Три цитата, сочещи, че Борисов сякаш е бил на друга среща на лидерите на ЕС

Три цитата, сочещи, че Борисов сякаш е бил на друга среща на лидерите на ЕС

© Правителствена информационна пресслужбаПоне три факта от изявлението на Бойко Борисов след снощния Европейски съвет оставят впечатление, че българският премиер сякаш е присъствал на друга среща на лидерите на Европейския съюз, дори в редактирания вариант, разпространен от пресслужбата на правителството.


В дневния ред нямаше особено важни за ЕС въпроси, така че тя беше по-скоро "сверяване на часовниците" най-вече докъде са стигнали 27-те страни с ваксинирането, какво да се прави с Русия и Турция и да се видят за пръв път всички заедно с президента на САЩ Джо Байдън.


За България изглеждаше, че най-важно е да постигне някакво наваксване в доставките на ваксини, след като е на опашката в ЕС по поставени дози. Резултатът е нулев. И дори може би отрицателен.


"Компенсирането" за ваксините изчезна
Преди седмица Борисов се включи в група на държави, предвождани от Австрия, с предложение за "компенсационен механизъм за разпределение на ваксините срещу COVID-19 в ЕС на база човек от населението и с осигурените допълнителни дози да бъдат компенсирани тези десетина държави, които разполагат с по-малко количества ваксини". За това той разговаря и с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел заедно с колегите си от Австрия, Словения, Хърватия, Латвия и Чехия, като настоя - по думите от официалното съобщение - темата с компенсационния механизъм да бъде решена още преди заседанието на Европейския съвет.


"Надявам се всички държави членки да ни подкрепят, защото само по този начин можем да спазим европейския принцип за солидарност", категоричен бе Бойко Борисов", съобщи на 17 март пресслужбата на МС.

  • Снощи "компенсаторният механизъм" изчезна от изявлението на премиера. Вместо това той говори, че "разпределението на ваксините трябва да бъде по начин, който да помогне на всички държави членки, така че едновременно да можем да излезем от пандемията" и "подчерта, че именно това е разбирането, около което са се обединили днес европейските лидери".

Всъщност никой не е поставял под въпрос принципа за пропорционално получаване на ваксини - той е договорен и с българско участие преди месеци и съгласно него България получава дозите си. Проблемът на оплакалите се държави е, че не са взимали всички полагащи им се съгласно този принцип дози и остатъкът е бил изкупуван от други, които са следвали съвършено друг подход - да се доберат до всичко налично.


Нито Борисов, нито министрите са казвали гласно какво точно иска България като "компенсация". Янез Янша - премиерът на Словения, го спомена. И то е да се изтегли напред във времето за държавите от групата доставката на националните квоти от осигурените от Европейската комисия допълнителни 10 милиона дози за второто тримесечие.

 • За говорител на групата държави, търсещи европейско решение заради собствени решения как да ваксинират, явно е бил оставен канцлерът Себастиан Курц. Но това не е най-добрият избор, защото Австрия изобщо не е толкова изостанала в кампанията си и е около десето място по дял на ваксинирани поне с една доза, а това кара останалите лидери да се съмняват в мотивите на цялото начинание. Австрийските медии и опозицията го критикуват, че с цялата инициатива опитва да отклони вниманието от недоволството, че страната не е купувала цялата полагаща ѝ се квота. Според публикации в пресата за това е отговорен конкретно финансовият министър Гернот Блюмер, който поставил "таван" на това, което бюджетът може да отпусне, и затова били отказани част от по-скъпите ваксини на Pfizer/BionTech и Moderna.

Три цитата, сочещи, че Борисов сякаш е бил на друга среща на лидерите на ЕС

© EC - Audiovisual Service


Проблемът се върна при дипломатите


Спорът за въпросните 10 милиона дози изобщо не биваше да стига до Европейския съвет и се очакваше да се намери компромис на ниво посланици. Това не се случи и снощи той се е проточил часове наред, накрая лидерите се отказаха и върнаха въпроса... пак на посланиците. Днес се коментира, че е необичайно тема, стигнала до ниво национални лидери, да се прехвърля на Комитета на постоянните представители, който току що не е успял да намери решение. Колко време ще отнеме това на дипломатите и дали въпросът няма пак да се върне в Европейския съвет, не е ясно.


Борисов не вижда проблем в това. "Днешната ключова дума е солидарност. Всички държави членки разбраха колко важно е всеки един от нас да знае, че ще получи пропорционално толкова ваксини, колкото са необходими", каза той снощи. Думата "необходими" не казва много, защото всички имат нужда и затова са се разбрали как да си разпределят дозите справедливо.


Думата "по-бързо" за доставките напълно отсъства в изявлението на Борисов, макар да се преговаря и дали е възможно България да получи по-рано и останалите дози от Pfizer, които трябва да пристигнат до края на годината.

 • Премиерът на Нидерландия Марк Рюте каза след срещата, че "в частност България, Латвия и Хърватия имат проблем и искаме да помогнем". Но в Латвия например тече разследване на здравния министър как се е стигнало до тази ситуация. Премиерът Крисянис Каринс каза тези дни в интервю, че никой не е информирал него или правителството, че има отклоняване от принципа всяка страна от ЕС да получи само толкова, колкото ѝ се полага пропорционално. "През декември реагирахме, защото външният ни министър беше попитан от колеги: "Защо отказвате ваксини?" Едва тогава, малко преди Коледа, започнахме да осъзнаваме какво се случва", каза Каринс.


Българските власти и до днес не са обяснили какво се е случило, за да получава страната по-малко дози от полагащото се.Объркването за Турция


Вторият пример за това как Борисов подбира и прикачва факти е за решението на Европейския съвет за отношенията с Турция. Ето какво пише в официалното съобщение на пресслужбата на правителството:


"Споразумението за мигрантите между България и Турция работи изключително добре, а за радост се констатира намаляване на напрежението в Средиземно море. Колкото и да са трудни отношенията на ЕС с Турция, с много усилия на Шарл Мишел и всички лидери от ЕС към момента вървят към подобряване", заяви премиерът Бойко Борисов по темата за Източното Средиземноморие и отношенията на ЕС с Турция, които днес бяха обсъждани."


Първо, на среща на лидерите на ЕС никой не обсъжда споразумение България - Турция за мигрантите. Има такова за реадмисия, то е от 2013 г. и влезе в сила 3 години по-късно, т.е. след голямата мигрантска вълна от 2015 г. Споразумението, за което говориха снощи лидерите, е пактът от 2016 г. между ЕС и Турция, съгласно който Анкара ще задържи на своя територия милиони бежанци и мигранти, а в замяна ще получи няколко милиарда евро помощ за тях и визови и търговски облекчения. Те се разбраха Европейската комисия да изготви предложение "за продължаване финансирането на сирийските бежанци в Турция, както и в Йордания, Ливан и други части от региона".


Не са споменава откъде ще дойдат тези средства, но няколко дипломатически източника казаха за брюкселското издание "Политико", че за първите 3 години от нов период на подпомагане може да бъде поискано от страните членки да се включат в набирането на около 2.5 млрд. евро.


Второ, рестартирането на сътрудничеството с Турция в миграцията и търговията ще е "на етапи, пропорционално и подлежащо на обратни стъпки". Модернизирането на Митническия съюз ЕС - Турция ще стане някъде в бъдещето след допълнително решение на лидерите на ЕС.


Три цитата, сочещи, че Борисов сякаш е бил на друга среща на лидерите на ЕС

© EC - Audiovisual Service


Играта с годината за приемане на еврото


Третият пример как Борисов употребява - и то с груба грешка - нещо, случило се в Брюксел, е по повод участието снощи на управителя на Европейската централна банка Кристин Лагард. Според прессъобщението на МС тя е запознала Европейския съвет с възможностите за засилването на международната роля на еврото. Какво съобщава Борисов за този разговор:

 • "Планът за възстановяване на Европа и за излизане от тази рецесия, която пандемията ни доведе, изисква стабилно евро. Tова е в унисон с нашата програма от чакалнята да влезем в Еврозоната и да приемем еврото", акцентира премиерът.

Пресцентърът е спестил думите му, че това трябва да стане "в следващата година", както се вижда от видео записа на изявлението му.


За престой в механизма ERM II няма срок, макар негласно да се смята, че 2 години са достатъчни. Но и в най-скоростния вариант за придвижване към единната валута може в средата на 2022 г., когато изтичат 2 години от влизането в "чакалнята", да се вземе решение България да бъде поканена. Техническата подготовка за раздяла с лева отнема още една година.


За влизане на България в еврозоната през 2022 г. никой не говори. Няма записано подобно нещо и в предизборната програма на ГЕРБ. Финансовият министър Кирил Ананиев каза в средата на януари, че страната се подготвя това да стане през 2024 г. Прогноза на "Икономист интелиджънс юнит" казва, че не очаква това да се случи и през 2025 г.


Освен това непрекъснато се забравя, че в процеса участва и Европейската комисия, поради което Европейската централна банка включи само за България от неин документ напомняне, че страната има да покрива и критерии като борба с корупцията, реформа в правораздаването и спазване върховенството на закона.

Коментари (174)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7977 Любопитно

  Борисов:'' Отпускаме още 96 млн. лв. за здравната система. Хората да са спокойни - има лекарства и медицински персонал !''
  Че на каква среща ще да е бил ????

  [email protected]
 2. 2 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Абе стига сте му завиждали, че им вкарва с 200!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Колегите му го вкараха с 200.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Тери Пратчет:
  „Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“

 7. 7 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 862 Весело

  Патологичният лъжец се познава по това, че започва да лъже, дори когато няма нужда и освен това, започва сам да си вярва.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  Казах всичко по въпроса но ме изтриха. Сега се вздържам. Снимките казват ДОСТАТЪЧНО!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  "...Германската канцлерка Ангела Меркел нанесе вчера тежък удар върху Групата на шестимата, оглавявяна от австрийския канцлер Себастиан Курц и с участието на българския премиер Бойко Борисов, която обвиняваше Еврокомисията и големите европейски държави за собственото си несправяне с доставката на ваксини срещу COVID-19.
  На виртуалния Европейски съвет снощи тя каза на Курц, който от името на групата искаше допълнителни дози, че недостигът на ваксини в неговата страна се дължи на провала на неговото правителство колко ваксини да поръча, а не на дискриминационно поведение на Брюксел.
  Упрекът й се отнасяше и до останалите държави в групата (България, Словения, Чехия, Хърватия и Латвия), които приеха на 16 март във Виена обща стратегия за натиск над Европейския съвет за преразпределяне на ваксините в ЕС..."
  https://www.segabg.com/hot/merkel-razbi-grupata-na-kurc-i-borisov-spora-za-vaksinite

 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3558 Разстроено

  По - жалка карикатура начело на държавата ни не помня да сме имали ! Трагична е картинката......

 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  Прекрасен анализ на Петър Карабоев....... единствено липсва един абзац за неадекватното поведение на Борисов, като извод.

 18. 18 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Борисов е доказан лъжец и престъпник!!!

 19. 19 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  баце не изглеждаше доволен снощи. работата отива на батальонааааа се строява!

 20. 20 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Главната тиква е абсолютен първенец по простотия и лъжене,ненадминат.
  Проблема са биологичните единици гласуващи за главната тиква и останалите тикви ,ПКП и останалите паразити.
  Материала,материала.

 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1256 Весело

  Не Бойко, а те не са разбралЕ кво им е обяснявал. Така, че СОРИ за тях.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на Ганьо балканската фурия
  Ганьо балканската фурия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Има някакво тотално разминаване на реалност и желания при ГЕРБ. Всичко лошо се представя избирателно за хубаво, всичко направено се дава като факт, но не се споменават последствията - направен ремонт на еди какво-си, но се мълчи чи после трябват още 3 ремонта. Бих гласувал за партия която предложи някаква система на контрол от хората - обещал си нещо, не си го направил, контрол и смяна веднага, не да чакаш 4 години. Казал си нещо, доказана лъжа - контрол, смяна, веднага и на място. Така би имало някаква средство на директен контрол от страна на гражданите, не един път на 4 години, реално даже и това н е валидно, тъй като повечето даже не гласуват.

 24. 24 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Издънката с непоръчаните/неплатени ваксини които са се полагали на България е единствено на Борисов.
  Може би някой министър, чиновник, съветник го е подлъгал но отговорността си е на премиера.
  Какво прави един премиер след такава колосална издънка?
  Ами ако има достойството признава за грешката си и си дава оставка.
  Ако има достойство’

 25. 25 Профил на onq47671609
  onq47671609
  Рейтинг: Весело

  До коментар [#15] от "extraCACA":

  То горе-долу същото го каза немският външен министър преди 2-3 дена.
  Не е новина за Курц, че братчедите от Север му набиват канчето.

 26. 26 Профил на Filofob
  Filofob
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  В крайна сметка излиза, че една държава не се управлява толкова трудно. Щом Борисов с цялата му неадекватност, а и незаинтересованост е начело. А по главните ресори и на високите и средни нива по инститтуциите са политически калинки.
  Явно една изградена вече система може да бута на самотек. Разчитайки на натрупана от преди това инерция. От време на време се усещат преупредителни проскърцвания, като с пернишкия язовир и изобщо назряващия воден проблем, срутища по новите пътища и в тунелите, наводнения при първия по-сериозен дъжд... но всичко отминава, без реално да са взети мерки за трайно решение. По тази спирала на безхаберие, корупция и непукизъм Ливан стигна до заличаване на половин град. При нас в какво ли ще кулминира натрупващата се некадърност и работа през пръсти.....

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 671 Весело

  Освен това непрекъснато се забравя, че в процеса участва и Европейската комисия, поради което Европейската централна банка включи само за България от неин документ напомняне, че страната има да покрива и критерии като борба с корупцията, реформа в правораздаването и спазване върховенството на закона.

  Тоест Шенгенския сценарии - Буци да ходи да боядисва бараката десетина години , докато се пребори с корупцията , съдебната реформа и върховенството на закона. С тая Съветска прокуратура - Евро ше гледаме през крив плет

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 456 Разстроено

  Според мен това не са лъжи , а интерпетации на ограниченшя му ум. Чул че нещо за еврото турция и ваксините си говорят лидерите и той на всяка от темите е праснал украса каквато му харесва за консумация от овчерите, щото и те толкова разбират...колкото него. Такава трагедия е цялата ситуация, и няма кой да се ядоса..
  Все едно всички сме дебили...

 31. 31 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#22] от "Деметриус Железов":

  Агентът на репресивните комунистически тайни служби ГЕОРГИ МАРКОВ (агент „Николай“), като Конституционен съдия е гласувал против Закона за лустрация и неговият глас е бил решаващ.
  Иначе, той и г-н Бойко Борисов са първи борци срещу комунизма и комунистите.

 32. 32 Профил на Михаил Йорданов
  Михаил Йорданов
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Ами то отдавна е казано - който е прост, му е лесно. Ние да му мислим...

 33. 33 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 341 Разстроено

  не разбирам как може някой да се изненада от изказа на онова нещо от Банкя - та то по цял ден генерира лъжи и мисирките с радост ги разнасят, защото са прости и елементарни ( и лъжите и мисирките) ....

 34. 34 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1584 Весело

  Поредна предизборна статия, в която се търсят някакви кусури, но всъщност повечето доводи са леко измислени!

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 35. 35 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 879 Неутрално

  До коментар [#22] от "Деметриус Железов":

  Освен цитати от кафявия ПИК нещо сам можеш ли да измислиш? Не се мъчи, няма да стане.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 497 Весело

  Преводачите са виновни!
  Щото само превеждат.

  Пък на Боку Рапона трябва и обилно да се обяснява.

  Не че винаги сФаща ...

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 39. 39 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  До коментар [#30] от "True Detective":
  "Според мен това не са лъжи , а интерпетации на ограниченшя му ум. "

  Не само това. Разговорът се е водил на езици , които Борисов не владее , а преводачите едва ли са успели да му преведат навреме това , което говорят лидерите на другите страни. Няма как човек ,който не разбира езика на който се говори , да е пълноценен в тези разговори. Има междинни въпроси , реплики , отговори, на които Борисов остава безмълвен. И при най-добро желание при това положение Борисов не може да защити интересите на страната , която представлява.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3616 Неутрално

  Бойко отново витае в розовия свят на своите фантазии.

 42. 42 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3949 Неутрално

  Ами то отдавна е казано - който е прост, му е лесно. Ние да му мислим...
  —цитат от коментар 32 на Михаил Йорданов


  Борисов с простите се разбира , но за наше съжаление лидерите на другите страни не са толкова прости като него и с тях трудно се разбира или въобще не се разбира.

 43. 43 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2907 Неутрално

  Бай Х лъже като за последно

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  До коментар [#44] от "gr52":

  много ви е зле работата, много. остави другите, гражданите аа европейско квото беше там е лошо

 47. 47 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 456 Неутрално

  До коментар [#39] от "tacheaux":

  Той и българския толкова го владее, но отделно от езиковата бариера няма абсолютно никакъв капацитет да схване голямата политика, та камо ли да участва в нея. Вижте го на роден терен, този човек някога да е формулирал адекватен експертен отговор, дори само с общи фрази, които средно интелигентен кухар какъвто е цвъко например бизаучил и използвал.

  Не всички отговори на неприятни въпроси към него той или не отговаря ели се обръща злобно с низки клюки е откровени лъжи да напада, особено жените, които го засичат. Той за това и се е обрадил предимно с жени, да ги атакува долно когато трябва и да им затвори устете. За радост точно жените го поставят на място като му праскат дела в съда и го осъждат за лъжи.

 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  Какво е положението на Борисов в международен план днес, след края на управлението му?

  - в САЩ го подозират
  - в ЕС го презират
  - на Балканите му се присмиват
  - в Русия му се подиграват
  - Ердоган го подритва

  Толкова много "П"! Като "Пълен Провал" - да не си помислите нещо друго.

 49. 49 Профил на Chicho_Gosho
  Chicho_Gosho
  Рейтинг: 665 Весело

  Едностранчива и доста показателна за 111 място статия с типичните полуистини и армия от кухи лейки отдолу, които са лишени от собствено мнение и папагалстват пропагандата.Не Бойко Борисов, а Икономедия, Медиапул и Сега имат алтернативна вселена. Ако в думите на Борисов има 50% истина, то в тези изброените няма и 20%. Идват изборите време е да почвате подготовката на възстанията.
  —цитат от коментар 36 на nqma zna4ka koi


  Не, в думите на Барба Ганьос няма не само 50% истина, няма и 1% истина, т.е. който казва обратното на неговите лъжи, в 99% от случаите е прав :):) Алтернативната вселена е само в Жипката, няма я на друго място в нашата Галактика :):)
  Но отдавна съм казал - за глупака ще гласуват глупаците, никой друг .... :):):)

 50. 50 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1195 Весело

  До коментар [#44] от "gr52":много ви е зле работата, много. остави другите, гражданите аа европейско квото беше там е лошо
  —цитат от коментар 46 на karatista


  Ми не знам. Може и така да е. Не съм чак толкова вътре в нещата... А ти защо ми го казваш? За да взема да плача на чужди гробища ли?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  изразът " ... (таковал) съм ги с 200" е екстра в момента!
  А в национален план нещата звучат така от ББ

  "Все има 30% "тъпо-прости", които да гласуват за мен!"

  И май има

 54. 54 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2128 Весело

  Друга среща, друг съюз, паралелна реалност.
  Ние сме единствените, които могат да събудят ПМ.
  Посредством сваляне. Ако не се получи на 4 април, може на 5 май, 6 юни, 7 юли...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 55. 55 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Весело

  До коментар [#47] от "True Detective":

  До коментар [#39] от "tacheaux":... За радост точно жените го поставят на място като му праскат дела в съда и го осъждат за лъжи.
  —цитат от коментар 47 на True Detective


  А "една прекрасна гспожа" го опраска и със снимките на чекмеджето му!

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1307 Разстроено

  Неадекватен както винаги, ама нали си има администрация да го крепи, па и в ЕС много-много не се занимават с тоя Ганьо...

 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  Когато прост и неграмотен човек бъде оставен да взима решения във времена на сложна и комплексна криза резултатът може да бъде само един - трагедия за потърпевшите.
  —цитат от коментар 27 на onq47671609


  Май не бе добра идея да си изберем пожарникар да управлява държавата!

 59. 59 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Весело

  До коментар [#52] от "gr52":

  До коментар [#48] от "Един препатил":.... Настроение - разбиращо, добронамерено и съчувствено....
  —цитат от коментар 52 на gr52


  Станете от килимчето, драги. Ние умеем да прощаваме.

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  И поредна статия защо българските избиратели с право поставят разни коалиции/проекти след квадратчето.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 791 Неутрално

  баце не изглеждаше доволен снощи. работата отива на батальонааааа се строява!
  —цитат от коментар 19 на karatista


  Няма и от какво да е доволен.
  Прецака ваксинационния план на страната с глупавото си его на Андрешко , шамаросаха го показвайки директно ,че той и неговото правителство носят вина за този провал.
  А идат избори....
  С какво ще се хвали сега и с какво ще лъже хората? С поръчки на Ремдесивир или с ковчези?

 62. 62 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#6] от "Боян Баянов":
  Не ми се вижда много тъп човек спечелил 11 избора и управлявал 10години.Или избирателите са много тъпи , за да изберат тъп човек.По-полека.Този юрош срещу ББ не ми се вижда много ефективен.

 63. 63 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 750 Неутрално

  До коментар [#6] от "Боян Баянов":
  Не ми се вижда много тъп човек спечелил 11 избора и управлявал 10години.Или избирателите са много тъпи , за да изберат тъп човек.По-полека.Този юрош срещу ББ не ми се вижда много ефективен.

 64. 64 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#58] от "vassilun":

  Май не бе добра идея да си изберем пожарникар да управлява държавата!
  —цитат от коментар 58 на vassilun


  Зависи от пожарникаря. Някога един пожарникар - Виторио Позитано е помогнал София да бъде спасена от опожаряване.

  Пожарникарският шлем сам по себе си не е грешка. Грешката ни беше с това, което липсва под шлема.

 65. 65 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 817 Весело

  Три цитата, сочещи, че Борисов сякаш е бил на друга среща на лидерите на ЕС?!
  (възможно е да се объркал нещо?!!!)

  До коментар [#19] от "karatista":
  буци не изглеждаше доволен снощи, а работа, "ра БОТ ата" .....отива на "батальон.....а а а а а" се строява! (валерка и шкембе войвода да "свирят" за вечерна проверка!!!!

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  До коментар [#22] от "Деметриус Железов":Агентът на репресивните комунистически тайни служби ГЕОРГИ МАРКОВ (агент „Николай“), като Конституционен съдия е гласувал против Закона за лустрация и неговият глас е бил решаващ.Иначе, той и г-н Бойко Борисов са първи борци срещу комунизма и комунистите.
  —цитат от коментар 31 на Боян Баянов

  Това е мазна лъжа, но ако беше истина, то той е един от вас, а вие го мразите. Защо, тавариш?

 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Любопитно

  Моля някой да покаже човек, пожелал вчера, днес да се ваксинира и да са му отказали!!!
  Всичко останало са приказки за да правим вятър. Да, имаше момент с недостатъчно ваксини, но в момента има и ваксинират навсякъде всеки желаещ!
  И моля без: Аз исках ваксина с платинени чипове, те ми предлагат с дървени... или искам ваксината да върви с едно Порше!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2234 Любопитно

  До коментар [#63] от "dlagnikov":

  Сега като изберат Чалгаря и Черепа, Маямата и Бабикян..... по-добре ли ще е?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3504 Неутрално

  До коментар [#43] от "hodounski":

  "Бай Х лъже като за последно"

  Вярното твърдение е дори без частицата "като". Да припомня думи на Линкълн, че можеш да лъжеш целия народ за известно време; можеш да лъжеш част от народа през цялото време, но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.
  Настъпва време за потвърждение на последната част от мисълта.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 72. 72 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  В предизборна обстановка е най-важно да влезеш в новините,пък какво си правил там,е без значение.Анализът на Карабоев щеше да има някаква стойност,ако беше направен в студиото непосредствено след изявленията на премиера,та дори и в негово присъствие.Нещо,което ПиАр-ите на Борисов не допускат да се случва.

 73. 73 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Любопитно

  До коментар [#67] от "Alarmstufe: Rot":

  "Това е мазна лъжа"

  Кое е лъжа? Че Георги Марков е агент Николай? Това ли е лъжа? Че от ГЕРБ се прегърнахте с него, за да стане ваш депутат?

  Знаеш ли коя е единствената коалиция без агенти за предстоящите избори?

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 75. 75 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2761 Неутрално

  Борисов е доказан лъжец и престъпник!!!
  —цитат от коментар 18 на Капабланка

  Лошото е,че не е доказан нито в едното нито в другото.За първото можем да докажем на изборите а за второто ще трябва да чакаме правораздавателните органи.Ами,дано стане.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  На каквато и да е среща да е бил, Борисов очевидно съвсем се е сдухал от пиячка, виагра и дрога....

 78. 78 Профил на Chicho_Gosho
  Chicho_Gosho
  Рейтинг: 665 Весело

  Какво е положението на Борисов в международен план днес, след края на управлението му?- в САЩ го подозират- в ЕС го презират- на Балканите му се присмиват- в Русия му се подиграват- Ердоган го подритваТолкова много "П"! Като "Пълен Провал" - да не си помислите нещо друго.
  —цитат от коментар 48 на Един препатил


  Повярвай ми - и в Европа непрекъснато му се подиграват. Неслучайно прякора на Барба Ганьос в европейските институции е ... Клоуна :) Хили се тъпо, не говори чужди езици и само гримасничи, с неприкрито просташка елементарност ... Е как да му казват възпитаните хора, ако не Клоуна :):):) Имам познат нидерландец и ме пита - как може да имате толкова прост министър-предсегател и да го преизбирате няколко пъти вече? :):) Отговорът е лесен и е в 2 насоки - първата е, че "наши хора" броят бюлетините и нагласят резултатите и втората е, че простите хора гласуват за прости хора, т.е. явно поне 25% населението са доста прости .... Въпреки че може и да са по-малко, тъй като от "мъртвите души" на Мишо Константинов идват поне 10-15% от гласовете за гербиджа, така че може и по-малко да са откровено простите хора .... :):):) А дано, ама надали .... :):)

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  Че Георги Марков е агент Николай?
  —цитат от коментар 73 на vassilun


  Да, агент Николай е. Ти кажи нещо за агент Сашо, агент Академик, агент Ивайло, агент Богдан, за партийната секретарка Елена Костова и съпруга ѝ, за живковския прокурор и в поселдствие шеф на РПУ Атанас Атанасов. Аз като ти казвам, че е един от вас, пък вие го мразите.
  Кой е критерият кое ченге е добро и кое лошо?

 81. 81 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  я ти кажи сеа за Командира, че ми е интерсно.
  пробвай се в плюенето и искам не по-малко
  от България уби дете и петьо блъсков ибрика.
  аре. готови, на старта, бум.

 82. 82 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Мутрьо е медицински случай. Явно това му е останало от мутренските години постоянно да го е страх. Затова и е влязъл в политиката, щото в ъндърграунда матрияла щеше да му чете некролога, а сега го зяпа по телевизора..

 83. 83 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#82] от "Хи-хи":

  и това го има.

 84. 84 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Любопитно

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  "Кой е критерият кое ченге е добро и кое лошо?"

  Няма добри агенти!

  Да попитам в чие правителство министърът на отбраната е агент?

  Знаеш ли коя е единствената коалиция без агенти в листите?

 85. 85 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3331 Весело

  В дневния ред нямаше особено важни за ЕС въпроси,
  =======
  Ха ха...... Значи в ЕС всичко е наред.... 🍻

  Bukalemun
 86. 86 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1009 Весело

  това за ваксините си е супер ясно...купили са малко защото не са предполагали какво ще стане а и са си 'отделили' някоя и друга бройка за 'наш'те' хора...пък и тия пари за ваксините за простолюдието могат да се 'усвоят' за други неща...е на другарката майдел поръчахме ,мама да е спокойна да има премийка...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  Знаеш ли коя е единствената коалиция без агенти в листите?
  —цитат от коментар 84 на vassilun

  ГЕРБ-СДС.

 88. 88 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 1113 Неутрално
  Има някакво тотално разминаване на реалност и желания при ГЕРБ.
  —цитат от коментар 23 на Ганьо балканската фурия


  Това е есенцията на "българския модел" - не ме гледай кво правя, слушай ме кво ти говоря.

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Любопитно

  До коментар [#84] от "vassilun":

  Знаеш ли в коя коалиция начело е живковски прокурор от Възродителния процес?

 90. 90 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1009 Весело

  До коментар [#88] от "kapitan_laino":

  другаря сталин...а знаем си кои са институтите на буци....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 91. 91 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 974 Неутрално

  боце и факти са две несъвместими неща!
  За сметка на това той лъже безогледно, говори неща, които не иска не може да разбере, взема решения, които преди миг категорично е отрекъл и отменил и се хвали с неща, които никога не са били и няма да бъдат.
  Но ние го обичаме такъв, какъвто е и ще му простим и кражбите за милиарди, и пропиляните десетилетия, и десетките хиляди загинали от неговото нехайство.
  Това е цената на истинската любоф и ние ще я платим докрай, със всичко, което имаме!

 92. 92 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  [quote#87:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  Лъжа!

 93. 93 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1009 Весело

  До коментар [#89] от "Alarmstufe: Rot":

  милиционера, дай по сериозно...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 94. 94 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  До коментар [#84] от "vassilun":Знаеш ли в коя коалиция начело е живковски прокурор от Възродителния процес?
  —цитат от коментар 89 на Alarmstufe: Rot


  Знаеш ли в коя коалиция е гавазинът на Тато?

 95. 95 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#89] от "Alarmstufe: Rot":

  а какво е ръкововдител на рота от десе, гонеща турците-борисов.
  опять греда.

 96. 96 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  Не е бил на друга среща с лидерите! Преводача му е слаб....и му е превеждал избирателно.

  SHADOWS of SOFIA
 97. 97 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#94] от "vassilun":

  Да спориш с милиционер е все едно да си говориш с радиоточка. Заеби го, няма по-голямо нещастие от това да си фен на Баце, Цецо, Кърджалиската канара и други знайни и незнайни мастъри.

 98. 98 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#94] от "vassilun":Да спориш с милиционер е все едно да си говориш с радиоточка. Заеби го, няма по-голямо нещастие от това да си фен на Баце, Цецо, Кърджалиската канара и други знайни и незнайни мастъри.
  —цитат от коментар 97 на SSS


  Даа, да си апологет на Буци си е изпитание за интелекта.

  SHADOWS of SOFIA
 99. 99 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5512 Неутрално

  До коментар [#93] от "не на безразличието":

  Ченге, аз по-сериозно от това не виждам кое може да е.

 100. 100 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  Понеже трябва да ти се обяснява бавно и елементарно - Агент Николай е бил ДОНОСНИК. На доста хора е създал неприятности с доносите си. Опитай се да осмислиш думата и действието ДОНОСНИК.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK