На живо

Коронавирусът в България: Има възможност за поръчка на още 1.5 млн. дози "Пфайзер" (хронология)

Избрано от редактора
Здравният министър Костадин Ангелов.

© Юлия Лазарова

Здравният министър Костадин Ангелов.
24 на сто от направените тестове са положителни за коронавирус у нас за последното денонощие. 4467 са новите случаи. Направени са 18 808 теста. Продължава да се увеличава броят на приетите в болница - 8689 пациенти се нуждаят от лечение. В интензивни отделения се намират 691. Починали са 169 души. Излекуваните са 2260. Силистра и София вече са областите с най-висока заболеваемост от COVID-19, сочат данните на единната информационна система.


В болниците вече има недостиг не само на COVID легла, но и на кръв и кръвна плазма, от ВМА в София призоваха за кръводаряване. Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча да не се използва лекарството ивермектин за профилактика лечение на COVID-19. "Дневник" проследи ситуацията на живо. Вижте подробностите в хронологията.
"Доволен съм, че при настоящите данни системата удържа на натиска. Хоспитализираните са повече от втората криза, хората в реанимация са повече. Ще направим цялата организация така, че да издържим и да не сме като държави като Гърция или други и да искаме помощ по отношение на реанимацията". Така здравният министър Костадин Ангелов коментира настоящата ситуация с епидемията от COVID-19 в страната по време на посещение в Ямбол.


България има възможност да поръча допълнително 1.5 млн дози от иРНК ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех". "Ще се опитаме доставките на тази ваксина от четвърто тримесечие да изместим за второ тримесече. Имаме уверение, че това ще се случи", обясни Ангелов. По думите му когато дойдат по-голямо количество ваксини, отново ще бъдат стартирани "зелените коридори" за ваксинация. Целта понастоящем е да се ваксинират по 10-15 хил. човека дневно.


Подробности - тук.

С 20% се увеличават COVID леглата в Ловешко, съобщава БНР. Броят на интензивните ще бъдат увеличени с 40%. 253 е общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в областта. Заболеваемостта в региона продължава да расте, като днес тя вече е 512 на 100 хил.


От Регионалната здравна инспекция отново са изпратили искания до кметовете на Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит да предоставят на местните болници медицински специалисти от неработещите училища и детски градини, за да се подсилят екипите в отделенията в лечебните заведения.

Лекуваните в болница могат да съкратят задължителната изолация

Заразените с коронавирус, които са се лекували в болница, може да съкратят на седмица задължителната си домашна изолация след изписване (досега тя бе 14 дни), ако имат два отрицателни резултата от изследване по PCR метода в два последователни дни. За възможността съобщава "Сега", цитирайки поправка в заповед на министъра на здравеопазването.


Още по темата четете тук.

ЕМА отхвърли лечението на COVID-19 с ивермектин

Коронавирусът в България: Има възможност за поръчка на още 1.5 млн. дози "Пфайзер" (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча да не се използва лекарството ивермектин за профилактика лечение на COVID-19, тъй като научните данни не подкрепят използването му извън добре подготвени клинични проучвания.


Препоръката, публикувана на сайта на ЕМА, е за използването на медикамента в настоящия момент; нужни са още проучвания, за да се извлекат категорични заключения. Въпреки това произвежданият в България от "Биовет" на Кирил Домусчиев ивермектин, за чиято ефективност се спори от месеци, е рекламиран неведнъж от политици (сред тях - кмет), лекари и представители на здравните власти като лекарство с ефект срещу COVID-19. Преди дни се включи и шефът на Столичната регионалната здравна инспекция (СРЗИ) Данчо Пенчев, като обясни, че лекарството е помогнало на него и близките му.


Повече по темата четете тук.

Мярката 60 на 40 се удължава до 31 май

Действието на мярката 60 на 40 за запазване на заетостта се удължава до 31 май, като промените са обнародвани в днешния брой на Държавен вестник.
Декларираното намаление на приходите от продажби трябва да е не по-малко от 20% през месеца, предхождащ месеца на подаване на заявлението за изплащане на парите по мярката спрямо усреднените приходи за 2019 г., а не спрямо същия период на предходната година, както беше досега.
Заявленията за изплащане на средства за периода от 1 януари до 31 март, подадени преди 15 април, ще се разглеждат и финансират по досегашния ред.

Силистра и София наближават критичния праг от 1000 заболели

Силистра и София вече са областите с най-висока заболеваемост от COVID-19, сочат данните на единната информационна система. Към днешна дата заболеваемостта там - измерена в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни, вече е съответно 914 и 913 души. Съвсем близо до тях е Бургас със 891 инфектирани на 100 хил.


Така трите области бавно се приближават до наричаната от здравните власти "черна зона", до която области България са стигали само веднъж - по време на пика на коронавируса в края на миналата година. В столицата заболеваемост от 1160 на 100 хил. души беше отчетена на 15 ноември, като тогава още тежка беше ситуацията в Кюстендил и Габрово.


Други девет области са със заболеваемост между 600 и 800 на 100 хил. за последните две седмици - Враца, Плевен, София област, Кюстендил, Перник, Варна, Шумен, Смолян, Ямбол. Към 23 март дори Търговище - областта, където в продължение на седмици беше по официални данни заболеваемостта беше в пъти по-малка от останалите, вече има средно 181 заразени за две седмици.


Седмичният анализ на здравните власти, публикуван днес, сочи, че от края на миналата седмица вече цяла България е в т.нар. "червена зона" на заболеваемост от над 120 на 100 хил. души. Близо до този праг обаче са единствено Търговище и Кърджали, в останалите области заразените са значително повече. Данните от седмичния анализ за ситуацията в страната към 21 март могат да се видят в графиката като от календара се избере 21 март. Данни за всяка област се показват при посочването й.


Всички болници в страната са обезпечени с кислород

Всички лечебни заведения в страната са обезпечени с кислород. Наблюдава се повишено потребление, съпоставимо с това през есента, но засега няма сигнали от болниците някъде да липсва кислород - това каза пред БНР заместник-министърът на здравеопазването Слави Пачалов.


Преди две седмици Министерството на здравеопазването разпореди спешна проверка и профилактика на системите за подаване на кислород в лечебните заведения. Причината е увеличаващите се случаи на пациенти с COVID-19 в лечебните заведения. През декември МЗ купи за болниците 460 концентратори за цялата страна, които са за по-леките случаи, но които подпомагат ползването на кислород.

В ямболските болници свършиха COVID леглата

Рекорден брой пациенти са настанени в COVID отделенията в ямболските болници. Заради изчерпване на леглата за лечение от Здравната инспекция в града издадоха заповед за увеличаването им, съобщи БНТ.


882 са в момента болните с коронавирусна инфекция в област Ямбол. От тях 138 са в болничните заведения, в които има разкрити COVID отделения. 8 са в реанимация.

ВСС напомни, че съдиите могат да отлагат дела

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет припомни, че председателите на съдилища в цялата страна имат право да отлагат дела, ако не могат да спазват мерките срещу разпространението на коронавируса при разглеждането им. От съдийската колегия напомнят и че съдилищата имат възможност да гледат дела дистанционно чрез видеоконферентни разговори.


"Впечатлена съм от факта, че хора, които са преболедували, отново се разболяват и хора с ваксини също се разболяват. Ситуацията е тежка, болниците са препълнени", коментира Даниела Марчева и призова съдиите да проявят разум и да отлагат дела, вместо да излагат на риск живота и здравето на съдии, съдебни служители, адвокати и всички останали участници в делата.


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов отново припомни, че може да се използва тържествената зала 15 в Съдебната палата, в която могат да се гледат дела с повече подсъдими, адвокати и участници.


Панов призова председателите на съдилища да следват заповедта на министъра на здравеопазването и да дадат възможност на 50% от служителите да работят дистанционно като оставят персонал, който да се отговори на разпореждането на здравните власти.


Правилата за работа на съдилищата по време на пандемия - тук.

ВМА призова за безвъзмездно кръводаряване

Коронавирусът в България: Има възможност за поръчка на още 1.5 млн. дози "Пфайзер" (хронология)

© Красимир Юскеселиев


От Военномедицинска академия (ВМА) апелират към всички, които могат да помогнат, да дарят кръв. Всеки ден пациенти от различни клиники имат нужда от преливане на кръв и кръвни продукти, а има недостиг.


"По време на тази пандемия има проблеми в осигуряването на болницата с кръв и кръвни продукти в световен мащаб не само в България", каза пред БНТ проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология във ВМА.


Той призова всички здрави български граждани от 18 до 65 години да даряват редовно кръв.Кандидат донорите трябва да знаят, че ще им бъде извършен преглед от лекар. Когато всичко е в границите на нормата, те ще бъдат допуснати до кръводаряване.


Хора, които са се ваксинирали срещи COVID-19 или грип могат да даряват, но трябва да изчакат 28 дни след втората апликация. Хората преболедували ковид също могат да даряват, но при тях има допълнителни изисквания. Те трябва да се явят в Кръвния център, да попълнят специален въпросник. "Ще им бъдат взети кръвни проби за антитела, пълна кръвна картина и биохимия и тогава преценяваме дали са подходящи за даряване на кръвна плазма", уточни проф. Попов.


Който има желание може да дари кръв от 8 до 16 часа в кръвния център в София.

Свободни COVID легла в болниците в страната няма - това каза в ефира на "Нова телевизия" "д-р Иван Колчаков, анестезиолог и реаниматор в болница "Софиямед". "Всеки час даваме информация в Районната здравна инспекция и всяко свободно легло се заема", посочи той. В лечебното заведение са разкрити нови COVID легла и сега броят им е 180. Колчаков изрази надежда 10-те дни на по-строги мерки да пречупят кривата за заболеваемостта.


По думите му безспорно има пряка връзка между коронавируса и смъртността, ако една нация е във водещи позиции в класацията по заболеваемост и смъртност по сърдечно-съдови и онкологични заболявания. "През ноември имахме период, през който смъртността беше два пъти по-голяма спрямо същия месец на предходната година, което показва, че коронавирусът въобще не е за подценяване. От тази гледна точка трябва да се държим отговорно. Сега плащаме цената на коледно-новогодишните купони", заяви той.

Има недостиг на кръвна плазма

Има недостиг на кръвна плазма, каза в интервю за БНР д-р Павлина Михайловаот от сдружение "Лечение на Covid-19 с рековалесцентна плазма". По нейна информация в София е имало големи количества плазма, заради което хора са били отказвани да даряват. В други области в страната обаче има недостиг.


Павлина Михайлова подчерта, че комуникацията между четирите центъра за плазма в страната е нерегламентирана и неясна. В Благоевград няма апаратура за даряване на кръвна плазма, заради което доброволци даряват кръв, от която да се извлича плазма, което е неефективно, посочи Михайлова и призова хората да даряват директно плазма в София. Недостиг на плазма има в Плевен и Габрово.


"Плазма се прелива рано. Ранното преливане на рековалесцентна плазма, богата на антитела, е най-ефективното средство срещу смъртността от COVID-19", каза още Михайлова. Тя посочи за добър пример болницата в Петрич, където от лятото на миналата година преливат плазма на 95% от своите пациенти. По думите й така натискът върху интензивното отделение там е намалял с 50%.

В България няма африкански и френски варианти на COVID-19

Коронавирусът в България: Има възможност за поръчка на още 1.5 млн. дози "Пфайзер" (хронология)

© Георги Кожухаров


Проби от 8 области са изследвани през последното денонощие в Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести и според резултатите близо 100% е разпространението на британския вариант в тях. Това обяви пред БНТ директорът на лабораторията доц. Иван Иванов. Единствено в Стара Загора разпространението е по-слабо.


Другите варианти в България са европейски мутации, които циркулират от миналата година. "Отблизо следим появата на мутации, характерни за африкански, френски, нигерийски, бразилски и други варианти, които са проблем. Засега обаче в България не са доказани такива мутации", каза той.


Според него ясно се очертава тенденцията за по-бързо разпространение на вируса в неговия британски вариант. Не се верни твърденията, че колкото повече напредва процесът по имунизация, толкова по-бързо COVID-19 ще мутира, каза той. По думите му в момента "макар и с по-слаба ефективност срещу африканските и бразилските варианти, всички ваксини покриват всички варианти".

24 на сто от направените тестове са положителни за коронавирус у нас за последното денонощие. 4467 са новите случаи. Направени са 18 808 теста. Продължава да се увеличава броят на приетите в болница - 8689 пациенти се нуждаят от лечение. В интензивни отделения се намират 691. Починали са 169 души. Излекуваните са 2260.
Най-много новозаразени отново има в София 1289, следват Пловдив и Варна.

През изминалото денонощие са поставени 7465 дози ваксини. Така общо поставените дози са 376 370, а хората с две дози вече са 73 853.


Повече подробности и графики вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  Коректното твърдение е НЕ СА НАМЕРЕНИ, което е различно от НЯМА.

 2. 2 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4508 Весело

  Коректното твърдение е НЕ СА НАМЕРЕНИ, което е различно от НЯМА.
  —цитат от коментар 1 на k_


  Ще сменят плочата когато намерят няколко от тях.
  Колкото до разликата между Намерени и Няма...все пак да не забравяме, че това е Дневник 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Лееекинко се подготвя почвата за нови локдауни:
  - 4-ти, заради африканския
  - 5-и, заради френския

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Коронавирус БГ - Достигнахме ли върха или висока хълмиста равнина?
  Данните от нощес. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  9-15.3-2842
  10-16.3 – 2966
  11-17.3 – 3170
  12-18.3 – 3297
  13-19.3 – 3440
  14-20.3 – 3515
  15-21.3 – 3552
  16-22.3. - 3528

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Броят на починалите е по-нисък, отколкото през есенния максимум и като че ли сме достигнали висока хълмиста равнина. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  9-15.3 – 101
  10-16.3 – 97
  11-17.3 – 102
  12-18.3 – 103
  13-19.3 – 105
  14-20.3 – 105
  15-21-3 – 105
  16-22.3 - 102

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса като че ли започна да намалява:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  5-15.3 – 1,25
  6-16.3 – 1,26
  7-17.3 – 1,29
  8-18.3 – 1,30
  9-19.3 – 1,28
  10-20.3- 1,23
  11-21.3 – 1,20
  12-22.3 – 1,19

 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#3] от "Bond007":

  ами като всички се прявите на експерти и отказвате да се ваксинирате. Това чудо няма как да си отиде от само себе си.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 16 Неутрално

  Статистиката ни е тотално сбъркана. Всички средни стойности за заети легла, смъртност са сериозно занижени, тъй като делим на 7, а не на 5 милиона, колкото сме всъщност. Германия с 10 милиона емигранти има общо 93 милиона жители. От 3000 заети легла за интензивно лечение (22.3.2021) на един милион там се падат около 33 легла. На нивото на България - с 5 милиона жители (без 2-та милиона емигранти) означава заети 165 легла. Ние на същата дата обаче, имаме заети 690 - 4 пъти повече от положението, смятано в Германия за здравна трагедия. Германците имат 803 смъртни случая на милион, а ние с "успешния модел" на Борисов - 2403.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#1] от "k_":

  > Проби от 8 области са изследвани през последното денонощие в
  > Националната референтна лаборатория към Националния център
  > по заразни и паразитни болести

  По спомени май техниката с която разполагат им позволява да правят такъв специализиран анализ на десетина проби на ден.

  Та може и да се пада по една проба на област.

  (Моля за извинение ако случайно не съм запомнил/разбрал правилно мащаба на тестването в гореспоменатата лаборатория)

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#7] от "nv":

  Точно така - който може, да се ваксинира и да си увеличи шансовете да остане жив и здрав, вместо да се оплаква. Оплакванията от хаоса с ваксинацицията - на изборите, там им е мястото.
  Успешен ден, да поработим.

 12. 12 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  > ами като всички се прявите на експерти и отказвате да се ваксинирате.
  > Това чудо няма как да си отиде от само себе си.

  Е като измрат всички дето не щат да се ваксинират, няма ли да изчезне ?

  Съвсем отделна тема е колко възрастни хора в България имат желание да се ваксинират ама ... нещо куца по веригата ...

  કટાક્ષ
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#8] от "Petio Petkov":

  > означава заети 165 легла.

  България има традиции в 'заемането на болнични легла', което е отбелязано дори от евростат.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#8] от "Petio Petkov":

  Относно 'брой заети легла'

  Фигура 8. България има най-големия брой хоспитализации на 1 000 души население в ЕС

  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf

  કટાક્ષ
 15. 15 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ан Он":

  Е, щом влизаме в петорката страни с най-застаряло население в света, като същевременно сме с една от ниските средна продължителност на здравия живот и с голяма емиграция на млади хора, т.е. в резултат имаме много болни възрастни хора, които няма кой да ги гледа вкъщи няма как да нямаме мнозина хоспитализирани.

 16. 16 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  Дори тези дето са с първа ваксина са застрашени от заразяване. Ще е нужно 1-2 седмици за образуване на антикорпи.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 17. 17 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#11] от "boevbisser":

  В момента ваксини има, но желаещите са наполовина.

  Не мога да повярвам, че човек като тебе (на всичкото отгоре съгражданин, съученик и колега на Симеон Дянков) би се радвал на правителство с участието на БСП, Мая Манолова и Слави Трифонов...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 18. 18 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  антиваксъри и плокоземци, сър.
  ваксините са безопасни и работят.
  а те- тромби, аутизъм, живак, чипове , сттерилизация...

 19. 19 Профил на Cv St
  Cv St
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Щама глупост се е заселил във главите на Щаба...

 20. 20 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#17] от "nv":

  А ти на тези неграмотни крадливи юнаци радваш ли им се? Щото ако им се радваш и ги подкрепяш, не сме от един отбор. А какво правителство ще има - първо да видим изборите, да не бързаме, всякакви изненади са възможни. Ужасно е да те управляват прости хора, има нужда от смяна. Иначе - успешен ден, да ходим на работа.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#17] от "nv":А ти на тези неграмотни крадливи юнаци радваш ли им се? Щото ако им се радваш и ги подкрепяш, не сме от един отбор. А какво правителство ще има - първо да видим изборите, да не бързаме, всякакви изненади са възможни. Ужасно е да те управляват прости хора, има нужда от смяна. Иначе - успешен ден, да ходим на работа.
  —цитат от коментар 20 на boevbisser


  Поддържам, но има една ( и не амо една) неприятна новина.
  Сред мераклиите да ни управляват извън сегашните, не се наблюдават много свестни хора, които да заменят днешните. Не казвам че няма въобще, но проучванията показват нериятно високи резултати за Слави за Доги, за №2 не ми се и споменава, та не знам на какво ще налетим.

 23. 23 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#1] от "k_":

  крият ги.
  шайката драпа да спечели изборите с цената на милиони трупове .
  за тях мерцедеса на ваксата-фазер , с която живееш с двеста години повече , а за пейзаните- майделки .
  инак оставка за макрон.
  завъди щам на подопечната му територия , заради плоскоземие и антиваксърство .

 24. 24 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":

  Ти пак си втори номер в коментарите, ама иначе не обичаш дневник. Остава да ти плащат...

 25. 25 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#24] от "uq":

  а ти следиш кой кога коментира.
  да не си бригадир на тролска бригада ,а?

 26. 26 Профил на Nik Nikolov
  Nik Nikolov
  Рейтинг: 143 Неутрално

  Гербо варианта е най- страшен, ваксината пристига на 4/04 !

 27. 27 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  До коментар [#19] от "Cv St":

  По-скоро щамът сервилност се е засилил в главите на Щаба - каквото им нареди шофьорът на вируса това правят, това говорят.

 28. 28 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Коронавирусът в България: няма африкански и френски варианти на COVID-19"

  Ааа ще има ще има. Пазаят го за други нужди срещу овценаселението. Бееее беееее 🐑🐑🐑

 29. 29 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Весело

  До коментар [#8] от "Petio Petkov":

  Какви ти 5 милиона, направо 3... Деди, ти милионите за нищо ги нямаш :)

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 30. 30 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5923 Неутрално

  Изкачихме платото.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#17] от "nv":

  "Не мога да повярвам, че човек като тебе (на всичкото отгоре съгражданин, съученик и колега на Симеон Дянков) би се радвал на правителство с участието на БСП, Мая Манолова и Слави Трифонов..."

  Не мога да повярвам, че човек като тебе се радва на управлението на един пожарникар! Той премиер ли е или е строителен инспектор?

 32. 32 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Вече и варианти няма...

 33. 33 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  защо при наличие на ваксини на Астра Зебека няма зелени коридори за ваксиниране?

  чакаме някакви часове в бъдещето, а ваксините стоят и лекарите/сестрите, които ги поставят - скучаят.

 34. 34 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":

  Румен Гечев е професор по икономика, и какво от това?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#31] от "vassilun":Румен Гечев е професор по икономика, и какво от това?
  —цитат от коментар 34 на nv


  Нищо!

 36. 36 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#33] от "хм":

  Е предполагам, че ако така продължава още няколко дни, ще ги пуснат отново без предварително записване.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 37. 37 Профил на nsb46649482
  nsb46649482
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#2] от "padrino":Ти пак си втори номер в коментарите, ама иначе не обичаш дневник. Остава да ти плащат...
  —цитат от коментар 24 на uq


  той е ПР-а на АЗ за бг региона, не му се сърди

 38. 38 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#24] от "uq":а ти следиш кой кога коментира.да не си бригадир на тролска бригада ,а?
  —цитат от коментар 25 на pavur


  И след като земат властта на 5.04 ще извадят списъците, и ще пращат лошите хора в белене на "почивка"

 39. 39 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  емисия новини по БНТ.
  ежедневната сводка за брой заразени, хоспитализирани, умрели,
  на фона на монтирани кадри от болници и ковид отделения .
  някакъв тип , влиза през една врата с контролиран достъп с чашка кафе от автомат и маска висяща на дясното ухо .
  некви хора - кой с маска , кой не щъкат по болнични коридори . болничен персонал без маски минава покрай хора в ЯХБЗ и пръскачки за на гърба .

 40. 40 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#33] от "хм":

  защото троловете на путя обясняват , че ваксата е опасна и предизвиква тромби, аутизъм, стерилизация и е бъкана с чипове.
  ваксините са безопасни и работят.

 41. 41 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  До коментар [#33] от "хм":

  А когато има и друга възможност за лечение на Ковид не се използва?

  https://www.liberoquotidiano.it/news/scienze-tech/salute/26628984/coronavirus-vermifugo-uccide-covid-48-ore-disponibile-citta-vaticano-san-marino.html

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 42. 42 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Варианти няма, ваксини също. Народа да се оправя, електората на ГЕРБ е подсигурен по партийна линия с

 43. 43 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4314 Неутрално

  Африкански и френски варианти на КОВИД-19 няма, ама през втората седмица от март увеличение на смъртните случаи с почти осемстотин спрямо миналата година има!
  Според НСИ
  Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2110 ........................2569 ...............459 ................448 ............................17,4
  11-17.1 ........2279 ........................2448 ...............169 .................357 ............................14,6
  18-24.1 ........2185 ........................2483 ...............298 .........337 ............................13,6
  25-31.1 .........2393 .........................2414 ..................21 .................225 .............................9,3
  1-7.2 .........2439 .........................2319 ..............-120 .................286 ............................12,3
  8-14.2 .........2350 .........................2310 ...............-40 .................293 ............................12,7
  15-21.2. .........2310 .........................2424 ................114 .................230 .............................9,5
  22-28.2 .........2162 ..........................2512 ...............350 .................337 ............................13,4
  1-7.3 .........2183 .........................2672 ...............489 .........423 ............................15,8
  8-14.3 ........2049 .........................2936 ...............887 .................671 ...........................22,9

 44. 44 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  "Коронавирусът в България: няма африкански и френски варианти на COVID-19"

  Подготвят ни много внимателно за нов локдаун, който ще го обявят в петък вечерта.

 45. 45 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Удължаване на мерките до 10.04. - избори през това време. Та, ако нещо не им харесат резултатите, да могат да ги пишат невалидни. Хем ще имат ИСТИНСКИ резултати от най-точното възможно статистическо изследване -малко скъпо, но безплатно 😁 Пък наесен ще видим...

 46. 46 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Децата и учениците са в къщи, но за малките на докторите има изключение - те ходят на детска градина, защото родителите им били на "първа линия".
  Скоро ще се направи изключение и за милиционерите - биячи!
  Изобщо за държавната администрация - крепителите на ГЕРБ!

 47. 47 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 676 Неутрално

  ....ваксините са безопасни и работят.
  —цитат от коментар 40 на pavur


  Дали?
  Като гледам израелтяните, най-ваксинираните с най-лоши резултати!

 48. 48 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#36] от "nv":

  Вчера в Окръжна болница се боцнах без никакво записване, само 15 мин. чаках, 2 кабинета работеха. Вероятно и на други поне в София коридорите работят и ваксина има. Който иска - да си провери и да ходи.

 49. 49 Профил на Petio Petkov
  Petio Petkov
  Рейтинг: 16 Неутрално

  До коментар [#29] от "nv"
  Цифрата за 2-та милиона емигранти не е моя, а на МВнР. Аз дори съм намалил с половин милион данни, дадени от главния секретар на МВнР на въпрос на публикация на българската общност в Чикаго, тъй като смятам, че в бройката влиза и старата емиграция -
  "Общият брой на българските граждани по света, според данните за 2011 г., изпратени ни в началото на 2012 г. от МВнР , е бил 2 018 792.
  Ако съберем грубо приблизителните данни, изпратени ни по ЗДОИ сега, ще получим към два милиона и половина или по-точно - над 2 млн. и 417 хиляди български граждани извън България за 2018 г.
  Това съобщават от сайта Eurochicago.com.
  Оттам уточняват, че Министерството на външните работи на Р. България е изпратило на 31 януари 2019 г. до www.Eurochicago.com отговор на наше искане за предоставяне на обществена информация по въпроси, свързани с броя на българите извън страната по държави, броя на дипломатическите представителства по света и на служителите в тях, броя на сътрудниците на бившата ДС, работещи в министерството и в дипломатическите мисии. Отговорът е подписан от постоянния секретар на МВнР Елена Шекерлетова."

 50. 50 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 866 Неутрално

  "По време на тази пандемия има проблеми в осигуряването на болницата с кръв и кръвни продукти в световен мащаб не само в България"

  Така е защото в световен мащаб се пренебрегват тестовете за антитела за сметка ПСР и антигенни тестове. Властите не желаят да се знае каква част от населението е имала вируса. Не правят и не признават тестове за антитела. Така огромната част от народа е бил заразен, има антитела, но не може да дарява. Защото нито е чист, нито е доказано преболедувал.

 51. 51 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2512 Весело

  До коментар [#7] от "nv":

  "ами като всички се прявите на експерти"

  Ами задължени сме по закон да сме експерти - тургаш маска, сменяш я през час; обливаш ръце, уста с 70% алкохол; миеш пода през два часа с дезинфектант; санитарните помещения с белина. Ако не си експерт, ще се отровиш от противоепидемичните мерки ... или ще фалираш. Ако откажеш - глоба, вече с опция от редукция на граждански права.

 52. 52 Профил на primumnonnocere
  primumnonnocere
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#22] от "tsvetko_51":
  "Сред мераклиите да ни управляват извън сегашните, не се наблюдават много свестни хора, които да заменят днешните. Не казвам че няма въобще, но проучванията показват нериятно високи резултати за Слави за Доги, за №2 не ми се и споменава, та не знам на какво ще налетим."
  =============================

  Какжи са критериите за свестни хора - хора, които са се занимавали с кражби на коли по чужди държави и са лежали по панделите там?

  Защо ми се струва, че това беше критерий за "свестен човек" в едни по-други времена - "попаднал в затвора на хора.... и станал човек"!!!

 53. 53 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  До коментар [#33] от "хм":

  "защо при наличие на ваксини на Астра Зебека няма зелени коридори за ваксиниране?"

  " Направени са 18 808 теста....
  са поставени 7465 дози ваксини"

  18808 теста са 1.8 млн. лв. 7465 дози ваксини са 75 хил. лв. Кой търговец ще реши да прави оборот от 75 хил. лв., когато има опция за един млн. лв.?
  При еднакво време за тест и ваксинация, как да не се роди конспиративната теория, че ваксините нарочно се забавят за да се похарчат вече накупените тестове ... от "наши" лаборатории!?

 54. 54 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  До коментар [#53] от "wanderer":

  Който не отчита материалният интерес в човешкото поведение е обикновен глупак.
  Без конспирация.

 55. 55 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  "Коронавирусът по света: Германия удължи мерките до 18 април, според Меркел "има нова пандемия"

  Ваксинацията приключи, почва нова ваксинация за щама на мама меркел :)

 56. 56 Профил на Бай Ганьо
  Бай Ганьо
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Коронавирусът в България: има спад в кръводаряването"
  Има обща заблуда, че е лошо и боли.
  Дарявам кръв годишно по четири пъти, отнема 20 минути, освен, че кръвта се обновява получавам и общо допълнително 8 дни платен годишен отпуск.

  Всеки с малко акъл и чието здраве го позволява ще започне да дарява, дори и само заради ползите да е.

 57. 57 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  гледали ли сте "сеззонът на канарчетата'?
  Е, ако не сте , сега ви го играят на живо :)

 58. 58 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  всичко върви по план за управляващите - връх на случаите точно за изборите в началото на април. миналата седмица смъртните случаи са почти 3000 при 2000 миналата година. "ГЕРБ - Видими резултати":
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици
  толкова цинични управляващи никога не е имало. жертват живота на хиляди хора за да останат на власт.

  Истината ни прави свободни.
 59. 59 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  маобета май беше - от толкова врабчета , баш мен ли фана за канарче!
  та така с ваксини и честит ви нов Ковид 21 :)

 60. 60 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Добре де щом френския щам не го лови ПЦР , здравите хора как ще бъдат задържани под домашен арест!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 61. 61 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Сега си отмених часа, иРНК ваксини няма за простолюдието. От кабинетите нямат идея дали ще имат някога. Празно е, защото никой не иска Астра Зенека

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Почиващите в Танзания не са ли принесли още африканския?

 63. 63 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Сега си отмених часа, иРНК ваксини няма за простолюдието. От кабинетите нямат идея дали ще имат някога. Празно е, защото никой не иска Астра Зенека
  —цитат от коментар 61 на Dark


  Не , баце, нещо не си разбрал правилно - празно е щото не са пратили новите ваксини за Френския и Немслия щам. А ти се натискаш да се ваксинираш за миналия вече китайски щам, както се казва - това беше вчера, днес имаме нов вирус и нова пандемия :)

 64. 64 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Сега си отмених часа, иРНК ваксини няма за простолюдието. От кабинетите нямат идея дали ще имат някога. Празно е, защото никой не иска Астра Зенека
  —цитат от коментар 61 на Dark


  Не , баце, нещо не си разбрал правилно - празно е щото не са пратили новите ваксини за Френския и Немслия щам. А ти се натискаш да се ваксинираш за миналия вече китайски щам, както се казва - това беше вчера, днес имаме нов вирус и нова пандемия :)

 65. 65 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#62] от "Роси":

  не, ама има нов френски и нов немски вирус, пак не си била в час:)

 66. 66 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#62] от "Роси":

  те беха у занзибар , а не у танзания.
  и да - пренесоха го.
  мафията обаче крие данните .
  в танзания населението е намаляло с 95 % , обаче също прикриват това.
  режимът в танзания е същия като нашия.

 67. 67 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  До коментар [#65] от "amanotwas":

  За мен мути Меркел й пролича колко багаж има под капачето когато на една среща на Г7 някъде около 2006та обяви, че до 2020та ще намали световната температура с 2 градуса по Целзий.
  Шофирах тогава в момента, слушах новини по радиото и щях да катастрофирам като чух тая глупост от устата й.

 68. 68 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#61] от "Dark":

  аз викам да организираме едно масово трошене на мускали с ваксата на астра зенека .
  да вдигнем плакати с логото на Фазер.
  да крещим под джамовете на Тиквата:''Фазер или смърт"'.
  долу банкянския цървул , долу астра зенека , долу расисткият режим в лондон.

 69. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#67] от "k_":

  абе може да е заради мисирките и ефекта на разваления телефон.
  възможно е да са казали да я смъкнат с 0.2 .

 70. 70 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 377 Гневно

  Къде го оня напудрения Ботокс да обясни за българския модел?
  Къде е Фончо тарикатчето да обясни как се справяме перфетно?
  Къде сте убийци???

  COVID-19: България е на първо място в Европа и на второ в света по смъртност

  https://btvnovinite.bg/bulgaria/covid-19-balgarija-e-na-parvo-mjasto-v-evropa-i-na-vtoro-v-sveta-po-smartnost.html

 71. 71 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  До коментар [#3] от "Bond007":

  Почвата се подготвя от препълване на болниците. Ако няма наплив на болни, никакъв локдаун няма да има, дори и с марсиански вирус.

 72. 72 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1912 Неутрално

  До коментар [#61] от "Dark":

  Никой не иска пък се сложени всички пристигнали в страната ваксини, странна работа. Миналия път като обявиха ваксини бе записване имаше няколко дена с по 20 хиляди поставени. А джипитата не са се развихрили щото им дават по малко.

 73. 73 Профил на Потребител
  Потребител
  Рейтинг: 12 Любопитно

  Броя на тестваните и заболелите е обратно пропорционален на оставащото време до изборите.

 74. 74 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  А-а-а аз не много разбирам, капитализма ли ви изгни ве, и в София и Силистра вече наближава критичния праг на гниене?

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  а!
  търговище вече е червено .
  най- после.

 76. 76 Профил на el_comendante
  el_comendante
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Нещо ми е странно. Пръдлив град като Силистра с има няма 35000 жители (вкл. със селата) има толкова заболели колкото 3 млн. София. Хм!!!🤔🤔🤔

  Обичам нещата да са прости а не хората да са такива!
 77. 77 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  С това ЗАБОЛЕЛИ упорито продължават подгряват мотивацията на хипохондитата .
  Това ако не е новговор, не знам кое е.
  А бе интересни времена поне.

 78. 78 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#76] от "Mario_M35":

  сигур е на 10000 или там 100000 жители , а не сумарно .
  щото обикновено епидемиите ги смята заболели на 10000.
  у нас кой знае защо ги броят на 100000.
  и то не само ЗАБОЛЕЛИТЕ, а сички положително ТЕСТВАНИ с тест , който дава достоверност на положителния 68% до петия ден след заразяването , 22% след осмия и така нататък.

 79. 79 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  И особено е готино това с КРИТИЧНИЯ ПРАГ.
  Предполагам като минат 1000 стената на яз. Искър ще се скъса или нещо подобно ще се случи.
  Щом е критичен праг кво друга са е ...

 80. 80 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 139 Неутрално

  Предният път им отне 6 седмици да съставят правителство след изборите, ако и този път е така ще минем 2000.

 81. 81 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1411 Любопитно

  "...заболеваемостта там - измерена в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души..."
  ---------------
  Заболеваемост, друг път! Дайте ми един достоверен мединцински източник, в който е посочено, че положителен PCR тест доказва инфекция, болест и т.н....

  Колко от тези "заболели" нямат ни-как-ви симптоми и са разбрали едва от положителния тест, че са.... оле, майко!!🥶 - болни от COVID-19, някой може ли да ми каже?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 82. 82 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Их тиА шопи, бря! Толкоз заболели, ама един не познавам лично. Познавам един косвено. Но виж, познавам поне 10, които са се ваксинирали. При това напълно доброволно, макар и по настояване на работодателя (държавна организация), във връзка със спецификата на работата им и контактите, които трябва да поддържат.

 83. 83 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  До коментар [#81] от "virtual brain":

  Няма да ти дадат.
  Имат си редакционна политика и си карат по нея.
  Не са само те. Всички така правят в момента.

 84. 84 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Дали пък да не си дръпнете маските и върху носленцата вече?
  Дали?

 85. 85 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 634 Весело

  До коментар [#70] от "SaveBG":

  Едната ви опорка е, че кризата е умишлена, за да се намали изборната активност, а другата, че е реална? Последно на кое залагаш? Че нещо се объркАх.

  Интересно е защо упорито се занимавате единствено със ситуацията в България, но неглижирате ставащото в цела Европа, Германия примерно. Там на практика обявиха, че контролът е изпуснат.
  Ако витата тук е единствено на Борисов, обясни моля те как той е повлиял и на другите държави? Ако приемеш, че е така, азначава, че там копират неговите мерки... което е в разрез с третата опорка: че тук незнаят какво правят...

  В желанието си да бълвате единствено негативизъм изпадате в ситуацията на Лъжливто овчарче. Не се ли усещате?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 86. 86 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#79] от "k_":
  Няма да падне стената на язовира, а ще колабира здравната система. Това е критичното.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 87. 87 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  защо при наличие на ваксини на Астра Зебека няма зелени коридори за ваксиниране?чакаме някакви часове в бъдещето, а ваксините стоят и лекарите/сестрите, които ги поставят - скучаят.
  —цитат от коментар 33 на хм


  Затова днес след като хапнах на обяд, полежах за храносмилане, звъннах по телефона на медицинския център Николай Чудотворец, попитах ваксинират ли, онговориха да, с АЗ. Обличаме се с жената, в колата, паркинга на болницата, в регистратурата, казаха къде за отидем, заставаме пред кабинета за ваксинации, двама излизат, ние влизаме, за минута приказки и попълване на декларациите, боц, боц, дадоха картончета, колата и у дома. 26 минути!!!
  Темата за провала с ваксинации, за провал в доставката или за организацията..... вече не ги чета.
  Ваксините Пфайзер ще са трудно достъпни, защото нямат тези реакции след поставяне и големите работодатели уредиха ваксиниране на целите трудови колективи като АЕЦ, НХК, Солвей-соди, Аурубис.....
  Ако утре съм жив ще споделя за реакциите от ваксината.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 88. 88 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Важното е, че управляваме кризата...

 89. 89 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Дали пък да не си дръпнете маските и върху носленцата вече?Дали?
  —цитат от коментар 84 на Таралеж


  И ти ли Бруте си от тия, дето си купуват тонове тоалетна хартия? Защото непрекъснато се поцапват от страх, че ще напуснат жалкия си животец? Не бой се, и без тебе светът ще продължи да съществува.
  Маските върху носленцата, кайш? Особено когато ходиш по улицата или в парка? А в парка носиш ли си тоалетна хартия?

 90. 90 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1245 Неутрално

  Защо мълчат като бити дЪта за колективен имунитет? Защото китайският вирус е сменен с английски? Ми тогава и вакЦините трябва да се сменят. Или "новата нормалност" не предполага ползването на здрав разум и поне малко мисъл? Битер от овцете?
  Щото 40% "болни", по смисъла на спуснатия документ от НЗОК, всъщност 40% положитерни ПъЦъРъ тестове показва, че трябва да сме близо до този групов имунитет на стадото, защото от тях 80% са безсимптомни. Да, ама не. Важни са ваксините, а не хората, май...

 91. 91 Профил на Натанаил Великолепни
  Натанаил Великолепни
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#87] от "chichka":

  Реакция нямах. Но и на акордеон не мога да свиря още. Wi-Fi то ми е бетон.

 92. 92 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#8] от "Petio Petkov":

  Хубаво си описал разликите между Германия и България ,само си пропуснал ,че трите пъти по лоши резултати на здравната система на България , са срещу 30-300 пъти по ниски здравни осигуровки за българина от тези на германеца ,та ако се погледне реално ,нашата здравна система с финансиране на 10% от германската се справя далеч далеч по добре за тези условия и финансиране ,които иначе задоволяват българина . Да не забравяме ,че местния пациент смята лекарите си за безплатни и неграмотни идиоти ,а това е единствената причина за рекордите по смъртност у нас.

 93. 93 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#87] от "chichka":

  Ами утре ще си жив ,а с ваксината си гарантираш и предпазване от усложнения от заразата с ковид ,попадане в болници ,в които няма вече места ,както и смърт ,честито ,а на отказващите и чакащи друга ваксина , можем да пожелаем успех и да дерзаят да не се заразяват ,щото в голям процент е много фатално .

 94. 94 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  До коментар [#81] от "virtual brain":

  Вместо да ти дават примери и да те убеждават ,че има зараза и тя е много опасна и за теб , просто почакай , като те стигне ковида ,се моли да не попаднеш в болница , там ще ти стане ясно защо е опасна инфекцията ,как се бере душа ,а и как можеш да загинеш ей така ,случайно ,за няколко дни ,както си бръмчиш с голямо самочувствие ,че си знаещ и можещ ,а другите са глупаци .

 95. 95 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  До коментар [#48] от "boevbisser":

  Днес в Бургас от излизането от дома, ваксинация и прибиране у дома - 26 минути!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 96. 96 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3353 Неутрално

  До коментар [#93] от "edin drugii":

  Около 30% ако го пипнат гоя гаден грип умират, имаш предвид, нали?

 97. 97 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Т.е. в София в момента би трябвало да има около 15 000 болни, така ли да разбирам?

 98. 98 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  До коментар [#91] от "Натанаил Великолепни":

  С жената сме опитни мишлета сега. Приготвил съм "лазерния" термометър, парацетамола, аспиринчето....

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 99. 99 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 563 Неутрално

  всичко върви по план за управляващите - връх на случаите точно за изборите в началото на април. миналата седмица смъртните случаи са почти 3000 при 2000 миналата година. "ГЕРБ - Видими резултати": https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици толкова цинични управляващи никога не е имало. жертват живота на хиляди хора за да останат на власт.
  —цитат от коментар 58 на Forrest Gump


  Тази статистика, която е най-сигурната (колкото смъртта) НИКЪДЕ не се показва и не се коментира, защо? Ако имаме 500 починали от ковид, а още 500 които нямат ПСР/Антиген ТЕСТ, но не биха починали при "нормални" обстоятелства, за тях никой нито дума, нито коментар. Излиза, че щом не си се изследвал за ковид и пукнеш, никой не го е грижа от какво и защо? През 2020 имахме не 10 000 а 20 000 починали извън прогнозата, следователно Ковид взима двойно повече жерви, дали с вирус или без, но със сигурност в държава, където няма адекватно здравеопазване, няма достатъчно хора с достойнство, държава потънала в блатото от власт, пари, корупция и лъжи!

 100. 100 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  До коментар [#93] от "edin drugii":

  + но това болниците колабират го чувам от 10 дена от журналистите.... а болниците приемат и се справят с наплива. Май за половин година управляващите наистина са свършили нещо полезно?
  Кабинета за ваксинации е точно до спешното. Линейките стоят строени, шофьорите пушат, пият кафе, някой са вдигнали капаците и нещо гледат при двигателя.... половината със скафандри чакат готови за повикване... Това видях, това споделям.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK