На живо

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

© Надежда Чипева, КапиталРегистрираните нови случаи на инфектирани с коронавирус са 3988 за последното денонощие. Здравният министър Костадин Ангелов съобщи, че ще издаде заповед всички налични дихателни апарати да бъдат разположени до болничните легла, да бъдат включени в системата и съответно леглата да бъдат превърнати в реанимационни. "Няма да стигнем дотам, но да бъдем готови", коментира заповедта си министъра.


По повод ситуацията в болниците в страната той коментира, че има 48 хил. легла за активно лечение и няма притеснение, че те могат да свършат и да има човек, който да не бъде настанен. До края на следващата седмица се очаква в България да пристигнат близо 250 хиляди ваксини.


"Дневник" проследи на живо ситуацията с развитието на епидемията в страната
Чехия въведе допълнителни изисквания за пристигащите от България. Те влизат в сила от 29 март, като задължително условие е предварително да бъде попълнен и изпратен електронен Формуляр на пътуващия (Public Health Passenger Locator Form), съобщава Министерство на външните работи. По информация на посолството ни в Прага също така гражданите трябва предварително да направят и да представят при пристигането си в Чехия PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигането си. Отпада възможността за предоставяне на антигенен тест за COVID-19, не по-стар от 24 часа. В допълнение - не по-рано от 5 дни и не по-късно от 14 дни след пристигането си в Чехия, те трябва да си направят отново PCR тест, който ще бъде автоматично представен в компетентната местна хигиенно-епидемична служба. До получаването на резултатите от този тест, гражданите са длъжни да се самоизолират. Посоченият по-горе електронен формуляр може да бъде открит на следния интернет-адрес https://plf.uzis.cz/[/econtent]

Заради растящия брой на регистрирани случаи с COVID-19, Румъния въвежда нови ограничителни вътрешни мерки. Те предвиждат забрана за излизане от домовете след 20 ч. в населените места, където нивото на заболеваемост през последните 14 дни е над 7.5 на 1000 души население. Там, където заболеваемостта е над 4 на 1000 души, но под 7.5 на 1000, забраната за излизане от домовете след 20 ч. ще бъде в сила за дните петък, събота и неделя.


Търговските обекти ще затварят в 18 ч. в петък, събота и неделя в населените места, в които заболеваемостта е над 4 на 1000 души, а там, където е над 7.5 на 1000, мярката ще бъде валидна през цялата седмица.


Затварят се спортните зали и фитнесите в населените места с ниво на заболеваемост над 4 на 1000 души.


За участие в религиозните служби за католическия и православния Великден (3-4 април и 1-2 май) ще бъде разрешено придвижване на гражданите между 20 – 02 ч., а за празника Песах на 27 и 28 март, домовете ще се напускат между 18 и 22 ч.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството ни в Букурещ на телефон: 40 21 230 21 50; 40 21 230 21 59 и на мейл [email protected]

В страната са пристигнали 16 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Астра Зенека", съобщават от здравното министерство. Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.


Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в понеделник от производителя "Пфайзер"/"БиоНТех" – 31 590 дози.

От Българския лекарски съюз съобщават, че на среща в Министерство на здравеопазването е постигнато съгласие е постигна съгласие в анекса към националния рамков договор (2020-2022), които ще бъде подписан на 29 март, да залегнат нови договорености:


- антигенните тестове за COVID-19 да се признават при отчитането и заплащането на клинични пътеки № 39, 48 и 104, като изследване за доказване на COVID-19, съобразно заповед за реда за регистрация, съобщаване и отчет на COVID-19 на здравния министър от 22 декември 2020 г.


- ще бъдат въведени текстове в рамковия договор, с които да се регламентира възможността за пациенти с COVID-19, за които се е наложило превеждането им от едно лечебно заведение в друго, поради влошаване на тяхното състояние, да се плащат дейностите по клинични пътеки или клинични процедури и на двете лечебни заведения.


- въвеждане на текстове в рамковия договор, с които се допълва, че всички изпълнители на специализирана извънболнична медицинска помощ, включително изпълнители на медико-диагностични дейности, определени със заповед на министъра на здравеопазването, ще получават сума в размер на 10 лева за поставена доза на препоръчителна ваксина срещу COVID-19.

Здравният министър Костадин Ангелов съобщи в Сливен, че днес ще издаде заповед всички налични дихателни апарати да бъдат разположени до болничните легла, да бъдат включени в системата и съответно леглата да бъдат превърнати в реанимационни. "Няма да стигнем дотам, но да бъдем готови", коментира заповедта си министъра.


Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


По повод ситуацията в болниците в страната той коментира, че има 48 хил. легла за активно лечение и няма притеснение, че те могат да свършат и да има човек, който да не бъде настанен.


"Имаме бум на желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 от първа и втора фаза на ваксинационния план - лекари, медицински сестри, учители. Започваме отново тези фази, а почти ги бяхме приключили. Пренасочваме ваксини натам", каза още Ангелов. След като тази сутрин директорът на Пирогов Асен Балтов каза, че до края на лятото можем да бъде постигнат колективен имунитет - да се имунизира 70% от населението, сега това потвърди и министърът. Ангелов повтори и тезата на Ангел Кунчев, че изборният ден ще протече безопасно както за гласуващите, така и за членовете на избирателните комисии.


Ваксинационният кабинет към болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" ще работи без предварително записване на 26 март, петък от 14 до 17 ч., съобщава БНР. В събота и неделя работното време ще е от 8:30 до 16:30 часа. Наличната ваксина е на фармацевтичната компания "Астра Зенека".

250 хил. ваксини срещу COVID-19 се очакват до края на следващата седмица

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

© Юлия Лазарова


Днес в страната се очакват 16 375 дози от ваксината на "Астра Зенека", съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов пред Би Ти Ви. В понеделник се очакват 31 500 дози от ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех", във вторник - 51 600 дози от ваксината на "Модерна", а до края на следващата седмица - 150 хиляди дози от продукта на "Астра Зенека".


Така общият брой очаквани ваксини до края на следващата седмица е близо 250 хиляди.


Още по темата и видео - тук.

Одобрени са допълнителни 96 млн. лева за борба с вируса

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

На извънредно правителствено заседание са одобрени допълнителни 96 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването. От общата сума 46 млн. лв. са предназначени за закупуването на лекарствения препарат Ремдесивир, така че да бъде осигурено лечението на пациентите с COVID-19 в болниците до месец септември вкл. Останалите 50 млн. лв. са трансфер към бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Със средствата се осигуряват допълнителните възнаграждения от 1000 лв. за месец април за работещите на първа линия в борбата с COVID-19, пряко заети с лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, както и за плащане поставянето на ваксини срещу COVID -19. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че са налице и още 10 млн. лева, които са остатък от предишни периоди и те също ще бъдат насочени в подкрепа на работещите на първа линия.


Подробности - тук.

"Данните за положителни проби на COVID-19 след ваксина се анализират и от Националния ваксинационен щаб. Това е очаквано, наблюдава се и в клиничните изпитвания", каза директорът на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов пред Би Ти Ви.


"Ефективността на ваксините не може да бъде 100%, но най-важното - тези ваксини срещу коронавируса първите четири с разрешение, предотвратяват тежките случаи, тежкото протичане на болестта и хоспитализациите", каза още Кирилов.


Относно въпросите дали напълно ваксиниран може да пренася заразата, Кирилов коментира, че продължават проучванията в тази посока.


"Вече има данни за няколко ваксини, че намаляват в значителна степен пренасянето на заразата, но към момента няма категоричност. Затова е изключително важно да се постигне процент на ваксинирано население, което да позволи да се ограничи пандемията", допълни Кирилов.

От регистрираните 3988 нови случая най-много има в областите
София (град) – 1109, Варна – 362, Бургас – 321, Пловдив – 295, Благоевград – 149, Стара Загора – 142, Русе – 136, София (област) – 135, Плевен – 120, Враца – 104.
.

За последното денонощие са поставени 14 292 дози ваксина – 5935 на "Пфайзер"/"БиоНТех", 5255 на "Астра Зенека" и 3102 на "Модерна". Общият брой дози ваксина, използвани до момента са 415 601.


Хората със завършена имунизация (поставени две дози) са 83 134.


Спазва ли се медицинският протокол, изборите не крият опасност, каза Кунчев

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

© Велко Ангелов


"Продължавам да считам, че ако изборите се проведат по медицинския протокол, не крият никаква опасност и риск", каза пред БНТ главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Tой съобщи, че до този момент няма данни за тежко разболели се хора след имунизация срещу COVID-19.


Според него скритата заболеваемост от коронавируса не е 5-6 пъти повече, а най-вероятно съотношението е 1 към 2.


"В някои болници към момента COVID леглата са 60-70%. Лимитиращият фактор не е невъзможността за откриване на повече легла, а наличието на персонал, който да ги обслужва", обясни Кунчев. В страната сега се изполва около 10-12 пъти повече кислород в сравнение с предишни години.


Ваксините, които пристигат в България, се използват в рамките на 3-4 дни. Кунчев коментира, че системата е в състояние да прави по 40-50 хил. ваксинации дневно. До този момент няма известен случай на ваксиниран с тежко протичане на болестта.

Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

© Юлия Лазарова


По-неблагоприятните резултати в България за броя на заразените и жертвите на коронавируса спрямо съседни държави може да се обяснят с некоректност на данните у съседите според директора на "Пирогов" Асен Балтов. Пред Нова телевизия той каза: "Ако гледате централната статистика за процента на починалите от COVID - 19, ще видите, че в много от тях са много по-малко от средностатистическия процент в цял свят" като преди това от водещия бяха изредени държавите Гърция, Румъния, Сърбия, Македония.


Балтов е сигурен, че данните на България са точни, защото знае какво се прави в "Пирогов".


До края на юни може би около 50% от българите ще са ваксинирани, а до края на лятото – над 70%, прогнозира болничният директор в коментар на международни прогнози за едва 36% и изрази убеденост, че "последните ще станат първи". Според него вината за забавянето на ваксинацията е извън България.


"Ще видите как много от хората, които в момента искат РНК-ваксини, като се появи втората векторна еднодозова ще се пренасочат и ще казват: "Ние искаме еднодозовата векторна". Ще видите какво ще стане буквално след 10 април", каза Балтов
"За разлика от втората вълна, сега много повече болници се включиха в лечението на пациенти с COVID-19. Сега има по-плавно нарастване, повече болници помагат, има преразпределение на пациентите", добави директорът на "Пирогов".


Той коментира, че е възможно повторно заразяване с вируса, но процентът на тези случаи е много малък. Препоръча преболедувалите да изследват антителата си след 3 и 6 месеца.

Регистрирани са под 4 хил. нови случая на инфектирани със SARS-CoV-2

Коронавирусът в България: в очакване на 250 хил. ваксини властите подготвят нови реанимационни легла (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


Регистрираните нови случаи на инфектирани с коронавируса са 3988 за последното денонощие. Това са 22.4% от направените 17 825 теста (9934 PCR и 7891 антигенни). Активните случаи са 64 120.


За денонощието са оздравели 2161 души, починалите са 99. В болница остават 9281, от тях 769 в интензивно отделение.


Данни на едноседмична база за развитието на епидемията – тук.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3974 Неутрално

  Ваксини няма, здраве да е.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4299 Неутрално

  Не съм изпълнен с вяра към статистиките на бойко.
  Кой и как гарантира достоверността?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  Някой разбра ли дали днес ще работят магазините за нехранителни стоки с площ на 300 кв. м. ?

  Имам предвид конкретно този времеви диапазон:

  > днес 26 март 2021 (петък) 13:30 - 14:00

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  Като че ли достигаме плато или леко наклонен неравен склон. Откритите новозаразени са средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  9-15.3-2842
  ...
  15-21.3 – 3552
  16-22.3. – 3528
  17-23.3 – 3596
  18-24.3 – 3621
  19-25.3 - 3618

 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  В последните дни броят на починалите се колебае около 100. При нарастващ брой на разболелите се, който бе отчитан преди една-две седмици, това означава, че смъртоносната сила на вируса намалява. Най-вероятно явлението се дължи на факта, че разпространяващият се британски вариант поразява по-млади хора, които боледуват, но не умират. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  28.2 – 6.3 – 61
  ...
  8-14.3 – 96
  9-15.3 – 101
  10-16.3 – 97
  11-17.3 – 102
  12-18.3 – 103
  13-19.3 – 105
  14-20.3 – 105
  15-21-3 – 105
  16-22.3 – 102
  17-23.3 – 104
  18-24.3 – 100
  19-25.3 - 99

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса определено намалява, вероятно върхът на сегашната вълна е близо:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  ...
  11-21.3 – 1,20
  12-22.3 – 1,19
  13-23.3 – 1,18
  14-24.3 – 1,18
  15-25.3 – 1,13

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Весело

  До коментар [#3] от "Ан Он":

  Никой не може да предвиди. Севда ТВ още не е съобщила с кой крак напред е станал падишахът.

 8. 8 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  > сега много повече болници се включиха в лечението на пациенти с COVID-19

  Бизнеса се разраства.

  При условие че те броят за 'излекуван' след като стоиш в къщи 10 дни, явно са се появили доста кандидати да осигуряват 'болничен престой' на такива лица срещу съответното възнаграждение от здравната каса...

  કટાક્ષ
 9. 9 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#7] от "Patsis":

  > Никой не може да предвиди.

  Лоша работа...

  Жената ме тормози да сменя тука едно кранче на мивката, пък вчера нещо се замотах и изпуснах 'зеления прозорец'.

  કટાક્ષ
 10. 10 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  До коментар [#1] от "Бланш": Ваксини,колкот щеш,желаещите се ваксинират! Е;няма избор;но ваксини има! ( Не защитавам тиквунии)!

 11. 11 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#6] от "Patsis":

  За вашето добро психично здраве препоръчвам книгите на Джером К. Джером или на Удхаус. И много разходки на чист въздух, без обичайните три парцала върху устата. Ако въпреки всичко Ви е непосилно да изчистите от съзнанието си черните чували на най-известния коремен хирург в България Вашата литература е "Депресията ме обича" и "Къде е Бог в свят с корона вирус".

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Весело

  До коментар [#11] от "iceland":

  Аз предпочитам "Декамерон", драги. А "Дневник на чумавата година"
  е идеално средство да видиш каква е разликата между една епидемия от време оно и сегашната и да я разглеждаш само като статистическо явление. Впрочем, чумните епидемии също могат да се разглеждат от статистическа гледна точка.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4299 Неутрално

  До коментар [#7] от "Patsis":

  Това е според СТЪКмистиката на властта.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#12] от "Patsis":

  И за миг не съм си помислила, че обичате английския хумор. Не е за всеки. А "Дневник на чумавата година" на Дефо съм сигурна, че е настолната Ви книга вече година.

 15. 15 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3451 Весело

  До коментар [#14] от "iceland":

  Не познахте! И Джером К.Джером ми е от любимите автори от преди 40-50 години, и Уудхаус - от 1990-те. А Дефо ми е сред любимите автори от над 40 години /без да се брои Робинзон Крузо/.

 16. 16 Профил на iceland
  iceland
  Рейтинг: 30 Неутрално

  До коментар [#15] от "Patsis":

  ++++++

 17. 17 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5449 Весело

  До коментар [#15] от "Patsis":
  До коментар [#16] от "iceland":
  Я вземете и се усамотете заедно...
  Усеща се пролетта...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 18. 18 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Тоя Мунчо Канчето не млъква .
  ....ама трудно се заглушава гузна съвест .
  Което е комплимент - доскоро се съмнявах че ''съвест'' е познат нему феномен !

 19. 19 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 1598 Весело

  "Лимитиращият фактор не е невъзможността за откриване на повече легла, а наличието на персонал"

  Добро утро! Когато говорим за необходомст от легла в болниците, нямаме предвид само да се купят евтини кушетки, които да се подредят някъде...

 20. 20 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4065 Весело

  Някой разбра ли дали днес ще работят магазините за нехранителни стоки с площ на 300 кв. м. ?Имам предвид конкретно този времеви диапазон:> днес 26 март 2021 (петък) 13:30 - 14:00
  —цитат от коментар 3 на Ан Он


  Да, обедната почивка свършва в 13.30 😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 21. 21 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1522 Весело

  Хахаха...по-скоро нашите са завишени. Един познат от Ковид отделението на частна болница в София през смях ми каза "При нас е много трудно да умреш от нещо друго, освен от Ковид". Както и да е....живи и здрави всички.

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4299 Неутрално

  ПАК познах. Всички лъжат само стъкмистиката на бойко НЕ!!!
  Цитирам балтов.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Балтов е прав а и всеки който се поинтересува стига до това ,защото има разлика какво се отчита за смърт от ковид дали си влязъл с ковид и след десет дена умираш от придружаващото, което се е активирало от вируса , както при нас или ти пишат придружаващото.
  Вземаме официални данни на Сърбия: за декември 2020 г там са умрели 9000 души повече от декември 2019-та, ама от ковид са само 1500. Ясно е че отчитат на друг принцип.

 24. 24 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 803 Неутрално

  "Ще видите какво ще стане буквално след 10 април", каза Балтов

  Е, да де. И ние на това се надяваме. Да сменим правителството, та да потръгнат нещата.

 25. 25 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  Жалък, много жалък! Само това може да се каже, за опита да се оправдаят всички грешки на управляващи и ЩАБ.
  - Съседните държави подавали некоректни данни?!!
  А относно ваксината на Янсен, то количествата и там няма да са кой знае какво, те реално ще са в казуса на РНК ваксините, защото също първоначално са били отказани. Ще се разбере дали квотатата ни е била преразпределена от другите държави като РНК ваксините.

 26. 26 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  > сега много повече болници се включиха в лечението на пациенти с COVID-19Бизнеса се разраства.При условие че те броят за 'излекуван' след като стоиш в къщи 10 дни, явно са се появили доста кандидати да осигуряват 'болничен престой' на такива лица срещу съответното възнаграждение от здравната каса...
  —цитат от коментар 8 на Ан Он


  Ти изобщо имаш ли идея какъв ад е в ковид отделенията? Няма нормален човек, който доброволно би отишъл да лежи там, ако може да си лежи вкъщи.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 27. 27 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3535 Разстроено

  Трудно се вярва вече на казаното.......

 28. 28 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 359 Неутрално

  При под 1.5 % ваксинирани в момента, как ще станат 50 % до юни не става ясно.

 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#23] от "zidar":

  в щатите миналата година е било тъй в началото : умреш ли с тежка бронхопневмония и със симптоми , но без положителен пициар , пишат в смъртния акт ''контрибютинг коос-ковид19'', което в статистиката влиза ''от ковид19''.
  терминално болни от рак , но с положителен се пишат ''от ковид19''.
  миналата година август , кралството ревизира жертвите на ковида и ги намали с 15 % .
  италианците ги ревизираха с 48000 души по-малко.

 30. 30 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  “08:17
  Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни“

  Жалка история!
  Белокоси професори без капка самоуважение мажат след Баце и никой не смее да каже, че царят е гол!

  Сигурно и тези ползват неправилна методология

  https://www.statista.com/statistics/1196071/covid-19-vaccination-rate-in-europe-by-country/

 31. 31 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Балтов е прав а и всеки който се поинтересува стига до това ,защото има разлика какво се отчита за смърт от ковид дали си влязъл с ковид и след десет дена умираш от придружаващото, което се е активирало от вируса , както при нас или ти пишат придружаващото.Вземаме официални данни на Сърбия: за декември 2020 г там са умрели 9000 души повече от декември 2019-та, ама от ковид са само 1500. Ясно е че отчитат на друг принцип.
  —цитат от коментар 23 на zidar


  Сърбия декларира 4 пъти по-малка смъртност от Унгария и 2 пъти по-малка смъртност от Австрия, съмнявам се, вчера имат над 5000 заразени, въпреки декларираните милиони ваксини.

 32. 32 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Днес около обед очаквам да се отворят всички магазини и барове. И да се затворят болниците. До вечерта.

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4299 Неутрално

  До коментар [#30] от "мики маус":

  Возенето в джипка променя индивида.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4065 Весело

  При под 1.5 % ваксинирани в момента, как ще станат 50 % до юни не става ясно.
  —цитат от коментар 28 на gmranger


  Ти пък......важното е лозунги да има😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 35. 35 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Третата вълна се създаде от ваксинациите. Никой не обясни на ваксинираните, че трябва да останат вкъщи поне няколко дни и да избягват контакти, защото са преносители. Масово ваксинирани заразяват неваксинирани и този огромен и рязък ръст се случи точно така.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 36. 36 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  "Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни"
  Брей, лъжат повече от вас....

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 37. 37 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#23] от "zidar":в щатите миналата година е било тъй в началото : умреш ли с тежка бронхопневмония и със симптоми , но без положителен пициар , пишат в смъртния акт ''контрибютинг коос-ковид19''
  —цитат от коментар 29 на pavur


  Ами то там излезе един, не помчня вече подробностите и обясни всъщност, че се плащат от държавата на болниците десетки хиляди долари за всеки случай на болен и смърт он Ковид. Те там не са по-глупави от нашите доктори и "ден година храни" Още повече това помагаше в борбата с лошия Тръмп-и. Но веднага го нападнаха и го смотаха под килима ....

 38. 38 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#26] от "Хриси":

  > Няма нормален човек, който доброволно би отишъл да лежи там

  Абсолютно съм съгласен че би трябвало да е така.

  Какво се случва в действителност - нямам представа.

  Преди седмица МинЗдрав каза (*) че приетите в болници пациенти се 'оправяли' много по-бързо, пък ново 'лечение' май не са открили последните няколко месеца.

  (*) на въпрос защо Новите Мерките са само за 10 дни а не за 14 дни

  કટાક્ષ
 39. 39 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#30] от "мики маус":Возенето в джипка променя индивида.
  —цитат от коментар 33 на КМЕТ В СЯНКА


  Точно като при Пепи Москов - от “няма да де коалираме с ГЕРБ” до най-големият поддръжник на Баце и котилото му.

 40. 40 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Тоя Балтов скоро и от леглата ни ще почне да се показва. Всяка седмица какво казал Асен Балтов, ще кажеш че ортопедите са най големите специалисти по вируси. Мнението му е ясно и без да обикаля срудиата като цветарка всяка седмица, властта е номер едно, справя се перфектно, гарантирано от Балтов, лакея на властта.

 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#36] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  лъжат в смисъл , че положението е много зле , пък то не е?
  щото по телевизиите друго боботят от половин месец - как ше измрем дорде пукне пролет , ако не се земем в ръце .
  балтов , кунчев, кантарджиев, генерала...
  последно за какво лъжат ?

 42. 42 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#37] от "georgievb":

  имаше скандали и с поребалните дружества в ню йорк.
  кметството отпускало пари за погребение на умрели от ковид.
  разследвали са доктори , дето фалшифицирали смъртни актове .

 43. 43 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  А на кукуто минава ли му през чутурара идеята че всичко може да, е свързано с други фактори като ниво на, вакса не както и различна степен на заразяване? Примерно Сърбия е в момента на 35%, Гърция, Турция, Румъния на около 15% ваксинирани, а България на 5% . Въобще истината, е, че ни управляват ужасно некомпетентни крадци и мошеници.

 44. 44 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#41] от "pavur":

  понеже познавам достатъчно разболели се както и познавам двама починали, не се впечатлявам от глупости в мрежата

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 45. 45 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  До коментар [#34] от "padrino":

  Аз не знам защо в България коментитаме доказано мошеници и шарлатани? Тези хора, хиляди пъти до сега да легализира и показали че са ужасно некомпетентни. Очевадно че няма как точно сега да, се случи чудо и те да не излъжат или не кажат някоя простотия.

 46. 46 Профил на Ганьо балканската фурия
  Ганьо балканската фурия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Баце твърдо ни вкара в първата десятка по умрелост.

 47. 47 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2413 Неутрално


  Да коментираш как другите страни водят статистиката си е проява на много лош вкус.

  И има силен привкус на цървул.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1003 Весело

  Брой новозаразени, отчетени за вчера (25.03.2021), в страни с много висок коефициент на терор, започнал още от есента:

  Франция - 45,641
  Италия - 23,696
  Германия - 22,258
  Чехия - 8,841
  Унгария - 9,637

  Епидемията си върви, политиците си тероризират ... :-)

  ПП. Данните са взети от https://www.worldometers.info/coronavirus/

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Кунчев, я кажи как ваксинирахте членовете на СИК и РИК с ваксини за "наши хора" и оставихте другите на произвола?

 52. 52 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  "Ако гледате централната статистика за процента на починалите от COVID - 19, ще видите, че в много от тях са много по-малко от средностатистическия процент в цял свят" като преди това от водещия бяха изредени държавите Гърция, Румъния, Сърбия, Македония."

  За другите не знам, но при Сърбия разликата между официално починалите от статистическия институт и коронавируса е почти двойна.
  Според института - за януари и февруари има почти 2800 повече починали от предишни години, с според ковид - те са 1500.

 53. 53 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни

  Не осъзнават ли, че вече съвсем се излагат. Вместо да си признаят, че лицемерно играят със силните на деня и да потърсят грешките за настоящата катастрофална ситуация в себе си, пак се опитват да търсят грешките в другите. Срамят малкото останали истински лекари в България.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4065 Любопитно

  До коментар [#34] от "padrino":Аз не знам защо в България коментитаме доказано мошеници и шарлатани? Тези хора, хиляди пъти до сега да легализира и показали че са ужасно некомпетентни. Очевадно че няма как точно сега да, се случи чудо и те да не излъжат или не кажат някоя простотия.
  —цитат от коментар 45 на Daria


  Никой не търси чудо както Вие го нарекохте, търси се максимална изгода от изборите, за да се осигурят още 4 години крадене....това е задачата и казват всичко което трябва да се каже , за да си го осигурят.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 56. 56 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#8] от "Ан Он":

  Ако бяхме в САЩ, вече щяха да са ви изхвърлили от всяка социална медия за разпространяване на фалшива информация. А в Европа даже и осъдили. Така че пожелайте здраве и дълголетие на Борисов, да управлява още дълго че да може всеки в България да си говори и да си прави каквото му хрумне.

 57. 57 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#28] от "gmranger":

  Айде глупости, 400 хил ваксинирани с първа доза от 7 милиона население са почти 6%.

 58. 58 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1724 Разстроено

  До коментар [#26] от "Хриси":> Няма нормален човек, който доброволно би отишъл да лежи тамАбсолютно съм съгласен че би трябвало да е така.Какво се случва в действителност - нямам представа. Преди седмица МинЗдрав каза (*) че приетите в болници пациенти се 'оправяли' много по-бързо, пък ново 'лечение' май не са открили последните няколко месеца.(*) на въпрос защо Новите Мерките са само за 10 дни а не за 14 дни
  —цитат от коментар 38 на Ан Он


  Аз, обаче, имам представа. За щастие, не от първо лице, а от приятели, които имаха нещастието да попаднат в тези отделения.

  В благоевградската болница, например, не допускат лежащите в ковид отделенията да ползват банята и тоалетната (сещаш се, че тези помещения са общи за всички стаи на етажа). Хората си вършат нуждите в ЕДИН санитарен стол (стол с гърне) в стаята или в подлоги, въпреки че реално са в състояние да станат.

  В "Пирогов", пък, са нагъчкали по 6-7 човека в стая за четирима. Има и лежащи в коридорите. Там могат да ползват тоалетните на етажа, но те са в такова потресаващо състояние, че май тоалетният стол е по-добрия вариант. Освен това, в "Пирогов" има недостиг на одеяла и пациентите или си носят от къщи, или се завиват с връхните си дрехи.

  Това са само някои щрихи от фантастичните условия в ковид отделенията.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 59. 59 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 860 Неутрално

  4% от 3988 колко е, някой дали може да сметне?

 60. 60 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#44] от "GMO VACCINES CHEMICALS":

  Да.
  И сички цитират преброителния сайт в МРЕЖАТА.
  И вярват на статистиката на ЩАБА.
  И на тебе ти вярвам ,в анонимен форум:))))

 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#56] от "m17":

  > а разпространяване на фалшива информация.

  Каква точно 'фалшива информация' съм публикувал?

  Че в ако имаш положителен резултат от ПЦР тест, след 10 дни влизаш в 'статистиката за излекуван' ?

  Или цитата на министъра от минало-седмичния брифинг ?

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#56] от "m17":

  А на лицето Борисов изобщо не му пука кой какво разправя, стига да може да се задържи на върха на острието на народната власт още няколко годинки - и да си вземе съответните отчисления за заслужената служба.

  કટાક્ષ
 63. 63 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ан Он":

  Като Лега ,ши ва съдят:))))

 64. 64 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#61] от "Ан Он":

  Колега,де:)))

 65. 65 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#57] от "m17":

  > Айде глупости, 400 хил ваксинирани с първа доза
  > от 7 милиона население са почти 6%.

  Не знам вие как го смятате, ама в момента при търсене гугъл вади следното инфо за родината:

  Vaccine doses overview
  From Our World in Data · Last Updated: 2 days ago
  BulgariaBulgaria
  Doses given
  Fully vaccinated
  % of population fully vaccinated
  401K
  79,977
  1.14%

  --

  Можете да пуснете аналогично търсене и за други държави.

  Ако смятате че още не са се научили как да смятат, може да им пишете. Ако ги убедите, ви очаква нелоша кариера в меката на АйТи света.

  કટાક્ષ
 66. 66 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#58] от "Хриси":

  > Това са само някои щрихи от фантастичните условия в ковид отделенията.

  Сложих плюс (не че е важно). Което потвърждава точно това което твърдите и вие, и аз.

  А съвсем отделна тема е как се отразява на вирусната концентрация и разнообразяването на вариантите на вируса при пребиването на 7 индивида в КОВИД килия за 4-ма.

  કટાક્ષ
 67. 67 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 955 Неутрално

  250 хиляди ДОЗИ! Научете се

 68. 68 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#59] от "1107":

  https://percent.monster/how-much-is-4-percent-of-3988

  4% of 3988 equals: 159.52

  160 (сто и шестдесет) без една половинка

  કટાક્ષ
 69. 69 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Времето се оправи - предлагам Борисов да повози Ангелов и Балтов с Жипката по строежите - заслужиха си наградата.

 70. 70 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  съвсем отделна тема е как се отразява на вирусната концентрация и разнообразяването на вариантите на вируса при пребиването на 7 индивида в КОВИД килия за 4-ма.
  —цитат от коментар 66 на Ан Он


  Екстра се отразява. Ускорява оздравяването в пъти. Особено като се има предвид, че лежащите в килията квичат неистово и не дават да се отварят прозорци да се проветри, за да не настинат. (Защото българинът, както знаем, най-много го е страх да не настине и да не се мине.)

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 71. 71 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 955 Неутрално

  "Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни"

  Щото наще данни са цъфнали и вързали.

 72. 72 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2479 Неутрално

  До коментар [#60] от "pavur":

  нищо не цитирам нито те карам да ми вярваш, ти си знаеш сам

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 73. 73 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Така и никой не каза колко дози се очакват по месеци. А след август? Какво ще правим като дойде следващия сезон? Четох плана за ваксинация, реално само общи приказки има в него.
  Има ли всъщност някакъв план? Какво ще правим наесен?
  Някой има ли информация за това?

 74. 74 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  До коментар [#23] от "zidar":

  Така е не само в Сърбия, но и у нас - около двадесет хиляди са починали от коронавируса, отчитаме дванадесет. Но руснаците бият рекорда, при триста хиляди души починали от коронавируса отчитат шестдесет хиляди.

 75. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  Имах си хас ! :)) Ние сме слънцето и звездата за коректност...

 76. 76 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  В края на следващата седмица се очакват само хубави новини :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 77. 77 Профил на Vlater
  Vlater
  Рейтинг: 44 Неутрално

  До коментар [#52] от "taratanki":

  В България починалите от ковид също са почти двойно спрямо централната статистика. Дали директно или индиректно от ковид - статистиката за смъртни случаи за 2020г показва около 17000 повече спрямо предходни години. По същото време за 2020г ковид статистиката сочеше само около 8000 смъртни случая. Останалите 9000 се премълчават поради някаква причина.

 78. 78 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 1292 Весело

  Хммм... по-просто и престъпно правителство не сме имали и дано повече да нямаме (дай Боже) такова. Какво означава „до края на следващата седмица“? означава нищо повече от 4. Април. Борисов за да си запази креслото, да не кажа и задника, се опитва вече с трици маймуни да лови!
  Коронавирусът в България: 250 хил. ваксини се очакват до края на следващата седмица
  и
  Одобрени са допълнителни 96 млн. лева за борба с вируса
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  robin ot Crusoe
 79. 79 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1588 Неутрално

  ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се ваксинират децата!
  !

 80. 80 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1043 Любопитно

  Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни

  Айде сега данните не били коректни! А това че сме ваксинирали два пъти по-малко хора, отделно тези от най-уязвимата група над 65 години, въобще сме ги з@***ли да се оправят сами сигурно няма нищо общо? Докато в другите страни ги ваксинираха приоритетно.

 81. 81 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1588 Весело

  До коментар [#73] от "kazushi":

  Есен ли?
  На есен има пак избори. По същия план като до сега. :)
  :)

 82. 82 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  В Стара Загора, Сливен и Ямбол няма места в отделенията за коронавирус. В Стара Загора са девет отделения , през ноември бяха осем.

 83. 83 Профил на fes18649563
  fes18649563
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Тоест, в България положението не било чак толкова зле, защото другите некоректно броели жертвите и били още по-зле? То бива наглост, то бива чудо, ама ...

 84. 84 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  По повод ситуацията в болниците в страната той коментира, че има 48 хил. легла за активно лечение и няма притеснение, че те могат да свършат и да има човек, който да не бъде настанен

  Когато лъжеш безочливо и става дума за здравето на хората, какво ли би било справедливо наказание? Тия легла имат ли персонал, оборудване? То аз легло и вкъщи си имам и по-удобно от болничното. Никой не ходи в болница заради леглата

  Не ме търсете преди обяд
 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  > днес ще издаде заповед всички налични дихателни апарати
  > да бъдат разположени до болничните легла

  Предполагам че тия апарати досега са седели в мазетата, прашни и мухлясали и ако баш МинЗдрав не беше решил да се разпореди, никой нямаше и да се сети за тях.

  કટાક્ષ
 86. 86 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  До коментар [#85] от "Ан Он":

  Пазили са ги за Четвъртата и Петата вълна

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 91. 91 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 966 Неутрално

  До коментар [#85] от "Ан Он":Пазили са ги за Четвъртата и Петата вълна
  —цитат от коментар 86 на pavur

  При които вълни ,поради това че новия френски щам не го лови ПЦР ще се вземат резултатите от тестовете за бременност, като за мъжете ще са предварително позитивирани!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 92. 92 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  > за пациенти с COVID-19, за които се е наложило превеждането
  > им от едно лечебно заведение в друго .... да се плащат дейностите
  > по клинични пътеки или клинични процедури и на двете лечебни заведения.

  Тука вече влизаме в някаква пинг-понг схема при която за 'лекуването' на един индивид се заплаща на две медицински търговски дружества ?

  Някой знае ли как е плащала здравна каса досега при такива сценарии ?

  કટાક્ષ
 93. 93 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  ..... разпоредил всички дихателни апарати да са в готовност....... aха, пак прати пожарната да ги профилактират....... Коста недоразумението......

 94. 94 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#65] от "Ан Он":

  Смятам го съвсем лесно - от ковид постала на правителството, които има най-актуалната информация виждам че днес, 26 март има общо поставени дози: 415 601 и деля на 7 милиона население и получавам малко под 6 %
  Пък ви ако желаете, може да им пишете.

 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#94] от "m17":

  Метриката дето следят по света май е тази:

  % of population fully vaccinated

  કટાક્ષ
 96. 96 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  До коментар [#94] от "m17":

  абе с други думи - 'процент на сертифицираните' май броят

  કટાક્ષ
 97. 97 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  Коста бил дарил кислородни апарати на частна болница в Плевен....... Тоя си плаче за съд май..... https://mobile.frognews.bg/article/213907/

 98. 98 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#84] от "tulup":

  Болнично легло е термин и значи легло с осигурен персонал и техника.

 99. 99 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#96] от "Ан Он":

  Изрично написах "с поставена първа доза" и закръгленията ми са заради факта че 416 хиляди са поставени дози т.е много с първа доза и малък брой с втора доза. И затова говоря за под 6%.

 100. 100 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  балтов освен да каже и че съдията със швейцария бил някакъв там...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK