На живо

Коронавирусът в България: най-голям брой новорегистрирани заразени, около 70% от леглата са заети (хронология)

Коронавирусът в България: най-голям брой новорегистрирани заразени, около 70% от леглата са заети (хронология)

© Цветелина Белутова, КапиталПродължава да расте броят на новите случаи на заразени, като за последното денонощие те са най-много от началото на епидемията - 4851. В челната тройка отново са областите София-град, Бургас и Варна. Здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че болничните COVID легла са заети на около 70%. РЗИ-Бургас издаде заповед, с която от четвъртък вечер се затягат допълнително мерките, сред които е и тази непълнолетните да имат вечерен час.


В болница вече са 8927 пациенти, от които 729 са в интензивни отделения. Системата отчита за излекувани 2571 души за последното денонощие, а починали са 119. През последното денонощие са ваксинирани 12 436 души. Общо ваксинирани с втора доза са 78 390.


От днес до 17.30 часа на 31 март хората, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, могат да подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.
"Дневник" проследи на живо ситуацията с коронавируса в България.

14 души, ваксинирани срещу COVID-19, са дали положителни PCR тестове в дома за възрастни хора с деменция в добричкото село Опанец, съобщава БНТ. Само трима от тях са проявили симптоми на инфекцията. Те са ваксинирани с "Пфайзер", като втората доза им е била поставена в края на февруари.


В момента тримата, които са имали симптоми на коронавирусна инфекция, са в COVID отделението към психиатричната болница в с.Карвуна. Според директора на РЗИ - Добрич те са се заразили преди ваксината да им подейства.


"На практика от последната дата на ваксинацията до датата на първите оплаквания, които са имали, е един период, в който организмът все още, съгласно кратката характеристика на продукта, на ваксината, организмът все още не е имало как да синтезира достатъчно антитела", коментира д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ - Добрич. Все пак ваксината е помогнала за това симптомите да са леки, пояснижАнгелова.


"И производителят на ваксината е написал, че ваксината не предпазва от заразяване, но тя осигурява по-лекото преболедуване и избягването на хоспитализизацията в най-добрия случай", казва още тя.


Утре от отделението в Карвуна предстои да бъдат изписани тези трима пациенти, както и други трима обитатели на дома, прекарали COVID, преди да бъдат ваксинирани.

От полунощ на 28 март Норвегия въвежда изискването към всички, включително и норвежките граждани и постоянно пребиваващите в страната, които се завръщат в Норвегия след осъществени неналожителни пътувания в чужбина, да бъдат настанявани в карантинен хотел за целия период на карантина от 10 дни.


Мярката отменя сега действащата възможност престоят в карантинния хотел да бъде намален до 3 дни и да бъде прекратен след даването на отрицателен резултат от тест за COVID-19.


По информация на посолството ни в Осло неотложни и уважителни причини за пътувания в чужбина са събития като смърт на роднина, посещаване на непълнолетно дете и др., като преценката се прави от норвежките компетентни органи


От Външно министерство съобщават, че във връзка с мерките срещу коронавируса на територията на Норвегия се допускат единствено чужди граждани, които имат статут на постоянно пребиваващи в страната. Изключения от изискването се прави за ограничени категории пътуващи, сред които чужденци, които пътуват по хуманитарни причини, които се събират с децата си, близки членове на семейството на постоянно пребиваващи в Норвегия, журналисти и персонал на чуждестранни медии, моряци и екипажи в авиацията и др.


Подробности за ограничителните мерки в Норвегия са публикувани тук.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Осло на следния телефонен номер: 47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: 47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

Повече от 70% от леглата на национално ниво за пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и 69% от леглата за болни на интензивно лечение са заети, обяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов в Бургас. Той е там заради тревожната обстановка в областта. Заболеваемостта там 891 души на 100 хил. население за период от две седмици, като по-висок е показателят единствено в областите София-град и Силистра.


"Здравната система е на прага да не издържи", смята директорът на Регионалната здравна инспекция в Бургас Георги Паздеров, а министърът уверява, че "всичко, от което има нужда Бургас, е направено". По думите му към областта ще бъдат изпратени допълнителни количества Ремдесивир – лекарство, което се използва за лечението на COVID пациенти в болница.


Ще бъде създаден специализиран съвет към министъра на здравеопазването, който да бъде ангажиран със случаите на бременни и родилки, при които е доказана коронавирусната инфекция, съобщи още Костадин Ангелов.

Интензивните легла в София се увеличават

Интензивните легла на територията на София се увеличават от 339 на 482. Това става със заповед на директора на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев. Би Ти Ви съобщи, че към момента заетите интензивни легла са 264.

Най-сериозен спад на приходите през февруари - 53.1% има при фирмите с дейност в областта културата, спорта, развлеченията и ремонта на домакински вещи, показват данните от анкета на Националният статистически институт сред нефинансовите предприятия. Следвани от строителството с 38.4%, индустрията с 35.4% и "Търговия, транспорт и ресторантьорство" - с 34.7%.


Като цяла за февруари 34.1% от нефинансовите предприятия посочват, че са имали намаление в приходите от продажби на стоки или услуги в сравнение с януари 2021 г., при 47.9% няма промяна, а 17.6% са регистрирали увеличение.


По отношение на наетия персонал 13.5% от нефинансовите предприятия са направили стъпки за ползване на "неплатен отпуск", следват "платен отпуск" - 13.3%, "дистанционна форма на работа" - 13.2%, и "възползване от правителствени мерки за подпомагане на работодателите" - 10.0%

Кабинетът разреши бюджетът на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" да бъде надвишен с 24.6 млн. лв., с които да се правят плащания по антикризисната мярка "Запази ме". Тя е за бизнеси, чиято дейност е спряна със заповед на здравния министър. Одобреното наддоговаряне е временно и надвишаването на сумата ще бъде компенсирано от механизма REACT-EU.

В Бургас противоепидемичните мерки се затягат още

Коронавирусът в България: най-голям брой новорегистрирани заразени, около 70% от леглата са заети (хронология)

© Анна Христова


Със заповед на директора на РЗИ в Бургас от 25 до 31 март се въвеждат допълнителни мерки. Сред тях е забраната на непълнолетни без придружител да са навън между 20 ч. и 6 ч. Носенето на правилно поставена маска се въвежда и на открито, с изключение на децата до 6 г. Забранява се посещението на пазари и базари, с изключение на тези, които са за храни и са постоянни. Плановият прием в болниците се прекратява.


Заповедта влиза в сила от 18 ч. на 25 март.


Бургас е сред областите с най-висока заболеваемост в страната. Само за последното денонощието новите установени случаи там са 496.


Огнище на вируса има в дом за възрастни хора в Смолян

С положителни проби за коронавирус са 21 обитатели на Дома за възрастни хора с психични разстройства в село Ровина, съобщиха от РЗИ-Смолян, цитирани от Би Ти Ви. С тях случаите на COVID-19 в социалното заведение стават 27.


Те са с леки оплаквания, изолирани в дома, лекувани и наблюдавани от общопрактикуващ лекар. Позитивни са също медицинска сестра от детско заведение и учител от община Смолян.

Община Русе освободи от наеми редица бизнеси

Община Русе ще освободи от вноски наемателите си за месеците февруари и март. Въпреки това 20% от заведенията в града са фалирали, а малките магазини временно затвориха, съобщава БНТ.


От мярката ще се възползват фитнеси, пенсионерски клубове, езикови школи, заведения.


От началото на ковид кризата общинският бюджет е пострадал с 90 хил. лв. от намалени наеми и със 150 хил. лв. от тротоарно право.

Община Сливен ще плати бързи тестове на членовете на СИК

Община Сливен осигурява безплатни бързи тестове за членове на секционните избирателни комисии, съобщиха от общинския пресцентър, цитиран от БТА.


От 25 до 30 март желаещите могат да се запишат на имейл: [email protected] или на телефон: 044/611215. Записалите се ще бъдат уведомени кога ще им бъдат извършени тестовете. Предвижда се това да става на 1 и 2 април. В случаи на положителен резултат на някой от членовете, следва Районната избирателна комисия да го замени с друг.


Община Сливен осигурява още на секционните избирателни комисии дезинфектанти за ръце, за под и гладки повърхности, маски, кошчета за смет без капаци, сапуни и почистващи кърпи.


В изборния ден на всеки от членовете на СИК ще бъде измерена температурата. Друга допълнителна мярка е мащабна дезинфекция на 5 април на всички помещения, които са използвани през целия ден на вота.

Хотелиерите са под натиск и преди последните ограничения

В краткосрочен план близо 12% от ръководителите на места за настаняване смятат временно да преустановят дейността си, а 2.3 на сто да прекратят работа, показва ежемесечното анкетно проучване, проведено през февруари от Националния статистически институт сред тях.


Общо 44.9% от ръководителите смятат да продължат да работят, а почти 40 на сто ще продължат с настоящата си дейност, но с намален обем. Мнението им е преди да се стигне до поредното ограничаване на редица дейности, имащи пряко отношение към туризма.


Подробности четете тук.

Кабинетът отпуска 52 млн. лв. за родители в неплатен отпуск

Две седмици преди изборите правителството отпуска 52 млн. лв., с които да бъдат подпомогнати семействата с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат вкъщи и да се грижат за тях, защото училищата и детските градини не работят. Това съобщи правителствената пресслужба като цитира премиера Бойко Борисов по време на провеждащото се днес редовно заседание на правителството. По изчисления на премиера с това общата сума по мярката нараства до 73 млн. лева, а досега по тази линия са подпомогнати над 41 хил. семейства.


Помощта се изплаща пропорционално за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лв. за семейства с 1 дете и 975 лв. за семейства с 2 и повече деца. Мярката има подоходен критерий, при който семейство с едно дете трябва да има доход до 2925 лв., а с две и повече – до 3900 лв.

В Пловдив 4 градини приемат деца на медици

В Пловдив от днес четири дежурни детски градини ще приемат деца на медици, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Целта е да бъдат подпомогнати специалистите по време на настоящото затягане на мерките, съобщава БНТ.


"Имаме готовност, ако се увеличи броят на желаещите, да увеличим броя на дежурните групи, а ако се наложи, да включим и детски градини. Избрахме градини, които са в непосредствена близост до по-големите болнични заведения, за да бъде удобно на родителите", каза началник на отдел "Образование" в общината Донка Щилянова.


Родителите, които искат да кандидатстват, могат да подадат заявление по електронен път на имейла на детската градина или на място, след което да запишат детето.

Хората под карантина могат да заявят гласуване с подвижна кутия

От днес до 17.30 часа на 31 март хората, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, могат да подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия. Образец на заявлението е публикуван на сайта на ЦИК в секцията "За избирателите".


Заявлението се подава до кмета на общината, района, кметството или кметския наместник, не по-късно от 3 дни преди изборния ден, или 31 март.


Заявлението трябва да е саморъчно подписано, може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на съответния местен орган по постоянен адрес или по настоящия, ако е подадено заявление за гласуване по настоящ адрес.


Подробности четете тук.

Новите случаи с коронавирус са рекорд за денонощие

Коронавирусът в България: най-голям брой новорегистрирани заразени, около 70% от леглата са заети (хронология)

© Георги Кожухаров

През последното денонощие новите установени случаи на зараза достигат 4851 души - това е най-високият брой, регистриран за денонощие от началото на епидемията, сочат данните в Единния информационен портал. Ръстът на седмична база е с 21%. Направените за последното денонощие тестове са 19 869, което означава, че делът на положителните проби е 24.41.


Очаквано най-много са новите случаи в областите

София-град - 1352,
Бургас - 496 и
Варна - 369.


В болница вече са 8927 пациенти, от които 729 са в интензивни отделения.


Системата отчита за излекувани 2571 души за последното денонощие, а починали са 119.


През последното денонощие са ваксинирани 12 436 души. Общо ваксинирани с втора доза са 78 390.


Данните в графики вижте тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (233)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1321 Гневно

  Да си припомним кой е главният виновник- https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/02/14/4174672_borisov_obeshta_restorantite_da_otvoriat_na_1_mart/
  А още тогава беше ясно, че случаите нарастват след отваряне на училища и молове.

 2. 2 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  24 %
  къде се правят тия тестове бе ?
  от РЗИ , от частните лаборатории ?
  щото от Центъра по заразните болести за седмица десет за ОРЗ и грип дават ЗАБОЛЯЕМОСТ около 70 на 10000 и наблюдавани около 400000 човека .
  https://grippe.gateway.bg/page.php?category=51

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 821 Разстроено

  Ще останем затворени поне още две седмици отгоре на това... щото Ганьо му е много важно да пие на кръчма

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  Данните от нощес.
  Продължава увеличаването на броя на откритите новозаразени и отново рекорд. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  ...
  15-21.3 – 3552
  16-22.3. – 3528
  17-23.3 - 3596

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  Броят на починалите като че ли се стабилизира. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  9-15.3 – 101
  10-16.3 – 97
  11-17.3 – 102
  12-18.3 – 103
  13-19.3 – 105
  14-20.3 – 105
  15-21-3 – 105
  16-22.3 – 102
  17-23.3 - 104

 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса последните дни леко намалява:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  5-15.3 – 1,25
  6-16.3 – 1,26
  7-17.3 – 1,29
  8-18.3 – 1,30
  9-19.3 – 1,28
  10-20.3- 1,23
  11-21.3 – 1,20
  12-22.3 – 1,19
  13-23.3 – 1,18

 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  През втората седмица от март увеличение на смъртните случаи с почти деветстотин спрямо миналата година! Колко ли е увеличението сега, през четвъртата седмица?
  Според НСИ
  Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2110 ........................2569 ...............459 ................448 ............................17,4
  11-17.1 ........2279 ........................2448 ...............169 .................357 ............................14,6
  18-24.1 ........2185 ........................2483 ...............298 .........337 ............................13,6
  25-31.1 .........2393 .........................2414 ..................21 .................225 .............................9,3
  1-7.2 .........2439 .........................2319 ..............-120 .................286 ............................12,3
  8-14.2 .........2350 .........................2310 ...............-40 .................293 ............................12,7
  15-21.2. .........2310 .........................2424 ................114 .................230 .............................9,5
  22-28.2 .........2162 ..........................2512 ...............350 .................337 ............................13,4
  1-7.3 .........2183 .........................2672 ...............489 .........423 ............................15,8
  8-14.3 ........2049 .........................2936 ...............887 .................671 ...........................22,9
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#2] от "pavur":

  > за ОРЗ и грип дават ЗАБОЛЯЕМОСТ около 70 на 10000

  Едните броят заболяемост. Другите броят 'положителен резултат от определени типове тестове' (*)

  Разликата е очевидна - не ли ?

  (*) ако спада към текущо одобрените от минздрав, списъка периодично се променя.

  કટાક્ષ
 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  До коментар [#10] от "bam13812557":

  В света Перу имаше по-голямо увеличаване на броя на смъртните случаи.

 13. 13 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2237 Любопитно

  Една криза , винаги води до решение на друга.......

 14. 14 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2237 Любопитно

  Една криза , винаги води до решение на друга.......

 15. 15 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Бойко Борисов: на първи Март поливаш пожара с бензин

 16. 16 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Бойко Борисов: на първи Март поливаш пожара с бензин

 17. 17 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#10] от "bam13812557":

  хубави графики .
  до края на юли 2020 отчитат намаление на общата смъртност спрямо 2015-2019 .
  за 2021 в началото до седмица 6 отчитат също намаление спрямо 2020 и после рязко ги надуват .
  ше речеш , че ''пандемията '' дойде през юли 2020.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 19. 19 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ан Он":

  анджък.
  и аз тва се чудех-защо не броят ''заболели'', а броят некви положителни тестове , с достоверност до петия ден след евентуално заразяване 68% и 22% след осмия.
  и ги дават на 100000 души, а би трябвало да е на 10000.
  ама една нула отгоре има по-голям психологически ефект , не ли:)))

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#21] от "bam13812557":

  абе гледай последната графика и гледай легендата за цветовете .

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#21] от "bam13812557":

  синьото е намаление за 2020 спрямо 2015-2019.
  зеленото е намаление спрямо 2020.
  ти далтонист ли си , да четеш можеш ли?

 26. 26 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Неутрално

  Все пак с 4000 по малко от Русия и всичко е под контрол ...Важни са ценностите !:)

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#24] от "bam13812557":

  тва е текущото положение бре.
  на петгодишна база има намаление , както е по последната графика от първия ти линк.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Една криза , винаги води до решение на друга.......
  —цитат от коментар 13 на Николай Бучков

  Вярно! И с ваше позволение, довежда до трета.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2067 Весело

  До коментар [#18] от "bam13812557":

  Продължаваме напред!...

  "Големият проблем на цитатите в интернет е, че повечето хора вярват в тяхната автентичност." Иван Вазов
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 37. 37 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#36] от "bam13812557":

  себе си ли визираш?

 38. 38 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3936 Неутрално

  При 5000 новозаразени близо за денонощие, много интересно къде изчезнаха героите на сикаджията - палячовците от щаба, корифеите, тия, дето отвориха баровете и дискотеките у нас ! Хората преживяват нов шок с вируса, а властта пълни шкаФовете......

 39. 39 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Буци и Ботокса взимат приза.
  Доволни и щастливи от БГ модела за планов геноцид....

  https://www.facebook.com/TerminalniKolaji/photos/a.2012976978941768/2684095865163206/

 40. 40 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#2] от "pavur":

  Пак пишеш без да мислиш. 24% от хората, които си правят тест поради причина - съмнение за заразност.

 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#36] от "bam13812557":

  инак ако ше си говорим сериозно , кантарджиев през 2017 обяснявал , че епидемия има при над 200 ЗАБОЛЕЛИ от ОРЗ и грип на 10000 .
  сега нямат и сто на 10000.
  такова е имало миналата година за седмица 5 :https://grippe.gateway.bg/
  и дай инфо кво казва НСИ за причините за смърт на тия дето умират отгоре над нормалното , че не ми се рови.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#40] от "taratanki":

  че то сега с тва променливо време , всеки дето се закашля и тича да си прави тест ли?
  ако направят тест на 3 милиона сега , колко ше е процента заразени?
  24 ли?
  че те ако са 24% заразени от цялото население, то наистина трябва да се търкалят трупове по улиците .

 44. 44 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  5000 на ден!!? Ми добре! Колкото повече, толкова повече и толкова по-добре /туй Мечо Пух не го е казал/. Защото вече никой не мисли за опазване на народа. И никой не може да го прави. Властта сдаде багажа и ни направи световен шампион по пандемия. Сега всички ще минем през ножа, който има късмет ще оцелее.

 45. 45 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Баце и Ко са ясни- те се гтвят за избори и здрава оснва в правото, че не се знае какво ги чака.
  Но има въпрос и към нас, имам предвид тези от нас, които пускаха смешки за "грипчето". Като гледам понямаляха тука във форума - да не би част от тях вече да са влезли в графата (според мен много идиотски наречена), " не успяха да се преборят" или да сред тези дето дишат през маркуч.
  Пазете се и се ваксинирайте - не се поддавайте на всякакви инсинуаци, че едната ваксина те убива, а другата те чипира.
  За разведряване на настроението, още при първите ваксини, ако не се лъжа срещу ТБЦ, които са произвеждани от омаломощени бацили от заразени крави, като е започнало ваксинирането, са пипали главите на децата, дали са им пораснали рогца.
  Та и тогава е имало антиваксъри.

 46. 46 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Уверено вървим към стаден имунитет.

 47. 47 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 293 Неутрално

  И при тази ситуация, до която ни докара именно и конкретно Борисов, на 04.04 пак ще се намерят хора да гласуват за него и пратията му.
  Тъжно!

 48. 48 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Някой да знае, в останалата Европа нещата по друг начин ли изглеждат? Техните "мутри ", "шайки ", как се справят?

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 510 Гневно

  "На първи Април да отварят и нощните заведения, аз, казах, хау"
  Цитат от адаптирания роман на Карм Май - Винету, на български език. Издание 2021г.
  Напечатано от НОЩ.
  А някъде по света, за недаекватни управленски решения, нормалните хора подават оставки...

 51. 51 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#45] от "tsvetko_51":

  те и тия дето пращаха другите доброволци по болниците също зачезнаха.
  останаха агитаторите за ваксинация :)))

 52. 52 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Ако знаете колко са болните, които не си правят тест и се лекуват и са се излекували вкъщи, свят ще ви се завие.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#52] от "Лео":

  Вдигам ръка. Още не знам какво беше, щото чувствата ми са смесени. Може би си беше обикновен грип, който да, върти си се, просто никой не дава по още 120 лв. за грип тип А и Б each.

 55. 55 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 698 Весело

  "На първи Април да отварят и нощните заведения, аз, казах, хау"Цитат от адаптирания роман на Карм Май - Винету, на български език. Издание 2021г. Напечатано от НОЩ.А някъде по света, за недаекватни управленски решения, нормалните хора подават оставки...
  —цитат от коментар 50 на atag


  Ми Винету в интерес на истината никъде не е разпореждал да се затварят заведения. Той само за отварянето разпореди. Явно само това му е в правомощията.

 56. 56 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Ще останем затворени поне още две седмици отгоре на това... щото Ганьо му е много важно да пие на кръчма
  —цитат от коментар 5 на Dark


  Това че нискочелците във властта не могат да различат затварянето на градините и училищата от затварянето на кръчмите и моловете не трябва да се приписва на Ганьо (освен че Ганьо ги е избирал).

 57. 57 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#50] от "atag":

  Лъжи, лъжи, лъжи....

  Погледнете внимателно скокът на заразените в страните със строги ограничения, като в някои от тях (Германия) тези ограничения са от над 6 месеца. Навсякъде при третата вълна има скок между 5 и 10 пъти. Разбирам, че за всичко Бойко ви е виновен, ама тук не сте познали...

  Чехия (ръст от 7 000 до 15 000)
  Полша (от 6000 на над 25 000)
  Германия (ръст от 5000 до 15 000, въпреки многомесечни ограничения)
  Италия (ръст от 13 000 до над 26 000)
  Унгария ( ръст от 1 000 до 11 000)
  Гърция - от 500 на 3 000
  Сърбия от 1 500 на 5 000
  Турция от 8 000 на близо 30 000.

  Единствено UK е с огромен спад (от над 50 000 на 5000 или над 10 пъти) благодарение най-вече на сатанизираната Астра

  https://www.worldometers.info/coronavirus/

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/poland/


 58. 58 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  Хайде стига вече с тези манипулации и търсене на журналистически сензации и всяване на паника у хората. Това просто не вярно, не са рекорден брой новозаразените, а са рекорден брой положителните тестове, което е баая различно. До декември брояхме само ПСР тестовете, то сега броим и бързите и ако до декември е имало макс 9000 теста дневно, сега са двойно повече. А заразените са 24% от тестваните днес, а достигаха над 40% през декември. За сега този пик върви като по-малък от ноемврийския и (надаваме се) е начало на затихване на пандемията, със или без ваксини

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  [quote#29:"bam13812557"][/quote]

  "Източник моля?"

  Воаля:

  https://www.economist.com/graphic-detail/coronavirus-excess-deaths-tracker

  Има таблица малко по-надолу!

 60. 60 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#52] от "Лео":

  Знае се - на 1 открит има между 5 и 8 неоткрити. Т.е. само за последните 24 часа има между 25 и 40 хил. нови заразени

 61. 61 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#55] от "kapitan_laino":

  Винету се прави на добър, оставя лошите новини на прокситата. Да не мислиш, че Кунчев, с индианско име Големия джип, иска да говори само лошото? Това му дават сценаристите.

 62. 62 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 698 Весело

  До коментар [#55] от "kapitan_laino":Винету се прави на добър, оставя лошите новини на прокситата. Да не мислиш, че Кунчев, с индианско име Големия джип, иска да говори само лошото? Това му дават сценаристите.
  —цитат от коментар 61 на Славейко


  "Аз ги хващам, те ги пускат"

  "Аз ги отварям, те ги затварят"

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  До коментар [#1] от "Vesselin Velkov":

  Като гледам нарастват и след затваряне. Между другото и хората без доход нарастват след затваряне, давате ли си сметка за това?

 65. 65 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4493 Неутрално

  До коментар [#63] от "Славейко":

  "Само внимавайте да не прегласувате за Демократична България, защото тогава и косъм жалост няма да има за вас."

  По-точно казано е това:

  Само внимавайте да не гласувате за единствената коалиция без агент на бившата ДС в листите си, че ще развалите рахата на агент Доган!

 66. 66 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Любопитно

  До коментар [#57] от "Moni":

  Благодарение на астра или на локдауна? Щото ако не е на локдауна, закво им беше локдауна? То не се знае и другите ваксини колко фира ще дадат, трябва да минат десетилетия да се разбере. Само да знаете, при ваксините няма ънду. А при човешка намеса никога няма съвършенството на естествения процес.

 67. 67 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#52] от "Лео":Знае се - на 1 открит има между 5 и 8 неоткрити. Т.е. само за последните 24 часа има между 25 и 40 хил. нови заразени
  —цитат от коментар 60 на Moni


  Да, същото е и с излекуваните. От 3 до 10 дни на легло без да се правим на герои. Хората с белодробни, сърдечни и проблеми с теглото да внимават повече.

  Между другото вкъщи може да се завиете, отвиете, да смените температурата в стаята, да се изпотите и 10 пъти на нощ и да се преоблечете и след три дни да сте ОК. В болницата може да нямате и дрехи, може да имате и абокат и да няма кой да ви помогне.

 68. 68 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#65] от "vassilun":

  Те са пълни с агенти на други служби, не бой се. Такива дето са активни при това, и платени дебело от Демократичната партия. Я ми кажи каква е професионалната биография на Асен Генов и Антоанета? Как не са включили Асен Генов не знам... Който иска да гласува за дясна партия, да НЕ гласува за ДБ, нито за ГЕРБ, нито за СДС.... то няма за кого да се гласува, така е. Аз затова гласувам за Мангъров, само тоя път. Човекът колкото може, колкото знае - изправи се срещу цялата ламя на доктори и фармацевтични компании.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Неутрално
 72. 72 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#60] от "Moni":

  40 хил на ден ?!
  че то за месец ше се заразят 1120000.
  за една година цялото население на българия трябва да се е заразило минимум два пъти бре !

 73. 73 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Когато се действа хаотично и безмозъчно, резултатите винаги са плачевни. Абе, къде е Алибегов да поплаче по телевизиите да се отворят кръчмите. Трябва да отиде доброволец в ковид отделенията .

 74. 74 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#48] от "Северозападнал":

  Унгария е в локдаун от три седмици, положението ИЗОБЩО не е по-цъфтящо!
  При изобилие на ваксини и общо взето задължително ваксиниране. Това е единственото предимство на Винету в случая. Всъщност ако не беше натискът на докторите, той нямаше да има нужда и да затваря, но затваря, защото не можа да си оправи болниците. Като няма или не щат лекарите (които вече явно са ваксинирани, щото се разхождат важно без маски из отделенията), има и армия, но ...

 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#70] от "Славейко":

  жената оставила пари за тока на масата .

 76. 76 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Весело

  До коментар [#73] от "Роси":

  Ходи ти ма Росо

 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  До коментар [#29] от "bam13812557":

  Увеличение от 108 на 125 хиляди не се нарича двойно. Увеличението в България на смъртните случаи през 2020 година бе с 16%, а в Перу с 63% .

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#60] от "Moni":

  А откъде се знае? Кристално кълбо?

 80. 80 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#79] от "Manol Nedyalkov":

  Че са повече дори Големия Джип не го отрича.

 81. 81 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  До коментар [#80] от "Славейко":

  един се уби да обяснява по телевизора , как болниците не били търговски дружества.
  а болниците от поне 25 години са ''заведения за предоставяне на здравни услуги''
  аз съм се отчитал със 800 кинта за''избор на екип'' ,инак чакаш по каналния ред.

 82. 82 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  До коментар [#67] от "Лео":Тая болест е много коварна, много често не става с домашно лечение.
  —цитат от коментар 69 на Славейко


  Не съм критерий, но познавам поне 20 души излекували се вкъщи сами или след съвет по телефона от личния лекар и нито един, който да е стигнал до болница. Ако си мислите, че в болницата ще ви следят всеки ден CRP или други кръвни параметри и някой ще ви следи температурата и ще знае в коя точно фаза на заболяването сте е химера, защото персоналът е кът.

 83. 83 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#68] от "Славейко":

  Само че не гласуваш за Мангъров, а за Гоце и Калфин, защото дори да вкарат депутат, то това няма да е Мангъров.
  Отделно, Мангъров може и да разбира от епидемии и зарази и да е прав в нещата които твърди, но тогава мястото му е е Инфекциозна болница а не в парламента, където от него ще се очаква да създава закони и наредби, от което той бъкел не разбира. В подкрепа на това, къде му е разширения алгоритъм за работа дето уж го правиха с оня съвет дето вече никой не го помни? Отговор - няма такъв, НУЛА!!

 84. 84 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1328 Разстроено

  Още не сме достатъчно огладнели....има време....Ковида се лекува с глад.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3008 Неутрално

  Ако знаете колко са болните, които не си правят тест и се лекуват и са се излекували вкъщи, свят ще ви се завие.
  —цитат от коментар 52 на Лео


  Много е важно да го знаем. Така ще разберем и колко остават за заразяване и кога ще свърши кошмара. Ма кого да питаме, кого, кого, когоооо? Няма кого.

 87. 87 Профил на valerie pvi
  valerie pvi
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Aко оставим на страна любимото на българина оплюване на всичко дет се движи, увеличаването на бройките е логичен скок на вируса през ранна пролет. Особено при тоталната липса на дисциплина и мерки на нашего брата. Скокът е виден почти навсякъде, но определено смъртността се понижава спрямо миналогодишната- отново предвидимо и логично.
  Колкото до ЮК , причината за спада там е най- вече на безумната 1 годишна строга блокада.

 88. 88 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Пълен хаос са тези данни!

  И трудно може да се приемат за абсолютно достоверни... Какво пък остава за анализ и изводи...

  Текнали им сополи - хайде - коронавирус.

  От всички заразени - колко заболяват?

  Тези, които не ги "лекуват" в болница - кога ги причисляват към оздравелите?

  Стои едно огромно число на активни случаи, които не се знае от кога се водят като активни...

  Какъв е възрастовият профил на заразените, настанени в болница и настанени в интензивни отделения?

  Или понеже друго почти не се лекува, та поне от пътеката за "ковид" да се финансират болниците... Има-няма нужда - вкарвай в болница, че да има финансиране...

  Пък мешавицата от различните видове тестове е отделна попара...

  И като ми напишат в статистиката за починали... жена на 94 г. без данни за придружаващи заболявания... къртят!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 89. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Може ли някой с прости думи да ми обясни - какво точно се търси и намира с ПСР тест???

 90. 90 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Парчета от вирус , живи вируси, колко на брой -1 5 -50 .
  При колко точно вируса се разболява човек 1000, 1 000 000 или колко бе?
  Това с модерното име -вирусен товар.

 91. 91 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 646 Неутрално

  некой минава ли му през акъла, че ни правят на маймуни, само дето не знам каква е крайната цел???

 92. 92 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  '''новите установени случаи на зараза достигат 4851 души ''

  България настига Великобритания, и тук са горе долу толкова на ден.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 93. 93 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#46] от "Вячеслав Атанасов":

  Измирането не е стаден имунитет.

  До догодина с тези темпове няма да останат живи хора в България.

 94. 94 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#88] от "Една Другарка":

  Другарке, загиналите са вече страшно много.

  Само за миналата година починалите са с 20 000 повече от 2019.
  С корона или поради друго нелекувано заради короната е все едно - хората ги няма.

  До края на тази година, ако продължаваме така с 100+ жертви на ден малкият ни, но изключително прост народ съвсем ще изчезне

 95. 95 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  Парчета от вирус , живи вируси, колко на брой -1 5 -50 .При колко точно вируса се разболява човек 1000, 1 000 000 или колко бе?Това с модерното име -вирусен товар.
  —цитат от коментар 90 на amanotwas


  Намира се част от ДНК, или РНК на вируса, която е уникална само за него. PCR не показва какъв вирусен товар имаш и дали не си прекарал вече заболяването, а остатъчния материал организма вече да го идхвърля. Тоест PCR не може да е потвърждение за нищо, без лекарски преглед и допълнителни изследвания. Основно правило в медицината е, че диагнозата се дава от лекар, не от тестове. Отделно достоверността му е около 70%, тоест 1 на всеки 3-ма "заразени" не е такъв.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 96. 96 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 646 Неутрално

  толкова ли е сложно да се измисли едно апче, от типа на Аспирин примерно , дето лекува Коронката, ами я борим с лекарства за артрит, глисти и тем подобни със странни имена?
  Или понеже момчето Били вложи кинти във ваксините, това е престижно в момента - да се набоцкат 7 милиарда без значение ,че са здрави, щото на болни ваксина не се слага?

 97. 97 Профил на JsT
  JsT
  Рейтинг: 85 Неутрално

  Българският модел започна да дава резултат .... Къде са ви ваксините посерковци.
  —цитат от коментар 3 на helemong

  ?!? Кои ваксини?!? Къде точно липсва ваксина? Или ти си от специалните? Да не би да си сакат, инвалид или алергичен, че не можеш да се ваксинираш с АЗ, като другите, в цял свят? Или искаш някаква превилигирована ваксина за бели!? Не искаш за черни...

  Колкото и да са ми противни тикви, микви, в България сме в това положение заради обикновения, неук човек, а не за раради боко! Имаш свободно ваксина навсякъде, а хора пред кабинетите - никакви!

  В Израел масовата ваксинация даде резултат - 10 пъти по-ниски стойности на дневни заболявания, спрямо пика! При нас обратното - вече бихме рекорда от преди няколко месеца!!!

 98. 98 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#60] от "Moni":А откъде се знае? Кристално кълбо?
  —цитат от коментар 79 на Manol Nedyalkov


  Самите членове НОЩ са казвали, че в началото откриваха 1 на 8, а сега 1 на 5. Други лекари са казвали, че вече с вируса са се срещнали около 2-2,5 млн., при 350 000 официално.

  Та, така...

 99. 99 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#57] от "Moni":

  При едни приждевременни ограничения, европейците ще си получат нужното време за ВАКСИНА, която ще ги предпази от 3та вълна и много човешки живота. Ние гоним 1000 заразени на 100000, а в тези държави които изброяваш за под 100 ! Огромна разлика, огромна разлика в броя на починали от глава на населението. Въпреки огромната разлика в качестото на здравеопазването и превантивни мерки в полза на Европа, ние простите БАЛКАНСКИ съблекти ще изядем и боя и солта и ...

 100. 100 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Може ли някой с прости думи да ми обясни - какво точно се търси и намира с ПСР тест???
  —цитат от коментар 89 на amanotwas


  Принуждава се част от ДНК материал да се разможи много пъти до момент, в който може да бъде засечен, че е наличен. Обаче едва ли някой може да ти каже каква ДНК последователност са разможава и в кои точно вируси е налична.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK