На живо

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

© Велко АнгеловОбщо 4497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са 23.15% от направените 19 424 теста. В болница са 9679 пациенти, а 752 се нуждаят от интензивни грижи. Днес пристигаха 51 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Модерна". Вчера пък 30 хил. дози от ваксината на "Пфайзер" също бяха доставени, а утре се очакват 151 хил. дози от "Астра Зенека". Здравните власти обявиха, че за април България очаква общо 700 хил. дози ваксини.


Разхлабват се мерките след 31 март, а децата се връщат на детска градина от 5 април - това обяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг днес. По-късно през деня той издаде и заповедта, с която урежда всичко това. Учениците не се връщат всички наведнъж, а от 5 до 12 април здравният и образователният министър ще решат по каква схема ще се върнат те от 12 април, след пролетната ваканция.


След 1 април се разхлабват мерките, като се отварят театрите, фитнесите, големите магазини (ако не могат да осигурят пространство на открито), ресторантите (само с открити градини). Премиерът Бойко Борисов пък добави, че ще отворят също опери, галерии и музеи. Същевременно собствениците на заведения заявиха, че предпочитат компенсации пред отваряне.
"Дневник" проследи ситуацията на живо. За разпространението и ефектите от коронавируса по света четете тук.

Министерството на туризма реши през този летен сезон да не принуждава концесионерите на плажове да намалят цените за чадъри и шезлонги. Според проект за промени в Закона за Черноморското крайбрежие, пуснат за обсъждане от ведомството, концесионерите сами ще решават дали им е изгодно да намалят цените и с колко. На тези, които предпочетат да намалят цените, държавата ще опрости част от концесионната такса за сезона. Миналото лято всички концесионери бяха задължени със законова разпоредба да свалят тарифите си за чадъри и шезлонги с най-малко 50%.


Според друга промяна, лансирана в проекта, концесионерите на пясъчната ивица ще могат да разположат заведения на до 4% от площта на плажа.

Частичното разхлабване на мерките е официално потвърдено

От четвъртък, 1 април отварят кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления, фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси, при заетост на не повече от 30% от капацитета, се казва в заповед на здравния министър.


Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

© Юлия Лазарова


Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, остават затворени до края на месец април.


Детските градини и яслите да възобновят работата от понеделник, 5 април. От 12 април учениците ще се връщат поетапно присъствено в час по график, който допълнително ще бъде съобщен.


От 1 април до 12 април на магазините с търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава да работят с клиенти само на откритите площи.


Още за промените в COVID мерките от 1 април нататък - тук

Обявеното намерение на властите да разрешат само на заведенията с градини да отворят от 1 април е предизборно, обяви пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведенията в България. "Нямаме друго обяснение на това, което се предлага", обяви той. Напомни, че времето все още е студено и не може 100% от разходите да се покриват с 20% от обичайните приходи, които биха се получили от маси на открито.
Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

© Георги Кожухаров


"Нека да не ни отварят, нека да ни компенсират", призовават собствениците. Те се съмняват, че няма да получат компенсации, защото няма такава обявена програма за април, а плащанията за предходните месеци се бавят.


Потвърди тезата си, че броят на заболелите е започнал да расте след отварянето на училищата, а не на заведенията. Посочи и че учениците няма как да бъдат контролирани, нито има вентилация в сградите за разлика от ситуацията в заведенията.


Анкета сред членовете на организацията е показала, че едва 14% са съгласни да се отворят само градините. Друга част от обектите приемат подобна възможност, но при компенсации за бизнеса по време на периода на ограничения, по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Италия въвежда 5-дневна карантина за граждани от ЕС

Пристигащите в Италия от страни от ЕС ще трябва да носят със себе си резултати от тест за коронавирус и да преминат 5-дневна карантина при пристигане. Италианският здравен министър Роберто Сперанса ще подпише съответния указ през деня, съобщи БНТ, като цитира агенция АНСА. Както уточнява агенцията, пристигащите от страните от ЕС трябва да направят повторен тест за коронавирус след пет дни.


Осигурена е двуседмична карантина за всички пристигащи от страни извън ЕС и Шенгенското пространство.


Италия може да бъде посетена само по причини, свързани с работни задачи или необходимост от медицинско лечение или обучение. Туризмът в страната е официално забранен, както и движението на жители в страната.

Задължителна карантина в хотел за българите, влизащи в Исландия

Исландия въвежда за гражданите, пристигащи от "тъмно червени" или "сиви" зони, сред които е и България, 5-дневна карантина в хотел в рамките на задължителното двойно тестване, което се прави след влизане в страната.


Мярката е в сила от 1 април, съобщи Министерството на външните работи.


По информация на българското посолство в Осло, акредитирано и за Исландия, карантинните заведения ще са задължителни дори и за тези граждани, които имат адресна регистрация в Исландия. В допълнение към новата мярка децата, които досега бяха освободени, както от тестване, така и от карантина, считано от 1 април ще подлежат на същите гранични мерки като възрастните.


Сред останалите изисквания при влизане в Исландия за български граждани са попълване на регистрационен формуляр преди пътуване, представяне на резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди отпътуване, повторен тест непосредствено при пристигане в Исландия, трети тест в края на карантинния период.


В категоризацията на исландските власти във връзка с разпространението на коронавируса България е "тъмно червена зона" заедно с други европейски държави. Категоризацията, приета от исландското правителство, е публикувана тук.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на телефон 47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: 47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

В две области е съсредоточена високата заболеваемост от COVID-19

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

© Велко Ангелов


Високата заболеваемост от COVID-19 е съсредоточена в две области - Силистра и София, се вижда от данните на единния информационен портал. Към днешна дата заболеваемостта в Силистра и София, измерена в брой лабораторно потвърдени новорегистрирани случаи на 100 хил. души население за последните 14 дни, вече е съответно 1002 и 1018 души. Така те влязоха в т.нар черна зона, до която области България са стигали само веднъж – по време на пика на коронавируса в края на миналата година.


По данни на Националния център по заразни и паразитни болести около 90 на сто от случаите са от британския вариант на вируса.


Едва 3% от децата се заразяват в детските градини

Британският вариант на коронавируса, който в момента върлува в страната, води до по-голямо заразяване на децата, посочи д-р Радка Масларска, началник на отделението по неонатология в болница "Токуда".
"Европейската агенция за инфекциозните заболявания установява, че от 30% до 70% е по-голямо количеството на вируса в носоглътката на децата и дава възможност по този начин те да разпространяват заразата и да се заразяват по-често", обясни тя пред Би Ти Ви.


По думите й при британския вариант на коронавируса все повече деца имат инфекция на дихателната система, развиват и пневмония. "Това е един много малък процент – само 0.16% от децата са в критично състояние. Повечето от тях са или без симптоми, или с леки симптоми, които могат да бъдат овладени в домашни условия", заяви д-р Масларска.


Според нея е редно да бъдат одобрени ваксините и при децата, но те трябва да минат през много строг контрол за безопасност и ефикасност, а това изисква време.


Едва 3% от децата се заразяват в детските градини


По думите й 42% от децата се заразяват в семейна среда, 8% на големи тържества и рождени дни и само 3% в детските градини. По думите на Масларска както и при възрастните, така и децата с хронични заболявания са по-уязвимата група и това са децата, които се налага да бъдат хоспитализирани. "Това са децата с хронични заболявания на белия дроб, с бронхиална астма, с бъбречна недостатъчност, надоносените бебета и новородените деца", каза лекарят.


"При новородените COVID-19 протича без симптоми при 95%, но един малък процент от тях са застрашени с лош толеранс към храненето, невиреене и това продължава много дълго време след заразата – до два три месеца. В острия стадии се налага хоспитализация", обясни тя.

През март 2021 г. общият показател на бизнес климата се увеличава с 2.1 пункта спрямо февруари в резултат на повишения показател във всички наблюдавани сектори - промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги, съобщи НСИ. Мениджърите са оптимистично настроени заради осигурени или очаквани повече поръчки, в общия случай не залагат на повишение на цените, но продължават да изпитват негативното влияние на ограниченията заради епидемията и свитото търсене.


Повече по темата четете тук.

В пловдивската болница "Св. Мина" са разкрити допълнителни 30 COVID легла

За последните 24 часа в Пловдив и областта 391 души са установени с коронавирусна инфекция. "От началото на третата вълна рязко скочиха пациентите, което принуди разкриването на допълнителни 30 легла. Разкрихме над 30% от капацитета си. Засега щабът реши, че това е достатъчно. Ако случаите се увеличат, имаме готовност да разкрием още легла", каза пред БНТ директорът на общинска болница "Свети Мина" Петър Петров.


В болницата е изградена нова кислородна инсталация със 137 поста, всяко едно легло в болницата вече разполага с кислород. "Двама пациенти са приети за последното денонощие, които към момента са в добро общо състояние. Заетите легла са 33. Приемаме само възрастни пациенти, все още нямаме деца", посочи д-р Мария Татарова.


Заради усложняващата се ситуация със заболелите от COVID-19 в Пловдив, Медицинският щаб в града взе решение болничните легла да се увеличат с още 161, като от тях 13 са за интензивно лечение. В момента в Пловдив са хоспитализирани над 930 души.

Заводските цени се покачват през февруари с 1.3% на месечна база и с 3.1% спрямо година по-рано, показват данните на НСИ. За вътрешния пазар спрямо същия месец на предходната година цените растат с 1.1%, а за международния – с 6.2%.


Подробности четете тук.

Премиерът обяви отваряне и на опери, галерии, музеи от 1 април

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)


Освен детските градини, фитнесите, театрите и част от заведенията, от 1 април ще отворят също опери, галерии и музеи, каза в Бяла премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че първоначално ще се ползва 30% от техни капацитет.


“Като ластик са ни мерките - отваряме, затваряме, пак отваряме, като хората се изморят”


Бойко Борисов,

премиер


За него това е оптималният вариант между ограничения и щадене на психическото здраве на нацията.

СПА туризмът настоява за отваряне от 1 април

Ако затварянето на СПА центровете продължи по-дълго, това ще е голям проблем, защото кадрите в този сектор не се създават за ден и ако ги загубиш, губиш и бизнеса си. Това коментира пред БНР Сийка Кацарова, председател на Българския съюз за СПА и балнеотуризъм.


"Спа центровете бяха затворени за 10 дни за втори път, но ние сме наясно със сложната обстановка и сме солидарни с лекарите", допълва тя. Посочва, че СПА туризмът спазва много стриктно мерките и е достатъчно отговорен. Напомня, че при първото затваряне преди година е договорен протокол за работа с ресорния министър. Настояваме за отваряне от 1 април, в Чехия и в Сърбия дори не са затваряли СПА услугите, допълва тя.

Отново свършиха COVID леглата в болницата в Пазарджик

В пазарджишката многопрофилна болница COVID леглата отново са се изчерпали. През почивните дни през Спешното отделение са преминали 409 пациенти с коронавирус. Това каза директорът на лечебното заведение Красимир Темнилов пред "Нова телевизия".

Увеличават се тежките случи при бременните

При третата вълна на COVID-19 има повече случаи на заразени бременни жени, каза пред Би Ти Ви директорът на "Майчин дом" проф Иван Костов. По думите му тежките случаи също са зачестили – има родилки с дихателни проблеми и настанени в интензивни отделения. Той обясни, че след третия триместър матката на бременните жени се разширява и пречи на разгъването на белите дробове.


за случая с починала 36-годишната бременна жена от Бургас Костов посочи, че казусът е обсъден на Експертния съвет по акушеро-гинекология към здравния министър.


"Бременните жени имат понижен имунитет и могат по-лесно да се заразят. Важно е да се знае, че гинеколозите от цялата страна избрахме единен протокол – диагностично-терапевтичен за бременните жени, който ще бъде предложен през Районните здравни инспекции", каза той.


По думите му има спорове дали бременните жени трябва да се ваксинират. Той уточни, че в САЩ са на положително мнение, но Европейката агенция по лекарствата все още не е дала разрешение. "За България, нашето експертно мнение е, че това може да става единствено след категоричното желание на бременната, с информираното становище на наблюдаващия акушер-гинеколог", посочи лекарят. Той обясни, че се е подписал под препоръката на експертния съвет бременните жени и тези, които планират бременност в следващите шест месеца, да не се ваксинират.


Костов уточни, че информацията по темата се променя постоянно и становището на международните експерти за периода на имунизиране при планиращите бременност вече е по-кратък – около 3 месеца. "Становището стъпва основно на научни данни. Всеки конкретен пример е различен. При бременна жена с хронични заболявания – това може да усложни протичането на бременността при евентуална ваксинация. Много малко е все още информацията за бременност и ваксини, затова внимаваме", обясни той.


Лекарят препоръча на бременните да търсят лекарска помощ веднага, ако бъдат диагностицирани с коронавирусна инфекция и да не чакат поява на симптоми, защото състоянието им може бързо да се влоши.

Сдружението на заведенията в България предлага три варианта за разхлабване на мерките. Единият е пожелателно отваряне на външните части на заведенията. Тези, които го направят обаче, няма да могат да се възползват от обезщетения. Другият вариант е отварянето на външните части да се съчетае с компенсационни мерки по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал. Трета възможност, която собствениците на заведенията предлагат, е отваряне на всички ресторанти от 1 април, а на всички нощни заведения - от 15 април 2021 г.

Властите разхлабват мерките след 31 март, градини и ясли отварят от 5 април

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

© Юлия Лазарова


Разхлабват се мерките след 31 март, а децата се връщат на детска градина от 5 април - това обяви здравният министър Костадин Ангелов на брифинг днес. Учениците не се връщат всички наведнъж, а от 5 до 12 април здравният и образователният министър ще решат по каква схема ще се върнат те от 12 април, след пролетната ваканция.

От 1 април:


театрите ще отворят при 30% от капацитета си
фитнесите ще работят при 30% капацитет
моловете няма да бъдат отворени
големите магазини няма да бъдат отворени, освен ако не могат да осигурят пространство на открито
отварят ресторантите само с открити градини
нощните заведения остават затворени


До края на днешния Ангелов ще издаде заповед.


"На национално ниво броят на хоспитализациите намалява. Надяваме се, че се намираме на най-високата точка на третата вълна", мотивира решението на здравните власти министърът. Той изрази оптимизъм за темпа на ваксинацията и посочи, че вчера са ваксинирани близо 10 хил. души.


Подробности по темата четете тук.


Кога властите планират да върнат децата в училище

Председателят на Съюза на работодателите в образованието Диян Стаматов, който е и директор на софийското 119-то училище, прогнозира, че още днес ще стане известно кога властите планират да върнат децата в училище.


Пред БНТ той предположи, че от 12 април учениците от 1-ви клас до 4-ти клас ще се върнат в класните стаи, а по-големите ще възобновят присъствените занятия на ротационен принцип. Според него периодът на ротацията, който сега е 2 седмици, трябва да се скъси.


Диян Стаматов добави, че вероятно ще има необходимост в летните месеци и в началото на септември за наваксване на материала, но подчерта, че учебната година ще започне по план на 15 септември.


Според него трябва да се редактира и да се прецизира изпитният обучен материал за кандидатстващите след 7-ми и 12-и клас.

Пристигнаха 51 600 дози от ваксината на "Модерна"

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)


Днес пристигаха 51 600 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Модерна". Вчера пристигнаха 30 000 дози от ваксината на "Пфайзер", а утре се очакват 151 000 дози от "АстраЗенека". Здравните власти обявиха, че за април България очаква общо 700 000 дози ваксини.


Днес министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на щаба ще дадат брифинг при пристигането на пратката.


Тази или следващата седмица се очаква пикът на третата вълна на коронавируса в България, а темпът на заразата се забавя, според експертите. Все още не е известно дали въведените до края на март извънредни мерки ще бъдат удължени.


Инфектираните към 28 март са 722 на 100 хиляди души, сочат данните са на здравното министерство, като британският вариант на коронавируса е доказан при 93% от изследваните проби в Центъра по заразни и паразитни болести. Други мутации за момента не са открити.


Над 70% от леглата за лечение на COVID са заети. От здравното министерство посочват, че към момента нямат сигнали за недостиг на медици в лечебните заведения в страната.


Повече по темата четете тук.

Коронавирусът в България: мерките се разхлабват, заведенията настояват за компенсации (хронология)

© Велко Ангелов


4497 са новите случаи на коронавирус у нас. Положителни са 23.15% от направените 19 424 теста. В болница са 9679 пациенти, 752 се нуждаят от интензивни грижи.

За последните 24 часа най-много заразени има в София-град 1183, следвана от Пловдив с 391 и Варна с 264.

203 души са починали. Излекуваните са 3112.


През изминалото денонощие са поставени 9006 дози ваксини. Така общият брой на поставените дози вече е 445 547.


Повече подробности и графики можете да видите тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (198)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1199 Весело

  Взимам!
  ...
  А не, чакай, аз вече се ваксинирах...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на Тошо Кочев
  Тошо Кочев
  Рейтинг: 1497 Весело

  Елате хиляди ваксини ,
  за комунисти,гербаджии и либерали тъмносини!🤡🥳🤡

  Много съм прост
 3. 3 Профил на nij50393132
  nij50393132
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  На Модерна е най-желана от тарикатите, сега ще видим кой ще се дореди

 4. 4 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1001 Неутрално

  Държавата да сложи малка горница и да шитне Астра-Зенека, докато някъде има търсене.

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  Вчера във ВМА е имало свободни 3000 дози от "АЗ", опашки никакви, желаещи общо за деня - 200. Това е резултатът от негативните кампании. Сега, борбата ще е за някоя от другите.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  ако не почнат да поставят ваксина с голяма шльокавица, няма да могат да чипират умний ганьо.

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Броят на откритите новозаразени е почти стабилен вече от седмица. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  ...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  ...
  15-21.3 – 3552
  16-22.3. – 3528
  17-23.3 – 3596
  18-24.3 – 3621
  19-25.3 – 3618
  20-26.3 – 3613
  21-27.3 – 3613
  22-28.3 – 3619
  23-29.3 - 3623

 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  В последните дни започва леко нарастване на броя на починалите, но общо взето той остава стабилен. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  ...
  15-21-3 – 105
  16-22.3 – 102
  17-23.3 – 104
  18-24.3 – 100
  19-25.3 – 99
  20-26.3 – 96
  21-27.3 – 98
  22-28.3 – 99
  23-29.3 - 104

 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3998 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса е спаднало почти до единица - достигнали сме връх или плато:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  ...
  11-21.3 – 1,20
  12-22.3 – 1,19
  13-23.3 – 1,18
  14-24.3 – 1,18
  15-25.3 – 1,13
  16-26.3 – 1,10
  17-27.3 – 1,07
  18-28.3 – 1,05
  19-29.3 – 1,03

 10. 10 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1205 Гневно

  И защо имаше над 20 камери и Мисирки, за да заснемат едно полско камионче !

  Два пъти БТВ прекъсна новините - веднъж камиончето мина по улицата в едната посока и след няколко минути дори видяхме как го отвориха!

  Що за глупаво шоу!

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1970 Неутрално

  Добра новина- дано помогне поне малко да се забърза и да се вдигне мащаба на ваксинирането!!!

 13. 13 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Така де. Избори идват. Великден предстои. Да хапнат, да пийнат хората.

 14. 14 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Да пти женераль ще получи мандата и ще оправи нещата 😄!

  agent
 15. 15 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Поредна доза малоумие, да се надяваме последна, от ботоксовия клоун и началника му. Разхлабване сега чисто и просто ще ни върне в изходна позиция само след две-три седмици. И за какво тогава ни беше този локдаун? Да досъсипем бизнеса. На този етап нито натиска над здравната система е намалял, нито смъртността, нито нищо. Десет дни са малко за реален ефект. Те го знаят, но не смеят да се опълчат на простия, а той мисли само за предстоящите избори.

 16. 16 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Весело

  Вчера във ВМА е имало свободни 3000 дози от "АЗ", опашки никакви, желаещи общо за деня - 200. Това е резултатът от негативните кампании. Сега, борбата ще е за някоя от другите.
  —цитат от коментар 5 на hamiltonf


  Ти остави другото, но със сигурност някой ще си плати, за да го ваксинират с "предимство" Това е манталитета в България... Безплатните дози ще се плащат😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 17. 17 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ronald Reagan":

  След управлението на простия и Господ да слезе, простете богохулството, и той ще се затрудни да оправи нещата.

 18. 18 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 338 Любопитно

  Популизма убива, или когато медицината се превърне в куче на власта

 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Разстроено

  203 души са починали! ПРОВАЛ! ОПГ ГРОБ - Българоубийци! Тези ваксини ще бъдат разпределени само за техни, читави хора!
  —цитат от коментар 11 на Dark


  Вчера в Бг има повече с положителни тестове отколкото в ОК. Колкото за починалите дори няма да споменавам цифри защото ще бъде оскърбително към роднините на починалите в Бг ако направим сравнение.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Дали ще затягат или разхлабват е без значение.И едното и другота впечатляват електората еднакво-като гениални управленски решения.За ваксините,след като се е казало,че не е добра идея по време на пандемия да се прави ваксиниране,какво повече?

 21. 21 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Хаосът сътворен от върхушката на герп-пкп, продължава!
  Ежедневни опашки за ваксини и мерки от типа "тука има, тука нема"!
  А наравно с хаоса, расте и смъртността...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 22. 22 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2471 Весело

  Още малко остана. На 04.04 пада ”върхушката” и след това ваксинации и тестове като пи часовник. Мерките сигурно ще бъдат почерпени от най добрите световни практики (китайски, британски, руски и европейски).

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 23. 23 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Нищо не прилагате. Хората си правят каквото искат. Пълно безвластие. Само приказки, хвалби и първи по смъртност, и заетост на болниците.

 24. 24 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3677 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  https://www.yahoo.com/news/canada-panel-recommends-pause-giving-173515466.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4116 Неутрално

  До коментар [#22] от "DDR":

  Няма да са от Чехия. Поне това не искаме.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 3099 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  > Вчера във ВМА е имало свободни 3000 дози от "АЗ", опашки никакви

  И ако живееш в Тутракан, с какво ти помага това ?

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на stefan_b
  stefan_b
  Рейтинг: 531 Неутрално

  след като се е казало,че не е добра идея по време на пандемия
  —цитат от коментар 20 на Вячеслав Атанасов


  Това, че някой го е казал не означава, че е вярно. Справка - "вирусът си отива през юни"

 28. 28 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  Канада и европейски държави спират АЗ за хора под 55 заради подозренията, че може да предизвика съсиреци, предимно в млади хора, по-често жени. В съседната тема за короната по света е.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7212 Неутрално

  Няма по-подходящо време за разхлабване.

 30. 30 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":> Вчера във ВМА е имало свободни 3000 дози от "АЗ", опашки никаквиИ ако живееш в Тутракан, с какво ти помага това ?
  —цитат от коментар 26 на Ан Он


  Е, аз съм на 5 минути от ВМА , но искам да се ваксинирам с РНК, това съм избрал още преди месеци. Но не стигат до мен.

 31. 31 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Неутрално

  До коментар [#22] от "DDR":

  За съжалние на 4.4 дори да загубят и да осъзнаят, че няма как да съставят правителство, настъпва голямото крадене като за последно докато не се избере ново. Бедна е фантазията да си представи колко пари и как ще бъдат раздадени, така че мерките ще са удобен параван и всеки ден ще се променят, даже всеки час, за да не се говори за друго.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 32. 32 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#3] от "nij50393132":

  А истината е, че най-добрата е на Астра Зенека...аз специално избрах нея от трите възможни

 33. 33 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2572 Неутрално

  Да махнем генералите от политическия елит. Да си пишат мемоарите и да се радват на пенсиите си!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 34. 34 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  203 души са починали! ПРОВАЛ! ОПГ ГРОБ - Българоубийци! Тези ваксини ще бъдат разпределени само за техни, читави хора!
  —цитат от коментар 11 на Dark


  Това реално е за 3 дни - събота, неделя и понеделник - голяма част от починалите в почивните дни не се регистрират

 35. 35 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#24] от "дерибеев":

  Дай да следим тази на Джонсън и отзиви, свързани с кортикостероидите.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 36. 36 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#15] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Ни съ бой, с идването на април и затоплянето вълната ще започне да си отива, а и нали бяхте фенове на Мангъра, към колективен имунитет дружно да ходим :)

 37. 37 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 866 Любопитно

  Вчера над 200 починали от Ковид19 , днес здравният министър излиза усмихнат и ни обяснява как ще разхлабят мерките.
  Не знам каква им е целта но щом за тях 200 починали на ден са малко , колко трябва да станат за да се стреснат .
  И нека някой най накрая да обясни на премиера Борисов че не е добре да сме в челната десетка по смъртност от Ковид 19 .

 38. 38 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Неутрално

  Е, аз съм на 5 минути от ВМА , но искам да се ваксинирам с РНК, това съм избрал още преди месеци. Но не стигат до мен.
  —цитат от коментар 30 на Vesselin Velkov


  Дано да не те удари вируса докато чакаш за "правилната" ваксина.....

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 39. 39 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#17] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Не съ бой - светото боже триедионство - ХИ, МаяМа и Слави Три шъ оправят нещата...така ше ги оправят, че после и ББ не мож ни помогна

 40. 40 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  До коментар [#3] от "nij50393132":А истината е, че най-добрата е на Астра Зенека...аз специално избрах нея от трите възможни
  —цитат от коментар 32 на Moni


  Браво, гений си!

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 41. 41 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Отворете БиБиСи и СиЕнЕн. В целия свят се върви към приключване на истерията. Не може медицински провал да спре достиженията на демокрацията. Свободата или смърт.. кой го е казал.. съжалявам, грубо звучи но е истина. Да ваксинират онези които са най-застрашени и да продължаваме напред. Иначе на политицте ще им хареса да ходим на работа и да се прибираме по бункерите. С ваксини ли не.. все ще се срещнем с вируса. Това е.

 42. 42 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Хаосът сътворен от върхушката на герп-пкп, продължава! Ежедневни опашки за ваксини и мерки от типа "тука има, тука нема"! А наравно с хаоса, расте и смъртността...
  —цитат от коментар 21 на Рим


  Колега опоркатите не ви ли ги сменят? Сега опорката не е че има опашки за ваксини, а че няма

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#40] от "rumen_s":

  Не е въпрос на гениалност. От медицинска гледна точка иРНК дават най-висок хумореален имунитет, но векторните (Спутник V, Йансен, АЗ) дават най-силен клетъчен имунитет. Защото вместо наготово да се спуска иРНК, при векторната организмът си я изработва, след като аденовируса зарази клетките. В New York Times има схема как работи....

 45. 45 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  До коментар [#40] от "rumen_s":Не е въпрос на гениалност. От медицинска гледна точка иРНК дават най-висок хумореален имунитет, но векторните (Спутник V, Йансен, АЗ) дават най-силен клетъчен имунитет. Защото вместо наготово да се спуска иРНК, при векторната организмът си я изработва, след като аденовируса зарази клетките. В New York Times има схема как работи....
  —цитат от коментар 44 на Moni


  Хуморален имах предвид

 46. 46 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Нали комисионните са взети вече - и да ги изхвърлят - все тая.

 47. 47 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Вчера във ВМА е имало свободни 3000 дози от "АЗ", опашки никакви, желаещи общо за деня - 200...
  —цитат от коментар 5 на hamiltonf


  АЗ е евтин и недомислен продукт, предназначен за бедни страни като България... За това проблемите с него продължават!
  Най-доброто винаги е най-скъпо.
  Ваксинирайте се само с РНК ваксините Пфайзер и Модерна! Това направиха стотици милиони хора в САЩ и по света!

  Всичко друго е ширпотреба и полуфабрикат!
  И търсете сметка на властта... Защото първоначално тази престъпна власт е отказала полагащите ни се количества на Пфайзер и Модерна!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#5] от "hamiltonf":

  Ваксините при ГЕРБ станаха като бананите при социализма.

  Там където управляват комунисти винаги нещо липсва.

 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4274 Неутрално

  До коментар [#48] от "Един препатил":

  Преувеличаваш, и то не малко...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на Perkele
  Perkele
  Рейтинг: 48 Неутрално
 51. 51 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2471 Весело

  До коментар [#22] от "DDR":Няма да са от Чехия. Поне това не искаме.
  —цитат от коментар 25 на КМЕТ В СЯНКА


  Какво им е на чешките мерки - железни са> всичко затворено (чорапи и молив няма от къде да си купиш), от началото на март работодателите са длъжни да тестват веднъж седмично работниците си за корона - после се отчитат пред здравната каса с бележките за сакупени тестове (един тест 106 крони без ддс на делавера на едро, касатра покрива 60 крони), сега се обсъжда дали да не се тества дв апъти седмично или веднъж на пет дни, движението между окръзите и населените места затворено - полиция и войска варди по пътеки и шубраци, респиратори минимум клас ФФП2 задължителни, понеже е извънредно положение, по закона за извънредното положение присъдите са много по строги. Повечето дето работеха по ресторанти и туризъм се юрнаха да стават общински полицай (държавен служител сигурен доход). Сега за великден, затварят всички производства и хранителни магазини - четири дена тихо.
  Супер са си мерките, какво не ти харесва?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 52. 52 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Този Стаматов е хем служител(директор), хем "работодател". Браво Стаматов, браво български учители.
  Снощи във всички вечерни новини водещата беше, че са започнали да се разболяват и децата. Обяснението беше, че всички новозаразени са с " английския" щам.
  До коментар [#32] от "Moni":
  ++++++++++++++
  Абсолютно съгласен. Това бе информираният и реализиран избор на цялото семейство. Четирима възрастни. Огромното й предимство(на АЗ), е че това е класическа ваксина.

 53. 53 Профил на hkr17702506
  hkr17702506
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#10] от "Peacock":

  Като за глупави хора. Новините в България са с най ниското и провинциално качество, което може да си представим.

 54. 54 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Весело

  До коментар [#48] от "Един препатил":

  То ваксини има. Ама, ако ще оставаме на соц.вълна, нашите ваксини са малко, като салама "Кучешка радост", имаше го, но на никой не му се ядеше. Всеки търсеше луканчица, шпек, шунка. Е, сега си имаме Астра, но никой не я иска. Искаме Пфайзер и Модерна, но тях пък ги няма.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Весело

  До коментар [#51] от "DDR":

  Да те питам, не бяха ли чехите, които опъваха всенародни маси и пееха Корона чао? При цялото ми уважение, към чехкините, чешката бира и чехите, те май не са най-добрия пример.

 57. 57 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Неутрално

  [quote#47:"Рим"][/quote]

  Е как, те за това в бедната UK с АЗ са ваксинирани вече 20 млн. И в момента има 15 пъти по-малко новозаразени от преди на ден и 20м пъти по-малко смъртност....Тва ДеБъ сте си едни тъмносини комуняги....

 58. 58 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#47] от "Рим":

  Защо шайката е отказала полагащи се ваксини от "Пфайзер" и "Модерна" не само първоначално, но и от вторите договори на ЕС е ясно.

  Това, за което трябва да бъде разследвана е къде са парите от направената икономия - разликата между платеното за поръчаните ваксини и 350-те милиона лева отпуснати от НС за ваксини.

  Стойността на ваксините, които получава България е малко под 140 млн. лв. Къде са другите 210 млн. лв. и дали не са раздадени предизборно през прозореца на джипката?

 59. 59 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  “Властите разхлабват мерките след 31 март, градини и ясли отварят от 5 април“

  Уникалният български модел в действие!
  При 200 починали за последните 24 часа, при пълни болници, които изнемогват, при затягане на мерките в европейските страни, българският тиквен модел отново се прояви!

 60. 60 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#47] от "Рим":

  Да бе , да -ширпотреба е !
  Много ми е интересно, ако беше пълно с РНК ваксини а липсваха АЗ , какви щехте да ги дъвчете - тровят ни с ДНК мутации, защо няма нормална ваксина, а тези ГМО-та ни набутаха, щото сме бананова република ....
  Или не помните какви бяха първите коментари за ваксината на Фазер???

 61. 61 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2471 Любопитно

  До коментар [#51] от "DDR":Да те питам, не бяха ли чехите, които опъваха всенародни маси и пееха Корона чао? При цялото ми уважение, към чехкините, чешката бира и чехите, те май не са най-добрия пример.
  —цитат от коментар 56 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Когато опъваха на Карлов мост софрата, в цяла Европа, вкл и в Бг мерки нямаше и беше казано, че всичко е отминало (а доколкото има впечатление от форума, сумати народ в Бг беше по черноморието и в йонинистанско).
  Така, че софрата на Карловият мост (през лятото) няма нищо общо с заразата. В другите страни като не е имало софри, защо е кофти ситуацията?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 62. 62 Профил на Moni
  Moni
  Рейтинг: 720 Весело

  До коментар [#47] от "Рим":Да бе , да -ширпотреба е !Много ми е интересно, ако беше пълно с РНК ваксини а липсваха АЗ , какви щехте да ги дъвчете - тровят ни с ДНК мутации, защо няма нормална ваксина, а тези ГМО-та ни набутаха, щото сме бананова република ....Или не помните какви бяха първите коментари за ваксината на Фазер???
  —цитат от коментар 60 на amanotwas


  +++++++++++++

  Не забравяй и чипирането и как ще ни променят ДНК-то. Те са ясни, лай, лай. лай. Но ако (недай боже) дойдат на власт? Едно е да лаеш навсякъде, друго да управляваш, ака да съграждаш

 63. 63 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#49] от "hamiltonf":

  До коментар [#48] от "Един препатил":Преувеличаваш, и то не малко...
  —цитат от коментар 49 на hamiltonf


  За бананите може би малко преувеличих. Но се радвам, че сте съгласен за комунистите.

 64. 64 Профил на Dark
  Dark
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Тия са олигофрени. Сигурно някой се е оплакал на Буци: аре отворете, че ми писна с тия деца дома. И Бориската е казал: Ангелов, пуснете училищата.
  - А, шефе, и Била искат да отворят, Каракачанов бил гладен?
  - Чакай да вида Алибегов какво мисли

  Това е ГЕРБ...

 65. 65 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2984 Неутрално

  Боковата сметка е да издържи до изборите. После - ново начало.

 66. 66 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  До коментар [#61] от "DDR":

  Показателно е за манталитета. Явно и на чехите, както и на нас, много не им се спазват мерки. Както и да е, чехите са си чехи, оправят се, както те си знаят и могат. Ние да си гледаме собствената държава. В която всяка заповед е от ден до пладне и зависи само и единствено от НЕГО и волята МУ. Ето, идват избори, ТОЙ има нужда от гласове и трябва да угажда. Ама лекарите били на предела, болниците били пълни, хората умирали, подробности. След изборите ще го мислим, не че има с какво. Пък и е много вероятно след изборите на други да им се налага да оправят хаоса сътворен от НЕГО.

 67. 67 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Ей, Божеее!
  Почва да писва от истерии вече !
  Що няма мерки , хората измират!
  Що има мерки, като не вършат никаква работа,тия плашат народа да не гласува!
  Бе що олабвят мерките , хората измират!
  и така до втръсване, едно и също ....

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  Германия: .......... „Предстоят ни тежки седмици напред“, предупреди ръководителят на института „Робърт Кох“ (RKI), Лотар Вилер. Имаше „ясни сигнали“, че третата коронавирусна вълна „може да бъде дори по-лоша от първите две вълни“.....  В настоящия си доклад за ситуацията от четвъртък RKI приема, че седемдневната честота сред деца до 14-годишна възраст се е увеличила повече от два пъти в цялата страна през последните четири седмици. Само в Берлин, където Сенатът на социалдемократическата партия-лява партия-зелена партия (държавна изпълнителна власт) е бил особено агресивен при отварянето на училища и дневни центрове, 176 детски центрове в момента съобщават за случаи на коронавирус. Вариантът B.1.1.7, който сега отчита по-голямата част от инфекциите в Германия, „несъмнено е по-заразен и не оставя децата навън“, отбелязва Буркхард Родек, генерален секретар на Германското общество за педиатрия и юношеска медицина. В училищата и дневните центрове децата и юношите се заразяват със силно заразна вирусна мутация и заразяват родители и баби и дядовци в семейната среда с фатални последици. Междувременно тежкото заболяване поради COVID-19 вече не се среща почти изключително при възрастни хора и тези с предишни заболявания, но често при по-млади и здрави хора......""""""

 69. 69 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  И защо имаше над 20 камери и Мисирки, за да заснемат едно полско камионче !Два пъти БТВ прекъсна новините - веднъж камиончето мина по улицата в едната посока и след няколко минути дори видяхме как го отвориха!Що за глупаво шоу!
  —цитат от коментар 10 на Peacock

  Предизборна хроника.
  Провала на ГЕРБ с ваксинацията трябва да се покрие с някаква показуха

 70. 70 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#64] от "Dark":

  В момента България се лекува от коронавируса по рецептата на д-р Хаос.

 71. 71 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#66] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  Хора умират всеки ден , много повече от обикновени болести, отколкото от перхваления ви грип.За година са починали 110 000 от тъпи болести и 12 000 от коронката.
  Ама за тия 110 000 никой не се трогва , нали!

 72. 72 Профил на Иполит Матвеевич
  Иполит Матвеевич
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Отваряйте всичко, калинки неумни! Спрете да си играете с хората!

 73. 73 Профил на pch
  pch
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Първосигнални идиоти, сър

 74. 74 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  Към то коментар [#68] от "MPetr":
  ....... """ Големият брой инфекции с новите варианти увеличава както риска от резистентност към съществуващите ваксини, така и появата на нова инфекция. Здравният политик на SPD Карл Лаутербах наскоро предупреди, че според проучване на Харвардския университет има признаци, че се развива устойчивост на ваксини - южноафрикански , бразилски вариантии и т. н.

  В Чешката република, където повече от 10 процента от населението вече е заразено , броят на реинфекциите нараства масово. До края на февруари са регистрирани 1400 случая, при които човек се е заразил отново след преодоляване на по-ранна инфекция. Месец преди това са били известни само 158 такива случая. И в Бразилия изследователите посочват огромните данни за инфекцията, отчасти поради повторните инфекции с варианта P.1. Въпреки това драматично развитие и спешните предупреждения на учени и медицински експерти, управляващата класа е твърдо решена да продължи своята убийствена политика, поставяйки печалби пред човешкия живот........

 75. 75 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#70] от "Един препатил":

  Щото в Германия , Франция или други страни се лекува по-успешно ли?
  Грипа не се интересува от мерки и теглилки, а още по-малко от вашето остроумие.
  Ако знаете как да ограничите Коронката, кажете и ще станете Нобелов лауреат, щото никой по света не е открил начин да се справи досега.
  И не ми давайте примери с Австралия , Китай или Тамбукту, дето немало вече вируси, щото това са пълни глупости.
  Щото там е лято сега - и тука лятото немаше нищо сериозно.
  А и да попитам - кво стана със сезонния грип?
  Нема вече , преборихме го ли???

 76. 76 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#74] от "MPetr":

  "В Чешката република, където повече от 10 процента от населението вече е заразено ,"

  А посмали малко , де:))
  Никъде няма повече от 1% от хората да са заразени от тъпия ви грип!
  В Словакия ,ако не бъркам , имаше масово тестване и изкараха 1,5% положителни , ама не означава , че всички са болни, нали!

 77. 77 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Любопитно

  Новият стандарт за училищата в Калифорния..... ( снимка от 2 март 2021 г., социално дистанциране със защитни прегради за учениците в средните училища Синалоа в Новато, Калифорния, САЩ (AP Photo / Haven Daley, File). ) https://www.wsws.org/asset/19157378-d0fd-4c49-9c27-d106202a4d9a?rendition=image1280

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Дори в България, дето според вас е най-зле положението общо активните случаи са около 80 000 а това е 1.15 % от населението.

 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Неутрално

  До коментар [#76] от "amanotwas":""""""А посмали малко , де:)) Никъде няма повече от 1% от хората да са заразени от тъпия ви грип!""""""""=======
  цитирам ръководителят на института „Робърт Кох“ (RKI), Лотар Вилер ...... от четвъртък .... не изказвам свое мнение....

 81. 81 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Абе кога ще се усети тоя прост народ? Вече и идиотите от щаба признаха че им 2 милиона преболедували. Даже са повече, ама за толкова им стиска да признаят. Ама айде нека да са толкоз.
  Колко са 12 000 починали при над 2 000 000 преболедували. 0,6 процента смъртност, при това СЪС, а не ОТ ковид. Нали беше 5 процента и била много по опасна от грипа. Кво стана? Оказа се, че са ни лъгали с цифричките. От 0,6 го направили на 5 процента.
  Глупавите хипохондрици, дето още не са разбрали, че са излъгани, да ударят минусче отдолу да ги преброим.

 82. 82 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#80] от "MPetr":

  Ми не цитирай глупости тогава - казахти и може да ги провериш числата - в момента в България са "активни" случаи 1.15 % като това не значи , че всички са болни от рия 1.15% от хората.
  10 % е пълна дивотия, никъде не го има!

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 84. 84 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#77] от "MPetr":

  Това демократите ли го измислиха???
  Щото в 16 или 17 щата вече нема маски , мерки и теглилки:)
  Що не споменете нещо за това, ами вадите некви извратени снимки?

 85. 85 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3072 Неутрално

  До коментар [#77] от "MPetr":

  Нали си спомняш парчето I am living in a box ...

 86. 86 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#75] от "amanotwas":

  Не ме питайте мен. Питайте си д-р Хаос. Той Ви е лекуващия лекар. Или го сменете. Както си сменяте джипито.

  Заявленията се подават на 4 април.

 87. 87 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Весело

  До коментар [#84] от "amanotwas":

  Лично аз съм съгласен съм с вас , но цирка скоро няма да свърши ....регистрираните случаи, при които човек се е заразил отново след преодоляване на по-ранна инфекция или след ваксинация вече са хиляди и обезмислят ваксинацията ...... а при предавателното число на вируса за 13 месеца всички в България трябваше вече да сме ковидясали към 21.03.2021г. по 2,2836 пъти всеки........ а за себе си съм на 90% сигурен, че два пъти съм го прекарал при "домашно лечение"...... хахаха......

 88. 88 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#87] от "MPetr":

  Изкарали сте грип, нормално го има поне 2 пъти в годината.
  А ако си бяхте направили примерно 4 ПСР теста, щехте да сте го изкарали 4 пъти :)

 89. 89 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#86] от "Един препатил":

  "Не ме питайте мен"

  Ми не те питам, ама ти се напъваш като .... на буца, да даваш "компетентни мнения".

 90. 90 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Много бързо ще намалеят заразените и тежките случаи, ако първо се ваксинират най-възрастните и след това постепенно по-младите до към 50 годишните. След това ще бъде по спокойно за всички под 50г и кой когато иска да се ваксинира.

 91. 91 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4780 Весело

  До коментар [#47] от "Рим":Да бе , да -ширпотреба е !Много ми е интересно, ако беше пълно с РНК ваксини а липсваха АЗ , какви щехте да ги дъвчете - тровят ни с ДНК мутации, защо няма нормална ваксина, а тези ГМО-та ни набутаха, щото сме бананова република ....Или не помните какви бяха първите коментари за ваксината на Фазер???
  —цитат от коментар 60 на amanotwas


  Недей да ги питаш да си спомнят какви глупости се пишеха, това не са спомени които те искат да се вадят на светло, ще им развали пропагандата 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 92. 92 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2616 Весело

  До коментар [#85] от "xm...":

  =====I am living in a box===== ама за 6,6 милиарда щатски долара по план, който губернаторът Гавин Нюсъм подписа в петък...... бая "box" ши да е ...... https://www.click2houston.com/news/politics/2021/03/05/new-california-law-aims-to-put-kids-in-class-will-it-work/

 93. 93 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#86] от "Един препатил":

  "Питайте си д-р Хаос. Той Ви е лекуващия лекар. Или го сменете. Както си сменяте джипито."

  Ти се моли д-р Хаус да те лекува, щото поне може, а не проф .Богов дето ще те прати при неговите хора (Бог) :))

 94. 94 Профил на Strymski
  Strymski
  Рейтинг: 791 Неутрално

  На 4.04 българския избирател ще отвори широко вратата , за да излязат ГЕРБ и сателитите им от живота на хората!

 95. 95 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  Браво Тикво!
  Много смешно ще стане от 1-ви април натам. Голям смях ще падне!
  Сладур си ти, сладур. И най-голямата лъжа ни я пазиш за април.
  Браво Мутро!

 96. 96 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1920 Весело

  Преди малко минах покрай ВМА, имаше огромна опашка отпред, може да са пуснали от хубавите ваксини.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 97. 97 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  предизборна игра с живота на хората...
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици - това е най-важната статистика за ефекта от Ковид - смъртни случаи спрямо предишни години на седмична база и обхваща цялостния ефект. останалите данни са много изкривени - зависи кой и кога се е тествал, как са отчели болните и починалите, и т. нат. разбира се този показател има известно забавяне, но все пак е най-важният.
  днес излезнаха данни за 11-та седмица на тази година (15-21 март) - ръстът на смъртните случаи е почти 60% спрямо миналата година - от 2075 на 3297!
  "ГЕРБ - Видими резултати". Народе???

  Истината ни прави свободни.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  Що пък при 50 болни да няма КПП-та, а при 4500 - да отваряме? Тогава нямаше ли умора?

  Не ме търсете преди обяд
 100. 100 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Борисов си играе с огъня. Защо не остави националния оперативен щаб да решава, а си взема такава огромна беля на главата. Да решаваш да "облекчаваш " мерките, когато болниците са препълнени, а ежедневно умират стотици, значи не си в час. Един ден хората ще му потърсят сметка за безотговорното поведение. Той знае ли какво означава едно семейство да загуби човек в трудоспособна възраст, упора за децата и родителите си? Известно ли му е до каква тежка инвалидизация за много месеци наред води преболедуването от ковид 19 и многомесечния пост ковид синдром? Както не вземат никакви мерки срещу безотговорното отпускане на бързи, необезпечени кредити, пари които развращават младежите; пари, с които въртят бизнеса на наркотрафикантите, хазарта и ЧСИ, така и не се вслушват в препоръките на членовете на националния оперативен щаб. Какъвто ни е министър председателят, такъв е и президентът, макар и по различен начин.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK