На живо

Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

© Велко АнгеловОстава висок броят на новите случаи на зараза. За последното денонощие са установени И за последното денонощие остава висок броят на установените нови случаи на зараза - 4129. Те са открити при направени 18 656 теста, което показва, че положителни са били 21% от пробите. На седмична база това е ръст от 5%.


Настанените в болница вече са 9430, а 751 са в интензивни отделения.


Починалите за денонощие са 89 (спад от 9% за седмица), за излекувани се смятат 2979 души, което е с 37% повече на седмична база.
През изминалото денонощие са поставени 14 627 дози ваксини. Така общо поставените дози до момента вече са 430 228. С две дози са 87 108 души.


"Дневник" следи на живо ситуацията с коронавируса.

В неделя в "Пирогов" ще работят 4 пункта за ваксиниране без предварително записване, обяви лечебното заведение. Препаратът ще бъде на "Астра Зенека".


След имунизацията на записалите се през националната електронна система, "Пирогов" разполага с количества, от които могат да се възползват и желаещите да се ваксинират без онлайн часове, съобщава лечебното заведение.


Пунктовете ще работят от 9 до 17 ч. Зелен коридор, както днес, ще има и в ИСУЛ.


В област Силистра има само 8 свободни легла

Само 8 са свободните легла за болни от COVID-19 в област Силистра, заяви пред журналисти на място министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, цитиран от Агенция "Фокус". По думите му заболеваемостта в областта към петък е 904 на 100 хил. души, което е лек спад спрямо 23 март, когато заедно със София-град областта навлезе в тъмночервената зона.


Очаквано има сериозен натиск върху три те болници в областта - в Силистра леглата са 284, в Дулово са 86, в Тутракан са 93. В цялата област има само 8 свободни легла, които се намират в Дулово. 129 са леглата, които са за пациенти с COVID-19. Те са почти заети. 10 от тях са интензивни, като те могат да бъдат разширени до 20 с допълнителните респиратори, които болницата получи, коментира министърът.


Ситуацията е много напрегната.


Костадин Ангелов,

министър на здравеопазването


Обяви, че в болницата в Силистра ще бъде открито ново отделение с 48 легла до седмица кат от тях около 8 легла биха могли да са реанимационни.


Общо 90% от повикванията към спешна помощ в Силистра са за COVID. По думите му хората търсят много късно помощ, което води до сериозно увреждане на белите дробове. "Почти всички са с двустранни пневмонии при сегашната трета вълна. През последните дни наблюдаваме много бързо протичаща клинична картина", обясни Ангелов.


Хотелиерите отново ще разчитат на българи през лятото

Българската асоциация на туристическите агенции определя като непредсказуем предстоящия летен сезон . Зам.-председателят Георги Рачев коментира пред БНР, че хотелиерският бизнес ще разчита отново на българския турист.
Отлив на гръцки и румънски посетители отчита бизнесът. Сериозен проблем ще създаде неяснотата около обмисления ваксинационен паспорт за пътуване, каза още Рачев. "Може би след време да остане един простичък PСR тест, който засега е доста добър показател - болен ли сте, не сте ли болен", очаква той.

Посочва, че има търсене в основните европейски пазари за почивка. "Хората в Европа спестиха големи средства, тъй като не пътуват и няма къде да ги харчат. Едновременно с това има и голямо желание за почивка и започва една безмилостна война кой ще привлече тези туристи на своя страна", анализира той.


Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Започва проверка за смъртта на гръцки студент

По нареждане на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов Изпълнителната агенция "Медицински надзор" започва проверка по случай с починал 23-годишен гръцки студент.


Няколко медии публикуваха информация преди дни, че студентът, който в България учи медицина, е починал в резултат на тромбоза 10 дни след като е бил ваксиниран. Баща му, който е лекар, е разказал за случилото се пред гръцки медии.


По-късно пред "Нова телевизия" директорът на "Пирогов" Асен Балтов обясни, че студентът е постъпил в лечебното заведение с травма, след това са се получили усложнения, а смъртта му е причинена от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент.


Пред журналисти в Силистра здравният министър каза, че до момента се знае, че има проблем със студента от травма на главата след падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина ЕГН-то му не съществува. Това значи, че в България не му е поставена ваксина, обяви Ангелов.

От идната седмица бизнесът ще може да кандидатства за помощ през НАП

Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

© Юлия Лазарова

Следващата седмица ще бъде отворен модулът в НАП за кандидатстване в третата фаза за подпомагане на бизнеса с до 20% от оборота, съобщи пред БНР министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Третата фаза е заради ограничителните мерки в момента, които засега се предвижда да продължат до 31 март.


"Успоредно, докато кандидатстват компаниите, ще очакваме нотификацията от Европейската комисия, защото трябва да следваме правилата, а без нотификация от ЕК за конкретната държавна помощ - не можем да пристъпим към изпълнението ѝ", напомни той.


По думите му структурата на мярката ще е такава, че по-голямата част от бизнесите ще бъдат подпомогнати с 20%, а една част от тях с 10% от загубения оборот.


Заведенията са получили над 70 процента от държавната помощ, изплащана в подкрепа на затворените бизнеси по програмата през Националната агенция за приходите, обяви още министърът.


Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

© Юлия Лазарова

Кастрева: Има шанс през април учениците да се върнат в клас

В началото на април има шанс, някои от учениците да се върнат в клас. Става дума за 5, 9, 11 и 12 клас. Това заяви пред "Нова телевизия" началникът на Регионалното управление по образование София-град Ваня Кастрева.


Според нея по-реалистичен вариант е учениците да се върнат в класните стаи след ваканцията. За учениците до 11 клас тя е 3 до 11 април включително. За дванадесетокласниците ваканцията остава от 8 до 11 април включително.

"Нагласите при родителите са изключително противоречиви. Присъственото обучение е най-доброто, което може да се даде на едно дете. Образованието не дава само знания. То е процес който включва елементи на социализация и възпитание", добави Кастрева.


Тя обясни, че при едни добри противоепидемични условия, изпитите и матурите биха могли да се проведат без проблеми.

Борисов предлага 5 хил. ваксини да бъдат дадени на Северна Македония

Ще предложа на колегите, за да покажем истинска братска солидарност, да дадем 5 хил. ваксини за Северна Македония, обяви премиерът Бойко Борисов при оглед на строително-монтажните работи на модернизацията на компресорна станция "Лозенец", предавано на живо във фейсбук профила му. Според мен ще бъде истински приятелски жест за здравето на хората, защото съм убеден, че април ще дойдат милион и повече ваксини, обясни той. "Въпреки че те много обичат да ни обиждат, но да покажем, че тяхното здраве и живот са важни колкото на българския народ", допълни той.


Прогнозира, че през април в България ще пристигнат над 1 млн. ваксини, а до месец-два пандемията ще премине с напредъка във ваксинирането по цял свят.


Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба

"Ваксините са единствен и рентабилен метод да се справим със ситуацията. Някои хора докладват, че хора с поставена ваксина се разболяват. Никъде по света не е казано, че имаме 100% защита с ваксините". Това коментира пред "Нова телевизия" председателят на Българското научно дружество по фармация Георги Момеков.


Според експертa резултатът от ваксините ще бъде видим при масовото им прилагане в страната.
"Хората не трябва да се плашат от нещата, които чуват. Честотата на тези странични реакции е много малка. Австралия е страна, която се грижи много за хората си. Всеки може да провери с кой препарат ще се ваксинират те", посочи той.


Хубаво е хората да не ходят в Танзания. В Занзибар лъжат за тежестта на ситуацията.


Георги Момеков,

Българското научно дружество по фармация

Иван Маджаров: Тепърва ще се види ефекта от отварянето на заведенията

Логиката показва, че мерките трябва да продължат, за да се задържи достигнатото плато, коментира пред Би Ти Ви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. За плато той смята процентът заразени спрямо взетите проби, който е малко над 20%.


Въпреки това тепърва очаква да се види ефектът от отварянето на заведенията на 1 март. Смята, че настоящата вълна води началото си именно от отварянето им.


С адаптирането на вируса към хората той обясни това, че боледуват все по-млади хора.


"Ние водим едно паралелно състезание с вируса. Ваксинираме и едновременно с това налагаме ограничения. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще спрем да бъдем ограничавани", каза Маджаров.


По повод случаите на заразени след поставена втора доза от ваксината той напомни, че нито една ваксина срещу което и да е заболяване не дава 100% защита.

"Зелен коридор" работи днес и утре в ИСУЛ

"Зелен коридор" за ваксиниране има днес и утре в столичната болница "Царица Йоанна – ИСУЛ".
Пред ваксинационния кабинет има голяма опашка, показа в репортаж Би Ти Ви. Поставя се втора игла на "Модерна" и първа с "АстраЗенека". Някои са дошли и преди да отвори кабинетът.


За ваксинирането не се изисква предварително записване в електронния регистър.

Остава висок броят на новите заразени

Коронавирусът в България: в неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване (хронология)

© Георги Кожухаров

И за последното денонощие остава висок броят на установените нови случаи на зараза - 4129. Те са открити при направени 18 656 теста, което показва, че положителни са били 21% от пробите. На седмична база това е ръст от 5%.


Очаквано най-много нови случаи има в областите

София-град - 1110
Пловдив - 342
Варна - 325
Бургас - 269.


Настанените в болница вече са 9430, а 751 са в интензивни отделения.


Починалите за денонощие са 89 (спад от 9% за седмица), за излекувани се смятат 2979 души, което е с 37% повече на седмична база.


През изминалото денонощие са поставени 14 627 дози ваксини. Така общо поставените дози до момента вече са 430 228. С две дози са 87 108 души.


Данните в графиките вижте тук.
Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  ГЕРБ се грижи за здравето на българите.
  Слава, Вечна слава!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Браво ГРОБ. Достойни наследници на партията майка, БКП. Изпълнявате петилетката за три години! Партия велика води нашия победен стрий!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  "Настанените в болница вече са 9430, а 751 са в интензивни отделения."

  Добро утро на всички ! За съжаление, тези, кито са в интензивното са и именно за които здравната система се бори да прескочат трапа. Дано по - голямата част от тях успеят да се преборят с усложненията от ковида, дано и скоро да сме свидетели на обръщане на възходящата тенденция на новонастанени б здравните ни заведения ! Приятен уикенд на всички и остането здрави !

 5. 5 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Продължава трагикомедията българския модел, сътворена от голямата калинка и пърхащите около нея малки калинки. Почитателите им задъхано ръкопляскат, викат на бис и чакат да бъдат ваксинирано догодина. Ако са живи.

 6. 6 Профил на Ганьо балканската фурийка
  Ганьо балканската фурийка
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Баце вчера изплющя още стотина - тъй, за кеф, докато маа гащи в джипарата.

 7. 7 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Продължава трагикомедията българския модел, ...
  —цитат от коментар 5 на wkk57607068


  В Беларус при 19 000 теста на ден - положителните тестове
  са 3 пъти по-малко и умрелите са 10 пъти по-малко.

  До коментар [#5] от "wkk57607068":

 8. 8 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4577 Неутрално

  [quote#7:"hrx16647690"][/quote]

  "В Беларус при 19 000 теста на ден - положителните тестове
  са 3 пъти по-малко и умрелите са 10 пъти по-малко."

  Имаш право да вярваш на данните, изнесени от Беларус / Китай / Русия / КНДР! Имаш дори право да вярваш, че Земята е плоска!

 9. 9 Профил на tosterosexualen
  tosterosexualen
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В Беларус при 19 000 теста на ден - положителните тестове
  са 3 пъти по-малко и умрелите са 10 пъти по-малко.
  —цитат от коментар 7 на hrx16647690


  И това при никакви ограничения!

  [quote#7:"hrx16647690"]
  —цитат от коментар 8 на vassilun
  "В Беларус при 19 000 теста на ден - положителните тестовеса 3 пъти по-малко и умрелите са 10 пъти по-малко."Имаш право да вярваш на данните, изнесени от Беларус / Китай / Русия / КНДР! Имаш дори право да вярваш, че Земята е плоска![/quote]

  Вася, кажи как крият труповете по улиците в Беларус? Избирателно вярваш Вася!

 10. 10 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  "Въпреки това тепърва очаква да се види ефектът от отварянето на заведенията на 1 март. Смята, че настоящата вълна води началото си именно от отварянето им."

  Тцъ, учениците разнасят вируса като пощальони. Щом тръгнат на училище и почва нова вълна.
  Е, знам че е кощунство да се пише против децата. Те са цветята и светлото бъдеще. Но това го обяснете на лошия вирус.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 869 Неутрално

  До коментар [#11] от "tosterosexualen":

  Има обективни причини децата да са основен фактор при една пандемия. Когато детето ми тръгна на градина за кратко се смях на една диагноза "задна хрема"... На 30 години такова нещо не ми се беше случвало. После жена ми дълго време ми се смя...

 13. 13 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  [quote#7:"hrx16647690"]
  —цитат от коментар 8 на vassilun
  "В Беларус при 19 000 теста на ден - положителните тестовеса 3 пъти по-малко и умрелите са 10 пъти по-малко."Имаш право да вярваш на данните, изнесени от Беларус / Китай / Русия / КНДР! Имаш дори право да вярваш, че Земята е плоска![/quote]

  А защо мислиш, че данните изнасяни от щаба са верни? Колсо машини за PCR има в страната и какъв я капацитета им? Някой знае ли ило това е свръхсегретна информация?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 14. 14 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  [quote#7:"hrx16647690"]
  —цитат от коментар 8 на vassilun
  Имаш право да вярваш на данните, изнесени от Беларус / Китай / Русия / КНДР! [/quote]

  А ти защо вярваш на данните изнесени от България?
  Твоят министър-председател вече два пъти е осъден от Съда за лъжа!

  До коментар [#8] от "vassilun":

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#15] от "tosterosexualen":

  Нарича се пи ар. Може и да ваксиниран, но това са избрали да казват на хората.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на tosterosexualen
  tosterosexualen
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#15] от "tosterosexualen":Нарича се пи ар. Може и да ваксиниран, но това са избрали да казват на хората.
  —цитат от коментар 16 на taratanki


  Я ми обясни кога точно да им вярвам и кога да не им вярвам, че взех да се обърквам кое е ПР и кое нагла лъжа?

 19. 19 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 159 Неутрално

  Ситуацията в Израел:

  1,1% позитивни от направени цели 45 007 теста (едва 470 души).
  "Колко повече тествате, толкова повече нови болни ще откривате" - случаен бг ковид „специалист“.

  Репродуктивното число е паднало с 50% за последния месец и вече е 0,55.

  75% от хоспитализираните в момента не са ваксинирани с нито една доза.

  50% от населението са получили 2 дози ваксини.

  В Израел локдаунът бе сред най-ранните, най-дългите и най-драстичните в целия свят.

  Процентът на смъртните случаи е спаднал драстично, но израелското правителство не спира да насърчава ваксинирането, като предприема дори крайни мерки - заведенията там са отворени само за ваксинирани.

  Случаите в България от началото на пандемията:

  https://i.postimg.cc/4NKSJ48c/Bulgaria-cases.jpg

  Случаите в Израел от началота на пандемията:

  https://i.postimg.cc/JnDpRPxL/Israel-cases.jpg

  Източник: Johns Hopkins University www.jhu.edu

 20. 20 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 159 Неутрално

  Шефа на Pfizer не се бил ваксинирал
  —цитат от коментар 15 на tosterosexualen

  Разпространяваш лъжи. Дори в текста, който си цитирал, пише че още не е получил втората доза ваксина. Първата я е получил.

 21. 21 Профил на yeo01648454
  yeo01648454
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "Jazz":

  Не се бил ваксинирал с втората доза за да не прережда хората ли?

  Много взехте да подценявате хората.

 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2627 Разстроено

  10 дни по-строги мерки не са достатъчни.......

  [email protected]
 23. 23 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2627 Разстроено

  Когато се отвори кутията на Пандора, тогава вече става страшно. И не се знае вече докога...

  [email protected]
 24. 24 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Не се бил ваксинирал с втората доза за да не прережда хората ли?
  —цитат от коментар 21 на yeo01648454

  Много смешно. Или според твоите информационни източници двете дози се бият една лед друга?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2811 Весело

  От Фейсбук:

  "Евреите масово се ваксинират за да покажат колко са велики и над другите народи."

 27. 27 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 159 Неутрално

  В Беларус умрелите са 10 пъти по-малко.
  —цитат от коментар 7 на hrx16647690

  Още една лъжа. В Беларус умрелите са 2193, и това при положение че вярваме на данни на диктатор.
  Абе, сравнявайте ги тия данни преди да лъжете.

  И още нещо. В Тайван, където мерките в последната една година бяха едни от най-строгите в света, от началото на епидемията досега има 10 (десет) умрели.
  Това е 219 пъти по-малко умрели, отколкото в Беларус.

  източник: Johns Hopkins University
  https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 440 Неутрално

  кови-тролове с фалшиви имена като stefania.genova
  —цитат от коментар 25 на yeo01648454

  Естествено.
  Не може да се сравнява с благородната тролска фамилия yeo01648454.

 30. 30 Профил на vst02648770
  vst02648770
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#29] от "stefania.genova":

  Не се казваш Стефания. Факт.

 31. 31 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Числата с ваксинираните са впечатляващи!
  400 000 ваксинирани!
  90 000 с втора доза!
  Вчера 14 000 души!

  Имам чувастовото, че това е статистика за предодобрително тестване на ваксина, а не за масова ваксинация в Европейска страна.

  Какво да му харесвам на българското правителство?! Какво да му харесвам на българския народ, избрал такова правителство?! Както някой каза в Казабланка: В България дяволът е хванал хората за гърлото! Не искам да се върна там!

 32. 32 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Не се казваш Стефания. Факт.
  —цитат от коментар 30 на vst02648770

  източник?

 33. 33 Профил на vst02648770
  vst02648770
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#32] от "stefania.genova":

  Ти ако се казваш Стефания Генова аз ще спра да пиша тук завинаги.

  Ако не го докажеш си оставаш един от многото профили на троловете тук като xkoleva nevena.stoilova kiril.mitov и т.н. т.н

 34. 34 Профил на stefania.genova
  stefania.genova
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#33] от "vst02648770":

  Аха, значи твоите фантазии всъщност са факти. Прав си.

 35. 35 Профил на vst02648770
  vst02648770
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#33] от "vst02648770":Аха, значи твоите фантазии всъщност са факти. Прав си.
  —цитат от коментар 34 на stefania.genova


  Така си и знаех. Тролска гмеж.

 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3931 Разстроено

  UNITED EU UNION

  Борисов подлага...
  Вируса на болшенизма, все така.

  А още в 1848 Макс Энгелс включи алармата, че ще
  МОЧА пика цветно, и подмолно, многолетно.
  МОЧАта.

  Във връзка с което "Републиканци за България"
  имат решително прогресивни намерения '2021,
  във връзка с Решение на сто личная община от 1993,
  бавно и продължително Не изпълнявано от костенурка Юрдечка.
  МОЧАта: в Музей склад за тоталитарни изкуства.

  https://ivo.bg/2021/03/27/горан-благоев-стана-първият-политик-с/

  Хвала за Горан Благоев.
  Хвала за "Репубилканци за България".

  Светлина след тунела за антиразвитие
  "Борисов"

  "Коронавирусът в България:
  Борисов предлага
  5 хил. ваксини да бъдат дадени на Северна Македония"

 37. 37 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1483 Весело

  Аз предлагам да и дадем и другите 5 хиляди..

  Sic transit gloria mundi
 38. 38 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Разстроено

  "Ще предложа на колегите, за да покажем истинска братска солидарност, да дадем 5 хил. ваксини за Северна Македония"

  Колкото ваксинира България, толкова сега ще ваксинира и Северна Македония!

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Идеята да се дадат ваксини на Македония е добра.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2440 Разстроено

  Идеята да се дадат ваксини на Македония е добра.
  —цитат от коментар 39 на Храбър


  Твърде малко, твърде късно. А можеше до сега и българите в България да са доста повече ваксинирани, и за Северна Македония да има. И всичко, защото се е отказал от ваксините, на които България е имала право като членка на ЕС!

 41. 41 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Весело

  Имаше един стар виц.

  Албания ще оказва военна помощ на някаква африканска държава. Събрал се щабът, станал един генерал и казал:
  - Предлагам да им дадем един танк.
  - Не! Аз предлагам да им дадем два танка - казал друг генерал.
  - Абе другари, дайте да им дадем и трите танка - казал трети генерал.

 42. 42 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 138 Неутрално

  Тва на виц прилича. Ние сме последни в Европа и той вместо да изрови света за ваксини, ще подарява от малкото които имаме.

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  До коментар [#40] от "plamen_b":

  Това е вярно, но фактът съвсем не значи, че не трябва да го направим.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44
  cpl40723722
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  от кои ваксини ще дава, от тия дето не ги е поръчал ли?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  До коментар [#46] от "kwy38371721":

  Ваксини вече има във всички джипита ,даже има и Модерна , сега проблема е ,че никой не ще вече да се ваксинира , за 50 ваксини над 400 обаждания и масови откази , ще чакат ,какво , никой не може да се сети ,а от чакащите има десетки заразени и вече загинали от ковид ,но чакат .

 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  Какви ваксини за Македония, бе хора!Всичко, което до сега е дадено, съсипано или разпродадено.Бях малък по време на голямото земетресение в Скопие - десетки камиони с помощи изпратихме, едно "мерси" не чухме. Почвам да си мисля, че тия не може да са българи наистина.Просто толкова отвратителни българи няма.Ще видите, че накрая ще кажат, че точно българските ваксини са били некачествени.
  —цитат от коментар 44 на cpl40723722


  Ако ще го правим специално заради мерсито, по-добре изобщо да не го правим.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3386 Неутрално

  баце как тупаше по тръбите, същинско меме от car dealer-ите направо ме разбуди. 🚗🔝💡

  мельон ваксини обеща, изтрепа 🐟🐠🐡

 50. 50 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3386 Неутрално

  баце как тупаше по тръбите, същинско меме от car dealer-ите направо ме разбуди. 🚗🔝💡

  мельон ваксини обеща, изтрепа 🐟🐠🐡

 51. 51 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Дневник има много топла връзка с фотографа на мисирките, да не би мисирка на Дневник да е с Тиквата, много ме съмнявате вече. Освен това статия след статия за Тиквон и ДБ. Прокопий се е включил дейно в усвояването на парите от чекмеджето!

  Като сте мисирки, кажете поне какъв е маршрута на Тиквата с куршум да го поздравим и със сабя да го помилваме, както се казва в "На прощаване"!!

 52. 52 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#13] от "Darkman":

  Тая машина не е ядрен реактор или ускорител на ЦЕРН, за по 100 лв теста могат да си купят колкото си искат. А и повечето тестове в момента не са такива, а антиген, които нямат нужда от оборудване. А иначе - ако толкова искате, може да проверите. Имаше информация тук-там, но няма абсолютно никакъв проблем с машините. Те могат да обработват и 1000 проби едновременно, ако се взимат от най-големите. И при тях е както с леглата- има, но проблемът е в персонала. Но за вече година са обучили сигурно повече хора

  Не ме търсете преди обяд
 53. 53 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1680 Весело

  """""Борисов предлага 5 хил. ваксини да бъдат дадени на Северна Македония""""" хахахаха........ """"""Едва след като Израел беше подложен на силен международен натиск, включително от ООН, той се съгласи да изпрати мизерните 5000 дози за палестинските здравни работници като „хуманитарен“ жест и започна да ваксинира палестинци, които работят в населените места и в Израел....... 19 март 2021 г.

 54. 54 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Аз чакам разградската вакса...

 55. 55 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  "Македонците" да ходят в Сърбия да се ваксинират. Ако им подарим ваксини на тия неблагодарни боклици, сигурно ще кажат я че са малко, я че са некачествени.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 56. 56 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 776 Весело

  До коментар [#27] от "Jazz":

  „...това при положение че вярваме на данни на диктатор.“

  Алло, тромпетиста, банкянския тиквар ли имаш предвид?

 57. 57 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  До коментар [#31] от "Митко Палаузофф":

  Сюткейс- еърпорт- Канбера

 58. 58 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2426 Неутрално

  Ко стана в Бургас?
  Кмета затвори ли магистралата ?
  Тричат ли с 300 лева тия де са без маски или с маски под носа на улицата?
  Ше въвеждат ли задължително маска клас ФФП2?

 59. 59 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  Българите в Македония да 90%, редно е да им дадем ваксини. Политиците настройват и тях и нас.

  Любовта ще спаси света!!!
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на dpnps
  dpnps
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Ние щото сме цъфнали и вързали откъм ваксини. Сега Борисов предлагал да дадем 5000 на Македония. Някой да дойде да си прибере версиите.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Еднокнижника пак се подиграва с всички:
  1. При липсата на ваксини поради глупостта им (и сигурно пълненето на шкафчета) този тръгнал да ги раздава. Подигравка за измиращия български народ.
  2. За македонците 5'000 дози са нищо, не вършат никаква смислена работа и няма да си струва изобщо да ги получават. И за тях подигравка.

  Много хубаво си помислете какво ще правите на 04.04.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 959 Неутрално
 67. 67 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Ами ако я нямаше истерията и тия 9000 и кусур си стояха в къщи и чакаха да им мине грипа в интензивните щеше да има стотина човека.
  А сега ковидарниците подхранват интензивните.

 68. 68 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 927 Весело

  До коментар [#67] от "k_":

  Сега дръпнА дявола за опашката. Ковидистериците и хипохондриците ще те изядат жив.

 69. 69 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2686 Неутрално

  До коментар [#64] от "rumen_s":

  И защо да не се подиграва с всички? Я виж какъв овчи възторг се лее под статията за днешната "инспекция" на Баце по магистрала Тракия! Доволни са хората, че Баце си ги шиба с 200-та.

  Бивш tww09306483.
 70. 70 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 1015 Весело

  Безплатен шезлонг в пакет с 40 лева wifi.

 71. 71 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Безумен и нагъл популист!

 72. 72 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Весело

  До коментар [#8] от "vassilun":

  "Имаш право да вярваш на данните, изнесени от Беларус / Китай / Русия / КНДР! Имаш дори право да вярваш, че Земята е плоска!"

  Имаш право и да се съмняваш в данните, изнасяни от Великобритания, например как са направили 101 млн. ПеЦеРе-та на 65 млн. население ... и още не са го тествали изцяло. А в Словакия, след "о-ПеЦеРе-рване" на цялото население, озаразяването се конкурира с това на Чехия.

 73. 73 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Любопитно

  "Никъде по света не е казано, че имаме 100% защита с ваксините". Това коментира пред "Нова телевизия" председателят на Българското научно дружество по фармация Георги Момеков."

  Въпросът е: "Някъде по света казано ли е, че има имунитет срещу коронавирусите? Защото, ако имаше имунитет, нямаше да има нужда "ваксаджиите" да биват карантинирани. До тук, три месеца след старта на "ваксаджийницата", нема положителен резултат с "Ковид борбата". Дори данните показват влошаване - "третата вълна" била най-силна.

 74. 74 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Весело

  До коментар [#45] от "extraCACA":

  "от кои ваксини ще дава, от тия дето не ги е поръчал ли?"

  От партидата на АстраЗенека с "грешните бомби" (на Мадоната). Тъй де, няма да ги фърляме ... като може да помогнем.

 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2642 Весело

  До коментар [#47] от "edin drugii":

  "сега проблема е ,че никой не ще вече да се ваксинира , за 50 ваксини над 400 обаждания и масови откази , ще чакат ,какво , никой не може да се сети ,а от чакащите има десетки заразени и вече загинали от ковид ,но чакат ."

  Много сбъркана логика! Не трябва ли да има над 600 записвания, а не обаждания, за да може ДжиПи-то да вземе пет флакона (с 30 до 50 дози)? Какъв е смисълът да се ваксинират болни и то болни от Ковид19, от които някои са вече "загинали"?
  Да не сте изпаднали от "джипката" поради слабо усвояване на средства!?

 76. 76 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  По морето да продължават с бетона, пък ще има да чакат туристите. Особено ако Гърция и Турция станат достъпни и без ПСР-и.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 77. 77 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4400 Неутрално

  "Хотелиерите отново ще разчитат на българи през лятото"

  Масово българите са изтощени психически и икономически от тази пандемия , така , че не виждам как хотелиерите могат да са оптимисти за този сезон!

 78. 78 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#48:"Храбър"][/quote]
  "Ако ще го правим специално заради мерсито, по-добре изобщо да не го правим."

  А за какво трябва да го правим? Може ли да обясните.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Любопитно

  До коментар [#77] от "bat_plamen":

  Хотелиерите да разчитат..... но ние не разчитаме, след мин.вода 16 лева!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 82. 82 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Българите в Македония да 90%, редно е да им дадем ваксини. Политиците настройват и тях и нас.
  —цитат от коментар 59 на hope


  Може би са около 50% колкото и албанците. Политиците им са 90% сърбофили.

 83. 83 Профил на Ганьо балканската фурийка
  Ганьо балканската фурийка
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#77] от "bat_plamen":Хотелиерите да разчитат..... но ние не разчитаме, след мин.вода 16 лева!
  —цитат от коментар 81 на chichka


  Сериозно ли мин. вода 16 лева?? Ебаси. Че то където и да съм бил по света, няма такава цена, даже Боржоми с не знам кви си газове вътре.

 84. 84 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Бизнеса следващата седмица за нищо няма да кандидатства. Ще изчака следващата неделя да се махнат тия нищожества и тогава ще го мислим!

 85. 85 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  За да получите разрешение да умрете от по-човешка болест, ще трябва първо да се ваксинирате. С каквато и да е ваксина. Тогава в никакъв случай няма да позволят да се говори, че ваксината ви е взела мярката, че дори и вирусът. Умрели сте от съпътстващи болести. И тогава ще ви оставят да ви погребат по нормалния начин. Ваксинирайте се овреме и си сложете тенекиената табела на ухото, за да няма посмъртно двусмислия. Мислете за бъдещето.

 86. 86 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1850 Любопитно

  От няколко дни ваксинирането е свободно на много места. Тая реклама за пирогов е покана за тълпа.... за камерите на ТВ!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 87. 87 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Юруш народе на маслините, т.е. ваксините в Пирогов. Майдел мисли за вас, най-доброто за един мъж (и жена) :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 88. 88 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално


  > Ето защо в неделя, 28 март 2021 година най-голямата
  > спешна болница в България разкрива 4️⃣ пункта за имунизации
  > с препарата на Oxford/AstraZeneca.

  Е това ако не е телевизионна предизборна пропаганда, не знам какво да кажа.

  કટાક્ષ
 89. 89 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  > Ето защо в неделя, 28 март 2021 година най-голямата > спешна болница в България разкрива 4️⃣ пункта за имунизации > с препарата на Oxford/AstraZeneca.Е това ако не е телевизионна предизборна пропаганда, не знам какво да кажа.
  —цитат от коментар 88 на Ан Он


  Е, де толкова акъл да се сетят, че доста по-ефективна предизборна пропаганда щеше да бъде да отпуснат малко Пфайзер/Модерна за простолюдието, за 3-4 дни. Ама явно не им се дава толкоз, че ще трябва после и 2-ра доза да осигуряват.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 90. 90 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3084 Неутрално

  "Кастрева: Има шанс през април учениците да се върнат в клас....."

  Значи четвъртата вълна ще почне през април!
  Ама как може? Нали третата още не е преминала?
  Ми ще объркате статистиката.

 91. 91 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Чудесно! Да отменят “МЕРКТЕ”,а “ХИПОХОНДРИЦИТЕ” да се ПАЗЯТ И ВАКСИНИРАТ!!!
  Вече има достатъчно “ВАКСИНИ”!
  Ама сега”ХИПОХОНДРИЦИТЕ” ЧАКАЛИ ОТ ТИЯ ДЕТО ГИ НЯМАЛО...И НИЕ ТРЕБВА ДА СЕДИМ ЗАКЛЮЧЕНИ!!!
  Познавам лично “ХИПОХОНДРИЦИ”...УМИРАТ ЕЖЕДНЕВНО ОТ “СМЪРТОНОСТНИ БОЛЕСТИ.,ГОДИНИ НАРЕД....ОЩЕ СА СИ ЖИВИ-ЗДРАВИ(СЛАВА БОГУ)
  ПОДМИНАВАХМЕ ГИ С УСМИВКА...БЕЗОБИДНИ ЛУДИ....ДА АМА НЕ...ТЕНЕ НИ ПОДМИНАВАТ,ИСКАТ ДА СЕ ГАВРЯТ!!!
  СЪД,КОНФИСКАЦИЯ И ЗАТВОР ЗА ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ТОВА ИЗВРАЩЕНИЕ!!!

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  От другата седмица няма ли да започнат да ваксинират в предизборните пунктове на Герб ?

 94. 94 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#92] от "Деметриус Железов":

  При условие че си се издънил 1. с поръчките за ваксини 2. с разработването и изпълнението на ваксинационния план 3. с логистиката с предоставяне на ваксини на личните лекари 4. със защитата на най-застрашените групи и въз основа на това 5. си докарал най-нисък процент ваксинирани и 6. най-висока смъртност ...

  Та при годните условия да заявиш гордо по телевизията как всеки който иска може да се нареди на опашката за банани все едно е 1987-ма година... и да се гордееш това ...

  Това е перверзия.

  કટાક્ષ
 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  До коментар [#92] от "Деметриус Железов":

  > Да спасяваш човешки животи,

  Знаеш ли колко животи е спасил твоя Баш Шеф последните няколко месеца ?

  Можеш да отвориш една произволна КОВИД класация в Интернет и да видиш къде се намираме в нея. За съжаление - доста малко.

  કટાક્ષ
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Lubomir Velev
  Lubomir Velev
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Истината е,че няма достатъчно желаещи(навсякъде в ЕС)!!!
  Това е причината,да подържат ИСТЕРИЯТА...ЗАБАВЕНИ ДОСТАВКИ,НЕДОСТИГ....!!!
  ТОВА Е ТЪРГОВСКО-ПОЛИТИЧЕСКА ОПЕРАЦИЯ ЗА:ОГРАБВАНЕ И ПОРОБВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!!!
  ДАНО ЗАВЪРШИ С ТРИБУНАЛ!!!
  ДЪД,КОНФИСКАЦИЯ,ЗАТВОР!!!

 98. 98 Профил на brighty
  brighty
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Докога престъпниците ГЕРБ ще извършват геноцид над народа си? Какво означава шайката ГЕРБ "да пусне" ваксиниране без ред, без записване, без час, с тълпи, със струпване, с навалица, хаоси и безредие???? ОСТАВКА, мутри!

 99. 99 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 843 Любопитно

  "Македонците" да ходят в Сърбия да се ваксинират. Ако им подарим ваксини на тия неблагодарни боклици, сигурно ще кажат я че са малко, я че са некачествени.
  —цитат от коментар 55 на Хриси


  НАистина ли поставихте етикет на цял един народ, просто защото имат същите "патриот" - боклуци и като нас?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 100. 100 Профил на azlikaram
  azlikaram
  Рейтинг: 319 Неутрално

  "В неделя "Пирогов" ще ваксинира без записване", в Понеделник и без запитване :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK