Допълнителни над 420 млн. лева раздаде правителството по време на предизборната кампания

Допълнителни над 420 млн. лева раздаде правителството по време на предизборната кампания

© Пресцентър Министерски съветДопълнителни над 420 млн. лева извън държавния бюджет раздаде Министерският съвет по време на петте си заседания в условия на предизборна кампания, последното от които бе днес.


Най-голямата част отидоха за пенсионерите - 105 млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване за добавка по 50 лева върху всички пенсии за април. В условията на епидемията от COVID-19 правителството одобри и допълнителни разходи от 52 млн. лв. по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2021 г. за изплащане на месечни помощи за семейства с деца до 14 години които поради затварянето на училища, детски ясла и градини заради COVID-19 са принудени да останат вкъщи при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.


Здравните разходи също бяха високи. Най-голямото перо сред тях са 70 млн. лева за купуването на ремдесивир за лечение на пациенти с COVID-19. Допълнителни 50 млн. лв. са за Здравната каса. С тях се осигуряват 1000 лв. за април, в началото на който са изборите, за работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и за плащане поставянето на ваксини.
Столична община получи 20 милиона за оборудване на станции и купуване на нови метровлакове. Други 5 милиона за овладяване и преодоляване на последици от бедствия получиха десет общини в страната.


Бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на държавен фонд "Земеделие" за годината в общ размер на до 18 млн. лв. Според съобщението средствата са необходими за финансиране на разходи за ДДС на общини по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г.


Министерският съвет отпусна средства в размер до 13.1 млн. лева по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г за финансиране на проекти от конкурса на Фонд Научни изследвания за фундаментални изследвания свързани със значими обществени предизвикателства, в резултат на пандемията от COVID-19, както и за изпълнението на годишната програма на Фонд "Научни изследвания" за 2021 г. в по-голям обем.


Над 4 млн. лева бяха гласувани за по пет минимални заплати на над 1000 музиканти, останали без ангажименти в кризата.


Църквата също не беше подмината. С 3 милиона лева Българската православна църква - Българска патриаршия трябва да ремонтира манастирския комплекс "Рождество Христово" - Шипка и конкретно сградата на бившата Семинария.


Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) получи допълнителни малко над 1 млн. лева за финансиране на кадровото осигуряване на администрацията.


Заседанията на Министерския съвет често бяха увертюра към предизборната кампания на Бойко Борисов, който в един ден бе министър-председател сутринта и кандидат за депутат в остатъка от деня, какъвто бе случаят и днес.


"Дневник" поиска информация от пресслужбата на Министерски съвет за начина на планиране на отпуски от премиера, вицепремиерите, зам.-министрите по време на кампанията. В отговора бе посочено, че те излизат в отпуск на ротационен принцип, който ще се определя спрямо работата и ангажиментите им към Министерския съвет.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  Хубаво ,че е това правителство ,че да раздава парите за здраве ,ако беше друго ,за какво ли щяха да попилеят 420 милиона ,никой не знае ,но да дойдат изборите и това раздаване на калпак да спре ,че чак до следващите избори ......

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  Любов с пари не се купува. В това число и народната такава.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Нема да мине тоя път. Чакаме с нетърпение от къде ще им дойде следващия шамар.

 4. 4 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 707 Весело

  На снимката дедо поп е като спечелил джакпота......

 5. 5 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  Тънките сметки на селският тарикат от Банкя..

  Sic transit gloria mundi
 6. 6 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 111 Неутрално

  Конституция на Република България

  Чл. 65.
  (2) Кандидатите за народни представители, които заемат държавна служба, прекъсват изпълнението й след регистрацията си.

  Безкрайно ефирно време и държавния бюджет за лична касичка. Честни и прозрачни избори 2021 ...

 7. 7 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Направо сме цъфнали и вързали...Абе, тия 20 млрд дълг, дето ги взехте, къде ги похарчихте?! За половината е ясно, по чекмеджета и къщи за метресите , ами другата половина?!

  Sic transit gloria mundi
 8. 8 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Конституция на Република БългарияЧл. 65. (2) Кандидатите за народни представители, които заемат държавна служба, прекъсват изпълнението й след регистрацията си.Безкрайно ефирно време и държавния бюджет за лична касичка. Честни и прозрачни избори 2021 ...
  —цитат от коментар 6 на Oliver


  Чл. 111.
  (1) Правомощията на Министерския съвет се прекратяват:
  1. с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя;
  2. с приемане на оставката на Министерския съвет или на министър-председателя;
  3. при смърт на министър-председателя.
  (2) Министерският съвет подава оставка пред новоизбраното Народно събрание.

  Членове в Конституцията - бол :D
  Недейте така избирателно да цитирате само удобните такива.

 9. 9 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Усвояване, усвояване, усвояване, като за последно! След нас и потоп. И после се надяваме на сценария Орешарски. Да си припомним аналогичната ситуация, как на опоскана хазна какъв рев вдигнаха като Орешарски предложи да вземе 1 милиард заем. Тези тихомълком взеха и затриха 20 милиарда.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 10. 10 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  Половината от тези раздадени 420 млн. лв. са икономисаните от ваксините 210 млн. лв.

  За справка - 50-те лв. за пенсионерите бяха нагласени до месец март с очакване изборите да бъдат на 28 март. И са предвидени в бюджета на ДОО. 105-те млн. лв. за месец април (защото изборите се оказаха на 4 април) ги няма в този бюджет.

  Откъде са взети? От парите за ваксини!

  Вместо ваксини правителстмвото купува гласове.

  Точното име на това престъпление е "геноцид".

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#1] от "edin drugii":

  Точно така, и сме изтеглили едва 800 млн заеми от началото на годината

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на ПИК е велик
  ПИК е велик
  Рейтинг: 290 Гневно

  Няма спирка тоя! Няма кой да го върже и умири.
  КПКОНПИ трябва да се закрие поради некомпетентност, Той заплатите им увеличава!

  Спечелихме битка, но не и войната!
 13. 13 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 111 Неутрално

  До коментар [#8] от "evf54378219":

  Подава оставка пред новия парламент, когато не е кандидат за депутат. Когато държавен служител е кандидат за народен представител, той прекъсва работата си след кандидатурата си за народен представител. Всичко е просто ясно и очевидно и изпълнявано в последните 30 години. Докато на Борисов му хрумна, че ще е мега яко да е хем премиер хем кандидат депутат.

 14. 14 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#4] от "KRAFTWERK":

  Те не "намазват" ама хич.
  Има статия в "дневник" от 4.03, където пише, че чрез бюджета на Министерския съвет на Българската православна църква-Българска патриаршия се предоставят 438 хил. лв. за строително-ремонтни дейности по храм "Св. Йоан Предтеча", с. Жабляно, общ. Земен, и по храм "Св. прор. Илия", с. Сугарева, общ. Сандански. Като във фейса на ББ имаше и видео където се показва как се е ремонтирал манастира в село Жабляно и храм "Св. Йоан Предтеча" с прилежащите към него пристройки. И показаха пристройките ремонтирани и боядисани. Т. е. "Ето работи се и вижте колко хубаво става". Даже духовникът който там водеше ББ по манастира му показваше колко работа е свършена. Но за човек, който е ходил преди "ремонта" е известно, че реално никакъв нов ремонт няма, защото предишните духовници които държаха манастира го бяха ремонтирали отвътре и отвън и го бяха боядисали в бяло (което си е точно манастирски цвят). Сегашният "ремонт" е всъщност само пребоядисване на прясно боядисаният манастир в един грозен жълт цвят. И парите са "усвоени".

  ДБ=БКП
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  До коментар [#8] от "evf54378219":

  МП излиза в отпуск до провеждането на изборите.
  Толкова ли е трудно да го разбереш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  “... над 420 млн. лева извън държавния бюджет...”

  От чекмеджето?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  "едва" - хахаха. То така се дадоха "едва" 4 000 000 000 лв за една празна тръба и "едва" 3 000 000 000 лв за чертежите на декорите на "Топ Гън"

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Ако предизборната кампания на ГЕРБ е направена само с 420 милиона, значи много тънко сме минали?!

 21. 21 Профил на dik10648677
  dik10648677
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Диктаторът Борисов и хунтата дали пари за: Българските пенсионери, българските деца до 14 г., българските лекари, българските болни от Ковид.... оставка веднага!!!
  —цитат от коментар 19 на uvtest


  И откъде са ги взели?
  Кръвта на народа източиха.

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  Бойко Борисов преди седмица: Таз година завод за първа доза, догодина - за цяла ваксина.

  Бойко Борисов лани: Ще ви стро̀им суперкомпютър, вече ви изко̀пах дупката. Догодина (2021) февруари че суперкомпюти, та че се скине.

  Бойко Борисов преди 11 години: Правим писта за F1 у Доброславци. Ей го шейха, като истински е, той дава парите, аз режем ленгата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Любов с пари не се купува. В това число и народната такава.
  —цитат от коментар 2 на КМЕТ В СЯНКА


  Политика се прави с пари , много пари.

 24. 24 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#6] от "Oliver":

  Нарушаването на Конституцията по време на предизборната кампания е достатъчно основание Конституционният съд да касира изборите и президентът да насрочи нови избори като назначи служебно правителство.

 25. 25 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 415 Весело


  На снимката дедо поп е като спечелил джакпота
  До коментар [#4] от "KRAFTWERK":

  За такива като тоя брадатия ДС караконджул великият Радой Ралин беше написал :
  “Духовници- полковници
  не навеждайте се от амвоните
  да не ви лъснат пагоните”

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 26. 26 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  За половината е ясно, по чекмеджета и къщи за метресите , ами другата половина?!

  Имаше английски футболист Джон Бест- На стари години закъсал за пари. Приятели го питат : Абе ,Джон, толкова пари изкара през кариерата си. Какво ги направи?
  Отговорил : Половината ги дадоха за пиене, курви и на комар.
  А другата половина? Прахосах ги .

 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#8] от "evf54378219":

  Не се правете на луд - много станахте. Оставката на правителството е едно, задължението на министър-председателят да излезе в отпуск като посочи един от вицепремиерите да изпълнява неговите функции по време на предизборната кампания - съвсем друго.

  Топката, която Борисов вдигна на Радев да поиска от Конституционния съд касиране на изборите е много удобна. Само за воле!

  Язък за горивото на джипката!

 28. 28 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Весело

  За половината е ясно, по чекмеджета и къщи за метресите , ами другата половина?!
  —цитат от коментар 26 на ahasver


  С другата половина ще си купи още един гръцки остров.

 29. 29 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#19] от "uvtest":

  Не сте разбрали. Борисов не раздава пари от чекмеджето, а от бюджета.

  Което е нарушение.

  И не за да помогне някому, а за да купува гласове.

  Което е престъпление.

 30. 30 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Раздаването на пари на калпак от жипко ще удари с камшичен удар българската икономика след 8-10 месеца. И тогава българите ще разберат смисъла на "подареното сако" популизма.

 31. 31 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#8] от "evf54378219":Не се правете на луд - много станахте. Оставката на правителството е едно, задължението на министър-председателят да излезе в отпуск като посочи един от вицепремиерите да изпълнява неговите функции по време на предизборната кампания - съвсем друго. Топката, която Борисов вдигна на Радев да поиска от Конституционния съд касиране на изборите е много удобна. Само за воле! Язък за горивото на джипката!
  —цитат от коментар 27 на Един препатил


  В неистовото си желание да докарате на власт проруско правителство на пРезидента,не се спирате пред нищо. На какво основание КС, ще касира изборите, защото на Вас така ви се иска ли? Ми, няма да стане!

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#19] от "uvtest":Не сте разбрали. Борисов не раздава пари от чекмеджето, а от бюджета. Което е нарушение.И не за да помогне някому, а за да купува гласове. Което е престъпление.
  —цитат от коментар 29 на Един препатил


  Тук съм съгласен.Да раздава пари от бюджета има право само Главното Мюфтийство, ако ги раздава Министерският съвет е нарушение.И с другото съм съгласен, да се дават пари на български лекари,пенсионери,деца,.... си е пар екселанс престъпление.Оставка,съд,затвор....нали така викахте по време на "Великите въстания " ?

 33. 33 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#8] от "evf54378219":Не се правете на луд - много станахте. Оставката на правителството е едно, задължението на министър-председателят да излезе в отпуск като посочи един от вицепремиерите да изпълнява неговите функции по време на предизборната кампания - съвсем друго. Топката, която Борисов вдигна на Радев да поиска от Конституционния съд касиране на изборите е много удобна. Само за воле! Язък за горивото на джипката!
  —цитат от коментар 27 на Един препатил


  Не се правя на луд, просто прочетох Конституцията. И в момента не се заяждам, просто задавам въпрос (може би това трябва да ги отговори конституционен съдия и да бъде запитано не от човек, пишещ във форума на Дневник :D ) - Къде пише, че чл. 65 взима превес над чл. 111? Или по-скоро, защо няма член, който описва какво трябва да се случи в такава ситуация?

 34. 34 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1375 Разстроено

  Мдааа .... блажени са вярващите, а иначе цяла събира капачки...

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#28] от "uvtest":

  С другата половина ще си купи още един гръцки остров.
  —цитат от коментар 28 на uvtest


  Малко преувеличавате. За какво са му три острова?

 36. 36 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  "Купуването и продаването на гласове е престъпление!"! Защо не ги дадоха миналата година, за Коледа, за Трифон зарезан? Гешев къде си! Спиш ли?

 37. 37 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#33] от "evf54378219":

  Не се правя на луд, просто прочетох Конституцията...
  —цитат от коментар 33 на evf54378219


  Отидете да я прочетете още веднъж. И после се върнете да ми отговорите - Вие в отпуск със заявление за напускане ли излизате?

 38. 38 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#19] от "uvtest":Не сте разбрали. Борисов не раздава пари от чекмеджето, а от бюджета. Което е нарушение.И не за да помогне някому, а за да купува гласове. Което е престъпление.
  —цитат от коментар 29 на Един препатил


  За да се купи глас, трябва да се продава. Продаването също е престъпление.

 39. 39 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#33] от "evf54378219":
  —цитат от коментар 37 на Един препатил


  Добре, вместо да се заяждате, защо просто не ми цитирахте члена, в който е описано какво трябва да се случи? Защо е нужна тая злоба!?

 40. 40 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално
  Защо не ги дадоха миналата година
  —цитат от коментар 36 на Vlado Nikolov


  Владко, ми те 50 лв..за пенсионерите,1000 на докторите,парите за лекарства, ги дават още от миналата година. Уж си интелигентно момче, пък не ги знаеш тия работи.

 41. 41 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#39] от "evf54378219":

  КРБ, не вменява на министър председателя да излиза в отпуск по време на предизборна кампания.

 42. 42 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  " От чекмеджето?"

  От там средства за/ в полза на обществото не се харчат, напротив, в чекмеджето влиза престъпния капитал, издоен от всички нас !

 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#39] от "evf54378219":

  Не е заяждане, нито злоба. Посочвам Ви, че членът, който описва какво трябва да стане Ви е много добре известен и Вие го цитирате във Ваш коментар # 33.

  А с отпуска и заявлението за напускане какво става?

 44. 44 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":

  До коментар [#39] от "evf54378219":КРБ, не вменява на министър председателя да излиза в отпуск по време на предизборна кампания.
  —цитат от коментар 41 на uvtest


  Страхувам се, че Конституционият съд няма да бъде на това мнение.

  Чл. 65.
  ....................................................
  (2) Кандидатите за народни представители, които заемат държавна служба, прекъсват изпълнението й след регистрацията си.

  Да виждате изключение за министър-председателя? Или неговата служба не е държавна, а само на Доган и Пеевски?

  Не трябва да се учудвате, че Борисов грубо погазва Конституцята. Той просто за пръв път прави избори и наистина толкова си може.

 45. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#38] от "nema_labavo":

  За да се купи глас, трябва да се продава. Продаването също е престъпление.
  —цитат от коментар 38 на nema_labavo


  Не е точно така. Това, че някой е дал парите не значи, че ще получи глас.

  Същото като "Турски поток" - парите за тръбите са дадени, ама газ няма. И какво - да не би "Газпром" да е виновен?

 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#38] от "nema_labavo":

  За да се купи глас, трябва да се продава. Продаването също е престъпление.
  —цитат от коментар 38 на nema_labavo


  Не е точно така. Това, че някой е дал парите не значи, че ще получи глас.

  Същото като "Турски поток" - парите за тръбите са дадени, ама газ няма. И какво - да не би "Газпром" да е виновен?

 47. 47 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#41] от "uvtest":
  —цитат от коментар 44 на Един препатил


  А ако в този период стане нещо значимо (дали война, дали някаква сериозна криза), кой изпълнява задълженията на министър-председателя и кой може да взима законови решения?

 48. 48 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#40] от "uvtest":

  Така де, така. 50-те лева за пенсионерите се дават от миналата година. По-точно от август. За три месеца - до октомври. После до март т.г. И накрая до април. В зависимост от това кога се очакваха изборите.

 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Неутрално

  До коментар [#44] от "Един препатил":

  А така,дръжте се до Доган, Пеевски, шкафчето и гръцкия остров, там ви е силата. Министър председателят и министрите НЕ СА държавни служители,защото законът казва : Чл. 3. (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2006 г.) Не са държавни служители по смисъла на този закон лицата, които:
  2. са членове на колегиални органи; А, както добре знаем, мин.съвет е точно такъв КОЛЕГИАЛЕН ОРГАН.

 50. 50 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#44] от "Един препатил":

  Чл. 104. (1) Кандидатите, които заемат държавна служба,
  прекъсват изпълнението й след регистрацията си и ползват по избор
  неплатен служебен или платен годишен отпуск за периода от
  регистрацията до обявяване на резултатите от изборите
  включително.
  (2) Отпускът се зачита за трудов или служебен и
  осигурителен стаж.
  (3) Когато регистрацията е анулирана, отпускът по ал. 1 се
  прекъсва от деня на анулирането. Когато анулирането е отменено, се
  смята, че отпускът не е прекъсван.
  (4) Разпоредбите на ал. 1 не се отнасят до министърпредседателя, заместник министър-председателите, министрите,
  президента и вицепрезидента на републиката. Техните пълномощия
  продължават и след регистрирането им като кандидати.


  Това пише в Изборния кодекс действащ към момента.

 51. 51 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един препатил":

  Както и не означава, че ги е дал, за да получи/купи глас.

 52. 52 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Гневно
  :Така де, така. 50-те лева за пенсионерите се дават от миналата година. По-точно от август. За три месеца - до октомври. После до март т.г. И накрая до април. В зависимост от това кога се очакваха изборите.
  —цитат от коментар 48 на Един препатил


  Могат-дават.Да бяхте ги били на изборите 2017г., да бяхте ги свалили с "великите въстания ", сега нямаше да дават. Кой ви е крив ?

 53. 53 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 910 Неутрално

  Пари раздават в целия ЕС, подпомагат бизнеси, семейства с деца и т.н.

  При нас това го изкарват че било някакво престъпление?

 54. 54 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2233 Весело

  До коментар [#50] от "nema_labavo":

  Много си лош! Препатилият тъкмо се беше засилил да сезира Конституционния съд, той да анулира изборите,та да може да се изпълни лилавата мечта-проруско правителство на пРезидента.Друг път да не правиш така!

 55. 55 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#50] от "nema_labavo":

  Добре, това вече е едно полезно уточнение. Признавам го и Ви благодаря за изясняване на дискусията.

  Въпреки, че може да се разсъждава дали тази разпоредба не е в противоречие с Конституцията. Но засега не е - след като никой не е поискал и Конституционният съд не я е обявил за противоконституционна.

  ПП. Като доказателство, че се отнесох сериозно към Вашия коментар и съм го проверил - в последната редакция на Изборния кодекс това е чл. 161.

 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#51] от "nema_labavo":

  До коментар [#46] от "Един препатил":Както и не означава, че ги е дал, за да получи/купи глас.
  —цитат от коментар 51 на nema_labavo


  Но и нищо не пречи да се твърди, че е така.

 57. 57 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2887 Неутрално

  До коментар [#54] от "uvtest":

  Не назлобявайте! Разваля тена на лицето. Препатилият е широко скроен и се радва на всеки смислен разговор, дори и когато е сгрешил.

  ПП. Не отпускайте нервата. Препатилият така или иначе не може да сезира Конституционния съд, ама президентът си може.

 58. 58 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  До коментар [#54] от "uvtest":

  Само поддържам разговора :)

 59. 59 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#17] от "nij50393132":

  Точно си поставил кавичките. Адмирации. Просто тест колко са мислещите тук.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 60. 60 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1875 Весело

  До коментар [#56] от "Един препатил":

  Туше :)

 61. 61 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2962 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Тъкмо спада в процента на ДБ се укроти. Задръж още 5 дни с опитите да провалиш за пореден път представянето. Кой/защо се уплаши, че ДБ може да прескочи прага та те активира пак?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Тоя харчи ударни и безсмислено, защото не очаква да остане във властта.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK