Васил Божков между екстрадицията и депутатския имунитет

Васил Божков между екстрадицията и депутатския имунитет

© Цветелина БелутоваВсички отговорни институции в България мълчат по въпроса дали има някакво движение по искането на прокуратурата за екстрадиция на бизнесмена Васил Божков. Той повече от година живее в Дубай, а в България има 18 повдигнати обвинения за тежки престъпления. Междувременно Божков се кандидатира за народен представител на предстоящите парламентарни избори на 4 април. В момента се ползва с имунитета на кандидат за народен представител, а ако бъде избран, ще получи и депутатски имунитет.


В сряда (24 март) в представяне на идеите за правосъдието на неговата партия (това става в излъчвани на живо във фейсбук разговори между Божков и експерти, които представят идеи) бизнесменът обаче се обяви за отпадане на депутатския имунитет.


С имунитет или не обаче остава въпросът дали Божков може да се върне в България докато в Обединените арабски емирства тече процедурата по екстрадицията му. На 31 януари в интервю пред БНР самият той не разказа конкретно, но от думите му се разбра, че тази процедура не е приключила и докато тече, той няма право да напуска Дубай. Това ограничение обаче е свързано именно с екстрадицията му - за да не пътува в други държави, но, ако реши да се върне в България, може да го направи, коментираха юристи пред "Дневник".
На 15 март Божков се тагна в пост във фейсбук от Барселона, след като Съдът на ЕС в Люксембург обяви всички европейски заповеди за арест, издадени от България, за невалидни. Такава е издадена и за самия Божков и тогава той реагира с коментар в социалните мрежи - "Идвам". Няма официално потвърждение дали наистина е напуснал Дубай и къде е в момента. Фейсбук позволява всеки да избере локация, независимо от мястото, на което се намира.


На практика единствената информация, че някаква процедура все пак има и тя е в ход, идва от самия Божков и не е потвърдена от нито една институция в България. Няма отговор и на въпроса колко ще продължи процедурата и на какъв етап е, както и възможно ли е да е отказана и какво следва.


В тази ситуация всички ходове какво да направи, изглежда, зависят от самия Божков.


В България от 27 февруари 2020 г. има окончателно съдебно решение той да бъде задържан за 72 часа, ако влезе в страната. А хипотетично, ако бъде избран за народен представител и се сдобие с имунитет, то може и да не го предпази за дълго, тъй като може да бъде свален по искане на прокуратурата и след гласуване на Народното събрание.


Божков: Не се крия, никой не ме търси


Божков многократно е заявявал, че не се укрива, той твърди, че никой не го търси. В писмо до медиите, разпространено на 4 март, заяви, че е лъжа и няма основание да бъде наричан "укриващия се в Дубай бизнесмен".


Всичко, което трябва да знаете за изборите - четете тук


"Никога и от никого не съм се крил. Още по-малко съм бягал. Напуснал съм територията на България по законоустановения ред. Нещо повече - подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е свързала с мен. Тенденциите и внушенията са особено опасни и добре платени, когато наближават избори. Всеки свързан с политика и медии е наясно с този факт. Аз не съм извън България по свой избор", написа той до медиите и в публикация във фейсбук.


"Дневник" потърси Божков с въпроси за процедурата по екстрадиция, статута му в момента, дали може и напуска Дубай, но не получихме отговори от него повече от седмица.


Междувременно самият той обяви позицията си за имунитета на народните представители по време на представянето на програмата на партия "Българско лято" за съдебната система, като заяви, че той трябва да отпадне и всички граждани да бъдат равни. По време на представянето нямаше възможност за задаване на въпроси от медии и така и не се разбра дали той самият би се отказал от имунитета си, ако получи такъв. (Повече за програмата и отпадането на фигурата на главния прокурор - тук.)


Ще екстрадират ли Васил Божков - въпрос без отговор


"Дневник" отправи серия от въпроси до трите основни институции, които имат ангажимент в процедурата по искане за екстрадицията на Божков, на 1 февруари. До момента отговори има от министерствата на правосъдието и на външните работи, но не и от прокуратурата, която е основният орган, ангажиран с искането за връщането му.


"Министерството на правосъдието не е страна по искането за екстрадиция на Васил Божков. Ведомството е съдействало единствено за изпращане на документите, които са придвижени по дипломатически път. Нямаме информация докъде е стигнала процедурата, обърнете се към прокуратурата - тя е органът, който е изпратил това искане." Това обясниха за "Дневник" от ведомството, ръководено от Десислава Ахладова.


Преди повече от година - на 17 февруари 2020 г., предшественикът й Данаил Кирилов обясни, че пакетът документи, който е над 200 страници, е бил преведен на арабски език и е изпратен от прокуратурата в правосъдното министерство, а оттам - незабавно в Обединените арабски емирства.


Министерството на външните работи "няма пряка компетентност по извършването на екстрадиции, свързани с български граждани", отговориха от там. "Компетентните институции, свързани с процедурата по екстрадиране, са Прокуратурата и Министерство на правосъдието. Ролята на МВнР е в случай, че са получени указания от компетентните институции, да окаже необходимото съдействие за препращане на съответните документи до посочените от тези институции адресати."


А прокуратурата, която поиска преди повече от година Васил Божков да бъде предаден на българските власти и разследван тук по 18 обвинения, които са му повдигнати, мълчи и не дава никаква информация на какъв етап е процедурата.


В интервю за Би Ти Ви от 8 май 2020 г. на въпроса какъв е статутът му в Обединените арабски емирства Васил Божов каза, че е "резидент", както и че е влязъл в страната "по работа" и ако напусне територията на ОАЕ, сигурно ще бъде арестуван. (Какво означава да си "резидент" в ОАЕ - четете тук)


Ролята на имунитета


Васил Божков се кандидатира за депутат от столичния 25-и многомандатен избирателен район в София, където е т.нар. лидерска битка и листи водят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Божков е водач на листата на партията "Българско национално обединение - БНО", чийто председател Георги Георгиев отстъпи регистрацията си на платформата "Българско лято", се вижда от регистрациите в районната комисия.


Като кандидат за депутат в момента той е с имунитет. Според Изборния кодекс Божков, както и всички останали кандидати за народни представители, се ползват със защита, регламентирана в чл. 103 от кодекса.

Чл. 103. (1) От датата на регистрацията регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани или привличани като обвиняеми освен в случаите на заварено тежко престъпление.
(2) Когато регистрацията на кандидат е заличена, правата по ал. 1 се прекратяват от деня на заличаването.
(3) Разпоредбата на ал. 1 не се прилага, когато регистрираните кандидати са били задържани или привлечени като обвиняеми преди датата на регистрация.

Имунитетът му като кандидат за народен представител може да бъде свален по искане на прокуратурата и с решение на Централната избирателна комисия. Хипотетично, ако Божков бъде избран за народен представител и влезе в парламента, той също ще се ползва с имунитет.

"Тези, които правят законите, трябва да ги спазват най-строго. Не виждам причина висш държавен чиновник да се крие зад държавата. Никой не трябва да има имунитет, а всички граждани да са равни."


Васил Божков

В България имунитетът се снема по искане на главния прокурор и с разрешение на Народното събрание при престъпления от общ характер за разследването на конкретно престъпление. В случай че прокуратурата поиска имунитета на депутат, той може да се откаже доброволно от него и да не се стигне до гласуване от Народното събрание.


В останалите случаи депутатите ще отговарят за деянията си след изтичане на мандата им, ако не са преизбрани и давността не е изтекла. По отношение на административнонаказателното преследване и граждански процеси народните представители нямат имунитет.


Ако Божков бъде избран за народен представител, производствата срещу него трябва да спрат, обясниха пред "Дневник" юристи, тъй като наличието на имунитет е пречка за продължаването на всякакви действия с него - арести, разпити, предявяване на материали по обвинението и други. В момента, в който имунитетът падне или депутат се откаже от него доброволно, производствата могат да бъдат възобновени.


Практиката обаче показва, че няма случаи или те са по-скоро изключения, в които Народното събрание да откаже да снеме имунитета на депутат, за да бъде разследван, и това е по-скоро формална защита.


От прокуратурата няма никаква информация повече от година на какъв етап е процедурата по искането за екстрадиция на Васил Божков, водят ли се дипломатически разговори и имало ли е последващи посещения на прокурори в Дубай

© Дневник

От прокуратурата няма никаква информация повече от година на какъв етап е процедурата по искането за екстрадиция на Васил Божков, водят ли се дипломатически разговори и имало ли е последващи посещения на прокурори в Дубай


За особеностите на екстрадирането


Преди година информацията, че Васил Божков е арестуван в ОАЕ, първоначално бе съобщена неофициално от главния прокурор Иван Гешев. После той я потвърди официално, а в средата на февруари 2020 г. български медии съобщиха, че Божков, който по информация на българската страна е в ареста в ОАЕ от края на януари, е бил пуснат. Дали бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков ще бъде предаден на българските власти е по-скоро въпрос на дипломатически отношения, отколкото на юридически, тъй като България няма правно сътрудничество с Обединените арабски емирства, обясни тогава бившият министър на правосъдието Данаил Кирилов.


По това време Апелативният специализиран съд взе решение, че ако Божков се върне в България или бъде доведен тук, той ще бъде задържан за 72 часа. Само няколко часа по-късно от държавното обвинение съобщиха, че двама прокурори от Върховна касационна прокуратура са били на работно посещение в Обединените арабски емирства от 25 до 27 февруари.


Какъв е режимът за екстрадиция от Обединените арабски емирства четете тук.

Коментари (167)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Срещу 1 млрд. ще му издадат и ново ЕГН даже.
  Айде, че до изборите има-нема 2 седмици, а след тях ще е ... пак същата цената.
  ХАХАХАХА

 2. 2 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  "Депутатски имунитет"?
  МУХАХАХАХА, какви вещества приемате в редакцията?

  Знанието е сила, информацията - власт
 3. 3 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Божков и Цв. Цветанов дължат още флашки и откровения на българския избирател. Ако наистина искат да ги бутнем, трябва да ги изкарват вече. 10 дена останаха. Ако не го правят, значи ги държат с цел да ги изтъргуват с властимащите.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  Само се чудя защо няма повдигнато обвинение за даване на подкуп в колосален размер при положение, че той сам си го призна?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  Моментът назрява. Още само няколко дни търпение и ще гръмне.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  А с фурмите какво стана ?

  Реализирахме ли ги или мухлясаха някъде по складовете ?

  કટાક્ષ
 7. 7 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 973 Весело

  изключително ниска журналистическа хигиена е да представяш напоително черепа като политик или кандидат-депутат, но в тези "революционни" времена явно всякакви средства и странни съюзи са ок.

 8. 8 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ахаха. Напразни надежди. Никакви флашки и компромати няма, въпреки вашите заклинания. Много лошо....идва Борисов 4

 9. 9 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Единствената разлика между Черепа и Тулупа е интелекта.Чери спокойно може да бъде наричан "престъпен ум",а тулупа просто ПРОСТ. И не говори нищо хубаво за държава в която мафията си решава проблемите в Парламента.И двата субекта трябва да са при байСтаври,но Welcome in Bulgaria"",тука е така и никой не ни е виновен! Но вижте листите,във всяка има хора на хората на Чери,ако ли не то техни деца..........

 10. 10 Профил на wpo34378687
  wpo34378687
  Рейтинг: 888 Неутрално

  До коментар [#6] от "Ан Он":

  Погледни Flayghtradar24,веднъж седмично през нощта лети огромен товарен В747 от Дубай до София,какво ли носи?

 11. 11 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 931 Неутрално

  А няма ли кой да го разпита за даването на подкуп? Някакви Цеки са надежден свидетел, а този не? Разпитаха ли вече Владко и Севдето?

 12. 12 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Нали европейския съд в Люксенбург призна червената бюлетина издадена от Българската прокуратура за невалидна? Тогава защо е нужно да се говори за екстрадиция.Или да разлаем къчетата.

  SHADOWS of SOFIA
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Да живее Васил Божков-новият идол на болшевиките!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  ...Ако не го правят, значи ги държат с цел да ги изтъргуват с властимащите.
  —цитат от коментар 3 на cinik


  Човек, който поставя такава условност на съвсем очевидно състояние на нещата не е никакъв циник, а чиста проба наивник.

  нищо лично, само отбелязвам очевидното.

  Нито Цветанов, нито Божков някога са били или сега са борци за справедливост.
  Гонят си собствените интереси.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  И крупен спонсор на кумирите ти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Всъщност, за какво е тази статия?

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#8] от "Moni":

  > Много лошо....идва Борисов 4

  Това 'Много лошо' наистина не можем да го оспорим ...

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#8] от "Moni":

  > Много лошо....идва Борисов 4

  Това 'Много лошо' наистина не можем да го оспорим ...

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5312 Неутрално

  Със или без Божков е все едно!

 20. 20 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 770 Любопитно

  Очаквах "Черепа" да извади реални дискредитиращи неща, а не само ала-бала по Интернет.

 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#10] от "wpo34378687":

  > Погледни Flayghtradar24,веднъж седмично през нощта
  > лети огромен товарен В747 от Дубай до София,какво ли носи?

  Хмм, нещо не го анонсират по новините ... а може би носи от тази изключително питателна храна само за избраната от народната власт номенклатура?

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 5312 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":Ахаха. Напразни надежди. Никакви флашки и компромати няма, въпреки вашите заклинания. Много лошо....идва Борисов 4
  —цитат от коментар 8 на Moni


  Много се надяваха Божков да извади някакъв компрометиращ материал, ама явно няма нищо!

 23. 23 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Само се чудя защо няма повдигнато обвинение за даване на подкуп в колосален размер при положение, че той сам си го призна?
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Защото ако има обвинение за даване на подкуп трябва да има и обвинение за получаване.

 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  До коментар [#14] от "Боби Колев":

  >Гонят си собствените интереси.

  Което по никакъв начин не противоречи на това което е написал колегата циник.

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Очаквах "Черепа" да извади реални дискредитиращи неща, а не само ала-бала по Интернет.
  —цитат от коментар 20 на save_knforest


  Много е вероятно да е изтъргувал информация срещу гаранции.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2636 Весело

  До коментар [#13] от "lz2":

  А старият идол на болшевиките - Бойко Борисов - к'во ще го правите болшевиките? Да не си надушил нещо и да се преориентираш към новия бащица Божков - да не би да е надцакал Борисов в купуването на гласове?

 27. 27 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Някога много отдавна бяхме събрани на Краниградска висяхме като прани гащи докато ген.Атанасов дойде.
  Извини се за закъснението и каза че е разкрил Борисов по Дарик и вече работата е сигура.
  На мое възражение че дори да го снимат да яде деца пак ще го изберът изрази остро съмнение.
  Оказах се прав за жалост и сега ще е така и основна причина е че няма никакъв знак отвън за неодобрение ама буквално никакъв.
  А ние знаем че само отвън може да ни разбутат рахатя.
  А вътре ние като страна на братовчедите се оправяме ние знаем как.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 28. 28 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Божков и Цв. Цветанов дължат още флашки и откровения на българския избирател. Ако наистина искат да ги бутнем, трябва да ги изкарват вече. 10 дена останаха. Ако не го правят, значи ги държат с цел да ги изтъргуват с властимащите.
  —цитат от коментар 3 на cinik


  Съгласен съм. Обещаваха сеир и чакахме. А те още преди изборите започнаха да не си спазват предизборните обещания - това си е своеобразен рекорд.

 29. 29 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Какво ще стане ако Божков се върне? Ами просто мутрите в държавата ще станат с една повече. Не знам на кое точно място сме по брой заразени с ковид, но по брой мутри на глава от населението не мисля че имаме конкуренция с която и да е друга страна в света!

 30. 30 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Весело

  Някакво развитие с червената бюлетина на Интерпол има ли? Намериха ли я?😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 31. 31 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#7] от "хм":

  При условие , че от над 25 години пишат срещу него колко зъл бил, а сега се извъртяха на 180 градуса , ясно защо, не че е първият тоака се случи и с Цветан Цветанов ,с Мустака от Белград от враг номер едно го направиха десидент ..... Не просто няма да се изненадам , но ще се случи , ако подгонят Пеевски както Божков , вероятно и той

 32. 32 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":И крупен спонсор на кумирите ти.
  —цитат от коментар 15 на КМЕТ В СЯНКА


  Аз кумири нямам, ама за вас е крупен спонсор!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 33. 33 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Ще е мечта да му направят една амнистия, след като си плати данъците, а в замяна да бъде защитен свидетел

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 34. 34 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Да не се забравя, че Божков беше знаме и упование на народните въстаници. И както каза в разговор с Паунов /БСП-коалиция за България/ може да прати десетина хиляди от тях пред парламента. За да освиркат и разпарчетосат Влади Горанов. Но Паунов го разубеди, защото не се знаело дали Горанов ще се появи. Иначе прояви критичност, че бавно реагират на дистанционните команди, но Паунов се опита да го умилостиви, че все пак това е тълпа и не може да реагира като един човек... Сега се надяват да се върне и на крилете на народната любов да поеме нещата в ръцете си. Заедно с фигуранта, какъвто е според него президента.

 35. 35 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#30] от "padrino":

  Има един крив макарон между БГ и Интерпол :)

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 36. 36 Профил на Облако в Штанах
  Облако в Штанах
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#10] от "wpo34378687":> Погледни Flayghtradar24,веднъж седмично през нощта > лети огромен товарен В747 от Дубай до София,какво ли носи?Хмм, нещо не го анонсират по новините ... а може би носи от тази изключително питателна храна само за избраната от народната власт номенклатура?
  —цитат от коментар 21 на Ан Он


  По-скоро какво кара оттук към ОАЕ...

 37. 37 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  БНО-Българско лято го бройте в 45 НС. Най-пресния пример, че това е възможно е ВОЛЯ, преди това ББЦ, ЛИДЕР на Ковачки, РЗС на Яне Янев. За АТАКА първото влизане също е такова стоящо на бизнеса на Валери Симеонов и изявите на Сидеров по ТВ СКАТ.
  Предусещам разгорещени дебати в НС между Борисов и Божков и "задушевни" разговори в кулоарите.

 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4122 Весело

  Какви блянове за депутатски имунитет, след като другаря Череп е със шансове, колкото на човек да кацне на Слънцето!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 39. 39 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#32] от "lz2":

  Не държиш ли портрет на еднокнижника в спалнята? И всяка сутрин молитва за отпускане на някой лев?

 40. 41 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#2] от "pag":

  Марешки не е единствения престъпник и дехутатски имунитет

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 41. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  Не е вярно, че Божков има имунитет като кандидат за депутат. Кандидатите за депутати наистина се ползват с имунитет, но той не важи за обвинения повдигнати преди да бъдат регистрирани като кандидат-депутати.

 42. 43 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Любопитно

  Ще е мечта да му направят една амнистия, след като си плати данъците, а в замяна да бъде защитен свидетел
  —цитат от коментар 33 на t5eyes


  Кои данъци? Нали всички от НАП до съдът казаха, че той не е нарушил нито един закон или разпоредба с отношение към плащането на данъци и, че той или някоя от компаниите му не дължат каквото и да е било на хазната?

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 43. 44 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#32] от "lz2":

  Ха-ха-ха!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  Отговорът на МВнР и това, че в него няма потвърждение, че искането за екстрадиция е предаден, на кого и кога навява силни съмнения дали въобще има такова искане.

 45. 46 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Весело

  По-скоро какво кара оттук към ОАЕ...
  —цитат от коментар 36 на Облако в Штанах


  Ритони? 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 46. 47 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#17] от "Ан Он":

  Лошо за умнокрасавците, ма ти си умно момче, разбра ме

 47. 48 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":


  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  То ще мине давност докато се сети мара да се побара, а и те се страхуват за живота си, по една лускозна килийка за двамата защитени свидедели трябваше вече да има и тълпа министри в обща в съседство

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 48. 49 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#10] от "wpo34378687":

  Боеприпаси за либия, това е новото хоби на доган и шиши

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 49. 50 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  Ха ха, успял шумкар-ветеран готов за новия георги димитров

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 50. 51 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Вчера статия за Божков,днес - пак.Явно до изборите ще е така.Щом човекът си плаща...

 51. 52 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3346 Неутрално


  "Министерството на правосъдието не е страна по искането за екстрадиция на Васил Божков".... Там са като пощальони.

  Министерството на външните работи "няма пряка компетентност по извършването на екстрадиции, свързани с български граждани".

  Ако Божков бъде избран за народен представител, производствата срещу него трябва да спрат, обясниха пред "Дневник" юристи.
  Т.е. всеки престъпник с пари може да се нареди на първата редица на държавата! Дори и премиер.

  "Тези, които правят законите, трябва да ги спазват най-строго. Не виждам причина висш държавен чиновник да се крие зад държавата. Никой не трябва да има имунитет, а всички граждани да са равни."

  Държавният чиновник е човек с привилегии, но освободен от всякаква отговорност и съвест. Т.е. тулуп. Дали в ЕК знаят що е това "тулуп"?

 52. 53 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До момента от страна на институциите в България освен на въпроса за искането за екстрадиция на Божков няма отговор и на въпроса защо няма червена бюлетина на "Интерпол" за него. Което пък поставя въпроса как Божков е издирван без червена бюлетина и как така може да му се иска екстрадицията щом не е издирван.

 53. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#47] от "Moni":

  А какво стана с банкера цецо. Кога го докарвате?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 55 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  Някакво развитие с червената бюлетина на Интерпол има ли? Намериха ли я?😂😂😂
  —цитат от коментар 30 на padrino


  А имало ли я изобщо?

 55. 56 Профил на The investor
  The investor
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Най-добре в затвора заедно с Радев.

 56. 57 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3857 Любопитно

  "Васил Божков между екстрадицията и депутатския имунитет"

  Не седи подобен казус пред Черепа. Първо той едва ли ще бъде екстрадиран от ОАЕ, защото тази държава е известна в света с това, че предоставя убежище на международно издирвани престъпници като него.

  Второ, няма никакъв шанс той да стане депутат и да получи имунитет, защото партията, която си купи Българско лято няма да мине 4% праг за влизане в парламента.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 57. 58 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#55] от "historama":

  Няма доказателства в тази посока.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 59 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":

  Офшорките и дарение на ценности с неясен произход, недекларирани имоти. Не говоря за схемата, в нея само министъра е виновен че е създал вратичка в закона

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 59. 60 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#22] от "Дария Колев":

  Газ пикаят

 60. 61 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  Пясъчното черепче отдавна трябваше да е със служебен "костюм, регламентирана разходка под надзор и "жилище" без право на ключ за десетина години!!!

 61. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Неутрално

  До коментар [#56] от "The investor":

  Емил ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 63 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#55] от "historama":

  Не, червена бюлетина на "Интерпол" за издирването на Божков никога не е имало.

 63. 64 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1507 Любопитно

  Васил,Мая,Слави и Христо са нашето светло бъдеще,да?👍

  Много съм прост
 64. 65 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  Да живее Васил Божков-новият идол на болшевиките!
  —цитат от коментар 13 на lz2


  България се управлява от хора с тъмни моменти в биографията си. За Борисов се намеква за някакъв чешки период, за Божков дубайски период. И двамата известно време са били в бухалкаджийският сектор на икономиката.
  Като ще е гарга, рошава да е! ИскамТВ дебат Борисов и Божков, да видим кой е по-знаещ?

 65. 66 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#27] от "dedoliben":

  Е как, ама няма помощ отвън - СССР се разпадна...непозната за вас ситуация

 66. 67 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1507 Любопитно

  "Депутатски имунитет"?МУХАХАХАХА, какви вещества приемате в редакцията?
  —цитат от коментар 2 на pag


  И защо не?
  Не бих се учудил Божков да се върне яхнал бяла камила....пардон бял кон в България!👀

  Много съм прост
 67. 68 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  Махалите се изнесоха в други страни за социални помощи, скоро тази схема бандити да получават имунитет, ще спре да работи

 68. 69 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  До коментар [#43] от "padrino":Офшорките и дарение на ценности с неясен произход, недекларирани имоти. Не говоря за схемата, в нея само министъра е виновен че е създал вратичка в закона
  —цитат от коментар 59 на t5eyes


  Тези същите ценности ли са за които Българското правителство даде пари, за да могат да бъдат изложени в чужбина? И кои имоти точно не са декларирани и кои авоари? Тези за които съда вдигна всички ограничения и обяви, че са били запорирани незаконно? За тях ли става въпрос?😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 69. 70 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#42] от "Един препатил":

  Но пък и никой не поиска да му бъде свален кандидат депутатския имунитет

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 70. 71 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#69] от "padrino":

  ;) щом не се сещаш, няма да се сетиш. Като повечето неща е въпрос на елементарна математика, но нивото на професионализма е прекалено ниско, затова е само мечта

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 71. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 73 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Черепа, като бивш ортак на Борисов знае много мръсотийки и Буци има само един полезен ход:
  Да се договори с Черепа ход, а след това да си наляга парцалите и Мис Гащи в Барселона.
  ----
  Прокурорската бухалката няма вечно да е в ръцете на ГЕРБ/ДПС.

 73. 74 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3398 Весело

  " Никога и от никого не съм се крил. Още по-малко съм бягал. Напуснал съм територията на България по законоустановения ред. Нещо повече - подал съм лично сигнал до прокуратурата и всички компетентни институции за рекет и изнудване с доказателства за най-голямата корупционна схема по върховете на държавата. Там е посочен и адресът ми в Дубай. Всеки, който ме е потърсил, ме е намерил, а всяка медия, която е пожелала, се е свързала с мен. Тенденциите и внушенията са особено опасни и добре платени, когато наближават избори. Всеки свързан с политика и медии е наясно с този факт. Аз не съм извън България по свой избор", написа той до медиите и в публикация във фейсбук."


  Не може да се отрече класата - личи си, че докато някои мутри у нас са се занимавали с кражби на коли и охрана на такива като Маджо, този е правил стотици милиони с подкрепата на цялата тогавашна власт ! Е, и със сегашната, която имаше договор с него за пълен съпорт !...........

 74. 75 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#72] от "Moni":

  За разлика от гербаджиите, аз не съм партийно обременен и не си заравям главата в пясъка. Все ми е тая дали ГЕРБ ще отбележи "победа", която след първия им мандат 2009-2013 поне по отношение на парламентарните избори е илюзия в техните глави. Ако въпреки цялата логика пак са първа политическа сила, ще разберат, че това не е победа или по-скоро ще е "пирова" такава.

 75. 76 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 859 Неутрално

  До коментар [#16] от "bgkurshum":

  За трафик .Я колко коментари се написаха и ще се напишат!

 76. 77 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#74] от "samoedin":

  Даааа, ще е комично след 04.04 ББ да иска съпорт от Чери.

 77. 78 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Само се чудя защо няма повдигнато обвинение за даване на подкуп в колосален размер при положение, че той сам си го призна?
  —цитат от коментар 4 на КМЕТ В СЯНКА


  Защото в България се разследва самотова, което трябва да се разследва и не се разследва нищо, което не трябва да се разследва. Такива са особеностите на българското "правораздаване".

 78. 79 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#70] от "дерибеев":

  До коментар [#42] от "Един препатил":Но пък и никой не поиска да му бъде свален кандидат депутатския имунитет
  —цитат от коментар 70 на дерибеев


  Как да бъде свален като въобще го няма? Вижте в статията ал. 3 на чл. 103 от Изборния кодекс. Не Ви се полага да пишете без да четете и мислите - тази привилегия е запазена само за журналисти.

 79. 80 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#54] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не съм специалист в областта на правораздаването, но струва ми се въпросът ти трябва да е насочен към сръбските институции

 80. 81 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5498 Неутрално

  До коментар [#4] от "КМЕТ В СЯНКА": "Само се чудя защо няма повдигнато обвинение за даване на подкуп в колосален размер при положение, че той сам си го призна?"

  Защото не е заловен от Гешев, в момента на даването на подкупа, с белязани пари. Само това приема съдът, но ако датата на протокола от залавянето е сгрешена, и това няма да мине. Освен това, самопризнанията не се считат за доказателства (мисля, че дори в Конституцията има подобни текстове) и накрая, обикновено обвиняват тези, които искат подкупа, а не тези, от които е поискано.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 81. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 83 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  До коментар [#61] от "selqnin":

  Докато мутри са на власт, Божков ще плажува в Дубай и нощува в суперлуксозен хотел.

 83. 84 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#75] от "nij50393132":

  Викаш пирова победа като първата? Ама от тогава ГЕРБ управлява в 3/4 от последните 12 г.

  Иначе напълно в политическата логика е да са първи - срещу тях има разнебитена опозиция, като единствената партия със сериозен потенциал - Бйе Сйе Пйе, не без съдействие на настоящото си ръководство е в полуразпад.

  А пък много грешиш ако мислиш, че за ГЕРБ ще е фатално ако някак си разпарчетосаната опозиция направи ново правителство стил Орешарски - само за 6 м. управление на Нойкикев, МаяМа и ел Чалгарос това правителство ще се сгромоляса и на неминуемите следващи изботри ГЕРБ ще има отново мнозинство...впрочем ние това вече го гледахме 2 пъти - между Б1 и Б2 и между Б2 и Б3. Разбира се този сценарии е възможен само ако ГЕРБ+ВМРО+НФСБ/Воля нямат поне 115 депутати, а това не е никак малко вероятно предвид тоталната липса на сносна кампания от опозицията :)

  Много лошо...а толкова различно изглеждаше всичко на 2.9.2020 ....

 84. 85 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  До коментар [#57] от "Иво":

  Не е вярно, че ОАЕ предоставят убежище на международно издирвани престъпници. Даже напротив - държат при тях да няма такива. Вреди им на бизнеса. Издирваните с червена бюлетина на "Интерпол" ги арестуват и предават без формалности на издирващите ги власти - те да се оправят.

  А за другото сте прав - Божков има не повече шансове да стане депутат отколкото Борисов да стане отново министър-председател.

 85. 86 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1039 Неутрално

  Не мога да си представя че Божков ще тръгне с избирателите да оправя някакви кусури на държавата.По-скоро рекетира някой,от когото зависи бизнеса му в момента.

 86. 87 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#85] от "Един препатил":

  Не знам дали ще е премиер again, но днес ще има разговори с Байдън и другите европейски лидери от ЕС:

  http://focus-news.net/news/2021/03/25/2855633/premierat-boyko-borisov-shte-vzeme-uchastie-vav-videokonferentna-sreshta-na-chlenovete-na-evropeyskiya-savet-kam-koyato-shte-se-prisaedini-i-prezidentat-na-sasht-dzho-baydan.html

  А всякакви Бойкикевци, С. Трофоновци и МаяМи никви ги няма. Понякога реалността е диаметрално противоположна на желанията...

 87. 88 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3547 Неутрално

  До коментар [#79] от "Един препатил":

  Ако имаш предвид "свен в случаите на заварено тежко престъпление", то тълкувай какво (според теб) значи "заварено"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 89 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2636 Весело

  До коментар [#87] от "Moni":

  Да не вземе пак да заспи? Той и без това не знае английски.

 89. 90 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  До коментар [#75] от "nij50393132":Викаш пирова победа като първата? Ама от тогава ГЕРБ управлява в 3/4 от последните 12 г.Иначе напълно в политическата логика е да са първи - срещу тях има разнебитена опозиция, като единствената партия със сериозен потенциал - Бйе Сйе Пйе, не без съдействие на настоящото си ръководство е в полуразпад.А пък много грешиш ако мислиш, че за ГЕРБ ще е фатално ако някак си разпарчетосаната опозиция направи ново правителство стил Орешарски - само за 6 м. управление на Нойкикев, МаяМа и ел Чалгарос това правителство ще се сгромоляса и на неминуемите следващи изботри ГЕРБ ще има отново мнозинство...впрочем ние това вече го гледахме 2 пъти - между Б1 и Б2 и между Б2 и Б3. Разбира се този сценарии е възможен само ако ГЕРБ+ВМРО+НФСБ/Воля нямат поне 115 депутати, а това не е никак малко вероятно предвид тоталната липса на сносна кампания от опозицията :)Много лошо...а толкова различно изглеждаше всичко на 2.9.2020 ....
  —цитат от коментар 84 на Moni


  Браво добър сценарий, бих се съгласил с него, ако ББ беше подал оставка миналото лято и сценария да е вече факт след неуспешни опити на опозицията да състави стабилен кабинет в условията на корона кризата. 100% щяха да дадат шанс на ГЕРБ да се появят сега и да почнат пак да ни "спасяват".
  Към днешна дата ситуацията е друга. А ГЕРБ като авторитарна партия е силно зависима от поведението/решенията на лидера си. Разгледай хипотезата ББ да се откаже от политиката.

 90. 91 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  Един Бошков нашь крепи лилаво-червно-кафявата агитка, че аха, аха и ще падне тирана.

  Срамна работа.

  С чекмеджата и Баарселона ко тана? Островите, плува ли корабче?
  Дуета Радан-Йончева-Брюксел изпята песен.
  Американските сенатори прибраха парите и рекоха - ще видим.
  Христо още спира Автомагистралната далавера на на Базе и Пеевски.
  След като умориха протеста Мутри вън осребриха с депутатски листи. При Костинбродска.
  Младите протестиращи от чужбина се оказаха дърти червени номенклатури.
  Козлонадуйски бряг - маа байраци един месец, после - на завет, пусна котва около Буджака.
  Бойчетата свършиха мангизите и прибраха сергиите.

  През това време, Борисов преполови Хемус и подкара тунела.
  Фигурантът гледа мрачно кривия макарон на новия мандат, оттатък го чака Гешев.

  Смешна работа.

 91. 92 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 712 Весело

  До коментар [#90] от "nij50393132":

  Моят сценарий включва точно успешно създадено правителство сега...

  БСП - 55-60 депутати
  ИТН - 30 депутати
  ДеБъ - 15 депутати
  Изпра...и.се - 12 депутати

  Тотал 117 - достатъчно за правителство на малцинството

  Я сега ми обясни какво точно стабилно правителство ще направят формално "десницата" на ДеБъ с останалите 3 субекта, които меко казано не са десница? Този орел-рак-щука кабинет би бил създаден "успешно", доколкото математиката излиза. Но искаш ли да се басираме, че ако това стане точно до 6 м. ще се разпаднат или народът ще ги изгони.

  И това е при положение, че всички влезнат в парламента, че избраните от кол и въже депутати на ИТН не напуснат групата (а и някои от останалите формации, в т.ч. Бйе САйе Пйе) и т.н.

 92. 93 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 631 Весело

  ногу лъжете ве
  решението за заповедите не е със задна дата


 93. 94 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#3] от "cinik":

  Нито Божков, нито Цветанов се интересуват от така нареченият български избирател. Те се вълнуват за своя интерес и нищо друго. Стискат папките, флашките и компроматите, защото знаят, че това хем е стока, хем е оръжие за самозащита. И докато нашите се правят, че ги търсят, всъщност се върти търговия и се правят договорки, кой на кого и колко и срещу какво.

  Бивш tww09306483.
 94. 95 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Черепчето няма никакъв шанс за депутатско място.

 95. 96 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#91] от "diq55699032":

  Хубаво обясняваш... Обаче забравяш най-важното. С кого ГЕРБ ще прави правителство? Марешки и Валерката твърдо ги няма. Шкембе воЕводите са силно под въпрос...
  Пита се - какво по-напред със 70-80 депутата? ;)

  Бивш tww09306483.
 96. 97 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1824 Весело

  Ех, тежко е да си богат човек! Закриват ти музея, грабят артефактите (не са изложени в НИМ, където им е мястото), арестуват ти жената, с котката не знам какво е станало - сигурно е уличница. И всичко това, че си убедил няколко милиони идиоти да търкат лотарийни билетчета и да ти даряват парите си! Те му плащат данък глупост, него го гонят в Дубай!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 97. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Да живее Васил Божков-новият идол на болшевиките!
  —цитат от коментар 13 на lz2  Ама Блжков вече ваш лидер ли е ?
  Аз пък си мислех, че е Мутрата .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 99 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#95] от "Шоршо":

  Това е повече от ясно. Просто иска да ги дразни и да създава ореол на политически мъченик. От цялата работа Влади Горанов остана безработен. ;)

  Бивш tww09306483.
 99. 100 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2629 Неутрално

  До коментар [#87] от "Moni":

  Горките европейски лидери... Пак ще ги шибат с 200-та! :)))

  Бивш tww09306483.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK