На живо

Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Правителствена информационна пресслужбаНов най-висок брой на новозаразени с коронавирус беше отчетен за последното денонощие, като това става само ден преди да бъдат отменени част от ограничителните мерки. Независимо един от друг, двама представители на оперативния щаб заявиха, че решението е по-скоро политическо и е продиктувана от умората сред хората и контролиращите, отколкото от медицински причини.


Също днес се разбра, че е е възможно скоро да отпаднат зелените коридори за пазаруване за възрастните хора. Кабинетът се похвали колко пари са дадени за запазване на работни места, но пък от Сдружението за модерна търговия в своя позиция заявиха, че затварянето на големите магазини за нехранителни стоки може да доведе до увеличаване на заразените, фалити и ръст на безработицата.


Учениците пък ще продължат онлайн обучението си на 1 и 2 април, след което излизат в едноседмична ваканция.
"Дневник" проследи ситуацията в реално време.

Задължителната карантина за връщащите се от много държави в Африка е отменена със заповед на министъра на здравеопазването по-малко от месец след като бе въведена. По идея изолирането в дома за десет дни и предоставяне на отрицателен PCR тест в края на карантината целеше да се ограничи внасянето на южноафриканския вариант на коронавируса в България.


С актуализираната заповед връщащите се от редица африкански държави няма да са в карантина, ако при пристигане в България покажат отрицателен резултат от PCR тест, направен до три дни преди влизането.


Още по темата четете тук.

Представители на частни школи, образователни центрове и занимални обмислят протестно отваряне зарази забраната да работят присъствено до края на април, наложена със заповед на здравния министър. От бранша смятат, че са обект на дискриминация и недоумяват защо трябва да работят дистанционно при положение, че детските градини и яслите отварят врати на 5-и април.


"Всички деца имат еднакви потребности и равни права. Всички образователни структури трябва да отворят вратите си и не трябва да ни делят на частни, държавни и общински. Ние сме потресени от това разделение в издадената заповед вчера", коментира пред БНР председателят на асоциацията Жаклин Кунович.


В отворено писмо до премиера, министерствата на здравеопазването и на образованието и други институции, разпространено вчера, от Българската асоциация за неформално образование поискаха всички образователни институции в страната да отворят врати от 1-ви април, тъй като, според европейски и световни изследвания, училищата не са основна причина за разпространението на COVID-19. Часове по-късно обаче излезе заповедта на здравния министър, т. 5 от която забранява присъствените занятия в частните школи, образователни центрове и занимални до края на април.

Италия въвежда 5-дневна карантина за пристигащите от България

По информация на българското посолство в Рим пристигащите в Италия от страната ни граждани, които в предходните 14 дни са пребивавали или преминали транзитно през България, освен задължението за представяне на отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, ще трябва да се подложат и на 5-дневна самоизолация. След изтичането й е необходимо да направят нов PCR или антигенен тест.


Новият режим за пътуване (в сила от 31 март до 6 април) е резултат от допълнителните мерки, които се въвеждат от властите в Италия за ограничаване на разпространението на COVID-19.


По същия начин ще бъдат третирани и гражданите, които в последните 14 дни преди влизането си в Италия са пребивавали или пък единствено транзитно са преминавали през: Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Полша, Португалия, Чехия, Румъния, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Унгария, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Андора, Княжество Монако.


Сред допусканите изключения са за транзитно преминаващите с частен транспорт, като те се задължават в срок от 36 часа да напуснат страната. Изключения има и за екипажи на транспортни средства, за граждани, които влизат в страната за период, който не надвишава 120 часа и докажат основателни причини, свързани с работа, здраве или абсолютна необходимост.


Пристигащите от България, както и преди, трябва да попълнят декларация с данните си и причините за пътуването, както и началната и крайната му точка. Те също така трябва и да информират местната компетентна здравна институция за пристигането си в Италия, дори и при липса на симптоми на вируса.

Учениците ще учат онлайн на 1 и 2 април

1 и 2 април няма да са част от пролетната ваканцията, като в тези дни учениците ще учат онлайн, съобщава БНТ. Това потвърди официално с новата си заповед министърът на образованието Красимир Вълчев.


Пролетната ваканция за учениците от 1-ви до 11-и клас остава от 3 до 11 април вкл.


Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


За 12-и клас ваканцията ще е от 8 до 11 април вкл. Те ще учат онлайн и в периода от 5 до 7 април 2021 г.


Уточнението идва, след като се появиха предложения на кметове и синдикалисти 1 и 2 април да се включат в пролетната ваканция.

Промяна на мерките в Бургас

В Бургас отпада изискването за носене на предпазни маски на открито, считано от 1 април, съобщават от местната община. Тогава отпада и въведеният вечерен час за учениците, ненавършили 18 години. Всички останали мерки срещу COVID-19, описани в последната заповед на министъра на здравеопазването, остават в сила на територията на общината, с две изключения: пенсионерските клубове остават затворени за посещение; в дневните социални центрове за хора с увреждания ще се допускат само индивидуални занимания без групови терапии.


Към настоящия момент все още има свободна леглова база в медицинските заведения, но при увеличаване броя на заболелите от коронавируса, РЗИ - Бургас има готовност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на допълнителен брой легла в болниците в областта.


Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е все още голямо. На денонощие на спешните телефони се получават между 180 и 200 повиквания.

До събота (3 април) вкл. в Пирогов ще работи "зелен коридор" за ваксинация. Тя ще е с ваксината на "Астра Зенека", а предварително записване не е нужно. Пунктовете са с работно време от 8.30 ч. до 17 ч. Предвидена е възможност за издаване на международен сертификат за имунизация.

Работещите в спешната помощ поискаха да не падат ограниченията

Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Дневник


Работещите в центровете за спешна медицинска помощ са на ръба на възможностите си и отказват да носят отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите спешна помощ, а вината за ситуацията е на управляващите. Това се казва в позиция на Национална асоциация работещи в спешна медицинска помощ.


"Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението, се казва в нея. Работещите в центровете за спешна помощ искат отмяна на заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от утре. Те считат, че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на пациентите.


До една година България ще излезе от икономическата криза, предизвикана от пандемията, каза днес пред журналисти министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той обясни, че страната стои доста по-добре икономически от средноевропейското ниво и дори изпреварва някои държави от еврозоната.


Министърът на икономиката обеща помощ за всички ресторантьори и засегнати административно бизнеси, но тепърва ще бъде обсъдено с браншовете как това да се случи.

Проф. Андрей Чорбанов оздравя след коронавируса

Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към БАН проф. Андрей Чорбанов е преборил коронавируса, съобщи той с пост във Facebook. Той беше приет в болница "Света Ана" на 19 март.


Чорбанов казва, че не е бил в интензивно отделение, а в стандартна стая, като няма никакви претенции към лекуващите го. "Хората се стараха много и си свършиха перфектно работата. Дълбок поклон", написа професорът.

Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

Португалия въвежда карантина за пристигащите от България

Португалия въвежда задължителна 14-дневна карантина за гражданите, пристигащи с полети от България от 1 април до 15 април, включително, съобщи българското външно министерство. Те следва да се изолират в дома си или в друго място за настаняване, определено от санитарните власти на страната. Българите са задължени и да представят отрицателен PCR тест, извършен до 72 часа преди качването на самолета.


Изключение от задължителната карантина се прилага само при наложителни пътувания и престой на територията на Португалия не по-дълъг от 48 часа, доказан с билета за обратно връщане. Остава в сила изискването всички пътници, пристигащи по въздух на континенталната територия на Португалия да попълнят формуляр.

Над 10 000 заявления за безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 95 млн. лв. са одобрени и изплатени до момента по програмата за подкрепа с оборотен капитал, администрирана от Националната агенция за приходите, съобщиха от НАП. Кандидатите, които оперират над 15 000 обекта в страната, сред които заведения, обекти в търговски центрове тип мол, туроператори и турагенти и много други, са получили днес по сметките си близо 15 млн. лв. финансиране по втората фаза на програмата за компенсиране на финансовите последици от противоепидемичните мерки, наложени през март.


По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени със заповеди на министъра на здравеопазването, получават 20 % или 10 % от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г., припомнят от НАП.


Програмата ще продължи и в третата си фаза по отношение на бизнесите, засегнати от последната заповед на министъра на здравеопазването от 30.03.2021 г., с която се налагат ограничения на определени икономически сектори. Оценката на проектните предложения продължава, като до края на седмицата ще бъдат одобрени за подпомагане още кандидатури.

Ваксинационната кампания активно може да продължи с осигурени над 200 000 дози ваксини срещу COVID-19 след като днес пристигнаха още 151 000 ваксини. По най-бързия начин РЗИ и личните лекари да ваксинират желаещите, да се отворят зелените коридори и ще имаме една сериозна армия от победили коронавируса – ваксинирани и оздравели", каза днес министър-председателят Бойко Борисов на редовното правителствено заседание. Той добави, че през април се очакват още над 700 000 дози ваксини.

Ще имаме една сериозна армия от победили коронавируса – ваксинирани и оздравели


Бойко Борисов,

премиер


По време на днешното заседание кабинетът одобри втори Договор за дарение на комплекти за тест за антиген "всичко в едно" за диагностика на COVID-19 за България от Европейската комисия. Става дума за 134 825 антиген теста, които ще се ползват в болниците, линейките диагностично-консултативните центрове и др.

Собствениците на големи магазини предупреждават за ръст на безработицата

Затварянето на големите магазини за нехранителни стоки води по-скоро до повишаване на риска от разпространение на Ковид-19, отколкото до овладяване на пандемията, се казва в становище на Сдружението за модерна търговия по повод на удължаването на ограниченията в този сектор от търговията на дребно. Със заповед от вчера здравният министър разреши в подобни обекти да работят само външните площи, докато закритите части остават затворени до края на месеца.


При неработещи големи магазини, клиентският поток се пренасочи към малки търговски обекти, където е трудно да бъдат спазвани предписанията на здравните власти. До момента водещите ритейлъри доказаха, че могат да осигурят дистанция при пазаруване, контрол на достъпа, дезинфекция и пълно спазване на всички предвидени противоепидемични мерки, се казва в позицията.

Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

Посочва се, че продължаващото затваряне на големите магазини има изключително тежки икономически последствия не само върху търговците, но върху цялата екосистема от свързани с ритейл сектора бизнеси и може да доведе дори до фалити и ръст на безработицата. Резултат от затварянето ще бъде и намаляването на приходите в държавния бюджет и чувствителното увеличаване на броя компании, които ще се нуждаят от подкрепа и компенсации от страна на държавата.

Над 1 млрд. лева били дадени по мерките за запазване на заетостта

Повече от 1 милиард лева вече са изплатени по мерките за запазване на заетостта, а до май месец са гарантирали всички плащания, които се дават в условията на пандемия, каза днес министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание. Според министъра на труда и социалната политика Деница Сачева 300 хил. работни места са запазени по мярката 60/40 и до момента са изплатени над 1 милиард лева. Плащанията по нея продължават до 31 май.


Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)


По мярката 80/20 били изплатени 153 милиона лева за запазване на близо 30 000 работници в секторите "Хотелиерство и ресторантьорство", "Транспорт" и "Туризъм". 54 милиона лева са разпределени между 50 хил. служители и работници по мярката "Запази ме" и по мярката 75/0. Министър Сачева заяви още, че над 50 000 са кандидатствалите семейства по мярката за подпомагане на семейства, чиито деца учат в онлайн режим като до момента са изплатени 44,5 милиона лева за 41 898 семейства.

2 млн. души вече имали имунитет към коронавируса

Към днешна дата около 2 млн. души вече имат имунитет към коронавируса. Това са преболедувалите болестта, включително и тези, които не са разбрали, че са заразени с коронавирус и ваксинираните, каза днес пред Би Ти Ви директорът на Националният център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Той смята, че при това положение в края на лятото трябва да се стигне ниво, при което не може заразата да се разпространява като епидемия.


Вчера премиерът Бойко Борисов говореше за 1.2-1.5 млн. души с имунитет. "Ако са пари, да спориме за едни 500 хил., а сега просто хвърляме едни цифри", беше коментарът на професора.


Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Георги Кожухаров


"Аз съветвам хората, които се ваксинират с всички ваксини, около месец да ядат повече домати и да пият доматен сок, това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване", каза експертът в отговор на въпрос за посочвания страничен ефект от ваксината на "Астра Зенека". Според Кантарджиев всички ваксини имат странични ефекти, но тази се атакува, защото е много евтина. Той коментира, че ваксинираните сега, могат да бъдат спокойни в близките една-две години.

Мерките се промениха заради натрупаната умора в хората, смята Кантарджиев

При мерки повече от две седмици се натрупва умора и напрежение както в хората, така и в органите, които контролират, каза пред Би Ти Ви директорът на центъра по заразни и паразитни болести и член на Националният оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Според него нищо толкова не се е охлабва от 1 април. "Това, което ми дава успокоение, е, че сме стигнали едно плато, макар и доста високо. Мисля, че трябва до седмица да започне спадане на броя на случаите", посочи Кантарджиев.
Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Юлия Лазарова


Подробности вижте тук

Обмисля се отмяна на зелените коридори за пазаруване

Мисли се за отмяна на зелените коридори за пазаруване за възрастните хора, каза днес пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. В отговор на въпрос, той каза, че при всяко решение за мерките се сблъскват двете тенденции - искането на хората да работят и данните за заболеваемостта. Според доцентът като се работи внимателно с отпускането на мерките, може да се проследи ефектът.
Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Велко Ангелов


"Опитваме да дадем този отдушник, който дава най-малък риск. Не е проблемът в търговската дейност на моловете, а в социалната им функция да събират много хора", каза още Кунчев. По повод новият най-висок брой новозаразени през последното денонощие, доцентът каза, че се избягва да се работи с дневни данни.


"Рано е да се търси кой знае какъв ефект от ограниченията, целта беше да не расте заболеваемостта", поясни той. Според експерта данните за България не са толкова лоши на фона на европейските. Той изрази надежда, че вече е достигнат пикът на третата вълна.


В отговор на въпрос Ангел Кунчев каза, че на практика болниците са много по-готови, отколкото при втората вълна през ноември-декември и като брой легла, и като персонал, въпреки настанените в тях над 10 хил. души.


Подробности вижте тук

Диабетиците задължително да се ваксинират, казва експерт

Диабетиците трябва да се ваксинират, каза днес пред БНТ председателят на Българското дружество по ендокринология проф. Анна-Мария Борисова.


Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Георги Кожухаров

Тя допълни, че коронавирусът става много агресивен при висока кръвна захар, а хората с болестта са сред най-застрашените от тежко протичане на инфекцията. В България болни от диабет са половин милион души.

В Смолян отварят зелен коридор за ваксини

Регионалната здравна инспекция в Смолян отваря зелен коридор за ваксиниране от 15 до 17 ч. с ваксината на "АстраЗенека", съобщи БНР. Желаещите, без значение в коя фаза на Националния ваксинационен план попадат, могат да се възползват, като единственото условие е да нямат симптоми на инфекция и контакт с позитивни на Covid-19.

Нов най-висок брой заразени за денонощие

Последното денонощие се отчитат най-много заразени с коронавирус от началото на пандемията. При направени 20 455 теста, положителни са се оказали 5165, или малко над една четвърт. Това е най-големият брой от началото на пандемията. Най-много остават новите случаи в София - 1321, следват Варна (463) и Пловдив (425).
Коронавирусът в България: мерките били разхлабени по политически причини (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Сравнително висок остава и броя на излекуваните - 3219. Починалите са 155.


Всички данни вижте тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (280)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Вчера Ангелов и Борисов отново лъгаха.
  Ластици

 2. 2 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  И най-високо число за направени тестове,на кой и къде и по колко пъти се правят,един господ знае! В последно време колкото и тестове да правят около 1/4 положителни,ходи го разбери!

 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2768 Неутрално

  До четвъртък ще удурдисат данните - с работа, лъжи, работа, лъжи, работни лъжи...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2475 Весело

  Българският модел: да скъсаме ластика.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 5. 5 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Боко Ластика, Ботокса и останалите мародери нещо да излъжат пак. Тези ходят по трупове и мазно се леят лъжи и пунти, докато изтребват с 200. Кеф ти планов геноцид, кеф ти изборни шаради. Как да не се радваш, че живееш в Рая на Бойко...

 6. 6 Профил на vkiril
  vkiril
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Да отваряме всичко, че са малко...

 7. 7 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Нали гологлавия чалгар, вдигнатото юмруче и останалите протестъри начело с ицо лодкаря, сестра галева, бабикян и хаджигенчо, разправяха, че вирОс немало , а маските били само да им запушват устата.

 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  Коронавирус БГ
  Данните от нощес.
  След известен период на приблизителна стабилност броят на откритите новозаразени отново тръгна нагоре - сякаш за да се подиграе на ластичните мерки. Средно на ден:
  15-21.1. - 416 /минимум/
  ...
  25-31.1 -562
  ...
  1-7.2 – 712
  ...
  8-14.2 – 849
  ...
  15-21.2 – 998
  1...
  22-28.2 – 1482
  ...
  1-7.3 – 1896
  ...
  8-14.3 – 2607
  ...
  15-21.3 – 3552
  16-22.3. – 3528
  17-23.3 – 3596
  18-24.3 – 3621
  19-25.3 – 3618
  20-26.3 – 3613
  21-27.3 – 3613
  22-28.3 – 3619
  23-29.3 – 3623
  24-30.3 - 3669

 9. 9 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  В последните дни започва отново и нарастване на броя на починалите. Среднодневно:
  3-29.1. - 30 /минимум/
  ...
  25-31.1 - 32
  ...
  1-7.2 – 41
  ...
  8-14.2 – 42
  ...
  15-21.2 – 33
  ...
  22-28.2 – 48
  ...
  1-7.3 – 60
  ...
  8-14.3 – 96
  ...
  15-21-3 – 105
  16-22.3 – 102
  17-23.3 – 104
  18-24.3 – 100
  19-25.3 – 99
  20-26.3 – 96
  21-27.3 – 98
  22-28.3 – 99
  23-29.3 – 104
  24-30.9 - 109

 10. 10 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса е близко, но все пак повече от единица -дори през периода на ластичния локдаун коронавирусът не е престанал да се лазпространява:
  21-31.1 – 1,16
  ...
  28.1 -7.2 - 1,16
  ...
  4.2 – 14.2 – 1,14
  ...
  11.2 – 21.2 – 1,09
  ...
  18.2 – 28.2 – 1,27
  ...
  25.2 -7.3 -1,18
  ...
  4-14.3 – 1,26
  ...
  11-21.3 – 1,20
  12-22.3 – 1,19
  13-23.3 – 1,18
  14-24.3 – 1,18
  15-25.3 – 1,13
  16-26.3 – 1,10
  17-27.3 – 1,07
  18-28.3 – 1,05
  19-29.3 – 1,03
  20-30.3 – 1,02

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  Значи бойко спешн трябва да се ваксинира според неговата бивша министърка.
  А той защо се плаши и дърпа?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  И на фона на тия данни от утре ще отварят. Работата отдавна мирише на затвор...

 13. 13 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 436 Неутрално

  До коментар [#10] от "Patsis":

  Обичаш цифрите. Ако може да не ни натрапваш манията си всеки ден.

 14. 14 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Туземците виждат някаква светлина и затова пропускат, че мрат по 5-6 наведнъж.

 15. 15 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Ластичните ви мерки още не са свършили ако не знаете.
  Днес е десетия ден с уж строгите мерки.
  Нито детски градини работят днес, нито училища, нито ресторанти, нито фитнеси, кафета, молове

  Каквито и мерки да се въведат, когато мангъра и останалите протестъри обикалят телевизиите и казват, че вируса е измислен , няма как да стане.

 16. 16 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Кой би предвидил? Ластици..

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 17. 17 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Доктори има, легла има, всичко има, така че никой да няма грижи. И туземци има.

 18. 18 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 807 Гневно

  Реалната бройка е поне по 2 или по 3. Но иначе предизборен ластик. ГЕРБ са българоубийци и национални предатели! Гласувайте СРЕЩУ тях и се пазете, че по болниците е страшно тъжно.

 19. 19 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Значи бойко спешн трябва да се ваксинира според неговата бивша министърка.А той защо се плаши и дърпа?
  —цитат от коментар 11 на КМЕТ В СЯНКА


  кметче, ами той бойко кара вируса заедно с твоята курнела ...
  Забрави ли ...
  Или искаш да се ваксинира, за да може да плюете , че останалите ваксини нямало , а той бързал да се ваксинира, нищо, че е от тези с антитела след прекаран ковид

 20. 20 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  До коментар [#9] от "Patsis":

  За мене меродавното е смъртността по седмици. За 11-та седмица имаме 1770 повече починали от миналата година. Което значи, че статистиката не обхваща всички починали от коронавируса.

 21. 21 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Гневно

  В момента по БНТ Кунчев лъже та маже - не трябвало да се използват еднодневни данни за да се оцени ефективността на десетдневноите ластични мерки!
  Е, ама както броят на заразените, така и броят на починалите отново тръгнаха нагоре НА СЕДМИЧНА БАЗА!

 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#19] от "001":

  Предупредени сте. А Астра Зенека нали има. Нека я пробва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#5] от "SaveBG":

  С Бюлетина 28 България 2,8 милиона! Само за 4 години.
  Бойко ще ни обедини с Македония!
  България, източна провинция на Република Североизточна Македония!
  С официални езици мАкедонски, турски, албански и български,!
  Дружба, от векове, за векове!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 24. 24 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  До коментар [#19] от "001":

  Не.
  Болшевиките искат Бойко лично да ги пази поотделно и да им казва какво да правят.
  Иначе те най не спазват дисциплината.
  А и самите производители на ваксината вчера вече казаха, че вирусът мутира и ваксината едва ли ще насмогват:)

 25. 25 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Весело

  До коментар [#11] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ама той, Бойко де, е стройна фиданка според собствените му думи!
  Шкембета и дебелаци са неговите конкуренти на изборите!

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Весело

  До коментар [#20] от "Да вярваме на истината":

  Малко си преувеличил, полусъгражданино! Не са със 1770 повече, ами с 1222. Но че статистиката не обхваща всички починали от коронавирус и усложненията, пък има и косвени жертви на епидемията, си прав!
  Период Починали 2020 Починали 2021 разлика Починали от ковид %
  4-10.1 ........2111 .......................2575 ...............464 ........448 ...........................17,4
  11-17.1 .......2279 ......................2449 ...............170 ................357 ..........................14,6
  18-24.1 ........2185 ......................2485 ..............300 ................337 ..........................13,6
  25-31.1 ........2393 .......................2415 .................22 ................225 ............................9,3
  1-7.2 ........2439 .......................2322 ..............-117 ...............286 ..........................12,3
  8-14.2 ........2350 .......................2312 ..............-38 ...............293 ..................................12,7
  15-21.2. ........2310 .......................2428 ..............118 ...............230 ...................................9,5
  22-28.2 .........2161 .......................2517 .............356 ...............337 ...................................3,4
  1-7.3 .........2183 .......................2675 .............492 ...............423 ..................................15,8
  8-14.3 ........2049 ......................2948 .............899 ...............671 .................................22,8
  15-21.3 .........2075 .......................3297 ............1222 ...............734 .................................22,3
  https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 29. 29 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Вчера Ангелов и Борисов отново лъгаха.Ластици
  —цитат от коментар 1 на Virgin


  Лъгаха, но сме трети.
  По смъртност.
  За това не лъгаха!
  Постигнахме нови успехи – ластично увеличаване в резултат на "отваряме, затваряме", докато уморим народа!

 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Весело

  Хайде Кунчев запя в хор с Мангуров -Лангуров - въздушно-капкова епидемия не можело да се спре!

  Интерес, интерес, песен за теб пеем днес!

 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Неутрално

  " Последното денонощие се отчитат най-много заразени с коронавирус от началото на пандемията. При направени 20 455 теста, положителни са се оказали 5165, или малко над една четвърт. Това е най-големият брой от началото на пандемията. Най-много остават новите случаи в София - 1321, следват Варна (463) и Пловдив (425).


  Сравнително висок остава и броя на излекуваните - 3219. Починалите са 155."

  Споко, от утре се разхлабват мерките !
  Вдругиден може пак да ги стегнат !
  Били като.....ластици ! Тия, във властта !
  Пък хората.......болните - болни, починалите - е, какво да се прави........Избори......

 32. 32 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2090 Неутрално

  До коментар [#28] от "Patsis":

  Не съм преувеличил ами не съм запомнил.

 33. 33 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Весело

  Още малко търпение другари ...
  Още 4 дни остават и идва Курнела на власт, тя за една седмица ще се справи с вируса

 34. 34 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6044 Неутрално

  Когато се протестираше срещу мерките, а Бенатова провокираше Мутафчийски с антиваксърските си въпроси и той избухна "ще се мре...", го съсипаха от подигравки. Гориха се маски, Каролев на живо във Фейсбук демонстрираше как се заобикаля блокада, на Шипка се твърдеше, че вирусът е провокация, а сега същите тези хора пищят, че джипката била вървяла върху трупове, а шофьорът бил убиец.
  С тази демагогия и негативна кампания не се привличат симпатизанти, а се капсулират твърди ядра, затова резултатите на 04.04 ще са такава, каквито ще са, не толкова заради купен вот, или фалшификация на протоколи, а заради хвърлянето на кал.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 35. 35 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Значи бойко спешн трябва да се ваксинира според неговата бивша министърка.А той защо се плаши и дърпа?
  —цитат от коментар 11 на КМЕТ В СЯНКА


  Не ГО злепоставяй – Боко е смел!
  Не се ваксинира, за са има за нас ваксини!
  Той обича народа!
  Я как даде на пенсиите по 50 на калпак, а ти ще кажеш за изборите е.
  Не, нищо общо няма с изборите, само така всички си мислим и С ПРАВО!

 36. 36 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  До коментар [#32] от "Да вярваме на истината":

  Вярваме ти!

 37. 37 Профил на historian
  historian
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не съм привърженик на конспиративните теории, но не смятате ли, че тези данни са пресилени с цел да се насажда страх в навечерието на изборите, за да може да има ниска избирателна активност - всички се досещате в чия полза, нали?

 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  И на фона на тия данни от утре ще отварят. Работата отдавна мирише на затвор...
  —цитат от коментар 12 на Хи-хи


  За затвор не мирише, ами вони и смърди.
  Няма главен прокурор.
  Има правно-неграмотен КАСКЕТ!
  Пък и той един смел, СМЕЛ!

 39. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 871 Неутрално

  И точно в тази ситуация ние "отваряме"???

 40. 40 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 871 Разстроено

  Какво "отменяне", все едно, че някой спазва изобщо някакви правила...?!?!!

 41. 41 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#15] от "001":

  между 4 и 7 дни отнема обикновено да се прояви заразата. Т.е логиката е че и до днес все още се усеща вълната от преди затварянето. Отделно - за всеки който твърди, че ето - затворихме сега защо продължават бройките да растат. Ами представете си ако не се предприеме нищо - все едно от дограмата да духа (много простоват пример) и вместо да си стоиш на духащата дограма ти да отвориш прозореца с аргумента, че понеже и при затворен прозорец пак ставало студено щото от дограмата духа. Е да ама не е баш същото дали ще си на духаща дограма или на отворен прозорец.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4273 Любопитно

  "Нов най-висок брой заразени за денонощие"

  Ластика Боко още ли мисли да разхлабва ограничителните мерки от утре!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 43. 43 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#13] от "truly":
  "Обичаш цифрите. Ако може да не ни натрапваш манията си всеки ден."

  https://bit.ly/3cCCwh6
  Ето ти графика. Делото на Бойко Българоубиец се вижда по-ясно.
  А целта му да чуе "конграчулейшънс Бойко" ще се сбъдне скоро. Отново първи по смъртност. Първо в Европа, после в света.
  Как да не гласуваш за човека, прославил Родината?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 44. 44 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#37] от "historian":

  смъртността? нея трудно може да я манипулираш.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 45. 45 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Ама този вирус прекалява, той не се ли води по желанията на вожда Тиква и неговите царедрорци-гъзолизци!?

 46. 46 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:

  1.Гибралтар 2791
  2.Сан Марино 2472
  3.Чехия 2445
  4.Унгария 2119
  5.Черна гора 2016
  6.Босна и Херцоговина 1996
  7.Белгия 1975
  8.Словения 1943
  9.България 1891
  10.Великобритания 1859
  11.Италия 1803
  12.Северна Македония 1800
  13. Словакия 1762
  14.САЩ 1697

 47. 47 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Любопитно

  До коментар [#42] от "Иво":

  Още го мисли, защото дебелаците трябва да ходят на избори.
  Ако въведе забрана за излизане като в Гърция само със СМС ще го обвинят, че им е откраднал победата...
  Или искате да не работи нищо, а 3 милиона да се набутат в неделя на опашки по коридорите на училищата

 48. 48 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  "Нов най-висок брой заразени за денонощие"Ластика Боко още ли мисли да разхлабва ограничителните мерки от утре!?
  —цитат от коментар 42 на Иво


  В 0:00 часа тази нощ БОКО и НОЩ ще обявят решенията на БОКО!
  Всяко отваряне и затваряне е резултат от дълбоко и всестранно обмисляне на корифея на Републиката, създал "българския модел", за който ни завиждат и тайно копират по света!

 49. 49 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Данните за България не били лоши на фона на европейските?! По допълнителна обща смъртност, единствения меродавен показател, България е сред първите в света, и определено на първо място в ЕС.

 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Весело

  До коментар [#32] от "Да вярваме на истината":

  Ти си като барон Мюнхаузен- НИКОГА и за нищо не преувличаваш!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  До коментар [#13] от "truly":"Обичаш цифрите. Ако може да не ни натрапваш манията си всеки ден."https://bit.ly/3cCCwh6 Ето ти графика. Делото на Бойко Българоубиец се вижда по-ясно.А целта му да чуе "конграчулейшънс Бойко" ще се сбъдне скоро. Отново първи по смъртност. Първо в Европа, после в света.Как да не гласуваш за човека, прославил Родината?
  —цитат от коментар 43 на UJC4040


  За сега сме само ТРЕТИ!
  Малко ли ти е, че искаш да сме ПЪРВИ?
  Бойко е МЪЖ, не мож го уплаши с някакви места!

 52. 52 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Нали гологлавия чалгар.....
  —цитат от коментар 7 на 001

  Да, за Борисов всичко е ОК, отваря заведенията при рекорди от заразени.

 53. 53 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Мерките се промениха заради натрупаната умора в хората

  Борисов е уморен и променя мерките?
  Да му осигурим време за почивка!

 54. 54 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 871 Любопитно

  Тоест, "умората" е основа за вземане на основни управленски решения в държавата...????

 55. 55 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  "При мерки повече от две седмици се натрупва умора и напрежение, както в хората, така и в органите, които контролират, каза пред Би Ти Ви директорът на центъра по заразни и паразитни болести и член на Националният оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев"

  Брей, а докторите не се ли умориха, бе? Или те не са важни, важни са там една шепа РЗИ чиновници?

  Не ме търсете преди обяд
 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  До коментар [#46] от "plynii":

  И това са само регистрираните жертви на пандемията. А данните за общата смъртност показват, че е висок броят и на нерегистрираните преки и косвени жертви в България.

 57. 57 Профил на wvk19677913
  wvk19677913
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Долни популисти. Ластична автокрация.

 58. 58 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  Истината е следната: каквото и да направят Борисов и ГЕРБ от Дойче Веле и Дневник ще са недоволни.
  Когато Борисов затваря - защо затваря.
  Когато Борисов отваря - защо отваря.
  Той , че се върти като въртележка е повече от видно.
  Ама не е виновен - той толкова си може.
  И въпреки всичко управлява 10 години.
  Щото народа такъв си го харесва.
  Щото като имаше един по-силен Костов за премиер и го свали. Тоталитарист бил (имаше нещо вярно).
  Ми така де - с такъв мат'рял - такива лидери.
  Приятно или не Борисов олицетворява разбирането за ръковоител на достатъчно много българи.
  На мен ми е неприятно, но какво да правя - факт.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 59. 59 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  Починали на 1 милион жители от началото на пандемията:1.Гибралтар 27912.Сан Марино 24723.Чехия 24454.Унгария 21195.Черна гора 20166.Босна и Херцоговина 19967.Белгия 19758.Словения 19439.България 189110.Великобритания 185911.Италия 180312.Северна Македония 180013. Словакия 176214.САЩ 1697
  —цитат от коментар 46 на plynii


  Това, приятелю е от началото на пандемията.
  Виж настоящата ситуация!
  В началото бяхме за пример, защото мерките работеха, а сега с разгащеното – ластично " отваряме затваряме" отскочихме далеч напред!

 60. 60 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 385 Разстроено

  До коментар [#1] от "Virgin":


  Вчера Ангелов и Борисов отново лъгаха.Ластици
  —цитат от коментар 1 на Virgin


  Само вчера?
  Боко си лъже по навик от десетилетия!
  А Ангелов... Падна в очите ми! Същинска кукла на конци!

  По какъв начин ги зомбира Барба Ганьос, че престават да имат собствено мнение?

 61. 61 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Весело

  До коментар [#48] от "Alexander97":

  Гешев, Гешев, сладичък,
  ти си ни добричък,
  ти си ни добричък,
  ти си ни едничък!
  Ти си най-велик,
  други такива няма!
  Запази ни, Гешевчо,
  Бойкогинорама!

  /По "Галактическа Буфонада" на Емил Манов : "Алфо, Алфо сладичка, ти си ни добричка, ти си ни добричка, ти си ни едничка, ти си най-голяма, други Алфи няма! Запази ни, Алфо, Колкигинорама!" Не знам как бяха пуснали тази антитоталитарна книга през 1970-те!/

 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Весело

  " При мерки повече от две седмици се натрупва умора и напрежение, както в хората, така и в органите, които контролират, каза пред Би Ти Ви директорът на центъра по заразни и паразитни болести и член на Националният оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев. Според него нищо толкова не се е охлабва от 1 април."

  Е, да се извиня на форума - нищо толкова не се отменяло.....Объркал съм посоката на ластика, значи......Който може да схване какво всъщност прави тази власт и изобщо прави ли нещо, да пише ! Утре сигурно ще се похвали......че вече е разхлабила мерките 😂

 63. 63 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Хората се умориха от престъпното нехаберие на Борисовата команда. Добре, че идват избори.

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  кметче, ами той бойко кара вируса заедно с твоята курнела ...
  Забрави ли ...
  —цитат от коментар 19 на 001


  Да се ваксинира!

  п.п. В духа на пияницата Чаушев от ЦИК....

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#10] от "Patsis":Обичаш цифрите. Ако може да не ни натрапваш манията си всеки ден.
  —цитат от коментар 13 на truly


  Туй цифрите и язе много ги мразим. Имах една даскалица в трети клас все ми дуднеше че ако не ги науча нямало да стане човек от мене, пък ето ме на - и по ковида можем да се изкажем компетентно и за ваксините си знаем и сичко ми е ясно. Науката е бошлаф за комплексари, от мен да го знаеш!

 66. 66 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Весело

  " Към днешна дата около 2 млн. души вече имат имунитет към коронавируса. Това са преболедувалите болестта, включително и тези, които не са разбрали, че са заразени с коронавирус и ваксинираните, каза днес пред Би Ти Ви директорът на Националният център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев"

  Ура, надминахме всички, значи ! Само с няколко хиляди поставени дози от ваксините !
  Гениално Уотсън !
  И да пиете повечко доматен сок ! Срещу кръвосъсирването....

 67. 67 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#9] от "Patsis":За мене меродавното е смъртността по седмици. За 11-та седмица имаме 1770 повече починали от миналата година. Което значи, че статистиката не обхваща всички починали от коронавируса.
  —цитат от коментар 20 на Да вярваме на истината


  Разбира се, че не ги обхваща.
  По данни на НСИ, умиранията през 2020 г. са увеличени спрямо тези за 2019 с 15 000 души.
  А обявените жертви на короната за 2020 са 10 000.
  Само оттук са видни едни 5 000 скрити жертви.
  Но всъщност са повече - защото за първото полугодие на 2020 смъртността е с 10 % по-ниска от тази през първото полугодие на 2019 г.
  Тези 10% изразени в бройки са около 5 500 души. И тези 5 500 са наваксани през второто полугодие за да се стигне до общо увеличение за годината.
  Тоест към горните 15 000 трябва да прибавим още поне 5 000 умирания от ковид.
  Или, с други думи, реалния брой жертви на ковид в България за 2020 г. е ок. 20 000

 68. 68 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4273 Любопитно

  До коментар [#48] от "Alexander97":

  Да наистина е така. +++

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 69. 69 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#52] от "Локомотив":


  отваря заведенията при рекорди от заразени
  —цитат от коментар 52 на Локомотив


  Скептичен съм, че точно Заведенията са най-виновните!
  Отворени/Затворени, бием рекордите!
  Посетителите в повечето заведения за една нощ са по-малко от сарделите в само един градси автобус на курс!

 70. 70 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#52] от "Локомотив":

  Добре е заведенията да са отворени за посетители в градините и на открито.
  В неделя в южния парк беше някаква лудница, от хора по пейки и поляни с бири и чипсове и какво ли не .
  На групи по десетина тийнове и не само

 71. 71 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Българските управници претръпнаха, свикнаха и опасностите, с огромния брой за мащабите на страната новозаразени и починали. Вече са решени да разхлабват мерките . "Нам не страшен серы волк!" Ние сме малка, рядко населена държава. Ако се вслушваха в съветите и разпорежданията на проф. ген. Мутафчийски (като че ли вече не му дават думата) щяхме да сме като Китай: корона вирус в България нямаше да има още от м. май 2020. Мъка! Мъка и простотия! Българите винаги са били първенци, царе на рационализациите. Винаги са мислили И ДЕЙСТВАЛИ "ИНАЧЕ", РАЗЛИЧНО ОТ ДРУГИТЕ.

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Любопитно

  До коментар [#42] от "Иво":

  Що му казвате ластик?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 871 Гневно

  Какви "2 милиона"????не виждате ли цифрите от днес???А сме във възходяща тенденция от близо две седмици сред така нареченото "затваряне"!!!

 74. 74 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2874 Неутрално

  > Който се ваксинира, около месец да яде повече домати и да пие доматен сок,
  > това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване

  И аз мога да разбера, що сме се вторачили в тия брандирани камиончета дето разнасят мускалчета а не го караме караме на природолечение.

  કટાક્ષ
 75. 75 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 345 Любопитно

  Ало, загрижените, във всички детски градини има изборни секции. Ще ги отворите в понеделник сутринта, след като в неделя до среднощ са ги газили стотици мръсни обуща?

 76. 76 Профил на prx15601314
  prx15601314
  Рейтинг: 467 Неутрално

  2 млн имали вече имунитет тъй като били прекарали вируса. Чакай малко бастун забравяш че до вчера разправяхте че имунитет имаш до 6 месеца след преболедуване. Сега защо слагаш тези 2 млн ? смятай ге тези от последните 6 месеца а не от началота. ТАРИКАТИИИИИ

 77. 77 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Гневно

  Проф. Кантарджиев, хората са уморени от вашият слугинаж на негромтния шофаор на джипката, а не от вируса и мерките за предпазване.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 78. 78 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#34] от "Незнайко в Слънчевия град":
  Недей да лъжеш! Нямаше никакви антиваксърски въпроси.
  Няколко пъти Бенатова зададе въпрос, от който Мутафчийски бягаше. Неясно защо!
  Въпросът, който и досега е велика тайна е, откъде са данните за заразените. От огнища, или на случаен принцип. Прост, но важен въпрос.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 79. 79 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1644 Весело

  "Който се ваксинира, около месец да яде повече домати и да пие доматен сок, това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване", каза експертът в отговор на въпрос за посочвания страничен ефект от ваксината на "Астра Зенека".
  Професорът ни съветва да пием повече "Блъди Мери", което показва, че все още е истински лекар.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 80. 80 Профил на gazolinerabp
  gazolinerabp
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Какво значи да имаш имунитет, като някои го повториха и потртиха?
  Това не е морбили да го караш един път в живота.

 81. 81 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2163 Весело

  До 4-ти ще стигнем и 3,5 милиона......

 82. 82 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4485 Разстроено

  Следк като брой починали на глава от населението надмина дори ОК...какво повече да се обсъжда за мерките??? СКАНДАЛНО Е

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 83. 83 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Тези сметки за преболедували 2 милиона са много съмнителни. Те се основават най-вече на високия процент починали от ковид, но причините за високата смъртност у нас може и да са други. Ако бяха напавили едно по-голямо тестване за антитела щяхме да знаем, но сега това са само предположения. Това, което със сигурност знаем че срещалите вируса са най-малко 650 000, защото безсимптомните случаи са около 50%. Останалото са само предположения.

 84. 84 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2040 Разстроено

  Както писах преди две седмици, 5000 случая на ден и 200 починали за изборите. Заповедите на началника са изпълнени.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 85. 85 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  "Мерките се промениха заради натрупаната умора в хората, смята Кантарджиев"
  "Уморените коне ги убиват, нали?"

 86. 86 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3348 Весело

  "Който се ваксинира, около месец да яде повече домати и да пие доматен сок, това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване"...  Обяснявахме някой работи преди време, и въпреки научните доказателства, много хора още не вярват.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 87. 87 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3296 Неутрално

  баце го направиха лекар за една година. как се казва ластик на латински?

 88. 88 Профил на petrapetra
  petrapetra
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Оксиморон гербавите ибрикччии да "мислят"/"обмислят" ....

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4273 Весело

  До коментар [#72] от "Храбър":

  Защото вчера Боко каза, че били като ластици:

  https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/borisov-nie-sme-kato-lastik-otvariame-zatvariame-za-po-10-15-dni-6123443

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 91. 91 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1098 Весело

  Трябва някой да ви затваря, за да се пазите? Вие да не сте овце бе?!

  Евроатлантида
 92. 92 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 228 Весело

  Не знам дали нормални и що-годе умни хора обръщат внимание на лъжите на членовете на Щаба, и в частност на Кунчев, Кантарджиев /на него най-му е криво, че лъже толкова много .... :)/, ботоксовия министър и на най-изпечения лъжец в държавата Барба Ганьос /2 пъти осъден с влязло в сила съдебно решение за разпространение на лъжи!!!! - единствен по рода си премиер!/ :):):)
  Абсолютно предизборна пропаганда ... Ще минат изборите, ако Мишо Константинов нагласи правилно резултатите и гербиджа спечели, ще затворят всичко пак и ще кажат - ето грижим се за хората ... Ако Мишо Константинов се издъни и не успее да нагласи поне 10% разлика, ще абдикират и ще кажат на народа - оправяйте се, вие си избрахте други управляващи ...
  Но нека не забравяме, че гербиджа са много глупави, но и много на брой, така че нещата са на кантар - глупак за глупаци гласува, така че сега ще се разбере най-ясно и отчетливо броя на глупаците, гласуващи за гербиджа, стрина Курнела, дЕпЕсЕ-то и фалшивите патриоти - до един глупаци :):):):)

 93. 93 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално

  До коментар [#67] от "Сгугню":

  Цитирате неточно. Починалите през 2020 са не с 15 хиляди, а с почти 16,6 хиляди повече. А като починали от коронавирус са регистрирани 7,6 хиляди.

 94. 94 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4543 Неутрално
  До коментар [#79] от "Gopeто":

  Който се ваксинира, около месец да яде повече домати и да пие доматен сок,

  А който не се ваксинирал да ядял всеки ден резен лимон със сода!

  Велики доктори - само белина още не са препоръчали да се пие!

 95. 95 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 855 Неутрално

  За две седмици са се появили +1.5 млн. преболедували и ваксинирани... според гьобелсовата пропаганда на ГЕРБ.
  ----
  ГЕРБ=геноцид.

 96. 96 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 670 Неутрално

  "Който се ваксинира, около месец да яде повече домати и да пие доматен сок, това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване"...Обяснявахме някой работи преди време, и въпреки научните доказателства, много хора още не вярват.
  —цитат от коментар 86 на hamiltonf


  В случая със съсиреците от АстраЗенека доматите и аспирина не са достатъчни. Инжектират се имуноглобулини, така че ако ваксиниран(а) с АЗ след 4-тия ден от ваксинацията получи постоянно главоболие, световъртеж или зрителни нарушения трябва бързо да потърси лекарска помощ.

 97. 97 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Обмислят да премахнат "+зелените коридори за възрастни".Тези дали разбраха какво е това "зелен коридор",или ще го премахнат преди да са го разбрали.Когато министър Ананиев издаде такава заповед,беше изписано правилно-времето от 8 до 10 часа е само за клиенти над 65 години.Министър Ангелов издаде заповед,обърната с краката нагоре.И така си остана-възрастните хора могат да посещават дадени обекти само от 8 до 10 часа.Което не е "зелен коридор".И тъй като няма надежда нито министърът,нито продавачите да разберат къде е грешката,най-добре да се премахне това.

 98. 98 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  тиквата бместо да дава пари за асфалт ,а бе купил сбясни ваксини, а той раздаваше на ляво и дясно,нямали кой да му изска обяснение и сметка!

 99. 99 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6044 Весело

  "Аз съветвам хората, които се ваксинират с всички ваксини, около месец да ядат повече домати и да пият доматен сок, това е най-доброто природно средство срещу кръвосъсирване"
  Отворени барове и всички задължително пият по три Блъди Мери за отскок!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  До коментар [#86] от "hamiltonf":

  И Мангъров доста точно обясняваше как ще протече пандемията тук

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK