Строго пазена тайна - колко фекални води са изтекли във Варненското езеро (допълнена)

Скрийншот от видеото, което показва изтичането на 8.3 хил. куб. м фекални води дневно във Варненското езеро

© Дневник

Скрийншот от видеото, което показва изтичането на 8.3 хил. куб. м фекални води дневно във Варненското езероТекстът е допълнен с отговори на въпроси, получени от Община Варна в 16.04 ч. на 25 март.


Обемът на замърсяването във Варненското езеро продължава да е сред най-строго пазените тайни на местната администрация в града. На 18 март т.г. "Дневник" изпрати до пресцентъра й въпроси, които трябваше да изяснят спряно ли е изтичането на фекални води в езерото след поредните две аварии на тръбата, която ги пренася през него. Те станаха на 15 януари и 11 февруари т.г. Отговорите на зададените въпроси бяха получени едва седмица по-късно и след публикацията на този текст. От тях става ясно, че изтичането на токсични води в езерото е преустановено едва вчера - 24 март (вижте подробности в края на статията).


За "скритите работи", които изплуваха от Варненското езеро - тук.
Как Варна затъна в оправдания за замърсяването - тук.
Ден преди да отговори на зададените въпроси, в късния следобед вчера от пресслужбата на Община Варна беше разпространено кратко съобщение, което гласеше следното: "Ремонтът на проблемните участъци по временно положения тръбопровод във Варненското езеро завърши. Той бе изпълнен от "Хидроремонт ИГ" ООД за нейна сметка." Двете изречения бяха изпратени със скрито копие до "Дневник", но очевидно и до други медии, в които бяха публикувани с позоваване на общинския пресцентър. Кратката информация също не даде отговор на въпросите за


нивото на замърсяване в морето и езерото


но целта й явно е била друга - да изчерпи темата за поредния ремонт на тръбата преди да стане ясно колко токсична вода е изтекла през нея за последните два месеца. Важна подробност в случая е, че според метаданните в нея тя е била подготвена още в 13 ч. вчера, но е била изпратена до "Дневник" едва около 16 ч. днес.


Скрийншот от разпространеното съобщение

© Дневник

Скрийншот от разпространеното съобщение


Въпросите, които "Дневник" изпрати преди седмица, бяха провокирани от продължилото повече от 10 месеца мълчание на общинската администрация във Варна след голямата авария от 20 август 2019 г., последвалия опит за прикриване на тази от 15 януари и половинчатото съобщение за последната - от 11 февруари т.г.


В отговор на питане, зададено от депутата от ДПС Джевдет Чакъров, на 27 януари т.г. министърът на околната среда и водите Емил Димитров оповести информация, според която помпите, насочващи отпадъчни води от кварталите "Аспарухово" и "Галата" през Варненското езеро към пречиствателната станция в с. Тополи, са били спрени два дни по-рано. "След механично пречистване (отпадните води) се заустват аварийно във Варненското езеро", пишеше още в отговорите на Емил Димитров до депутата Чакъров.


Според информация, която "Дневник" получи през лятото на м.г. пак от Министерството на околната среда и водите, след голямата авария от август 2019 г. всеки ден във Варненското езеро са се изливали по


80.3 хил. куб. м. силно токсични фекални води.


Отговорите на екоминистъра от февруари т.г. означават, че замърсяване в този обем е започнало и след 15 януари, но за неизвестен период от време, тъй като само месец по-късно последва нова, трета поред авария.


Всичко, което трябва да знаете за парламентарни избори 2021


От август 2019 г. до април 2020 г., както кметът на Варна Иван Портних (ГЕРБ), така и ресорните му подчинени пазиха в тайна това, че езерото и морето са замърсявани всекидневно с фекалните води от домакинствата на над 27 хил. души. Това беше потвърдено официално, но с недомлъвки, едва след като стана известно през публикации в медиите, а в края на май започна ремонт, който продължи до декември м.г. Изчисленията, направени тогава от специалисти по опазване на околната среда, показаха, че за 14 месеца, през които местната администрацията във Варна правеше


неумели опити за справяне с проблема,


в езерото, а от там и в морето са изтекли близо 3.4 млн. куб. м води от мръсните канали на кварталите "Аспарухово" и "Галата".


На 11 февруари т.г. община Варна съобщи за поредна - трета, авария. Разпространената тогава информация гласеше следното: "С цел трайно недопускане на заустване на механично пречистени отпадъчни води във Варненското езеро фирмата изпълнител ("Хидроремонт" ИГ) има техническа готовност за отстраняване на проблемите и осигуряване на допълнителна защита на временно положеното съоръжение."


Зад това съобщение трябваше да остане прикрит фактът, че с дебит от 8.3 хил. куб. м дневно "механично пречистени"


отпадъчни води са продължавали да се изливат в езерото


и през зимата на тази година.


Аварията от 20 август 2019 г. стана повод за прокурорска проверка, която продължава и досега. Тя трябва да установи има ли злоупотреба с европейското финансиране в размер на 5 млн. евро при полагането на тръбата във Варненското езеро. По проект тя трябваше да бъде закопана на 3 м под дъното му, но на практика е била положена върху него. Именно това е станало предпоставка за последвалите аварии, но въпреки това тръбата не беше закопана под дъното и при последните й ремонти.


Въпросте, изпратени от "Дневник" до Община Варна на 18 март и отговорите, получени седмица по-късно, час след публикацията на този текст:


1. Отстранени ли са последиците от пропукванията (на канализационния водопровод през варненското езеро), за които Община Варна съобщи на 11 февруари?
-Ремонтът на временно положеният водопровод завърши.


2. Към днешна дата (18 март) преустановено ли е заустването на отпадъчни води след механично пречистване във Варненското езеро?
-Заустването е преустановено от 24.03.2021 г., тъй като през последните дни метеорологичните условия не бяха благоприятни за работа под вода.


3. Необходимо ли е извършването на допълнителни ремонтни дейности по тръбопровода, който пренася фекалните води от варненските квартали "Аспарухово" и "Галата" през Варненското езеро до пречиствателната станция в с. Тополи. Ако такива ремонти са необходими, кога ще бъдат извършени те, на каква стойност са и за чия сметка ще е ремонтът?
-Извършеният ремонт е на временно положения тръбопровод за сметка на изпълнителя. От направените огледи не се констатира необходимост от допълнителни дейности.


Отговорите подготви Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1768 Весело

  Най-големите фекалии останаха в община Варна...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 3. 3 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Достатъчно, както би казал мин. на здравеопазването :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 4. 4 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 960 Весело

  На това езеро не му върви напоследък и причината е, че е наречено на град Варна, на който също не му върви.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  На бойко "чистото" море.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  няма какво да кажа повече от лайнари.
  мълчат, като комунисти на разпит.
  даже не като.

 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Във Варна много отдавна много здраво смърди!!!!!!

 8. 8 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  - Защо се изходихте на метеното?
  - Ние си избърсахме задника след като се изходихме!

 9. 9 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Община Варна живее в миналия век и още титулува града "Морска столица на България".

 10. 10 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Да му мислят тия дето си купиха жилища с изглед към езерото, можеха да живеят на центъра, с изглед към общината и пак щяха да виждат лайна.

 11. 11 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Логично е да се предположи, че при скъсана тръба са изтекли....всичките.

  Кофти положение, но варненци са корави българи и нито Варненската тръба, нито Варненската дупка ще ги спре да гласуват за ГЕРБДПС и патериците им Воля и ВМРО. Шапки долу пред тези корави българи!

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 12. 12 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  СТРАНАТА Е ПОДПИСАЛА КОНВЕНЦИЯТА MARPOL,ИМА МЕЖДУНАРОДНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ОПАЗВАНЕ НА МОРЕТО,А ЛАЙНАТА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТЕКАТ И КОННИКЪТ БЕЗ ГЛАВА ,БЕЗ ДА МУ ПУКА,ГОНИ С ЖИПКАТА МИХАЛЯ И ВСИЧКО И ТОЧНО.
  МРЪСНИЦИ!!!
  ОСРАНИ МРЪСНИЦИ!!

 13. 13 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Герберите си мислят, че като нещо е ремонтирано за сметка на изпълнителя, проблем няма и никога не е имало.

 14. 14 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Гласувайте за ГЕРБ - бъдете на кафево

 15. 15 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ами на 04.04 варненци са на ход! Да видим дали им се къпе още 4 години в ла*на!

 16. 16 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 960 Весело

  Има един начин за бързо решаване на проблема. Езерото трябва да се преименува на "Доган гьол" и кръстникът му няма да допусне повече такива золуми.

 17. 17 Профил на rkf46690675
  rkf46690675
  Рейтинг: 35 Неутрално

  АКО КОРАБ ИЗХВЪРЛИ ТАКОВА КОЛИЧЕСТВО ЛАЙНА КОМПАНИЯТА ЩЕ БЪДЕ ГЛОБЕНА СЪС ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ,А КАПИТАНЪТ ЩЕ ИЗГНИЕ В ПАНДИЗА
  ФАКТЪТ,ЧЕ ТОВА ГО ВЪРШИ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ВЕЧЕ ЕДНА ГОДИНА Е ШОКИРАЩО СКАНДАЛЕН...ДОРИ САМО ЗА ТОВА ТИКВАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОПАНДИЗЕН.БАРАБАР С ШАШАВОТО КМЕТЧЕ-РУСНЯЧЕ.

 18. 18 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#15] от "shisharko":

  Не виждам, какво ще попречи на живеещите във Варна да продължават да газят в лайната. Очевидно им харесва или поне не им пречи.

  Бивш tww09306483.
 19. 19 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 890 Неутрално

  шкембе-войводата може и това да включи в патриотичния репертоар, стига само някой придворен шут да напише подходяща песен за кафяво море.

 20. 20 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 960 Весело

  Община Варна призовава жителите на кварталите Галата и Аспарухово да водят здравословен начин на живот и да контролират теглото си.

 21. 21 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Неутрално

  "Според информация, която "Дневник" получи през лятото на м.г. пак от Министерството на околната среда и водите, след голямата авария от август 2019 г. всеки ден във Варненското езеро са се изливали по
  80.3 хил. куб. м. силно токсични фекални води."

  Да благодарим на представителите на гербиджава във Варна за постигнатите дневни норми на изхвърляне на фекалий в Черно море ! Обаче колкото и да крият, смрадта издава мащабите ! И отровената екосистема на варненското езеро ! Трагедията е пълна.......

 22. 22 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Синя Варна покафеня. Щото се гласувами за сьедисьету...

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Още една от стотици причини за да накажете бандата на предстоящите избори !!!!!!!!!

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Хммм... не само „Варненското езеро“ има проблеми от подобен вид замърсяване, но и доста голяма част от българското черноморие. През 2010 г. за последен път бях на море в България. В модерен и сравнително нов хотелски комплекс(с умисъл премълчавам имена), една част от гостите се разболяха, тук няма да описвам сиптомите и признаците при стомашно-чревна инфекция. От нашата компания двама се тръшнака и пазиха леглото 4-5 дни, вземайки предписаните от хотелският лекар илачи. Местните ни успокояваха с измишльотината ... абе тази година планктона цъфти много силно, дори се вижда с просто око, познава се по цвета на водата....
  От тогава ходя в Гърция-Халкидики на море, защото там планктон или няма, или не цъфти.
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 27. 27 Профил на it4
  it4
  Рейтинг: 569 Неутрално

  всички от герберската листа на Варна трябва да се пратят до деня на изборите да чистят фекалиите, и събраното да си го складират в офиса им....

 28. 28 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#15] от "shisharko":Не виждам, какво ще попречи на живеещите във Варна да продължават да газят в лайната. Очевидно им харесва или поне не им пречи.
  —цитат от коментар 18 на Petleshev


  Важно е да има още молове.

 29. 29 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Гневно

  Затова на Тиквата му викаха в лицето във Варна: "Боци, иди да видиш лайняната тръба!". Но той не иска, той е мъжкар само когато реже лентички или пуска монолози във "Фейсбук", а Шехерезада "смрадливката" Арнаудова снима. После бяга. И затова се шмугна в джипката и избяга с 200. ГАРАНТИРАНО ОТ (ОПГ) ГЕРБ! Затънали са в лайна до ушите, но все още искат да разпръскват смрад около себе си...

 30. 30 Профил на Black Label
  Black Label
  Рейтинг: 450 Неутрално
 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 1018 Неутрално
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 393 Весело

  Буци беше прав , когато каза :
  “Имате рядкото щастие Аз да ви управлявам “

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 35. 35 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  До коментар [#29] от "murry":

  "Затова на Тиквата му викаха в лицето във Варна: "Боци, иди да видиш лайняната тръба!". Но той не иска, той е мъжкар само когато реже лентички или пуска монолози във "Фейсбук", а Шехерезада "смрадливката" Арнаудова снима. После бяга. И затова се шмугна в джипката и избяга с 200. ГАРАНТИРАНО ОТ (ОПГ) ГЕРБ! Затънали са в лайна до ушите, но все още искат да разпръскват смрад около себе си..."

  Тия са ясни ! И какво искат и какво.....изпускат след себе си ! Не мога да разбера, обаче, психиката на тези, които гласуват за тях с идеята, че така те ни пазели от " по - голямото зло" !

 36. 36 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Решението беше просто - първо всички от администрацията на съд, затвор и конфискуване на цялото им имущество! Обявяване на извънредно положение във Варна! После да се построи пречиствателна станция в Аспарухово! Там трябва да работят всички от варненската администрация!

 37. 37 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Ммдаа, сезона макар и лош наближава, турски/гръцки курорти харесват това

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 38. 38 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Имам подозрения, че кафявите българи са доволни и затова отново ще подкрепят герб на 04.04. С интерес ще следя вота.

 39. 39 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Любопитно

  Някой от изказАлите се СТОЛИЧАНЕ по темата ''колко фекални води са изтекли във Варненското езеро'' има ли някаква бегла представа - КЪДЕ се изливат фекалиите на нашата столица :)

  [email protected]
 40. 40 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 935 Неутрално

  В Красно село също смърди!

 41. 41 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Всичко пипнато от ГРОБ яко смърди. Опичайте си акъла на 04.04. и си помислете искате ли да продължавате да живеете в гробаджийско-сарайските лай_а.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 42. 42 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  До коментар [#35] от "samoedin":

  И аз също. При положение, че се оказа, че няма по-голямо зло от ГЕРБ. Те са като злокачествен раков тумор, който трябва да бъде изрязан изцяло. Ако бъде опериран, все още има шанс. Иначе болният ще умре. Това, мисля, е ясно на всеки нормален, разумен, почтен гражданин на България.

 43. 43 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Любопитно

  До коментар [#2] от "mitko11": и то какви фекалии!!

  "...силно токсични фекални води... от мръсните канали на кварталите "Аспарухово" и "Галата"..."
  ????
  Какво ли похапват местните жители в кварталите "Аспарухово" и "Галата", та тяхното "Ако" е толкова силно токсично?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 44. 44 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#39] от "karabastun":

  не се изливат в долни Богров
  или в пчелина. ти не знам какво
  искаше да кажеш. говорим за
  престъпна небежност довела до екокатастрофа.
  ама дай да се поснишим, щото там са тимаджиите.

 45. 45 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6243 Неутрално

  До коментар [#39] от "karabastun":

  В Искъро

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#8] от "Георги Христов":

  "Дедо попе, не (рах в кладенеца - бутнах го с клечката"

  Та и у Варненското езеро така - не го о(раха директно, а през тръбата.

 47. 47 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#35] от "samoedin":

  веднага ще ти я кажа.
  ако на българина не му завреш тая спукана тръба да му влиза в двора,
  няма да се трогне. за него светът свършва със входната врата на имота му.
  всичко друго, което не е кварталния/селския магазин, или кварталната/селска кръчма
  не е негова грижа.

 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#39] от "karabastun":

  Да, в ПП ГЕРБ.  А-а-а, ти в буквалния смисъл ли питаш - е там на много места.

 49. 49 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Преди 2 месеца беше обяснено съвсем професионално, че морското дъно е неравно. Това е положението, скъпи варненски избиратели.

 50. 50 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Любопитно

  До коментар [#44] от "mihail_p":

  К;ви тимаджии, к'ви софийски легенди във Варненското езеро ??????

  [email protected]
 51. 51 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#43] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Кой знае к'во "фиргат у кинефата" - едва ли е само субпродукт от физиологична нужда.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  сПОРЕД МЕНЕ ОТГОВОРЪТ Е " ВСИЧКИТЕ".

 54. 54 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2923 Весело

  До коментар [#49] от "wkk57607068":

  Как да е равно дъното, като земята е кръгла? Аман от мрънкащи плоскоземци.

 55. 55 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Надявам се изтеклите л@@на в залива, да са достатъчно за варненци да покажат среден пръст на шайката. Иначе може да очакват г-н Марешки да си закачи канализацията директно на централния им плаж.

 56. 56 Профил на Ганьо Калпакчиев
  Ганьо Калпакчиев
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ГЕРБ пази това в по-строга тайна от тайните на съюзниците в НАТО, дет ги раздава на калпак. Даже и Путин не мои разбере колко фекалии са се изляли във варненския гьол.

 57. 57 Профил на biimbaambuum
  biimbaambuum
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Всъщност обемът на фекалиите изтекли в езерото може да се сметне в прилични граници. Не е чак такава голвма тайна. Много са.
  Друг е въпросът. Докога ще ни управляват пълни идиоти? И тук вече няма отговор, дори приблизителен...

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#52] от "Лизет от Съпротивата":

  оооо свършихте ли на позитано.
  имаш ли какво да ядеш.
  явно имаш, щото ако не беше
  Командира щеше да ядеш корени.
  така че, поклони се пред портрета му и
  пий една студена бира биесиепие

 60. 60 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#54] от "Deaddark":

  Ох, тя пък и земята кръгла (не се сетих за това). Как се случи и дъното да е неравно и земята да е кръгла.

 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#39] от "karabastun":

  Да.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  Кой беше уволнен или наказан? Уроците от Чернобил не са научени. Да си мълчим и ако се размине. А в тази държава за престъпления срещу природата и здравето на хората не се наказва.

 63. 63 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Недостатъчно!
  За това пълненето на варненското езеро ще продължи с утроени сили!
  Те и без това не могат да го спрат...

 64. 64 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 41 Любопитно

  Сега рибата от това варненското езеро по-евтино ли ще я купуваме?? Питам щото съм от Галата...

 65. 65 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Всичката мръсотия в морето. Това "закрито" море има насищане.
  После ще копаят Канал до Океана да видим по коя Тръба обаче...

 66. 66 Профил на Milko
  Milko
  Рейтинг: 120 Неутрално

  Екологична катастрофа, направена от кмета на ГРОБ, руснакът Портних.

 67. 67 Профил на redlight
  redlight
  Рейтинг: 57 Любопитно

  В Норвегия, във всеки един воден басен и на изхода на отводните води на всяка едно промишлено предприятие има поставени десетки сензори и датчици, които в реално време, на единен уеб портал, който може да бъде достъпен от всеки един гражданин подават информация за чистотата на водата и съответно токсичността и в какъв размер е тя, какви тежки метали и токсини и в какво количество са те.
  След това, за всеки един светнал в червено проблем може да проследите кога е направена първата(и всяка следваща) проверка на място, какви мерки са предприети и прочее.

 68. 68 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  Карабастуне- я ни кажи поради що си затрихте работещата пречиствателна станция за отпадни води в Аспарухово?
  Колко парички усвоихте герберите от тази уйдурма???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 69. 69 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Весело

  Гарабед среща Киркор с две кофи л..на.
  -Къде така, приятелю?
  -Остави се, жената нали работи в градския клозет, надчели я......

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 70. 70 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 435 Разстроено

  Това не моем да га знаем!
  Но е възможно да се появи нова професия л@йноизмервач!😷

  Много съм прост
 71. 71 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 525 Любопитно

  Преди 10 минути тази статия казваше други неща. В нея пишеш, че авторът не е получил отговори, сега защо пише друго? Дневник, вие майтап ли си правите с нас?

 72. 72 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#71] от "Тарасконски":

  Много просто, питал е себе си и е получил отговори от .... себе си. Това е класически Спас. Още седмица ще бълва и после ще се кротне 2-3 месеца да си харчи "заплатата".

 73. 73 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Весело

  Тъста навремето ме водеше за лихнуси или на няколко километра от Златните, или пред Евксиноград. Казваше, Бог да го прости: министерски л...на са яли, затова са толкова едри.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 74. 74 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  До коментар [#68] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Остави го тва задръстено Аспарухово. Там се "пишат" македонци от ония дето булката първо спи със свекъра, братята после с мъжа си ;-))

 75. 75 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2608 Весело

  До коментар [#55] от "Индиана":

  Тимаджиите винаги при всички кметове и правителства са били на власт във Варна. Знаем кой държи тимаджиите и Варна в братска Мечешка прегръдка. Дори и невъзможното да стане и Спондж боб да стане фигурант-премиер резултатът ще е същия.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 76. 76 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 960 Весело

  Вярно, че тайната е пазена строго, но така и трябва да бъде!

  Какво ядат и пият хората от Аспарухово и Галата си е тяхна лична работа!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  До коментар [#36] от "himler":

  В кв. Аспарухово има пречиствателна станция от 1964 г. През 2011 г. с европейски пари е направен ремонт за 6 милиона лева и пречиствателната станция е преобразувана в ПОМПЕНА станция, за да изпомпва отпадните води през езерото.
  Трябва помпената станция Аспарухово отново да се преобразува в пречиствателна и тогава няма нужда от тръба през езерото...

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 79. 79 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Неутрално

  Герберите буквално осраха Варненския Залив!

 80. 80 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4182 Любопитно

  До коментар [#1] от "57stinki":


  До коментар [#2] от "mitko11":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Освен , че герберите осраха буквално Варненския Залив, най-нагло укриват информация и няма нито един наказан за тази еко-катастрофа!Варненци ще са меко казано балъци , ако гласуват пак за ГЕРБ!

 81. 81 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 799 Разстроено

  Горката Варна, а преди години беше толкова хубав град.

 82. 82 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#78] от "mitko11":

  Преди много години един братовчед ходи да ремонтира нещо по една пречиствателна станция. Каза, че е видял най-едрите домати в живота си в утайката. В природата нищо не се губи.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 83. 83 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Варненци, ако обичате града си, ЗАБРАВЕТЕ ЗА ГЕРБ!
  Достатъчна им е държавната администрация.

 84. 84 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Горката Варна, а преди години беше толкова хубав град.
  —цитат от коментар 81 на abc


  Варна продължава да е хубав град, въпреки ГЕРБ и Бойко Борисов. Доходите във Варна са на второ място в страната след софийските. При една малко по-видима децентрализация Варна и областта ще са български вариант на Барселона и Каталуния.

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#82] от "proventuss":

  Явно нямаш понятие от естествени торове и от еко земеделие.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 87. 87 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#85] от "Лизет от Съпротивата":

  Ти кое си избираш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 88. 88 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  Уффф, хайде стига с тази авария!

 89. 89 Профил на Iordanka Strauss
  Iordanka Strauss
  Рейтинг: 247 Весело

  До коментар [#72] от "encor3":

  "Въпросте, изпратени от "Дневник" до Община Варна на 18 март и отговорите, получени седмица по-късно, час след публикацията на този текст". Това е цитат от текста на статията. Дали калинките сте толкова тъпи или просто ви плащат на пост?

 90. 90 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 716 Неутрално

  И в крайна сметка, кой ще набутат в затвора?

 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#89] от "Iordanka Strauss":

  Доколкото е казвал е доста ангажиран с Община Варна.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#90] от "jmf29537805":

  Пазача на фара.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Ако беше нещо за хвалене, Боко щеше да ни продъни ушите. Да лъже, че сме енергийно независими, че почваме да правим ваксини и че най-добре се справяме с кризата , не се спира. Неприятните работи са тайна.

 94. 94 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Доста гербавчета са изтекли от тази тръба мдааа.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 95. 95 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1740 Разстроено

  Повсеместно явление.......различни са само " фекалиите ".

 96. 96 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално  До 85:"Лизет от Съпротивата"][quote#84:"historama"][/quote]Чакай да позная - високите заплати са въпреки Борисов, а лайната са благодарение на него, да? Мама ви гнусна комуняшка!..."

  Точно така! Варненец съм няколко поколения, така че не мога да бъда комуне.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#97] от "encor3":

  Поне не отричаш обвързаността си с общината.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#98] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ако можеш да го докажеш ще призная, даже заплатите ще си потърся ;)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK