света , които се опитваш да прикачиш на ГЕРБ.
  Може и аз да бъркам , ама май не е точно така.

 50. 50 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  аз нищо не броя. поне 5 агенции дадоха данни, че 20% искат твърдо да се ваксинират. от 7 млн приблизително махаме 1 млн такива до 18 г и стана 20% от 6 000 000

 51. 51 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#45] от "amanotwas":

  Народната Власт планира нещата в бъдеще и винаги подсигуряват кадри за поне няколко паралелни варианта за развитие.

  В момента все още се движим по основния (най-простия - като за прости хора) сценарий:

  https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_3911850.jpg

  https://static.webcafe.bg/uploads/images/62/1662/1662/1024x576.jpg

  કટાક્ષ
 52. 52 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#46] от "Ан Он":

  не става - те коронясалите и без това повечетогубят обоняние и вкус, що да си запушват носовете, като не бачкат :)
  Виж след 4.04 ще са на мода, като слушам какви бъркочи се канят да забъркат некой хора :)

 53. 53 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#50] от "nij50393132":

  Така че, до сега трябваше да има налични ваксини за поне 600 000 от тези, което прави 1 200 000 дози. Къде са се пита в уравнението? Румъния е вече с над 2 000 000 получени дози, което показва, че е спазило тяхното правителство указанията на ЕК и си получава полагащите и се ваксини от всички одобрени производители.Тъй като Румъния е 3 пъти по-голяма от нас по население, сметката е проста по квотния принцип - 2 млн ваксини за тях се равняват на 700 000 за нас. Къде са?

 54. 54 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#49] от "amanotwas":

  > които се опитваш да прикачиш на ГЕРБ.

  Аз нищо не прикачвам на ГЕРБ (*), аз само коментирам действията на властта (която по стечение на обстоятелствата в момента е брандирана като ГЕРБ)

  (*) това дето дето ГЕРБ са си прикачили сами, на мен и сто живота няма да им го прикача.

  કટાક્ષ
 55. 55 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#51] от "Ан Он":

  баце, що толкова си му набрал на Бойко, нещо те е разсърдил ли?
  А относно простите....има една приказка - прост човек, жив гявол :)
  Но не вярвам , че това имаш предвид :)

 56. 56 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#21] от "boevbisser":

  Не знам на каква възраст сте, но не знам как ще убедите млад човек в България с аргумента “по-леко протичане”. Много млади хора го изкараха с неразположение, запушен нос и болки в гърлото. Ще тръгнат ли те да поемат такъв риск за нещо, което го карат леко. От друга страна обаче тези млади хора трябва да внимават с по-възрастните си близки да не ги заразят, но пък не могат да направят нищо, ако самите възрастни роднини не искат да се ваксинират.

 57. 57 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#53] от "nij50393132":

  ми те Израел ги чопнаха, ама не са прокопсали много....

 58. 58 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#55] от "amanotwas":

  > що толкова си му набрал на Бойко, нещо те е разсърдил ли?

  Не съм му набрал точно на него, той просто (*) е текущото (публично) острие на Народната Власт. Като се изхаби, ще сложат друг.

  А иначе той нещо сенилен ми се вижда напоследък, не знам дали е един вид артистично майсторство 'да е по-близо до народа' или вече възрастта си показва своето ...

  Абе да е и жив и здрав и да ни радва, щото друго не ни остана ...

  (*) много просто

  કટાક્ષ
 59. 59 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Едно съвестно управление трябва да осигури достъп на всеки български гражданин до ваксина, за да може всеки желаещ да се ваксинира. Но тези извратенк практики за насилствено ваксиниране в Израел да се дават за пример...а отврат!

 60. 60 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Този локдаун имаше смисъл, ако някой излезе и заяви: В България имаме 54 хил. болн. легла, от тях за Ковид болни сме запазили 10 хил. легла. Те са пълни на 80%. Решихме, че вместо да пренасочим още 10 хил. легла за Ковид болни, е по-добре да спрем временно 1,5 млн. работни места. По този начин ще постигнем ... здравен ефект и .... икономически ефект. Това което се случва сега е абсолютно безсмислено.
  —цитат от коментар 7 на Lazarus


  Тези допълнителни 10000 болнични легла ти ли ще ги обслужваш?

 61. 61 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ан Он":

  "(*) много просто "


  гениалните неща винаги са прости, за разлика от посредствените дивотии закрити в мъглата на сложнотии , недостъпни за мнозинството от хората.
  Ако някой поне ти обяснява неща със сложни думи и термини известни на шепа хора в света, то бъди сигурен, че нищо не разбира от теемата :)

 62. 62 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#58] от "Ан Он":

  "(*) много просто "


  гениалните неща винаги са прости, за разлика от посредствените дивотии закрити в мъглата на сложнотии , недостъпни за мнозинството от хората.
  Ако някой поне ти обяснява неща със сложни думи и термини известни на шепа хора в света, то бъди сигурен, че нищо не разбира от теемата :)

 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#55] от "amanotwas":

  >баце, що толкова си му набрал на Бойко

  Само ша припомня, че на лицето Бойко Методиев Борисов през 2004 му беше дадено званието Генерал-Лейтенант (?) от Георги Първанов след предложение от Ахмед Доган.

  Тройно отиграване на топката от Народната Власт.

  ----
  Удостоявам генерал-майор Бойко Методиев Борисов - главен секретар на Министерството на вътрешните работи, със звание “генерал-лейтенант” от Министерството на вътрешните работи.

  Президент на републиката: Георги Първанов
  Министър-председател: Симеон Сакскобургготски

  https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=19850

  કટાક્ષ
 64. 64 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#61] от "amanotwas":

  > гениалните неща винаги са прости

  По принцип съм съгласен.

  В конкретния случай бих премахнал първата думичка от израза.

  કટાક્ષ
 65. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#9] от "nij50393132":>Всичко е Пунта Мара. Сега като се замислих за целта на целия цирк последния месец, май основния търсен ефект от властта е бил забрана на публичните предизборни събития...Бате Бойко да си щъка с жипката и охраната от НСО и да се излъчва по Сведа ТВ, пък другите да се опитват да се конкурират с държавната пропаганда ако могат.
  —цитат от коментар 12 на Ан Он


  И ще сме затворени до 9 или 12 април. Докато минат изборите.

 66. 66 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  До коментар [#1] от "Тошо Кучев":

  "Мое ли да блокираме сгради,улици и мостове?"

  Може! Но само ако по улицата / моста не минава Баце с джипката!

 67. 67 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#65] от "historama":

  >И ще сме затворени до 9 или 12 април.

  Май затварянето от 1 април (деня на шегата) отива към 9 май (День Победьи)

  કટાક્ષ
 68. 68 Профил на mzh03646263
  mzh03646263
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ГЕРБ е тотален хаос. Нямам думи - един ден: Ще затваряме, на следващия - всичко отваряме! И така - до края на света. Тотален, просташки хаос, от незнание, от неумение. Ами като избираме прости тикви и калинки, така е.

 69. 69 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#63] от "Ан Он":

  А да ти е минавало през акъла, че може и да има за какво да му боднат още един болт на пагоните???
  А да знаеш кой му бодна първия голям болт на пагона? Щото доколкото разбирам говориш за втория - генерал лейтенант., нали?

 70. 70 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#69] от "amanotwas":

  > може и да има за какво да му боднат още един болт на пагоните

  Със сигурност има за какво, иначе нямаше толкова големи играчи да се занимават с него.

  > А да знаеш кой му бодна първия голям болт на пагона

  По спомни и Петър Стоянов беше подписал некое повишение, няма да се занимавам да търся на чие разклонение на ДС е била инициативата.

  કટાક્ષ
 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  До коментар [#4] от "lz2":

  "Благодарение на ГЕРБ, драго комунистче, България" има най-голям процент ваксинирани в Европа!

  Нали така герберче?!

  https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

 72. 72 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#57] от "amanotwas":

  не ме интересува Изрел. Аз ИЗИСКВАМ да се осигурят ваксини! Сега ще има ревизия защо не са осигурени и ще хвърчи перушина! Точка!

 73. 73 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#69] от "amanotwas":

  > А да знаеш кой му бодна първия голям болт на пагона?

  Интересно - Петър Стоянов се изнася на 21 януари 2002, заповедта за Бойко Борисов е подписана на 18.01.2002 ...

  https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-1622666224/issue/1648

  Да не би нещо Народната Власт да не е била съвсем сигурна в лицето Георги Първанов към онзи момент ?

  કટાક્ષ
 74. 74 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#70] от "Ан Он":

  Ми те големите играчи от цял сват му боднаха едни грамоти и похвали, та едва ли има в България , човек с повече от него :)
  Що ли?
  Щото е прост(*)

  Всички гениални изобретения са прости, ама на никой преди това не му е дошла мислата за тех.

 75. 75 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не съм против мерките, макар че те много закъсняха и в най-добрия случай единствено ще направят броя хоспитализации приемлив за болничната система. Без масова ваксинация обаче няма да стане някакво по-солидно отваряне на икономиката и възстановяване, а такава на хоризонта липсва. Ето това е проблемът, поне според скромното ми мнение. Там трябва да са усилията, а като гледам как вървят нещата....
  —цитат от коментар 6 на boevbisser


  Хоспитализират се хора, от които може да се източи някоя пътека (леките случаи), както и критичните. За тежките обикновено няма място и това е огромен проблем на системата. Масовата ваксинация нищо няма да направи, защото трябва да се прави поне един път годишно. Някои хора успяха вече два пъти да изкарат вируса и това е показателно за имунитета.

 76. 76 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#70] от "Ан Он":

  По спомни и Петър Стоянов беше подписал некое повишение, няма да се занимавам да търся на чие разклонение на ДС е била инициативата.

  _________________


  Леле, да не би да ми казваш че е било по времето на Костов?
  И Костов е разклонение на ДС.
  Е сега те гепиха лилявите и те разкостиха :))

 77. 77 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#72] от "nij50393132":

  А трябва! Там се закичиха с нови "Жълти звезди" и продължиха напред :)
  Това ли ти е идеята за "новото нормално"?

 78. 78 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#14] от "Tod":

  Е какво му е грубото? То това стана през есента. Сега става за втори път.

 79. 79 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 678 Неутрално

  [quote#4:"lz2"][/quote]

  наведи се мижитурко, че няма да ти носят портокали в затвора

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 80. 80 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 678 Неутрално

  те ни лъжат че има мерки - ние ги лъжем че ги спазваме
  ГЕРБ няма да се кротнат докато не си изпълнят обещанието да натикат народа в черни чували

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 81. 81 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2107 Неутрално

  “Мерките” са достатъчно добре разяснени, само не става ясно как точно държавата ще компенсира засегнатите от тези “мерки”, това е най голямата мистерия

 82. 82 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  [quote#75:"Лео"][/quote]

  Колко са тези ''някои хора '' и доколко е сигурно е че са изкарали два пъти точно този вирус ?

 83. 83 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Ще ви затварят и отварят , докато ви се изцъклят очите,,това заслужава Раята.

 84. 84 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1296 Весело

  Ако магазинът е по-малък от 300 кв.м. и не се намира в мол няма причина да не е отворен.

  Каква е логиката??? Къде е мисълта тук??? В голям магазин хората са на много по-голямо разстояние един от друг и много по-безопасно биха си купили един бушон, муфа или патрон за крана, който е прокапал. НО каква мисъл търся аз като всичко се прави на принципа "Да покажем, че правим нещо, че да млъкнат истериците" ...

 85. 85 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#74] от "amanotwas":

  Смени дилъра. Това, че го потупват снизходително, като куче, изпикало се в нечий коридор, не е в никакъв случай признание, а си е точно снизхождение и съжаление. А болтовете му са благодарение на това, че е троянски кон на Маджо във властовите структури. ДС си пази своите и ги облича в необходимите символи, да може простия народ да цъка с език и да се възхищава на гоУемио човек. Нищо, че е прочел една книга на кръст и че е меко казано прост. И преди да си ме питал какво ми е направил Боци, че го мразя толкова - отговорът е нищо. Просто изпитвам органична непоносимост към тъпите хорица, както и към фурнаджийските лопати. Боци е и двете.

 86. 86 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#84] от "Иполит Матвеевич":
  >"Да покажем, че правим нещо, че да млъкнат истериците"...

  В интерес на истината Истериците се кротнаха малко след четвъртък. Но утре като излезнат новите апокалиптични данни за уикенда отново ще настане вагханалия.

 87. 87 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#85] от "Chung Kuo":

  "А болтовете му са благодарение на това, че е троянски кон на Маджо във властовите структури."

  А кажи как Костов му тури болта, за тва че е ортак с Маджо ли?
  И как се стига до чин полковник от МВР, заради мили очи ли?
  Тва не е армията , та да раздават пагони на 3-5 години. И от поолковник трудно се става генерал, заради сините ти очи, ама нема значение , ти го мразиш и това ти е водеща сила в живота , нали.
  А кое е истина нема значение - кажи ми все пак , как стана полковник еднокнижника?зарад охраната на бай Тошо ли? Или има един период от време , дето ви се губи, май , а?
  И стаа тъпа опорка - "еднокнижник" сте мноо велики рийшли.
  направо трепете змея и в трите глави едновременно.

 88. 88 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#87] от "amanotwas":

  > И от полковник трудно се става генерал, заради сините ти очи, ама нема значение

  Абе македонците май че това не се постига со очи, а со дупе ...

  Нищо свързано с конкретния случай, разбира се.

  કટાક્ષ
 89. 89 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#87] от "amanotwas":

  Абе македонците май КАЗВАТ, че това не се постига со очи, а со дупе ...

  કટાક્ષ
 90. 90 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  кажи бе! как некво тъпо лейтенантче от пожарната, дето се отказало от службата, щото много си харесвало партийната книжка от БКП се появи изневиделица с чин полковник ,
  И после с чин генерал стана Главен Секретар на Мвр.
  Щото Маджо го е предложил ли?
  Абе, има ли нещо под шапката, или само южен вятър духа отдолу???

 91. 91 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#89] от "Ан Он":

  Ти така ли докара рейтинг 3000+?

 92. 92 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#87] от "amanotwas":

  Кой период се губи - тоя, когато е щатно орханителче в СИК, или тоя, когато прави нелегална фабрика за цигари до Бургас с ТИМ или тоя, когато Пашата и Маджо му бият задвратници или пък периода, когато настоява да е член на БКП, а не на ДКМС, а може би периода, когато бие с бухалката, като шефче на ИПОН, под опеката на Илиев, или момента, в който Доган го бута на Съкс Корбуготски? Гъзолизачеството му е в кръвта на човечеца.
  И не, животът ми не се осмисля в това да го мразя, но тролът на смяна няма как да е запознат с екзистенциалните ми мотиви. По-добре ревизирай своите - тролството и пропагандата от някоя локална централка не са от най-почтените професии.

 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#91] от "amanotwas":

  > Ти така ли докара рейтинг 3000+?

  Моя случай е коренно различен - персонализирани коментари - упорит труд - инвестиция в бъдещето си на инфлуенсър.

  Чакам оферти, вече съм в по-силна позиция да преговарям.

  કટાક્ષ
 94. 94 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#92] от "Chung Kuo":

  "Кой период се губи "

  Ми тоа ви се губи, дето от лейтенант стигна до полковник:)
  Или с бухалката си спечели пагоните?
  наистина сте смешнии нямате връзка с реалността, ама простено ви е, един беше казал че 80 % са такива, май не е сбъркал....

 95. 95 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  До коментар [#93] от "Ан Он":

  Леле....успех!

 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#91] от "amanotwas":

  Е и аз съм по-скромен де. За мен - като физическо лице - 10 000 лева ми се струва за разумна граница за малко инфлуенсване. (Чакам оферти)

  Пък други хора са стигнали до мащаби да инфлеунсват за суми от рода на това число на квадрат (100 000 000 лева).

  Ама пък те имат и много други душици да хранят по веригата де, та е обяснимо.

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#90] от "amanotwas":

  На тия въпроси може да ти отговорят кадровиците от ДС. Ти, като щатен трол, си по-близо до тях, отколкото съм аз - питай, може и да ти кажат. Лейтенатчето се е доказало като тъповат, но добър в организацията на каквото и да е човечец. Също така изпълнителен и лоялен към ръката, която го храни и която му пляска задвратници. Ето ти кариера в структури, изградени от ДС и подопечната мафия, спокойно трансформирана в държавна служба на “наш човек”. А за да се заемат съответните армейски и милицайски постове си трябват звания.
  Все пак не вярвам логичното обяснение да ти помогне да прогледнеш - гербиджа не мислите логически. Всъщност рядко мислите.

 98. 98 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#95] от "amanotwas":

  > Леле....успех!

  Тенкю, баби.
  (сложих плюсче)

  કટાક્ષ
 99. 99 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 886 Неутрално

  питам се, ако от лейтенант до майор в армията са по три години за звездичка, а поле по 5, то какво ли е работил бат Бойко от 90-та до 2001- ва?
  Бухалкаджия?
  И за тва дават пагони за полковник или генерал?

 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7623 Неутрално

  Като не знаеш, какво правиш и защо, винаги става нещо друго.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK