На живо

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Велко АнгеловОбщо 4375 са новозаразените с COVID-19 през последното денонощие при направени 17 120 теста, показват данните на Единния информационен портал. В болница остават 9125 пациенти, 743 от тях - в тежко състояние.Вчера в Бургас бяха затегнати мерките, от днес ще се налагат глоби на неспазващите ги. В София започват засилени проверки за спазване на мерките.


Издадена от министъра на икономиката заповед за отваряне на нехранителните хипермакети на ограничена площ просъществува само няколко часа. Тя беше отменена от премиера Борисов след остра реакция от собствениците на заведения.
Днес беше създаден и експертен съвет с акушери, гинеколози и неонатолози, който ще консултира медиците от болниците в страната в случаи на усложнения от COVID-19 при бременни и родилки. "Дневник" проследи ситуацията в реално време. За разпространението и ефектите от коронавируса по света можете да се информирате тук.

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Пет часа след като със свои указания министърът на икономиката Лъчезар Борисов разхлаби мерките и разреши на нехранителните хипермаркети да работят, ако отделят пространство до 300 кв. м., той ги отмени. Това съобщава оглавяваното от него ведомство с уточнението, че отмяната идва след нареждане на премиера Бойко Борисов.


Решението е взето с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на предстоящо действие на взетите противоепидемични мерки със заповедта на министъра на здравеопазването, които са за периода от 22.03.2021г. до 31.03.2021г., се посочва в съобщението.


По-рано срещу разхлабването остро реагираха собствениците на заведения като обявиха мярката за лобистка и поискаха всички затворени със заповед на здравния министър бизнеси да ограничат площта си до 300 кв. м и да отворят. На свой ред те пък бяха заподозрени в лобизъм при въвеждането на настоящите мерки, тъй като настояваха всичко да бъде затворено, за да има равнопоставеност.


Повече по темата тук.

Експертен съвет ще консултира бременни и родилки

Експертен съвет с акушери, гинеколози и неонатолози ще консултира медиците от болниците в страната в случаи на усложнения от COVID-19 при бременни и родилки. Съветът се създава със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след като станаха известни усложнения при три жени с коронавирус в Бургас.


Сред описаните задачи на експертния съвет са да се информира за добри практики от България и чужбина за COVID-19 при бременните и родилките, както и да дава становища по конкретни случаи, когато мнението е поискано. Председател на съвета е проф. Асен Николов от "Майчин дом" в София. Членовете на съвета може да видите тук.

В София се засилват проверките за спазване на мерките

Засилени проверки се провеждат за спазване на противоепидемичните мерки в хранителните вериги, търговски обекти, пазари на открито и градския транспорт, съобщи Софийският оперативен щаб. Центърът за градска мобилност увеличава екипите за контрол на носенето на маски в обществения транспорт.


Екипите на полицията вече са извършили 4190 проверки на 486 обекта, издадени са 467 писмени протокола, 159 разпореждания и 23 акта по Закона за здравето, докладва старши комисар Георги Хаджиев. Икономическа полиция заедно със Столичната РЗИ продължават проверките на търговски обекти. Екипите на Столичния инспекторат през тази седмица са извършили 2280 проверки на търговски обекти и са съставили 5 акта.


От щаба отчитат още, че в деветте столични поликлиники с разкрити COVID кабинети всеки ден преминават между 400-450 пациенти. Директорите на Първа, Втора, Четвърта и Пета болници окладваха, че са увеличили капацитета си с нови легла според заповедта на министъра на здравеопазването и към момента разполагат с необходимите медикаменти, защитни облекла и дезинфектанти.

НАП обяви втора фаза на подкрепата за оборотен капитал

В ход е втора фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси, обяви Националната агенция за приходите. Всички получили подкрепа в първата фаза, ще получат съобщение с покана за продължаване на подпомагането заради затварянето за февруари и март.


В срок от 7 работни дни, те ще трябва да представят допълнителна информация,


за да се определи размерът на подпомагането. Когато дружествата са кандидатствали за подкрепа с оборот за октомври 2020 г., те ще трябва да заявят съгласие за актуализиране на размера на получената помощ. Във втората фаза от програмата няма да бъдат подпомагани дейностите, спрени в периода 22-31 март. Те ще се обект на трета фаза, за която ще се кандидатства отделно.


До момента НАП е изплатила над 75 млн. лв. на над 6 хил. фирми. Помощ е дадена за дейността на повече от 15 хил. обекта, от които над 70% процента са ресторанти, обявява ведомството. Междувременно много бизнеси се оплакват от голямо забавяне в разглеждането на документите им.


Повече информация за програмата може да намерите в рубриката "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП" на сайта на Агенцията и ли на телефона на Информационния център на НАП на 0700 18 700.

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Юлия Лазарова

Малко след като изненадващо управляващите решиха да смекчат част от въведените противоепидемични мерки и да разрешат на големите магазини да работят, ако сведат площта си до 300 кв. м., собствениците на заведения възроптаха срещу това. "Правите ни на тотални балъци!", заявяват Сдружението на заведенията и Асоциацията на заведенията в отворено писмо до управляващите.


"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си. Хайде стига!", посочват те причината за възмущението си. Отново посочват, че е логично всичко да бъде затворено, за да има ефект, а ако не се разрешава на бизнеса да работи, то трябва да получи навременни компенсации.


Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията!


собственици на заведения


Двете организации искат отваряне и на фитнес залите, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м. Те подчертават, че при обявената днес промяна в мерките би следвало да може те да правят партита на открито.

В Ловеч се командироват училищни сестри в болницата

Осем медицински специалисти от учебни заведения ще бъдат командировани в болницата в Ловеч, за да подпомогнат екипа при нарастващия натиск от епидемията, съобщи "Офнюз", като цитира общинската администрация..


Със заповед на кмета са командировани две директорки на ясли, двама фелдшери и четири медицински сестри от градини и училища. Те ще помагат в дейността на болницата на извън инфекциозните структури. По този начин опитният медицински персонал на болницата ще бъде пренасочен за лечение на пациенти с COVID–19.


Леглата в областта за лечение на неусложнени пациенти с COVID–19 са увеличени с 20%, а леглата за интензивно лечение с 40%.

Властите разхлабват мерките за хипермаркетите

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Голяма част от хипермаркетите ще могат да отворят врати, но при известни ограничения и стриктно спазване на противоепидемичните мерки - това обяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната. Той уточни, че е подписал новите указания за работа след съгласуване със здравния министър Костадин Ангелов.


В момента много хипермаркети намериха начин да продължат да обслужват клиентите си - чрез временно преграждане и свиване на площите на магазините до под 300 кв. метра, чрез изнасяне на част от стоката на базари на открито, чрез смесена търговия на принципа "избирате в интернет или по телефона, плащате и получавате покупката на място пред магазина".


Повече подробности вижте тук.

Няма недостиг на медици, успокои Ангелов, 70% от интензивните легла са заети

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Велко Ангелов


Почти цели фамилии са болни, много майки и бременни боледуват, много млади хора са в болниците. Третата вълна по нищо не прилича на втората - така обобщи ситуацията с коронавируса министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната.


Медиците, ваксинирани в първата фаза на ваксинацията, не се заразяват и не боледуват, така в момента няма недостиг на медици, посочи още Ангелов.


По думите му въпреки тежката ситуация болниците се справят. "България ще се справи с тази трета вълна и ще излезем от нея успешно. Там, където има недостиг на легла, го компенсираме с разкриване на нови структури. Обезпечили сме цялата система с допълнително количество медикаменти и лични предпазни средства", каза Ангелов. Ще пристигне и втора извънредна доставка на ремдесивир, продължават и разговорите за осигуряване на допълнително количество ваксини за България, съобщи оше нминистърът.


До първоначално обявения срок (31 март), за който важат ограничения заради разпространението на COVID-19, остават шест дни и засега не е известно дали продължителността им ще бъде удължена, каза още мнистърът на здравеопазването.


Повече четете тук.


Коронавирусът ще продължава да мутира

Коронавирусът ще продължи да произвежда нови мутации - това каза пред Би Ти Ви вирусологът проф. Радостина Александрова. По думите ѝ в момента основно циркулира британският вариант. "Коронавирусите имат много висока адаптивност, защото мутират, а те мутират непрекъснато. Селектират точно тези мутации, които им дават предимство. Той ще продължи да произвежда нови мутации и ще продължат да се появяват нови варианти", заяви тя.


По думите й обществото е далеч от т.н. колективен имунитет. Според нея в далечна перспектива COVID-19 ще се превърне в ендемично заболяване, както грипът. "Доскоро смятахме, че трябва 60-70% от хората да имат имунитет, след това се появиха новите варианти и започна да се коментира, че процентът ще скочи. Има и още нещо – ваксинацията в цял свят върви бавно и неравномерно. Все още не сме наясно дали ваксината успява да предотврати самото предаване на вируса", посочи Александрова.


Тя добави, че три седмици след поставяне на втора доза ваксина, организмът придобива имунитет и възможността за разболяване рязко спада. По думите й ако натискът върху болниците продължи, мерките най-вероятно ще бъдат удължени.

В Силистра се изгражда болничен корпус от фургони за пациенти с COVID-19

Архивна снимка

© МВР

Архивна снимка


Заразените с COVID-19 в Силистра вече са над 880 на 100 хил. Всички легла за лечение на болни с коронавирус в болницата са заети, съобщи "Нова телевизия". Въпреки разкритите допълнителни легла, местата на стигат. Това наложи изграждането на болничен корпус от фургони, като всеки от тях ще е с по четири легла.


"Това е нов COVID корпус от модулен тип, който може да бъде изграден много по-бързо от конвенционалния метод, сглобен и пригоден за нуждите на една епидемична обстановка. Във всеки фургон ще има кислород. Ще има и три реанимационни стаи", каза директорът на болницата д-р Васил Славов.

На фона на огромните ползи, които имат ваксините, единичните случаи не би трябвало да притесняват хората - това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Българския лекарски съюз Иван Маджаров. "Много по-опасно е да се разболееш, отколкото да се притесняваш от странични ефекти, които са пренебрежимо малки", каза той.


По думите му няма нищо притеснително в това някой да се зарази с COVID-19 след втора доза ваксина, тъй като инфекцията ще протече много по-леко. Така той коментира случая в дом в Опанец, където 14 от ваксинираните срещу COVID-19 обитатели с деменция в са с положителни PCR тестове след втора доза ваксина. Всички те са в добро състояние, каза пред БНТ директорът на Дома за пълнолетни лица с деменция Ева Димитрова.

Пулмолози на първа линия не получават допълнителните 1000 лв.

Пулмолози на първа линия в борбата с COVID-19 не получават допълнителното възнаграждение в размер на 1000 лв. на месец, съобщи пред Би Ти Ви Владимир Ходжев, председател на Българското дружество по белодробни болести.


Става въпрос за специалисти, които работят в доболничната помощ. "Фамилният лекари са признати, че работят на първа линия, а пулмолозите – не. В момента 95% от пациентите, които преминават през кабинета на пулмолога са пациенти с COVID-19", коментира той.


Ходжев обясни, че е писал писмо на 18 декември до здравното министерство, откъдето го препратили към здравната каса. Тя пък ги уведомила, че те са изключени от методиката на здравното министерство. В началото допълнителните бонуси за първа линия се отпускаха по европрограма, а от тази година те идват по линия на касата.

Четиринадесет българи са поставени под карантина на Малдивите. От тях 13 са с положителен PCR тест, съобщава Би Ти Ви, позовавайки се на информация от Министерство на външните работи. Именно след натрупването на толкова случаи ведомството реши в началото на седмицата да препоръча на българите да не пътуват до Малдивите освен при съществена необходимост. Задължителната карантина, която се изисква по здравния протокол на Малдивите, е за срок от 14 дни.

От днес в Бургас ще се глобяват нарушителите

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Велко Ангелов


В държавната болница в Бургас COVID леглата бяха увеличени до рекордните 200. Заради ръста на новзаразени в областта вчера бяха въведени нови ограничителни мерки - маски на открито, вечерен час за непълнолетни от 20 до 6 ч., без масови мероприятия и без частни събития. Петнайстото юбилейно държавно първенство по карате киокушинкай за деца е отложено, а международният турнир по борба, който трябваше да започне днес в Бургас, е преместен в София, съобщи Би Ти Ви.


Жителите на града трябва да се съобразяват с новите ограничения до 31 март. Бургас вчера премина критичния праг от над 900 заразени на 100 хил. население.


Започнаха проверки дали мерките се спазват, вчера те бяха предупредителни, днес обаче нарушителите ще бъдат глобявани. Санкцията за неносене на маска е 300 лв., днес ще бъде уточнено каква ще бъде глобата за неспазване на вечерния час. Ако натискът към болниците намалее, местните здравните власти обещаха да не удължават срока на мерките.

4375 нови случая за денонощието

Коронавирусът в България: Третата вълна по нищо не прилича на втората (хронология)

© Юлия Лазарова

Общо 4375 са новозаразените с COVID-19 през последното денонощие при направени 17 120 теста, показват данните на Единния информационен портал. Така общият брой на положителните случаи в страната от началото на епидемията достигна 317 116 души. От тях активните случаи са 62 392.
Разпределението на случаите по области: Благоевград – 136; Бургас – 364; Варна – 362; Велико Търново – 97; Видин – 17; Враца – 129; Габрово – 31; Добрич – 93; Кърджали – 38; Кюстендил – 38; Ловеч – 92; Монтана – 64; Пазарджик – 81; Перник – 79; Плевен – 139; Пловдив – 367; Разград – 60; Русе – 169; Силистра – 100; Сливен – 103; Смолян – 49; София област – 171; София (град) - 1105; Стара Загора – 216; Търговище – 48; Хасково – 65; Шумен – 97; Ямбол – 65.

В болница остават 9125 пациенти, 743 от тях - в тежко състояние. Расте и броят на излекуваните – 242 311. От тях 2709 са регистрирани през изминалото денонощие.


Починалите се увеличават със 106 - общо 12 413 са жертвите на болестта у нас.


Ваксинирани са 401 309 души. 12 504 за последното денонощие.


Повече подробности и графики - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (208)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  Както каза един колега вчера, от днес дишането на чист въздух в Бургас струва 300 лева.

  કટાક્ષ
 2. 2 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Когато се втурваш с главата срещу стената, обикновено побеждава стената."
  Думи на Меркел.
  Как стената реши проблема с пандемията в БГ'то.

 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  Цитат:

  > Кметът на Бургас Димитър Николов поиска АМ 'Тракия' да се
  > затвори за пътуващи от градове с коронавирус,

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4450 Весело

  Както каза един колега вчера, от днес дишането на чист въздух в Бургас струва 300 лева.
  —цитат от коментар 1 на Ан Он


  Интересно колко ще е цената за къпане в "чисто" море във Варна?😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 808 Неутрално

  А ще им къртят ли пак пейките?

 6. 6 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Меркел ше ви каже!
  ЩОТО НИЕ НЕМА СЕ ДИГНЕМЕ.....ДОРИ НА ИЗБОРИТЕ.

 7. 7 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Ха ха, сетила се Мара.... сега когато населението е издивяло, боя си търсят само

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  " Започнаха проверки дали мерките се спазват, вчера те бяха предупредителни, днес обаче нарушителите ще бъдат глобявани. Санкцията за неносене на маска е 300 лв., днес ще бъде уточнено каква ще бъде глобата за неспазване на вечерния час. Ако натискът към болниците намалее, местните здравните власти обещаха да не удължават срока на мерките."

  Бургазлии са жертва на поредният пример за пълно управленско безхаберие и демагогия в подхода на гербиджа към пандемията ! И е време да глобят самите те циничността на властта, жертваща живота и здравето ни в полза на познатите на всички ни обръчи от фирми ! По - точно вече са обръчи от мутри !

 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Неутрално

  Вече глобяват, в 7:17 един тинейджър и една жена на средна възраст бяха "документирани".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  > А ще им къртят ли пак пейките?

  Вече знаем много повече за вируса и затова не е нужно да се прекалява.

  Ако не проработи това с маските на открито, следват двойни маски на открито, тройни маски на открито, после започват с къртенето на пейките. Ако и това не проработи - събаряне на спирки на градски транспорт и всякакви други навеси, следва и изсичане на всички дървета където се струпват гражданите при по-лошо време.

  После ... по-добре да не продължавам.

  કટાક્ષ
 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  > Вече глобяват

  Абе няма ли опасност на населението да вземе да му прекипи ?

  Верно няма много македонци в тоя край, ама и Странджанската жилка не е за подценаване.

  કટાક્ષ
 12. 12 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3123 Неутрално

  Цитат:> Кметът на Бургас Димитър Николов поиска АМ 'Тракия' да се > затвори за пътуващи от градове с коронавирус,
  —цитат от коментар 3 на Ан Он


  В Бургас може да се експериментира като се премахнат всякакви мерки и проболедува цялото население. След което се направи анализ, а резултатите ще се обявят и предоставят на ООН и СЗО. Всичко друго е излишно, в Бургас мандалото хлопна отдавна. Единствено агонията може да се удължи.

 13. 13 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Смотаняци некадърни. Ще глобяват хората, че са на чист въздух, в Морската градина например, без маска, но няма да посмеят да се разходят до произволен хипермаркет за да видят, какво става там. Едното е лесно, другото иска топки. Аз и вчета го казах, от началото на пандемията щаба е Бургас направо счупи тъпомера. Всеки път си казваме, по-неадекватно от това няма накъде и всеки път успявят да ни изненадат. Понеже за всеки освен за членовете на щаба е ясно, че това не са никакви мерки и ефекта ще е нулев, тук в Бургас сме в очакване, каква идиотщина са ни подготвили другата седмица. На този етап пейките водят в предположенията.

 14. 14 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Неутрално

  До коментар [#11] от "Ан Он":

  Никаква опасност няма, малко да се стреснат, и тази сутрин да ги видиш как почнаха да си носят маските, сложени и както трябва. Вчера се върнах от Барселона, всички до един навън с маски, ако някой е без маска (освен ако не пуши), веднага другите му правят забележка. В България смо по този начин става, като ударят по "джоба".

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 15. 15 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Има решение на русенски съд, което отменя глочлба за неносене на маска. Всички глоби трябва да бъдат регламентирани в закон, или наредба според Закона за административните актове и нарушения, а заповедите на министъра не са такива нормативни актове. Отделно размерът на всяка глоба трябва да има обосновка.
  По-малоумно нещо от носинето на маски на открито е само безкрайното търпение и овчедушие на българите.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4450 Весело

  ...... Вчера се върнах от Барселона, всички до един навън с маски, ако някой е без маска (освен ако не пуши), веднага другите му правят забележка. В България смо по този начин става, като ударят по "джоба".
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Ако не пуснеш една галерия от Барселона, няма да ти се признава😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  "От днес в Бургас ще глобяват нарушителите"

  Как така от днес? Досега не са ли били глобявани?
  Че нали заради това носим маски.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  > как почнаха да си носят маските, сложени и както трябва.

  'както трябва' и 'където трябва' са различни неща.

  Да те глобят докато се разхождаш (или тичаш или караш колело) сам в морската или по плажа защото си без маска е толкова малоумно, колкото ако те глобяват ако си без шапка.

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4450 Любопитно

  Има решение на русенски съд, което отменя глочлба за неносене на маска. Всички глоби трябва да бъдат регламентирани в закон, или наредба според Закона за административните актове и нарушения, а заповедите на министъра не са такива нормативни актове. Отделно размерът на всяка глоба трябва да има обосновка. По-малоумно нещо от носинето на маски на открито е само безкрайното търпение и овчедушие на българите.
  —цитат от коментар 15 на Darkman


  Ти пък....законите в България отдавна се пишат на коляно и по поръчка, ей сега ще спретнат един закон който да отмени сега действащият за който си написал.

  А сега сериозно.... до момента всички "разпоредби" са административни актове и силно се съмнявам, че дори една от тях ще издържи ако отиде в съда, но както си отбелязал овчедушието на народа нищо не може да го промени за съжаление.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1101 Неутрално
  ....В България смо по този начин става, като ударят по "джоба".
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf

  Само дето на българите и джобове не им останаха.А че става само по този начин говори за критичност и недоверие , без тях още щеше да си на плоска земя и да възхваляваш бога за дъжда!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#17] от "Taiga":

  > Как така от днес? Досега не са ли били глобявани?

  От днес вече ги глобяват и ако плуват в морето без 'защитна маска за лице'.

  Щото нали е открито пространство.

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Те нека глобяват, после тия глоби падат в съда. И нека не забравят пейките и парковете, а понеже си нямат планина, да завардят морето. До всяка буна по милиционер! Така се бори респираторен вирус (предизборно).

 23. 23 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1814 Весело

  До коментар [#14] от "hamiltonf":> как почнаха да си носят маските, сложени и както трябва. 'както трябва' и 'където трябва' са различни неща.Да те глобят докато се разхождаш (или тичаш или караш колело) сам в морската или по плажа защото си без маска е толкова малоумно, колкото ако те глобяват ако си без шапка.
  —цитат от коментар 18 на Ан Он


  В Бургас ще глобяват само ако маската не е Адидас !

 24. 24 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1999 Весело

  По1итатели на "по-малкото зло", не е важно че хората измират като мухи. По-важно е, че "светлото бъдеще" идва, на крилете на обещанията, предизборните!
  Па и колко е една глобичка от 300 лв., за богатите български граждани?!
  Да му мислят дементните пенсии с по 300 лв. пенсии, че до "зеленото" има още бая!
  Ама и те, бая стискат душиците в "кастанетите"! Не се дават лесно... завалийките! ;)

 25. 25 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#23] от "stenlyaka":

  > В Бургас ще глобяват само ако маската не е Адидас !

  Не беше ли Адибас ?

  કટાક્ષ
 26. 26 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#23] от "stenlyaka":

  Ако не е Адидас ще те разпознаят, че не си тамошен и ще имаш по-сериозни проблеми от глобата... Майтапа настрана, Бургас е прекрасен град.

 27. 27 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1311 Любопитно

  А някой опита ли се да (си) обясни защо Бургас е на първо място по заразени?
  Аз не мога...

 28. 28 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#26] от "zero_day":

  гербиджа наля бая пари там още през първия мандат .
  по - добре от варна .
  а ква хубава беше варна преди 30 лазарника , мамка му...
  сега няма място , където да не са настроили ''луксозно''строителство с апартаменти от 55 квадрата , често без сервизни помещения и гаражи.

 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Весело

  До коментар [#16] от "padrino":

  Много галерии са пускани от Барса, но сега наистина градът бе различен, няма го стълпотворението, спокойно, тихо...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  > А някой опита ли се да (си) обясни защо Бургас е на първо място по заразени?

  Ако в едно село (*) със 100 човека население, едно семейство (двама) получат положителен ПЦР резултат (дори и да не са болни), това автоматично изстрелва селото в ултра-червената област от 2000 / 100000 заразени за период от две седмици.

  Може да си направите и сам сметката за Бургас.

  (*) просто пример, не наричам Бургас село, чудесен град е - поне през лятото

  કટાક્ષ
 31. 31 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#23] от "stenlyaka":

  Всички в Бургас знаем, че ако маската, ама и чантичката, не са Адидас, оригинален, с две или четири ленти, това е опасно за живота. Ако някой е с обикновена маска или е луд, или е заблуден турист ,😄😄😄

 32. 32 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#27] от "rainbou1":

  щото не си носят маските и беснеят по чалготеки и бирарии .
  ако спазваш Мерките , не те хваща ни грип, ни ковид , ни нищо.
  а ако се и ваксинираш, може да откараш като Йода - до 900 години.

 33. 33 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1737 Любопитно

  И тоя явно ще е последен мандат кмет

 34. 34 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Весело

  До коментар [#19] от "padrino":

  В добрата стара Англия законите също се пишат "на коляно"... Оправи си "опорните точки".

  Къде видя "овчедушие",когато българите свалиха насила няколко правителства досега и даже бяха нахлули в Народното събрания да бият депутатите през 1997г. Плюс над двеста (200) убити комунисти през Прехода като Андрей Луканов.

  По темата. Ама какво злобно и фанатично комунистче е отгледал "другаря" Борисов и го е сложил за кмет на прекрасният Бургас!

 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Цитат:> Кметът на Бургас Димитър Николов поиска АМ 'Тракия' да се > затвори за пътуващи от градове с коронавирус,
  —цитат от коментар 3 на Ан Он


  Очаквам с трепет, кога бургаският градоначалник с "отвращение" ще нареди пейките да се изтръгнат в града и в парка.

 36. 36 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#23] от "stenlyaka":> В Бургас ще глобяват само ако маската не е Адидас !Не беше ли Адибас ?
  —цитат от коментар 25 на Ан Он


  Не мисля .
  Бургазлии са отворени хора .
  Казвам го в прекия смисъл .

 37. 37 Профил на kukuf
  kukuf
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#27] от "rainbou1":

  Ще пробвам:На първо място-много и яктивно конкурираши се медицински лаборатории-буквално на всяко кюше,че и с промоции.Второ/може би първо/-немалко като брой и МНОГО възприемчиво към облъчването от медиите население,което все пак има някой лев в джоба и може да го прежали за изследване.Ходят си хората сами"на проверка"по лабораториите и съответно доста от тях щастливо влизат в графа положителни.Немалко фирми са въвели регламент след някакво отсъствие да бъдеш изследван.Абе,тества се масово в града и в околията.Същевременно после и голяма част от предварително шашнатите,след това позитивирани вместо кротко да си го изкара вкъщи буквално обсаждат лекари и болници,безспорно има истински и тежки случаи,ама психозата е страшна-от там и препълнените здравни заведения...Нещо такова!

 38. 38 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1792 Неутрално

  Абе журналистите няма ли да се сетят да питат каква компенсация получават в момента хората дето останаха без доход заради ограниченията?

 39. 39 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  Ако не проработи това с маските на открито, следват двойни маски на открито, тройни маски на открито
  —цитат от коментар 10 на Ан Он


  Всеки кат маски се добавя веднъж на година. Тая година треба да са 2 ката, както ни учи др Фаучи.
  Всяко ново нещо е добре забравеното старо. УчЕните отдавна са открили, че маските треба да са 6 ката
  https://i.pinimg.com/originals/66/0f/61/660f613ef0717b2facf909d0929c6423.jpg
  Може да се направи обосновано предположение, че до достигането отново до това Познание Ковидя ше трае още 4 години.


  няма нищо притеснително в това някой да се зарази с COVID-19 след втора доза ваксина, тъй като инфекцията ще протече много по-леко. Така той коментира случая в дом в Опанец, където 14 от ваксинираните срещу COVID-19 обитатели с деменция в са с положителни PCR тестове след втора доза ваксина.
  —цитат от коментар 0 на др Маджаров


  И аз го четох тоя случай. Той обаче влиза в противоречие с правата ковидистка вяра, че Ваксините предпазват

 40. 40 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Бургазлии, обжалвайте глобите. Завеждайте съдебни искове срещу произвола. Милиционерите на Борисов нямат шансове в съда.

 41. 41 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#39] от "dosetliv":

  > УчЕните отдавна са открили, че маските треба да са 6 ката

  Картинката е много хубава, ама не трябва ли и мальиша да е с маска (поне една?)

  કટાક્ષ
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Весело

  До коментар [#26] от "zero_day":

  Така е, естествено, а и "Адидас" вече не е толкова актуална марка...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 43. 43 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  Той обаче влиза в противоречие с правата ковидистка вяра, че Ваксините предпазват
  —цитат от коментар 39 на dosetliv


  Колега, всеки доктор (включ. и бг професорите) твърди каквото му скимне (или каквото му кажат).
  Преди дни прочетох нещо интересно във форума-"пандемията е измислена, за да се оползотворят ваксините".
  И друго - атаките срещу АЗ са защото тя е 4-5 пъти по евтина от другите.

 44. 44 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#39] от "dosetliv":

  ваксините са безопасни и работят.
  само антиваксърите купени с мръсните рубли на путя , разправят , че ваксините предизвикват тромби,аутизъм, стерилизация и са бъкани с чипове.

 45. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#41] от "Ан Он":

  как една ?
  а очите?
  ''Новият коронавирус нахлува в организма най-вече през носа и очите? Да, казват учени. Допуска се, че инфекцията може да се разпространява и чрез фекалии и флатуленции.''

  и в кенефа при голяма нужда . не прави запетайки по стената.

 46. 46 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#45] от "pavur":

  > как една ?

  една отпред и една отзад ?

  > а очите?

  а, да, и една на очите

  કટાક્ષ
 47. 47 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1618 Весело

  До коментар [#11] от "Ан Он":Никаква опасност няма, малко да се стреснат, и тази сутрин да ги видиш как почнаха да си носят маските, сложени и както трябва. Вчера се върнах от Барселона, всички до един навън с маски, ако някой е без маска (освен ако не пуши), веднага другите му правят забележка. В България смо по този начин става, като ударят по "джоба".
  —цитат от коментар 14 на hamiltonf


  Анти'ваксърите са ти нацвъкали 10 минуса. Цигурно щото нямат пипе да направят сметката колко % са новите 4,375 заразени от 17,120 теста-25.5% (в статията "са пропуснали" да споменат ТОЗИ ОГРОМЕН ПРОЦЕНТ).

  Ай' плякайте ми минуси и на мен, щото ще спомена че това което ти разказваш за Барцелона по нашенско почна есента:

  -ВСИЧКИ с маски (освен ако пушиш или ядеш сандвич, или пиеш нещо, ама на открито!)
  -В обществения транспорт-ВСИЧКИ с маски
  -В суперите/другите магазини-ОГРАНИЧАВАНЕ НА БРОЯ НА КЛИЕНТИТЕ, ДИСТАНЦИЯ МЕТЕР+++ НА ОПАШКА ПРЕД КАСАТА!
  -И ха' си свалил маската-ВСИЧКИ ТИ ГРАКВАТ-СЛОЖИ Я!
  -Глобите отделно! Ама тук глобяваха ЯКО И МАГАЗИНИТЕ та те наложиха сами ограниченията

  Е, освен това не ни къртеха пейките и не затвориха парковете/морето, но щъкаха полицаи и общински инспектори да разгонват сгъстяването. Тестовете-30 до 50,000 на ден, за 9 млн. население

  А, и после от около Нова Година почна и масовата ваксинация, по възрастови групи и други критерии, а и имахме ваксини-Файзер.

  Сега-ВСИЧКО е отворено и бачка, май само учениците в голямите класове са на дистанционно
  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 48. 48 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#45] от "pavur":

  абе всъщност предназначението на маските не беше ли точно обратното ? да спасиш другите ?

  или се обърках ?

  કટાક્ષ
 49. 49 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Аха, значи вече признаха, че двойно ваксинираните могат да се разболяват. Щяло да бъде по-леко обаче, нямало да се стига до хоспитализации. А проф. Чорбанов не спират да го плюят, че се бил заразил повторно. Новият лозунг на ваксърите - “моята ваксина е по-добра от имунитета ти”.

 50. 50 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  драги моше,

  словаците миналата година направиха над 3 милиона теста за няколко дни.
  процента беше 1.5 положителни.
  по принцип за една епидемия от ОРЗ , се броят ЗАБОЛЕЛИ на 10000 души.
  в момента според Центъра по заразите ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА от ОРЗ и грип е под 100 на 10000.
  според стандартите преди свинския , СЗО имаше критерии за епидемия -заболеваемост от 200 и повече на 10000 души.

  поздрави

 51. 51 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#43] от "historama":

  "Пандемията" беше наложена за да свали от власт Тръмп.

 52. 52 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ан Он":

  и аз не знам веке .
  по принцип носенето на несертифицирани парцали, шалове и други, се приема за ''носене на защитно средство на носа и устата";

 53. 53 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  ''СOVID-19 ще продължи да произвежда нови мутации - това каза пред Би Ти Ви вирусологът проф. Радостина Александрова. По думите ѝ в момента основно циркулира британският вариант. "Коронавирусите имат много висока адаптивност, защото мутират, а те мутират непрекъснато. Селектират точно тези мутации, които им дават предимство. Той ще продължи да произвежда нови мутации и ще продължат да се появяват нови варианти", заяви тя.''

  вакса на всеки шест месеца .
  то беше ясно .
  наесен с песен до ваксинационните центрове.
  под строй.

 54. 54 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1618 Весело

  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":драги моше,словаците миналата година направиха над 3 милиона теста за няколко дни.процента беше 1.5 положителни.по принцип за една епидемия от ОРЗ , се броят ЗАБОЛЕЛИ на 10000 души.в момента според Центъра по заразите ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА от ОРЗ и грип е под 100 на 10000.според стандартите преди свинския , СЗО имаше критерии за епидемия -заболеваемост от 200 и повече на 10000 души.поздрави
  —цитат от коментар 50 на pavur


  Би ли ми припомнил за колко "няколко дни" словаците са направили 3 млн. теста-за 7-8-10? Питам, НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ! Прав си че заболеваемост важна статистика/фактор...индикация е и заболелите на 100К или милион, но и % заразени не е маловажен фактор.

  За словаците обаче помня друга кофти статистика-за 10 млн' население имат 25,000 смъртни случая приписани на КОВИД. По нашенско за 9 млн (и 1/3 АНТИВАКСЪРИ-масурести и араби) са около 6,000.
  До коментар [#50] от "pavur":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 55. 55 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4450 Любопитно

  Аха, значи вече признаха, че двойно ваксинираните могат да се разболяват. Щяло да бъде по-леко обаче, нямало да се стига до хоспитализации. А проф. Чорбанов не спират да го плюят, че се бил заразил повторно. Новият лозунг на ваксърите - “моята ваксина е по-добра от имунитета ти”.
  —цитат от коментар 49 на vzt34526152


  Кой и кога е казал, че като си ваксиниран си предпазен на 100%????
  Работата на ваксините, на всяка една ваксина независимо за какво, е да подготви организма за да му е по-лесно да се пребори със заболяването когато се разболее.
  Ако някой си мисли, че ваксините означават безсмъртие, този някой има нужда от психолог.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Неутрално

  До коментар [#47] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Последното за което ми пука са "минуси", казвам как е положението, който иска се информира. Ти кажи как си, сложили и двете дози от ваксината?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 58. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Над 3,6 милиона граждани на Словакия - около две трети от населението - са се включили в националната кампания с антигенни тестове, състояла се проз последните няколко уикенда. Положителна проба са дали само малко над 1 процент от тях, съобщи днес словашкият министър-председател Игор Матович, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

  По думите му на доброволно тестване са се подложили 3 625 332 словаци. Положителни са били резултатите на 38 359 от тях, което е 1,06 на сто от всички тествани.

 59. 59 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  Ангелов: 70% от интензивните легла са заети

  Не, че нещо, ама ...

  Сутринта "сводката" беза за грубо 700 души в интензивното.

  Та ако 700 души са 70% - колко излизат според тоя мухъл леглата общо ?

  Задачката е за трети клас.

  А биха му повЕрвали, че в цяла България има само 1 000 "легла" в интензивното май само по-малките от трети клас дечица ...
  Е, и хипохондрийното паство на сектата на ковидистите от последният ден ...

 60. 60 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#14] от "hamiltonf":

  Знаеш много добре, че не съм антиваксър и не отричам вируса - дори напротив, но нямам идея каква е ползата от маски на открито и каква е опасността от заразяване, когато сме на открито (освен ако няма някакво супер струпване всички да са гз до гз)? За мен това с маски на открито е отктровено малоумие или безсилие. Аз съм ЗА маски на закрито на публични места - банки, молове, градски транспорт, обществени сгради и тн - даже съм ЗА маските да станат задължителни за тези места всяка година от 15.09 до 31.03 (с това грипните епидемии според мен ако не да изчзнат то ще станат с пренебрежим интензитет). НО маски на открито - за мен е абсурд, все едно да ни задължат мъжете да ходим с презервативи без да правим секс (извинявай за може би крайния пример).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 61. 61 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2526 Любопитно

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Сигурен съм, че полицаите са им направили забележка, но отворковците са гракнали насреща им и са си получили заслуженото!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 62. 62 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nik Nikolov":

  тва е абсолютно невярно. един познат така и не можа да се дореди до болница - двоустранна пневмония и 10 дни с температура между 39 и 39.8 - успяха да му сложат абокат в болницата но поради липса на легла си го пратиха да се лекува вкъщи та жена му му слагаше системи с глюкоза щото повръщаше след всяко хранене. Млад мъж на 38 г. без НИКАКВИ странични заболявания, в отлична форма (никакво затлъстяване и тн). Ся е с фибрози дето не знам колко ще успее да ги оправи.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  е то остана и при тея мерки , да имате повече от 6000 !
  поне ви се кефя на бледоликите евреи , как сте като войници - казват ви:"от утре сички на вакса'' и вие само питате :''къде да дойда утре сутринта в шест''.
  аз като бях в ЗИМ, там евреите разправяха , че всяка година минават презаверка на кетапа за боравене с оръжие.
  имахме шест калашника на борда и три пистолета , плюс муниции да удържим тридневна обсада .
  верно ли е ?

 64. 64 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Неутрално

  До коментар [#60] от "bludniq_sin":

  За мен, от открито до открито има разлика, например едно е да си на разходка в Морската градина рано сутринта, друго е да си на разходка по обяд в събота или неделя, да се разхождаш по главните улици и открити пазари, когато буквално ври от народ.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 65. 65 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  Ако под успешно излизане има предвид, че няма да умрат всички, прав е, около 1.5-2% е смъртността спрямо заболелите, в зависимост от нивото на грижите в държавата. Но ако за други успешно е с теоретично минималния брой жертви, тогава резултатите са доста далеч от целта.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 66. 66 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Весело

  До коментар [#61] от "chichka":

  Така е, "чичка". Ти да се пазиш, и като се постопли, ще ти се обадя да пием по една бира на крак, на открито.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 67. 67 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 973 Неутрално

  Поредните идиотски разпоредби. Да глобяват колкото искат. Така или иначе глобите ще паднат в съда. Аз в Мадрид не ходя навън с намордник пък какво остава в България, където цъдът официално излезе с решение по въпроса. В Мадрид ходя постоянно с електронна цигара в устата, дори без да съм я запалил, защото не съм пушач. Понякога наистина ми правят забележки минувачи, но какво от това?! В България едва ли хората ще позволят подобна идиотия като в Испания.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 68. 68 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#65] от "fpyyh":

  в България май е 4% смъртността.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 69. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#64] от "hamiltonf":

  че то и без ковид сме се събирали на теферич да пием бири с аверите , без да сме на маси и кръчми .
  тва си е кеф .
  а ся след като се преместих от мръсната варна в къща в покрайнините , въобще не съм помислял за кръчма от три години насам .

 70. 70 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 591 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":> А ще им къртят ли пак пейките?Вече знаем много повече за вируса и затова не е нужно да се прекалява.Ако не проработи това с маските на открито, следват двойни маски на открито, тройни маски на открито, после започват с къртенето на пейките. Ако и това не проработи - събаряне на спирки на градски транспорт и всякакви други навеси, следва и изсичане на всички дървета където се струпват гражданите при по-лошо време.После ... по-добре да не продължавам.
  —цитат от коментар 10 на Ан Он


  Бъзикаш ли се за двойните маски? Иначе аз съм виждал с маска и отгоре шлем за по-сигурно. Ей в германия днеска пише, че ще променят градското планиране заради ковид. С тези май ще трябва да живеем в различни градове.

 71. 71 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nik Nikolov":тва е абсолютно невярно. един познат така и не можа да се дореди до болница - двоустранна пневмония и 10 дни с температура между 39 и 39.8 - успяха да му сложат абокат в болницата но поради липса на легла си го пратиха да се лекува вкъщи та жена му му слагаше системи с глюкоза щото повръщаше след всяко хранене. Млад мъж на 38 г. без НИКАКВИ странични заболявания, в отлична форма (никакво затлъстяване и тн). Ся е с фибрози дето не знам колко ще успее да ги оправи.
  —цитат от коментар 62 на bludniq_sin


  ::::::::::::::::::::
  На 100% ще се възстанови !

 72. 72 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2526 Любопитно

  До коментар [#24] от "batzdravo":

  че до "зеленото" има още бая!
  В Бургаско и край морето копривата излезе!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 73. 73 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Не. След маските на открито ще ги задължат да носят и шнорхели, за да не си лепват вируса през очите.

 74. 74 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#70] от "petiopit":

  миналия октомври в самолета софия-франкфурт, млада двойка бяха с обикновена хирургическа , отгоре КН 95 , шлем , латексови ръкавици и загърнати плътно с шалове. не знам дали бяха българи.

 75. 75 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ще върнем България в Европа":

  тва с очите е голям пропуск .
  така народа се обрича на зараза.
  НОЩ да се заеме и да плесне една разпоредба за носене на сейфти гогълс заедно с маските.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 445 Весело

  До коментар [#72] от "chichka":

  Зависи кой какво разбира под "зелено".

 78. 78 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1477 Неутрално

  всеки доктор (включ. и бг професорите) твърди каквото му скимне (или каквото му кажат).
  —цитат от коментар 43 на historama


  Бе и мене ми се види че др Маджаров малко прибързано се е зарадвал. Треба се изчака да мине месец време. Ето аналогичен случай с ваксиниране на деменции в Европа:

  В старческия дом Агаплезион Бетаниен Хавелгартен в Берлин Шпандау гледат деменции. На 3 януари 31 били ваксинирани с Комирнати. Преди ваксиниране всички били с отрицателни пецерета и в добро здраве. Роднините на 3 пенции отказали ваксинирането, други 2 били на терминално лечение и те пропуснали.
  На 3 януари събрали всички пенции в салона на партера. Влязъл ваксинационният тим, състоящ се от 1 дохтор, трима помощника и двама солдатина от Бундесвера в защитни униформи. Отначало не било ясно чий го дирят солдатите, но после се разбрало. Деменциите, които иначе при всяко необичайно за тях действие се заинатявали и запъвали се уплашили от униформите и седели кротко. Само една баба се опънала, но санитарят я хванал да не шава.
  Още в деня на ваксинирането 4 пенции дали необичайни симптоми : голяма отпадналост, заспали на вечеря, рязко спаднал кислород в кръвта, задух, треска, отоци и екземи. Спрели да говорят и отказвали храна и пиене.
  Първата пенционерка умряла след 6 дни на 9 януари. Последвали я други на 15 , 16 , 19 (двама) , 20 януари, 2 и 8 февруари. Последният умрял бил оперен певец, който в деня преди ваксинирането свирел на пиано и практикувал бягане и танци.
  След първата доза пенции, които дотогава имали отрицателен тест, изведнъж получили положителен. Липсвали обаче симптоми на болест (кашлица, хрема, загуба на обоняние и вкус) На 24 януари била поставена и втората доза Комирнати. На 10 февруари умрял още един след втората доза.
  https://archive.is/Goyya

 79. 79 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1997 Любопитно

  До коментар [#51] от "deaf":

  За мен това е конспиративната версия за появата на вируса, а другата е просто тоталното неглижиране на хигиенни норми и огромната мизерия в Китай, лично съм се сблъсквал, за седмица свалих няколко кила.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 80. 80 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2526 Любопитно

  До коментар [#66] от "hamiltonf":

  С удоволствие!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 81. 81 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#74] от "pavur":

  > млада двойка бяха с обикновена хирургическа , отгоре КН 95 , шлем , латексови ръкавици и загърнати плътно с шалове

  оживяха ли ?

  કટાક્ષ
 82. 82 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#81] от "Ан Он":

  чи как?
  сигур ше откарат с орлите и морските костенурки .
  да са живи и здрави.

 83. 83 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2526 Любопитно

  До коментар [#71] от "stenlyaka":

  Не давай празни надежди! От 2013 г след тежка пневмония съм с 1/3 по-малко бял дроб. Няма да се възстанови, но може да развие потенциала на оцелялата част с активни упражнения.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#76] от "deaf":

  Ако е безобидна водичка, имам 50 познати които са с астра, 40 от тях направиха имунен отговор (температура, втрисане и тн), за едно момиче знам, че преди 2-3 дни си прави количествен тест за антитела - резултатът е над 110 при долна граница 10-15.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 85 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Помните ли как още миналата година през лятото, млади програмисти написаха софтуер за отчитане на свободните легла в болниците и го подариха на министъра на здравеопазването? Е, тая сутрин на брифинга Кунчев смотолеви, че свободните легла все още се съобщават по телефона на два часа от определен във всяка болница служител и как можело в два часа да има 5 свободни легла, а в два и петнадесет да са вече заети и в промеждутъка до четири часа когато е следващата сводка в линейките които карат пациенти към дадената болница, да не знаят че няма свободни легла и само да губят вероятно и да бият излишен път. Аман!

  мурзилка
 86. 86 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#84] от "bludniq_sin":

  ми нормално е- организма реагира на патогена .
  ако няма температури и треска , значи нещо не е сработило.
  поне в общия случай тва е нормален ефект.

 87. 87 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  До коментар [#70] от "petiopit":

  Бъзикаш ли се за двойните маски?

  Препоръча го доктор Фаучи:

  Dr. Fauci: Double-masking makes ‘common sense’ and is likely more effective

  https://www.cnbc.com/2021/01/25/dr-fauci-double-mask-during-covid-makes-common-sense-more-effective.html

  В Чехия даже го практикуваха по едно време:

  Czech Republic scraps plans to reopen shops, mandates DOUBLE masking in public

  https://www.rt.com/news/516036-czech-double-masking-covid/

  Докато Народната им Власт каза че не е достатъчно:

  Two medical masks are no longer sufficient. Blatný also said as of March 1

  А какъв е крайния резултат може да се види по графиките на КОВИД статистиките им.

  કટાક્ષ
 88. 88 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#71] от "stenlyaka":

  ами може и да се възстанови. тука съм казвал, че имам близък рентгенолог. В последната седмица чете между 40 и 80 снимки дневно и средно 40-50% са пневмонии. Негов колега го изкара с кофти пневмония (30 дни хоспитализация). 6 месеца по-късно дробовете му изглеждат по същия начин както, когато е бил с пневмонията - т.е без никакво подобрение. Не съм запознат - може би отнема повече време възстановяването. Само казвам това, което ми е казал лекар.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 89. 89 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  До коментар [#86] от "pavur":

  да, съгласен съм, че е нормално. по-скоро оспорвам твърдението, че е безобидна водичка (т.е няма ефект - поне така го разбирам).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 90. 90 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4341 Неутрално

  "Голяма част от хипермаркетите ще могат да отворят врати, но при известни ограничения и стриктно спазване на противоепидемичните мерки"?!


  Не удържаха на чутовния натиск. Смешковци!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 91. 91 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 594 Неутрално
 92. 92 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1618 Весело

  До коментар [#54] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":е то остана и при тея мерки , да имате повече от 6000 !поне ви се кефя на бледоликите евреи , как сте като войници - казват ви:"от утре сички на вакса'' и вие само питате :''къде да дойда утре сутринта в шест''.аз като бях в ЗИМ, там евреите разправяха , че всяка година минават презаверка на кетапа за боравене с оръжие.имахме шест калашника на борда и три пистолета , плюс муниции да удържим тридневна обсада .верно ли е ?
  —цитат от коментар 63 на pavur


  😀😀😀От страни понякога изглеждаме така-дисциплинирани като немски войници през ВСВ😀😀😀 Но на практика не е ТОЧНО така- тук сме си бая опърничави за почти всичко😀 Обаче 2 неща влияят-ЯКИТЕ СЪБИРАЕМИ ГЛОБИ И МОТИВАЦИЯТА😀

  С глоби и мотивиране ни отучиха да...не късаме диви теменужки, това преди 45 г помня😀. Същото е и с коланите, хенд'фри телефоните за коли (преди смартфоните), пибипкането на пешеходци и ДАВАНЕ НА ПРАВА НА ПЕШЕХОДЦИ ДОРИ И ПО СРЕДАТА НА УЛИЦАТА😀 ГЛОБИ!ю

  Мотивацията също помага! Да не мислиш че на младоците не им се хойка до Гоа, Източна Азия или Южна Америка вместо 2-3 г' военна служба?!? Ама са мотивирани щото иначе-кофти резултати!

  Доколкото знам-Според морските закони е СТРРОГО ЗАБРАНЕНО да има дългоцевно оръжие на търговските кораби, и има ограничения на броя на пистолетите: Иначе ЛЛОЙД не плащат застраховки! Обаче ЦИМ е израелска компания, и...по таквозинките стоки ги возят кораби с израелски екипаж😀 До един отслужили в армията в полева част, с редовно "опресняване на уменята", та...нищо чудно и РПГта да има по такива кораби, но...официално-НЯМА😀😀😀 Чудно ми е че ти си усетил това, някой нашенец се е разгащил, ще се наказваме😀

  С "лицензирани охранители" на пътнически кораби нещата май са различни. Много израелци от бойните части служат охранители и са се доказали веднъж дваж при подобни атаки-с пистолети (с по 14 патрона в пачката обаче) и умение да ги ползват ефикасно😀

  Иначе за лицензираното лично оръжие е така: ВСЯКА година си задължен да минеш "опреснителен курс" в лицензирано срелбище с лицензиран оръжейник, иначе не ти подновяват разрешителното. Почва се с 15 мин' "конско" за правилата на безопасност, после преглед на оръжието от оръжейника с 3-4 изстрела от оръжейника, после-поне 25 изстрела със инструктор до/зад тебе-ЛАБАВО НЯМА! Ама има резултати-при спорадични тер'атаки на "вълци'единаци" обикнвенно те са..."неутрализирани" от граждани с лицензирани оръжия преди да дойде полицията😀

  А, да, и трябва да представи разрешение от ДжиПи'то че си наред в кратуната и здравето. И че зрението/очилата са ОК да носиш оръжие. Тук разрешителните са "за носене на оръжие за самозащита", няма задължение патлака да се вижда, няма ограничение да е с пачка вътре, дори и с патрон в цевта. Газови пистолети...чул съм че ги има и тук, не познавам някой да има такъв😀
  До коментар [#63] от "pavur":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 93. 93 Профил на mario_m35
  mario_m35
  Рейтинг: 577 Неутрално

  " Започнаха проверки дали мерките се спазват, вчера те бяха предупредителни, днес обаче нарушителите ще бъдат глобявани. Санкцията за неносене на маска е 300 лв., днес ще бъде уточнено каква ще бъде глобата за неспазване на вечерния час. Ако натискът към болниците намалее, местните здравните власти обещаха да не удължават срока на мерките."Бургазлии са жертва на поредният пример за пълно управленско безхаберие и демагогия в подхода на гербиджа към пандемията ! И е време да глобят самите те циничността на властта, жертваща живота и здравето ни в полза на познатите на всички ни обръчи от фирми ! По - точно вече са обръчи от мутри !
  —цитат от коментар 8 на samoedin


  Много съм объркан от твоят "приятелски огън" . Рядко се вижда гербаджия да плюе гербадии😂😂😂

 94. 94 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Да добавя само, отделно от споменатият софтуер подарен на министерството от групата млади програмисти, за отделни болници по-късно(през есента) бяха написани софтуери с аналогични свойства от отделни програмисти и бяха подарявани в болниците в родните им(или където са живели в даденият момент) градове. Май имаше такива случаи за Бургас, Пловдив и Русе?

  мурзилка
 95. 95 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#93] от "Mario_M35":

  Те сега се люспят.
  Бесепето се ядат вътрешно отдавна. Процеса при ГЕРБиджа още не е набрал скорост.

 96. 96 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Хубаво ги разхлабват мерките ама поне ще се спазват ли? Гледам в Бургас преди малко чарджиха някакъв доставчик, предполагам за маска на открито. А няма ли да почнат да мачкат катилите дето не си носят правилно маските в градски транспорт и в магазините?!? От градския транспорт може да избягаш ама храна не мога да не си купя. До кога ще се проявява толерантност към селските пръчки?!

 97. 97 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Егати идиотията. Значи не може на 600 кв.м. площ, но може на 300. Що за дебил трябва да си за да одобриш подобно безумие? В пъти по-удачно щеше да им позволят да работят, но при стриктен контрол на броя клиенти в магазина.

 98. 98 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  До коментар [#92] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Мисля ,че след случая с оня мерск ,дето го нападнаха пиратите и правиха филм за него с Том ханкс , ЗИМ премахна оръжието на борда именно заради застраховките. При наличие на оръжиенсборда ,се счита ,че екипажа може да се защити от пирати , премията пада ,а ставката за плащане на полицата се вдига.
  Един познат ,дето бачка още там , разправя ,че получили депеша да изхвърлят оръжието зад борд.
  Направили си кефа и изстреляли сички муниции по разни боядисани в оранжево баки в морето.
  Не знам дали е вярно.

 99. 99 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Егати идиотията. Значи не може на 600 кв.м. площ, но може на 300. Що за дебил трябва да си за да одобриш подобно безумие? В пъти по-удачно щеше да им позволят да работят, но при стриктен контрол на броя клиенти в магазина.
  —цитат от коментар 97 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Така по-бързо се достига колективен имунитет. Но тъпотията на мафията ГЕРБ няма край... Това е.

 100. 100 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  „Третата вълна по нищо не прилича на втората - така обобщи ситуацията с коронавируса министърът на здравеопазването Ангелов.”

  Поредната от многото лъжи на Ангелов. Смъртността нараства като през ноември. С такъв ръст в началото на април ще сме с 2000 починали на седмица над средната.

  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W10.png

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK