На живо

Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

© Associated PressЗдравните власти нямат идея дали 10 дни нови ограничения ще са достатъчни, за да спре лавинообразното нарастване на заразените с коронавирус, но не говорят за удължаването им, за да не "натоварват хората". Това се разбра днес от интервю на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Мерките влязоха в сила днес и се приемат много критично от засегнатите браншове.


Междувременно бившият здравен министър Мими Виткова каза, че "играта на затваряне и отваряне носи повече вреди, отколкото ползи". Хотелери пък поискаха и те да бъдат затворени, за да могат да кандидатстват за държавна помощ. Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пък актуализира заповедта си за временно ограничените икономически дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проект "Запази ме", за да обхване и периода на новите мерки.


Повече вижте в хронологията.
Адвокатите са включени в третата фаза на ваксинационния план. За решението днес са уведомени Висшият адвокатски съвет и всички Регионални здравни инспекции (РЗИ) в страната, пише "Лекс". Адвокатите, които искат да се ваксинират приоритетно, трябваше до 25 февруари да го заявят по колегии. Сега всички списъци са изпратени в местните РЗИ. Адвокатите няма да бъдат ваксинирани с някой конкретен препарат, а ще се използват наличните количества. Ако някой адвокат иска да се имунизира с конкретна ваксина, то тогава ще трябва да използва зелените коридори.

Социалното министерство включи молове, фитнеси и казина в схемата за компенсации

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта си за временно ограничените икономически дейности, чиито работници могат да получат компенсация от държавата по проект "Запази ме" заради това, че е трябвало да излязат принудително в неплатен отпуск. Обновяването на документа идва след затягането на противоепидемичните мерки, което влезе в сила от днес и ще важи най-рано до 31 март.


В този период от време за компенсации в размер 75% от осигурителния доход за месец октомври поради временното затваряне на бизнесите, в които са наети, могат да кандидатстват работещите в молове, магазини на едро и дребно с нетна търговска площ над 300 кв. метра. Изключение се прави за работещите в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни принадлежности, зоомагазини, тъй като тяхната дейност не е преустановена. Право на финансова подкрепа в периода 22-31 март ще имат и работещите във фитнеси, ресторанти, обучителни центрове, туристически фирми, компании за организиране на конгреси и публични мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и други.

Борисов разговаря със създателя на "БиоНТех"

"Повратният момент в битката с COVID-19 e създаването на ваксините. С тяхна помощ можем да се справим с пандемията и да си върнем свободата, която вирусът ни отне. Благодаря Ви за дадената надежда и възможност отново да имаме предишния начин на живот". Това e заявил премиерът Бойко Борисов в телефонен разговор с проф. Угур Шахин, създател на германската фирма "БиоНТех", която заедно с американската компания "Пфайзер" разработи една от първите ваксини срещу коронавируса в света.


Борисов е коментирал, че основното предизвикателство днес е ваксините да бъдат достъпни за всички граждани не само в Европейския съюз, но и в световен мащаб. "Защото никой не би бил в безопасност от коронавируса, докато всички не сме защитени", е казал Борисов.


Министър-председателят е отбелязал пред Шахин, че България има дългогодишни традиции в производството на лекарства и ваксини. Отправил е покана към германския учен и екипа му да посетят България, за да се запознаят с дейността на държавната фирма "Булбио". "България е готова да ви окаже широка подкрепа и сътрудничество за научните изследвания и разработки, които извършвате", обърнал се е Борисов към Шахин. Премиерът е коментирал, че опитът на страната ни в производството на лекарства, ваксини и фармацевтичните заводи в България са отлична база за създаването на иновации в медицината, включително и за екипа на проф. Шахин.

Днес в страната са пристигнали 30 420 дози от иРНК ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"БиоНТех". Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната, съобщават от Министерството на здравеопазването.


Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

© Юлия Лазарова


Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква до края на седмицата от производителя "Астра Зенека" - 16 800 дози.

Външно министерство препоръчва да не се пътува до Малдивите

От Министерството на външните работи препоръчват да не се пътува до Малдивите освен при съществена необходимост. Съобщението е във връзка със сигнали за заразени и карантинирани на Малдивите българи. Ако все пак пътуването е неотложно, се препоръчва на гражданите да си направят застраховка, покриваща карантиниране и лечение в случай на COVID-19, както и да имат достатъчно средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет, в случай на карантинирането им. Необходимо е и да се запознаят със здравните протоколи за превенция от COVID-19, публикувани тук.


От МВнР препоръчват също така да се следят съобщенията на сайта на Министерството на здравеопазването на Малдивите.


При положителен тест при пристигането, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българските граждани следва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране. Линиите за контакт с Агенцията за защита на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са: колцентър: 1676, директна линия: 301-4494


Повече информация за ограниченията при пътуване до Малдивите е публикувана на официалната интернет страница на МВнР.


При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Делхи, което е акредитирано за Малдивите, на следните телефони: 91 11 26115549; 91 11 26115550, както и на 91 9910999498 в случай на извънредна ситуация и в извън работно време.

"Ваксините срещу COVID-19, които имаме в момента, са с изключително малък товар, който води до изключително нисък риск от странични реакции". Това коментира доц. д-р Радосвет Горнев, началник на Клиниката по обща хирургия към болница "Лозенец" и лекар на годината за 2017 година. Той е първият участник в новата поредица видеа на представителството на Европейската комисия в България "За да бъдем заедно и здрави".


Подробности и видео можете да видите тук.

"Ако преди месец положението беше тежко, в момента е просто катастрофално. Ваксинационният процес при общопрактикуващите лекари във Варна е тотално блокиран", това заяви пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Николай Христов. От 22 февруари насам той не е получил нито една доза ваксина срещу COVID-19. Преди месец в неговата практика е имало 160 записани, сега са 260. "Имаме все още записване. Какво точно ще се случи обаче мога да кажа чак когато получа ваксина и започна да прозвънявам – кой от тях все още ще иска, кой ще иска да отложи"


Според д-р Христов най-логично е държавата да се върне към ваксинационния план в неговия оригинален вариант, защото в момента не се работи по никакъв план. "Хубав или лош – това беше някакъв план. Единственото по-лошо от лошия план е липсата на план", коментира общопрактикуващият лекар.


"Ваксини има в зелените коридори. В София при общопрактикуващите лекари бяха разпределени 1000 флакона, тоест 10 хиляди дози за около 700-800 общопрактикуващи лекари в София. Някакви минимални количества са разпределени в Пловдив, във Варна няма нито една доза разпределена, откакто беше отблокирана "Астра Зенека", поясни д-р Христов.

В една доза, с 67% ефикасност срещу развиване на симптоми на COVID-19, за хора над 18 години, поставя се в мускул в горната част на ръката. Това са четири от основните характеристики на четвъртата одобрена от Европейската агенция по лекарствата ваксина. Тя е на "Янсен" (Janssen), фармацевтичното поделение на "Джонсън и Джонсън" (Johnson & Johnson).


Подробности за характеристиките на препарата да прочетете тук.

Състоянието на проф. Чорбанов се подобрява

Състоянието на ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към БАН проф. Андрей Чорбанов,който е настанен в болница "Света Анна" в София с коронавирус, е стабилизирано с тенденции за подобряване, съобщиха от болничното заведение. Състоянието му все още се оценява като средно тежко. Според информации от вчера, той има двойна бронхопневмония.
Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

От "Света Анна" казват, че проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му се провежда стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги.


Андрей Чорбанов е убеден противник на мерките, като носенето на маски например и неведнъж е обявявал, че не смята да се ваксинира, защото е прекарал вируса и има естествен имунитет.

И хотелите искат да бъдат затворени

Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

© Лили Тоушек


Хотелиерите в Банско настояват да бъдат включени в заповедта на здравния министър, с която от днес се налагат нови ограничителни мерки, за да могат да кандидатстват за държавна помощ, съобщи БНР. Според тях при положение, че са затворени ресторантите, спа центровете и зоните за спорт и рекреация, а изхранването на гостите е по стаите, никой няма да ги посещава. Хотелиерите в зимните курорти посочват, че сезонът за тях е приключил, а отново няма да получат никаква държавна помощ. Те смятат, че спрямо тях държавата проявява дискриминация през целия период на пандемията.

Бивш здравен министър: играта на отваряне и затваряне носи вреди

"Едва ли за 10 дни ще успеем да пречупим кривата на заразата. Тази игра на отваряне и затваряне носи повече вреди, отколкото ползи", коментира пред БНР бившият министър на здравеопазването, а сега председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване д-р Мими Виткова. Според нея е много по-трудно да се ограничи разпространението на коронавируса, когато е оставена заболеваемостта да достигне пикови стойности, а по-полезно за здравето на хората и за икономиката би било едно по-дълго затваряне.
Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Тя подчерта, че решението за отваряне на училищата и заведенията от 1 март е било политическо и грешно, защото е станало в момент, когато са нараствали стойностите на заразяване с Covid-19. "Никой не смее да каже, че нещата в здравеопазването вече са извън контрол", заяви бившият министър.

Учителски синдикат: преди училищата трябваше да спрат транспорта

"Тоталното преминаване на цялата образователната система в електронен режим е грешно педагогическо решение. Но това решение е политическо. Преди детските градини и училищата трябваше да затворят софийското метро, градският транспорт и железопътният транспорт, където рисковете за зараза са безспорни", това се казва в позиция на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".
Оттам посочват, че моделът на затваряне при 30% болни ученици и учители е бил добър, а сега ограниченията идват при положение, че този процент в национален мащаб е далеч под 30.
В позицията се иска външното оценяване в 4 клас да бъде отменено поради специфичната обстановка тази година.

Личните лекари искат да се реши проблема с логистиката на ваксините

Не получаваме РНК ваксини, не мога да кажа защо. Трябва да се реши проблемът с логистиката - за доставянето на ваксините, откъдето тръгват, до нашите практики, каза пред БНТ председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доц. Любомир Киров.
Фактите са, че 75% близо от колегите сме получили между 10 и 40 дози към 12 март, а сме заявили между 50 и 200 дози. При нас има около 400 000 човека, които чакат да бъдат имунизирани, допълни той.

Кунчев за продължителността на мерките: всичко е възможно

"Всичко е възможно. Няма смисъл предварително да натоварваме хората дали ще удължим тези 10 дни. Нека да видим тенденцията", каза днес пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в отговор на въпрос каква е вероятността да бъдат удължени новите противоепидемични мерки.
Коронавирусът в България: лични лекари настояха за повече ваксини, хотелиери искат да бъдат затворени (хронология)

© Дневник


Той уточни, че целта на мерките е да постави начало на понижението на пика или поне да има стациониране на новите случаи. Кунчев не се ангажира с определени стойности като бройка на новозаразените.


"Локдаунът влиза в сила този понеделник, понеже бяхме критикувани, че създаваме много затруднения за бизнеса. Тези няколко дни дадоха възможност за планиране", обясни главният държавен здравен инспектор.

Остава висок процентът на заразените сред тестваните

Процентът на новозаразените сред тестваните за коронавирус остава висок и през последното денонощие - 21.38%. Броят на новите случаи обичайно за понеделник е малък - 943. Починалите са 53. Броят на настанените в болница се увеличава със 115 до 8660 души. В интензивни отделения са 690 души.


Всички данни вижте тук

Новите ограничителни мерки, целящи ограничаване на разпространението на коронавируса, влизат в сила от днес. За момента решението е те да са валидни десет дни, но вече се чуват мнения, че този срок няма да е достатъчен. Затварят заведения, фитнеси, спортни зали, молове, големи магазини, които не са за хранителни стоки, няма да работят ясли и детски градини, а ученици и студенти ще учат дистанционно.


Подробности за мерките вижте тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (217)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  "Процентът на новозаразените сред тестваните за коронавирус остава висок и през последното денонощие - 21.38%"

  И това са данните от Неделя и както всички знаят в България в Събота и Неделя вирусът е в почивка..... какви ли ще са цифрите утре сутрин?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 2. 2 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  дългото каране на полусъедител води до изгаряне на съединителя
  = това важи и за мерките относно пандемията

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  > Процентът на новозаразените сред тестваните за коронавирус остава висок

  И все още не е ясно, кои точно тестове влизат в тази класация - кой и кога се тества.

  Ако основното тестване е при влизане в болницата, ясно е че при запълване на болниците процента ще расте (доколкото се тестват предимно хора с оплаквания).

  Ако основното тестване е за ходене на море в Гърция, ясно е че процента ще пада (доколкото се тестват предимно хора без никакви оплаквания).

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Влизат за 10 дена. Боко буквално си играе с търпението на електората. А той се оказа невероятно търпелив, че даже и предан. Все пак не е ясно до кога ще продължи тази какафония. И на мене ми омръзна.

 5. 5 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Мерките са днес едни, утре - други. Този принцип не работи. Иска се постоянство и дисциплина. Иска се организация. Поне като не знаят и не им е ясно, да видят другите как се справят. И след тези временни мерки картината няма да се промени много.

 6. 6 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1611 Неутрално

  Значи да изясним:
  - Грип няма заради РЕПРЕСИИТЕ!
  - Затваряне е нужно защото РЕПРЕСИИТЕ не се спазвали!
  Извода ...

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2957 Неутрално

  До коментар [#5] от "papunqk":

  > Иска се постоянство и дисциплина.
  > Иска се организация.

  Така - за пример може да вземем Катинската гора.

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ан Он":

  Аз ти пиша по темата, ти къде залитна?!

 9. 9 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  "Коронавирусът в България: според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат"

  Ето това е Българският модел: Тука има, тука няма...

  😂😂😂😂😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 10. 10 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 454 Неутрално

  БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ

  Светът говори за Българския модел за справяне с пандемията. Здравният министър дори заяви, че моделът вече се прилага в редица държави. Затова държавната администрация започна усилена работа по кратко ръководство на модела, което ще бъде изпратено на всички правителства по света.

  С гордост прилагам английската версия, разработена от експертите към Министерството на Външните работи:

  BULGERIAN MODEL
  (inglish version)

  1. Put naked diushetzi in sport zala, photo end send to medii.
  2. Close parks end planina.
  3. Speak za chuvali for trups.
  4. Close restorant in ulitza, open restorant in hotel.
  5. Open dnes, close utre.
  6. Open shtabs end komisii. Close shtabs end comisii.
  7. Send pileta to Dubai for maski. From Dubai have furmi vmesto maski.
  8. Order vaksini not ready.
  9. Transport vaksini in krenvirshi bus.
  10. Keep vaksini in old hladilniks.
  11. Open green koridori. Close green koridori.
  12. Make people feel vinovni.
  13. Make people feel strah.
  14. Go back to nomer 1 end start otnovo

 11. 11 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  "Тези няколко дни дадоха възможност за планиране" ... предполагам на собственото си "погребение" на засегнатите :)
  Инак със сигурност всичко е възможно, особено преди избори!
  Така и не рабрах театралните постановки покрай пътуващата джипка дали са ограничени?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  "според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат"

  Мерките на Шрьодингер, българския модел.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 769 Неутрално

  10 дена локдаун означава до 31 март, а изборите са едва на 4.04. Нормално е страната да се затвори поне до 09.04., или до 12.04, деня на космонавтиката.
  След изборите ще има разпускане.

 16. 16 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 797 Весело

  "Коронавирусът в България: според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат"

  Аз до края на годината може да намеря куфарче, пълно с пари, може и да не намеря.
  Абе, да го... таковам, от къде ги намирате такива и***ти, бе?!

  Ами... глупав човек съм, да.
 17. 17 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Те тскаилииначе нищонежрешаеат. Чакат каквото им кажат чуждите началници.

 18. 18 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  Сомтаймс уин, сомтаймс люн, на най-високо ниво! Некадърници!

 19. 19 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1055 Весело

  "Коронавирусът в България: според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат"

  А според опозицията и двете действия са много, направо съвсем неправилни, и властите трябва да направят нещо друго.
  Какво точно е това "друго" опозицията не знае - не защото е безпринципна и некадърна, а само защото не е на власт.
  Ако беше на власт, ехееееее, въобще нямаше да допусне някакво си леко грипче да разваля цъфтящата под мъдрото им управление икономика, която щеше да задминава германската и швейцарската, взети заедно.
  Ама на, не случи опозицията на народ и туй-то.

  Знанието е сила, информацията - власт
 20. 20 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1002 Весело

  Часове след влизането на сила на най-мъдрите, умни и задоволителни мерки и край, заболеваемостта спадна! Браво! Да живей! Хвала на таквиз умни ръководители като Боци, здравоминистъра с новия перчем и коремния генерал ... :-)

 21. 21 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Каква е ползата от “експерти”, ако ще говорят така? Случаен минувач може да каже същото, както и да има същите позции по всеки въпрос на пандемията. Направо един ветропоказател да бяха сложили, ориентира се откъде духа вятърът и си е в правилната посока, ако ще и по пет пъти в минута да се върти.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  Има една поговорка : може и не може са брат и сестра ! А при днешната власт всичко е подчинено на имиджа, без значение на цената, която плаща целия народ, който за него е просто електорат ! Потенциален !
  Но всяко безхаберие си има и своя край и цена....

 23. 23 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#19] от "pag":

  Тя, тя и тя. Опозицията е виновна за вкичко. Включително и за българския модел, който вече никой не споменава.

 24. 24 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#9] от "padrino":

  Той ти го е казал Кунчев. Така по-лесно се планира.

 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Весело

  До коментар [#10] от "SaveBG":

  Забравил си най - важното:

  vinagi obviniavai drugite za vsichmo !

  Щото ние не сме на власт ! На вас само така ви се привижда....

 26. 26 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1002 Весело

  Момчета, не знам защо се палите толкова от това дали ще продължат мерките или няма. Ще помислят хората. Ще преценят. Ако има политическа изгода да ги продължат, ще ги продължат, ако не - не. Те прекрасно знает, че ограниченията не вършат никаква работа, освен да заглушават истериците. Ще се ослушат кои реват повече преди изборите - истериците или нормалните хора и ще вземат "тежкото" решение ... :-)

 27. 27 Профил на Go Go
  Go Go
  Рейтинг: 555 Весело

  Тая работа заприлича много на дереджето на сливенските бани през 22-а година. От едната сергия се чувало: “Утре се те-е-гли, утре се те-е-гли!”, а от отсрещната: “Ла-а-стика, ла-а-стика!”

  73! Go Go
 28. 28 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 757 Неутрално

  като излезли от задника на доган те държат и ножа и баницата
  да се наведем дружно за опън, че протести българина не умее да прави, защото масата е проста

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 29. 29 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Интересно каква е третата възможност!

 30. 30 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 193 Неутрално

  Да преведа от некъдрновски: "Вече една година идея си нямаме кво правим, затова незнаем и нощо занапред. Вие се спасявайте."

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4359 Неутрално

  Ха честито - трети ден поред чупим ноемврийските рекорди /3387 заразени скреднодневно на 3-19.11.2020/
  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  ...
  13-19.3 – 3440
  14-20.3 – 3515
  15-21.3 - 3552

 32. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4359 Неутрално

  Засега обаче броят на починалите остава почти стабилен. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  9-15.3 – 101
  10-16.3 – 97
  11-17.3 – 102
  12-18.3 – 103
  13-19.3 – 105
  14-20.3 – 105
  15-21-3 - 105

 33. 33 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4359 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса се колебае между 1,2- и 1,3, докато при достигането на ноемврийския максимум е било 1,03, което говори, че още не е достигнат върхът.
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  5-15.3 – 1,25
  6-16.3 – 1,26
  7-17.3 – 1,29
  8-18.3 – 1,30
  9-19.3 – 1,28
  10-20.3- 1,23
  11-21.3 – 1,20

 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4359 Весело

  Коронавирусът в България: според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат -
  както благоволи негово величество Бобо Стомандатний!

 35. 35 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Мерките може да ги удължим, но може и да не удължим.
  Ваксините меже да дойдат, но може и да не дойдат.
  Ще произвеждаме ваксини, но това е трудно и няма да произвеждаме ваксини.
  Ще.......

 36. 36 Профил на Косьо Талпата
  Косьо Талпата
  Рейтинг: 2769 Неутрално

  До коментар [#20] от "Иполит Матвеевич":

  подготвил си си опорната точка да я копипействаш, и нека фактите не те спират.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Гневно

  Една от придворните медийки на Бобо, това сте вие!!!!

 39. 39 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 183 Неутрално

  Да се чете : може да ви поклатим още дълго, може и сами да се онодите, не сте малки вече.

 40. 40 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  "Коронавирусът в България: според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат"А според опозицията и двете действия са много, направо съвсем неправилни, и властите трябва да направят нещо друго.Какво точно е това "друго" опозицията не знае - не защото е безпринципна и некадърна, а само защото не е на власт.Ако беше на власт, ехееееее....
  —цитат от коментар 19 на pag


  Като на гербер ще ти го напиша бавно! Преди месец, когато в Европа британския вариант на вируса набираше скорост, нашия главанак реши да оЛЛабва мерки и разправя наляво и дясно какви перфекционисти сме в борбата с вируса. Имаше разписан план как да върви ваксинирането по приоритетни групи, но уплашен от колебанието на хората същия тъпак пусна някакви "зелени" коридори, пренебрегвайки всички информации за очертаващи се явни затруднения с доставките на ваксини и масовото ваксиниране стана мижаво и безразборно. Сега се взимат мерки за някакви си 10 дена при условие, че в някои държави вече следват свои стратегии за поетапни действия за период от поне половин година. Та сега сърбаме попарата от простотиите които управляващите сътвориха месец два по- рано, с действия следващи само и единствено хорските настроения... определящи рейтинга им. Честно казано, не виждам у нас някой с готово решение за излизане от ситуацията. Вече трябва да се мисли само за ограничаване на щетите от безхаберието... и дано по- малко хора си отидат от този свят.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 41. 41 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#40] от "ь":

  Случайно ли е избрана най-малката буква в българската азбука (и не само)?

  Пускайки народа да се зарази на стария вариант, нямаше да имат толкова заразени от новия. Сега затварянията пак пречат на хората да се заразят на т.нар. "британски" (който ние имаме от лани още), който е бързозаразен и ще напълни болниците, но масовото разпространение ще елиминира по-жестоките форми на вируса и ще намали разпространението на следващите, по-вирулентни форми, като направи повече хора имунни към тях. Иначе всеки локдаун вещае следващ.

 42. 42 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 193 Неутрално

  "Личните лекари искат да се реши проблема с логистиката на ваксините"

  Ми щото то Ангелов едно е да каже, че ще уреди логисстиката по ваксините преди 3 месеца, друго е да го направи. Той е по говоренето, а те герберите са по схемичките, не по работата.

  400к души чакат в списъци на личните лекари, ама ние сме си пуснали онлайн портал. Бабите и дядковците да си гледат работата, да не би да измират по 100 всеки ден?

 43. 43 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Внимавайте, тая схема с локдауна и крещящите медии на властта колко е страшно е насочена към пенсонерите, които са избиратели на БСП. По този начин гробарите се опитват да си циментират мандата, защото само БСП може да ги свали.
  И не, не ми казвайте че не сте от БСП, и не ми казвайте, че Гроб са по-малкото зло. Всеки живот е по-добър от един гроб!

 44. 44 Профил на Стоил Стоилов
  Стоил Стоилов
  Рейтинг: 413 Неутрално
 45. 45 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  В интензивни отделения са 690 души.

  Другото е от дявола. Ама буквално. А оня горе е негов слуга. Ама буквално.

 46. 46 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#37] от "Славейко":

  Пък и този петър велков - наричащ себе си експерт е завършил педагогика, но е син на математик. Има и още две висши, и те такива - управление на кризи и лизане на гъзове. Назначен за математик ей така, щото няма кой друг. Щабна калинка, каквито са и другите в щаба.
  https://www.youtube.com/watch?v=uiLCkzkZNWM

 47. 47 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Тоталното преминаване на цялата образователната система в електронен режим е грешно педагогическо решение. Но това решение е политическо...........................
  На кой в тази СКАПАНА държава му пука за образованието на децата. Да не говорим за въздействието на психиката на децата вследствие на продължителното затваряне.Те са последната грижа на сегашните ни управляващи. Те сега си имат друг дневен ред...

 48. 48 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 216 Разстроено

  Тоталното преминаване на цялата образователната система в електронен режим е грешно педагогическо решение. Но това решение е политическо...........................На кой в тази СКАПАНА държава му пука за образованието на децата. Да не говорим за въздействието на психиката на децата вследствие на продължителното затваряне.Те са последната грижа на сегашните ни управляващи. Те сега си имат друг дневен ред...
  —цитат от коментар 47 на Born


  А, пука им, но в различна посока - прост народ се управлява по-лесно...

 49. 49 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 646 Разстроено

  Идеята на учителския синдикат е да спрем градския транспорт? И тези обучават младото поколение? Майко, мила, макйо...

 50. 50 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Коронавирусът в България: според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  По-категоричен отговор от този , здраве му кажи !

 51. 51 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#36] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Иронията, свързана с безсмислеността на ограниченията трябва да бъде разпръсната на възможно повече места за да достигне до ума на повече мислещи хора. Умът и гневът на мислещите хора са единствената спирачка пред пълзящата идиотщина.

 52. 52 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 79 Неутрално

  Отглеждаме едно необразовано, подчинено и немислещо младо поколение. С любезното съдействие на Ковид, власти и родители. Ако Оруел беше жив щеше да напише блестящ роман.

 53. 53 Профил на Irina Gergova
  Irina Gergova
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Дневник,не е ли редно след като официално съобщихте (на базата на непотвърдените твърдения на един математик-посмешище и подлога на властта), че проф.Чорбанов бил болен от ковид...да вземете да се поинтересувате и да напишете дали пък това не е лъжа?
  —цитат от коментар 14 на trafopost

  Новината за заболяването и хоспитализирането на Чорбанов беше потвърдена от Ангелов по Нова телевизия.

  https://nova.bg/news/view/2021/03/21/320121/проф-ангелов-поръчали-сме-ваксини-за-две-българии/

 54. 54 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  Дори да е имал някаква преднина ГЕП преди този локдаун, до 4-ти ще се свие напълно. Няма човек, зает в ресторьнтьорския, транспортния, или туристическия сектор, който да не отиде да гласува грещу баце и хунтата му. Вероятно и на много здравни работници им е писнало да ги гърчат и те ще отидат да гласуват ядосани. Ядосайте се бе, ядосайте се най-накрая!

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 55. 55 Профил на Ivelina Miteva
  Ivelina Miteva
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Все си мислех, че са стигнали дъното, но те упорито продължават да копаят надолу, а със себе си завличат цялата нация. Такава отявлена шизофрения, опакована в публичен целофан, отдавна не се е наблюдавала. Крайно време е да се о

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  Тука има, тука нема. Така се управлява България.

 57. 57 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 18 Весело

  Ей, Дневник, и Божинката би ви завидял за това заглавие. То и мерките са тип "Божинка" или "дали вали". За болниците и товара да му мислят онези дето влизат за хрема и дископатия да пълнят легла, докато хора в нужда лежат по стълби и чакат. Затворени сме защото не се наядоха на клинични пътеки

 58. 58 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 996 Гневно

  Защо още пробутват на хората тази неефективна ваксина? АЗ е макс 80% ефективна след 2 дози, паузата между които е два месеца? Слаба ракия.
  Купувайте Файзър спешно!

 59. 59 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  Има ли Чорбанов коронавирус, а Дневник?

 60. 60 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#58] от "Dark":

  Е да ама пък Фазера са доказани мошеници. Чак на тях да се нахендрим.

 61. 61 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4359 Весело

  До коментар [#42] от "wvk19677913":

  Ами май тъкмо по стотина на ден измират от ковид!

 62. 62 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#61] от "Patsis":

  СЪС ковид.

 63. 63 Профил на Irina Gergova
  Irina Gergova
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Има ли Чорбанов коронавирус, а Дневник?
  —цитат от коментар 59 на Славейко

  Има, потвърди го министъра на здравеопазването.

  https://nova.bg/news/view/2021/03/21/320121/проф-ангелов-поръчали-сме-ваксини-за-две-българии/

  Мислиш ли, че ако беше слух, Чорбанов още в петък нямаше да го опровергае, най-малкото на фейсбук страницата си?

 64. 64 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#63] от "irina.gergova":

  А дали е работа на здравния да оповестява личното здравословно състояние на хората заради политически интереси?

 65. 65 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2639 Неутрално

  "според властите мерките могат и да се удължат, и да не се удължат"

  хихихи, това е чисто шопска концепция - Моам да копам моам и да не копам.

  Пак нищо не каза завалията, явно е там само за да го виждат хората и да запълва ефирно време, нищо не е казал по същество, което хората не го знаят.

 66. 66 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Една от придворните медийки на Бобо, това сте вие!!!!
  —цитат от коментар 38 на Славейко

  Ми не я чети бе! Аман от мрънкачи!
  Някой задължава ли те да я четеш? Ако не отваряш Дневник и не пишеш малоумните ти глупости тук, всички ще сме по-щастливи.

 67. 67 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2695 Неутрално

  До коментар [#63] от "irina.gergova":

  Той Коцето комсомолеца обяви и президента на Танзания за починал от ковид въпреки официалните изявления на тамошната власт.
  Изобщо от сектата си заплюват някой като почине и го пишат на ковида в зависимост дали им пасва на вярата или не.
  И после другите биле плоскоземци.

 68. 68 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  До коментар [#66] от "PM":

  Така е, требе се изолирате от всякакво различно мнение и да се надъхвате един друг колко сте прави и безгрешни във вижданията си :)

 69. 69 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#63] от "irina.gergova":

  "Има, потвърди го министъра на здравеопазването."


  Ти сериозно ли? Верно го потвърдил министерот?
  от де ви намират такива тесли...

 70. 70 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#61] от "Patsis":

  "Ами май тъкмо по стотина на ден измират от ковид! "

  ______
  И каква е диагнозата "умрял от Ковид"???
  нещо аутопсии или така смятате?
  То и папаята бе заразена с Ковид, ама не умря май :)))

 71. 72 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  маамустара, как може да се гаврите с болестта на един човек???
  Толкова ли долно паднахте, та се кефите , ченякой имал бронхопневмония?
  Ми има, разболял се човека, ама не от модерната болест,ами от грип, дето не съществува вече по тези земи, нали!
  жалки сте!

 72. 73 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#60] от "k_":

  В топ 4 са заедно с J& J по брой съдебни дела и платени манги по споразумения.

 73. 74 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#71] от "pavur":

  не бе той и "синдром на даун" и церебрална пареза, има, и спин има и сифилис и ...

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#74] от "amanotwas":

  Чорбанов ги предаде. Два дена се радваха ,че човека фанал корона ,щото е Мангъровец ,и сега прааааас- бактериална пневмония.
  Ако мангъров се разболее от ковид ,тия два дена ше имат полюции , ше сменят през два часа гащи . И три Ена няма да изтрезняват .

 76. 77 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#75] от "petiopit":

  не , те затва са талибани, щото никой не мое ги бутне.
  Кашличко е велик и други болести няма!
  Кащличко акбар!

 77. 78 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Виж не може да се сърдим на сънародниците си , гепили коронаистерията.
  И те са хора и се плашат от тъмното,
  Обаче са много вресливи- само техния глас се чува, та затва сме на тва дередже, да следим секи ден статистики за ....и да се завираме под юрганите, в очакване да мине бурята.
  И грип вече нема,гадната Коронка го гепи в ъгъла и му спре дишането...

 78. 79 Профил на Irina Gergova
  Irina Gergova
  Рейтинг: 555 Неутрално

  как може да се гаврите с болестта на един човек?
  —цитат от коментар 72 на amanotwas

  Никой не се гаври, изясняваме фактите.

  Нямал корона Чорбанов.
  —цитат от коментар 71 на pavur

  Източникът на това твърдение е fakti.bg, сайт собственост на фирма, която е собственик и на kompanionki.bg - сайт за проститутки.

  Изборът на кого да вярваме е между министъра на здравеопазването или на собственик на сайт за проститутки.
  Аз знам какъв е моят избор.


 79. 80 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Комунистката Витковица дали си спомня ,че масовата емиграция на лекари бягащи от посткомунистическата кочинка започна по нейното управление докато беше здравен министър при Виденов печално известния премиер с втората зимно-комунистическа продоволствена и финансова криза
  Сега е прегърнала капитализма и то дивия капитализъм, в който управлява измислени здравно-застрахователни дружества оспорващи системно разходите на пациента и не плащат тези здравни разходи по фактурите. Защото комунистът нрава си не мени- независимо в кой сектор е вещ в експлоатацията -комунизъм или капитализъм. Естествено тази даде вехти гърди на съветско руския Спутник V и не пропусна да оплюе ЕС, макар,че ако е в СССР 2.0 на Путин няма да може да си клати краката в частна здравно-осигурителна фирмичка ,а ще я пратят в Семапшковски здравен пунк в село Гугутка ,ако не е забравила как се държи стетоскоп...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 80. 81 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#79] от "irina.gergova":

  Ми що , проститутките са добър избор, даже и сайт си имали, а ти го знаеш щото ??/

 81. 82 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#79] от "irina.gergova":

  Виж, може ли да ми кажеш, как тоа министър е потвърдил твоята теза с теа баш думи:

  "Съжалявам за проф. Чорбанов. Надявам се да се оправи, много е тежко заболяването", каза министърът на здравеопазването."

  Той го прегледа и установи коронката със 7 теста ли?
  Или просто се измуши от тъпи въпроси, на още по тъпи мисирки?

 82. 83 Профил на Irina Gergova
  Irina Gergova
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Ми що , проститутките са добър избор, даже и сайт си имали, а ти го знаеш щото?
  —цитат от коментар 81 на amanotwas

  Защото съм достатъчно грамотна да мога да проверя кой сайт на кого е, а не да лапам мухи като теб.

 83. 84 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1795 Неутрално

  Ей, Дневник, и Божинката би ви завидял за това заглавие. То и мерките са тип "Божинка" или "дали вали". За болниците и товара да му мислят онези дето влизат за хрема и дископатия да пълнят легла, докато хора в нужда лежат по стълби и чакат. Затворени сме защото не се наядоха на клинични пътеки
  —цитат от коментар 57 на M_Dimitrov


  Отивай да се наядеш и ти бе. Санитари се търсят с месечните бонуси от 1000 лева. Дали имаш квалификация обаче да разнасяш подлоги и бършеш лиги. Защото се иска поне завършен 8ми клас за да разбираш какво ти казват ...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 84. 85 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#84] от "Dr_Doolittle":

  леле и тоа се пише дофтор,
  то затва сме на тоа хал, щото такива дофтори ни лекуват!

 85. 86 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1944 Неутрално
 86. 87 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#83] от "irina.gergova":

  Аз пък си помислих , че имаш там регистрация, ама явно съм сбъркал....

 87. 88 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#83] от "irina.gergova":

  Между другото - какво против имаш за проститутките?
  Нещо те притесняват , конкуренция някаква , що ли?
  Ти, обаче, нали не си такова момиче???

 88. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#86] от "pavur":

  Абе ,гробарите си наточили лопатите, чакат берекет...

 89. 90 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1944 Неутрално

  До коментар [#89] от "amanotwas":

  Абе като каза гробари се замислих ,че досега ни една телевизия не е правила репортажи от гробища или погребална агенция ,къде подготвят трупове на умрели с написан Ковид в смъртния акт.

 90. 91 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4359 Весело

  До коментар [#62] от "petiopit":

  Успокои ме - няма що! Само по 300 измират всеки ден и с инфаркт, инсулт, рак, диабет, гангрена, цироза, травми от катастрофа, с рани от нож и пистолет! А бе всеки си умира когато е писано от Аллаха!

 91. 92 Профил на M_Dimitrov
  M_Dimitrov
  Рейтинг: 18 Весело

  [quote#84:"Dr_Doolittle"][/quote]

  До коментар [#84] от "Dr_Doolittle":
  Като ти чета мисловната диария, вариантите са два:
  а) Герберастки трол. Там 8мия клас ви е налят с фунията, щото нали сте отбор калинки
  б)От алчните касапи дето само и само за да източат клинична пътека, приемат и фикуси и магарета в болница, пък после реват нямало места.
  А защо не и двете. Ето ти малко гимнастика за мозъка, здравните системи в много държави за съжаление са остарели и тромави инструменти за крадене на държавни и не само пари. А България е един светъл, ярък пример за това как се пълнят болнични легла с подсмърчащи, докато хора в животозастрашаващи състояния умират. Безсмислените локдауни и "спасяването" на здравните системи в световен мащаб не доведоха до абсолютно никакъв ефект. Просто разни лакоми г*зове трябва да се наядат като за последно.

 92. 93 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 903 Неутрално

  До коментар [#91] от "Patsis":

  "..е писано от Аллаха..."


  Я, осветли се накрая , джихадист неден :)

 93. 94 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Хотелиерите ( които не са мутри , т.е малцина ) няма да получат държавна помощ от нашия общ джоб , но ще имат възможност да продадат бизнеса си на безценица !
  ....на мутрите ....
  А мутрите , които ше изкупят бизнес на безценица , ще се финансират от нашия общ джоб ! Готино , а ?

 94. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  евалата, тоя път всички им скочиха на мерките на некадърниците. а сега да ви видим

 95. 96 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#74] от "amanotwas":Чорбанов ги предаде. Два дена се радваха ,че човека фанал корона ,щото е Мангъровец ,и сега прааааас- бактериална пневмония. Ако мангъров се разболее от ковид ,тия два дена ше имат полюции , ше сменят през два часа гащи . И три Ена няма да изтрезняват .
  —цитат от коментар 76 на pavur


  ::::::::::::::::::::
  Ама Мангъра не ще барем да се зарази от кумова срама . Не да се самосложи на кислород , а само лекинко да се зарази .
  И това не ще !
  Гаден човек , ей , разсипа здравната система самостоятелно !

 96. 97 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#41] от "Славейко":

  Да разбирам ли, че оЛЛабване на ограниченията преди месец е поредния гениален ход на Баце?
  п.п. Ника ми естествено не е избран случайно ... преди поне 15 години :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 97. 98 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  убеден противник на мерките, като носенето на маски например и неведнъж е обявявал, че не смята да се ваксинира, защото е прекарал вируса и има естествен имунитет.

  Професор?
  К’во да се сърдим на редовия Сиган-Сиган човечец????

 98. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3351 Неутрално

  До Георги Пауновски:

  Официално още предиобед беше отречено, че Чурбанов е с Ковид.

  Четири-пет часа по-късно да тиражирате, при това специално меко казано неистина по тема, по която се дига патардия от сутринта и има официално изявление е ... таквозата ... некоректно.
  Най-меко казано ...

 99. 100 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Изглежда млад. Дано се оправи. Дали ще си смени чипа няма значение.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK