Избори за народни представители 2021: Как да гласувате с хартиена бюлетина?

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .
Съветваме ви да проверите навреме дали фигурирате в избирателните списъците и в коя секция трябва да гласувате. Това можете да направите на интернет страницата на ГД "ГРАО" в МРРБ: на адрес https://www.grao.bg/elections/, да се обадите на безплатен за цялата страна 0800 1 47 26 или да изпратите SMS с ЕГН на 18429 (0.25 лв. без ДДС).


На таблото пред изборното помещение можете да се запознаете със списъка на партиите, коалициите, независимите кандидати, както и с имената от кандидатските листи към тях.


Изборният ден започва в 7:00 ч. и завършва в 20:00 ч. Той може да продължи до 21:00 ч., ако пред изборното помещение има негласували избиратели. Спазвайте дистанция и ограничителните ленти. Покажете личната си карта и я поставете на масата пред члена на избирателната комисия, за кратко отстранете маската си, за да може да ви идентифицират.


Избори за народни представители 2021: Как да гласувате с хартиена бюлетина?


В случай че срокът на валидност на личната ви карта е изтекъл в периода на извънредно положение след 13 март 2020 г., вие имате право да гласувате, като удостоверите самоличността си пред секционната избирателна комисия, без да е необходимо удостоверение за издаване на лични документи.
След вписване на данните ви в избирателния списък член на СИК откъсва бюлетина от кочана, сгъва я по определен начин, поставя печат на гърба й и ви я подава. В кабината гласувате със знак "Х" или "V" със син химикал в квадратчето с номера на избраната от вас партия, коалиция или независим кандидат. Ако желаете, отбележете преференция за кандидат в кръгчето. Сгънете бюлетината и излезте от кабината. Член на СИК ще постави втори печат на гърба й, ще откъсне малкия отрязък в ъгъла. Пуснете бюлетината в прозрачната урна, подпишете се в избирателния списък и вземете личната си карта.


Моля, спазвайте противоепидемичните мерки, носете маска, спазвайте дистанция!


За повече информация посетете сайта на Централната избирателна комисия - www.cik.bg


Бъдете активни, гласувайте!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK