Revetas Capital въвежда иновативна концепция за гъвкаво работно пространство - Re:Share

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Revetas Capital въвежда иновативна концепция за гъвкаво работно пространство - Re:Share


Проучванията показват, че с напредване на ваксинационната кампания повечето компании започват да планират поетапно връщане на служителите на работните им места. Необходимо е преосмисляне на цялостното разпределение на офис площите. Все повече нараства нуждата от гъвкави възможности за работа и това е едно от предизвикателствата пред наемодателите, особено в големите бизнес центрове. Актуализираните офисни площи е важно да бъдат съгласувани със санитарните изисквания и здравословни работни практики, както и с необходимото пространство за дистанция. Офисите в новата реалност повече от когато и да било е нужно да се съобразяват с баланса на работната среда и да се впишат като пространствени елементи на корпоративната култура.


Според Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на Sofia Airport Center, е изключително важно пространствата


да отговорят адекватно на следпандемичните изисквания на своите наематели.
"Това не само ще добави стойност към условията, но и ще помогне да се съчетае комфорт, работа, безопасност, професионален и личен живот, така че всеки човек да е в хармония и да може да развие своите най-силни страни. Заедно с нашите наематели ние заедно изграждаме общността на SAC и сред нашите ценности е да подпомагаме корпоративната култура на компаниите и да бъдем надежден партньор в тяхното бъдещо развитие."


"Корпоративната култура в актуалната офис среда трябва да съчетава комфорт, работа и безопасност" – категорична е Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на "София Еърпорт център"

"Корпоративната култура в актуалната офис среда трябва да съчетава комфорт, работа и безопасност" – категорична е Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на "София Еърпорт център"


Sofia Airport Center e част от портфолиото на фонд II на Revetas. По целия свят инвестициите на фонда се стремят да осигуряват здравословна вътрешна среда за своите наематели, да минимизират потреблението на ресурси и емисиите на парникови газове, да намаляват количеството отпадъци, които не се рециклират, и да намаляват оперативните разходи.


Revetas Capital планира да внедри концепцията Re: Share в портфолиото си, като комбинира иновативни дизайнерски концепции, удобства и функционалности. Ефективното използване на общите и околните зони има за цел да намали плътността и да създаде гъвкави работни станции и зони за отдих. Същевременно инвестицията гарантира най-високата безопасност и здравословни предпазни мерки.


Инвестиционният проект е с работно заглавие "The Flex-R lounge"


и е първа фаза от цялостната стратегия за реновиране и подобряване на общите части в комплекса - "Re: Share by Revetas". Очакванията са той да генерира общо 150 нови работни станции, което включва препроектиране на отделни части от сградата, както и добавяне на допълнителни зони за отдих около парковата част. Мисията на проекта е да бъдат насърчени компаниите и техните служители да се разширят извън традиционното си работно пространство, било то в новата обособена lounge зона, на пейка в парка или около езерото.


Разработеният проект за гъвкави работни места е насочен към компании, които могат и искат да изпробват разнообразни решения за своите служители, без да наемат допълнителни офис площи. Резултатът е намаляване на плътността в офиса чрез внедряване на гъвкави работни станции в общите части като удобство, където хората могат да работят необезпокоявано, да провеждат телефонни разговори, да общуват или просто да се отпуснат.


"Това е само първо фаза от мащабен проект, с който SAC инвестира значително в цялостното развитие на бизнес парка - споделя Тантилова. - Целта ни е да сме напълно готови през юни и да преминем към втора фаза - подобряване на външната паркова среда. Третата фаза е фокусирана в изграждането на спортна площадка и външен фитнес. През изминалите месеци на затваряне и извънредни ситуации мисията на екипа ни беше да създадем максимално удобна среда за нашите партньори."


Revetas Capital въвежда иновативна концепция за гъвкаво работно пространство - Re:Share


Новото пространството за раздвижена работна среда е с обща площ 300 кв.м и височина 15 м. Оборудвано е с всичко необходимо за високотехнологичен работен процес - бърз безжичен интернет, ток до всяка станция, модерни и адаптивни мебели. Съобразени с всички изисквания за дистанция и безопасност, работните площи ще са отделени с плексигласови прегради. Ще бъде налична и малка библиотека с книги и списания на различна тематика. Предвидени са още вендинг машини от ново поколение - с напълно безконтактен достъп. Така ще бъдат осигурени топли и студени напитки, както и здравословни храни, на всички, които искат да разчупят стандартния модел на работна среда и да сменят обстановката.
Всички тези подобрения имат за цел да осигурят


ново и различно преживяване в офиса.


Те са вдъхновени от необходимостта за интегриране на елементи от личния живот в работната среда, съобразени са със здравословните разпоредби и са иновативно решение за компании и служители, за които работата от дома се оказа предизвикателна.


Дизайнът е проектиран в тенденцията Home Feeling - служителите ще имат всички удобства за работа в уютна среда, където да се чувстват комфортно и да са ефективни. Работното време на пространството ще е от 9:00 до 19:00ч., за да бъде осигурена непрекъсната поддръжка и дезинфекция.


За провеждане на фокусирани бизнес срещи е обособена малка конферентна зала за 10 човека.
Новото пространство "The Flex-R lounge"е част от офис сграда А2, която притежава Gold LEED Certificate. Тя функционира от 2012 г. и е носител на наградата "Excellence in Office Space" в престижния конкурс Employer Branding Awards на B2B Media. Към началото на март 2021 г. сградата разполага с приблизително 2400 кв.м свободни офис площи, а сред наемателите са IBM Bulgaria, CISCO Services Bulgaria, ALSO Bulgaria, B.Braun Medical. Sofia Airport Center има четири сгради, а останалите три са логистични и предлагат високо качество складови площи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK