Избори за народни представители 2021: Как да гласувате с машина

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .
На 4 април избирателите ще имат възможност да гласуват чрез специализирано машинно устройство в 9390 секции.


Имате право да изберете, как да гласувате: с хартиена бюлетина или чрез машина. На https://www.cik.bg/bg/ns2021/machine е списъкът на избирателните секции, в които ще се проведе машинно гласуване.


На таблото пред изборното помещение можете да се запознаете със списъка на партиите, коалициите, независимите кандидати, както и с имената от кандидатските листи към тях.


След това влезте в изборното помещение. Легитимирайте се с лична карта или зелен паспорт. Заявете, че желаете да гласувате с машина. Член на секционната избирателна комисия ви предоставя карта. Поставете картата за гласуване в машината, за да се активира електронната бюлетина. Тя изглежда по същия начин като хартиената.


Избори за народни представители 2021: Как да гласувате с машина


Разгледайте бюлетината. С бутоните в долната част на екрана можете да преминете към следваща страница или да се върнете назад. Направете своя избор чрез докосване на екрана в квадратчето за партия, коалиция, независим кандидат или "не подкрепям никого". След това можете да отбележите преференция за предпочитания кандидат от избраната от вас листа чрез докосване на екрана в кръгчето. Вижте своя избор отразен на екрана. Ако сте сбъркали, може да направите корекция чрез докосване на различни от първоначално отбелязаните квадратче и кръгче. Маркирайте полето "преглед". Когато вече сте сигурни в избора си, докоснете полето "гласуване" в долната част на екрана. Потвърдете своя избор. Машината разпечатва разписка с вота ви. Вземете разписката, проверете вота си в нея и я сгънете с текста навътре. Извадете картата от машината. Пуснете разписката в непрозрачната кутия. Върнете картата на секционната избирателна комисия.
Подпишете се в избирателния списък, че сте гласували и вземете личната си карта.
Моля, спазвайте противоепидемичните мерки, носете маска, спазвайте дистанция!
За повече информация посетете сайта на Централната избирателна комисия - www.cik.bg
Бъдете активни, гласувайте!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK